& π.χ. εσύ όταν ερωτεύεσαι εκφράζεις με διαφορετικό τρόπο,σωστά?
+104
Gellert Crowz
Dragon The Grey
Romelza Snicket
The Sorting Hat
Magic Is Might
Herpo The Foul
Milady D' Hiver
kentra
geowizard
Violleta Black
Mysterious Wizard
Katherine Black
Roxanne Derwent
Venam Artis
GinnyHermione
Nearly Headless Nick
Phineas Nigellus Black
abra_cat
Μia Melanie Hawkins
Lena*
Arcturus Regulus Black
FLEUR258
didaki
lefter4
Harry James Potter
Neville Longbottom
AlbusDumbledore
NifadaDraculeEadred
nymphadora9990
Davidian
ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ
orestis
Sandra Lightwood
lily_13
Laura Mandley
Hermione Black
Romilda Vane
Amycus
Sev
Safira
Sirius Black
FoNikos21
peppas
Tania_Re
Amelia Blackfoot
Jimmi Comptonn
Fred Weasley
Imperio
mafiafran
Sylvie Lovegood
Sorazal the Erised
Jace Wayland
Isabelle Lightwood
anthian9
Mrs Lovett
Phyllida Spore
Harry Potter
just reaper
Leonie Vernier
Antonin Dolohov
Padma Patil
Hermione Jane Granger
Nymphadora Lupin
Morgan le Fay
Minerva McGonagall
Hermione Granger.
The Grey Lady
Helga Hufflepuff
Bloodystar
Nathaniel
Berenice
elliza
Merlin Longstaff
Cassandra Black
Fleur Delacour
aekaras
Rea
Tom Marvolo Riddle
Merlin the Great
Hecate
multi
Ginny4ever
RemousLoupin
E-vampire
magica4
Albus_The_Wise
Oceanborn
Rowena Ravenclaw
EL.J girl
`TakeR
Seven
Anjelina Johnson!
Madame Maxime
Hemione94
*Dora*
Wanderer
darkdemon
SiMoS
Ms Skellington
Witch-King
aiswp0s
Rose Black
Darkness
Narcissa
108 απαντήσεις
LGBTQ+
Επισκέπτης- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°551
Απ: LGBTQ+
Εννοώ πως κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει στον άλλον για την σεξουαλικότητα ταυτότητα ...
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°552
Dragon The Grey έγραψε:
Σ'αυτό τώρα στην τελευταία παράγραφο όντως δεν μπορώ να πω κάτι, έχεις απόλυτο δίκιο, δεν αμφιλέγω,(1)χρησιμοποιώ ωστόσο έννοιες γνωστές και πιστευτές σε μένα, γιατί με αυτή τη λογική δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τίποτα στον λόγο μου αν υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει απολύτως σε τίποτα! ( νταξ το ξέρω υπερβολικό, ελπίζω όμως να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!!!) (2)Το περιεχόμενο της πικ το έχω δει σε κόμικ του αρκά! Σπαμάρουμε λίγο όμως η αλήθεια είναι εε;;
(1)->Δεν χρησιμοποιείς έννοιες. Χρησιμοποιείς μια έννοια. Αυτή του Θεού. Και στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν επιχείρημα μιας και η συντριπτική πλειοψηφία δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία άμεσα σχετιζόμενη με την θρησκεία. Όσοι την θεωρούν, όπως και εσύ, ας την χρησιμοποιούν ως άποψη και όχι ως επιχείρημα, γιατί δεν πιστεύουν όλοι στον Θεό. Εσύ μάλιστα την καταστρατηγείς, γιατί επικαλείσαι το θρησκευτικό αίσθημα μέσω της φράσης "δεν είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού";
Η επίκληση του συναισθήματος, για να πείσεις για την ορθότητα του επιχειρήματός σου, το ακυρώνει αυτόματα μιας και δεν στηρίζεται σε κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο, αλλά αυθαίρετο και εντελώς υποκειμενικό.
(2)->Η προσπάθεια για χιούμορ σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, είναι το λιγότερο άστοχη.
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
elliza- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 13381
Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Α beautiful, healthy baby!
- Δημοσίευση Ν°553
http://left.gr/news/omofylofilia-alitheies-kai-psemata-gia-diaforetiko-sexoyaliko-prosanatolismo-kai-dyo-logia-gia
διαφωτιστικό
διαφωτιστικό
AΡΝΟΥΜΑΙ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
- head of derp:
Tom Marvolo Riddle- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008
Magical Identity
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.
