.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+13
Alicia Spinnet
Mirabelle Salvatore
Amycus
Grinderz
Hecate
Arcturus Regulus Black
Mysterious Wizard
Aurora Sinistra
Nearly Headless Nick
Phineas Nigellus Black
Cassandra Black
Romilda Vane
Isabelle Lightwood
17 απαντήσεις

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Empty Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Δημοσίευση από Επισκέπτης Τετ Σεπ 25, 2013 2:25 pm

Σίγουρα όσοι έχετε περάσει την Γ' γυμνασίου θα έχετε ακουστά το συγκεκριμένο μάθημα, ή μπορεί ακόμα και να το θυμάστε από την πέμπτη και έκτη δημοτικού. Μέχρι και φέτος μου φαινόταν ένα μονόχνοτο μάθημα, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Σήμερα ωστόσο κάναμε πρώτη φορά φέτος τούτο το μάθημα και πρέπει να πω πως μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρον, εντυπωσιάστηκα με τα όσα έλεγε ο καθηγητής γύρω από την κοινωνικότητα, το άτομο και την κοινωνία. Ποια η γνώμη σας για το συγκεκριμένο μάθημα;; Σας έχει εξίσου εντυπωσιάσει κι εσάς ή απλώς δεν σας ενδιαφέρει;; Μιλήστε ελεύθερα και για ότι αφορά το μάθημα αυτό!Very Happy 

Επίσης, κάτι που θα ήθελα να συζητήσουμε, είναι αυτό:

Τα ατομικά χαρακτηριστικά (βιολογικά και ψυχολογικά)
    +
    Κοινωνικά χαρακτηριστικά (πολιτισμός)
    =
    διαμόρφωση κοινωνικής στάσης και συμπεριφοράς.

Κρίνετε ότι ένα άτομο μπορεί να επιβιώσει σ'αυτήν την κοινωνία και να αναπτύξει κοινωνική στάση και συμπεριφορά μόνο με ένα είδος χαρακτηριστικών;;Αν ναι, γιατί;; Κρίνετε πως πρέπει να δώσουμε σε ένα από τα 2 είδη χαρακτηριστικών βάρος ή πρέπει να είναι ίσα;;Αν ναι, ποιο είδος πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικό, τα ατομικά ή τα κοινωνικά χαρακτηριστικά;;

Τέλος, ο καθηγητής μας είπε: Η κοινωνία είναι αυτή που κυρίως διαμορφώνει την κοινωνική μας στάση και συμπεριφορά. Έναν ήσυχο άνθρωπο, αν τον βάλεις σε κλουβί θα τον κάνεις θεριό μετά από κάποιο διάστημα.
    Κατά πόσο συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;;
    Isabelle Lightwood
    Isabelle Lightwood
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36189
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Empty Απ: Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Τετ Σεπ 25, 2013 4:00 pm

Απαπαπαπα. Το μονο καλο με αυτο το μαθημα ειναι οτι αναπλήρωνα τις ώρες ύπνου.
    Βεβαια ίσως φταίει η καθηγήτρια που το κατακρεούργησε, μετατρέποντας τη τάξη σε ακροατήριο για την αυτοβιογραφία της.
    Κακογραμμένο βιβλιο, με περιττές φανφάρες, που μιλάει για μια ουτοπική κοινωνία στην οποία δε ζούμε.

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Ypo
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Πεμ Σεπ 26, 2013 12:53 am

το βιβλίο ουτε καν το θυμαμαι,
    το μάθημα δε το μισουσα κιολας, αλλά μου ηταν αδιαφορο.
    ευτυχως ομως ειχαμε καλους καθηγητες και οφειλω να πω οτι σε μερικα σημεια γινοτανε ωραια συζητηση.hoho 
    Δηλαδη, αν προσεχα(με :p) περισσοτερο και δεν απανταγαμε για να πουμε τη γνωμη μας μόνο όταν μας πίεζε ο καθηγητης (ελα, ελα παιδια! παιδια.. παιδια, εσεις τι λέτε; ποια ειναι η γνωμη σας οταν το τάδε συμβαινει, μπορει να γινει το δεινα; Ταδε, πες μας εσυ, τι πιστευεις; ) Laughing In Love 
    Νταξει, ητανε πολυ καλός. Χαραμιζοτανε, με τετοιο τμημα.

