Gellert έγραψε:Παραδεχτειτε το επιτελους οτι βασιζετε ολη σας την ενεργεια στην στειρα παπαγαλια. Δεν ειναι δικο σας φταιξιμο, αλλα της Παιδειας γενικοτερα. Και μην μου πειτε οτι δεν ειναι στειρα η παπαγαλια της Ιστοριας Κτ, μην τρελαθουμε.
Ναι η Βιολογια (και ολες οι επιστημες που σχετιζονται με την Υγεια) ειναι αμιγως Θεωρητικες επιστημες, αλλα εμεις στη Θετικη εχουμε ενα μαθημα να μαθουμε παπαγαλία, εσεις εχετε και τα 6.
Δεν ειναι παραδοξο;
Αντιθετα καλυπτουμε ενα ευρυ φασμα θετικων επιστημων, που μπορει και να μην χρειαστει αργοτερα. ΣΥΝ του οτι υποχρεουμαστε να γραψουμε υποχρεωτικα πανελλαδικως ενα μαθημα της Θεωρητικης, την Εκθεση, ενω εσεις δεν γραφετε πανελλαδικά τιποτε με αριθμους αμα δεν
θελετε. Νομιζω οτι αυτό ειναι κατι ωστε να καταλαβετε οτι δεν ειστε και αδικημενοι. Γραφετε 6 μαθηματα της απολυτου αρεσκειας σας, ενω εμεις τρωμε στην μαπα το αγγουρι που λεγεται Εκθεση, και αντιμετωπιζουμε εξεταστες που τσεκουρωνουν επειδη φαινεται στα κειμενα μας οτι δεν ειμαστε της θεωρητικης.
ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ,πέρα απο Σοφία και Θάνο.
Γιατί στο καλό πια την τύχη μου χαρακτιρίζεται την θεωριτική ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ.(Ναι και τα έχω πάρει τώρα γιατί βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια
)
Όπως είπε και ο Σίμος αν ήτανε ΜΟΝΟ παπαγαλία,τότε ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ήτανε θεωριτική ΘΑ ΓΡΑΦΑΝΕ 20.ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ.Νιώθω πως με εξισσώνεται έτσι με όλους του αδύναμους μαθητές του 10 που επέλεξαν να πάνε θεωριτική.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ εχουμε 6 μαθήματα παπαγαλίας.
Θεωρείς εσύ παπαγαλία το μάθημα της Λογοτεχνίας.Ένα μάθημα που όχι μόνο απαιτεί να είσαι κάτι μεταξύ σε ποιητή και λογοτέχνη,αλλά θέλει και να μάθεις να εμβαθύνεις στις σκέψεις του συγγραφέα.12 μήνες μετά την διδασκαλία του Κριτικού κανείς δεν μπόρεσε να γράψει τέλεια το 2011,κάθως ο Σολωμός έχει ΠΑΡΑ πολλά πράγματα.Παρα πολύ λογοτέχνες διαφωνούνε με πολλές ερμηνείες,μισά σου λέει ο καθηγητής στο σχολείο άλλα μισά ο άλλο στο φροντ.Παίρνεις λίγο απ'ολα,και μετά κρίνεις εσύ τι ταιριάζει καλύτερα στην δική σου κοσμοθεωρία.Και μετά βέβαια αν δεν του αρέσει του βαθμολογιτή πάιρνεις ένα 13.ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ θα έπαιρνες 20,γιατί θα έγραφες ότι στάνταρ έχεις μάθει.Μόνο που δυστηχώς στην Λογοτεχνία δεν υπάρχουν στάνταρς.
Και πάμε και στην Ιστορία που και εκεί τα παίρνω όταν ακούω ότι είναι μόνο παπαγαλία.Πόσο εύκολο μπορεί να είναι να κάνεις ανάλυση μιας πηγής ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΉ ΣΟΥ???? Κανείς δεν σου είπε ξέρεις κάτι θα πέσει αυτή η πηγή,και μάθε απέξω το τάδε και πήγαινε γράψτο.ΕΠΡΕΠΕ να ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ τι θα κρατήσεις από την πηγή,τι όχι,να την φέρεις στα μέτρα σου,να την αναλύσεις,να χρησιμοποιήσεις το μυαλουδάκι σου,να έχεις καταλάβει την Ιστορία ώστε κάπως να συνδέσης τα κομμάτια,και τέλος να βγάλεις ένα ωραίο αποτέλεσμα ΔΙΚΟ ΣΟΥ.Όλο αυτό έπαιρνε 50 βαθμούς.ΠΕΝΤΗΤΑ.