- Δημοσίευση Ν°554
Πολύ πολύ καλά τα λέει αν και είχα στην αρχή μία ένσταση στην αναφορά της κλιμακας Kinsey. Η κλίμακα αυτή εδώ και 10-15 χρόνια έχει ξεπεραστεί καθώς η εκτενέστερη μελέτη της σεξουαλικής συμπεριφοράς σε συνάρτηση με την ταυτότητα κοινωνικού και βιολογικού φύλου) οδήγησαν στην ανακάλυψη περιπτώσεων που δεν μπορούν να ενταχθούν στα στενά όρια της κλίμακας:
bigender, trigender, polygender, polyamorous, nongender, genderqueer, pangender κλπ κλπ. Ζωντανές αποδείξεις για την ορθοτητα των όσων υποστήριζε το τρίτο κύμα φεμινισμού όταν αναφερόταν στη σεξουαλικότητα ως έννοια μη δυνατό να περιγραφεί με στατικούς όρους και μεγέθη.
Η ένστασή μου ίσως αίρεται με την ανάλυση παρακάτω ορισμένων μη συμβατικών συμπεριφορών (ιδιαίτερα με χαροποίησε η αναφορά σε τρανς-γυναίκα λεσβία, και μάλιστα στην ελληνική lgbt σκηνή έχουμε τη Χριστίνα που ασχολείται πολύ θερμά με τον ακτιβισμό: http://www.10percent.gr/old/issues/200706/02.html
Επίσης πολύ σωστή η σύνδεση του θέματος με τον καπιταλισμό και την πατριαρχία που όχι μόνο γεννάνε και συντηρούν, αλλά επιβάλλουν και ως μόνες αποδεκτές τις binary συμπεριφορές, άντρας γυναίκα, στρέιτ και γκέι (είναι αλήθεια ότι ο γκέι έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτός από τις δυτικές κοινωνίες αλλά αυτό δεν είναι νίκη καθώς συνοδεύεται απο επιβολή ενός πολύ συγκεκριμένου modus vivendi προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί). Σε απάντηση προς όλους αυτούς τα gender κινήματα φωνάζουν ΟΧΙ και αρνούνται να χρησιμοποιούν όρους όπως "φυσιολογικός" για άτομα που δεν είναι τρανς, πχ. Υπάρχει όρος, ονομάζεται cisgender ή cis για να περιγράψει τα άτομα που το κοινωνικό και βιολογικό τους φύλο ταυτίζονται, και είναι προτιμότερος στη χρήση καθώς δεν εμφανίζει τα διαφυλικά άτομα ως κάτι αφύσικο.
Πολύ καλό το άρθρο γενικά, και είναι επίσης καλό το ότι κομμάτι της αριστεράς αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ο συντηρητισμός απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Στον 21ο αιώνα η σεξουαλικότητα είναι κάτι ελεύθερο και κάτι που κανένας δεν επιτρέπεται να περιορίσει.
bigender, trigender, polygender, polyamorous, nongender, genderqueer, pangender κλπ κλπ. Ζωντανές αποδείξεις για την ορθοτητα των όσων υποστήριζε το τρίτο κύμα φεμινισμού όταν αναφερόταν στη σεξουαλικότητα ως έννοια μη δυνατό να περιγραφεί με στατικούς όρους και μεγέθη.
Η ένστασή μου ίσως αίρεται με την ανάλυση παρακάτω ορισμένων μη συμβατικών συμπεριφορών (ιδιαίτερα με χαροποίησε η αναφορά σε τρανς-γυναίκα λεσβία, και μάλιστα στην ελληνική lgbt σκηνή έχουμε τη Χριστίνα που ασχολείται πολύ θερμά με τον ακτιβισμό: http://www.10percent.gr/old/issues/200706/02.html
Επίσης πολύ σωστή η σύνδεση του θέματος με τον καπιταλισμό και την πατριαρχία που όχι μόνο γεννάνε και συντηρούν, αλλά επιβάλλουν και ως μόνες αποδεκτές τις binary συμπεριφορές, άντρας γυναίκα, στρέιτ και γκέι (είναι αλήθεια ότι ο γκέι έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτός από τις δυτικές κοινωνίες αλλά αυτό δεν είναι νίκη καθώς συνοδεύεται απο επιβολή ενός πολύ συγκεκριμένου modus vivendi προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί). Σε απάντηση προς όλους αυτούς τα gender κινήματα φωνάζουν ΟΧΙ και αρνούνται να χρησιμοποιούν όρους όπως "φυσιολογικός" για άτομα που δεν είναι τρανς, πχ. Υπάρχει όρος, ονομάζεται cisgender ή cis για να περιγράψει τα άτομα που το κοινωνικό και βιολογικό τους φύλο ταυτίζονται, και είναι προτιμότερος στη χρήση καθώς δεν εμφανίζει τα διαφυλικά άτομα ως κάτι αφύσικο.
