Nearly Headless Nick έγραψε:Παιδιά καλύτερα να λήξει το θέμα εδώ, ή έστω να σταματήσουν αυτά τα έντονα post. Δεν είναι καλή εικόνα για το φόρουμ, ούτε για εσάς τους ίδιους. Ξεκίνησε από μια διαφωνία και κατέληξε σε διαμάχη.Γιάννα συμφωνώ απολυτα με όλο σου το ποστ. Δεν υπήρχε μια πρόταση ή φράση που να σκεφτώ πως εδώ υπάρχει ένα λάθος. Όπως τα λες είναι. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσης που η έκτρωση είναι η μόνη λύση και αυτό με βαριά καρδιά των γονέων (αν και είναι ανάλογα τα άτομα), αλλά όταν το κάνεις επειδή "ουπς, έμεινα έγκυος", είσαι πραγματικά απερίγραπτη.Cassandra Black έγραψε:Ευχαριστώ που το έγραψες Λίζα επειδή ήθελα να τη σχολιάσω αυτή την περίπτωσηMadame Maxime έγραψε:γ) Τις πρώτες 24 εβδομάδες όταν υπάρχει κίνδυνος υγείας του εμβρύου
δ) Χωρίς χρονικό όριο όταν υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει μη αντιστρεπτά προβλήματα η μητέρα, σωματικά ή ψυχικά, ή όταν το έμβρυο πάσχει από πολύ σοβαρές επιπλοκές
Έμαθα σήμερα πως όταν η μητέρα του αγοριού μου είχε μείνει έγκυος στο τελευταίο της παιδί, ο γιατρός της είχε πει πως το παιδί θα έπασχε από σύνδρομο Ντάουν και της είχε προτείνει να το ρίξει. Εκείνη δεν τον άκουσε, παρόλο που και ο άντρας της τής έλεγε το ίδιο. Το αποτέλεσμα? Το παιδί γεννήθηκε κανονικά, είναι 8 ετών, υγιέστατο, και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα πέρα από μια δυσλεξία.
Για να συνοψίσω πάνω στο θέμα. Δεν είμαι ούτε κατά ούτε υπέρ. Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες κι απ' τις επιλογές που έχει η μητέρα ή το ζευγάρι.
-Δεν είμαι υπέρ στο να γίνονται εκτρώσεις για ψύλλου πήδημα, aka να χρησιμοποιείται η έκτρωση ως μέσο αντισύλληψης.
-Δεν είμαι όμως κατά στο να γίνει μετά από βιασμό ή αν το έμβρυο έχει πρόβλημα υγείας ή/και με την πρόκληση προβλημάτων στην υγεία της μητέρας. Στις τελευταίες δύο περιπτώσεις καλό είναι να ζητείται και μια δεύτερη, και τρίτη γνώμη.
-Επίσης δεν είμαι κατά αν δεν υπάρχουν τα μέσα για να μεγαλώσει το παιδί ή αν συμβεί σε πολύ μικρή ηλικία. Ξέρω όμως περιπτώσεις που αυτό δεν τους πτοεί και από μια πλευρά μπράβο τους γιατί εγώ πχ δεν θα μπορούσα να το κάνω
Αυτά.
και γω συμφωνω με τη Γιαννα, ειδικά στα μαρκαρισμένα.