Που λέτε, αρχισα να βρρισκω ενδιαφερον το μαθημα αφου τελειωσα το σχολειο. Laughing Razz  Στη σχολή καναμε Κοινωνιολογία και μου εκανε εντυπωση οτι μερικά πραγματα υπηρχαν και μεσα στο βιβλιο του Λυκειου, με μικροτερη αναλυση βεβαια. Με βοήθησε πολύ. Ειχα παρει το βιβλιο και κοιτουσα τα βασικα.

Νομιζω ειναι παρεξηγημενη η Κοινωνιολογια απ τους μαθητες, και μενα δηλαδη δε μου γεμιζε το ματι. Αλλά αν κατσεις να ασχοληθεις και εχεις και καλο καθηγητη, μπορει να γινει πολυ ενδιαφερον, σε καποια σημεια.

Τα βαρετα θεωρητικά μενουν απέξω.Razz 

ghgh
    hhg
    hy
    Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Cassandra Black
    Cassandra Black
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33695
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Πεμ Σεπ 26, 2013 1:03 am

Romilda Vane έγραψε:Νομιζω ειναι παρεξηγημενη η Κοινωνιολογια απ τους μαθητες, και μενα δηλαδη δε μου γεμιζε το ματι. Αλλά αν κατσεις να ασχοληθεις και εχεις και καλο καθηγητη, μπορει να γινει πολυ ενδιαφερον, σε καποια σημεια.
    This.
    Βασικά ως κοινωνιολόγος θα πω ότι μόνο στο πανεπιστήμιο μαθαίνεις Κοινωνιολογία γιατί εκεί οι καθηγητές ξέρουν τι λένε και τι διδάσκουν κι οι φοιτητές είναι πιο συνειδητοποιημένοι γι' αυτά που ακούν.

Όσον αφορά το ερώτημα του τόπικ.
    Φυσικά και χρειάζονται και τα ατομικά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά για την σωστή ενσωμάτωση του ατόμου στην κοινωνία. Δεν υπάρχει κάποιο που υπερτερεί, πρέπει και τα δύο να αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα και βαρύτητα.
    Επίσης,
    Η κοινωνία είναι αυτή που κυρίως διαμορφώνει την κοινωνική μας στάση και συμπεριφορά. Έναν ήσυχο άνθρωπο, αν τον βάλεις σε κλουβί θα τον κάνεις θεριό μετά από κάποιο διάστημα.
    ναι, ισχύει, και έχουν γίνει και πειράματα που το αποδεικνύουν κατά καιρούς. Πιο γνωστό το Πείραμα του Στάνφορντ, που έγινε και ταινία.

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Y2uq2a4e

We seed the stars:
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Πεμ Σεπ 26, 2013 1:13 am

^ααα, κατι μου θυμιζει αυτο. την εχω δει αλλά αν θυμαμαι καλά , όχι ολόκληρη.Razz 

αυτο το πειραμα για παραδειγμα εχει ενδιαφερον γιατι κατα καποιο τρόπο δειχνει οτι ο ανθρωπος δε γεννιεται αλλά γινεται που λενεRazz  αποκτα τα χαρακτηριστικα του στην πορεια.

ghgh
    hhg
    hy
    Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Αριθμός μηνυμάτων : 63952
    Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Πεμ Σεπ 26, 2013 3:35 am

Έκανα πόλεμο με την τρελή καθηγήτρια για τις τραγικές απόψεις του βιβλίου και δικές της πολλές φορές, αυτό θυμάμαι και απο τα τρία χρόνια στο λύκειο που κάναμε τα τρία τέτοιου στυλ μαθήματα.

