+49
Alviva Black
Phineas Nigellus Black
Μia Melanie Hawkins
anthian9
Lena*
Druella Black
lefter4
Ηarry Potter
snapefan3
Arcturus Regulus Black
Hermione Black
Ronerm
Andromeda Black
Lily Luna Potter
Madam Rosmerta
Amycus
Anactaciaa_Rosetta
Clary Fray
Jace Wayland
ΑΦΡΟ
elliza
Ignazya
Rea
Tom Marvolo Riddle
Rowena Ravenclaw
FLEUR258
Fleur Delacour
Lavender Brown
Minerva McGonagall
Punk'sNotDeadGC9
Laverne de Montmorency
Hecate
sabinosss
Ginny4ever
Shichibukai
EL.J girl
darkdemon
Anjelina Johnson!
bugs_bunny
Pansy Parkinson
!!Mariechen!!
Madame Maxime
Rose Black
Celebrintal
elena!
Wanderer
RemousLoupin
Cassandra Black
multi
53 απαντήσεις
Πως κρίνετε την πόλη σας;
Ψηφοφορία
Η πόλη μου
- [ 2 ]
- [9%]
- [ 13 ]
- [57%]
- [ 7 ]
- [30%]
- [ 1 ]
- [4%]
Σύνολο Ψήφων: 23
Η Ψηφοφορί έκλεισε
Η Ψηφοφορί έκλεισε
Anactaciaa_Rosetta- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 919
Location : Εκεί που η άνοιξη και το καλοκαίρι ενώνονται, εκεί που θάλασσα με στεριά ενώνονται, εκει που η μαγεία με την πραγματικότητα ενώνεται, εκει που τα τριαντάφυλλα με τη βροχη και μια δόση από τα αστέρια δημιουργούν μια άλλη όψη στα δύσκολα της ζωής...
Ημερομηνία εγγραφής : 25/07/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Χρόνια Πολλά Harry World
- Δημοσίευση Ν°52
Απ: Πως κρίνετε την πόλη σας;
τελιως αδικη! μονοτονη κοινωνια! μονο οι παραθαλασιες περιοχες ειναι καλες!
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°53
Αθηνα.Πως να την κρινω; Τοσα χρονια ζω σε αυτην την πολη,με συνηθισε και την συνηθισα.Περπαταω τους δρομους της,μυριζω τον αερα της,μαθαινω τις γωνιες της,χανομαι στα σκοταδια της... Ακουω τα αυτοκινητα να μουγκριζουν χωρις σταματημο,βλεπω τους ανθρωπους να τρεχουν σαν τρελοι,χαζευω τα παιδια να τρεχουν στις ελαχιστες πλατειες της.Καμμια φορα ειναι ηρεμη και γαληνια,εκεινες τις πρωινες ωρες που ολοι χουζουρευουν στα κρεββατια τους και αλλες φορες οργισμενη οταν συνανθρωποι κυνηγουν ο ενας τον αλλο.Βλεπω τα ψηλα κτηρια και χανω τον ηλιο,ξεχναω την μυρωδια του χωματος,η βροχη της μου λεκιαζει τα ρουχα.Οταν πεφτει το σκοταδι ομως την κοιτω απο ψηλα,με τα λαμπακια της να με ζαλιζουν και να με παρασυρουν σε χορο μαγευτικο,που με κανει να ξεχνω τα παντα.Την αγαπω την Αθηνα οσο κι'αν οι Σειρηνες αλλα με προκαλουν να κανω.
_
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
Madam Rosmerta- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 1509
Ημερομηνία εγγραφής : 13/11/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status:
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°54
Κόρινθος: Είναι μία πόλη χωρίς τίποτα το ενδιαφέρον για να κάνεις και χωρίς πολλά μέρη για να πάς.. Με λίγα λόγια είναι κάπως μήζερη.... Αλλά ζω κοντά 8 χρόνια εδώ κάτω οπότε την έχω ψιλό συνιθήσει.... Και τώρα πλέον έχουν κάνει τη μίση πεζόδρομο και δεν υπάρχει χώρος για να παρκάρουν οι οδηγοί τα αυτοκίνητά τους.... Μου αρέσει, λίγο, που ζω εδώ γιατί είναι κάπως ήρεμα...Αλλά δεν βλέπω την ώρα για να ξαναγυρίσω επιτέλους στην Αθήνα!!!!!!!!!!!!!