Πολύ καλό το άρθρο γενικά, και είναι επίσης καλό το ότι κομμάτι της αριστεράς αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ο συντηρητισμός απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Στον 21ο αιώνα η σεξουαλικότητα είναι κάτι ελεύθερο και κάτι που κανένας δεν επιτρέπεται να περιορίσει.
Statler
Επισκέπτης- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°555
Το παιδί απλά ανέφερε μια συνέντευξη του πάπα.anthian9 έγραψε:(1)->Δεν χρησιμοποιείς έννοιες. Χρησιμοποιείς μια έννοια. Αυτή του Θεού. Και στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν επιχείρημα μιας και η συντριπτική πλειοψηφία δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία άμεσα σχετιζόμενη με την θρησκεία. Όσοι την θεωρούν, όπως και εσύ, ας την χρησιμοποιούν ως άποψη και όχι ως επιχείρημα, γιατί δεν πιστεύουν όλοι στον Θεό. Εσύ μάλιστα την καταστρατηγείς, γιατί επικαλείσαι το θρησκευτικό αίσθημα μέσω της φράσης "δεν είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού";Dragon The Grey έγραψε:
Σ'αυτό τώρα στην τελευταία παράγραφο όντως δεν μπορώ να πω κάτι, έχεις απόλυτο δίκιο, δεν αμφιλέγω,(1)χρησιμοποιώ ωστόσο έννοιες γνωστές και πιστευτές σε μένα, γιατί με αυτή τη λογική δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τίποτα στον λόγο μου αν υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει απολύτως σε τίποτα! ( νταξ το ξέρω υπερβολικό, ελπίζω όμως να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!!!) (2)Το περιεχόμενο της πικ το έχω δει σε κόμικ του αρκά! Σπαμάρουμε λίγο όμως η αλήθεια είναι εε;;
Η επίκληση του συναισθήματος, για να πείσεις για την ορθότητα του επιχειρήματός σου, το ακυρώνει αυτόματα μιας και δεν στηρίζεται σε κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο, αλλά αυθαίρετο και εντελώς υποκειμενικό.
(2)->Η προσπάθεια για χιούμορ σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, είναι το λιγότερο άστοχη.
Αλήθεια τώρα τι διαβάζουν τα μάτια μου; (Εσύ μάλιστα την καταστρατηγείς, γιατί επικαλείσαι το θρησκευτικό αίσθημα μέσω της φράσης "δεν είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού";)
Ποιο χιούμορ τι λέτε; είπε ότι το έχει ξαναδεί εκεί πέρα.
Πραγματικά χάνω πάσα ιδέα λολ.
Δικαίωμα σου να είσαι άθεος η να πιστεύεις όπου θες, και δικαίωμα του να επικαλείται ότι θέλει.
τι διαβάζω..
Επισκέπτης- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°556
Όντως πολύ χρήσιμο το κειμενάκι! Συμφωνώ με όσα λέει, βέβαια εγώ θα απαντήσω με τον τίτλο και το περιεχόμενο του παρακάτω βίντεο:elliza έγραψε:http://left.gr/news/omofylofilia-alitheies-kai-psemata-gia-diaforetiko-sexoyaliko-prosanatolismo-kai-dyo-logia-gia
διαφωτιστικό
Πραγματικά δεν γίνεται αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα, και θα εξηγήσω τι εννοώ. Προχθές κάναμε στην λογοτεχνία ένα μαμάτο ποιηματάκι του Καβάφη. Είναι λοιπόν μία στην τάξη που είναι αντίθετη ριζοσπαστικά σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και προκατάληψης, παρόλο που αυτή δεν ανήκει σε καμία ομάδα γι' αυτές που υποστηρίζει(κι έτσι πρέπει, μπράβο της!). Το κορίτσι λοιπόν αυτό, μόλις ακούει τον καθηγητή να λέει πως ο Καβάφης κατακρίθηκε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις λέει: Τιιιιιιιι, ήταν γκέεεεειιιιι;;;; λες και την βιάσαμε ομαδικώς που λέει ο λόγος και ειλικρινά συγνώμη για την φράση αυτή! Άντε γιατί το πράγμα έχει παραγίνει, πραγματικά!
elliza- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 13381
Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2009
Magical Identity
Today's thought: Α beautiful, healthy baby!
