.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+40
GEONTI
Eloise Prewett
Mirabelle Salvatore
Roxanne Black
Hrw Black Snape
Sorazal the Erised
Aurora Sinistra
@RtVaVa
Fleur Delacour
Isabelle Lightwood
Nearly Headless Nick
Cassiopeia Black
Dimitra Peverell
Gellert
Minerva McGonagall
Rowena Ravenclaw
Dominique Weasley
Amycus
Nethiel
Jace Wayland
FoNikos21
Romilda Vane
Maria Lovegood
anthian9
Roxy Black
Morgan le Fay
SiMoS
Madame Maxime
Alicia Spinnet
Phineas Nigellus Black
Hogwarts
FLEUR258
Berenice
Cassandra Black
elliza
Hecate
Tom Marvolo Riddle
Imperio
Arcturus Regulus Black
Amelia Blackfoot
44 απαντήσεις

Γενική συζήτηση

Hecate
    Hecate
    Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought:

Γενική συζήτηση - Σελίδα 14 Empty Απ: Γενική συζήτηση

Δημοσίευση από Hecate Τετ Μαρ 06, 2013 8:48 pm

Ιδιαίτερη συμπάθεια στους πολ.μηχ. δεν έχω αφού μας έχουν πηδ*ξει τα επαγγελματικά δικαιώματα και σε λίγο δεν θα μπορώ ούτε πλακάκια στην αυλή μου να στρώσω με δική μου υπογραφή, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ένα κτήριο, για παράδειγμα, αποτελείται από στοιχεία που αφορούν 15 κλάδους της μηχανικής, αυτό έλειπε αν ο κύριος μηχανικός που υπογράφει το έργο δεν μπορεί να κάνει μελέτη πάνω σε όλους του τομείς του αν αυτοί είναι σε μικρή κλίμακα και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Γενική συζήτηση - Σελίδα 14 Ws1999D
    Minerva McGonagall
    Minerva McGonagall
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 22848
    Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Και πες στο Χάρο, θα πάω εγώ όταν γουστάρω.

Δημοσίευση από Minerva McGonagall Τετ Μαρ 06, 2013 8:51 pm

Μου είπε μια φίλη μου μεταπτυχιακός φαρμακευτικής ότι παίζει να συνενώσουν Αθήνα με Πάτρα και χάρηκα πολύ, μετανιωμένη που δε δήλωσα Αθήνα :P

Mischief managed.
    Maria Lovegood
    Maria Lovegood

Αριθμός μηνυμάτων : 19672
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought: Touching the starlight....

Δημοσίευση από Maria Lovegood Τετ Μαρ 06, 2013 9:59 pm

Arcturus Regulus Black έγραψε:Εμένα μου φαίνεται ότι μαλώνουμε για τυπικές αηδίες mouble mouble

Maria Lovegood έγραψε:
    Αν βγούμε 5000 άτομα από την Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, πολύ λιγότερες θα είναι οι θέσεις εργασίας από ότι αν βγαίναμε από Αγγλικό, Ιταλικό κ.ο.κ.

Αυτό πως προκύπτει; Θα μειωθούν οι θέσεις που απαιτούνται για κάθε ξένη φιλολογία επειδή αλλάζει η δομή της σχολής; Δεν έχει καμία σχέση προφανώς. Όσοι αγγλικοί φιλόλογοι χρειάζονταν τόσοι θα χρειάζονται.Είναι σα να λέμε ότι η Ιατρική γίνεται Θεραπείας Νοσούντων ή ότι άλλο όνομα θέλετε και ξαφνικά από 2000 γιατρούς θέλουμε 1000 ως δια μαγείας.Ό,τι να ναι.

Maria Lovegood έγραψε:είναι παντελώς άκυρο να ενώνεις σχολές που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους π.χ. Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική

Όχι δεν είναι άκυρο. Εντάσσονται στην γενικότερη κατηγορία των επιστημών υγείας όπως λέει ο τίτλος. Είναι σαν να λες ότι είναι άκυρο που οι Πολιτικοί,οι Ηλεκτρολόγοι και οι Τοπογράφοι πχ είναι όλοι στο πολυτεχνείο θα πρεπε να είναι ξεχωριστά.(για την εφημ. κυβερν μιλάω).Και επίσης αν πρόσεξες είναι διαφορετικό το ότι εμείς είμαστε ξεχωριστά τμήματα ενταγμένα σε γενικότερη κατηγορία , ενώ εσείς ένα τμήμα με κατευθύνσεις.

Καταρχάς Χρή στο δεν ξέρεις καν γιατί μιλάς. 3 στους 5 εργαζόμενους που διδάσκουν ξένη γλώσσα έχουν απλά πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (aka proficiency ή οτιδήποτε) και δεν είναι απόφοιτοι Φιλολογίας. Για ποιες θέσεις εργασίας μου μιλάς; Δεν ξέρεις τι κατάσταση επικρατεί στους τομείς μας ή ότι τρέχουμε γύρω στα 15 χρόνια στα δικαστήρια για το ζήτημα της επάρκειας.

Να σου πω πώς φαίνεται ότι θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας; Θα έχουμε όλοι ίδιο τίτλο πτυχίου. Οπότε ένα φροντιστήριο, αντί να πάρει εμένα, θα πάρει έναν των Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών με κατεύθυνση τα Ιταλικά και ένα Lower/Advanced/Proficiency για να κάνει και Ιταλικά και Αγγλικά.

Ή, θα πάρει εμένα και θα είμαι με μισό ευρώ την ώρα ξέρω γω γιατί το πτυχίο μου είναι υποβαθμισμένο και μοιράζομαι τον ίδιο τίτλο με άλλα 5.000 άτομα (και 5.000 είμαστε μόνο οι ΑΠΘίτες).

Και λες και μόνος σου τι συμβαίνει, οπότε αντιφάσκεις. Μου λες πως καταστροφολογώ, αλλά εσένα το τμήμα της σχολής σου ξερω γω, παρότι ενώνεται με άλλα, ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ. Εμένα αλλάζει. Και πίστεψέ με, το χουμε συζητήσει με καθηγητές εδώ και στο εξωτερικό και μας είπαν όλοι πως αν περαστεί το σύστημα να ταν κι άλλο το πτυχίο μας. Εν ολίγοις, δεν διαμαρτυρόμαστε και δε γκρινιάζουμε επειδή μπορούμε. Το κάνουμε γιατί περάσαμε σε μία σχολή με ένα όνειρο να βγούμε φιλόλογοι και τι θα βγούμε; Άνθρωποι που απλά ξέρουν έως ένα κάποιο σημείο μία γλώσσα.

