από Επισκέπτ Σαβ Ιουν 28, 2008 3:16 pm
Rose Black έγραψε: Sev έγραψε:Μιας και είχε καιρό να γίνει κάποιο καλό τόπικ στο forum που να έχει σχέση με τον hp και επειδή αναπολώ λίγο την περίοδο που διάβαζα το 7o (σε ένα μήνα κλείνω χρόνο) εκεί που σκεφτόμουν το 7ο συνειδητοποίησα κάτι: πως η εξέλιξη του βιβλίου βασίζεται σε συμπτώσεις και γίνεται εντελώς τυχαία. Καμία σχέση με την εξαιρετική πλοκή των υπολοίπων 6 βιβλίων.
Θα έχουμε επέτειο παρέα
Θυμάμαι που κυκλοφορούσα σ'όλο το σπίτι με το λεξικό αγκαλια..
Έχεις δίκιο. Η Rowling για να ξεμπερδεύει παρουσίασε πολλά γεγονότα ως αποτέλεσμα της τύχης των ηρώων, αλλά αυτό δεν το κάνει το βιβλίο αηδία. Απλά θα έπρεπε να είναι πιο προσεγμένο.
Σε αυτό το φόρουμ είμαστε 500+ μέλη, και μόνο εσύ το πρόσεξες. Άρα και η συγγραφέας, ίσως να θεώρησε ότι κανείς δεν θα το καταλάβει. Ή ίσως να νομίζει ότι έτσι τονίζει το γεγονός ότι ο Χάρι νίκησε αρκετές φορές τον Βόλντι από καθαρή τύχη!
Ή ίσως νομίζει πως είμαστε όλοι ανόητοι που δε θα το προσέξουμε... Για μισό λεπτό εδώ...
Ακόμα και σ' έναν φανταστικό κόσμο (όπως αυτός της Ρόουλινγκ) υπάρχουν κάποια όρια λογικής, που αν ξεπεραστούν δείχνουν πολύ κουλά, τουλάχιστον σ' εμένα που θέλω να πιστεύω πως έχω διαβάσει αρκετά σε όλη μου τη ζωή.
Για μένα πρόχειρη ήταν και η εξήγηση που έδωσε για την ανάσταση του Πότερ. Δεν με κάλυψε, γιατί απλούστατα δεν ήταν πλήρης. Μου πετάει 2 προτάσεις και περιμένει να τις χάψω στο έτσι? Όχι, δεν το δέχομαι και δεν θα έπρεπε να το δέχεται ο οποιοσδήποτε fan που αγαπάει τη σειρά και όχι τον ήρωα.
Υπάρχουν κάμποσες τέτοιες απιθανότητες στο 7ο. Θα τις γράψω μαζεμένες.