- Δημοσίευση Ν°557
Tom Marvolo Riddle έγραψε:
Πόσο γαμάτη τύπισσα;
Dragon The Grey έγραψε:Όντως πολύ χρήσιμο το κειμενάκι! Συμφωνώ με όσα λέει, βέβαια εγώ θα απαντήσω με τον τίτλο και το περιεχόμενο του παρακάτω βίντεο:elliza έγραψε:http://left.gr/news/omofylofilia-alitheies-kai-psemata-gia-diaforetiko-sexoyaliko-prosanatolismo-kai-dyo-logia-gia
διαφωτιστικό
Για μένα ο γάμος δεν είναι πολύ σημαντική διεκδίκηση οπότε για να σταματήσουν οι διακρίσεις θα πρότεινα να τον απαγορεύσουν σε όλους!!
AΡΝΟΥΜΑΙ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
- head of derp:
Επισκέπτης- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°558
Εντάξει μωρέ, δεν εννοεί αποκλειστικά τον γάμο, εννοεί γενικά τις σχέσεις ομοφυλόφιλων, αλλά και πάλι, ας παντρευτώ πρώτα εγώ και μετά τον απαγορεύουν σε όλους , απορώ μετά με τι θα ασχολείται η Ελληνίδα μάνα!elliza έγραψε:Tom Marvolo Riddle έγραψε:
Πόσο γαμάτη τύπισσα;Για μένα ο γάμος δεν είναι πολύ σημαντική διεκδίκηση οπότε για να σταματήσουν οι διακρίσεις θα πρότεινα να τον απαγορεύσουν σε όλους!!Dragon The Grey έγραψε:Όντως πολύ χρήσιμο το κειμενάκι! Συμφωνώ με όσα λέει, βέβαια εγώ θα απαντήσω με τον τίτλο και το περιεχόμενο του παρακάτω βίντεο:elliza έγραψε:http://left.gr/news/omofylofilia-alitheies-kai-psemata-gia-diaforetiko-sexoyaliko-prosanatolismo-kai-dyo-logia-gia
διαφωτιστικό
Katherine Black- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 5614
Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: It is important to remember that we all have magic inside us...
- Δημοσίευση Ν°559
εγω παιδια δεν καταλαβαινω γιατι το κανουν θεμα!!!αυτο ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος
- Beauxbatons:
- It's Hufflepuff time :
Mysterious Wizard- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 8962
Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Magical Identity
Today's thought: “The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real ... for a moment at least ... that long magic moment before we wake. [...] They can keep their heaven. When I die, I'd sooner go to middle Earth.”
- Δημοσίευση Ν°560
That is cute!
Violleta Black- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 2572
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2013
Magical Identity
Today's thought: I am nothing special, of this I am sure. I am a common woman with common thoughts and I've led a common life. There are no monuments dedicated to me and my name will soon be forgotten, but I've loved another with all my heart and soul, and to me, this has always been enough..
- Δημοσίευση Ν°561
Katherine Black έγραψε:εγω παιδια δεν καταλαβαινω γιατι το κανουν θεμα!!!αυτο ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος
Ακριβώς! Εγω προσωπικά δεν είμαι υπέρ, αλλά εάν μερικους ανθρώπους τους ευχαριστεί, τότε γιατί όχι;
- Mon cote artistique♥ :
Phineas Nigellus Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 63952
Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.
- Δημοσίευση Ν°562
τι διαβάζω θεε μου.
meet me in montauk
Carl
geowizard- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°563
Αναβιώνω το τόπικ μιας και το είδα τώρα. Λοιπόν, η άποψή μου:
Δεν γνωρίζω, δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να μάθω τις σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου. Θέλω όλα να είναι όπως στο μετρό, μπαίνεις μέσα και βλέπεις άγνωστα πρόσωπα δίχως να γνωρίζεις το παραμικρό για αυτούς. (Οι Θεσσαλονικείς ας μπουν στο μετρό τους να μας πουν εάν συμφωνούν. )
Συνεπώς, έτσι όπως δεν θέλω να βλέπω ετερόφυλο ζευγάρι να χαμουρεύεται στο κέντρο του δρόμου (το θεωρώ άκρως επιδεικτικό, και γενικά δεν είμαι υπέρ του να δημοσιοποιείς τα συναισθήματά σου προς ένα άτομο), έτσι δεν θέλω να βλέπω ούτε ομοφυλόφιλο ζευγάρι να χαμουρεύεται. Θέλω απλά να βλέπω άτομα, δίχως να επιδεικνύουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, και πάνω απ' όλα, να μην ενοχλούν εμένα (Μύκονος π.χ. όπου αναγκαζόμουν το καλοκαίρι να πηγαίνω τοίχο-τοίχο).