Όσο για την εξοικονόμηση, η κυβέρνηση απλά θα γλιτώσει 3-4 γραμματείες αλλά ούτως ή άλλως υπολειτουργούσαν και αυτές, στο ΑΠΘ τουλάχιστον.

you were there for me on the days I rained nothing but pain yet when you left I became a hurricane and you are no where to be found

something hidden...:
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
    Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Τετ Μαρ 06, 2013 11:03 pm

SiMoS έγραψε:
    Tom Marvolo Riddle έγραψε:
    SiMoS έγραψε:
    Ώπα, ώπα γιατί παραλογίζεσαι. Δε με ενδιαφέρει τι ήταν, με ενδιαφέρει πως αυτή τη στιγμή βγαίνουν απ' το πολυτεχνείο χωρίς καμία ιδέα από κυκλώματα (αλήθεια, κάνετε κανένα μάθημα ηλεκτρομαγνητισμου; )και έχουν δικαίωμα υπογραφής ηλεκτρολογικής μελέτης, που εκτός από ανεύθυνο είναι και μια τεράστια μλκία. Για να μην αναφερθώ στα τοπογραφικά σας δικαιώματα, που μπορεί να είναι πιο κοντά στο αντικείμενο σας αλλά πρακτικά αχρηστεύετε τους τοπογράφους. (και τώρα που το σκέφτομαι έχετε δικαιώματα σχεδόν από κάθε πολυτεχνική σχολή, χωρίς να ισχύει το αντίστροφο)
    Τα δικαιώματα της σχολής μου έχουν αλλάξει τουλάχιστον μια φορά, τότε με το διαχωρισμό ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων αλλά τα δικά σας είναι ανέπαφα. Γιατί άραγε;
    Τα σχετικά με τον κόπο εργασίας σας τα αφήνω ασχολίαστα. Με την ίδια λογική ο τεχνίτης έπρεπε να έχει διπλάσια Ε.Π γιατί στην τελική το τελικό στάδιο (και το πιο επώδυνο, αναμφίβολα) είναι δική του δουλειά.

Κατ' αρχάς μίλα καλύτερα. Επίσης αυτά που τα ακούς θα ήθελα πολύ να μάθω, ο πολμηχ έχει δικαίωμα υπογραφής ΗΜ μόνο σε μικρά έργα που η μελέτη είναι σε στάνταρ κατάσταση, πάντα σε σχέση με δοκούς και υποστηλώματα, σε οποιοδήποτε μεγάλο έργο και αν κοιτάξεις υπάρχει και ένας κατάλληλος μηχανικός. Προφανώς το ότι συγκεντρώνουμε όλες αυτές τις σφραγίδες βολεύει και τον αγοραστή ο οποίος δεν είναι υποχρεωμένος να τα σκάσει σε 15000 διαφορετικούς μηχανικούς για ένα έργο που θα μπορούσε να του περάσει τα ΗΜ και ο παππούς μου, και μην κοροϊδευόμαστε η μαλακία που λες μόνο μαλακία δεν είναι γιατί θα θελα πολύ να σε δω να χτίζεις σπίτι και πέρα απ' τον πολιτικό και τον αρχιτέκτονα να σκας άλλα 2-3 χιλιάρικα στον ηλεκτρολόγο.
    Ηλεκτρομαγνητισμό δεν κάνουμε γιατί δεν μας αφορά, τοπογραφία όμως κάνουμε και ξέρουμε πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεται. Γι' αυτό μπορούμε να αναλάβουμε και τοπογραφικές μελέτες. Πέραν της Γεωδαισίας Ι και ΙΙ που είναι καθαρά μαθήματα των Τοπογράφων με δικούς τους καθηγητές, έχουμε και σε τομείς επιπλέον τοπογραφικά μαθήματα. Πάει να πει αν κάποιος δεν χρειάζεται άνθρωπο για το κτηματολόγιο, και πάλι δεν έχει λόγο να σκάσει άλλα 1500 σε τοπογράφο ενώ μπορεί να έχει τσαμπα την επιπλέον δουλειά που τη φορτωνόμαστε εμείς επειδή δεν δικαιούμαστε να πληρωθούμε γι' αυτήν.
    Για να κάνεις αρχιτεκτονικό σχεδιασμό πρέπει να έχεις τουλάχιστον μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενο, αν όχι το μπάτσελορ. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πολιτικός παρουσιάζει το σχέδιο στον αρχιτέκτονα και εκείνος το υπογράφει γιατί χωρίς υπογραφή αρχιτέκτονα δε χτίζεται τίποτα, και παίρνει και τα ποσοστά του. Το να κάνεις λοιπόν την μεγαλύτερη δουλειά απ' όλους, να πληρώνεσαι μόνο για τη στατική μελέτη, και να μην σου αναγνωρίζονται και δικαιώματα εσένα σου ακούγεται μια χαρά. Κουλ.

