Η παπαγαλία σου στερεί όντως την δυνατότητα να αναπτύξεις κριτική σκέψη καθώς δεν μπορούν οι πληροφορίες να αλληλεπιδράσουν ή να συνδυαστούν απόλυτα αλλά παραμένει το γενονός της πρόσληψης αυτών των πληροφοριών τις οποίες μπορείς να ανακαλέσεις όποτε αυτές χρειαστούν.
+43
Isabelle Lightwood
Severous Albous
Hecate
Fleur Delacour
Mysterious Wizard
Maria Granger
Lisette de Lapin
Amycus
Phineas Nigellus Black
Nearly Headless Nick
Roxanne Black
s0fia
Beatrice Baudelaire
Clary Fray
Gellert
Aurora Sinistra
Arcturus Regulus Black
Laverne de Montmorency
Berenice
mjhp4ever
Maria Lovegood
Madame Maxime
Merlin the Great
Cassiopeia Black
Harry James Potter
Hermione11031997
Roxy Black
The Sorting Hat
Jace Wayland
Imperio
Cassandra Black
Sorazal the Erised
anthian9
Sev
Romilda Vane
dinaki
Amelia Blackfoot
elliza
SiMoS
Leonie Vernier
Tom Marvolo Riddle
Morgan le Fay
FLEUR258
47 απαντήσεις
Θεωρητική κατεύθυνση
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°676
Απ: Θεωρητική κατεύθυνση
Ναι βρε Πόπη,αλλά πώς γίνεται να μάθεις κάτι παπαγαλία χωρίς να το κατανοήσεις καθόλου; Να το μάθεις έστω και επιφανειακά; Η παπαγαλία δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς,χρειάζεται την ελάχιστη κατανόηση αυτών που έχεις παπαγαλίσει ώστε να ενεργοποιηθούν οι συνδέσεις στον εγκέφαλο και να "ανοίξει" ο αποθηκευτικός χώρος.
Η παπαγαλία σου στερεί όντως την δυνατότητα να αναπτύξεις κριτική σκέψη καθώς δεν μπορούν οι πληροφορίες να αλληλεπιδράσουν ή να συνδυαστούν απόλυτα αλλά παραμένει το γενονός της πρόσληψης αυτών των πληροφοριών τις οποίες μπορείς να ανακαλέσεις όποτε αυτές χρειαστούν.
_
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
__
____
___
___
-----
-----
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°677
^Αυτό λέω.Πχ την κυριακάτικη προσευχή ,τον εθνικό ύμνο, μια φουγκα του Μπαχ ( ) δεν μαθαίνονται στο περίπου. Αναγκαστικά κατά λέξη θα τα μάθεις αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνεις τι λες την ώρα που το εκφωνείς.
Αλλά αν είναι να κολλήσουμε στις λεξεις αντικαταστείστε το παπαγαλία με το αποστήθιση
Αλλά αν είναι να κολλήσουμε στις λεξεις αντικαταστείστε το παπαγαλία με το αποστήθιση
*
*
*
*
*
*
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°678
Γιατρέ μου,σας λατρεύω.Arcturus Regulus Black έγραψε:^Αυτό λέω.Πχ την κυριακάτικη προσευχή ,τον εθνικό ύμνο, μια φουγκα του Μπαχ...
_
__
____
___
___
-----
-----
__
____
___
___
-----
-----
Romilda Vane- Δασοφύλακας
- Αριθμός μηνυμάτων : 12879
Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010
Magical Identity
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;
- Δημοσίευση Ν°679
ναι αλλά δεν σου μενει, οποτε ουσιαστικά δε το κανεις κτημα σου. Μακροπροθεσμα δηλαδη δε το μαθαινεις. μπορει να το καταννοείς εκεινη την ωρα, αλλά μετα το διαγωνισμα π.χ το εχεις ξεχασει.