Ό,τι ισχύει για τους μεν, ισχύει και για τους δε. Δεν με νοιάζει το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, αρκεί να το κρατήσει εκεί και να μην το βγάλει παραέξω.
Δεν γνωρίζω, δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να μάθω τις σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου. Θέλω όλα να είναι όπως στο μετρό, μπαίνεις μέσα και βλέπεις άγνωστα πρόσωπα δίχως να γνωρίζεις το παραμικρό για αυτούς. (Οι Θεσσαλονικείς ας μπουν στο μετρό τους να μας πουν εάν συμφωνούν. )
Συνεπώς, έτσι όπως δεν θέλω να βλέπω ετερόφυλο ζευγάρι να χαμουρεύεται στο κέντρο του δρόμου (το θεωρώ άκρως επιδεικτικό, και γενικά δεν είμαι υπέρ του να δημοσιοποιείς τα συναισθήματά σου προς ένα άτομο), έτσι δεν θέλω να βλέπω ούτε ομοφυλόφιλο ζευγάρι να χαμουρεύεται. Θέλω απλά να βλέπω άτομα, δίχως να επιδεικνύουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, και πάνω απ' όλα, να μην ενοχλούν εμένα (Μύκονος π.χ. όπου αναγκαζόμουν το καλοκαίρι να πηγαίνω τοίχο-τοίχο).
Ό,τι ισχύει για τους μεν, ισχύει και για τους δε. Δεν με νοιάζει το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, αρκεί να το κρατήσει εκεί και να μην το βγάλει παραέξω.
Geowizard
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°564
geowizard έγραψε:
Συνεπώς, έτσι όπως δεν θέλω να βλέπω ετερόφυλο ζευγάρι να χαμουρεύεται στο κέντρο του δρόμου (το θεωρώ άκρως επιδεικτικό, και γενικά δεν είμαι υπέρ του να δημοσιοποιείς τα συναισθήματά σου προς ένα άτομο), έτσι δεν θέλω να βλέπω ούτε ομοφυλόφιλο ζευγάρι να χαμουρεύεται.
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
geowizard- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°565
anthian9 έγραψε:
Ό,τι έτος και να έχουμε, δεν το θεωρώ ωραίο. Δεν λέω, προφανώς και δεν έχω κανένα θέμα όταν βρίσκονται μόνοι τους σε μια άδεια παραλία το βράδυ, ή σε κανένα λοφάκι κτλ, αλλά το να περνάω έξω από μια παιδική χαρά και αντί να βλέπω παιδιά να παίζουν, να βλέπω διάφορα ζευγαράκια να χαμουρεύονται, δεν το θεωρώ σωστό.
Geowizard
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°566
^Βασικά δεν πολυδιαφωνώ. Δεν μιλάω για φιλί, αγκαλιά κτλ αλλά από εκεί και πέρα ξεφεύγει. Ας μην μπερδεύουμε την απελευθέρωση με τη χυδαιότητα και την ελευθερία με την ασυδοσία. Απότομη "πρόοδος" από το 1970 στο 2010
Αν και αυτό δεν έχει και πολύ σχέση με το τόπικ
*
*
*
*
*
*
Magical Identity
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.
- Δημοσίευση Ν°567
Ειναι ενδιαφέρον αλλά όχι. Γιατί όταν ο δημόσιος χώρος ανήκει στον ετερό με τρόπο τόσο απόλυτο που μπορεί και να μην το σκεφτεί καν αν θα πιάσει το χέρι της κοπέλας του ή μία κοπέλα θα μπορέσει να φιλήσει τον γκόμενό της όποτε θέλει, αλλά ένα ζευγάρι που ξεφεύγει από τα όρια της ετεροκανονικότητας με τον οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορεί να το κάνει χωρίς να αποσπάσει τουλάχιστον ένα εχθρικό βλέμμα, τότε όχι δεν μπορούμε να αναλύουμε τόσο απλά την κατάσταση. Ούτε να λέμε "δεν μου αρέσει ούτε σε στρέιτ". Δεν σου αρέσει αλλά συμβαίνει. Τι να κάνουμε ευτυχώς το πως θα λειτουργεί ο κόσμος δεν καθορίζεται από το τι αρέσει στον καθένα μας ξεχωριστά.
Statler
kentra- Τεταρτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 171
Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2014
Magical Identity
Today's thought: there's no goodbye,only love!
- Δημοσίευση Ν°568
νομιζω το καλυτερο ειναι οτι σε κανει ευτυχισμενο!!!
Morgan le Fay- Βάρδος
- Αριθμός μηνυμάτων : 33267
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.