Όσο για τον τεχνίτη... μάλλον πρέπει να περάσεις από οικοδομή και μετά να ξανασκεφτείς για τι πράγμα μιλάς. Όταν ο πολιτικός συνεργάζεται με τον εργαλάβο, ουσιαστικά αναλαμβάνει υπεύθυνος και για τις δικές του βλακείες. Ο εργολάβος θα βάλει τον εργάτη να βρέξει το τσιμέντο αν έχει πολύ ήλιο, πράγμα που επηρεάζει τις αντοχές του υλικού με αποτέλεσμα, αν δεν γίνει σε τρομερά μεγάλη κλίμακα, να εμφανίζονται μικροφθορές από τους πρώτους μήνες στο κουφάρι του κτιρίου. Ποιος την πληρώνει και τότε; Ο πολιτικός, του οποίου η ανάμειξη ήταν να σχεδιάσει τα ΣΤΑΤΙΚΑ και όχι να τοποθετήσει τα τούβλα το ένα δίπλα στο άλλο. Στατική και αντοχη φαντάζομαι θα κάνετε οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που είπα και παραπάνω είναι ότι τα επαγγεματικά μας δικαιώματα ειναι ανάλογα με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας. Σόρρυ κιολας που δεν αναγκαζόμαστε να κάνουμε ΚΑΙ την χειρωνακτική δουλειά, άσε στο τεχνικό επιμελητήριο το τηλεφωνάκι σου να σε πάρουμε μετά να σου απολογηθούμε.
    Θίχτηκες να φανταστώ; Αυτό έλειπε, να έχετε και δικαίωμα ηλεκτρολογικής μελέτης σε μεγάλα έργα. Μαλακία είναι, γιατί εκτός απ το χτίσιμο που κάνετε τη μελέτη έχετε δικαίωμα υπογραφής για οποιαδήποτε μετέπειτα μελέτη (σε συγκεκριμένα τετραγωνικά) και είτε σ'αρέσει είτε όχι, αρκετοί ζουν απ'αυτό.
    Ναι, 'ντάξει κάνετε αρκετά μαθήματα τοπογράφων είναι γνωστό και καρπώνεστε κάποια δικαιώματα τους. Για το "τσάμπα" μη παίρνεις και όρκο. Το τι δικαιούστε και τι όχι δε λέει τίποτα απολύτως για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή.
    Το μεταπτυχιακό δε σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα, οπότε έτσι κι αλλιώς στον αρχιτέκτονα θα πήγαινες. Για το τι πληρώνεσαι, δες παραπάνω.
    Υποχρέωση σου είναι πέρα απ'τη μελέτη και η επίβλεψη του έργου. Στην τελική, την υπογραφή σου έβαλες. Ο μόνος λόγος που τα επαγγελματικά σας δικαιώματα αυτή τη στιγμή έχουν ως έχουν είναι ο τεράστιος αριθμός αποφοίτων, που δε μπορούν να βρουν δουλειά στη σημερινή Ελλάδα. (όχι οτι μπορούν οι υπόλοιποι μηχανικοί, αλλά κουβέντα να γίνεται) Με το ΤΕΕ είναι γνωστό τι παίζει. Όπως επίσης και τα επιχειρήματα σου χιλιοειπωμένα είναι απ'τους συναδέλφους σου. Καλό και το αστειάκι.

Προφανώς δε θίχτηκα, αλλά υπάρχει κάτι που το λένε ευπρέπεια και είναι απαραίτητο σε έναν δημόσιο διάλογο... Όσο για τα υπόλοιπα προφανώς έχουμε δικαίωμα να κάνουμε την οποιαδήποτε περαιτέρω μελέτη αφού το βασικό έργο ειναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ, κανένας δε γνωρίζει καλύτερα από τον μηχανικό τις αδυναμίες του κτιρίου τους. Ποιος ΗΜ είναι τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΣ για να ζει απ' τα ημ σε σπίτια και δημόσια κτίρια; Αν σκοπεύεις να τελειώσεις και να κάνεις κάτι τέτοιο απλά πες το μου να γελάσω από τώρα. Υποτίθεται οτι ως σχολή ασχολείστε με τηλεπικοινωνίες ρομποτική κτλ, αν εσένα σου γυάλισε το καλώδιο που θα περάσω αύριο μεθαύριο, έλα και θα στο δώσω να το περάσεις εσύ ρε φίλε. Το master στην αρχιτεκτονική, επειδή ως άμεσα ενδιαφερόμενος το χω ψάξει πολύ περισσότερο, σου παρέχει τη δυνατότητα να χτίζεις κτίριο για το οποίο να βάζεις τη δική σου υπογραφή χωρίς να σκας ποσοστά στον αρχιτέκτονα.
    Επίσης για να καταλάβεις πόσο εκτός εποχής είσαι, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και την περασμένη δεκαετία ειδικά έγιναν ΑΠΕΙΡΑ έργα πολιτικού μηχανικού. Μετρό Αθηνών, Μετρό Θεσσαλονίκης, Νέα Εθνική, Εγνατία Οδός, Αττική Οδός, Ρίο Αντίρριο, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Ιωνία Οδός, όλα αυτά όχι μόνο προσφέρουν απασχόληση σε έναν από τους λίγους πολυτεχνικούς τομείς που απορροφάται σήμερα αλλά δημιουργούν και ανάγκη για περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτό που μάλλον έχεις ακούσει και επαναλαμβάνεις χωρίς να έχεις κατανοήσει είναι πως περνάει κρίση η ΟΙΚΟΔΟΜΗ, αλλά και πάλι εμείς άπραγοι δε μένουμε καθώς τις μελέτες για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων που επιτρέπει κάθε τόσο το κράτος τις κάνουμε εμείς.

Statler
    Minerva McGonagall
    Minerva McGonagall

Αριθμός μηνυμάτων : 22848
    Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2009

Magical Identity
    Today's thought: Και πες στο Χάρο, θα πάω εγώ όταν γουστάρω.

Δημοσίευση από Minerva McGonagall Τετ Μαρ 06, 2013 11:18 pm

Σίμο την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις τόσο προκλητικά και επενηλειμμένα προκλητικό λεξιλόγιο θα διαγραφεί το ποστ πάραυτα. Το ότι δεν έτυχε να το δει συντονιστής για να σου κάνει την παρατήρηση δεν πάει να πει ότι δικαιούσαι να το τραβήξεις τόσο. Βελτίωσε τη γλώσσα και το ύφος σου σε παρακαλώ.

Mischief managed.
    Arcturus Regulus Black
    Arcturus Regulus Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Τετ Μαρ 06, 2013 11:51 pm

Maria Lovegood έγραψε:
    Καταρχάς Χρή στο δεν ξέρεις καν γιατί μιλάς. 3 στους 5 εργαζόμενους που διδάσκουν ξένη γλώσσα έχουν απλά πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (aka proficiency ή οτιδήποτε) και δεν είναι απόφοιτοι Φιλολογίας. Για ποιες θέσεις εργασίας μου μιλάς; Δεν ξέρεις τι κατάσταση επικρατεί στους τομείς μας ή ότι τρέχουμε γύρω στα 15 χρόνια στα δικαστήρια για το ζήτημα της επάρκειας.

Αρχή με το τρομερό αλλά αποστομωτικό "δε ξέρεις γιατί μιλάς" awesome
    Αυτό για το ότι δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας ήδη στον κλάδο σας(που είναι πασίγνωστο) απορώ γιατί το αναφέρεις αφού δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε. Εμείς λέμε τι θα γίνει αν κάνουν τη συγχώνευση και αν αυτό θα επηρεάσει μετά τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Το τι γίνεται τώρα με τις θέσεις που κολλάει; Είναι μια εισαγωγή φαντάζομαι ή απλά προσπάθεια επίδειξης γνώσεων για τις τωρινές επικρατούσες συνθήκες; Razz Το προσπερνώ...