Δόξα τω θεω, όλο το υπόλοιπο τμήμα κοιμόνταν και το θεωρούσε αυτό συμμετοχή στο μάθημα και γενικά με συμπαθούσε (αυτή μου ανακοίνωσε για την βουλή των εφήβων και ηταν πιο χαρουμενη και παο εμενα στην αρχη Razz) οπότε μου έβαζε και ένα καλό βαθμό στα τετράμηνα Razz

meet me in montauk

Carl
    Nearly Headless Nick
    Nearly Headless Nick
    Ministry's Ambassador
    Ministry's Ambassador

Αριθμός μηνυμάτων : 39590
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009

Magical Identity
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice

Δημοσίευση από Nearly Headless Nick Πεμ Σεπ 26, 2013 1:13 pm

Βαριόμουν πάντα σε αυτό το μάθημα. Δε ξέρω αν έφταιγε ο καθηγητής. Όμως, αρχές οικονομίας τις λάτρεψα, στο λύκειο.

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Receiv13

Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
    Aurora Sinistra
    Aurora Sinistra
    Μαγικός Ζωολόγος
    Μαγικός Ζωολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 8719
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Aurora Sinistra Πεμ Σεπ 26, 2013 5:53 pm

βασικά βαριόμουν απίστευτα και την κοινωνική και πολιτική αγωγή και την κοινωνιολογία και το δίκαιο.Κονωνική και πολιτική αγωγή στο δημοτικό απλά ζωγράφιζα, στο γυμνάσιο προσεχα που καιπου συγκρατούσα κατι και μετά το έλεγα οταν μας ρωτούσε για να δείξω και καλά οτι προσεχω αλλα δεν πρόσεχα και στο λύκειο είχαμε μια καθηγήτρια που ρωτούσε όποιους μιλάγανε (αρα εμένα δεν με ενοχλούσε και νόμιζε κιόλας επειδή ημουν ήσυχη οτι πρόσεχα.Βασικά το είχε πει κιολας μια φορά οτι προσεχαμε στο μαθημα μόνο εγω και αλλος ενας αλλα φυσικά εγω όχι μόνο δεν πρόσεχα αλλα διάβαζα και άλλα μαθήματα.Απλά που και που παλι σήκωνα και χερι κι ελεγα κατι που ειχα πιασει απο την παραδοση).Ευτυχως στο λύκειο γραφαμε διαγωνισματα με ανοιχτα βιβλία οπότε δεν διάβαζε κανείς σπίτι και παίρναμε όλοι απο 18 και πάνω.

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Untitl10
    Mysterious Wizard
    Mysterious Wizard
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Αριθμός μηνυμάτων : 8962
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011

Magical Identity
    Today's thought: “The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real ... for a moment at least ... that long magic moment before we wake. [...] They can keep their heaven. When I die, I'd sooner go to middle Earth.”

Δημοσίευση από Mysterious Wizard Παρ Σεπ 27, 2013 2:32 pm

Αααα, τα ΚουνουΠιΑ hurrah 
    Η ώρα του παιδιού στο Γυμνάσιο, η ώρα του ύπνου η αντίστοιχη Κοινωνιολογία στο Λύκειο.

Δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα αυτού του μαθήματος με βάση το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα με τις πανελλήνιες στην τρίτη λυκείου. Και μάλιστα 2 ώρες!! Για ποιον γ@#&%#νο λόγο πρέπει να το έχουμε 2 ώρες! Θα μπορούσαμε κάλιστα να κάνουμε 5 εξάωρα αντί γι αυτή τη μια ώρα που μας το πάει 7ωρο τη Δευτερα.

Και ο καθηγητής μας έχει ένα κούρεμα που θυμίζει τζένη καρέζη στο άπλυτο και απεριποιήτο. :P  Επίσης παίρνει κάτι περίεργες πόζες όταν μιλάει. Ή είμαι πολύ διεστραμμένος ή κάτι άλλο συμβαίνει :P 

.
    .

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o1_250   Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o2_250

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o3_250   Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o4_250

...:
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Magical Identity
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Παρ Σεπ 27, 2013 4:24 pm

Mysterious Wizard έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα αυτού του μαθήματος
    Αυτά τα πράγματα δεν τα λένε όταν ξέρουν ότι υπάρχει κοινωνιολόγος στο φόρουμ. Razz
    Φυσικά και είναι χρήσιμο μάθημα. Αν δεν το διδασκόσουν, θα ήξερες με ποιον τρόπο καθορίζει τη συμπεριφορά μας η κοινωνία; Ή ότι η κοινωνία είμαστε όλοι εμείς κι έτσι ο ένας καθορίζει το attitude του άλλου;
    Απλά στα σχολεία το περνάνε στο ντούκου γιατί δεν εξετάζεται πανελλαδικά. Για πέρνα πανεπιστήμιο (θεωρητικό, δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποια εισαγωγικά στις θετικές επιστήμες) όμως κι αν το γλιτώσεις σφύρα μου Razz