- Δημοσίευση Ν°569
Arcturus Regulus Black έγραψε:^Βασικά δεν πολυδιαφωνώ. Δεν μιλάω για φιλί, αγκαλιά κτλ αλλά από εκεί και πέρα ξεφεύγει. Ας μην μπερδεύουμε την απελευθέρωση με τη χυδαιότητα και την ελευθερία με την ασυδοσία. Απότομη "πρόοδος" από το 1970 στο 2010
Καλά, εδώ εσύ θεωρείς ανήθικο το σεξ χωρίς έρωτα.
Oh, the skies, tumbling from your eyes
So sublime, a chase to end all time
Seasons call and fall, from grace and uniform
Anatomical, metaphysical
Oh, the dye, a blood red setting sun
Rushing through my veins, burning up my skin
I will survive, live and thrive
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°570
^Α λες για την άποψη που πρεσβεύει 9 στις 10 γυναίκες; Ευτυχώς υπάρχεις εσύ και μου δείχνεις το δρόμο της απελευθέρωσης.
Ευτυχώς όχι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε το πως λειτουργεί ο κόσμος (σε όλες τις πτυχές: κοινωνική , πολιτική ,οικονομική κτλ) , αλλιώς θα ήμασταν ακόμα homo habilis.
Tom Marvolo Riddle έγραψε:Τι να κάνουμε ευτυχώς το πως θα λειτουργεί ο κόσμος δεν καθορίζεται από το τι αρέσει στον καθένα μας ξεχωριστά.
Ευτυχώς όχι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε το πως λειτουργεί ο κόσμος (σε όλες τις πτυχές: κοινωνική , πολιτική ,οικονομική κτλ) , αλλιώς θα ήμασταν ακόμα homo habilis.
*
*
*
*
*
*
Morgan le Fay- Βάρδος
Magical Identity
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.
- Δημοσίευση Ν°571
Arcturus Regulus Black έγραψε:^Α λες για την άποψη που πρεσβεύει 9 στις 10 γυναίκες; Ευτυχώς υπάρχεις εσύ και μου δείχνεις το δρόμο της απελευθέρωσης.
Και την άποψη που παράλληλα πρεσβεύει 1 στους 10 άνδρες; Πιο ενοχικός πεθαίνεις.
Σόρι που δεν σου κάνω τη χάρη να συμβαδίσω με τα μεσαιωνικά σου ιδανικά.
Anatomical, metaphysical
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°572
Δεν θέλω να συμβαδίσεις με τις απόψεις μου αν το κατάλαβες. Εσύ φέρνεις στην επιφάνεια κάτι για το οποίο παρέθεσα ήδη άποψη αλλού , όχι εγώ.
- Σπόιλερ:
- Btw θα ήθελα να δω αντίστοιχη έρευνα για το 1/10 άνδρες που φαντάζομαι τυχαία παραθέτεις:/
*
*
*
*
*
*
Morgan le Fay- Βάρδος
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°573
Συγχώρεσέ με, υποθέτω το βρήκα σοκαριστικό.
Αλλά έστω, εδώ δεν είναι το θέμα να το συζητήσουμε.
Αλλά έστω, εδώ δεν είναι το θέμα να το συζητήσουμε.
Anatomical, metaphysical
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°574
Δεν θεωρώ ότι με οποιονδήποτε τρόπο είμαστε σε θέση να μιλάμε για μεσαιωνικές αντιλήψεις. Δεν θα μιλούσε μαζί σου αν είχε μεσαιωνικές αντιλήψεις.
Ούτε και το πως αντιμετωπίζει το σεξ ο καθενας τον κατατάσσει σε ένα δίπολο "συντηρητικός-προοδευτικός", κυρίως επειδή δεν υπάρχει ένα τέτοιο απόλυτο δίπολο. Άλλος άνθρωπος μπορεί να φτιάχνεται με την ιδέα πως κάθε μέρα ξυπνάει με άλλον δίπλα του και μπορεί να μην θέλει να μάθει ούτε το όνομά του, ενώ άλλος να μην μπορεί καν να φανταστεί να κάνει σεξ με κάποιον που δεν γνωρίζει. Το ζήτημα είναι να έχεις την ελευθερία να επιλέξεις τι από το ευρύ αυτό φάσμα σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Επίσης υπάρχουν και φάσεις που αλλάζει ο άνθρωπος, περίοδοι που αυτό που συνηθως προτιμάει δεν τον καλύπτουν. Όλα αυτά συνθέτουν σε κάθε άνθρωπο ένα περίπλοκο μωσαϊκό που ευτυχώς είναι υπεράνω εξωτερικών χαρακτηρισμών.