Maria Lovegood έγραψε:Να σου πω πώς φαίνεται ότι θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας; Θα έχουμε όλοι ίδιο τίτλο πτυχίου. Οπότε ένα φροντιστήριο, αντί να πάρει εμένα, θα πάρει έναν των Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών με κατεύθυνση τα Ιταλικά και ένα Lower/Advanced/Proficiency για να κάνει και Ιταλικά και Αγγλικά.

Αυτό είναι προφανές ότι κάθε φροντιστήριο μπορεί να το κάνει και τώρα.Απλά παίρνει έναν με πτυχίο Ιταλικής φιλολογίας και διδάσκει και Αγγλικά με proficiency oh!

Maria Lovegood έγραψε:Ή, θα πάρει εμένα και θα είμαι με μισό ευρώ την ώρα ξέρω γω γιατί το πτυχίο μου είναι υποβαθμισμένο και μοιράζομαι τον ίδιο τίτλο με άλλα 5.000 άτομα (και 5.000 είμαστε μόνο οι ΑΠΘίτες).

Δεν μοιράζεσαι τον ίδιο τίτλο με άλλα 5.000 .Εσύ θα βγεις αγγλική και εκείνοι ιταλική, γαλλική,σουαχίλη. Είναι διαφορετικοί κλάδοι για αυτό η συγχώνευση είναι εκ των πραγμάτων τυπική, δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική απλά τα 5 τμήματα αποκτούν κοινή στέγη.
    Αν ήταν για παράδειγμα 2 τμήματα με πολλά κοινά που συγχωνεύονταν(δε μ έρχεται καλό παράδειγμα κόλλησα στο στατιστικολόγος-μαθηματικός Razz ) τότε το ένα μπορεί να απορροφήσει το άλλο. Εδώ δε μπορεί, είναι διαφορετικά πράγματα. Δε νοείται αυτός που θα βγει από το τμήμα Ξένων Γλωσσών που θα γίνει με κατεύθυνση την Αγγλική να εννοείται ότι ξέρει και Γαλλική. Είναι απλά κάτι άλλο και αντιβαίνει στην κοινή λογική :P

Στο μόνο που είπα ότι συμφωνώ και πρέπει να ψαχτεί πριν γίνει είναι το κατά πόσο θα δεχτούν πανεπιστήμια του εξωτερικού κάποιους αποφοίτους που πιθανόν θα θέλουν να πάνε. Προσωπικά δεν νομίζω να υπάρχει και εκεί πρόβλημα(αν και αυτό είναι απλά πρόβλεψη δε το λέω στα σίγουρα) αλλά σίγουρα πρέπει να ψαχτεί πριν προχωρήσει γιατί είναι σημαντικό.

*
    *
    *
    *
    *
    *

Γενική συζήτηση - Σελίδα 14 Image
    Maria Lovegood
    Maria Lovegood

Magical Identity

Δημοσίευση από Maria Lovegood Πεμ Μαρ 07, 2013 12:49 am

Kαλά Χρηστάκη, συνέχισε με τα *οχό* και τις ειρωνείες, είναι τρομερά ώριμο να συζητάς με τον άλλον με ειρωνεία.

Την εργασία την ανέφερα γιατί μου είπες πως δε μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Για να σου εξηγήσω πως είναι ήδη μειωμένες.

Αυτό με τα φροντιστήρια αποφεύγονταν κάπως, αλλά τώρα αναμένεται να αυξηθεί το γεγονός.

Θα αγνοήσω λοιπόν την σε πολλά σημεία καλυμμένη ειρωνεία και απλά θα σου πω (ξανά) πως το έχουμε ψάξει στις άπειρες συνελεύσεις με τα παιδιά το θέμα και έχουμε ρωτήσει ΚΑΙ καθηγητές που είναι μαζί μας και απόφοιτους. Δεν πρόκειται για απορρόφηση. Πρόκειται για ένωση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε μαθήματα γιατί ακριβώς ΔΕΝ λέει το σχέδιο ΠΩΣ θα γίνει αυτή η 'απορρόφηση' και υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ πιθανότητα να χάσουμε την αξία του πτυχίου μας.

Όπως λέει και ο Prof. Spyronikolas του ΕΚΠΑ:

Τα Τμήματα Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ισπανικής και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας έχουν μακρόχρονη διδακτική και ερευνητική παράδοση, επιστημονική αυτοτέλεια και ολοκληρωμένα Προγράμματα Σπουδών, τα οποία θεραπεύουν διακριτά μεταξύ τους επιστημονικά, διδακτικά και ερευνητικά αντικείμενα με έμφαση στη φιλολογική μελέτη, στην ενδελεχή ανάλυση της γλώσσας, καθώς και στη σύνδεσή της με τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό των κοινωνιών που τη μιλούν. Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας υποβαθμίζει τα Τμήματα σε απλές «κατευθύνσεις» ενός τεράστιου υβριδικού Τμήματος με την επιστημονικά αδόκιμη ονομασία «Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας». Αυτό θα οδηγήσει στη συρρίκνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στην ανεπάρκεια επιστημονικής και επαγγελματικής κατάρτισης των φοιτητών/τριών, στην υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών και τελικά των πτυχίων των αποφοίτων.

Γενικά, Χρήστο, δεν θα είχαμε 3.5 βδομάδες κατάληψη και εμείς και το ΕΚΠΑ αδίκως, ενώ ξέρουμε ότι θα χάσουμε το εξάμηνο, αν δεν υπήρχε κάτι πολύ μεγαλύτερο στα σκαριά, κάτι το οποίο ξέρω γω, απειλεί το μέλλον μας.

Αυτά.

you were there for me on the days I rained nothing but pain yet when you left I became a hurricane and you are no where to be found

something hidden...:
    FLEUR258
    FLEUR258
    Κατασκευαστής/στρια ραβδιών

Αριθμός μηνυμάτων : 30341
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008

Magical Identity
    Today's thought: Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.Μόνο ευτυχισμένες στιγμές.

