FLEUR258 έγραψε: συγνωμη sev μηπως μπερδευτικες?
Το άκουσα και αυτό...
FLEUR258 έγραψε:γιατι εγω ειπα οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο.(το τοπικ το ειχα διαβασει)ενοουσα οτι ολα γινονται για καποιο λογο και δεν πιστευω στις συμπτωσεις.δηλαδη ο χαρι και η ερμιονη ακουσαν την συζητηση με το ψευτικο ξιφος οχι τυχαια αλλα γιατι επρεπε να συμβει,γιατι επρεπε να κερδισει το καλο .
Φυσικά. Το ότι ο Χάρι και η Ερμιόνη διακτινίστικαν από όλα τα μέρη της Αγγλίας σε ένα δάσος και μάλιστα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του δάσους, όπου λίγο αργότερα βρέθηκε εκεί μία παρέα, η οποία εντελώς τυχαία από όλους τους μάγους και τα μαγικά πλάσματα στον κόσμο έτυχε να είναι η μοναδική που να γνωρίζει την ιστορία για το σπαθί του Γκρίφιντορ, είναι ένα γεγονός που δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό που αποκαλούμε τύχη...
FLEUR258 έγραψε:καταλαβες ποιο ειναι ο τροπος σκεψης μου? :hmm:
Ναι. Όμως έχεις δεν έχεις καταλάβει τι λέμε. Το τόπικ έγινε εξαιτίας της αδυναμίας της Ρόουλινγκ να επινοήσει κάτι διαφορετικό από την τύχη που μας πλάσαρε ως γεγονός.
Είναι φυσικό ότι το καλό έπρεπε να κερδίσει. Έτσι θα τέλειωνε το έργο, αυτό ήταν σίγουρα. Όμως θα μπορούσε να τελειώσει με τους τρεις πρωταγωνιστές να ανακαλύπτουν μεγαλειώδη πράγματα βασισμένοι στις δικές τους δυνάμεις και όχι επειδή τους "έκατσε" και έμαθαν τα πάντα από τρίτους, επειδή έτυχε να βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Ακόμα και αυτό έγινε κατά τύχη και όχι από κάποια πρωογραμματισμένη ενέργεια...
FLEUR258 έγραψε:οσο για αυτο που ειπες πριν tom(σε σχεση με τον ρον που μιλησε φιδισια)δεν το βρισκω απιθανο.ειχε ακουσει ηδη το χαρι να το κανει δυο φορες και ειπε να δοκιμασει και εκεινος.
Προσωπικά ύστερα από μια συζήτηση ενώ μπορεί να θυμάμαι τι είπαμε γενικά δεν έχω συγκρατήσει τις ακριβείς λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν, πόσο μάλλον αν η συζήτηση είναι και σε ξένη γλώσσα. Τώρα το ότι ο Ρον, που σε όλα τα βιβλία ξεχνούσε που πατούσε και που βρισκόταν, κατάφερε να μιμηθεί τους ήχους στα ερπετικά που είχε αρθρώσει ο Χάρι 5 χρόνια πριν, είναι απίθανο.
Έστω όμως ότι συνέβη. Έστω ότι κατάφερε να θυμηθεί τους ήχους της ξένης γλώσσας που άκουσε τόσο καιρό πριν.
Δεν δικαιολογείται το παρακάτω: το χάρισμα να μιλάς στα φίδια το έχει κάποιος είτε έμφυτο, είτε επειδή "μεταδόθηκε" σε αυτόν, όπως στην περίπτωση του Χάρι. Και τις λέξεις να ήξερε ο Ρον και σωστά να τις πρόφερε, πάλι δε θα γινόταν τίποτα γιατί τα φίδια θα καταλάβαιναν ότι δεν τις "ένιωθε" όπως ένας γνήσιως ερπετόφωνος...
tom marvolo riddle έγραψε:Δηλαδη οποιος θελει μιλαει ερπετικα??
Δεν το ήξερες ρε? Έχει ανοίξει φροντιστήριο ερπετικών ένας φίλος μου στην Ηγουμενίτσα και μπορεί να μάθει τώρα ερπετικά ο οποιοσδήποτε...