Γιατι στην τελική η ίδια λογική είναι που θα μπορούσε να βγάλει μια κοπέλα πουτ@ν@ (επειδή έτσι συμβαίνει συνήθως) επειδή γουστάρει να κάνει σεξ. Και για να είμαι ειλικρινής με τα ασταθή στατιστικά που παρατίθενται στα τελευταία ποστς αυτή νοοτροπία βλέπω να αναπαράγεται.
Για το άλλο ζήτημα, για να το συνδέσω και κάπως με αυτό: Ένα από τα οφέλη του να μην είμαστε χόμο χάμπιλις είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κριτική για διάφορους λόγους. Το να κριτικάρουμε ας πούμε μία πολιτική θεωρία μπορεί να γεννήσει από νέες ιδέες μέχρι και επαναστάσεις. Το να κριτικάρεις πράγματα που βλέπεις στον δρόμο επίσης πλαισιώνεται από ένα ευρύ σύνολο παραγόντων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, του "τι βλέπουμε στο δρόμο" πχ, πρέπει να αναρωτηθούμε τι ειναι αυτό που μας ενοχλεί όταν βλέπουμε δύο (τρία, τέσσερα κτλ) άτομα να φιλιούνται ή να φασώνονται στον δρόμο. Μήπως έχουμε όλοι μας διατηρήσει κατάλοιπα της χριστιανικής ηθικής που τα προβάλλουμε σε άλλους; Και αν τελικά δεν μας απασχολεί η ρίζα της θεώρησής μας αλλά το αποτέλεσμα, δεν πρέπει να ενδιαφερθούμε για το αν τον άλλον τον καταπιέζει να μην του ανήκει ο δημόσιος χώρος απλώς και μόνο επειδή ενοχλεί εμάς;
Ούτε και το πως αντιμετωπίζει το σεξ ο καθενας τον κατατάσσει σε ένα δίπολο "συντηρητικός-προοδευτικός", κυρίως επειδή δεν υπάρχει ένα τέτοιο απόλυτο δίπολο. Άλλος άνθρωπος μπορεί να φτιάχνεται με την ιδέα πως κάθε μέρα ξυπνάει με άλλον δίπλα του και μπορεί να μην θέλει να μάθει ούτε το όνομά του, ενώ άλλος να μην μπορεί καν να φανταστεί να κάνει σεξ με κάποιον που δεν γνωρίζει. Το ζήτημα είναι να έχεις την ελευθερία να επιλέξεις τι από το ευρύ αυτό φάσμα σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Επίσης υπάρχουν και φάσεις που αλλάζει ο άνθρωπος, περίοδοι που αυτό που συνηθως προτιμάει δεν τον καλύπτουν. Όλα αυτά συνθέτουν σε κάθε άνθρωπο ένα περίπλοκο μωσαϊκό που ευτυχώς είναι υπεράνω εξωτερικών χαρακτηρισμών.
Γιατι στην τελική η ίδια λογική είναι που θα μπορούσε να βγάλει μια κοπέλα πουτ@ν@ (επειδή έτσι συμβαίνει συνήθως) επειδή γουστάρει να κάνει σεξ. Και για να είμαι ειλικρινής με τα ασταθή στατιστικά που παρατίθενται στα τελευταία ποστς αυτή νοοτροπία βλέπω να αναπαράγεται.
Για το άλλο ζήτημα, για να το συνδέσω και κάπως με αυτό: Ένα από τα οφέλη του να μην είμαστε χόμο χάμπιλις είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κριτική για διάφορους λόγους. Το να κριτικάρουμε ας πούμε μία πολιτική θεωρία μπορεί να γεννήσει από νέες ιδέες μέχρι και επαναστάσεις. Το να κριτικάρεις πράγματα που βλέπεις στον δρόμο επίσης πλαισιώνεται από ένα ευρύ σύνολο παραγόντων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, του "τι βλέπουμε στο δρόμο" πχ, πρέπει να αναρωτηθούμε τι ειναι αυτό που μας ενοχλεί όταν βλέπουμε δύο (τρία, τέσσερα κτλ) άτομα να φιλιούνται ή να φασώνονται στον δρόμο. Μήπως έχουμε όλοι μας διατηρήσει κατάλοιπα της χριστιανικής ηθικής που τα προβάλλουμε σε άλλους; Και αν τελικά δεν μας απασχολεί η ρίζα της θεώρησής μας αλλά το αποτέλεσμα, δεν πρέπει να ενδιαφερθούμε για το αν τον άλλον τον καταπιέζει να μην του ανήκει ο δημόσιος χώρος απλώς και μόνο επειδή ενοχλεί εμάς;
Statler
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°575
Δεν διαφωνούμε πουθενά.
