από Madame Maxime Τετ Ιουν 15, 2011 3:26 pm
Εντυπώσεις από: Μαθηματικά Γενικής, Μαθηματικά Κατεύθυνσης, Φυσική Κατεύθυνσης
Μαθηματικά Γενικής: Κάναμε την πρώτη παράγραφο του πρώτου κεφαλαίου και όλα αυτά που έλεγε τα ξέραμε στο περίπου όλοι. Λύσαμε όλες τις ασκήσεις της Α ομάδας και μου φάνηκαν γελοία. Μόνο διάβασμα θέλουν οι ορισμοί για να μην τα ξέρουμε στο περίπου αλλά ακριβώς. Βέβαια ο καθηγητής είπε πως τέτοιες ασκήσεις δεν πέφτουν αλλά δεν πειράζει. ^__^
Μαθηματικά Κατεύθυνσης: Μιγαδικοί. Εύκολοι. Τους είχαμε ρίξει μια ματιά και στο παρελθόν και τώρα μου φάνηκε επανάληψη αυτό που κάναμε. Στο τμήμα κάναμε μέσα σε ένα μάθημα, αυτά που είχαμε κάνει στο τμήμα της Δευτέρας Λυκείου μέσα σε δύο μαθήματα. Μ' αρέσει πως προχωράμε και πως τα καταλαβαίνουμε. Αγαπάμε τμήμα υψηλών στόχων
Φυσική Κατεύθυνσης: Ταλαντώσεις. Πονοκεφάλιασα. Μπορεί να έφταιγε πως έμπαινα στην τέταρτη ώρα μαθήματος αλλά πραγματικά πονοκεφάλιασα. Και το αστείο είναι πως ο καθηγητής μας έλεγε μόνο τη θεωρία. Δεν έχουμε μπει καν στο πρακτικό μέρος των ασκήσεων.
Όταν αρχίσαμε με τα διαγράμματα πήρα μπρος και κατάλαβα πως σκέφτομαι με άλλο τρόπο από αυτόν που μας έδειξε ο καθηγητής για να βρω την αρχική φάση της ταλάντωσης και μου είπε πως αύριο θα το συζητήσουμε για να μου παραθέσει ένα παράδειγμα που δεν ισχύει ο τρόπος σκέψης μου.