ασε που δεν ειναι απαραιτητο να το εχεις κατανοήσει ουτε ελάχιστα. Απλά να το λες/γραφεις σαν ποιηματακι οποτε στο ζητάνε, χωρις ομως να ξέρεις γιατι ειναι ετσι οπως τα λεει.
Για παρααδειγμα οι ασκησεις στην Βιολογια Γενικης έχουν κάποια στανταρ κομμάτια που ειναι θεωρητικά. Οι μισές κοπέλες απο το φροντηστήριο μου, δεν ειχαν καταλάβει τι σημαινανε και τι εννοούσαν. Οπως και σε εναν τύπο μαθηματικών ή φυσικής π.χ, ολοι ξερανε τον τυπο, αλλα ποσοι ηξεραν πως εβγαινε; Θυμαμαι οτι στην τριτη Λυκειου μας λεγανε "σε αυτον τον τυπο να μαθετε και τη θεωρια, μπορει να πέσει". Εννοώντας να παπαγαλισετε/ απομνημονευσετε τη θεωρια, γιατι ξέρανε ότι σιγα μην κατσουν οι περισσοτεροι να μαθουν οντως πως βγαινει. :p
ασε που δεν ειναι απαραιτητο να το εχεις κατανοήσει ουτε ελάχιστα. Απλά να το λες/γραφεις σαν ποιηματακι οποτε στο ζητάνε, χωρις ομως να ξέρεις γιατι ειναι ετσι οπως τα λεει.
Για παρααδειγμα οι ασκησεις στην Βιολογια Γενικης έχουν κάποια στανταρ κομμάτια που ειναι θεωρητικά. Οι μισές κοπέλες απο το φροντηστήριο μου, δεν ειχαν καταλάβει τι σημαινανε και τι εννοούσαν. Οπως και σε εναν τύπο μαθηματικών ή φυσικής π.χ, ολοι ξερανε τον τυπο, αλλα ποσοι ηξεραν πως εβγαινε; Θυμαμαι οτι στην τριτη Λυκειου μας λεγανε "σε αυτον τον τυπο να μαθετε και τη θεωρια, μπορει να πέσει". Εννοώντας να παπαγαλισετε/ απομνημονευσετε τη θεωρια, γιατι ξέρανε ότι σιγα μην κατσουν οι περισσοτεροι να μαθουν οντως πως βγαινει. :p
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°680
Πάντως,όταν παπαγάλισα (αν και όχι 100%) την φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο (το σύγγραμμα δεν μπορούσες να το καταλάβεις,τρικυμία εν βιβλίω),έπρεπε να καταλάβω τουλάχιστον τι έλεγε η κάθε ενότητα,δεν μπορούσα αλλιώς.Δεν ήταν γνώση σε βάθος βέβαια (αν και ποτέ δεν είναι αν δεν διαβάσεις τους ίδιους τους φιλοσόφους) αλλά μπορούσα να κατευθυνθώ ώστε να μην γράψω άλλα ντ'άλλων καθώς οι έννοιες και οι ιδέες συνέκλιναν σε πολλές περιπτώσεις.
Χρόνια μετά,ακόμα θυμάμαι αυτούσια κομμάτια του βιβλίου.
Αλλά αν θες κάποια απόδειξη για το "μνημονικό έναυσμα" μπορώ να σου δώσω το εξής αρκετά σύνηθες που είναι η θέση του αποσπάσματος σε σχέση με την σελιδοποίηση (αν είναι κάτω αριστερά,πάνω δεξιά κ.τ.λ.) και η ερώτηση "σε ποιό σημείο βρίσκεται." Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι για να έχουμε την ανάκληση των πληροφοριών που θέλουμε,χρειάζεται ένα αρχικό σημείο που προϋποθέτει μια μερική γνώση.
Χρόνια μετά,ακόμα θυμάμαι αυτούσια κομμάτια του βιβλίου.