My dreams are a part of the sea...
- Σπόιλερ:
Lily Luna Potter- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 8875
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought: Jo, thank you for making glasses, spectacles, and red hair really cool.
- Δημοσίευση Ν°55
μενω στη Θεσσαλονικη και τη λατρευω!
εχει τα παντα και ειναι πανεμορφη (εκτος απο το Θερμαϊκο που με χαλαει λιγο αλλα οκ)
εχει μερη για ολες τις ηλικιες, ενδιαφεροντα για ολα τα γουστα και υπαρχει ακομα σε πολλες συνοικιες η αισθηση της γειτονιας!!
δεν νομιζω να την αλλαζα ποτε... απο οτι ξερω η Αθηνα ειναι χαος και δεν θα πηγαινα σε μικροτερη πολη. (επεισης αθηνα δεν θα μπορουσα να συννενοηθω... σουβλακι καλαμακι και τα σχετικα... )
εχει τα παντα και ειναι πανεμορφη (εκτος απο το Θερμαϊκο που με χαλαει λιγο αλλα οκ)
εχει μερη για ολες τις ηλικιες, ενδιαφεροντα για ολα τα γουστα και υπαρχει ακομα σε πολλες συνοικιες η αισθηση της γειτονιας!!
δεν νομιζω να την αλλαζα ποτε... απο οτι ξερω η Αθηνα ειναι χαος και δεν θα πηγαινα σε μικροτερη πολη. (επεισης αθηνα δεν θα μπορουσα να συννενοηθω... σουβλακι καλαμακι και τα σχετικα... )
- Σπόιλερ:
- Hufflupff Fiction Team
Β.W.F.C.
Andromeda Black- Τάγμα του Φοίνικα
- Αριθμός μηνυμάτων : 16892
Ημερομηνία εγγραφής : 06/07/2010
Magical Identity
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Μischief managed.
- Δημοσίευση Ν°56
Θεσσαλονίκη.Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην Ελλάδα κατά την γνώμη μου.
Εχει τα παντα, κ οι επιλογές είναι άπειρες.Παρ'όλα αυτά δεν επικρατεί το χάος που επίκρατεί στην Αθήνα και έχει άπλα.Τι καλύτερο απο μία βόλτα στη νέα παραλία μας?Επίσης ο κόσμος είναι ευχάριστος κ ευγενικος.Λατρεύω την πόλη μου...
Βέβαια υπέρχουν κ κάποια αρνητικά, για μένα το πιο ενοχλητικό είναι οι συγκοινωνίες, για να πας στο κέντρο σου βγαίνει η πίστη ώς συνήθως...
Εχει τα παντα, κ οι επιλογές είναι άπειρες.Παρ'όλα αυτά δεν επικρατεί το χάος που επίκρατεί στην Αθήνα και έχει άπλα.Τι καλύτερο απο μία βόλτα στη νέα παραλία μας?Επίσης ο κόσμος είναι ευχάριστος κ ευγενικος.Λατρεύω την πόλη μου...
Βέβαια υπέρχουν κ κάποια αρνητικά, για μένα το πιο ενοχλητικό είναι οι συγκοινωνίες, για να πας στο κέντρο σου βγαίνει η πίστη ώς συνήθως...
- i solemnly swear that i am up to no good:
- Proud to be a Gryffindor
Proud to be a Marauder
Proud to be Padfoot's wife ♥
♥ Sirius Black ♥
Ronerm- Μάντης
- Αριθμός μηνυμάτων : 12534
Ημερομηνία εγγραφής : 19/10/2010
Magical Identity
Today's thought: Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια
- Δημοσίευση Ν°57
Ικανοποιητική!!!!!!
Wands up for our queen J.K.Rowling
Hermione Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 11974
Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2010
Magical Identity
Today's thought: Αν ελπίζεις σε κάτι, κανείς δεν μπορεί να σου διώξει την ελπίδα
- Δημοσίευση Ν°58
αν και τη χωρα μου τη μισώ τη λευκωσια την αγαπάω!
