Χμ,δεν ξέρω και εμένα η συγχώνευση όλων των ξένων τμημάτων σε ένα δεν μου φαίνεται καλή ιδέα.Η δική μας Φιλοσοφική έστειλε την διαμαρτυρία της στο Υπουργείο Παιδείας με επιχειρήματα.Τα τμήματα αυτά είναι αυτόνομα,και λειτουργούν τόσα χρόνια,είναι κρίμα.
Μαρία αν σε ενδιαφέρει να το υπόμνημα της δικιά μας Φιλοσοφικής που έστειλε: http://www.deanphil.uoa.gr/fileadmin/deanphil.uoa.gr/uploads/documents/Filosofiki_kai_Schedio_Athina.pdf
Επιπλέον σ'εμάς ακούστηκε ότι προτάθηκε να απορροφηθεί το Πρόγραμμα Ψυχολογίας,και να ενταχθεί στο ΦΠΨ.Και κανείς δεν έχει καταλάβει τι στο καλό εννοούνε.Γιατί άλλο φιλόλογος και άλλο ψυχολόγος.Πιθανότατα λέει να ενταχθεί το Πρόγραμμα στην κατεύθυνση Ψυχολογίας.
Γιατί κάπου είδα ότι είχανε ανακοινώσει πως θα το κάνουνε"Κατευθύνσεις 1.Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής,2 Ψυχολογίας"
Τώρα είναι άδικο,και το Πρόγραμμα να απορροφηθεί από εμάς,γιατί εκείνη έχουνε βάση 17.800(κάτι) ενώ εμείς 16.600(κάτι)
.
Και να αναπαντητα ερωτήματα μας πνίγουν.
Άμα πάρουμε κατεύθυνση ψυχολογίας τι θα βγούμε?? Το πρόγραμμα,αν αποροφηθεί από εμάς τι θα βγει??Δεν είναι κρίμα για τα παιδιά που αποφάσισαν ότι θέλουν να γίνουν ψυχολόγοι κανονικά να τους πετιέται ο φιλολογικός κλάδος?
Και εμείς?? Θα διασπαστούμε,τι στο καλό σημαίνει αυτό??
Το τμήμα λέγεται Φιλοσοφία,Παιδαγωγική ΚΑΙ Ψυχολογία.
Και κατά τα λεγόμενα των καθηγητών μας,είναι από τα καλύτερα τμήματα της Φιλοσοφικής γιατί από την Φιλολογία βγαίνουν επιστήμονες Φιλόλογοι,ενώ εμείς βγαίνουμε παιδαγωγοί Φιλόλογοι παρράλληλα με γνώσεις ψυχολογίας.
Δεν ξέρω τι στο καλό γίνεται.
Αν και νομίζω πως δεν έχει αποφασιστεί κάτι σίγουρο ακόμη.
Πάντως η κοσμητεία αποφάσισε να μείνει εχθές κλειστή η σχολή.Και σήμερα αποφασίστηκε για το Πρόγραμμα και το ΦΠΨ κατάληψη.(Αναστολή λειτουργίας ΦΠΨ:Κατόπιν αποφάσεως της ΓΣ του ΦΠΨ τα μαθήματα αναστέλλονται επ' αόριστον)
Αυταααααααααα.