Isabelle Lightwood έγραψε:Cassiopeia Black έγραψε:Severus John Snape έγραψε:
2) ναι σε έκτρωση σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τη υγεία
3) να στη έκτρωση σε εγκυμοσύνη από βιασμό
Μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις είμαι υπέρ της έκτρωσης.
Από κει και πέρα, ακόμα και αν δεν το θες το παιδί, μπορείς κάλλιστα να το δώσεις για υιοθεσία και να έχει μια φυσιολογική ζωή. Είναι κρίμα να αποφασίσεις για μια ζωή που δεν είναι καν δική σου.
Το θέμα είναι πως στο χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο η έκτρωση ειναι νόμιμη, δε μιλάμε για παιδί αλλά για έμβρυο: μία μάζα κυττάρων. Άρα δεν αφαιρείς καμία ζωή, μονο το ενδεχόμενο ανάπτυξης αυτής (κατι που με την ίδια λογική κανει και το προφυλακτικό,και,και και....).
Τωρα, εστω πως όντως πρόκειται για ζωή (που δε συμφωνώ), πόσο τραγικό ειναι να λέμε "ΟΧΙ" στις εκτρώσεις "εκτός κι αν..."; Οτι δηλαδή μια "ζωη" ειμαι ανώτερη μιας άλλης βάσει τελείως άσχετων παραγόντων; Δεν είναι τρομερά υποκριτικό και στενόμυαλο; Το μονο επιχείρημα των "κατά" ειναι οτι μιλάμε για δολοφονία. Αν ειναι τόσο μεγαλόψυχοι λοιπον, πώς δικαιολογούνε μια άλλη επειδή οι συνθήκες ήταν διαφορετικές;
Για να μη τα πολυλογώ, είμαι υπέρ της έκτρωσης χωρίς "εφόσον". Προφανώς και δεν αντικαθιστά τη προφύλαξη, ειναι απλά ηλίθιο να έρχεσαι σε τόπικ περί εκτρώσεως και να λες "α, εγώ είμαι υπέρ της προφύλαξης", ναι μας υποχρέωσες.
Προφανώς και ένα παιδί μπορεί κάλλιστα να καταστρέψει τη ζωη σου, όσοι δε το πιστεύετε λογικά έχετε οραματιστεί στη ζωή σας την απόκτηση παιδιών στο μέλλον. Δεν είναι όμως όλοι έτσι και το παιδί δε θα σε απασχολήσει για "κανά δυο χρόνια" ούτε καν για 18 άπαξ και αποφασίσεις να το κρατήσεις. Ούτε και το να κυοφορήσεις και μετά να το δώσεις το δέχομαι ως δικαιολογία γιατί α)τα ιδρύματα (όπου υπάρχουν) είναι ήδη γεμάτα με παιδιά που περιμένουν να τα υιοθετήσουν και β)η όλη διαδικασία της κύησης ειναι επώδυνη, ειδικά οταν ειναι ανεπιθύμητη και η γυναίκα δεν έχει τη Χ και ψ υποστήριξη, τοσο ψυχικά όσο και σωματικά και καμία δεν ειναι υποχρεωμένη να την υποστεί λόγω ενός λάθους.
Επίσης, όταν μιλάμε για σοβαρό ζευγάρι με εξασφαλισμένα μερικά πράγματα προφανώς και οι δύο θα έχουν λόγο στο αν θα ακολουθήσει έκτρωση ή όχι, αλλά μη λέμε κι ο,τι θελουμε, η απόφαση ειναι κατ εξοχήν της γυναίκας, η οποία θα αντιμετωπίσει και τα περισσότερα.
Γενικότερα αναρωτιέμαι, όσοι είστε κατά της έκτρωσης, δε βλέπετε τι γίνεται στο κόσμο; Που σε θεοκρατικά κράτη νεαρές κοπέλες πεθαίνουνε στα χασάπικα επειδή δε μπορούσαν να κάνουνε μια ελεγχόμενη διακοπή εγκυμοσύνης και κατέλειξαν στο μπαλτά της γειτονιάς; Αξίζει όλο αυτό ένα λάθος;
Τώρα πηγαίνεις σε άλλο θέμα. Και φυσικά οι εκτρώσεις σε άθλιες συνθήκες δεν γίνονται μόνο στο Ιράν ( που ειναι επίσημο θεοκρατικό κράτος ).