Απλά να προσθέσω κάτι για την 2η παράγραφο του όλου κειμένου και κυρίως την τελευταία πρόταση.
Το πως και από ποια στοιχεία σχηματίζεται η ευρύτερη ηθική εγκυκλοπαίδεια (αν θέλεις) του καθενός είναι δικαίωμά του τη στιγμή που δεν επηρεάζει τον άλλο. Τι σημασία έχει αν έχει χριστιανικά ηθικά κατάλοιπα (για κάποιο θρησκευόμενο άτομο η φράση "χριστιανικά κατάλοιπα" ίσως είναι και προσβλητική μάλιστα αφού αποδέχεται το "όλον" του χριστιανισμού και όχι τμήμα του), αν έχει μουσουλμανικά ηθικά κατάλοιπα ή αν αποδέχεται τα κοινωνικά πρότυπα της φυλής Χούτου; Από τη στιγμή που δεν επιβάλλει τη φιλοσοφία του σε αυτό "που βλέπει στο δρόμο" τότε όσο καταπιεστικό είναι για τον άλλο να μη του ανήκει ο δημόσιος χώρος, τόσο καταπιεστικό είναι και για αυτόν να του επιβάλλουμε έτερα κοινωνικά πρότυπα. Το να κρίνει ο ένας τον άλλο λόγω διαφορετικών αντιλήψεων είναι μάλλον αναπόφευκτο στις συναναστροφές. Το να επιβάλλει όμως ο ένας στον άλλο πρακτικές που συνάδουν με την αρεταϊκή ηθική που έχει σχηματίσει από το περιβάλλον του (ασχέτως ποιο είναι αυτό), είναι σχεδόν φασιστική πρακτική. Και αυτό βέβαια συμπεριλαμβάνει το να επιβάλλεις εσύ τι θα κάνει κάποιος άλλος σε δημόσιο χώρο. Άλλο το να σε ενοχλεί κάτι και άλλο το να προσπαθήσεις να διώξεις την πηγή της ενόχλησης επειδή απλά σε ενοχλεί. Εξ ου και το "μπορούμε να κρίνουμε το πως λειτουργεί ο κόσμος". Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιβάλλουμε σε αυτόν την κρίση μας.
Απλά να προσθέσω κάτι για την 2η παράγραφο του όλου κειμένου και κυρίως την τελευταία πρόταση.
Το πως και από ποια στοιχεία σχηματίζεται η ευρύτερη ηθική εγκυκλοπαίδεια (αν θέλεις) του καθενός είναι δικαίωμά του τη στιγμή που δεν επηρεάζει τον άλλο. Τι σημασία έχει αν έχει χριστιανικά ηθικά κατάλοιπα (για κάποιο θρησκευόμενο άτομο η φράση "χριστιανικά κατάλοιπα" ίσως είναι και προσβλητική μάλιστα αφού αποδέχεται το "όλον" του χριστιανισμού και όχι τμήμα του), αν έχει μουσουλμανικά ηθικά κατάλοιπα ή αν αποδέχεται τα κοινωνικά πρότυπα της φυλής Χούτου; Από τη στιγμή που δεν επιβάλλει τη φιλοσοφία του σε αυτό "που βλέπει στο δρόμο" τότε όσο καταπιεστικό είναι για τον άλλο να μη του ανήκει ο δημόσιος χώρος, τόσο καταπιεστικό είναι και για αυτόν να του επιβάλλουμε έτερα κοινωνικά πρότυπα. Το να κρίνει ο ένας τον άλλο λόγω διαφορετικών αντιλήψεων είναι μάλλον αναπόφευκτο στις συναναστροφές. Το να επιβάλλει όμως ο ένας στον άλλο πρακτικές που συνάδουν με την αρεταϊκή ηθική που έχει σχηματίσει από το περιβάλλον του (ασχέτως ποιο είναι αυτό), είναι σχεδόν φασιστική πρακτική. Και αυτό βέβαια συμπεριλαμβάνει το να επιβάλλεις εσύ τι θα κάνει κάποιος άλλος σε δημόσιο χώρο. Άλλο το να σε ενοχλεί κάτι και άλλο το να προσπαθήσεις να διώξεις την πηγή της ενόχλησης επειδή απλά σε ενοχλεί. Εξ ου και το "μπορούμε να κρίνουμε το πως λειτουργεί ο κόσμος". Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιβάλλουμε σε αυτόν την κρίση μας.
*
*
*
*
*
*