μ αρεσει που είναι σαν τις άλλες πρωτεύουσες της ευρώπης απλά στο πολύ μικρότερο, οι άλλες πόλεις εδώ είναι πολύ βαρετες νομίζω. <και εχω πολλά να κάνω και είαναι και μικρες οι αποστάσσεις γενικά μ αρεσει η λευκωσια για πολή της κύπρου είναι πολύ καλή!
μ αρεσει που είναι σαν τις άλλες πρωτεύουσες της ευρώπης απλά στο πολύ μικρότερο, οι άλλες πόλεις εδώ είναι πολύ βαρετες νομίζω. <και εχω πολλά να κάνω και είαναι και μικρες οι αποστάσσεις γενικά μ αρεσει η λευκωσια για πολή της κύπρου είναι πολύ καλή!
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°59
Andromeda Black έγραψε:Θεσσαλονίκη.Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην Ελλάδα κατά την γνώμη μου.
Γωγώ συμφωνώ...η Θεσσαλονίκη είναι η καλύτερη πόλη στην Ελλάδα αν και δε μένω εκεί ακόμα...θα μένω απο το Σεπτέμβριο λογικά
Προς το παρών Τρίκαλα.
Πολύ όμορφη πόλη δε λέω μου αρέσει αρκετά,μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και κυρίως για βόλτες κτλ.Επειδη δεν είναι πολύ μεγάλη μπορείς να πας όπου θελεις γρήγορα και συναντάς συνεχεια γνωστούς(αν είναι καλό αυτό )
Απλά μου λέιπει πολυ το σινεμά εδώ γιατί έχουμε έναν μόνο(δυο θα πουν κάποιοι αλλά ένας είναι ουσιαστικά ) και αυτός δεν μ αρέσει!Γενικά έχεις αρκετά να κάνεις αλλά δεν συγκρίνεται με τη Θεσσαλονίκη
Ομως είναι όμορφη πόλη αυτό το παραδέχομαι,με το ποτάμι να περνάει μέσα απο την πόλη,με το φρούριο ,τα παλιά Τρίκαλα και πολλά άλλα!
Γενικά μου αρέσει πάντως
Θεσσαλόνικη σου ρχομαι
Να και φοτο απο τα Τρίκαλα...να έρθεεετεεε!!!!
- Σπόιλερ:
*
*
*
*
*
*
snapefan3- Εκτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 311
Ημερομηνία εγγραφής : 15/08/2010
Magical Identity
Today's thought: 1. Υπερασπιστικαμε την Λιθο 2. Βρηκαμε την Καμαρα 3. Ελευθερωσαμε τον Αιχμαλωτο 4. Επιλεχθηκαμε απο το Κυπελο 5. Πολεμησαμε μαζι με το Ταγμα 6. Μαθαμε πραγματα απο τον ''Πριγκιπα'' 7. Και γιναμε οι Κυριοι του Θανατου ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ!!!!!!!!
- Δημοσίευση Ν°60
Εγω απο τα Τρικαλα καλα ειμαι δεν εχω παραπονο...
Aγαπω τον Alan Rickman αλλα ο Severus Snape εκλεψε την καρδια μου!!!!
Ηarry Potter- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 585
Ημερομηνία εγγραφής : 23/08/2011
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°61
εγω μενω στην πατρα και ειναι ικανοποιητικη πολη
lefter4- Εκτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 311
Ημερομηνία εγγραφής : 12/11/2011
Magical Identity
Blood Status:
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°62
εγω μενω στην κρητη και ειναι φανταστικη
Druella Black- Δημοσιογράφος
- Αριθμός μηνυμάτων : 6304
Ημερομηνία εγγραφής : 08/01/2012
Magical Identity
Today's thought: "Are we really going to do this again? We both know I could rip you to shreds and do my nails at the same time."
- Δημοσίευση Ν°63
Καρδίτσα.
Άσχημη,μολυσμένη και βρόμικη.
Παντού σκουπίδια και γκράφιτι σε όλα τα σπίτια.
Άσχημη,μολυσμένη και βρόμικη.
Παντού σκουπίδια και γκράφιτι σε όλα τα σπίτια.
Humanity is a vampire's greatest weakness.
No matter how easy it is to turn it off, it keeps trying to fight it's way back in.
Sometimes I let it.
