.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+92
Claire Delacour
kentra
Phineas Nigellus Black
aimtsav
Katherine Black
Half Blood Princess
geowizard
Drussila Diggory
Villehardouin
Emily Lupin
GhostlyFlowers
Amycus
Gellert
Hrw Black Snape
Violleta Black
anthian9
Luna Lovegood Longbottom
Nearly Headless Nick
Lisette de Lapin
Roxanne Derwent
Alviva Black
Eloise Prewett
Eleanna Lovegood
Morgan le Fay
FLEUR258
Aurora Sinistra
Isabelle Lightwood
Imperio
Μia Melanie Hawkins
Dominique Weasley
Mirabelle Salvatore
didaki
Arcturus Regulus Black
Ariana Lestrange
Romilda Vane
Sectumsembra
lefter4
SeverusSnape
Ηarry Potter
ginnymalfoy
Tania_Re
Amelia Blackfoot
Andromeda Black
Lily Luna Potter
Leonie Vernier
Sorazal the Erised
Hermione Granger.
HermioneInLove
Jace Wayland
ΑΦΡΟ
Clary Fray
Godric
Minerva McGonagall
Thelittle_api
FoNikos21
sabinosss
elliza
Esme Cullen
Dimitris el Mago Secreto
Mary Jane
Rea
Harry Potter
elena!
AliceCullen
Isabella Ermioni Cullen
Necro-Chriss
Templar
Bathory's_Son
Witch-King
Seven
December Princess
Rowena Ravenclaw
BaGGoS
Christy
Tom Marvolo Riddle
multi
Έφη
Rose
horklum
E-vampire
Albus_The_Wise
RemousLoupin
Hemione94
s0fia
Rose Black
Narcissa
Berenice
Cassandra Black
Hecate
Pansy Parkinson
Madame Maxime
Ms Skellington
96 απαντήσεις

Εκτρωση

Ψηφοφορία

Ειστε...

[ 35 ]
    Εκτρωση - Σελίδα 8 I_vote_lcap32%Εκτρωση - Σελίδα 8 I_vote_rcap [32%] 
    [ 76 ]
    Εκτρωση - Σελίδα 8 I_vote_lcap68%Εκτρωση - Σελίδα 8 I_vote_rcap [68%] 

Σύνολο Ψήφων: 111
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Εκτρωση - Σελίδα 8 Empty Απ: Εκτρωση

Δημοσίευση από Επισκέπτης Σαβ Αυγ 03, 2013 8:06 pm

Λοιπόν επειδή μας ενδιαφέρει όλους αυτό το θέμα,εγώ προτείνω αυτό το βίντεο που συμφωνώ απολύτως με τους γιατρούς unsure 
    βιντεο:
    Roxanne Derwent
    Roxanne Derwent
    Παρασκευαστής/-στρια φίλτρων

Αριθμός μηνυμάτων : 15667
    Ημερομηνία εγγραφής : 07/12/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought:

Δημοσίευση από Roxanne Derwent Σαβ Αυγ 03, 2013 8:09 pm

^Θες να μας προσανατολίσεις λίγο γιατί το βίντεο είναι λίγο μεγάλο; Πάνω κάτω τι υποστηρίζουν οι γιατροί;

Εκτρωση - Σελίδα 8 847683c79afbfbb99f62ba329a3c8da5a9b9180f
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Σαβ Αυγ 03, 2013 8:11 pm

Lisette de Lapin έγραψε:Πήγα να γράψω,έσβησε ο υπολογιστής και χάθηκε το ποστ facepalm 

Όπως είπαν και τα κορίτσια από πανω,η εγκυμοσύνη είναι θέμα επιλογής.Δεν έχει κάθε άνθρωπος ως κύριο στόχο της ζωης του να κάνει παιδιά.Και επειδή διακρίνω ότι κάνεις κάποιο διχωρισμο της γυναίκας και του άντρα όσον αφορά το να κάνεις παιδιά.Πιστεύεις ότι επειδή είμαστε γυναίκες,γεννιόμαστε μόνο και μόνο για να φέρουμε μια ντουζίνα παιδιά σε αυτόν τον κόσμο;

Επίσης,πως μπορείς και λες ότι δεν υπάρχει γονιός να μην αγαπάει το παιδί του;Δηλαδή ο τύπος που βρήκε μια ασχετη στο δρόμο και την βίασε,θα αγαπά το παιδί που αυτή θα γεννήσει;Η γειτόνισσα που ξυλοφορτώνει το παιδί της καθημερινά;Το κάνει από αγαπη;

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.Διαφορετικός.Και έχει διαφορετική νοοτροπία,διαφορετική ψυχοσύνθεση,διαφορετικά πιστεύω.Δεν μπορείς εσύ να επιβάλλεις σε κανεναν το πότε θα κάνει οικογένεια.Δεν έχεις το δικαίωμα ούτε να ανατριχιάσεις με την σκέψη ότι μια γυναίκα μπορεί να μην θέλει να γίνει μάνα στα 30 ή στα 70.Είναι η ζωή της.Και είναι εκείνη που την καθορίζει.Και βάζει τους δικούς της στόχους και έχει τα δικά της όνειρα και κανείς δεν μπορεί να τα αλλάξει.
    Και αναφέρεις τις παλαιότερες γενιές.Ναι,πριν από 50 χρόνια το πρωταρχικό μέλημα συνήθως ήταν η δημιουργία οικογένειας.Μα με διαφορετικό τρόπο,με διαφορετικά μέσα,με διαφορετικές ιδέες μεγάλωσε ο παππούς σου και με διαφορετικές εσύ.Και για να πάρουμε την πλευρά της γυναίκας,μιας και εκείνη αφορά το τόπικ.Η γιαγιά μου στην ηλικία μου ούτε που είχε σκεφτεί ποτέ τις σπουδές,τη μόρφωση,την δημιουργία καριέρας.Η γιαγιά μου μπορεί να ήταν και αναγκασμένη να παντρευτεί σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία.Γιατί μεγάλωσε αλλιώς.Και ούτε εσύ,ούτε εγώ γνωρίσαμε από κοντά τον τρόπο ζωής των παλαιότερων γενιών για να μπορούμε να κρίνουμε ποιος είναι καλύτερος.

Γενικά για την έκτρωση τώρα,είμαι υπέρ.Είμαι υπέρ στο ότι μια 16χρονή, καταλαβαίνει την αδυναμία της να μεγαλώσει ένα παιδί,όταν στην ουσία είναι και η ίδια παιδί.Είμαι υπερ στο ότι μια γυναικα δεν θέλει να φέρει στον κόσμο την ζωντανή απόδειξη του ότι κάποιος την βίασε.Είμαι υπερ στο ότι μια γυναίκα η οποία έμεινε καταλάθος έγκυος(καθώς η πιθανότητα 2% αποτυχία του προφυλακτικού παραμένει μαζί με εκείνη του να σπάσει ή να είναι αλλοιωμένο)δεν θέλει να γίνει μάνα για τον α ή β λόγο.
    Ο μόνος λόγος που δεν θεωρώ την έκτρωση λύση είναι σε γυναίκες οι οποίες αμελούν παντελώς την προφύλαξη και κάνουν απανωτές εκτρώσεις.Η έκτρωση είναι ένα θέμα σοβαρό και απαιτεί και ανάλογη στάση.

Συνήθως δεν (θέλω να) κάνω διακρίσεις ανάμεσα στα 2 φύλα, ούτε είναι σωστό και ούτε και το κάνω απ 'όσο ξέρω. Σαφώς και εγώ δεν μπορώ να επιβάλλω σε κάποιον πότε και αν θα κάνει οικογένεια, δεν είπα κάτι τέτοιο εξάλλου, έχω όμως το δικαίωμα να ανατριχιάζω με ότι μου αρέσει, γιατί απλούστατα συμβαίνει μέσα στο  δικό μου στενόμυαλο κεφαλάκι!!!Laughing  Δεν μπορεί ο καθένας να στερήσει από τον άλλο το δικαίωμα να ανατριχιάζει με ότι θέλει!!!Happy  Και για να τελειώνω, εσύ είσαι υπέρ της έκτρωσης, ε και, έγινε κάτι;;;Very Happy  Δεν θέλω και ούτε είναι σωστό να σε κατακρίνω για τις απόψεις σου, είσαι ελεύθερη να πιστεύεις ότι θέλεις, εγώ έχω υποχρέωση να σεβαστώ τις απόψεις σου και να μην τις κατακρίνω, όσο σωστές ή λανθασμένες κι αν είναι. Κάτι τέτοιο όμως πρέπει να σεβαστείς και να κάνεις κι  η ίδια.....

Και να ρωτήσω και κάτι βρε παιδιά, αν είστε όλοι υπέρ της έκτρωσης, γιατί στο voting πάνω στην σελίδα τα κατά είναι περισσότερα από τα υπέρ;;confused  Γιατί μέχρι τώρα έχω λογομαχήσει με 6 άτομα, και όλοι είναι υπέρ, ή έτσι έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον. Μήπως μου έκατσαν εμένα μαζεμένοι όλοι οι υπέρ ή μήπως όλοι οι οποίοι είναι κατά σε ότι λέω εγώ;;;;confused 
    Roxanne Derwent
    Roxanne Derwent

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Roxanne Derwent Σαβ Αυγ 03, 2013 8:18 pm

Alviva Black έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:1) έτσι όπως το βλέπω εγώ, για μένα τουλάχιστον είναι το μεγαλύτερο καλύτερο και σημαντικότερο πράγμα κ αξία που θα μπορούσε να μου συμβεί, τουλάχιστον αυτό λέω τώρα. Και δεύτερον αυτό με το ότι γονείς που δεν αγαπούν τα παιδιά τους δεν υπάρχουν, το έχω ακούσει από ειδικό έμπειρο σε τέτοια θέματα, τώρα αν κι αυτός κάνει λάθος σε κάτι τέτοιο, πραγματικά δεν ξέρω!!=/ =/ 

Δεν ξέρω ποιος ειδικός στο είπε αυτό αλλά εγώ διαφωνώ.Και θα το πω αν και δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα του τόπικ.Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει αλλά πολλές μητέρες έχουν φτάσει στο σημείο να σκοτώσουν τα παιδιά τους.Ή να τους κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα,γιατί φυσικά το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε κάποιον δεν είναι ο θάνατος.Αυτές οι "μητέρες" μπορεί στο παρελθόν να έχουν αγαπήσει τα παιδιά τους αλλά όταν τα σκοτώνουν δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι τα αγαπάνε.Και πίστεψε με έχω ακούσει/δει πολλές φρικιαστικές ιστορίες πάνω στο θέμα.

Και για να το γυρίσω και στο θέμα του τόπικ και σε αυτό που είπες πριν για την οικογένεια.Θεωρείς πως είναι σωστό γονείς και ειδικά μητέρες με ψυχολογικά προβλήματα να γίνονται μητέρες και να κάνουν οικογένεια ? Για πες μου τι είναι "προτιμότερο " ? Να "σκοτώσεις" το "παιδί" ( και τα βάζω σε εισαγωικά γιατί ούτε σκοτώνεις ούτε είναι παιδί ακόμα ) που βρίσκεται στην κοιλιά σου κάνοντας έκτρωση αν δεν είσαι κατάλληλος να το μεγαλώσεις ή να το γεννήσεις,να παντρευτείς και κάποια στιγμή να το σκοτώσεις ?

Βέβαια μιλάμε για ακρέες περιπτώσεις.