We seed the stars:
    Arcturus Regulus Black
    Arcturus Regulus Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
    Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Παρ Σεπ 27, 2013 4:28 pm

Βασικά ο στόχος του μαθήματος δεν είναι να διδαχτούμε την επιστήμη και τις έννοιες της κοινωνιολογίας. Μια μικρή εισαγωγή στο ιστορικό πλαίσιο κάνει. Από εκεί και πέρα ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία μαθημάτων που ανήκει και η "πολιτική και δίκαιο" και στοχεύει στην "ανάπτυξη της αυτογνωσίας και της κοινωνικής συνείδησης με απώτερο στόχο τη δημιουργική ένταξη και παρέμβαση σε ένα πολυπολιτισμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον".

Μια πολύ μικρή εισαγωγή σε κάποιες βασικές έννοιες.Εμείς κάναμε 1 παράγραφο ανά 10 σελίδες στη Γ Λυκείου και λέγαμε διάφορα στην τάξη. Razz 

*
    *
    *
    *
    *
    *

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Image
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Παρ Σεπ 27, 2013 4:28 pm

Γιάννα δεν φταίει το μάθημα, τα βιβλία φταίνε που είναι απο τον δέκατο όγδοο αιώνα και δεν έχουν καμια σχέση με το σήμερα φταίνε Razz

Δηλαδή εμένα μου φαινόταν ενδιαφέροντα αυτά που λέγαμε στην τάξη όταν ξεφεύγαμε απο το θέμα του μαθήματος της ημέρας στην Κοινωνιολογία Τρίτης Λυκείου αλλά πραγματικά δεν μπορούσα ούτε να το διαβάσω, το έβλεπα και κουραζόμουν ήταν τόσο κακογραμμένο, με τόσο ηλίθιο περιεχόμενο που πραγματικά δεν άξιζε τον κόπο.

meet me in montauk

Carl
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Cassandra Black Παρ Σεπ 27, 2013 4:34 pm

Μη φανταστείτε ότι εγώ τα λέω αυτά επειδή το διάβαζα στο σχολείο hehe Τα μόνα κεφάλαια που μ' αρέσαν ήταν τα εγκληματολογικά που ήταν κι εκτός ύλης Laughing Απλά τα λέω επειδή είναι απ' τα μαθήματα που ενώ όπως πολύ σωστά λέει ο Χρήστος είναι αναγκαία για να δημιουργήσουν μια άλφα κοινωνική συνείδηση, περνιούνται ξώφαλτσα επειδή είναι μη εξεταζόμενα και κακογραμμένα.
    Επίσης κι οι ιστορίες όλων των τάξεων είναι κακογραμμένες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι άχρηστο μάθημα Razz
    Anyway το θέμα είναι να έχεις καλό καθηγητή και να το διδάσκεσαι σωστά. Razz

We seed the stars:
    Nearly Headless Nick
    Nearly Headless Nick
    Ministry's Ambassador
    Ministry's Ambassador

Αριθμός μηνυμάτων : 39590
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009

Magical Identity
    Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice

Δημοσίευση από Nearly Headless Nick Παρ Σεπ 27, 2013 5:41 pm

μη εξεταζόμενα;
    εγώ έγραψα στο τέλος στη γ'γυμνασίου και αρχές οικονομίαα πέρσι.
    για α',β' γυμνασίου δε θυμάμαι. Razz

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Receiv13

Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Cassandra Black Παρ Σεπ 27, 2013 6:19 pm

Πανελλαδικώς εννοώ Razz

We seed the stars:
    Mysterious Wizard
    Mysterious Wizard
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Magical Identity
    Today's thought: “The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real ... for a moment at least ... that long magic moment before we wake. [...] They can keep their heaven. When I die, I'd sooner go to middle Earth.”