Δημοσίευση από FLEUR258 Πεμ Μαρ 07, 2013 1:02 am

Βασικά καταλαβαίνω την σκέψη της Μαρίας. :P
    Πχ σ'εμάς είναι ΦΠΨ,και υπάρχουν οι ανάλογες κατευθύνσεις,αλλά όλοι βγαίνουμε ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ.

Δεν είναι λίγο κουλό όμως κάποιοι που θα έχουν ίδιο τίτλο πτυχίου,στην πραγματικότητα να είναι κάτι τελείως διαφορετικό ο ένας από τον άλλον? :P

Γενική συζήτηση - Σελίδα 14 Tumblr_m6tdjvSrz61rzb9bro1_500
    <3:
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity
    Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Πεμ Μαρ 07, 2013 1:03 am

Maria Lovegood έγραψε: ΚΑΙ καθηγητές που είναι μαζί μας

Μόνο εδώ έχω μια κάποια ένσταση, γενικότερα οι πανεπιστημιακοί καθηγητές σπάνια είναι μαζί σου και μαζί μου και με τον οποιονδήποτε, ταξικά δεν έχουμε τις ίδιες διεκδικήσεις και συνήθως θα τους βρεις να συμφωνούν και με το Αθηνά και με τα συμβούλια διοίκησης και να δημοσιεύσουν εμετικά άρθρα ιδιαίτερα στον τοπικό τύπο. Τυχαίνει απλώς τώρα επειδή θίγονται κάποια απ' τα συμφέροντά τους. Δε μιλάω για όλους να τονιστεί ιδιαίτερα αυτό υπάρχουν και άξιοι πανεπιστημιακοί.

Statler
    Maria Lovegood
    Maria Lovegood

Magical Identity

Δημοσίευση από Maria Lovegood Πεμ Μαρ 07, 2013 1:10 am

@Φλεράκι, σε αγαπώ.- Απλά.

@Λευτέρη,

Έχουμε και καθηγητές του εξωτερικού που λένε ότι είναι ξέρεις, λάθος γιατί είτε έχουν δουλέψει στα Τμήματά μας είτε απλά μας ξέρουν λόγω μεταπτυχιακών/διδακτορικών φοιτητών κλπ, αυτοί δε νομίζω να είναι κομματικοί :P

Γενικά ξέρω πως είναι κομματικοί πολύ οι καθηγητές και αν και εμάς το 95% των καθηγητών είναι ταγμένοι ΔΑΠίτες( και η ΔΑΠ δεν παίρνει καν μέρος στις δράσεις μας όσο είναι κλειστή η σχολή, οι γλυκοί μου oh! ), κατέβηκαν μαζί μας σε πορείες. :P Κάτι είναι και αυτό :P

something hidden...:
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Πεμ Μαρ 07, 2013 1:18 am

Δεν είναι μόνο κομματικό το θέμα δεν αναφέρομαι τόσο στους βαμμένους, είναι περισσότερο ταξικό. Οι ΜΛδες υποστηρίζουν ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν ανήκει στην εργατική τάξη όπου ανήκεις κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές που ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις πιο σκληρές συνθήκες εργασίας. Μόνο με την τάξη σου πρέπει να παλεύεις και να διεκδικείς, τουλάχιστον αυτό μας διδάσκει η Γαλλική Επανάσταση που κατέληξε αμπέλι των αστών :P

Statler
    FLEUR258
    FLEUR258

Magical Identity

Δημοσίευση από FLEUR258 Πεμ Μαρ 07, 2013 1:24 am

^ Λευτέρηηηηη,μια φορά θέλω πολύ να σε ακούσω να τα λες αυτά από κοντά και να επιχειρηματολογείς. Laughing Razz

Ξέρει κάποιος τι ακριβώς είναι τα μέλη ΔΕΠ?? unsure

<3:
    Morgan le Fay
    Morgan le Fay
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 33267
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.

Δημοσίευση από Morgan le Fay Πεμ Μαρ 07, 2013 1:30 am

όχι, δεν θες!

Oh, the skies, tumbling from your eyes
    So sublime, a chase to end all time
    Seasons call and fall, from grace and uniform
    Anatomical, metaphysical

Oh, the dye, a blood red setting sun
    Rushing through my veins, burning up my skin
    I will survive, live and thrive
    Win this deadly game

Love crime
    I will survive, live and thrive
    I will survive
    I will...

Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Πεμ Μαρ 07, 2013 1:37 am

Διδακτικό-Επιστημονικό προσωπικό Μαράκι, και όποτε θες, αν ενδιαφέρεσαι έχω βγει και σε παράνομες κασέτες :blasé:

Statler
    FLEUR258
    FLEUR258

Magical Identity

Δημοσίευση από FLEUR258 Πεμ Μαρ 07, 2013 1:43 am

Tom Marvolo Riddle έγραψε:Διδακτικό-Επιστημονικό προσωπικό Μαράκι, και όποτε θες, αν ενδιαφέρεσαι έχω βγει και σε παράνομες κασέτες :blasé:

Διδακτικό-επιστημονικό προσωπικό...Χμμμ,οκ ευχαριστώ. Laughing Ρωτάω γιατί για το προγραμμα ψυχολογίας,που φέρουν ως επιχείρημα ότι δεν έχει μέλη ΔΕΠ,αλλά δεν έχω πολύ καταλάβει γιατί στηρίζονται εκεί,αλλά τέλος πάντων. Razz

Χαχ τέλεια. Cool

<3:
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Πεμ Μαρ 07, 2013 1:53 am

Ναι σημαίνει ότι δεν έχει μόνιμο διδακτικό προσωπικό και μάλλον για να λειτουργήσει στηρίζεται σε αναπληρωματικούς (αν και παίζει να ανήκουν κ αυτοί στο ΔΕΠ) και λέκτορες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο να συμβαίνει αυτό :P

Statler
    SiMoS
    SiMoS
    Μάντης
    Μάντης

Αριθμός μηνυμάτων : 18162
    Ημερομηνία εγγραφής : 06/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: I thought that I heard you laughing, I thought that I heard you sing...