Αλλά αν θες κάποια απόδειξη για το "μνημονικό έναυσμα" μπορώ να σου δώσω το εξής αρκετά σύνηθες που είναι η θέση του αποσπάσματος σε σχέση με την σελιδοποίηση (αν είναι κάτω αριστερά,πάνω δεξιά κ.τ.λ.) και η ερώτηση "σε ποιό σημείο βρίσκεται." Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι για να έχουμε την ανάκληση των πληροφοριών που θέλουμε,χρειάζεται ένα αρχικό σημείο που προϋποθέτει μια μερική γνώση.
_
__
____
___
___
-----
-----
__
____
___
___
-----
-----
Fleur Delacour- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 21971
Ημερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
Magical Identity
Today's thought: Go sell crazy someplace else, we're all stocked up here
- Δημοσίευση Ν°681
Η αποστήθιση θα συμβεί κάποια στιγμή και λόγω συνεχούς επανάληψης. Εγώ πχ στη Β' Λυκείου, επειδή κάθε τέλος της βδομάδας είχαμε επαναληπτικό τεστ στα αρχαία, είχα μάθει όλο τον πρόλογο της Αντιγόνης απ' έξω. Και εννοώ το αρχαίο κείμενο
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°682
Καλά στο πανεπιστήμιο είναι πολύ χειρότερο αν το επιχειρήσεις. Σε πολλά σημεία των βιβλίων λέει το ίδιο πράγμα που είπε 100 σελίδες πριν αλλά με διαφορετικές λέξειςAmycus έγραψε:Πάντως,όταν παπαγάλισα (αν και όχι 100%) την φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο (το σύγγραμμα δεν μπορούσες να το καταλάβεις,τρικυμία εν βιβλίω),έπρεπε να καταλάβω τουλάχιστον τι έλεγε η κάθε ενότητα,δεν μπορούσα αλλιώς.Δεν ήταν γνώση σε βάθος βέβαια (αν και ποτέ δεν είναι αν δεν διαβάσεις τους ίδιους τους φιλοσόφους) αλλά μπορούσα να κατευθυνθώ ώστε να μην γράψω άλλα ντ'άλλων καθώς οι έννοιες και οι ιδέες συνέκλιναν σε πολλές περιπτώσεις.
*
*
*
*
*
*
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°683
Το χειρότερο είναι ότι λέει το ίδιο πράμα εκατό σελίδες (αυτά τα παιδαγωγικά αξέχαστα θα μου μείνουν) και εσύ μένεις να ψάχνεις πότε ο καθηγητής παίζει το "βρες και κέρδισε ένα πενταράκι."
_
__
____
___
___
-----
-----
__
____
___
___
-----
-----
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°684
^ αυτο για τα παιδαγωγικά ισχυει τοοσο πολυ! Τι στο καλο, οιστρο είχαν και τα ξαναεγραφαν?
@Fleur Delacour, εμεις με μια φιλη μου καναμε θεατρικο τη μεταφραση στην Αντιγονη. Επιασε παντως.
@Fleur Delacour, εμεις με μια φιλη μου καναμε θεατρικο τη μεταφραση στην Αντιγονη. Επιασε παντως.
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Nearly Headless Nick- Ministry's Ambassador
- Αριθμός μηνυμάτων : 39590
Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice
- Δημοσίευση Ν°685
Παιδιά κάθε κατεύθυνση έχει τα καλά και τα κακά του. Όπως μαθαίνουμε οι θεωρητικοί κάτι παπαγαλία, έτσι γίνεται και στη φυσικά που μαθαίνεις ένα τύπο απ' έξω, ώστε να ξέρεις που μπαίνει σε μια άσκηση και να κάνεις αντικατάσταση. Όπως και η διακρίνουσα. Το θέμα είναι το τι καταλαβαίνει ο μαθητής και τι όχι.
“Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
Tom Marvolo Riddle- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.
