Παρακολουθούσα με αρκετό ενδιαφέρον τις 32(!)σελίδες του θέματος και σκέφτηκα πως πολύς κόσμος τελικά συνεχίζει να σκέφτεται με τον τρόπο που σκέφτονταν οι άνθρωποι όχι μόνο το Μεσαίωνα, αλλά και κάποιες δεκαετίες νωρίτερα. Αυτό που δεν περίμενα ήταν ο βαθμός του φανατισμού και της έχω-δίκιο-και-δεν-ακούω-τίποτα θεωρίας.
Για όσους θεωρούν την ομοφυλοφιλία αρρώστια-ανώμαλο-επικίνδυνο έχω να πω πως έχουν τόση σοφία, όση τους χρειαζόταν. Δεν πάνε για παραπάνω. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μιλούν με αυτά τα επιχειρήματα, κατά κύριο λόγο είναι άτομα που δεν έχουν συναναστραφεί με κόσμο παρά είναι άτομα θρονιασμένα σε ένα δωμάτιο τηλεόρασης ή υπολογιστή και θεωρούν πως η στενομυαλιά που κουβαλούν από το μεσημεριανή συζήτηση με το μπαμπά και τη μαμά(οι οποίοι αν μπορούσαν θα σκότωναν οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα δεν είναι ελληνικό) είναι δική τους ώριμη και πληρέστατη άποψη. Ο φανατισμός κατά της ομοφυλοφιλίας, κατ' εμέ, είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό θέμα Παιδείας και κοινωνικού περιβάλλοντος. Ανέκαθεν υποστήριζα θερμά πως χρόνια τώρα έχει έρθει ο καιρός να μπει επιτέλους στα σχολεία μάθημα σεξουαλικής αγωγής, το οποίο να διδάσκεται και στην πράξη, όχι όπως η ολυμπιακή αγωγή. Πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνικής άποψης με το πέρασμα του χρόνου θα άλλαζε και θα διαμορφωνόταν με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να γίνουν ισάξιες όλες οι απόψεις επί του θέματος. Αλλά η κοινωνία είναι επίτηδες κρατημένη χρόνια πίσω λόγω συμφερόντων των "ανωτέρων". Μια χούφτα παπάδες το Μεσαίωνα αυθαίρετα αποφάσισαν για την "ορθή" Αγία Γραφή και απέκλεισαν εσκεμμένα οποιαδήποτε θεωρία που θα απελευθέρωνε το λαό. Το μπαλάκι πήρε, όπως όλοι ξέρουμε, σε μεγάλο βαθμό τη μαγεία. Οι ομοφυλόφιλοι, και λόγω έλλειψης παιδείας, χάθηκαν στο σκοτάδι της αφάνειας προκειμένου να επιβιώσουν.
Χρόνια μετά, ήρθε η εποχή που ο πλανήτης ταλανίζεται λόγω του υπερπληθυσμού και έχει καταστεί σαφές πως η γη δε μπορεί να αντεπεξέλθει νέες γεννήσεις. Κάποτε, από τα προϊστορικά έως τα νεότερα χρόνια, το σμίξιμο αρσενικού και θηλυκού έφερε τη σφραγίδα μίας γέννησης. Γι' αυτό και καθιερώθηκε ως ομαλό και αποδεκτό. Εξαιτίας του σημερινού προβλήματος όμως η φύση(εσωκλείω και τον άνθρωπο σε αυτή) από αναγκαστική ενέργεια για τη διαιώνιση του είδους τη μετέτρεψε σε προαιρετική με στόχο την ευχαρίστηση. Ο άνθρωπος πλέον έπαψε να νιώθει το ένστικτο της αναπαραγωγής επιτακτικό. Στο ενδιάμεσο όμως δεν αντικαταστάθηκε και η άποψη του πάνω στο θέμα-λόγω έλλειψης παιδείας τις κρίσιμες εποχές... και ιδού τα αποτελέσματα.