Δημοσίευση από SiMoS Πεμ Μαρ 07, 2013 7:04 am

SiMoS έγραψε:

Κατ' αρχάς μίλα καλύτερα. Επίσης αυτά που τα ακούς θα ήθελα πολύ να μάθω, ο πολμηχ έχει δικαίωμα υπογραφής ΗΜ μόνο σε μικρά έργα που η μελέτη είναι σε στάνταρ κατάσταση, πάντα σε σχέση με δοκούς και υποστηλώματα, σε οποιοδήποτε μεγάλο έργο και αν κοιτάξεις υπάρχει και ένας κατάλληλος μηχανικός. Προφανώς το ότι συγκεντρώνουμε όλες αυτές τις σφραγίδες βολεύει και τον αγοραστή ο οποίος δεν είναι υποχρεωμένος να τα σκάσει σε 15000 διαφορετικούς μηχανικούς για ένα έργο που θα μπορούσε να του περάσει τα ΗΜ και ο παππούς μου, και μην κοροϊδευόμαστε η μαλακία που λες μόνο μαλακία δεν είναι γιατί θα θελα πολύ να σε δω να χτίζεις σπίτι και πέρα απ' τον πολιτικό και τον αρχιτέκτονα να σκας άλλα 2-3 χιλιάρικα στον ηλεκτρολόγο.
    Ηλεκτρομαγνητισμό δεν κάνουμε γιατί δεν μας αφορά, τοπογραφία όμως κάνουμε και ξέρουμε πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεται. Γι' αυτό μπορούμε να αναλάβουμε και τοπογραφικές μελέτες. Πέραν της Γεωδαισίας Ι και ΙΙ που είναι καθαρά μαθήματα των Τοπογράφων με δικούς τους καθηγητές, έχουμε και σε τομείς επιπλέον τοπογραφικά μαθήματα. Πάει να πει αν κάποιος δεν χρειάζεται άνθρωπο για το κτηματολόγιο, και πάλι δεν έχει λόγο να σκάσει άλλα 1500 σε τοπογράφο ενώ μπορεί να έχει τσαμπα την επιπλέον δουλειά που τη φορτωνόμαστε εμείς επειδή δεν δικαιούμαστε να πληρωθούμε γι' αυτήν.
    Για να κάνεις αρχιτεκτονικό σχεδιασμό πρέπει να έχεις τουλάχιστον μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενο, αν όχι το μπάτσελορ. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πολιτικός παρουσιάζει το σχέδιο στον αρχιτέκτονα και εκείνος το υπογράφει γιατί χωρίς υπογραφή αρχιτέκτονα δε χτίζεται τίποτα, και παίρνει και τα ποσοστά του. Το να κάνεις λοιπόν την μεγαλύτερη δουλειά απ' όλους, να πληρώνεσαι μόνο για τη στατική μελέτη, και να μην σου αναγνωρίζονται και δικαιώματα εσένα σου ακούγεται μια χαρά. Κουλ.

Όσο για τον τεχνίτη... μάλλον πρέπει να περάσεις από οικοδομή και μετά να ξανασκεφτείς για τι πράγμα μιλάς. Όταν ο πολιτικός συνεργάζεται με τον εργαλάβο, ουσιαστικά αναλαμβάνει υπεύθυνος και για τις δικές του βλακείες. Ο εργολάβος θα βάλει τον εργάτη να βρέξει το τσιμέντο αν έχει πολύ ήλιο, πράγμα που επηρεάζει τις αντοχές του υλικού με αποτέλεσμα, αν δεν γίνει σε τρομερά μεγάλη κλίμακα, να εμφανίζονται μικροφθορές από τους πρώτους μήνες στο κουφάρι του κτιρίου. Ποιος την πληρώνει και τότε; Ο πολιτικός, του οποίου η ανάμειξη ήταν να σχεδιάσει τα ΣΤΑΤΙΚΑ και όχι να τοποθετήσει τα τούβλα το ένα δίπλα στο άλλο. Στατική και αντοχη φαντάζομαι θα κάνετε οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που είπα και παραπάνω είναι ότι τα επαγγεματικά μας δικαιώματα ειναι ανάλογα με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας. Σόρρυ κιολας που δεν αναγκαζόμαστε να κάνουμε ΚΑΙ την χειρωνακτική δουλειά, άσε στο τεχνικό επιμελητήριο το τηλεφωνάκι σου να σε πάρουμε μετά να σου απολογηθούμε.
    Θίχτηκες να φανταστώ; Αυτό έλειπε, να έχετε και δικαίωμα ηλεκτρολογικής μελέτης σε μεγάλα έργα. Μαλακία είναι, γιατί εκτός απ το χτίσιμο που κάνετε τη μελέτη έχετε δικαίωμα υπογραφής για οποιαδήποτε μετέπειτα μελέτη (σε συγκεκριμένα τετραγωνικά) και είτε σ'αρέσει είτε όχι, αρκετοί ζουν απ'αυτό.
    Ναι, 'ντάξει κάνετε αρκετά μαθήματα τοπογράφων είναι γνωστό και καρπώνεστε κάποια δικαιώματα τους. Για το "τσάμπα" μη παίρνεις και όρκο. Το τι δικαιούστε και τι όχι δε λέει τίποτα απολύτως για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή.
    Το μεταπτυχιακό δε σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα, οπότε έτσι κι αλλιώς στον αρχιτέκτονα θα πήγαινες. Για το τι πληρώνεσαι, δες παραπάνω.
    Υποχρέωση σου είναι πέρα απ'τη μελέτη και η επίβλεψη του έργου. Στην τελική, την υπογραφή σου έβαλες. Ο μόνος λόγος που τα επαγγελματικά σας δικαιώματα αυτή τη στιγμή έχουν ως έχουν είναι ο τεράστιος αριθμός αποφοίτων, που δε μπορούν να βρουν δουλειά στη σημερινή Ελλάδα. (όχι οτι μπορούν οι υπόλοιποι μηχανικοί, αλλά κουβέντα να γίνεται) Με το ΤΕΕ είναι γνωστό τι παίζει. Όπως επίσης και τα επιχειρήματα σου χιλιοειπωμένα είναι απ'τους συναδέλφους σου. Καλό και το αστειάκι.

