Narcissa έγραψε:επέτρεψε μου να πώ οτι ο τρόπος έκφρασης σου μου θυμίζει αρκετά τον δικό μου.
Αλήθεια?
Narcissa έγραψε:Ας ξεκινήσουμε λοιπόν,
Δεν είναι οτι οι άλλοι σου παρουσίασαν εναν κόσμο ψεύτικο και παραμυθένιο. Είναι οτι τα μάτια μιας παιδικής ψυχής βλέπουν τα ίδια πράγματα διαφορετικά. Η καθαρή ψυχή χωρίς άσχημες εμπειρίες σε κάνει να ζείς έτσι όχι οι άλλοι. Και εαν οι γονείς σου σε είχαν αφησει να πέσεις μικρή το μόνο σίγουρο είναι οτι δε θα ξανασηκωνόσουν και θα έχανες κάθε πίστη. Δες λίγο τα παιδάκια που μεγαλώνουν κάτω απο το όριο της φτώχιας. Βλέπουν τον κόσμο όπως είναι. Αυτό θα ήθελες;
Δεν είναι ψέμα η παιδικότητα, είναι ανθρώπινη ανάγκη γι αυτό και όσο πιο πολύ κρατάς το παιδί μέσα σου ζωντανό τόσο πιο πολύ αγαπάς τη ζωή, και παλεύεις.
Δεν είπα πουθενά, Μαράκι μου, ότι θα ήθελα να ξέρω απ' τα 10 μου πως είναι ο πραγματικός κόσμος.. Αλλά ούτε κι ότι ήθελα να είμαι αποκομμένη απ' αυτόν.. Οι δικοί μου αναγκάστηκαν να μου πουν πολλά ψέματα όταν ήμουν μικρή.. Και να μου κρύψουν άλλα τόσα.. Κάποια απ' αυτά όμως, άντεχα να τα μάθω.. Δεν τους κατηγορώ ότι δεν με μεγάλωσαν σωστά, προς Θεού.. Απλά όσο πιο ανώδυνη είναι η παιδική ηλικία, τόσο πιο επώδυνα είναι τα χρόνια που ακολουθούν.. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία..
Narcissa έγραψε:Μπιχτές μίσος και υποκρισία που αν δεν ζούσες σαν παιδί δε θα τα έβλεπες σαν κάτι κακό αλλα σαν ένα κομμάτι του κόσμου σου. Ενας υποκριτής μέσα στους υποκριτές που δε θα διέκρινε την υποκρισία γιατί θα χε συνηθίσει την μαυρίλα.
Η υποκρισία, το μίσος και οι μπιχτές είναι μέρος του κόσμου μας.. Δυστυχώς..
Narcissa έγραψε:Γιατί θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου; Για τους άλλους; Συγνώμη καλή μου που θα στο πώ αλλα αυτό εγώ το βλέπω σαν ένα μεγάλο λάθος. ΓΙΑ ΣΕΝΑ πρεπει να προσπαθείς. ΓΙΑ ΣΕΝΑ να γίνεις καλύτερη. Αν κατάλαβα καλα απο το κείμενο σου "δεν θέλεις να εισαι εκτός τόπου και χρόνου" άρα λοιπόν θέλεις να ανήκεις κάπου και είναι λογικό. Ίσως κάποιες συγκρούσεις με τους μεγαλυτέρους σου να σε οδήγησαν σε μια εσωτερική σύγκρουση που σε εμποδίζει να δείς αυτό που είσαι τώρα. Και αυτό που θέλεις να γίνεις. Μένεις εκεί στη σύγκριση και αυτό δεν βοηθάει φοβάμαι.
Όχι, για τους άλλους, Μαρία.. Αυτούς έμαθα εδώ και χρόνια να τους έχω γραμμένους.. Θέλω να αφομοιώνομαι, να μην τραβώ προσοχή.. Όχι "δεν θέλω να είμαι εκτός τόπου και χρόνου".. Δεν πρέπει να είμαι εκτός τόπου και χρόνου.. Αλλιώς ανήκω σε μικρότερη ομάδα ανθρώπων, είναι πιο εύκολο να τραβήξω προσοχή..
Narcissa έγραψε:Πολλά σημεία είναι κενά. Εκαναν λάθος. Εκαναν λάθος γιατί; Γιατί σε μεγάλωσαν με μεγάλωσαν τον.την μεγάλωσαν με αυτά που είχαν στο μυαλό τους ως σωστά και ως λάθος; Γιατί σε συνέκριναν με τους εαυτούς τους εσένα που είσαι διαφορετική; Μα αν δεν συγκρίνεις πως θα βελτιωθείς; Και γιατί ειναι ανόμοια; Μιλάμε για εφηβία, μιλάμε για δυσκολίες και ναι μιλάμε για αμέτρητες παραμέτρους αλλα εξακολουθούμε να μιλαμε για ανθρωπους.
Μιλάω στο β' ενικό, αλλά μιλάω βάση αυτών που έζησα εγώ.. Δεν έκαναν λάθος που με μεγάλωσαν σύμφωνα με τα πρότυπά τους.. Έκαναν λάθος στο ότι μου έκρυβαν πράγματα.. Ήμουν μεσα στην τρελή χαρά και ξαφνικά έγινα 12-13-14 χρονών και ξύπνησα.. Άρχισα να βλέπω και να μαθαίνω πράγματα που δεν ήθελα..
Είναι διαφορετικές οι εφηβείες μας, Μαρία.. Άλλες ανησυχίες, άλλα προβλήματα, άλλες συνήθειες, διαφορετικός τρόπος σκέψης και αντίληψης..
Καταστροφολογικό, αλλά ποιος μπορεί να μου εγκυηθεί ότι η ζωή θα συνεχιστεί για άλλα 100 χρόνια? Εδώ δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε σε 10..Narcissa έγραψε:Και ναι θα κάνουμε λαθη. Οσο είμαστε άνθρωποι θα κάνουμε λαθη αλλα γιατί να μην υπάρξουν επόμενες γενιές; Είναι κάπως καταστροφολογικό αυτό που λές. Ναι όλοι είμαστε άνθρωποι. Ναι όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα. Και μείς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας αλλα η εξφάνιση είναι ένα άλλο ζήτημα.
Σωστά αυτά που λετε περι πάτου.... Αλλά έτσι όπως είμαι τώρα, με την εικόνα που έχω για μένα και τον υπόλοιπο κόσμο, δεν ξέρω πως να ανέβω..
Συγγνώμη που αναγκάζεστε να διαβάζετε τα τεράστια ποστ μιας γκρινιάρας 16χρονης..