- ♥:
Proud Rusher
Lena*- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 2854
Ημερομηνία εγγραφής : 18/11/2011
Magical Identity
Today's thought: i solemnly swear that you're a huge fucking nerd.
- Δημοσίευση Ν°64
ικανοποιητική.Οπου κ να πας εχει θαλασσα, αλλα εχει κ βουνα.Δεν υπαρχει πολυ εγκληματικοτητα, ειναι μια ωρα οδικος απο την Αθηνα.Τα χει ολα.
- ♡:
- http://lenv-xo.tumblr.com/
"Moonwalkius Maxima!"
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°65
Madame Maxime έγραψε:λιγα θα πω.
η πολη που μενω εχει πολυ καυσαεριο και μπολικα αμαξια. Το μονο καλο ειναι οτι εχει πολλες καφετεριες...............
Βρήκα αυτό το ΘΕ'Ι'ΚΟ ποστ και ήθελα απλά να το βγάλω στην επιφάνεια. Δεν αμφιβάλλω πως η Λίζα θα συμφωνήσει για την εγκυρότητά του ακόμη και στη σημερινή Αθήνα.
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Μia Melanie Hawkins- Μαγικός Προσωπογράφος
- Αριθμός μηνυμάτων : 7030
Ημερομηνία εγγραφής : 09/04/2012
Magical Identity
Today's thought: Όλοι εσεις που προσπαθείτε καθημερινά να με βυθίστηκε,συνεχίστε,απλά να θυμ'αστε πως στην ιστορία έμεινε ο Τιτανικός και όχι το παγώβουνο.
- Δημοσίευση Ν°66
Καλούτσικη..έχει αρκετά μαζαφγια αλλά όχι αρκετές ανεσεις
Τaste me,drink my soul,show me things that I shouldn't know..
- Everything looks better when the sun goes down.:
Phineas Nigellus Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 63952
Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011
Magical Identity
Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.
- Δημοσίευση Ν°67
Την κρίνω
- Σπόιλερ:
meet me in montauk
Carl
Alviva Black- Παράφρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 20832
Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2011
Magical Identity
Today's thought: Credo in un Dio crudel.
- Δημοσίευση Ν°68
Ειναι πραγματικα χαλια
Απο τα πεζοδρομια μεχρι τα αυτοκινητα ...
Χαλια.-
Απο τα πεζοδρομια μεχρι τα αυτοκινητα ...
Χαλια.-
- RAULSON:
Tom Marvolo Riddle- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008
Magical Identity
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.
- Δημοσίευση Ν°69
Επειδή έχω μιλήσει εκτενώς για την Κατερίνη, θα πω και για την Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζω
Κατ' αρχάς η πόλη λόγω θέσης και κλίματος έχει ένα πλεονέκτημα που θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς η βιομηχανική της ζώνη δεν χωρίζεται από τον αστικό ιστό μέσω ορεινών όγκων όπως στην περίπτωση της Αθήνας. Έτσι η δυτική είσοδος στην Θεσσαλονίκη έχει καταληφθεί από άσχημα κτίρια που σου δημιουργούν άσχημη αρχική εντύπωση. Προχωρώντας προς το κέντρο, διασχίζουμε μία ακόμα απαίσια περιοχή, τους Λαχανόκηπους (θα επιστρέψω αργότερα) και φτάνοντας στο κέντρο, αν είστε με αμάξι θα ευχηθείτε να μην το είχατε χρησιμοποιήσει ποτέ. Η κατάσταση στο κέντρο με τα διπλοπαρκαρίσματα (ειδικά στις Αγίου Δημητρίου και Κασσάνδρου) είναι απελπιστικές και παρ' όλο που το πρόβλημα μειώθηκε κάπως τα τελευταία χρόνια με τη μονοδρόμιση σχεδόν όλων των κύριων αρτηριών που διέρχονται από το ιστορικό κέντρο, οριστική λύση δε βρέθηκε.