Προφανώς δε θίχτηκα, αλλά υπάρχει κάτι που το λένε ευπρέπεια και είναι απαραίτητο σε έναν δημόσιο διάλογο... Όσο για τα υπόλοιπα προφανώς έχουμε δικαίωμα να κάνουμε την οποιαδήποτε περαιτέρω μελέτη αφού το βασικό έργο ειναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ, κανένας δε γνωρίζει καλύτερα από τον μηχανικό τις αδυναμίες του κτιρίου τους. Ποιος ΗΜ είναι τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΣ για να ζει απ' τα ημ σε σπίτια και δημόσια κτίρια; Αν σκοπεύεις να τελειώσεις και να κάνεις κάτι τέτοιο απλά πες το μου να γελάσω από τώρα. Υποτίθεται οτι ως σχολή ασχολείστε με τηλεπικοινωνίες ρομποτική κτλ, αν εσένα σου γυάλισε το καλώδιο που θα περάσω αύριο μεθαύριο, έλα και θα στο δώσω να το περάσεις εσύ ρε φίλε. Το master στην αρχιτεκτονική, επειδή ως άμεσα ενδιαφερόμενος το χω ψάξει πολύ περισσότερο, σου παρέχει τη δυνατότητα να χτίζεις κτίριο για το οποίο να βάζεις τη δική σου υπογραφή χωρίς να σκας ποσοστά στον αρχιτέκτονα.
    Επίσης για να καταλάβεις πόσο εκτός εποχής είσαι, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και την περασμένη δεκαετία ειδικά έγιναν ΑΠΕΙΡΑ έργα πολιτικού μηχανικού. Μετρό Αθηνών, Μετρό Θεσσαλονίκης, Νέα Εθνική, Εγνατία Οδός, Αττική Οδός, Ρίο Αντίρριο, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Ιωνία Οδός, όλα αυτά όχι μόνο προσφέρουν απασχόληση σε έναν από τους λίγους πολυτεχνικούς τομείς που απορροφάται σήμερα αλλά δημιουργούν και ανάγκη για περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτό που μάλλον έχεις ακούσει και επαναλαμβάνεις χωρίς να έχεις κατανοήσει είναι πως περνάει κρίση η ΟΙΚΟΔΟΜΗ, αλλά και πάλι εμείς άπραγοι δε μένουμε καθώς τις μελέτες για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων που επιτρέπει κάθε τόσο το κράτος τις κάνουμε εμείς.
    Εσύ θα ξέρεις καλύτερα τι είναι ευπρέπεια και που ξεκινάς να προσβάλλεις. Αυτό ήθελα να προσθέσω παραπάνω. Στην τελική δε με αφορά γιατί δεν έχω σκοπό να γίνω "ηλεκτρολόγος". Πίστεψε με, αρκετοί και αυτό το ξέρω καλά.
    Ναι, τελειώνοντας τη σχολή μπορείς να ασχοληθείς με ένα εκατομμύριο πράγματα αλλά για πες μου, έχουμε την τρομερή βιομηχανία αυτή τη στιγμή (ναι, είμαι κι εδώ εκτός εποχής) για να μας απορροφήσει όλους ο τόπος μας;
    Εγώ ξέρω πως τα master δε δίνουν Ε.Π. Τα Ε.Π κατοχυρώνονται από τις προπτυχιακές σπουδές. Τώρα αυτό που λες εσύ πρώτη φορά το ακούω. Ίσως και να'χεις δίκιο.
    Και η οικοδομή περνάει κρίση και τα δημόσια έργα. Αυτή τη στιγμή εκτός από το μετρό θεσσαλονίκης δε βλέπω κανένα άλλο μεγάλο δημόσιο έργο εδώ. Οι νομιμοποιήσεις όντως αυτή τη στιγμή σας παρέχουν αρκετή δουλειά, είναι όμως αρκετή για να δουλέψουν όλοι; Δε ξέρω.
    Δεν είχα πρόβλημα με το να περνάτε κυκλώματα σε σπίτια, εσύ ήσουν αυτός που το ανέφερε πρώτος. Πρόβλημα είχα με τα τοπογραφικά σας δικαιώματα. Πιστεύω πως θα έπρεπε να ήταν πιο περιορισμένα.
    Minerva McGonagall έγραψε:Σίμο την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις τόσο προκλητικά και επενηλειμμένα προκλητικό λεξιλόγιο θα διαγραφεί το ποστ πάραυτα. Το ότι δεν έτυχε να το δει συντονιστής για να σου κάνει την παρατήρηση δεν πάει να πει ότι δικαιούσαι να το τραβήξεις τόσο. Βελτίωσε τη γλώσσα και το ύφος σου σε παρακαλώ.
    Ok boss. Φροντίστε άλλη φορά να βλέπετε κι άλλους. Σας πείραξε η λέξη "μ*λακία" (cencored, αφού το θέλεις); Για το ύφος το παραδέχομαι. Έγινα προκλητικός. my bad.

The Composer
    C.Addicts United
    FLEUR258
    FLEUR258

Magical Identity

Δημοσίευση από FLEUR258 Δευ Μαρ 11, 2013 3:12 pm

Σπόιλερ:

^ =/
    Εμείς θα είμαι κλειστά μέχρι την Πέμπτη,που θα ξανά γίνει συνέλευση. giveup

<3:
    Maria Lovegood
    Maria Lovegood

Magical Identity

Δημοσίευση από Maria Lovegood Δευ Μαρ 11, 2013 6:54 pm

Εμείς μέχρι την Τετάρτη (και ακόμα παραπέρα λογικά) και πάαααααει το εξάμηνο!

something hidden...:
    FLEUR258
    FLEUR258

Magical Identity

Δημοσίευση από FLEUR258 Δευ Μαρ 11, 2013 7:15 pm

Εύχομαι να μην χάσουμε και εμείς το εξαμηνό μας. giveup

<3:
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Δευ Μαρ 11, 2013 7:24 pm

Καμιά φορά ρε παιδιά αξίζει να θυσιαστεί ένα και δύο εξάμηνα προκειμένου να μην περάσει κάτι που θα κάνει τα επόμενα εξάμηνα να μην έχουν αξία. Άλλωστε το εξάμηνο να χαθεί ολόκληρο μάλλον δύσκολο συνήθως ή πιέζονται να βγάλουν μέρος της ύλης με αναπληρώσεις ή την πετσοκόβουν και στο τέλος οι φοιτητές εξετάζονται στη μισή, αλλά και πάλι για μένα πρέπει ως φοιτητής να σκέφτεσαι πέρα απ' τον μικρόκοσμο της σχολής και του εξαμήνου σου. Σήμερα είσαι φοιτητής αύριο θα είσαι εργαζόμενος, πόση αλληλέγγυος είσαι σήμερα στην εργατική τάξη και ιδιαίτερα στα χαμηλότερα στρώματά της που τραβάνε τα πάνδεινα; Δεν αναφέρομαι σε κανέναν του φόρουμ προς Θεού, περισσότερο τα γράφω σκεπτόμενος κάποιους συμφοιτητές που, τόσος χαμός έγινε για τις Σκουριές πχ και αυτοί τίποτα, δεν κατέβηκαν ούτε μια φορά.