- Δημοσίευση Ν°686
Αλήθεια δε μπορώ να ακούω τέτοιες βλακείες... αν είναι να ποστάρεις μόνο για να ποστάρεις καλύτερα απόφυγέ το. Ο τύπος στην φυσική δεν μαθαινεται παπαγαλία αν το κάνεις θα γράψεις τον τύπο και θα σταματήσεις εκεί. Αντιθέτως αν γράψεις τη μετάφραση γνωστό όπως την έχεις γράψει κερδίζεις σημαντικούς βαθμούς. Αντιλαμβάνομαι πως δεν έχεις ακόμα μεγάλη σχέση με πανελλήνιες (ή και λύκειο δεν ξέρω) αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις να αποκτάς.
Statler
FLEUR258- Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
- Αριθμός μηνυμάτων : 30341
Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008
Magical Identity
Today's thought: Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.Μόνο ευτυχισμένες στιγμές.
- Δημοσίευση Ν°687
^Νομίζω πως ο Γιώργος είπε κάτι,που είπα και εγώ στην προηγούμενη σελίδα.
Γενικότερα θα συμφωνήσω με τον Χρήστο,πως όταν μαθαίνεις κάτι παπαγαλία και το γράφεις,σημαίνει ότι το έχεις κατανοήσει.
Δεν γίνεται να θυμάσαι απέξω"ο ταδε πηγε εκει,και πολεμησε εκεί επειδή έγινε το κ το" χωρί να έχεις καταλάβει το νόημα της πρότασης.
Αυτοί που δεν κατανοούν νομίζω πως αδυνατούν να θυμηθούν και απέξω μεγάλα κομμάτια(γτ πολύ απλά στο μυαλό τους δεν έχουνε ένα αλφα στόρι)
Και τώρα τι λες για τύπους κτλ πραγματικα αδυνατώ να καταλάβω.Υπήρχε φορά που είχα μάθει απόδειξη ΑΠΕΞΩ επειδή δεν καταλάβαινα τι κάναμε και αδυνατούσε να μου το εξηγήσει καλά ο καθηγητής,έτσι και εγώ το έμαθα απέξω.
Συμφωνώ βέβαια στ'ότι αν είχα μάθει απέξω τον τύπο,θα αδυνατούσα να το χρησιμοποιήσω στην άσκηση,γτ δεν θα μπορούσα να τα συνδέσω,αλλά είμαι σίγουρη πως ο Γιώργος δεν αναφερόταν στο κομμάτι της κατανόησης αλλά στ'ότι ακόμα και σήμερα θυμόμαστε να πούμε Διακρίνουσα=β στο τετράγωνο-4αγ
Και αν αναφέρθηκε στο κομμάτι της κατανόησης είπε πως θέμα είναι ΤΙ μαθαίνει και ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ο μαθητής και ΤΙ ΟΧΙ.
Γενικότερα θα συμφωνήσω με τον Χρήστο,πως όταν μαθαίνεις κάτι παπαγαλία και το γράφεις,σημαίνει ότι το έχεις κατανοήσει.
Δεν γίνεται να θυμάσαι απέξω"ο ταδε πηγε εκει,και πολεμησε εκεί επειδή έγινε το κ το" χωρί να έχεις καταλάβει το νόημα της πρότασης.
Αυτοί που δεν κατανοούν νομίζω πως αδυνατούν να θυμηθούν και απέξω μεγάλα κομμάτια(γτ πολύ απλά στο μυαλό τους δεν έχουνε ένα αλφα στόρι)
Και τώρα τι λες για τύπους κτλ πραγματικα αδυνατώ να καταλάβω.Υπήρχε φορά που είχα μάθει απόδειξη ΑΠΕΞΩ επειδή δεν καταλάβαινα τι κάναμε και αδυνατούσε να μου το εξηγήσει καλά ο καθηγητής,έτσι και εγώ το έμαθα απέξω.