Roxanne Derwent έγραψε:Για ποιά διαφορά ηλικίας μιλάς; Πόσο είσαι; Razz 12;Razz 
    Και γιατί να βλέπουν διαφορετικά το θέμα ένας άντρας και μια γυναίκα; Αφορά και τους δύο εξίσου.
    Επίσης, απλά παραθέτουμε τις απόψεις μας, δε σε καταδίκασε κανείς.

Εάν θες απάντα και σε μας, μάλλον χάθηκες με όλες αυτές τις απαντήσεις. hoho 

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Σαβ Αυγ 03, 2013 8:19 pm

Ασημίνα σε μένα αναφέρεσαι στην κάτω κάτω πρόταση;;;unsure unsure 
    Roxanne Derwent
    Roxanne Derwent

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Roxanne Derwent Σαβ Αυγ 03, 2013 8:21 pm

Μα, όλο το ποστ μου αναφέρεται σε σένα. Απάντησή σε σένα ήταν άλλωστε.

Lisette de Lapin
    Lisette de Lapin
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 11396
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2011

Magical Identity
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: κεφτέδες.

Δημοσίευση από Lisette de Lapin Σαβ Αυγ 03, 2013 8:26 pm

Dragon The Grey έγραψε:
    Lisette de Lapin έγραψε:Πήγα να γράψω,έσβησε ο υπολογιστής και χάθηκε το ποστ facepalm 

Όπως είπαν και τα κορίτσια από πανω,η εγκυμοσύνη είναι θέμα επιλογής.Δεν έχει κάθε άνθρωπος ως κύριο στόχο της ζωης του να κάνει παιδιά.Και επειδή διακρίνω ότι κάνεις κάποιο διχωρισμο της γυναίκας και του άντρα όσον αφορά το να κάνεις παιδιά.Πιστεύεις ότι επειδή είμαστε γυναίκες,γεννιόμαστε μόνο και μόνο για να φέρουμε μια ντουζίνα παιδιά σε αυτόν τον κόσμο;

Επίσης,πως μπορείς και λες ότι δεν υπάρχει γονιός να μην αγαπάει το παιδί του;Δηλαδή ο τύπος που βρήκε μια ασχετη στο δρόμο και την βίασε,θα αγαπά το παιδί που αυτή θα γεννήσει;Η γειτόνισσα που ξυλοφορτώνει το παιδί της καθημερινά;Το κάνει από αγαπη;

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.Διαφορετικός.Και έχει διαφορετική νοοτροπία,διαφορετική ψυχοσύνθεση,διαφορετικά πιστεύω.Δεν μπορείς εσύ να επιβάλλεις σε κανεναν το πότε θα κάνει οικογένεια.Δεν έχεις το δικαίωμα ούτε να ανατριχιάσεις με την σκέψη ότι μια γυναίκα μπορεί να μην θέλει να γίνει μάνα στα 30 ή στα 70.Είναι η ζωή της.Και είναι εκείνη που την καθορίζει.Και βάζει τους δικούς της στόχους και έχει τα δικά της όνειρα και κανείς δεν μπορεί να τα αλλάξει.
    Και αναφέρεις τις παλαιότερες γενιές.Ναι,πριν από 50 χρόνια το πρωταρχικό μέλημα συνήθως ήταν η δημιουργία οικογένειας.Μα με διαφορετικό τρόπο,με διαφορετικά μέσα,με διαφορετικές ιδέες μεγάλωσε ο παππούς σου και με διαφορετικές εσύ.Και για να πάρουμε την πλευρά της γυναίκας,μιας και εκείνη αφορά το τόπικ.Η γιαγιά μου στην ηλικία μου ούτε που είχε σκεφτεί ποτέ τις σπουδές,τη μόρφωση,την δημιουργία καριέρας.Η γιαγιά μου μπορεί να ήταν και αναγκασμένη να παντρευτεί σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία.Γιατί μεγάλωσε αλλιώς.Και ούτε εσύ,ούτε εγώ γνωρίσαμε από κοντά τον τρόπο ζωής των παλαιότερων γενιών για να μπορούμε να κρίνουμε ποιος είναι καλύτερος.

Γενικά για την έκτρωση τώρα,είμαι υπέρ.Είμαι υπέρ στο ότι μια 16χρονή, καταλαβαίνει την αδυναμία της να μεγαλώσει ένα παιδί,όταν στην ουσία είναι και η ίδια παιδί.Είμαι υπερ στο ότι μια γυναικα δεν θέλει να φέρει στον κόσμο την ζωντανή απόδειξη του ότι κάποιος την βίασε.Είμαι υπερ στο ότι μια γυναίκα η οποία έμεινε καταλάθος έγκυος(καθώς η πιθανότητα 2% αποτυχία του προφυλακτικού παραμένει μαζί με εκείνη του να σπάσει ή να είναι αλλοιωμένο)δεν θέλει να γίνει μάνα για τον α ή β λόγο.
    Ο μόνος λόγος που δεν θεωρώ την έκτρωση λύση είναι σε γυναίκες οι οποίες αμελούν παντελώς την προφύλαξη και κάνουν απανωτές εκτρώσεις.Η έκτρωση είναι ένα θέμα σοβαρό και απαιτεί και ανάλογη στάση.

Συνήθως δεν (θέλω να) κάνω διακρίσεις ανάμεσα στα 2 φύλα, ούτε είναι σωστό και ούτε και το κάνω απ 'όσο ξέρω. Σαφώς και εγώ δεν μπορώ να επιβάλλω σε κάποιον πότε και αν θα κάνει οικογένεια, δεν είπα κάτι τέτοιο εξάλλου, έχω όμως το δικαίωμα να ανατριχιάζω με ότι μου αρέσει, γιατί απλούστατα συμβαίνει μέσα στο  δικό μου στενόμυαλο κεφαλάκι!!!Laughing  Δεν μπορεί ο καθένας να στερήσει από τον άλλο το δικαίωμα να ανατριχιάζει με ότι θέλει!!!Happy  Και για να τελειώνω, εσύ είσαι υπέρ της έκτρωσης, ε και, έγινε κάτι;;;Very Happy  Δεν θέλω και ούτε είναι σωστό να σε κατακρίνω για τις απόψεις σου, είσαι ελεύθερη να πιστεύεις ότι θέλεις, εγώ έχω υποχρέωση να σεβαστώ τις απόψεις σου και να μην τις κατακρίνω, όσο σωστές ή λανθασμένες κι αν είναι. Κάτι τέτοιο όμως πρέπει να σεβαστείς και να κάνεις κι  η ίδια.....

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σου να πεις την άποψη σου.Και απλά σου παραθέτω την δικιά μου,όπως έχω και εγώ το δικαίωμα αν δεν κάνω λάθος.Wink 
    Η διατύπωση μου δεν ήταν σωστή και σου ζητώ συγνώμμη.Θα το πω λοιπόν σωστά.Εγώ,σαν άνθρωπος θεωρώ πως δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να ανατριχιάσω με κάτι εντελώς φυσικό(το να μην θέλει ντε και καλά μια γυναίκα να γίνει μητέρα) και με κάτι που συμβαίνει στη ζωή καποιου άλλου και που δεν ξέρω ποια ήταν αυτή και κατα πόσο επηρέασε την απόφαση του.Εγώ λοιπόν αυτό θεωρώ,μιας και επιδιώκω όσο μπορώ το κεφαλάκι μου να μην είναι στενόμυαλο.

Και για να τελειώνω, εσύ είσαι υπέρ της έκτρωσης, ε και, έγινε κάτι;;;Very Happy

Έγινε ότι εδω πέρα είναι τόπικ και λέμε την γνώμη μας.Έτσι και εγώ η παράλογη τόλμησα να πατήσω το post reply και να εκφράσω την δική μου άποψη περι του θέματος.Έχω το δικαίωμα αυτό μαζί με την υποχρέωση να σεβαστώ τις διαφορετικές από την δική μου απόψεις,πράγμα το όποίο έκανα αν δεν απατώμαι.Δεν κατέκρινα την άποψη σου και αν δεν το έχεις καταλάβει,δεν τσακωνόμαστε.Απλά υποστηρίζει ο καθένας την άποψη του.Wink 

Εκτρωση - Σελίδα 8 Pamjim10

Εκτρωση - Σελίδα 8 6BKOQ7P

Εκτρωση - Σελίδα 8 Pamjim11
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Σαβ Αυγ 03, 2013 8:37 pm

Lisette de Lapin έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σου να πεις την άποψη σου.Και απλά σου παραθέτω την δικιά μου,όπως έχω και εγώ το δικαίωμα αν δεν κάνω λάθος.Wink 
    Η διατύπωση μου δεν ήταν σωστή και σου ζητώ συγνώμμη.Θα το πω λοιπόν σωστά.Εγώ,σαν άνθρωπος θεωρώ πως δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να ανατριχιάσω με κάτι εντελώς φυσικό(το να μην θέλει ντε και καλά μια γυναίκα να γίνει μητέρα) και με κάτι που συμβαίνει στη ζωή καποιου άλλου και που δεν ξέρω ποια ήταν αυτή και κατα πόσο επηρέασε την απόφαση του.Εγώ λοιπόν αυτό θεωρώ,μιας και επιδιώκω όσο μπορώ το κεφαλάκι μου να μην είναι στενόμυαλο.

Και για να τελειώνω, εσύ είσαι υπέρ της έκτρωσης, ε και, έγινε κάτι;;;Very Happy

Έγινε ότι εδω πέρα είναι τόπικ και λέμε την γνώμη μας.Έτσι και εγώ η παράλογη τόλμησα να πατήσω το post reply και να εκφράσω την δική μου άποψη περι του θέματος.Έχω το δικαίωμα αυτό μαζί με την υποχρέωση να σεβαστώ τις διαφορετικές από την δική μου απόψεις,πράγμα το όποίο έκανα αν δεν απατώμαι.Δεν κατέκρινα την άποψη σου και αν δεν το έχεις καταλάβει,δεν τσακωνόμαστε.Απλά υποστηρίζει ο καθένας την άποψη του.Wink 

Εννοείται ότι είναι δικαίωμα του καθενός να λέει την άποψή του, προς θεού δηλαδή!!Very Happy  Είναι ότι καμιά φορά αλλάζει εντελώς το νόημα επειδή αλλάζουμε 1 2 φράσεις!Wink Και γιατί να είσαι παράλογη στο κάτω κάτω;; Κι εννοείται δεν το έχω δει ως τσακωμό όλο αυτό, απλώς ως αντιπαράθεση των απόψεών μας το βλέπω!!Very Happy  Δεν είπα ότι κατέκρινες τις απόψεις μου, στο τσακ ήσουν όμως νομίζω, και το έκανα για να μην συμβεί!Laughing  Σέβομαι απόλυτα την άποψή σου!!

Όσο για σένα Ασημίνα, δεν προλαβαίνω ο κακόμοιρος να απαντήσω σε όλους, είσαστε 6 και είμαι 1 , λυπάμαι αλλά δεν είμαι τιραμόλας!!Razz cross 
    Lisette de Lapin
    Lisette de Lapin
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 11396
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2011

Magical Identity
    Today's thought: κεφτέδες.