Statler
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Αριθμός μηνυμάτων : 63952
    Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Δευ Μαρ 11, 2013 7:32 pm

Όπως τα λέει ο Μαρλμπορος είναι βιβα λα ρεβολουσιον! drunk

meet me in montauk

Carl
    Maria Lovegood
    Maria Lovegood

Magical Identity

Δημοσίευση από Maria Lovegood Τρι Μαρ 12, 2013 1:23 am

Tom Marvolo Riddle έγραψε:Καμιά φορά ρε παιδιά αξίζει να θυσιαστεί ένα και δύο εξάμηνα προκειμένου να μην περάσει κάτι που θα κάνει τα επόμενα εξάμηνα να μην έχουν αξία. Άλλωστε το εξάμηνο να χαθεί ολόκληρο μάλλον δύσκολο συνήθως ή πιέζονται να βγάλουν μέρος της ύλης με αναπληρώσεις ή την πετσοκόβουν και στο τέλος οι φοιτητές εξετάζονται στη μισή, αλλά και πάλι για μένα πρέπει ως φοιτητής να σκέφτεσαι πέρα απ' τον μικρόκοσμο της σχολής και του εξαμήνου σου. Σήμερα είσαι φοιτητής αύριο θα είσαι εργαζόμενος, πόση αλληλέγγυος είσαι σήμερα στην εργατική τάξη και ιδιαίτερα στα χαμηλότερα στρώματά της που τραβάνε τα πάνδεινα; Δεν αναφέρομαι σε κανέναν του φόρουμ προς Θεού, περισσότερο τα γράφω σκεπτόμενος κάποιους συμφοιτητές που, τόσος χαμός έγινε για τις Σκουριές πχ και αυτοί τίποτα, δεν κατέβηκαν ούτε μια φορά.

Koίτα αν και εγώ σα Μαρία δεν είμαι πολύ υπέρ των καταλήψεων σε γενικότερο πλαίσιο, κατέβαινα σε πορείες κλ, οπότε το θεωρώ πολύ βλακώδες αυτό που κάνουν μερικά παιδιά που απαξιούν όποια δράση μέσα σε πλαίσιο κατάληψης....Και επίσης, και γω προτιμώ να χάσω το εξάμηνο, αλλά προβλέπω να περνιέται το Αθηνά, οπότε...giveup

something hidden...:
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Τρι Μαρ 12, 2013 1:02 pm

Ε προφανώς αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις θα περάσει το Αθηνά, αυτός είναι και ο στόχος των καταλήψεων. Και μην τις βλέπεις με τόσο στενά πλαίσια σε μία κατάληψη συνήθως γίνεται καλύτερη οργάνωση του αγώνα, και είναι πολύ συμβολικό το ότι δεν μπαίνει λουκέτο αλλά οι φοιτητές στους οποίους στηρίζεται το πανεπιστήμιο και γενικότερα τα επαναστατικά κινήματα των τελευταίων 40 χρόνων δεν φεύγουν και κάθονται εντός των σχολών.

Statler
    elliza
    elliza
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Αριθμός μηνυμάτων : 13381
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2009

Magical Identity
    Today's thought: Α beautiful, healthy baby!

Δημοσίευση από elliza Τρι Μαρ 12, 2013 10:54 pm

Ρε παιδιά είστε σοβαροί;Πείτε μου σας παρακαλώ! panic

Πρώτα απ'όλα ηρεμήστε λίγο με τα εξάμηνα ειδικά οι πρωτοετείς γιατί πρώτον ακούγεστε ψιλογελοίοι και δεύτερον με τις 2-3 μέρες που γίνεται κατάληψη δεν χάθηκε ΠΟΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ εξάμηνο. Βέβαια κανονικά δεν θα έπρεπε καν τα λέω αυτά γιατί αν κάποιος αντιλαμβάνεται έστω και λίγο τι συμβαινει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πανεπιστήμιο το αν θα χάσει εξάμηνο πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα τον απασχολεί.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την λογική σου Μαρία (προφανώς δεν είναι μόνο δική σου απλά επειδή το λες παραπάνω Razz ). Γιατί επιλέγεις να ξεχάσεις πως το φοιτητικό κίνημα έχει καταφέρει πράγματα και παρόλο που του λείπει ακόμα η σωστή οργάνωση και ο συντονισμός μπορεί και θα καταφέρει και άλλα;; Δεν είναι δυνατόν να μη σου λένε τίποτα οι κινητοποιήσεις και τα γεγονότα του 2006-7 και αναφέρω αυτά επειδή λογικά τα θυμούνται ακόμα και οι μικρότεροι.

Τέλος πάντων εγώ ήρθα να πω ότι έχω χαρεί αρκετά τις τελευταίες μέρες γιατί βλέπω ότι γίνονται πιο συντονισμένες κινήσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αθήνα, υποψιάζομαι και στις άλλες πολείς, καλέστηκαν συνελεύσεις, αποφασίστηκαν καταλήψεις και περιμένουμε και μεγάλη συμμετοχή στην πορεία την Πέμπτη το μεσημέρι. crossfingers Κάτι τελευταίο προς τα άτομα που πιστεύω πως δεν είναι τούβλα (ΠΑΣΠΟΔΑΠΙΤΕΣ ΚΛΠ :P ) αλλά τους έχει πιάσει μια ηττοπάθεια, προτείνω να ξυπνήσουν λίγο, να ενεργοποιηθούν γιατί αμά σε πιάσει αυτό το πράγμα του σατανά στα 20 θα σε κυνηγάει μέχρι τον τάφο, στάνταρ.όχι τίποτ'άλλο μπορεί αύριο μεθαύριο να ψηφίζουν κυβερνήσεις που θα φέρουν το μνημόνιο 8347238947 (το τελευταίο) :P

AΡΝΟΥΜΑΙ
    ΝΑ ΓΙΝΩ
    ΑΥΤΟ
    ΠΟΥ
    ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
    ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
    head of derp:

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 11:51 am