Συμφωνώ βέβαια στ'ότι αν είχα μάθει απέξω τον τύπο,θα αδυνατούσα να το χρησιμοποιήσω στην άσκηση,γτ δεν θα μπορούσα να τα συνδέσω,αλλά είμαι σίγουρη πως ο Γιώργος δεν αναφερόταν στο κομμάτι της κατανόησης αλλά στ'ότι ακόμα και σήμερα θυμόμαστε να πούμε Διακρίνουσα=β στο τετράγωνο-4αγ
Και αν αναφέρθηκε στο κομμάτι της κατανόησης είπε πως θέμα είναι ΤΙ μαθαίνει και ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ο μαθητής και ΤΙ ΟΧΙ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την FLEUR258 στις Παρ Οκτ 18, 2013 8:22 pm, 1 φορά
- <3:
- All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you...
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°688
Λύσε μου μία άσκηση φυσικής, χωρίς να έχεις μάθει τύπους από τη θεωρία. Δε θα κάνεις ούτε βήμα. Αυτό είναι το θέμα της φυσικής. Να μάθεις τον τύπο και μετά, ανάλογα με την άσκηση, να κάνεις την αντικατάσταση και να τελειώσεις.
Επιπλέον, Λευτέρη, αν έχεις νεύρα/είσαι οξύθυμος ή οτιδήποτε άλλο, καλό θα ήταν να το βγάζεις έξω από το φόρουμ. Αν θέλεις να σχολιάσεις κάτι που είπε ο οποιοσδήποτε δε σε εμποδίζει κανείς. Το κάθεσαι και να τη λες σε κάποιον δε σε κάνει ούτε πιο έξυπνο, ούτε υποβιβάζει εμένα.
Επιπλέον, Λευτέρη, αν έχεις νεύρα/είσαι οξύθυμος ή οτιδήποτε άλλο, καλό θα ήταν να το βγάζεις έξω από το φόρουμ. Αν θέλεις να σχολιάσεις κάτι που είπε ο οποιοσδήποτε δε σε εμποδίζει κανείς. Το κάθεσαι και να τη λες σε κάποιον δε σε κάνει ούτε πιο έξυπνο, ούτε υποβιβάζει εμένα.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°689
διακρίνουσα ίσον βοδια στο τετράγωνο πλην τέσσερις αγελάδες.
Αλλο ένα ποιηματάκι :p
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°690
ΑγαπημένοRomilda Vane έγραψε:διακρίνουσα ίσον βοδια στο τετράγωνο πλην τέσσερις αγελάδες.
και μεθυσμένος αιθίοπας προπονίται βουτώντας πεντοχίλιαρα
επίσης αγαπημένο ποιηματάκι.
Παντού μπορούμε να βγάλουμε ποιηματάκια για να θυμόμαστε κάτι είτε που ανήκει στην θετική είτε που ανήκει στην θεωριτιή
ΘΜΚΕ=θανάση μην κάνεις έτσι
L=m x u x r
l'amour
- <3:
For you...
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°691
^χαχαχα απο που ειναι αυτα?
αυτο με τον αιθιοπα κατι μου θυμιζει :p
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°692
Εκτός αυτού, ποιος ακριβώς έμαθε τη θεωρία της τριβής ενώ είχε μια εικόνα στο μυαλό του και καταλάβαινε απολύτως τι διάβαζε;
Ή το πυθαγόρειο θεώρημα.
Ή το πυθαγόρειο θεώρημα.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°693
Το 1ο από χεμείαRomilda Vane έγραψε:^χαχαχα απο που ειναι αυτα?
τ'άλλα δυο από Φυσική
ααααα το πυθαγόρειο.Nearly Headless Nick έγραψε:Εκτός αυτού, ποιος ακριβώς έμαθε τη θεωρία της τριβής ενώ είχε μια εικόνα στο μυαλό του και καταλάβαινε απολύτως τι διάβαζε;
Ή το πυθαγόρειο θεώρημα.
Έμπαινε η Λαλά(η μαθηματικός στην 1 Γυμνασίου) και μας έλεγε θα το μάθετε ο κόσμος να χαλάσει.Και μια φορά είχε μπει,και αρχίσαμε να λέμε όλοι ομόφωνα το "Το τετράγωνο της υποτίνουσας ενώς ορθογωνίου τριγώνου..."
