Τέλος πάντων, εγώ ήξερα οτι φτάνουν μέχρι και λογάριθμους...
Γενικά ακούγεται πολύ οτι εμείς κάνουμε πολύ προχωρημένα πράγματα στα μαθηματικά του λυκείου...
The Voice of Eternity έγραψε:Δυστυχώς στις χώρες μας(στην δική σου και στην δική μου) δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές το να πιστεύεις όσα ακούγονται.
Alouriats έγραψε:Να είμαστε ειλικρινείς στους εαυτούς μας παιδιά! Μέσα σε 1-2 χρονάκια δεν μπορεισ να καταλάβεις τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ύλη! Αν όμως προσέξεισ τη γεωμεωτρία που μάθαιναν οι γονείς μας στα σχολεία (ευθεία Euler, Θεωρημα Μενελάου, Θεώρημα Ceva, κτλ.) και τη γεωμετρία που μαθαίνουμε εμείς.... φαίνεται πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χεθρότερο! Ο λαός του Ευκλείδη ΔΕΝ μαθαίνει γεωμετρία, πλέον! Η ύλη όντως δε κατανέμεται σωστά στις τάξεισ, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι υπερβολική! Υπερβολική είναι η ύλη της 3ης λυκείου που κατα τη γνώμη μου και την γνώμη άλλων θα έπρεπε να μοιράζεται και σε προηγούμενες τάξεις....
Tom Marvolo Riddle έγραψε:
Ναι, και δεν προλάβαιναν ούτε να τα αφομοιώσουν ούτε να καταλάβουν που μπορούν να τα εφαρμόσουν.
Αυτό είναι το θέμα; Να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα; Δεν πρέπει πρωτίστως να τα καταλαβαίνουμε;
SiMoS έγραψε:
Υπάρχουν πάρα πολλά είδη ασκήσεων πάνω στην αναλυτική γεωμετρία, άσχετα αν δε τα διδασκόμαστε...
Tom Marvolo Riddle έγραψε:
Και θα διαφωνήσω και με το παραπάνω ποστ, το πρόβλημα είναι πως την ύλη την δυσκολεύουν όσο περνάνε τα χρόνια. Η φυσική της τρίτης γυμνασίου είναι αυτή που διδάχτηκα εγώ στη δευτέρα λυκείου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα μαθηματικά. Στο δημοτικό έχουν ξεκινήσει να θέτουν προβλήματα πιο σύνθετα, παρουσιάζονται οι μεταβλητές κτλ. Το κακό είναι ότι οι μαθητές δεν προλαβαίνουν να τα εμπεδώσουν, και είναι φυσικό. Έτσι δημιουργούνται κενά και μετά, να ναι καλά τα φροντιστήρια.
Tom Marvolo Riddle έγραψε:Δύο ερωτήσεις, έχω, πρώτον, πως σε λένε; Δεύτερον, σε ποια τάξη είσαι;;
Μπορώ να δεχτώ πως είναι δυνατή η αύξηση της ύλης σε ορισμένες τάξεις, πχ στην δευτέρα, στην κατεύθυνση, που είναι πολύ μικρή Αλλά για την τρίτη, δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο να προστεθούν περισσότερα πράγματα
Tom Marvolo Riddle έγραψε:Λευτέρης, χάρηκα! Και πως σου φαίνονται τα μαθηματικά;;