Σε αυτό το φόρουμ όμως οι περισσότεροι που ανέπτυξαν άποψη επί του θέματος είναι (προφανώς; ) νεαρής ηλικίας με ελάχιστες ή και μηδαμινές εμπειρίες σχετικώς. Επομένως γιατί εγώ να συμφωνήσω με την ατεκμηρίωτη από όλες τις πλευρές θέση κάποιου/ας και η οποία παρουσιάζεται με τρόπο αυταρχικό, επιβλητικό, επιθετικό και σαφώς χωρίς περιθώρια εναλλακτικής; Αυτός/ή που κατηγορεί τους ομοφυλόφιλους ως αρρώστους, δεν είναι ο ίδιος
συνήθως που πετά με άπλετη ευκολία σκουπίδια κάτω και στις ουρές προσπαθεί να κλέψει σειρά για να προχωρήσει μπροστά; Ας έχει ο καθένας όποια άποψη τον εκφράζει, με τη μόνη διαφορά ότι δεν πρέπει αυτή να προσβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο την ελευθερία του άλλου στην επιλογή. Γιατί ποιος θεωρείς ότι είσαι εσύ, ναι εσύ που κατηγορείς αυτή την κατηγορία της κοινωνίας, που έχεις το δικαίωμα να καθορίσεις το σωστό, το ομαλό από το λάθος και το ανώμαλο; Με ποιο δικαίωμα και ποιο απόλυτο κριτήριο; Απλά και μόνο επειδή σου φύτεψε την ιδέα το σπίτι και επειδή το λέει η κοινωνία-η ίδια σάπια κοινωνία που κατηγορείς και καταριέσαι;
Εσύ και πάλι δε θεωρείς τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους ως κορυφή στο είδος τους; Ο Σωκράτης υποστηρίζει πως ο καθένας κουβαλά ένα κόκκο αλήθειας μέσα του και πως απόλυτη Αλήθεια δεν υπάρχει. Τώρα μήπως θα τα βάλεις και με το Σωκράτη επειδή δεν τονίζει πως υπάρχει απόλυτο σωστό και λάθος; Με βάση τα λεγόμενα εκείνου του Ανθρώπου που εσύ θα περηφανευόσουν πως είσαι απόγονος, τα λεγόμενά μας έχουν την ίδια αξία, όπως και οι επιλογές μας. Εφόσον καλό και κακό συνυπάρχουν με τρόπο που είναι αδύνατο να κατανοήσεις, τουλάχιστον μην κατηγορείς κάποιον επειδή από τη Σούλα προτιμά το Λευτέρη. Το σώμα είναι το πρώτο που θα χάσουμε φεύγοντας από αυτό τον κόσμο αλλά η ψυχή και όλα όσα της τοποθετούμε μέσα έχουν τη μεγαλύτερη αξία και σημασία για τη ζωή μας. Το σώμα είναι απλώς το εργαλείο μας για να ταξιδέψουμε στη ζωή. Και το αν εγώ προτιμώ να το κυβερνήσει άνδρας ή γυναίκα είναι μια εντελώς άλογη και προσωπική μου απόφαση που για μένα είσαι σωστή. Για σένα είναι λάθος, αλλά πρέπει να έχεις τη σοφία να το κατανοήσεις και την ανωτερότητα να το δεχθείς. Και στο κάτω κάτω γιατί στην Αρχαία Ελλάδα η ομοφυλοφιλία ήταν αποδεκτή και διαδεδομένη; Γιατί τότε το πνεύμα είχε ταξιδέψει και το σώμα γευόταν..
Συνεπώς καλέ μου άνθρωπε, η προσωπική μου γνώμη είναι πως χρειάζεσαι ακόμα πολλή παίδευση και πως καλά θα κάνεις να αφήσεις κατά μέρους και στην ησυχία τους τους γκέι, τις λεσβίες, τους τρανς κλπ γιατί μάλλον αυτοί έχουν ήδη συνειδητοποιήσει τα παραπάνω και έχουν ανέβει ένα σκαλοπατάκι πιο πάνω από σένα.. Μάλλον αυτοί έχουν ένα τόνο πιο ξεμπλοκαρισμένο μυαλό από τα στερεότυπα-σκουπίδια της κοινωνίας και ανοίγονται στο παραπέρα..
Τέλος(γιατί κούρασα και κουράστηκα), να πω ότι έχω ένα κολλητό γκέι και μια φίλη λεσβία και βεβαιώνω-υπογράφω-σφραγίζω πως είναι οι πιο φυσιολογικοί, υγιείς, άξιοι και ομαλοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει στις δύο δεκαετίες της πορείας μου..