Τα κτίρια που στολίζουν το κέντρο στην πλειοψηφία τους μου φαίνονται όμορφα, αλλά με εκνευρίζει η μηδενική αίσθηση αισθητικής μικροκαταστηματαρχών που (στην Τσιμισκή κυρίως) δεν σέβονται το κτίριο το ισόγειο του οποίου στεγάζει την επιχείρησή τους και τον κλασικό τους χαρακτήρα. Ώρες ώρες φτάνω σε σημείο να λέω ευτυχώς που υπάρχουν και οι πολυεθνικές να φροντίζουν λίγο τέτοια διαμάντια (το κτίριο του ZARA είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα και όμορφα επί της Τσιμισκή κατά την γνώμη μου).
Επίσης το νέο Δημαρχείο. Θα ήταν καλό το κτίριο για βιβλιοθήκη ενός πανεπιστημίου ή Δημαρχείο πρωτεύουσας νομού δευτερευούσης σημασίας αλλά για Δημαρχείο της πόλης που φιλοδοξεί να γίνει η Μητρόπολη των Βαλκανίων δεν λέει τίποτα.
Η Θεσσαλονίκη θα είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων για το 2014. Πως να προσελκύσει τουρισμό μία πόλη της οποίας το μετρό είχε εξαγγελθεί από το 1990(!), η κατασκευή ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με καταληκτική ημερομηνία το 2012 και πρόσφατα πήρε 4η(!!!) στη σειρά παράταση για το 2016; Μία πόλη της οποίας το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο μέσω λεωφορείου(!) και όχι κάποιου μέσου σταθερής τροχιάς όπως το τραμ.
Και γενικότερα πιστεύω πως στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει αναπτυξιακή πολιτική με ορίζοντα 20ετίας.
Αυτό που θα περιγράψω παρακάτω ίσως σας φανεί απίθανο ή και γελοίο αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτή είναι η Θεσσαλονίκη που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε σε λίγα χρόνια.
1) Άμεση μεταφορά της ΔΕΘ στην περιοχή των Λαχανόκηπων. Αυτό θα φέρει ανάπτυξη στα δυτικά και θα αφήσει ελεύθερη την περιοχή για κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου για το οποίο ακούμε και δε βλέπουμε τίποτα. Στην ίδια περιοχή κατασκευή χαμηλών ουρανοξυστών, ύψους το πολύ 170 μέτρων που θα προσελκύσουν και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον επενδυτών.
2) Σύνδεση της παραπάνω περιοχής με το κέντρο μέσω γραμμής τραμ (θα θυσιαστεί μία λωρίδα κυκλοφορίας σε δύο οδούς, κατά την γνώμη μου οι κατάλληλες οδοί είναι η Λεωφόρος Νίκης (παραλιακή) και η Κασσάνδρου, ώστε να εξυπηρετούνται στις μετακινήσεις τους και οι κάτοικοι του κέντρου χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο.
3) Κατασκευή ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ του μετρό μέχρι την Καλαμαριά. Στην ιστοσελίδα της Αττικό Μετρό που είναι ανάδοχος του έργου γράφει πως έχει ήδη αποφασιστεί η συνδεση της Καλαμαριάς με το αεροδρόμιο να γίνει με κάποιο υπέργειο μέσο. Η ιδέα αυτή μ' αρέσει καθώς το να έφτανε το μετρό μέχρι το αεροδρόμιο θα ήταν πολυδάπανο και θα καθυστερούσε ακόμα περισσότερο το έργο. Ιδανικό μέσο θεωρώ για αυτήν την περίσταση το μόνορέιλ, υπερυψωμένο με μικρό αποτύπωμα στον δρόμο ούτως ώστε να μη χρειαστεί να θυσιαστεί κάποια λωρίδα δρόμου.
4) Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, καθαρισμός δρόμων και πεζοδρομίων και γκρέμισμα όλων των πολυκατοικιών-κουτιών επί της Δημητρίου Γούναρη. Εντάξει είπαμε ο Καραμανλής έψαχνε τρόπο να λύσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν φθηνότερα αλλά δεν γίνεται το κέντρο της πόλης και μάλιστα ένας πεζόδρομος με θέα στην παραλία να είναι μέσα στην ασχήμια (δεν μπορώ να το τεκμηριώσω αλλά πιστεύω πως αυτή η κατάσταση έχει αναδείξει την Ναυαρίνου σε στέκι χρηστών και την καθιστά εν μέρει επικίνδυνη)
5) Πρέπει επιτέλους η Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει το κόμπλεξ του Αθηνοκεντρικού κράτους. Σκοπός της δεν είναι να συναγωνιστεί την Αθήνα αλλά να αναδειχτεί σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη στην καρδιά των Βαλκανίων. Με το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στα Βαλκάνια και μετά από λίγα χρόνια το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης πιστεύω θα τα καταφέρει μέχρι κάποιο βαθμό. Το δεύτερο κόμπλεξ που πρέπει να ξεπεραστεί είναι ο φόβος να μην χτιστεί κάτι ψηλότερο από τον Λευκό Πύργο. Μα ήδη έχει κρυφτεί πίσω από τα κουτιά, γιατί να μην τον κρύβει τουλάχιστον κάτι ΟΜΟΡΦΟ;
Κατ' αρχάς η πόλη λόγω θέσης και κλίματος έχει ένα πλεονέκτημα που θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς η βιομηχανική της ζώνη δεν χωρίζεται από τον αστικό ιστό μέσω ορεινών όγκων όπως στην περίπτωση της Αθήνας. Έτσι η δυτική είσοδος στην Θεσσαλονίκη έχει καταληφθεί από άσχημα κτίρια που σου δημιουργούν άσχημη αρχική εντύπωση. Προχωρώντας προς το κέντρο, διασχίζουμε μία ακόμα απαίσια περιοχή, τους Λαχανόκηπους (θα επιστρέψω αργότερα) και φτάνοντας στο κέντρο, αν είστε με αμάξι θα ευχηθείτε να μην το είχατε χρησιμοποιήσει ποτέ. Η κατάσταση στο κέντρο με τα διπλοπαρκαρίσματα (ειδικά στις Αγίου Δημητρίου και Κασσάνδρου) είναι απελπιστικές και παρ' όλο που το πρόβλημα μειώθηκε κάπως τα τελευταία χρόνια με τη μονοδρόμιση σχεδόν όλων των κύριων αρτηριών που διέρχονται από το ιστορικό κέντρο, οριστική λύση δε βρέθηκε.
Τα κτίρια που στολίζουν το κέντρο στην πλειοψηφία τους μου φαίνονται όμορφα, αλλά με εκνευρίζει η μηδενική αίσθηση αισθητικής μικροκαταστηματαρχών που (στην Τσιμισκή κυρίως) δεν σέβονται το κτίριο το ισόγειο του οποίου στεγάζει την επιχείρησή τους και τον κλασικό τους χαρακτήρα. Ώρες ώρες φτάνω σε σημείο να λέω ευτυχώς που υπάρχουν και οι πολυεθνικές να φροντίζουν λίγο τέτοια διαμάντια (το κτίριο του ZARA είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα και όμορφα επί της Τσιμισκή κατά την γνώμη μου).
Επίσης το νέο Δημαρχείο. Θα ήταν καλό το κτίριο για βιβλιοθήκη ενός πανεπιστημίου ή Δημαρχείο πρωτεύουσας νομού δευτερευούσης σημασίας αλλά για Δημαρχείο της πόλης που φιλοδοξεί να γίνει η Μητρόπολη των Βαλκανίων δεν λέει τίποτα.
Η Θεσσαλονίκη θα είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων για το 2014. Πως να προσελκύσει τουρισμό μία πόλη της οποίας το μετρό είχε εξαγγελθεί από το 1990(!), η κατασκευή ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με καταληκτική ημερομηνία το 2012 και πρόσφατα πήρε 4η(!!!) στη σειρά παράταση για το 2016; Μία πόλη της οποίας το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο μέσω λεωφορείου(!) και όχι κάποιου μέσου σταθερής τροχιάς όπως το τραμ.
Και γενικότερα πιστεύω πως στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει αναπτυξιακή πολιτική με ορίζοντα 20ετίας.
Αυτό που θα περιγράψω παρακάτω ίσως σας φανεί απίθανο ή και γελοίο αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτή είναι η Θεσσαλονίκη που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε σε λίγα χρόνια.
1) Άμεση μεταφορά της ΔΕΘ στην περιοχή των Λαχανόκηπων. Αυτό θα φέρει ανάπτυξη στα δυτικά και θα αφήσει ελεύθερη την περιοχή για κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου για το οποίο ακούμε και δε βλέπουμε τίποτα. Στην ίδια περιοχή κατασκευή χαμηλών ουρανοξυστών, ύψους το πολύ 170 μέτρων που θα προσελκύσουν και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον επενδυτών.