Δημοσίευση από Mysterious Wizard Παρ Σεπ 27, 2013 11:13 pm

Cassandra Black έγραψε:
    Mysterious Wizard έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα αυτού του μαθήματος
    Αυτά τα πράγματα δεν τα λένε όταν ξέρουν ότι υπάρχει κοινωνιολόγος στο φόρουμ. Razz
    Φυσικά και είναι χρήσιμο μάθημα. Αν δεν το διδασκόσουν, θα ήξερες με ποιον τρόπο καθορίζει τη συμπεριφορά μας η κοινωνία; Ή ότι η κοινωνία είμαστε όλοι εμείς κι έτσι ο ένας καθορίζει το attitude του άλλου;
    Απλά στα σχολεία το περνάνε στο ντούκου γιατί δεν εξετάζεται πανελλαδικά. Για πέρνα πανεπιστήμιο (θεωρητικό, δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποια εισαγωγικά στις θετικές επιστήμες) όμως κι αν το γλιτώσεις σφύρα μου Razz
    Εννοούσα πως με βάση το ισχύον σύστημα με τις πανελλήνιες και όλα τα γύρω γύρω τους, είναι ένα μάθημα που ελάχιστα προσφέρει στο μαθητή Γ' Λυκείου οποιαδήποτε κατεύθυνσης, που στόχος του είναι να τα πάει όσο καλύτερα στα μαθήματα  που θα εξεταστεί πανελλαδικά. Ίσως βέβαια να βοηθάει κάπως στην έκθεση με κάποιες ιδέες, αλλά μέχρι εκεί. (Αυτό το τελευταίο που είπες για το πανεπιστήμιο δεν το γνωρίζω.)
    Φυσικά και είναι χρήσιμο και μπορεί να προσφέρει πολλά, υπό άλλες όμως συνθήκες, όχι αυτές που υφίστανται σήμερα στα σχολεία. Είναι ένα μάθημα, όπως και ο Θουκυδίδης, τα θρησκευτικά, η φυσική γενικής, η ιστορία γενικής (εκτός αν τα δίνεις αυτά τα τελευταία), που μόνο κούραση και χαμένο χρόνο προσθέτουν στο πρόγραμμα μου.
    Σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμώ το αντικείμενο σου και φυσικά και πιστεύω πως είναι χρήσιμο, ειδικά σε κάποιον που πρόκειται σύντομα να αντιμετωπίσει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας, αλλά όχι με το τωρινό σύστημα και όχι με τον τρόπο που διδάσκεται.

Επιπλέον, δεν γνωρίζω τι κάνουν άλλοι κοινωνιολόγοι, αλλά ο δικός μας μπαίνει μέσα στην τάξη θεωρώντας πως έχουμε διαβάσει πάρα πολύ καλά το μάθημα του, μας εξετάζει με την κατάσταση στα χέρια και σημειώνοντας μάλιστα. Καλά κάνει ο άνθρωπος, δεν υποτιμά τη δουλειά του και το αντικείμενο του. Αλλά όχι να περιμένει από μαθητές τρίτης Λυκείου να έχουν μάθει τα κατεβατά του βιβλίου και να δίνουν στην κοινωνιολογία όση σημασία δίνουν και στα μαθήματα της κατεύθυνσης τους. Ας προσγειωθούμε λίγο.

.
    .

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o1_250   Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o2_250

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o3_250   Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o4_250

...:
    Hecate
    Hecate
    Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Today's thought:

Δημοσίευση από Hecate Παρ Σεπ 27, 2013 11:34 pm

Με αυτή την λογική στην 3η λυκείου θα έπρεπε να διδάσκονται μόνο τα μαθήματα των πανελληνίων. Υπάρχουν και μαθητές που δεν πιστεύουν ότι οι πανελλήνιες είναι το κέντρο της ζωής τους από τα 14 μέχρι τα 18 και είναι σε θέση να διαβάσουν και άλλα μαθήματα ή έστω να τα παρακολουθήσουν μέσα στην τάξη. Το ότι κάτι δεν σε βοηθάει να γράψεις καλύτερα στις πανελλήνιες και δεν προωθεί τον εξετασιοκεντρικό και βαθμοθηρικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης δεν σημαίνει ότι είναι χαμένος χρόνος.