Επίσης ενώ ξέρεις ότι επίσης οι άλλοι 50 βαθμοί στα αρχαία δίνονται από το ΑΓΝΩΣΤΟ δεν σε είδα να το επισημένεις,και τα έβαλε όλα στο ίδιο τσουβάλι(6 μαθήματα της αρεσκειάς μας.)
Οπότε δεν κάνω καν στο κόπο να μιλήσω για εδώ γιατί φαντάζομαι ξέρεις μόνος σου,πόσο δύσκολο είναι το άγνωστο.
Τέλος τα Λατινικά για εμένα είναι το πιο παπαγαλέ.Γιατί εκεί υπάρχουν πιο στάνταρ πράγματα.Αλλά και παλι υπάρχουν ασκήσεις συντακτικού που αν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΚΗΘΕΙ σ'αυτές αδύνατον να τις γράψεις.Εγώ είχα λιώσει στον πλάγιο λόγο.Ξέρεις πόσσες προτάσεις μπορούν να γίνουν πλάγιος λόγος από τα κείμενα.ΟΛΕΣ.Ε άν υπάρχει τέτοιος Αι-Σταιν που έχει μάθει απέξω όλες τις προτάσεις και των 50 κειμένων παπαγαλία,και έχει μάθει ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ την μετατροπή τους,εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Επίσης παίρνουμε και μια Βιολογία για μάθημα επιλογής,την οποία τα τελευταία χρόνια την έχουνε ξεσκίσει στις ασκήσεις.Προσωπικά την 2η φορά έκανα πολύ περισσότερες ασκήσεις,και διάβαζα ελάχιστα ξανά την θεωρία.
Οπότε δεν μπορείς να πεις ότι δεν γράφουμε τίποτα με αριθμούς.Ούτε μπορείς να πεις ότι αυτό είναι επειδή το θέλουμε,γιατί κάποιο μάθημα επιλογής πρέπεινα διαλέξουμε αναγκαστικά.
Και επίσης η Έκθεση ΔΕΝ θεωρούτανε ποτέ αποκλειστικά θεωριτικό μάθημα.Είναι ένα μάθημα όχι για να μειώσει τους θετικούς,και τους τεχνολογικούς,αλλά για να ανοίξει τα μυαλά όλων και να μάθουνε να γράφουνε.Να μάθουνε να επιχειρηματολογούνε.Στον δημοτικό δε η έκθεση ήτανε κάτι που διέγειρε την φαντασία μας.Και σκουπιδιάρης να πας να γίνεις ΠΡΕΠΕΙ να μάθεις να γράφεις έκθεση.Σε βοηθάει να σκέφτεσαι,σε βοηθάει να γράφεις,να βάζεις σε σειρά τις σκέψεις,και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ είναι η γλώσσα σου,την οποία ομιλείς και πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ εξυπνάδας και κατοχής η Έκθεση.Είναι θέμα ζωής.
Ποτέ δεν έκατσα να παπαγαλήσω τίποτα στην Έκθεση πέρα από τα πρακτικά πράγματα της θεωρίας.Την 1η έγραψα 16.3 και την 2η 16. Έγραφα πράγματα από το ΚΕΦΑΛΙ μου.ΔΕν σου λέω,μπορεί να είχαμε συζητήσει το θέμα στην τάξη,αλλά ποτέ ΔΕΝ έμαθα κάτι απέξω,που να θυμάμαι να το βάλω στην έκθεση.Άντε μονάχα μια αγαπημένη μου φράση(στο βωμό πχ της μαζας θυσιάζονται τα θέλω μου).