Δημοσίευση από Lisette de Lapin Σαβ Αυγ 03, 2013 8:45 pm

Τι σε έκανε να νομίζεις ότι ημουν στο τσάκ;Την σέβομαι την άποψη σου και του καθενός.Μην μπερδευεσαι από την λέξη "εσύ" που ανέφερα,εννοούσα τον καθένα μας και όχι απαραίτητα εσένα Wink  

Εκτρωση - Σελίδα 8 Pamjim10

Εκτρωση - Σελίδα 8 6BKOQ7P

Εκτρωση - Σελίδα 8 Pamjim11
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Σαβ Αυγ 03, 2013 8:49 pm

Δεν ήταν αυτό που είπες που με πείραξε, απλώς ο τρόπος που το είπες, αλλά και η ίδια το παραδέχθηκες μετά οπότε ντάξει. Δεν λέω εξάλλου πως το έκανες επίτιδες, σίγουρα και την πρώτη φορά καταλάθως το έκανες!!Very Happy  Τέλος πάντων, είπε ο καθένας την γνώμη του, εντάξει!Very Happy  Η αλήθεια είναι ότι έχουν πιαστεί τα χέρια μου χθες και σήμερα!!Razz 
    Hecate
    Hecate
    Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought:

Δημοσίευση από Hecate Σαβ Αυγ 03, 2013 8:55 pm

Dragon The Grey έγραψε:Δεν είπα ότι κατέκρινες τις απόψεις μου, στο τσακ ήσουν όμως νομίζω, και το έκανα για να μην συμβεί!Laughing

WTF? Γιατί να μην μπορούμε να κατακρίνουμε τις απόψεις σου; Ελευθερία του λόγου σημαίνει να λες την άποψη σου χωρίς να σε εμποδίζουν, όχι να λες την άποψη σου χωρίς να δέχεσαι αρνητικά σχόλια.

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Εκτρωση - Σελίδα 8 Ws1999D
    Morgan le Fay
    Morgan le Fay
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 33267
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009

Magical Identity
    Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.

Δημοσίευση από Morgan le Fay Σαβ Αυγ 03, 2013 9:00 pm

Επίσης κάτι που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι, Γιάννη, είναι πως το θεμα μας εδώ δεν είναι να περάσει η άποψη μας, αλλά να παραθέσουμε και να υπερασπιστούμε την άποψη μας ειδικά όταν απειλείται. Καθώς και να ανταλλαξουμε απόψεις. Την δική σου την άποψη δεν την θεωρω καν άποψη γιατί όπως είπα βασίζεται σε εκβιαστική ψυχολογία και κυρίως, ο τρόπος σκέψης στο είναι ενοχικος και προκαλεί. Ενα ολίγοις, το ¨κατά¨ το έχω ακούσει διατυπωμενο με επιχειρήματα, όχι αστεία. Για αυτό και η κοινή λογική με σπρώχνει στο να αντιμετωπίσω τα παραπάνω πόσο σου ως κατάπτυστα.
    Και εν τελεί αυτό που πυροδοτεί τέτοιες συμπεριφορές σαν την δική (γιατί εδώ μιλάμε για συνεχή συμπεριφορά, είδα τον τροπο σκέψης σου καιρό θέμα ομοφυλοφιλια) είναι η παντελης έλλειψη σεβασμού στην ατομικότητα και το ιερό της προσωπικής επιλογής. Ακόμη κ τώρα γράφεις πως ¨ειμαι πεισματαρης κ δεν θα σταματήσω μέχρι να περάσει η αποψη μου.¨ αυτο, αν δεν είναι αποδειξη στο γεγονός πως δεν σέβεσαι το ανθρώπινο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, δεν ξέρω τ είναι. Και αυτο φαίνεται ξεκάθαρα από το σύνολο των ρατσιστικων, σεξιστικων και ασεβων σχολίων σου εδώ μέσα. Δεν είναι ένα η δυο πόστ σου. Είναι συνολική συμπεριφορά, εν τελει η νοοτροπία σου που με αηδίαζει.
    Και για αυτο, αγαπητέ Γιάννη δεν μπορώ να δεχτώ τα παραπάνω σου πόστ ως ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη άποψη. Αρνούμαι να σε αντιμετωπίσω σοβαρά.

Oh, the skies, tumbling from your eyes
    So sublime, a chase to end all time
    Seasons call and fall, from grace and uniform
    Anatomical, metaphysical

Oh, the dye, a blood red setting sun
    Rushing through my veins, burning up my skin
    I will survive, live and thrive
    Win this deadly game

Love crime
    I will survive
    I will...

Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle
    Member of Order Of Merlin 1st
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Σαβ Αυγ 03, 2013 10:58 pm

Dragon The Grey έγραψε:Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσω κάτι, παιδιά που δεν αγαπάνε τους γονείς τους υπάρχουν, γονείς που δεν αγαπάνε τα παιδιά τους δε υπάρχουν. Εγώ πιστεύω ότι είτε στα 15, 18, 22 κ.λπ., είσαι δεν είσαι έτοιμος, δεν γίνεται να μην αγαπάς το παιδί σου, το αίμα σου, στην περίπτωση πάντα που δεν κάνεις έκτρωση και το κρατάς. Α και μπορεί να μην το έχω κάνει ακόμα αλλά το ότι τα προφυλακτικά σπάνε και αλλοιώνονται το ξέρω, όπως και το ότι δεν έχουν 100 % επιτυχία, αλλά 98 % .Happy giveup  Δεν θεωρώ ότι η γυναίκα πρέπει αποκλειστικά να αφοσιώνεται στο νοικοκυριό και τα παιδιά της, απλώς πως κάτι τέτοιο σωστό θα ήταν να έχει πρωτεύουσα θέση στο μυαλό και τις επιθυμίες και των 2 γονιών. Με πιάνει ρίγος και facepalm ( facepalm  )  όταν ακούω γυναίκες στα 30 που δεν θέλουν με τίποτα να ακούσουν για οικογένεια και παιδιά , γιατί απλώς θέλουν τάχα να αφοσιωθούν στην καριέρα τους!!! Δεν λέω, σαφώς και κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό, αν μη τι άλλο, είναι σωστό όμως να μπορεί να συγκριθεί η επαγγελματική καταξίωση με την δημιουργία οικογένειας;;;=/  Γυναίκες που έχουν κάνει πιθανότητα πάνω από 2 εκτρώσεις, ακριβώς για να μην καταστρέψουν την ζωή τους. Και να πω εντάξει μέχρι τα 25 είναι ανεχτό, καθώς με τις σπουδές κ.λ.π. που χρόνος για παιδιά, αν κι εκεί έχω μια μικρή ένσταση για την εκτρωση,  αλλά έπειτα γιατί;;=/  Τόσο άθλια έχει καταντήσει πια αυτή η κοινωνία, που πρωταρχικό μέλημα των περισσοτέρων, αν όχι όλων, είναι το πήδημα, και όχι κάτι ουσιώδες όπως η δημιουργία μια οικογένειας (ναι, εντάξει, μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία, το ξεκαθαρίσαμε) , που αυτός είναι ουσιαστικά και ο απώτερος σκοπός της ερωτικής πράξης αν δεν κάνω λάθος. Και δεν νομίζω οι προηγούμενες από μας γενιές, ζώντας χωρίς τα τεχνολογικά μέσα για εκτρώσεις, να πέρασαν λιγότερο καλά, ή με λιγότερη ποιότητα ζωής από μας. Δεν λέω πως ήταν σωστές οι εγκυμοσύνες και οι παντρειές στα 15-16-17, προς θεού δηλαδή, δεν πιστεύω πάντως αν τους ρωτήσεις τι είχε περισσότερη αξία στο μυαλό τους να σου πουν η επαγγελματική καταξίωση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στη σημερινή κοινωνία βάζουμε τελείως λανθασμένες και ανούσιες αξίες απ' ότι βάζανε οι προγόνοι μας, όχι τόσα πολλά χρόνια πριν. Γιατί καλώς ή κακώς, υπέρ ή κατά της έκτρωσης, η έκτρωση δεν είναι και το πιο ευχάριστο/ΚΑΛΌ πράγμα στον κόσμο, αυτό τουλάχιστον πρέπει να το παραδεχθείς...=/  ( χωρίς να εννοώ πως πρέπει να αποδεχθείς και κάθε άλλη βλακεία που λέω!Razz )

Να τον προσέξεις αυτόν τον σεξισμό και τις τάσεις προς την πατριαρχία που έχει αρχίσει να ανθίζει μέσα σου, μόνο κακά προμηνύει.

Έλα πάμε λίγο απ' την αρχή.
    Δεν υπάρχουν γονείς που δεν αγαπάνε τα παιδιά τους.
    Ναι ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΚΙΟ!
    Κοίτα να δεις κι εγώ που νόμιζα ότι οργανώσεις, σύλλογοι και γραφεία όπως αυτό και αυτό φτιάχτηκαν για κάποιο λόγο! Θεέ μου να δεις τόσα και τόσα ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΚΟΜΑ περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δεν ήταν ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω από μία απλή απόδειξη της γονεϊκής αγάπης.

ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, δώσε μου έστω και έναν, θα έπρεπε η γυναίκα να σκέφτεται το σπίτι και τα παιδιά της και ο άντρας να δουλεύει. Πράγματα που δεν πιστεύει ούτε η γιαγιά μου τα ακούω από έναν άνθρωπο που ανήκει σε αυτούς της νέας γενιάς, που περιμένουμε να μας φέρει την αλλαγή. Είναι ΤΟΣΟ επιτυχημένο το πατριαρχικό μοντέλο που προτεινεις που ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό; Αν δεν είναι η μητέρα σου, θα είναι η θεία σου, ή θα είναι η γειτόνισά σου. Και ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ απλά επειδή γουστάρεις το αμερικάνικο όνειρο με παιδιά σκυλιά γατιά, σπίτι στα προάστια και πρωινό γύρω από το μεγάλο στρογγυλο τραπέζι της κουζίνας. Σωστο είναι μόνο η γυναίκα και η κάθε γυναίκα να αποφασίζει μόνη της τι προτεραιότητες θα θέσει υπολογίζοντας πάνω από όλα μόνο τον εαυτό της, ούτως ώστε να ζήσει ΜΟΝΟ ευτυχισμένη. Καριέρα; Καριέρα. Ούτως ή άλλως ΚΑΠΟΙΟΙ άνθρωποι είναι φτιαγμένοι μόνο για καριέρα, κάποιοι για οικογένεια κ.ο.κ. Εσύ ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είσαι τίποτα για να αποφασίσεις πάνω σε αυτο το θέμα.

ΕΠΙΣΗΣ ναι, κάνεις λάθος, τρομερά μεγάλο και χυδαίο όταν λες ότι ο απώτερος σκοπός της σεξουαλικής πράξης είναι η αναπαραγωγή. Σκοπός του γάμου είναι η αναπαραγωγή, σκοπός του σεξ είναι η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ τουλάχιστον για τους ανθρώπους τα δελφίνια και τους χιμπαντζήδες. Αν δεν ανήκεις σε κάποιο από αυτά τα τρια είδη ενδέχεται να μη σε αφορά. Εμένα με πιάνει ρίγος όταν ακούω έναν άνθρωπο στα 15 του να είναι πιο συντηρητικός και από ιερέα, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς σφαιρική ενημέρωση, και δυστυχώς με όλα τα χαρακτηριστικά στον λόγο του ενός φαλλοκράτη που θα θεωρεί ότι μόνη έγνοια της γυναίκας του είναι να είναι υπηρέτριά του.

Οι προηγούμενες γενιές πέρασαν λιγότερο καλά από εμάς. Γιατί την μητέρα σου ή την γιαγιά σου αν την πιάνανε με τον πατέρα ή τον παππού σου αντίστοιχα ΠΡΙΝ τον γάμο θα την ανάγκαζαν κατά πάσα πιθανότητα να τον παντρευτεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επέλεγε μόνη της πότε θα μοιραζόταν τη ζωή της με κάποιον. Για να κάνεις σεξ, τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου, έπρεπε να είσαι παντρεμένος πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είχες εμπειρίες. Και αυτό γεννάει δυστυχία στην (όχι και τόσο απίθανη) περίπτωση που οι νεόνυμφοι δεν τα βρίσκουν στο σεξ, ένα κομμάτι πάρα μα πάρα πολύ βασικό στη σχέση.