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Ws1999D
    Grinderz
    Grinderz
    Τριτοετής στην Σχολή
    Τριτοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 57
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/09/2013

Magical Identity
    Today's thought: Nothing is true everything is permitted

Δημοσίευση από Grinderz Σαβ Σεπ 28, 2013 1:42 pm

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή= ωρα χαλαρωσηςup 

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή AC-RSIGEZIO
    Mysterious Wizard
    Mysterious Wizard
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Magical Identity

Δημοσίευση από Mysterious Wizard Σαβ Σεπ 28, 2013 3:34 pm

Hecate έγραψε:Με αυτή την λογική στην 3η λυκείου θα έπρεπε να διδάσκονται μόνο τα μαθήματα των πανελληνίων. Υπάρχουν και μαθητές που δεν πιστεύουν ότι οι πανελλήνιες είναι το κέντρο της ζωής τους από τα 14 μέχρι τα 18 και είναι σε θέση να διαβάσουν και άλλα μαθήματα ή έστω να τα παρακολουθήσουν μέσα στην τάξη. Το ότι κάτι δεν σε βοηθάει να γράψεις καλύτερα στις πανελλήνιες και δεν προωθεί τον εξετασιοκεντρικό και βαθμοθηρικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης δεν σημαίνει ότι είναι χαμένος χρόνος.
    Δηλαδή, εσύ θες να πεις πως στην τρίτη λυκείου ξεσκιζόσουν στην κοινωνιολογία ή στη λογοτεχνία γενικής ξέρω γω; sweatdrop smiley 

Και όχι, δεν πιστεύω πως οι πανελλήνιες είναι όλη μας η ζωή, ούτε πως η μελλοντική μας επιτυχία/αποτυχία εξαρτάται απ' αυτές. Ούτε καν. Λέω απλώς πως με το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα με τον "εξετασιοκεντρικό και βαθμοθηρικό χαρακτήρα" του, δεν μπορώ να δείχνω ενδιαφέρον για άλλο ένα μάθημα που στηρίζεται σε παπαγαλία και δεν είναι στα 6-7 μαθήματα που θα εξεταστώ πανελλαδικά.
    Και μια κοινωνιολογία που θέλει επιπλέον αποστήθιση και διάβασμα, ναι, για μένα είναι χαμένος χρόνος. Μια κοινωνιολογία που θα διδάσκονταν σε ένα λύκειο απαλλαγμένο από πανελλήνιες και που θα μου παρείχε ουσιώδεις γνώσεις, δοσμένες με πιο βιωματικό και ευχάριστο τρόπο τότε ας είχαμε και 3 και 4 ώρες τη βδομάδα.

.
    .

...:
    Hecate
    Hecate

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Hecate Σαβ Σεπ 28, 2013 3:56 pm

Mysterious Wizard έγραψε:
    Hecate έγραψε:Υπάρχουν και μαθητές που δεν πιστεύουν ότι οι πανελλήνιες είναι το κέντρο της ζωής τους από τα 14 μέχρι τα 18 και είναι σε θέση να διαβάσουν και άλλα μαθήματα ή έστω να τα παρακολουθήσουν μέσα στην τάξη.
    Δηλαδή, εσύ θες να πεις πως στην τρίτη λυκείου ξεσκιζόσουν στην κοινωνιολογία ή στη λογοτεχνία γενικής ξέρω γω; sweatdrop smiley 
    Τι; erimi 

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Ws1999D
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Cassandra Black Σαβ Σεπ 28, 2013 4:38 pm

*Εγώ δεν ξεσκιζόμουν σε κανένα μάθημα στη Γ' λυκείου, λογοτεχνία γενικής διάβαζα επειδή μ' άρεσε και όλα τα υπόλοιπα τα μάθαινα μέσες-άκρες επειδή το θεωρούσα ντροπή να με πιάσουν αδιάβαστη. Η νοοτροπία "είναι γενικής, άρα δεν τα αγγίζω" σε μένα δεν έπιανε και δεν θα πιάσει ποτέ Razz
    Σπόιλερ:

