Γενικώς ναι πρέπει να προσέχουμε...
Εγώ εδώ στην περιοχή μου,δεν αισθάνομαι ποοοοτε φόβο.12 το βράδυ να με αφήσεις να κυκλοφορώ δεν έχω θέμα.
Και όχι γιατί είναι περιοχή μου.Αλλά γιατί δεν έχουμε ακούσει ΠΟΤΕ τίποτα.
Εκεί όμως που φοβάμαι,και δικαιολογημένα πιστεύω,είναι στο κέντρο.Δεν κυκλοφορώ ποτέ μόνη,χωρίς παρέα(μιλάω για βράδυ
).
To τραγικότερο λοιπόν μας συναίβει κάπου τέλη Φεβρουαρίου σ'εμένα και στην αδερφή μου.Πηγαίναμε στην θεία μας,στα Κάτω Πετράλωνα.Είναι το σπίτι της ανάμεσα στον σταθμό Πετράλωνα και στον μετρό Κεραμικός.Βγήκαμε Κεραμικό,και περπατήσαμε μέχρι την Πειραιώς.Και μετά αφού περάσαμε μια χαρακτηριστική γέφυρα,έιχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην Κυριαδών και στην οδό Θεσσαλονίκης.Πάντως πηγαίναμε από την Θεσσαλονίκης,γιατί είναι πεζόδρομος και είναι πιο όμορφα,με πιο πολλά φυτά κτλ.
Ήτανε 3 το μεσημέρι,και εγώ με την Δάφνη,μιλάγαμε χαλαρά γελάγαμε κτλ.
Ξάφνου ακούω έναν δυνατό ήχο,και βλέπω την Δάφνη να φωνάζει"αααα",και να μένει με το χέρι μετέωρο.Εγώ νόμιζα πως ο βλ@κας με το μηχανάκι,πέρασε πολύ κοντά της,και την χτύπησε καταλάθος.Και έλεγα από μέσα μου,ούτε ένα συγνώμη δεν ζήτησε!Ενώ παράλληλα είχα γυρήσει στην Δάφνη και της έλεγα"είσαι καλά??Σε πονάει το χέρι σου?? ΜΙΛΑ ΜΟΥΥΥ!!" Μετά από 10 δευτερόπλεπτα,μου λέει "δεν είδες τι έγινε??",και τις λέω"τι έγινε??",και μου λέει"μου έκλεψαν την τσάντα!"
Δεν το πίστευα,γιατί εγώ δεν είχα προλάβει να δω τίποταααααα.
Η Δάφνη λέει εγώ τους είδα να φεύγουν με το τσαντάκι μου στο χέριιι τουυυς!
Τραγική εμπειρία.
Περισσότερο μου πήγε η καρδιά στην κούλουρη,όταν δεν μου μίλαγε η Δάφνη από το σοκ.
Και τελικώς τι είχε το τσαντάκι?: 1 EΥΡΩ!
Βέβαια είχε και ταυτότητα,πάσο,κάρτα σίτησης,βιβλιοθήκης,1 κοκαλάκι,και 2 λιποζαν.
Και το τραγικότερο απ'όλα είναι ότι ΠΑΝΤΑ έχει την τσάντα,σταυρωτά.Πρώτη φορά την έβαλε στο πλάι,γιατί φτάναμε.Ναι ήμασταν ακριβώς στο από πάνω δρόμο από το σπίτι της θείας,σε 2'λεπτά θα φτάναμε.
Βέβαια όταν της το είπαμε αυτό,είπε καλύτερα που δεν την είχε σταυρωτά.Λέει έχουν ξανά συμβεί στην οδό Θεσσαλονίκης πολλά τέτοια,γιατί είναι πεζόδρομος.Και λέει πάλι καλά που δεν την είχε σταυρωτά,γιατί λέει πολύ βγάζουν μαχαίρι για να κόψουν την τσάντα.
Ε,εκεί λοιπόν κοντά στο κέντρο,που ακούς πολλά τέτοια είναι να μην φοβάσαι?? Πρώτη φορά μας έκλεψαν με την Δάφνη και αισθανθήκαμε κάπως να το πω"αδικημένες".Γιατί ήμαστε καλοί άνθρωποι ρε αδερφέ,άντε πήγαινε να κλέψεις κανέναν ποιον πλούσιο!
Και μάλλον μας παρακολουθούσαν,γιατί δεν ακούσαμε τίποτα.Ξαφνικά γκάζωσε το μηχανάκι.Και μας είδανε μικρές...τι νομίζανε?? Ότι θα κυκλοφορούσαμε μέρα μεσημέρι με 50ευρω??
Πού πάμε δηλαδή?
Για ψώνια στον πεζόδρομο των πετραλόνων?
Άλλη φορά από την Κυριαδών!!!!!
Μετά από 2 μέρες ήρθε και μια κοπέλα από την σχολή,και λέει την έκλεψαν στα βραχάκια στην Ακρόπολη,εκείνη και μια φίλη της,ένας τυπάς που τους έβγαλε μαχαίρι.
Οπότε,Αθήνα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να προσέχεις....
Δυστηχώς έχουν γίνει έτσι οι καιροί....
anthian9 έγραψε:
Ας πάρουμε εμείς κάποιες βασικές προφυλάξεις και από 'κει και πέρα ας μην ζούμε άλλο με τον φόβο του κινδύνου από κάτι άγνωστο και απροσδιόριστο.
συμφωνώ σ'αυτό.
Τάσο,στην καλαμαριά όντως τέτοιο πράγμα??
Παναγία μου,εγώ θα άλλαζα μέρος κατοικίας.
Εμείς δεν έχουμε συναργεμό.Το καλοκαίρι καμιά φορά αφήνω και ανοιχτό το παράθυρο μέχρι της 3 το χάραμα.
Και το έχω φιλοσοφήσει.Αν μπει ποτέ κλέφτης,θα μπει στο από κάτω,του θείου μου.