Όσο για το ποιες αξίες είναι που ουσιώδεις, οι δικές μας ή των προγόνων μας, σαφώς η απάντηση είναι το πρώτο. Η μητέρες μάθαιναν το όνομα του παιδιού τους στα βαφτίσια, μερικά χρόνια πιο πριν δεν μπορούσαν να παντρευτούν χωρίς προίκα, ήταν υποχρεωμένες να παίρνουν το όνομα του συζύγου, δεν μπορούσαν να σπουδάσουν, να ψηφίσουν ή να τελειώσουν το σχολείο σε πολλές περιπτώσεις. Δεν ξέρω τι σκ-τά μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο σου ακούγεται τόσο ιδανικό και το ζηλεύεις.

Statler
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Σαβ Αυγ 03, 2013 11:08 pm

Βλεπουμε ολοι μια πλευρα του νομισματος.
    Καταρχην, ειναι πολυ ευκολο για ολους μας να λεμε "ειμαι υπερ" ή "ειμαι κατά της εκτρωσης" οταν βρισκόμαστε στην απέξω και μιλάμε θεωρητικά. Ο καθενας εχει τη γνωμη του βεβαια, ενταξει , σεβαστο. Και λογικο να μη συμφωνουυμε ολοι, δε σημαινει οτι προσπαθουμε να "περασουμε" την αποψη μας, όπως ουτε και να προσβάλουμε ο ένας τον αλλο! 

Τωρα, τι εννοω οταν λέω οτι ο καθενας βλέπει μια πλευρα μονο: Αλλοι λετε οτι ειστε κατά επειδη "σκοτωνες" μια αθωα ζωη, και αλλοι υποστηρίζετε οτι δεν τιθεται θεμα ζωουλας, απ'τη στιγμη που μιλάμε για το πρώιμο στάδιο της εγκυμοσυνης. Στις πρώτες βδομαδες ναι, δεν θεωρειται ζωούλα. Στον 7ο μήνα ομως, το εμβρυο εχει αναπτυχθει αρκετα ωστε να θεωρειται, αν δεν κανω λάθος. Νομίζω, είναι και το όριο μεχρι το οποιο επιτρεπεται -ιατρικα και νομικα- για μια γυναικα να προχωρήσει σε αμβλωση. Αρα, απο εκει και πέρα- στον 7ο μηνα και μετα-μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωούλα, και κατα τη γνώμη μου, ναι, μιλαμε και για φονο.  Συμφωνω οτι στο πρωτο στάδιο δεν ειναι το ιδιο και δεν υπαρχει αυτο το θεμα , ομως απο ενα σημειο και μετα, το πραγμα αλλαζει.
    Αυτο, γιατι παρατηρησα οτι οι μισοι διαφωνειτε πανω σε αυτό το θέμα, μιλώντας προφανως ο καθενας με μια απο τις παραπανω οπτικες. Οποτε, ας το κανουμε λιγο πιο συγκεκριμένο, για να μην παρεξηγουμαστε χωρις λογο.

Πανω σε αυτό θέλω να ρωτήσω εγω: Είναι το ίδιο να κανεις εκτρωση στον 1 και το  ιδιο προς το τελος της εγκυμοσυνης; "Ηθικα" αν θελετε, μιας και για αυτο μιλαμε κυρίως, οταν λεμε για την αφαιρεση μιας ζωης. 

Κατι άλλο που ηθελα να πω. Μιλησατε πριν για οικογενεια και προτεραιοτητες. Πιστευω δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι γεννημενοι με τους ιδιους στοχους και ονειρα, προσδοκιες. Με λιγα λόγια, οχι, δεν ταιριαζει σε ολους η οικογενεια και η μητροτητα. Και αν δε θελουν, δικαιωμα τους. Τι λογικη είναι αυτη; Ο στοχος δηλαδη της κοινωνιας ειναι να υπαρχουν αποτυχημενες οικογένειες, σωνει και καλα; Γιατι πρεπει να θεωρειται οτι, για να φτιαξει καποιος τη ζωη του , απο μια ηλικια και μετα, πρεπει να παντρευτει, πρεπει να κανει οικογένεια; Πραγματικά δε το καταλαβαίνω καθόλου αυτο. Ουτε το δεχομαι. Αν μια γυναικα θέλει να κοιταξει την καριερα της, να ασχοληθει με τα θέλω της, να ολοκληρωθει ως προσωπικοτητα και μετα να κανει οικογένεια, ειναι 100% δικαίωμα της και το πιο σωστό που θα μπορουσε να κανει, για εμενα. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι το θέλει, οταν και αν εκεινη νιωσει ετοιμη να προχωρησει σε κάτι τόσο μεγάλο στη ζωή της. Το να αφιερωθεις σε ενα παιδί και σε εναν ανθρωπο για ολη σου τη ζωή, προϋποθέτει κάποια πραγματα πρωτα. Δεν ειναι αποφαση που παιρνεται ελαφρα την καρδια.

Είχα ξαναγράψει σε αυτό το τόπικ και ειχα δηλωσει κατα της εκτρωσης. Δεν έχω αλάξει τη γνώμη μου, αναγνωριζω όμως οτι δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις οι ίδιες - και παντα υπαρχουν οι εξαιρέσεις στον "κανονα". Ειχα δηλωσει κατα σκεπτομενη κυριως γυναικες που κανουν εκτρωση χωρις ουσιαστικό και ιδιαιτερο λόγο, όταν έχουν ήδη παντρευτεί, εχουν ήδη οικογένεια και επιλεγουν να μην κρατησουν το παιδι για εντελώς εγωϊστικούς λόγους. Οπως επισης για περιπτωσεις 16χρονων που ερχονται σε αυτη την κατασταση καθαρά απο απροσεξία - οχι απλά απροσεξια, αδιαφορια για το τι θα επακολουθησει! Δε μιλάω για ατυχηματα και περιπτωσεις  που "εσπασε" το προφυλακτικο. Μιλάω για περιπτώσεις που δε βάζουν καν προφυλακτικο.
    Συγγνώμη, αλλά που πας κοπέλα μου;giveup  

Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλες εκδοχές, και πολλες φορές το ζητημα ειναι λεπτο... Δεν μπορουμε να κατακρινουμε καποιον, χωρις να ξέρουμε την ιστορια του. Περιπτωσεις βιασμου, προβληματος υγείας, επιπλοκών.... Και άλλα τόσα. 'Όμως δεν μπορω να δεχτώ την "ευκολη" λυση, και την λογική ότι το βλέπουμε ελαφρά την καρδιά, και το θεωρουμε αυτονοητο, όταν όλα αυτά δεν ισχυουν. Δηλαδη, τι να πω,εγω προσωπικα το βρισκω λάθος.

ghgh
    hhg
    hy
    Εκτρωση - Σελίδα 8 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 55431
    Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Today's thought: Somebody mixed my medicine. :S

Δημοσίευση από Madame Maxime Σαβ Αυγ 03, 2013 11:19 pm

Ενδεικτικά: Στην Ελλάδα, η έκτρωση επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις
    α) Τις πρώτες 12 εβδομάδες για οποιοδήποτε λόγο
    β) Τις πρώτες 19 εβδομάδες για τις γυναίκες που έπεσαν θύματα βιασμού ή αποπλάνησης
    γ) Τις πρώτες 24 εβδομάδες όταν υπάρχει κίνδυνος υγείας του εμβρύου
    δ) Χωρίς χρονικό όριο όταν υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει μη αντιστρεπτά προβλήματα η μητέρα, σωματικά ή ψυχικά, ή όταν το έμβρυο πάσχει από πολύ σοβαρές επιπλοκές

Εκτρωση - Σελίδα 8 2w13
    C. Addicts for the win.
    Cassandra Black
    Cassandra Black
    Member of Order Of Merlin 2nd
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33695
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Κυρ Αυγ 04, 2013 2:54 am

Madame Maxime έγραψε:γ) Τις πρώτες 24 εβδομάδες όταν υπάρχει κίνδυνος υγείας του εμβρύου
    δ) Χωρίς χρονικό όριο όταν υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει μη αντιστρεπτά προβλήματα η μητέρα, σωματικά ή ψυχικά, ή όταν το έμβρυο πάσχει από πολύ σοβαρές επιπλοκές
    Ευχαριστώ που το έγραψες Λίζα επειδή ήθελα να τη σχολιάσω αυτή την περίπτωση Razz
    Έμαθα σήμερα πως όταν η μητέρα του αγοριού μου είχε μείνει έγκυος στο τελευταίο της παιδί, ο γιατρός της είχε πει πως το παιδί θα έπασχε από σύνδρομο Ντάουν και της είχε προτείνει να το ρίξει. Εκείνη δεν τον άκουσε, παρόλο που και ο άντρας της τής έλεγε το ίδιο. Το αποτέλεσμα? Το παιδί γεννήθηκε κανονικά, είναι 8 ετών, υγιέστατο, και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα πέρα από μια δυσλεξία.

Για να συνοψίσω πάνω στο θέμα. Δεν είμαι ούτε κατά ούτε υπέρ. Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες κι απ' τις επιλογές που έχει η μητέρα ή το ζευγάρι.
    -Δεν είμαι υπέρ στο να γίνονται εκτρώσεις για ψύλλου πήδημα, aka να χρησιμοποιείται η έκτρωση ως μέσο αντισύλληψης.
    -Δεν είμαι όμως κατά στο να γίνει μετά από βιασμό ή αν το έμβρυο έχει πρόβλημα υγείας ή/και με την πρόκληση προβλημάτων στην υγεία της μητέρας. Στις τελευταίες δύο περιπτώσεις καλό είναι να ζητείται και μια δεύτερη, και τρίτη γνώμη.
    -Επίσης δεν είμαι κατά αν δεν υπάρχουν τα μέσα για να μεγαλώσει το παιδί ή αν συμβεί σε πολύ μικρή ηλικία. Ξέρω όμως περιπτώσεις που αυτό δεν τους πτοεί και από μια πλευρά μπράβο τους γιατί εγώ πχ δεν θα μπορούσα να το κάνω Razz
    Αυτά. Razz

Εκτρωση - Σελίδα 8 Y2uq2a4e

We seed the stars:
    Roxanne Derwent
    Roxanne Derwent

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Roxanne Derwent Κυρ Αυγ 04, 2013 10:46 am

Dragon The Grey έγραψε:
    Όσο για σένα Ασημίνα, δεν προλαβαίνω ο κακόμοιρος να απαντήσω σε όλους, είσαστε 6 και είμαι 1 , λυπάμαι αλλά δεν είμαι τιραμόλας!!Razz cross 

Χαχ.
    Χαριτωμένο.
    Όπως σου απάντησα εγώ όμως και σου έδωσα την άποψή μου πάνω στο θέμα,και όπως απαντάς στα υπόλοιπα μέλη, θα ήθελα να απαντήσεις και συ, και στο αρχικό μου ποστ, και στο 2ο, παραθέτοντας την άποψή σου. Διάλογος γίνεται εξάλλου.

