Επειδή απλά νιώθω μια ακατανίκητη
ανάγκη να πω τη γνώμη μου, θα σπάσω το ποστ σου σε κομμάτια και θα σχολιάζω παράλληλα.
Dragon The Grey έγραψε:Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσω κάτι, παιδιά που δεν αγαπάνε τους γονείς τους υπάρχουν, γονείς που δεν αγαπάνε τα παιδιά τους δε υπάρχουν. Εγώ πιστεύω ότι είτε στα 15, 18, 22 κ.λπ., είσαι δεν είσαι έτοιμος, δεν γίνεται να μην αγαπάς το παιδί σου, το αίμα σου, στην περίπτωση πάντα που δεν κάνεις έκτρωση και το κρατάς. Α και μπορεί να μην το έχω κάνει ακόμα αλλά το ότι τα προφυλακτικά σπάνε και αλλοιώνονται το ξέρω, όπως και το ότι δεν έχουν 100 % επιτυχία, αλλά 98 % .
Διαβάζω αυτά που γράφεις στο 1ο μέρος του ποστ σου και σκέφτομαι..
Είμαι 18 χρονών. Έχω μόλις τελειώσει το σχολείο και η ζωή ανοίγεται μπροστά μου. Έχω όνειρα. Θέλω να ταξιδέψω τον κόσμο, θέλω να γυρίσω τη Γη, θέλω να γίνω ηθοποιός. Σημειωτέον, όλα αυτά θέλω να τα κάνω μόνη μου, με τον άνθρωπό μου ίσως. Το αγόρι μου αν θες. Και ξαφνικά -μπουμ!- εγκυμοσύνη.
Ηθικά σκεπτόμενη και μη θέλοντας να σκοτώσω
μια αθώα ζωούλα κρατάω το παιδί. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά σενάρια. Σου παραθέτω τα δύο πιο πιθανά.
1. Πιάνω μια δουλειά για να καλύψω τα έξοδα μου, συνεχίζω τις σπουδές μου κανονικά και όταν φτάσει η στιγμή να γεννήσω τις παρατάω στη μέση και μην έχοντας χρόνο για οτιδήποτε άλλο για 1 περίπου μήνα πέρα απ' το μωρό μου, μένω πίσω. Πιθανώς χάνω τη χρονιά μου. Την επόμενη χρονιά, αναθέτω τη φύλαξη του μωρού σε μια νταντά ή το αφήνω στη μάνα μου, καθώς δεν έχω χρόνο. Ο πατέρας του παιδιού, με τον οποίο παντρευτήκαμε όπως-όπως περνάει τα ίδια. Το παιδί μέχρι τα 4 χρόνια του τουλάχιστον μεγαλώνεται από τη μάνα μου ή την εκάστοτε νταντά.
2. Παρατάω τις σπουδές μου, παντρεύομαι τον πατέρα του παιδιού και αφοσιώνομαι στην εγκυμοσύνη μου και στο νοικοκυριό. Δουλεύω ίσως, για να ανταπεξέλθουμε οικονομικά. Όταν πλησιάσει η ημερομηνία της γέννας, παρατάω τη δουλειά και μένω σπίτι. Το παιδί γεννιέται, κι εγώ έχοντας να διαλέξω δύο ανάμεσα στις σπουδές τη δουλειά και την οικογένεια, διαλέγω τα 2 τελευταία καθώς είναι τα 2 που προέχουν. Έχω αφήσει τα όνειρά μου πίσω. Ξέρεις τι γίνεται ένας άνθρωπος όταν αφήνει πίσω τα όνειρά του; Δυστυχισμένος. Όμως ας νιώσω ευτυχία που δεν άφησα αυτή την
αθώα ζωούλα να χαθεί. Τι ευτυχία!
Dragon The Grey έγραψε:Δεν θεωρώ ότι η γυναίκα πρέπει αποκλειστικά να αφοσιώνεται στο νοικοκυριό και τα παιδιά της,
απλώς πως κάτι τέτοιο σωστό θα ήταν να έχει πρωτεύουσα θέση στο μυαλό και τις επιθυμίες και των 2 γονιών. Με πιάνει ρίγος και facepalm (
) όταν ακούω γυναίκες στα 30 που δεν θέλουν με τίποτα να ακούσουν για οικογένεια και παιδιά , γιατί απλώς θέλουν τάχα να αφοσιωθούν στην καριέρα τους!!! Δεν λέω, σαφώς και κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό, αν μη τι άλλο, είναι σωστό όμως να μπορεί να συγκριθεί η επαγγελματική καταξίωση με την δημιουργία οικογένειας;;;
Γυναίκες που έχουν κάνει πιθανότητα πάνω από 2 εκτρώσεις, ακριβώς για να μην καταστρέψουν την ζωή τους. Και να πω εντάξει μέχρι τα 25 είναι ανεχτό, καθώς με τις σπουδές κ.λ.π. που χρόνος για παιδιά, αν κι εκεί έχω μια μικρή ένσταση για την εκτρωση, αλλά έπειτα γιατί;;
Γιατί στο καλό να έχει αυτό πρωτεύουσα θέση. Το τι θέση κατέχει η δημιουργία οικογένειας στις προταιρεότητες ενός ανθρώπου είναι
καθαρά και μόνο θέμα προσωπικότητας και προσωπικής επιλογής. Μερικές κοπέλες τις ρωτάνε τι θα γίνεις όταν μεγαλώσει και απαντάνε μητέρες. Σεβαστό, αλλά μέχρι εκεί. Οι γυναίκες που στα 30 δεν έχουν κάνει ακόμα παιδί και δεν θέλουν να κάνουν ακόμα έχουν απλά διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή τους. Δεν είναι κακό, όσο κι αν εσύ το βλέπεις έτσι. Συν τοις άλλοις, για να μεγαλώσεις ένα παιδί όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Λευτέρης χρειάζεται μόνο αγάπη. Απ' τη στιγμή που δε νιώθεις έτοιμος να κάνεις ένα παιδί, δεν μπορείς να το αγαπήσεις αληθινά, είτε το πιστεύεις, είτε όχι. Ακόμα και να καταφέρεις να το αγαπήσεις κάποια στιγμή,πάντα ενδόμυχα θα το βλέπεις σαν το εμπόδιο στην καριέρα σου,
πάντα.