- <3:
For you...
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°694
Αα, εμείς το μάθαμε στη δευτέρα.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°695
Λες να θυμάμαι εγώ λάθος και να ήτανε σ'άλλη τάξη?
Μπα,συνήθως δεν με γελά η μνήμη μου.
Μπα,συνήθως δεν με γελά η μνήμη μου.
- <3:
For you...
SiMoS- Μάντης
- Αριθμός μηνυμάτων : 18162
Ημερομηνία εγγραφής : 06/04/2008
Magical Identity
Today's thought: I thought that I heard you laughing, I thought that I heard you sing...
- Δημοσίευση Ν°696
Νομίζω πως ήμουν ο μοναδικός μη θεωρητικός που υποστήριξε την κατεύθυνση σας, αλλά στις 2 τελευταίες σελίδες έχουν γραφεί πράματα και θάματα.
ΌΧΙ, στη φυσική δε μαθαίνουμε απ'έξω όπως το εννοείτε εσείς τύπους. Οι καθηγητές μου μού έδειχναν όλη την απόδειξη του τάδε τύπου και ποτέ δεν παπαγάλισα ΤΥΠΟΥΣ. Επίσης μετά από ένα σημείο, αν έχεις μια καλή επαφή με το μάθημα το χέρι "πάει" μόνο του. Και πριν το ξεχάσω, υπάρχουν ασκήσεις μη μεθοδευμένες (δηλ. πρέπει να φτιάξεις μόνος σου την εξίσωση αφού αναγνωρίσεις το φαινόμενο).
Οπότε όχι, οι τύποι δεν είναι το παν στη φυσική.
Επίσης η Διακρίνουσα διδάσκεται στη Β Γυμνασίου και ξανά στην Α' λυκείου. Προφανώς στη Β' Γυμνασίου θα τη μάθεις απ'έξω, γι'αυτο και 2 χρόνια μετά θα δεις ολόκληρη την απόδειξη της λύσης δευτεροβάθμιας εξίσωσης.
Τέλος, Γιώργο εγώ και πολλοί γνωστοί μου είχαμε "μαθει τη θεωρία της τριβής ενώ είχαμε μια εικόνα στο μυαλό μας και καταλάβαιναμε απολύτως τι διάβαζαμε, όπως και το πυθαγόρειο θεώρημα". Υποθέτω πως έχει να κάνει κυρίως με τις "φιλοδοξίες" σου απ'το εν λόγω μάθημα. Πχ, εγώ ποτέ δε κάθισα να διαβάσω εισαγωγές για τα κείμενα γιατί πολύ απλά δε με ενδιέφερε το μάθημα.
Μαρία ανέβηκες 10^5 επίπεδα μόνο και μόνο επειδή θυμάσαι έστω τον τύπο της στροφορμής υλ. σωματιδίου.
ΌΧΙ, στη φυσική δε μαθαίνουμε απ'έξω όπως το εννοείτε εσείς τύπους. Οι καθηγητές μου μού έδειχναν όλη την απόδειξη του τάδε τύπου και ποτέ δεν παπαγάλισα ΤΥΠΟΥΣ. Επίσης μετά από ένα σημείο, αν έχεις μια καλή επαφή με το μάθημα το χέρι "πάει" μόνο του. Και πριν το ξεχάσω, υπάρχουν ασκήσεις μη μεθοδευμένες (δηλ. πρέπει να φτιάξεις μόνος σου την εξίσωση αφού αναγνωρίσεις το φαινόμενο).
Οπότε όχι, οι τύποι δεν είναι το παν στη φυσική.
Επίσης η Διακρίνουσα διδάσκεται στη Β Γυμνασίου και ξανά στην Α' λυκείου. Προφανώς στη Β' Γυμνασίου θα τη μάθεις απ'έξω, γι'αυτο και 2 χρόνια μετά θα δεις ολόκληρη την απόδειξη της λύσης δευτεροβάθμιας εξίσωσης.