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Κυρ Αυγ 04, 2013 11:34 am

Roxanne Derwent έγραψε:Επειδή απλά νιώθω μια ακατανίκητη ανάγκη να πω τη γνώμη μου, θα σπάσω το ποστ σου σε κομμάτια και θα σχολιάζω παράλληλα.
    Dragon The Grey έγραψε:Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσω κάτι, παιδιά που δεν αγαπάνε τους γονείς τους υπάρχουν, γονείς που δεν αγαπάνε τα παιδιά τους δε υπάρχουν. Εγώ πιστεύω ότι είτε στα 15, 18, 22 κ.λπ., είσαι δεν είσαι έτοιμος, δεν γίνεται να μην αγαπάς το παιδί σου, το αίμα σου, στην περίπτωση πάντα που δεν κάνεις έκτρωση και το κρατάς. Α και μπορεί να μην το έχω κάνει ακόμα αλλά το ότι τα προφυλακτικά σπάνε και αλλοιώνονται το ξέρω, όπως και το ότι δεν έχουν 100 % επιτυχία, αλλά 98 % .Happy giveup 

Διαβάζω αυτά που γράφεις στο 1ο μέρος του ποστ σου και σκέφτομαι..
    Είμαι 18 χρονών. Έχω μόλις τελειώσει το σχολείο και η ζωή ανοίγεται μπροστά μου. Έχω όνειρα. Θέλω να ταξιδέψω τον κόσμο, θέλω να γυρίσω τη Γη, θέλω να γίνω ηθοποιός. Σημειωτέον, όλα αυτά θέλω να τα κάνω μόνη μου, με τον άνθρωπό μου ίσως. Το αγόρι μου αν θες. Και ξαφνικά -μπουμ!- εγκυμοσύνη. Ηθικά σκεπτόμενη και μη θέλοντας να σκοτώσω μια αθώα ζωούλα  κρατάω το παιδί. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά σενάρια. Σου παραθέτω τα δύο πιο πιθανά.

1. Πιάνω μια δουλειά για να καλύψω τα έξοδα μου, συνεχίζω τις σπουδές μου  κανονικά και όταν φτάσει η στιγμή να γεννήσω τις παρατάω στη μέση και μην έχοντας χρόνο για οτιδήποτε άλλο για 1 περίπου μήνα πέρα απ' το μωρό μου, μένω πίσω. Πιθανώς χάνω τη χρονιά μου. Την επόμενη χρονιά, αναθέτω τη φύλαξη του μωρού σε μια νταντά ή το αφήνω στη μάνα μου, καθώς δεν έχω χρόνο. Ο πατέρας του παιδιού, με τον οποίο παντρευτήκαμε όπως-όπως περνάει τα ίδια. Το παιδί μέχρι τα 4 χρόνια του τουλάχιστον μεγαλώνεται από τη μάνα μου ή την εκάστοτε νταντά.
    2. Παρατάω τις σπουδές μου, παντρεύομαι τον πατέρα του παιδιού και αφοσιώνομαι στην εγκυμοσύνη μου και στο νοικοκυριό. Δουλεύω ίσως, για να ανταπεξέλθουμε οικονομικά. Όταν πλησιάσει η ημερομηνία της γέννας, παρατάω τη δουλειά και μένω σπίτι. Το παιδί γεννιέται, κι εγώ έχοντας να διαλέξω δύο ανάμεσα στις σπουδές τη δουλειά και την οικογένεια, διαλέγω τα 2 τελευταία καθώς είναι τα 2 που προέχουν. Έχω αφήσει τα όνειρά μου πίσω. Ξέρεις τι γίνεται ένας άνθρωπος όταν αφήνει πίσω τα όνειρά του; Δυστυχισμένος. Όμως ας νιώσω ευτυχία που δεν άφησα αυτή την αθώα ζωούλα να χαθεί. Τι ευτυχία!

Dragon The Grey έγραψε:Δεν θεωρώ ότι η γυναίκα πρέπει αποκλειστικά να αφοσιώνεται στο νοικοκυριό και τα παιδιά της, απλώς πως κάτι τέτοιο σωστό θα ήταν να έχει πρωτεύουσα θέση στο μυαλό και τις επιθυμίες και των 2 γονιών. Με πιάνει ρίγος και facepalm ( facepalm  )  όταν ακούω γυναίκες στα 30 που δεν θέλουν με τίποτα να ακούσουν για οικογένεια και παιδιά , γιατί απλώς θέλουν τάχα να αφοσιωθούν στην καριέρα τους!!! Δεν λέω, σαφώς και κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό, αν μη τι άλλο, είναι σωστό όμως να μπορεί να συγκριθεί η επαγγελματική καταξίωση με την δημιουργία οικογένειας;;;=/  Γυναίκες που έχουν κάνει πιθανότητα πάνω από 2 εκτρώσεις, ακριβώς για να μην καταστρέψουν την ζωή τους. Και να πω εντάξει μέχρι τα 25 είναι ανεχτό, καθώς με τις σπουδές κ.λ.π. που χρόνος για παιδιά, αν κι εκεί έχω μια μικρή ένσταση για την εκτρωση,  αλλά έπειτα γιατί;;=/ 

Γιατί στο καλό να έχει αυτό πρωτεύουσα θέση. Το τι θέση κατέχει η δημιουργία οικογένειας στις προταιρεότητες ενός ανθρώπου είναι καθαρά και μόνο θέμα προσωπικότητας και προσωπικής επιλογής. Μερικές κοπέλες τις ρωτάνε τι θα γίνεις όταν μεγαλώσει και απαντάνε μητέρες. Σεβαστό, αλλά μέχρι εκεί. Οι γυναίκες που στα 30 δεν έχουν κάνει ακόμα παιδί και δεν θέλουν να κάνουν ακόμα έχουν απλά διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή τους. Δεν είναι κακό, όσο κι αν εσύ το βλέπεις έτσι. Συν τοις άλλοις, για να μεγαλώσεις ένα παιδί όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Λευτέρης χρειάζεται μόνο αγάπη. Απ' τη στιγμή που δε νιώθεις έτοιμος να κάνεις ένα παιδί, δεν μπορείς να το αγαπήσεις αληθινά, είτε το πιστεύεις, είτε όχι. Ακόμα και να καταφέρεις να το αγαπήσεις κάποια στιγμή,πάντα ενδόμυχα θα το βλέπεις σαν το εμπόδιο στην καριέρα σου, πάντα.

Dragon The Grey έγραψε:Τόσο άθλια έχει καταντήσει πια αυτή η κοινωνία, που πρωταρχικό μέλημα των περισσοτέρων, αν όχι όλων, είναι το πήδημα, και όχι κάτι ουσιώδες όπως η δημιουργία μια οικογένειας (ναι, εντάξει, μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία, το ξεκαθαρίσαμε) , που αυτός είναι ουσιαστικά και ο απώτερος σκοπός της ερωτικής πράξης αν δεν κάνω λάθος.

Δε θα μιλήσω πάλι περί προτεραιοτήτων γιατί επαναλαμβάνομαι, και δε μου αρέσει. Όταν λες ο απώτερος σκοπός; Ο έμμεσος; Γιατί ο άμεσος σκοπός είναι η απόλαυση. Προφανώς και δεν είναι η αναπαραγωγή. Η ερωτική πράξη είναι το μέσο για την αναπαραγωγή, αλλά η αναπαραγωγή δεν είναι ο σκοπός, τουλάχιστον όχι στα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής ζωής του ατόμου. Η αναπαραγωγή γίνεται σκοπός όταν δύο άνθρωποι νιώθουν έτοιμοι να κάνουν οικογένεια, όχι νωρίτερα. Γι'αυτό άσε το υφάκι ανωτερότητας και τις διαλέξεις περί αθλιότητας της κοινωνίας, και μην παρουσιάζεις το γεγονός πως το σεξ επί το πλείστον δε γίνεται για την διαιώνιση του είδους ως κάτι κακό.

Dragon The Grey έγραψε:Και δεν νομίζω οι προηγούμενες από μας γενιές, ζώντας χωρίς τα τεχνολογικά μέσα για εκτρώσεις, να πέρασαν λιγότερο καλά, ή με λιγότερη ποιότητα ζωής από μας. Δεν λέω πως ήταν σωστές οι εγκυμοσύνες και οι παντρειές στα 15-16-17, προς θεού δηλαδή, δεν πιστεύω πάντως αν τους ρωτήσεις τι είχε περισσότερη αξία στο μυαλό τους να σου πουν η επαγγελματική καταξίωση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στη σημερινή κοινωνία βάζουμε τελείως λανθασμένες και ανούσιες αξίες απ' ότι βάζανε οι προγόνοι μας, όχι τόσα πολλά χρόνια πριν. Γιατί καλώς ή κακώς, υπέρ ή κατά της έκτρωσης, η έκτρωση δεν είναι και το πιο ευχάριστο/ΚΑΛΌ πράγμα στον κόσμο, αυτό τουλάχιστον πρέπει να το παραδεχθείς...=/  ( χωρίς να εννοώ πως πρέπει να αποδεχθείς και κάθε άλλη βλακεία που λέω!Razz )

Μα συγνώμη, αυτός δεν είναι και ο σκοπός της τεχνολογικής εξέλιξης; Να γίνεται η ζωή μας πιο εύκολη; Να αποφεύγονται δυστυχήματα και δυσάρεστες καταστάσεις με τη βοήθεια της επιστήμης; Γιατί η εγκυμοσύνη στα 15, στα 18, στα 20 είναι δυστύχημα απ' τη στιγμή που δεν ήταν προσχεδιασμένο. Η έκτρωση είναι δυσάρεστη, όπως δυσάρεστη μπορεί να είναι μια χημειοθεραπεία, ένα χειρουργείο ή οποιαδήποτε άλλη ιατρική επέμβαση. Και δεν θέλω να μιλήσω περί αξιών. Οι αξίες αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, το αν είναι καλές οι κακές, είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Μπορεί οι υψηλές φιλοδοξίες να είναι για έναν άνθρωπο η υπέρτατη αξία. Μπορεί για έναν άλλο να είναι κατάπτυστη.

Θέλοντας να μιλήσω σε πιο προσωπικό πλαίσιο, είμαι ειλικρινά ευτυχής που η επιστήμη έχει κάνει τόσο μεγάλα βήματα και εάν όλες οι άλλες μέθοδοι προφύλαξης δεν πιάσουν, πάντα θα υπάρχει η έκτρωση.