2) Σύνδεση της παραπάνω περιοχής με το κέντρο μέσω γραμμής τραμ (θα θυσιαστεί μία λωρίδα κυκλοφορίας σε δύο οδούς, κατά την γνώμη μου οι κατάλληλες οδοί είναι η Λεωφόρος Νίκης (παραλιακή) και η Κασσάνδρου, ώστε να εξυπηρετούνται στις μετακινήσεις τους και οι κάτοικοι του κέντρου χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο.
3) Κατασκευή ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ του μετρό μέχρι την Καλαμαριά. Στην ιστοσελίδα της Αττικό Μετρό που είναι ανάδοχος του έργου γράφει πως έχει ήδη αποφασιστεί η συνδεση της Καλαμαριάς με το αεροδρόμιο να γίνει με κάποιο υπέργειο μέσο. Η ιδέα αυτή μ' αρέσει καθώς το να έφτανε το μετρό μέχρι το αεροδρόμιο θα ήταν πολυδάπανο και θα καθυστερούσε ακόμα περισσότερο το έργο. Ιδανικό μέσο θεωρώ για αυτήν την περίσταση το μόνορέιλ, υπερυψωμένο με μικρό αποτύπωμα στον δρόμο ούτως ώστε να μη χρειαστεί να θυσιαστεί κάποια λωρίδα δρόμου.
4) Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, καθαρισμός δρόμων και πεζοδρομίων και γκρέμισμα όλων των πολυκατοικιών-κουτιών επί της Δημητρίου Γούναρη. Εντάξει είπαμε ο Καραμανλής έψαχνε τρόπο να λύσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν φθηνότερα αλλά δεν γίνεται το κέντρο της πόλης και μάλιστα ένας πεζόδρομος με θέα στην παραλία να είναι μέσα στην ασχήμια (δεν μπορώ να το τεκμηριώσω αλλά πιστεύω πως αυτή η κατάσταση έχει αναδείξει την Ναυαρίνου σε στέκι χρηστών και την καθιστά εν μέρει επικίνδυνη)
5) Πρέπει επιτέλους η Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει το κόμπλεξ του Αθηνοκεντρικού κράτους. Σκοπός της δεν είναι να συναγωνιστεί την Αθήνα αλλά να αναδειχτεί σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη στην καρδιά των Βαλκανίων. Με το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στα Βαλκάνια και μετά από λίγα χρόνια το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης πιστεύω θα τα καταφέρει μέχρι κάποιο βαθμό. Το δεύτερο κόμπλεξ που πρέπει να ξεπεραστεί είναι ο φόβος να μην χτιστεί κάτι ψηλότερο από τον Λευκό Πύργο. Μα ήδη έχει κρυφτεί πίσω από τα κουτιά, γιατί να μην τον κρύβει τουλάχιστον κάτι ΟΜΟΡΦΟ;
Statler
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°70
Λευτέρη τα H&M στην Αγίας Σοφίας τα έχεις δει;
meet me in montauk
Carl
Blood Countess- Μάντης
- Αριθμός μηνυμάτων : 684
Ημερομηνία εγγραφής : 12/09/2012
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°71
καλα ειναι
Magical Identity
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.
- Δημοσίευση Ν°72
Phineas Nigellus Black έγραψε:Λευτέρη τα H&M στην Αγίας Σοφίας τα έχεις δει;
Είναι ωραία μόνο από μέσα και δε συγκρίνονται με καμία περίπτωση με τα ZARA
Statler
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°73
Ποια απο τα 2; Τα γυναικεία ή τα αντρικά;
meet me in montauk
Carl
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°74
Το 4όροφο νεοκλασικό, το απέναντι έκλεισε
Statler
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°75
Σοβαρά μιλάς;
Όντως είναι καταπληκτικό.
Δεν το θυμόμουν οτι ήταν τόσο ωραίο
Όντως είναι καταπληκτικό.
Δεν το θυμόμουν οτι ήταν τόσο ωραίο
meet me in montauk
Carl