Τέλος, Γιώργο εγώ και πολλοί γνωστοί μου είχαμε "μαθει τη θεωρία της τριβής ενώ είχαμε μια εικόνα στο μυαλό μας και καταλάβαιναμε απολύτως τι διάβαζαμε, όπως και το πυθαγόρειο θεώρημα". Υποθέτω πως έχει να κάνει κυρίως με τις "φιλοδοξίες" σου απ'το εν λόγω μάθημα. Πχ, εγώ ποτέ δε κάθισα να διαβάσω εισαγωγές για τα κείμενα γιατί πολύ απλά δε με ενδιέφερε το μάθημα.
Μαρία ανέβηκες 10^5 επίπεδα μόνο και μόνο επειδή θυμάσαι έστω τον τύπο της στροφορμής υλ. σωματιδίου.
The Composer
C.Addicts United
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°697
Μαρια από Χημεια θυμαμαι ενα με εναν ναυτη και κάτι πορτοκάλια. :p Μπορει να ειναι και η συνεχεια αυτου που εγραψες ή παραλλαγή του.
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°698
ΣΙΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Θα συμφωνήσω βασικά με τον Χρίστο πως τσακωνόμαστε για χαζομάρες γιατί δεν έχουμε ορίσει στην συζητησή μας τι θεωρεί ο καθένας παπαγαλία.
Σύμφωνα με ένα site" Η αποστήθιση δεν είναι μόνο αυτό. Ούτε και ο ορισμός πρέπει να είναι σωστός, διότι η αποστήθιση δεν αντιτίθεται στην κριτική κατανόηση των εννοιών. Μαθηματικοί ορισμοί, έννοιες, νόμοι, αλλά και έργα του θεάτρου, της μουσικής, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια δεν μπορούν να μαθευτούν χωρίς αποστήθιση. Μια Φούγκα του Μπαχ δεν μαθαίνεται «στο περίπου». Η κυριακή προσευχή δεν αποδίδεται με δικές μας λέξεις. Το τηλέφωνο του σπιτιού δεν μαθαίνεται χωρίς αποστήθιση."
^Εγω συμφωνώ με αυτόν το ορισμό^
και όχι με αυτόν ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ = η μηχανική απομνημόνευση, η αποστήθιση ενός κειμένου, μαθήματος κτλ. χωρίς την παράλληλη κατανόηση ή αφομοίωση του περιεχομένου του
Γιατί για εμένα άμα θυμάσαι κατι απέξω το έχεις κατανοήσει κιόλας. (πλην μερικων εξαιρεσεων όπως αυτης της αποδειξης που ειχα μαθει απέξω,αλλά ητανε μικρή.Τις μεγάλες δεν μπορούσα να τις θυμάμαι απέξω χωρίς να τις έχω καταλάβει)
Οπότε εγώ όταν λέω ότι αποστιθίζεται τύπους εννοώ το πάνω και όχι το κάτω.Και όταν λέω ότι αποστιθίζουμε εμείς κομμάτια εννοώ πάλι το πάνω και όχι το κάτω.
ps:Ευχαριστω για το τελευταίο κομπλιμα
Πόπη,ναύτη με πορτοκάλια?? Δεν μου λέει κάτι
Θα συμφωνήσω βασικά με τον Χρίστο πως τσακωνόμαστε για χαζομάρες γιατί δεν έχουμε ορίσει στην συζητησή μας τι θεωρεί ο καθένας παπαγαλία.
Σύμφωνα με ένα site" Η αποστήθιση δεν είναι μόνο αυτό. Ούτε και ο ορισμός πρέπει να είναι σωστός, διότι η αποστήθιση δεν αντιτίθεται στην κριτική κατανόηση των εννοιών. Μαθηματικοί ορισμοί, έννοιες, νόμοι, αλλά και έργα του θεάτρου, της μουσικής, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια δεν μπορούν να μαθευτούν χωρίς αποστήθιση. Μια Φούγκα του Μπαχ δεν μαθαίνεται «στο περίπου». Η κυριακή προσευχή δεν αποδίδεται με δικές μας λέξεις. Το τηλέφωνο του σπιτιού δεν μαθαίνεται χωρίς αποστήθιση."