Λοιπόν, για να μην κάνω άλλα ποστς γιατί βαρέθηκαLaughing , θα απαντήσω σε όλους σας εδώ, απλώς χρησιμοποιώ το ποστ σου ως παράθεση. Λέμε λοιπόν, ξεκινάω με σένα Ασημίνα. Πρώτον, λοιπόν, δεν θα μείνω στα δύο πιθανά σενάρια αν η 18χρονη πιάσει παιδί, δεν βρίσκω κάτι στραβό εξάλλου. Μπορεί και να μην είναι, εγώ όμως μεσα στο μυαλό μου θεωρώ πως η οικογένεια είναι η πρώτη αξία . Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η πρωτεύουσα αξία στο μυαλό των υπολοίπων, άρα σχηματίζω την άποψή μου με την αξία που είναι γνωστή σε μένα, αφού δεν ξέρω των υπολοίπων. Δεύτερον, εγώ ξέρω ότι ο καλός θεούλης έφτιαξε αυτά τα πράγματα για την αναπαραγωγή, άσχετα πως σε μας αρέσει να τα χρησιμοποιούμε για άλλον τρόπο. Άσε που αν δεν κάνω λάθος τα λένε αναπαραγωγικό σύστημα. Αν δεν ήταν γι'αυτό το σκοπό (αρχικά) τότε γιατί δεν τα ονομάζουνε αλλιώς;;giveup Τρίτον, θεωρείς πως με τις εκτρώσεις (χάρη στην επιστήμη) ο κόσμος θα γίνει καλύτερος και πιο εύκολος;; Εντάξει τότε, αφού το νομίζεις έτσι μια χαρά.-Happy Και τέταρτον, το αν μία μητέρα(ή εννοείται και πατέρας) έχει ψυχολογικά προβλήματα και χρειάζεται τρελοκομείο είναι διαφορετικό από το αν ο γονιός δεν το αγαπάει. Γιατί ένας νοήμων άνθρωπος δεν θα σκοτώσει το παιδί του, είναι αλήθεια ή ψέμα αυτό που λέω;; Μητέρες που έμειναν έγκυες από απροσεξία και δεν γούσταραν / αγαπούσαν το παιδί, το παρατούσαν έξω από σπίτια και λοιπά, δεν τα σκότωναν όμως. Το αν έχουν γενικά ψυχολογικά προβλήματα κάποιοι και την πληρώνει το παιδί, είναι διαφορετικό και καλό να μην το μπλέκουμε. Όσο για την δεύτερη παράγραφο του 2ου ποστ σου, συμφωνώ ΕΝ ΜΈΡΗ !up 

Πάμε στην Hecate τώρα. Εγώ με το μικρό και φτωχό μου μυαλουδάκι σκέφτομαι ότι πέρα από το να παραθέσω κι εγώ τις απόψεις μου, δεν μπορώ να κατακρίνω τις δικές σου. Αν εσύ θέλεις να το κάνεις, εντάξει, δεν μπορώ να σου πω κάτι!

Πάμε στην Morgan Le Fay τώρα.Το τόπικ το λέει ξεκάθαρα, όπως κι εσύ το επισημάνεις σωστά στις πρώτες 1-2 γραμμές. Λέμε την άποψή μας πάνω στις εκτρώσεις και την υπερασπιζόμαστε ειδικά όταν αυτή απειλείται . Στο συγκεκριμένο σου ποστ όμως, δεν παραθέτεις την άποψή σου πάνω στο θέμα, αλλά πάνω στον χαρακτήρα μου. Το αν πιστεύεις πως η άποψή μου δεν είναι καν άποψη και πως τα επιχειρήματα μου είναι αστεία, έχεις κάθε δικαίωμα να το λες, αν σου φάνηκε έτσι!Very Happy  Αν νομίζεις όμως είναι σωστό/συνετό και έχεις το δικαίωμα σε ένα τόπικ για εκτρώσεις να με κρίνεις προσωπικά δημοσίως, τότε μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις, πίστευσέ με έχω σχηματίσει πολύ αντικειμενικές απόψεις πάνω στον ωραίο χαρακτήρα σου, που όμως ξέρω ότι δεν είναι σωστό και δεν έχω το δικαίωμα να δημοσιεύσω, άρα και δεν το κάνω!!Very Happy 

Έπειτα πάμε στον Tom Marvolo Riddle. Προαναφέρω κάτι στην πρώτη παρ'αγραφο για την Ασημίνα ως προς τους γονείς που δεν αγαπάνε τα παιδιά τους, θα με υποχρέωνες αν το κοιτούσες από κει γιατί είναι λίγο βαρετό να το ξαναγράφω!tongue  Βασικά σε σένα θα απαντήσω ελάχιστα, κκαθώς όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα βρεις στην απάντηση για την Ασημίνα, στην πρώτη παράγραφο!Laughing  Στην προτελευταία παράγραφο έχεις απόλυτο δίκιο, και οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν δικό μου λάθος που ξέχασα να το συμπεριλάβω!Very Happy Very Happy  Όσο για την τελευταία παράγραφο, όσο κι αν στέκουν οι απόψεις σου, εγώ θα επιμείνω στην αρχική μου άποψη! Τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πρώτη παρ'αγραφο του ποστ μου!Very Happy 

Δεν έχω να απαντήσω σε κανέναν άλλον (εκτός αν το θελήσουν οι ίδιοι), καθώς κρίνω πως οι Romilda Vane, Cassandra Black και Madame Maxime δεν απαντάνε/ αναφέρονται σε μένα προσωπικώς!!!Very Happy Very Happy
    Morgan le Fay
    Morgan le Fay
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 33267
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009

Magical Identity
    Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.

Δημοσίευση από Morgan le Fay Κυρ Αυγ 04, 2013 11:49 am

Dragon the grey έγραψε:Το τόπικ το λέει ξεκάθαρα, όπως κι εσύ το επισημάνεις σωστά στις πρώτες 1-2 γραμμές. Λέμε την άποψή μας πάνω στις εκτρώσεις και την υπερασπιζόμαστε ειδικά όταν αυτή απειλείται . Στο συγκεκριμένο σου ποστ όμως, δεν παραθέτεις την άποψή σου πάνω στο θέμα, αλλά πάνω στον χαρακτήρα μου.

Αγόρι μου την άποψή μου πάνω στο θέμα την έχω πει και την έχω συζητήσει με άτομα που έχουν την ικανότητα να εκφέρουν άποψη τεκμηριωμένη.

Dragon the grey έγραψε:Το αν πιστεύεις πως η άποψή μου δεν είναι καν άποψη και πως τα επιχειρήματα μου είναι αστεία, έχεις κάθε δικαίωμα να το λες, αν σου φάνηκε έτσι!  
    Χαίρομαι που συνεννοούμαστε.

Dragon the grey έγραψε:Αν νομίζεις όμως είναι σωστό/συνετό και έχεις το δικαίωμα σε ένα τόπικ για εκτρώσεις να με κρίνεις προσωπικά δημοσίως, τότε μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις, πίστευσέ με έχω σχηματίσει πολύ αντικειμενικές απόψεις πάνω στον ωραίο χαρακτήρα σου, που όμως ξέρω ότι δεν είναι σωστό και δεν έχω το δικαίωμα να δημοσιεύσω, άρα και δεν το κάνω!!

Πρώτα πρώτα χαίρομαι για τα καλά σου λόγια για τον ωραίο χαρακτήρα μου. Κατά δεύτερον, επίσης χαίρομαι που καταλαβαίνεις την θέση σου εδώ μέσα. Είναι δύσκολο για τα καινούρια μέλη, αλλά τι να κάνουμε, μαθαίνουν Happy

Καλή συνέχεια.

Oh, the skies, tumbling from your eyes
    So sublime, a chase to end all time
    Seasons call and fall, from grace and uniform
    Anatomical, metaphysical

Oh, the dye, a blood red setting sun
    Rushing through my veins, burning up my skin
    Win this deadly game

Love crime
    I will survive
    I will...

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Κυρ Αυγ 04, 2013 12:12 pm

Morgan Le Fay έγραψε:

Αγόρι μου την άποψή μου πάνω στο θέμα την έχω πει και την έχω συζητήσει με άτομα που έχουν την ικανότητα να εκφέρουν άποψη τεκμηριωμένη.

Εντάξει, έχεις δίκιο, αν και νομίζω πως από το πρώτο σου ποστ πριν 2 μέρες εδώ πέρα, σε μένα αναφέρθηκες , και όχι σε κάποιον με ποιο τεκμηριωμένη άποψη!Very Happy 

Morgan Le Fay έγραψε: Χαίρομαι που συνεννοούμαστε.

Εγώ να δεις, αργούμε λίγο να τα βρούμε με την συνεννόηση αλλά δόξα τω θεώ τα καταφέρνουμε!!Very Happy 

Morgan Le Fay έγραψε: Πρώτα πρώτα χαίρομαι για τα καλά σου λόγια για τον ωραίο χαρακτήρα μου. Κατά δεύτερον, επίσης χαίρομαι που καταλαβαίνεις την θέση σου εδώ μέσα. Είναι δύσκολο για τα καινούρια μέλη, αλλά τι να κάνουμε, μαθαίνουν Happy

Καλή συνέχεια.

Επίσης καλή συνέχεια, και καλές αντιπαραθέσεις στο μέλλον!!Very Happy  (αυτό δεν πάει μόνο σε σένα,αλλά και σε μένα!)
    Κι εγώ χαίρομαι που χαίρεσαι!!Very Happy  Άσε που δεν πρέπει να ξεχνάς ότι δυστυχώς όλοι περάσαμε από την θέση του καινούριου μέλους!!Very Happy 
    Hecate
    Hecate

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Hecate Κυρ Αυγ 04, 2013 12:35 pm

Dragon The Grey έγραψε:Πάμε στην Hecate τώρα. Εγώ με το μικρό και φτωχό μου μυαλουδάκι σκέφτομαι ότι πέρα από το να παραθέσω κι εγώ τις απόψεις μου, δεν μπορώ να κατακρίνω τις δικές σου. Αν εσύ θέλεις να το κάνεις, εντάξει, δεν μπορώ να σου πω κάτι!

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που γράφεις με αυτό τον τρόπο. Περιμένεις κάποιος να σε διαβάσει και να πει "όχι, δεν έχεις μικρό μυαλουδάκι, τα σεξιστικά και χωρίς καμία επιστημονική βάση ποστ σου δείχνουν ατόφια ευφυΐα;" Γιατί εγώ την επόμενη φορά που θα δω τη φράση "μικρό και φτωχό μυαλουδάκι" μπορεί και να συμφωνήσω.

Παίρνεις τα λεγόμενα όσων γράφουν εδώ μέσα, τα διαστρεβλώνεις και μετά τους απαντάς με αυτό το συγκαταβατικό, στομφώδες, δήθεν χιουμοριστικό υφάκι που δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί.

Θα ήθελα να αναλύσεις λίγο παραπάνω αυτό με τους γονείς που δεν γίνεται μα μην αγαπούν τα παιδιά τους αλλά πραγματικά, φοβάμαι για το τι θα δουν τα μάτια μου.

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Εκτρωση - Σελίδα 8 Ws1999D
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Κυρ Αυγ 04, 2013 12:47 pm

Hecate έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:Πάμε στην Hecate τώρα. Εγώ με το μικρό και φτωχό μου μυαλουδάκι σκέφτομαι ότι πέρα από το να παραθέσω κι εγώ τις απόψεις μου, δεν μπορώ να κατακρίνω τις δικές σου. Αν εσύ θέλεις να το κάνεις, εντάξει, δεν μπορώ να σου πω κάτι!

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που γράφεις με αυτό τον τρόπο. Περιμένεις κάποιος να σε διαβάσει και να πει "όχι, δεν έχεις μικρό μυαλουδάκι, τα σεξιστικά και χωρίς καμία επιστημονική βάση ποστ σου δείχνουν ατόφια ευφυΐα;" Γιατί εγώ την επόμενη φορά που θα δω τη φράση "μικρό και φτωχό μυαλουδάκι" μπορεί και να συμφωνήσω.

Παίρνεις τα λεγόμενα όσων γράφουν εδώ μέσα, τα διαστρεβλώνεις και μετά τους απαντάς με αυτό το συγκαταβατικό, στομφώδες, δήθεν χιουμοριστικό υφάκι που δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί.

Θα ήθελα να αναλύσεις λίγο παραπάνω αυτό με τους γονείς που δεν γίνεται μα μην αγαπούν τα παιδιά τους αλλά πραγματικά, φοβάμαι για το τι θα δουν τα μάτια μου.

