δευτερα λυκειου
ο 'αν' ορος ειναι ενας οποιοσδηποτε ορος της προοδου ή μονο ο τελευταιος?
οι τυποι που μας δινει στο βιβλιο ειναι
αν=α1+ (ν-1)ω
β= (α+γ)/2
Sn = ν/2(α1-αν)
Tom Marvolo Riddle έγραψε:Και αυτό είναι μια χαρά αν σκεφτείς πως στην τρίτη λυκείου η ύλη είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της δευτέρας
Tom Marvolo Riddle έγραψε:Και αυτό είναι μια χαρά αν σκεφτείς πως στην τρίτη λυκείου η ύλη είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της δευτέρας
δ, από το "διαφορά"( μάλλον επηρεασμένο από το αγγλικό d , από το difference - γενικά έχουμε πολλά στοιχεία από τον αγγλικό τρόπο)Minerva McGonagall έγραψε:
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω γιατί, αλλά στην Κύπρο το ω είναι δ και
ίσως και αυτό απο Αγγλία(ναι, και στην Αγγλία έτσι το λένε), αλλά λόγω του ότι είναι υπερβολικά μικρή η διαφορά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.Minerva McGonagall έγραψε:το δεύτερο το λένε 2β=α+γ
αυτό πάντως δεν είναι από Αγγλία, το μόνο σίγουρο. γενικά, έχουμε το κακό συνήθειο με τα δια 2, να το βάζουμε σε όλο τον τύπο Ετρ.=(αβ*ημΓ)/2, Ετραπ.=[(β1+β2)*υ]/2, κτλ. μάλλον είναι για να φαίνεται καλύτερα.Minerva McGonagall έγραψε:και το τρίτο το διαιρούμε όλο με το 2
Ξέρω οτι είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα, απλά παραξενεύτηκα.
Κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί έβγαλαν έξω την τριγωνομετρία... Να δούμε τι θα κάνουμε στις ταλαντώσεις.Alouriats έγραψε:Και επισης το αστείο είναι πως ενώ στην 3η λύκειου υπάρχουν 1 σορό ασκήσεις με Τριγωνομετρία, στη δευτέρα λυκείου την Τριγωνομετρία την έβγαλαν έξω! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ώρες των αρχαίων (όπου τα αρχαία για να λέμε την αλήθεια δεν είναι πολύ χρήσιμα...) υξάνονται το ίδιο και η ύλη, ενώ οι ώρες και η ύλη των μαθηματικών μειώνονται!!! τα οποία δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως χρειάζονται παντού!
SiMoS έγραψε:Κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί έβγαλαν έξω την τριγωνομετρία... Να δούμε τι θα κάνουμε στις ταλαντώσεις.Alouriats έγραψε:Και επισης το αστείο είναι πως ενώ στην 3η λύκειου υπάρχουν 1 σορό ασκήσεις με Τριγωνομετρία, στη δευτέρα λυκείου την Τριγωνομετρία την έβγαλαν έξω! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ώρες των αρχαίων (όπου τα αρχαία για να λέμε την αλήθεια δεν είναι πολύ χρήσιμα...) υξάνονται το ίδιο και η ύλη, ενώ οι ώρες και η ύλη των μαθηματικών μειώνονται!!! τα οποία δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως χρειάζονται παντού!
Όσο για τα αρχαία, δε συμφωνώ με την άποψή σου. Τα αρχαία βοηθούν στην κατανόηση της γλώσσας όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Δε λέω, οι 6 ώρες που κάναμε στην πρώτη ήταν υπερβολικά πολλές αλλά βοήθησαν εν τέλει.
Για τα μαθηματικά συζητιούνται πάρα πολλά, όπως πχ να μπει η θεωρία αριθμών στην πρώτη λυκείου και οι παράγωγοι και ολοκληρώματα να διδάσκονται στο πανεπιστήμιο όπως στο εξωτερικό. Είδωμεν....
Ξέρω οτι στην Αγγλία η ύλη για το λύκειο τελειώνει στους Λογάριθμους, το ίδιο και στη Γερμανία, Γαλλία κλπ.The Voice of Eternity έγραψε:αν δεν κάνω λάθος ο απειροστικός λογισμός (οι παραγώγοι και τα ολοκληρώματα) δεν διδάσκονται στο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό... τουλάχιστον όχι στις χώρες που ξέρω την ύλη τους. για ποια χώρα λες εσύ?
αλλά...
ΚΑΝΕΤΕ 6 ΩΡΕΣ ΑΡΧΑΙΑ?
Ναι, είμαι σίγουρος. Όσους έχω ρωτήσει το ίδιο ακριβώς μου λένε.The Voice of Eternity έγραψε:γιατί βρε?αν εξαιρέσεις τα αρχαία μια χαρά εντός θέματος είμαστε...
είσαι σίγουρος για Αγγλία? γιατί εγώ ήξερα πως πάνε ακόμα πιο πέρα από Ελλάδα.
Στα gce υπάρχουν διάφορα επίπεδα μαθηματικών. Νομίζω πως απειροστικό λογισμό δίνουν μαθητές πανεπιστημίου.The Voice of Eternity έγραψε:στην Αγγλία αν δεν κάνω λάθος δίνουν gce, και είμαι κάτι παραπάνω σίγουρος πως στις συγκεκριμένες εξετάσεις η ύλη ξεπερνάει την Ελληνική. Και είμαι σίγουρος επειδή τυχαίνει να έχω αυτή την στιγμή στην βιβλιοθήκη δίπλα μου 8 βιβλία από gce αγγλικών μαθηματικών.
ίσως εσύ να λες για την ύλη όσων δεν δείνουν εξετάσεις μαθηματικών.
και γενικότερα, εγώ είχα υπόψη μου πως σε άλλες χώρες φτάνουν σε πιο ψηλό επίπεδο.