^Εγω συμφωνώ με αυτόν το ορισμό^
και όχι με αυτόν ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ = η μηχανική απομνημόνευση, η αποστήθιση ενός κειμένου, μαθήματος κτλ. χωρίς την παράλληλη κατανόηση ή αφομοίωση του περιεχομένου του
Γιατί για εμένα άμα θυμάσαι κατι απέξω το έχεις κατανοήσει κιόλας. (πλην μερικων εξαιρεσεων όπως αυτης της αποδειξης που ειχα μαθει απέξω,αλλά ητανε μικρή.Τις μεγάλες δεν μπορούσα να τις θυμάμαι απέξω χωρίς να τις έχω καταλάβει)
Οπότε εγώ όταν λέω ότι αποστιθίζεται τύπους εννοώ το πάνω και όχι το κάτω.Και όταν λέω ότι αποστιθίζουμε εμείς κομμάτια εννοώ πάλι το πάνω και όχι το κάτω.
ps:Ευχαριστω για το τελευταίο κομπλιμα
Πόπη,ναύτη με πορτοκάλια?? Δεν μου λέει κάτι
- <3:
For you...
Hecate- Member of Order of Merlin 3rd
- Αριθμός μηνυμάτων : 11334
Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°699
Δεν καταλαβαίνω γιατί το τόπικ της θεωρητικής έγινε εμπόλεμη ζώνη ούτε έχω την παραμικρή διάθεση να την πω στους θεωρητικούς ή σε οποιουσδήποτε άλλους ή και γω δεν ξέρω τι. Αλλά αυτό που λες καμία σχέση δεν έχει με την παπαγαλία και δείχνει ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι είναι η φυσική. Όχι, δεν είναι αυτό "το θέμα της φυσικής". Και όχι, μια χαρά "θα κάνεις βήμα". Οι τύποι δείχνουν την αλληλεπίδραση των δεδομένων του προβλήματος, το πως μπορείς διαλέγοντας και συνδυάζοντας τα δεδομένα σου, να βρεις τα ζητούμενα, και ως ένα σημείο μπορείς να τους βγάλεις και μόνος σου βασιζόμενος στις γνώσεις που έχεις. Το να ξέρεις τους τύπους είναι το λιγότερο, μετά το γυμνάσιο δεν υπάρχουν ασκήσεις ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε. Για παράδειγμα στην φυσική πανεπιστημιακού επιπέδου πολλοί καθηγητές επιτρέπουν στους φοιτητές να έχουν τυπολόγιο στις εξετάσεις ή φτιάχνουν οι ίδιοι τυπολόγιο και το μοιράζουν μαζί με τα θέματα. Όποιος βασιστεί σε αυτό και δεν διαβάσει και λύσει ασκήσεις μόνος του θα γράψει μονάδα.Nearly Headless Nick έγραψε:Λύσε μου μία άσκηση φυσικής, χωρίς να έχεις μάθει τύπους από τη θεωρία. Δε θα κάνεις ούτε βήμα. Αυτό είναι το θέμα της φυσικής. Να μάθεις τον τύπο και μετά, ανάλογα με την άσκηση, να κάνεις την αντικατάσταση και να τελειώσεις.
.
Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°700
Εκάτη,μάλλον όλη αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να έχει γίνει στο τοπικ παπαγαλία και όχι εδώ .
Ποιος έβαλε αυτό το βίντεο μας άναψε φωτιές και έφυγε?
Να φανερωθεί
Ποιος έβαλε αυτό το βίντεο μας άναψε φωτιές και έφυγε?
Να φανερωθεί
- <3:
For you...