Πρώτον, είναι ο τρόπος μου αυτός με τον οποίο απαντάω σε όλους, τον οποίο και αναφέρεις στην δεύτερη παράγραφο, τρόπος που δυστυχώς δεν αλλάζει!=/  Λοιπόν, και δεύτερον πραγματικά με χαρά θα αναλύσω περισσότερο το κομματάκι που μου ζήτησες!Very Happy  Λέμε λοιπόν, είπα προηγουμένως ότι το αν κάποιος γονιός έχει ψυχολογικά προβλήματα είναι εντελώς διαφορετικό από το αν αγαπάει ή όχι το παιδί του. Για να φτάσει κάποιος γονιός στο να σκοτώσει το παιδί του, σίγουρα θα έχει ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία ξεσπάει πάνω στο παιδί. Ένας νοήμων άνθρωπος και ψυχικά υγιής, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή μπορεί, αλλά δεν πιστεύω ότι του πάει καρδιά να σκοτώσει το ίδιο του το αίμα. Αν δεν το αγαπάει, πιθανώς να το αφήσει σε κάποιο ίδρυμα, δεν θα το σκοτώσει όμως έτσι δεν είναι;;Happy βασικά, πιστεύω ότι όσο μίσος κι αν τρέφει ένας γονιός για το παιδί του ( για λόγους που ανέφερε η δημιουργός του τόπικ και χρησιμοποιώ ως quote στο πρώτο μου ποστ εδώ πέρα), κάπου στο βάθος της καρδιάς του θα υπάρχει ένα ίχνος αγάπης γι'αυτό το πλάσμα. Σίγουρα μια γυναίκα που έχει γεννήσει μπορεί να το καταλάβει αυτό πολύ καλύτερο από ένα 14χρονο αγόρι. Αυτό έχω να πω, ελπίζω να σε κάλυψα, αν θες κι άλλη επεξήγηση, μετά χαράς!!Very Happy Very Happy 
    Roxanne Derwent
    Roxanne Derwent

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Roxanne Derwent Κυρ Αυγ 04, 2013 1:01 pm

Dragon The Grey έγραψε:

Λοιπόν, για να μην κάνω άλλα ποστς γιατί βαρέθηκαLaughing , θα απαντήσω σε όλους σας εδώ, απλώς χρησιμοποιώ το ποστ σου ως παράθεση. Λέμε λοιπόν, ξεκινάω με σένα Ασημίνα. Πρώτον, λοιπόν, δεν θα μείνω στα δύο πιθανά σενάρια αν η 18χρονη πιάσει παιδί, δεν βρίσκω κάτι στραβό εξάλλου. Μπορεί και να μην είναι, εγώ όμως μεσα στο μυαλό μου θεωρώ πως η οικογένεια είναι η πρώτη αξία . Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η πρωτεύουσα αξία στο μυαλό των υπολοίπων, άρα σχηματίζω την άποψή μου με την αξία που είναι γνωστή σε μένα, αφού δεν ξέρω των υπολοίπων. Δεύτερον, εγώ ξέρω ότι ο καλός θεούλης έφτιαξε αυτά τα πράγματα για την αναπαραγωγή, άσχετα πως σε μας αρέσει να τα χρησιμοποιούμε για άλλον τρόπο. Άσε που αν δεν κάνω λάθος τα λένε αναπαραγωγικό σύστημα. Αν δεν ήταν γι'αυτό το σκοπό (αρχικά) τότε γιατί δεν τα ονομάζουνε αλλιώς;;giveup Τρίτον, θεωρείς πως με τις εκτρώσεις (χάρη στην επιστήμη) ο κόσμος θα γίνει καλύτερος και πιο εύκολος;; Εντάξει τότε, αφού το νομίζεις έτσι μια χαρά.-Happy Και τέταρτον, το αν μία μητέρα(ή εννοείται και πατέρας) έχει ψυχολογικά προβλήματα και χρειάζεται τρελοκομείο είναι διαφορετικό από το αν ο γονιός δεν το αγαπάει. Γιατί ένας νοήμων άνθρωπος δεν θα σκοτώσει το παιδί του, είναι αλήθεια ή ψέμα αυτό που λέω;; Μητέρες που έμειναν έγκυες από απροσεξία και δεν γούσταραν / αγαπούσαν το παιδί, το παρατούσαν έξω από σπίτια και λοιπά, δεν τα σκότωναν όμως. Το αν έχουν γενικά ψυχολογικά προβλήματα κάποιοι και την πληρώνει το παιδί, είναι διαφορετικό και καλό να μην το μπλέκουμε. Όσο για την δεύτερη παράγραφο του 2ου ποστ σου, συμφωνώ ΕΝ ΜΈΡΗ !up

Δεν βρίσκεις κάτι στραβό. Μάλιστα. Προσπαθώντας να δω μέσα από το δικό σου πλαίσιο, βλέπω ξεκάθαρα γιατί δεν βρίσκεις κάτι στραβό. Άλλωστε, η γυναίκα είναι αυτή που θα εγκαταλείψει τα όνειρά της, η γυναίκα θα αναλάβει τη φύλαξη του παιδιού, η γυναίκα θα είναι δυστυχισμένη. ΤΙΠΟΤΑ απ'αυτά δεν επηρεάζει τον άντρα της υπόθεσης. Ναι, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν βρίσκεις κάτι στραβό.
    Δεύτερον, επίτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου για το πόσο ο καλός θεούλης δημιούργησε το αναπαραγωγικό σύστημα και κατά πόσο είναι καλός. Βέβαια, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση την οποία δεν αμφιβάλλω πως θα κάνουμε εν καιρώ. Τώρα, στο θέμα μας, το αναπαραγωγικό σύστημα ονομάζεται έτσι καθώς μια από τις λειτουργίες του είναι η αναπαραγωγή. Δηλαδή, εσύ πιστεύεις ότι η μόνη σωστή χρήση του αναπαραγωγικού συστήματος είναι η αναπαραγωγή, σωστά; Δηλαδή την πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ, θα το κάνεις μόνο όντας παντρεμένος και χωρίς καμία προφύλαξη. Για σένα το σεξ είναι απλά ένας τρόπος αναπαραγωγής και τίποτα άλλο. Ειλικρινά λυπάμαι. Δεν περίμενα ότι αυτά που έγραφε ο Orwell στο 1984 προσπαθώντας να μας προειδοποιήσει θα τα διάβαζα από έναν συνομήλικό μου. Τρίτον, το μόνο που είπα είναι ότι η έκτρωση είναι καλοδεχούμενη σε περιπτώσεις όπου η γέννηση και η σωστή ανατροφή ενός παιδιού είναι αδύνατες. Δεν μπορεί να πιστεύεις ειλικρινά πως μια γυναίκα που έχει βιαστεί μπορεί ποτέ να αγαπήσει το παιδί του βιαστή της. Δεν ξέρω από που επηρεάστηκες και το πιστεύεις αυτό. Έχεις την παραμικρή ιδέα τι τραυματική εμπειρία είναι ο βιασμός; Φυσικά και όχι και εύχομαι να μην το μάθεις ποτέ.
    Για εξήγησέ μου τι εννοείς με το καλό είναι να μην το μπλέκουμε.

Dragon The Grey έγραψε:

Πάμε στην Morgan Le Fay τώρα.Το τόπικ το λέει ξεκάθαρα, όπως κι εσύ το επισημάνεις σωστά στις πρώτες 1-2 γραμμές. Λέμε την άποψή μας πάνω στις εκτρώσεις και την υπερασπιζόμαστε ειδικά όταν αυτή απειλείται . Στο συγκεκριμένο σου ποστ όμως, δεν παραθέτεις την άποψή σου πάνω στο θέμα, αλλά πάνω στον χαρακτήρα μου. Το αν πιστεύεις πως η άποψή μου δεν είναι καν άποψη και πως τα επιχειρήματα μου είναι αστεία, έχεις κάθε δικαίωμα να το λες, αν σου φάνηκε έτσι!Very Happy  Αν νομίζεις όμως είναι σωστό/συνετό και έχεις το δικαίωμα σε ένα τόπικ για εκτρώσεις να με κρίνεις προσωπικά δημοσίως, τότε μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις, πίστευσέ με έχω σχηματίσει πολύ αντικειμενικές απόψεις πάνω στον ωραίο χαρακτήρα σου, που όμως ξέρω ότι δεν είναι σωστό και δεν έχω το δικαίωμα να δημοσιεύσω, άρα και δεν το κάνω!!Very Happy 

Άκου να δεις λίγο. Εδώ μέσα, όλοι έχουμε υπάρξει νέα μέλη, όλοι έχουμε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές μας και όλοι έχουμε μαλώσει ουκ ολίγες φορές. Όμως πάντα, πάντα, όλοι ανεξαιρέτως είχαμε ένα βασικό στοιχείο: το σεβασμό για τα άλλα μέλη, είτε τα συμπαθούσαμε, είτε όχι. Από τη στιγμή που εσύ δε χάνεις ευκαιρία να μας ειρωνεύεσαι και ναμην αφήνεις ποτέ κατά μέρος το μόνιμο ύφος ανωτερότητας κ,ναι, έχουμε κάθε δικαίωμα να μην σε αφήνουμε να μας δουλεύεις μες τα μούτρα μας για να μιλήσω έτσι. Αυτό ακριβώς που είπε η Εκάτη παραπάνω. Παίρνεις τα λόγια μας και τα διαστρεβλώνεις. Αν θες να μην σε αντιμετωπίζουμε έτσι, μάθε να σέβεσαι όπως κάναμε όλοι. Ξεκινήσαμε αυτό το διάλογο με όλη τη διάθεση για απλή ανταλλαγή απόψεων και με τη συμπεριφορά σου τη μετέτρεψες σε παρ'ολίγον λογομαχία. Για την Κωνσταντίνα οι απόψεις σου κάθε άλλο παρά αντικειμενικές είναι. Και μάθε επιτέλους να μην παίρνεις αέρα εκεί που κανένας δε σου τον έχει δώσει. Μαζέψου και μάθε να σέβεσαι.