Dragon The Grey έγραψε:Τόσο άθλια έχει καταντήσει πια αυτή η κοινωνία, που πρωταρχικό μέλημα των περισσοτέρων, αν όχι όλων, είναι το πήδημα, και όχι κάτι ουσιώδες όπως η δημιουργία μια οικογένειας (ναι, εντάξει, μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία, το ξεκαθαρίσαμε) , που αυτός είναι ουσιαστικά και ο απώτερος σκοπός της ερωτικής πράξης αν δεν κάνω λάθος.
Δε θα μιλήσω πάλι περί προτεραιοτήτων γιατί επαναλαμβάνομαι, και δε μου αρέσει. Όταν λες ο απώτερος σκοπός; Ο έμμεσος; Γιατί ο άμεσος σκοπός είναι η απόλαυση. Προφανώς και δεν είναι η αναπαραγωγή. Η ερωτική πράξη είναι το μέσο για την αναπαραγωγή, αλλά η αναπαραγωγή δεν είναι ο σκοπός, τουλάχιστον όχι στα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής ζωής του ατόμου. Η αναπαραγωγή γίνεται σκοπός όταν δύο άνθρωποι νιώθουν έτοιμοι να κάνουν οικογένεια, όχι νωρίτερα. Γι'αυτό άσε το υφάκι ανωτερότητας και τις διαλέξεις περί αθλιότητας της κοινωνίας, και μην παρουσιάζεις το
γεγονός πως το σεξ επί το πλείστον δε γίνεται για την διαιώνιση του είδους ως κάτι κακό.
Dragon The Grey έγραψε:Και δεν νομίζω οι προηγούμενες από μας γενιές, ζώντας χωρίς τα τεχνολογικά μέσα για εκτρώσεις, να πέρασαν λιγότερο καλά, ή με λιγότερη ποιότητα ζωής από μας. Δεν λέω πως ήταν σωστές οι εγκυμοσύνες και οι παντρειές στα 15-16-17, προς θεού δηλαδή, δεν πιστεύω πάντως αν τους ρωτήσεις τι είχε περισσότερη αξία στο μυαλό τους να σου πουν η επαγγελματική καταξίωση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στη σημερινή κοινωνία βάζουμε τελείως λανθασμένες και ανούσιες αξίες απ' ότι βάζανε οι προγόνοι μας, όχι τόσα πολλά χρόνια πριν. Γιατί καλώς ή κακώς, υπέρ ή κατά της έκτρωσης, η έκτρωση δεν είναι και το πιο ευχάριστο/ΚΑΛΌ πράγμα στον κόσμο, αυτό τουλάχιστον πρέπει να το παραδεχθείς...
( χωρίς να εννοώ πως πρέπει να αποδεχθείς και κάθε άλλη βλακεία που λέω!
)
Μα συγνώμη, αυτός δεν είναι και ο σκοπός της τεχνολογικής εξέλιξης; Να γίνεται η ζωή μας πιο εύκολη; Να αποφεύγονται δυστυχήματα και δυσάρεστες καταστάσεις με τη βοήθεια της επιστήμης; Γιατί η εγκυμοσύνη στα 15, στα 18, στα 20 είναι δυστύχημα απ' τη στιγμή που δεν ήταν προσχεδιασμένο. Η έκτρωση είναι δυσάρεστη, όπως δυσάρεστη μπορεί να είναι μια χημειοθεραπεία, ένα χειρουργείο ή οποιαδήποτε άλλη ιατρική επέμβαση. Και δεν θέλω να μιλήσω περί αξιών. Οι αξίες αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, το αν είναι καλές οι κακές, είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Μπορεί οι υψηλές φιλοδοξίες να είναι για έναν άνθρωπο η υπέρτατη αξία. Μπορεί για έναν άλλο να είναι κατάπτυστη.
Θέλοντας να μιλήσω σε πιο προσωπικό πλαίσιο, είμαι ειλικρινά ευτυχής που η επιστήμη έχει κάνει τόσο μεγάλα βήματα και εάν όλες οι άλλες μέθοδοι προφύλαξης δεν πιάσουν, πάντα θα υπάρχει η έκτρωση.