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Κυρ Αυγ 04, 2013 1:21 pm

Roxanne Derwent έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:

Λοιπόν, για να μην κάνω άλλα ποστς γιατί βαρέθηκαLaughing , θα απαντήσω σε όλους σας εδώ, απλώς χρησιμοποιώ το ποστ σου ως παράθεση. Λέμε λοιπόν, ξεκινάω με σένα Ασημίνα. Πρώτον, λοιπόν, δεν θα μείνω στα δύο πιθανά σενάρια αν η 18χρονη πιάσει παιδί, δεν βρίσκω κάτι στραβό εξάλλου. Μπορεί και να μην είναι, εγώ όμως μεσα στο μυαλό μου θεωρώ πως η οικογένεια είναι η πρώτη αξία . Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η πρωτεύουσα αξία στο μυαλό των υπολοίπων, άρα σχηματίζω την άποψή μου με την αξία που είναι γνωστή σε μένα, αφού δεν ξέρω των υπολοίπων. Δεύτερον, εγώ ξέρω ότι ο καλός θεούλης έφτιαξε αυτά τα πράγματα για την αναπαραγωγή, άσχετα πως σε μας αρέσει να τα χρησιμοποιούμε για άλλον τρόπο. Άσε που αν δεν κάνω λάθος τα λένε αναπαραγωγικό σύστημα. Αν δεν ήταν γι'αυτό το σκοπό (αρχικά) τότε γιατί δεν τα ονομάζουνε αλλιώς;;giveup Τρίτον, θεωρείς πως με τις εκτρώσεις (χάρη στην επιστήμη) ο κόσμος θα γίνει καλύτερος και πιο εύκολος;; Εντάξει τότε, αφού το νομίζεις έτσι μια χαρά.-Happy Και τέταρτον, το αν μία μητέρα(ή εννοείται και πατέρας) έχει ψυχολογικά προβλήματα και χρειάζεται τρελοκομείο είναι διαφορετικό από το αν ο γονιός δεν το αγαπάει. Γιατί ένας νοήμων άνθρωπος δεν θα σκοτώσει το παιδί του, είναι αλήθεια ή ψέμα αυτό που λέω;; Μητέρες που έμειναν έγκυες από απροσεξία και δεν γούσταραν / αγαπούσαν το παιδί, το παρατούσαν έξω από σπίτια και λοιπά, δεν τα σκότωναν όμως. Το αν έχουν γενικά ψυχολογικά προβλήματα κάποιοι και την πληρώνει το παιδί, είναι διαφορετικό και καλό να μην το μπλέκουμε. Όσο για την δεύτερη παράγραφο του 2ου ποστ σου, συμφωνώ ΕΝ ΜΈΡΗ !up

Δεν βρίσκεις κάτι στραβό. Μάλιστα. Προσπαθώντας να δω μέσα από το δικό σου πλαίσιο, βλέπω ξεκάθαρα γιατί δεν βρίσκεις κάτι στραβό. Άλλωστε, η γυναίκα είναι αυτή που θα εγκαταλείψει τα όνειρά της, η γυναίκα θα αναλάβει τη φύλαξη του παιδιού, η γυναίκα θα είναι δυστυχισμένη. ΤΙΠΟΤΑ απ'αυτά δεν επηρεάζει τον άντρα της υπόθεσης. Ναι, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν βρίσκεις κάτι στραβό.
    Δεύτερον, επίτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου για το πόσο ο καλός θεούλης δημιούργησε το αναπαραγωγικό σύστημα και κατά πόσο είναι καλός. Βέβαια, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση την οποία δεν αμφιβάλλω πως θα κάνουμε εν καιρώ. Τώρα, στο θέμα μας, το αναπαραγωγικό σύστημα ονομάζεται έτσι καθώς μια από τις λειτουργίες του είναι η αναπαραγωγή. Δηλαδή, εσύ πιστεύεις ότι η μόνη σωστή χρήση του αναπαραγωγικού συστήματος είναι η αναπαραγωγή, σωστά; Δηλαδή την πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ, θα το κάνεις μόνο όντας παντρεμένος και χωρίς καμία προφύλαξη. Για σένα το σεξ είναι απλά ένας τρόπος αναπαραγωγής και τίποτα άλλο. Ειλικρινά λυπάμαι. Δεν περίμενα ότι αυτά που έγραφε ο Orwell στο 1984 προσπαθώντας να μας προειδοποιήσει θα τα διάβαζα από έναν συνομήλικό μου. Τρίτον, το μόνο που είπα είναι ότι η έκτρωση είναι καλοδεχούμενη σε περιπτώσεις όπου η γέννηση και η σωστή ανατροφή ενός παιδιού είναι αδύνατες. Δεν μπορεί να πιστεύεις ειλικρινά πως μια γυναίκα που έχει βιαστεί μπορεί ποτέ να αγαπήσει το παιδί του βιαστή της. Δεν ξέρω από που επηρεάστηκες και το πιστεύεις αυτό. Έχεις την παραμικρή ιδέα τι τραυματική εμπειρία είναι ο βιασμός; Φυσικά και όχι και εύχομαι να μην το μάθεις ποτέ.
    Για εξήγησέ μου τι εννοείς με το καλό είναι να μην το μπλέκουμε.

Dragon The Grey έγραψε:

Πάμε στην Morgan Le Fay τώρα.Το τόπικ το λέει ξεκάθαρα, όπως κι εσύ το επισημάνεις σωστά στις πρώτες 1-2 γραμμές. Λέμε την άποψή μας πάνω στις εκτρώσεις και την υπερασπιζόμαστε ειδικά όταν αυτή απειλείται . Στο συγκεκριμένο σου ποστ όμως, δεν παραθέτεις την άποψή σου πάνω στο θέμα, αλλά πάνω στον χαρακτήρα μου. Το αν πιστεύεις πως η άποψή μου δεν είναι καν άποψη και πως τα επιχειρήματα μου είναι αστεία, έχεις κάθε δικαίωμα να το λες, αν σου φάνηκε έτσι!Very Happy   Αν νομίζεις όμως είναι σωστό/συνετό και έχεις το δικαίωμα σε ένα τόπικ για εκτρώσεις να με κρίνεις προσωπικά δημοσίως, τότε μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις, πίστευσέ με έχω σχηματίσει πολύ αντικειμενικές απόψεις πάνω στον ωραίο χαρακτήρα σου, που όμως ξέρω ότι δεν είναι σωστό και δεν έχω το δικαίωμα να δημοσιεύσω, άρα και δεν το κάνω!!Very Happy 

Άκου να δεις λίγο. Εδώ μέσα, όλοι έχουμε υπάρξει νέα μέλη, όλοι έχουμε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές μας και όλοι έχουμε μαλώσει ουκ ολίγες φορές. Όμως πάντα, πάντα, όλοι ανεξαιρέτως είχαμε ένα βασικό στοιχείο: το σεβασμό για τα άλλα μέλη, είτε τα συμπαθούσαμε, είτε όχι. Από τη στιγμή που εσύ δε χάνεις ευκαιρία να μας ειρωνεύεσαι και ναμην αφήνεις ποτέ κατά μέρος το μόνιμο ύφος ανωτερότητας κ,ναι, έχουμε κάθε δικαίωμα να μην σε αφήνουμε να μας δουλεύεις μες τα μούτρα μας για να μιλήσω έτσι. Αυτό ακριβώς που είπε η Εκάτη παραπάνω. Παίρνεις τα λόγια μας και τα διαστρεβλώνεις. Αν θες να μην σε αντιμετωπίζουμε έτσι, μάθε να σέβεσαι όπως κάναμε όλοι. Ξεκινήσαμε αυτό το διάλογο με όλη τη διάθεση για απλή ανταλλαγή απόψεων και με τη συμπεριφορά σου τη μετέτρεψες σε παρ'ολίγον λογομαχία. Για την Κωνσταντίνα οι απόψεις σου κάθε άλλο παρά αντικειμενικές είναι. Και μάθε επιτέλους να μην παίρνεις αέρα εκεί που κανένας δε σου τον έχει δώσει. Μαζέψου και μάθε να σέβεσαι.

πρώτον, δεν είναι καλό να παραποιείς τα λόγια μου!Very Happy  Δεν είπα ότι η μόνη χρήση του αναπαραγωγικού συστήματος είναι η αναπαραγωγή, προς θεού δηλαδή, είπα ότι αυτό είναι ο απώτερος σκοπός . Ναι, εμείς το χρησιμοποιούμε για άλλα πράγματα, δεν αμφιλέγω, είπα απλώς ότι ο ίδιος ο θεός αυτό είχε στο νου του όταν έπλασε αυτό το τμήμα του ανθρώπου, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Και πάμε παρακάτω. Όσο κι αν έχεις δίκιο σ'αυτό που λες στην τελευταία παράγραφο, γιατί έχεις απόλυτο δίκιο, δυστυχώς δεν μπορώ στην συγκεκριμένη περίπτωση να μάθω να σέβομαι άτομα που μου μιλάνε καθ'αυτό τον τρόπο. Έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που θες να πεις, όχι όμως και με τον τρόπο που το εκφράζεις! Και δεν πιστεύω να μην σεβάστηκα κανέναν σε όλη αυτή την "ανταλλαγή απόψεων", ή τουλάχιστον αν το έκανα είχε προηγηθεί κάτι που με έκανε να φερθώ έτσι. Δεν νομίζω με την δική μου συμπεριφορά να αναπτύχθηκε σε παρ' ολίγον λογομαχία η ανταλλαγή απόψεων. Ώρες ώρες πιστεύω πως θα έπρεπε από την αρχή να πω συγκαταβατικά ναι σε ότι πουν οι άλλοι, να τελειώσει μια ώρα αρχίτερα το θέμα να ξεμπερδεύουμε! Γιατί εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να πω την γνώμη μου, αλλά δεν ήξερα ότι κάτι τέτοιο πειράζει τόσο πολύ, γιατί αμέσως μου ορμήξανε 2-3 μέλη, ε εντάξει!!erimi erimi 
    Nearly Headless Nick
    Nearly Headless Nick
    Ministry's Ambassador
    Ministry's Ambassador

Αριθμός μηνυμάτων : 39590
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice

Δημοσίευση από Nearly Headless Nick Κυρ Αυγ 04, 2013 2:25 pm

Παιδιά καλύτερα να λήξει το θέμα εδώ, ή έστω να σταματήσουν αυτά τα έντονα post. Δεν είναι καλή εικόνα για το φόρουμ, ούτε για εσάς τους ίδιους. Ξεκίνησε από μια διαφωνία και κατέληξε σε διαμάχη.
    Cassandra Black έγραψε:
    Madame Maxime έγραψε:γ) Τις πρώτες 24 εβδομάδες όταν υπάρχει κίνδυνος υγείας του εμβρύου
    Ευχαριστώ που το έγραψες Λίζα επειδή ήθελα να τη σχολιάσω αυτή την περίπτωση Razz
    Έμαθα σήμερα πως όταν η μητέρα του αγοριού μου είχε μείνει έγκυος στο τελευταίο της παιδί, ο γιατρός της είχε πει πως το παιδί θα έπασχε από σύνδρομο Ντάουν και της είχε προτείνει να το ρίξει. Εκείνη δεν τον άκουσε, παρόλο που και ο άντρας της τής έλεγε το ίδιο. Το αποτέλεσμα? Το παιδί γεννήθηκε κανονικά, είναι 8 ετών, υγιέστατο, και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα πέρα από μια δυσλεξία.

Για να συνοψίσω πάνω στο θέμα. Δεν είμαι ούτε κατά ούτε υπέρ. Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες κι απ' τις επιλογές που έχει η μητέρα ή το ζευγάρι.
    -Δεν είμαι υπέρ στο να γίνονται εκτρώσεις για ψύλλου πήδημα, aka να χρησιμοποιείται η έκτρωση ως μέσο αντισύλληψης.
    -Δεν είμαι όμως κατά στο να γίνει μετά από βιασμό ή αν το έμβρυο έχει πρόβλημα υγείας ή/και με την πρόκληση προβλημάτων στην υγεία της μητέρας. Στις τελευταίες δύο περιπτώσεις καλό είναι να ζητείται και μια δεύτερη, και τρίτη γνώμη.
    -Επίσης δεν είμαι κατά αν δεν υπάρχουν τα μέσα για να μεγαλώσει το παιδί ή αν συμβεί σε πολύ μικρή ηλικία. Ξέρω όμως περιπτώσεις που αυτό δεν τους πτοεί και από μια πλευρά μπράβο τους γιατί εγώ πχ δεν θα μπορούσα να το κάνω Razz
    Αυτά. Razz
    Γιάννα συμφωνώ απολυτα με όλο σου το ποστ. Δεν υπήρχε μια πρόταση ή φράση που να σκεφτώ πως εδώ υπάρχει ένα λάθος. Όπως τα λες είναι. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσης που η έκτρωση είναι η μόνη λύση και αυτό με βαριά καρδιά των γονέων (αν και είναι ανάλογα τα άτομα), αλλά όταν το κάνεις επειδή "ουπς, έμεινα έγκυος", είσαι πραγματικά απερίγραπτη.

Εκτρωση - Σελίδα 8 Receiv13

Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 11:01 am