We seed the stars:
    Amycus
    Amycus
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Δημοσίευση από Amycus Σαβ Σεπ 28, 2013 6:37 pm

Mysterious Wizard έγραψε:Και όχι, δεν πιστεύω πως οι πανελλήνιες είναι όλη μας η ζωή, ούτε πως η μελλοντική μας επιτυχία/αποτυχία εξαρτάται απ' αυτές. Ούτε καν. Λέω απλώς πως με το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα με τον "εξετασιοκεντρικό και βαθμοθηρικό χαρακτήρα" του, δεν μπορώ να δείχνω ενδιαφέρον για άλλο ένα μάθημα που στηρίζεται σε παπαγαλία και δεν είναι στα 6-7 μαθήματα που θα εξεταστώ πανελλαδικά.
    Nικόλα,αυτό που λες είναι ουσιαστικά η αιχμή του δόρατος ενός Υπ.Παιδείας που θέλει να διαλύσει τελείως το εκπαιδευτικό σύστημα με κύριο επιχείρημά του ότι το τάδε μάθημα είναι άχρηστο,δεν προσφέρει τίποτα,δεν χρησιμεύει πουθενά,είναι νεκρό,ας το καταργήσουμε.Για να μην αναφερθώ στην νοοτροπία των ίδιων των καθηγητών που αντιμετωπίζουν τις ειδικότητες ως δευτέρας διαλογής μαθήματα και δεν λογαριάζουν τους διδάσκοντες όχι μόνο ως καθηγητές αλλα ούτε σαν συναδέλφους τους αλλά και στους μαθητές που αντιμετωπίζουν αυτά τα μαθήματα ως την ώρα του παιδιού.Και το σύστημα δεν αναπτύσσει μόνο του την νοοτροπία αλλά οι μαθητές έχουν ρόλο σε αυτό.Αν αυτά τα μαθημάτα αντιμετωπίζονται ως μία σχολική ξεπέτα οφείλεται και στους μαθητές που φροντίζουν να τα στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων ως μη εξεταζόμενα.Λοιπόν το σχολείο είναι βαθμοθηρικό ή οι μαθητές που το απαρτίζουν είναι βαθμοθήρες και δίνουν αυτόν τον χαρακτήρα σε ένα σύστημα;

Και εν πάσει περιπτώσει,αν πεταχτούν όλες οι ανθρωπιστικές επιστήμες και οι καλλιτεχνικές δεξιότητες απο τα σχολεία,δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί η αύξηση των οπαδών της Χ.Α ή οποιδήποτε φασιστικού μορφώματος.Μόνοι μας θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Gg10
    Mysterious Wizard
    Mysterious Wizard
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Magical Identity

Δημοσίευση από Mysterious Wizard Σαβ Σεπ 28, 2013 7:14 pm

Amycus έγραψε:
    Mysterious Wizard έγραψε:Και όχι, δεν πιστεύω πως οι πανελλήνιες είναι όλη μας η ζωή, ούτε πως η μελλοντική μας επιτυχία/αποτυχία εξαρτάται απ' αυτές. Ούτε καν. Λέω απλώς πως με το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα με τον "εξετασιοκεντρικό και βαθμοθηρικό χαρακτήρα" του, δεν μπορώ να δείχνω ενδιαφέρον για άλλο ένα μάθημα που στηρίζεται σε παπαγαλία και δεν είναι στα 6-7 μαθήματα που θα εξεταστώ πανελλαδικά.
    Nικόλα,αυτό που λες είναι ουσιαστικά η αιχμή του δόρατος ενός Υπ.Παιδείας που θέλει να διαλύσει τελείως το εκπαιδευτικό σύστημα με κύριο επιχείρημά του ότι το τάδε μάθημα είναι άχρηστο,δεν προσφέρει τίποτα,δεν χρησιμεύει πουθενά,είναι νεκρό,ας το καταργήσουμε.Για να μην αναφερθώ στην νοοτροπία των ίδιων των καθηγητών που αντιμετωπίζουν τις ειδικότητες ως δευτέρας διαλογής μαθήματα και δεν λογαριάζουν τους διδάσκοντες όχι μόνο ως καθηγητές αλλα ούτε σαν συναδέλφους τους αλλά και στους μαθητές που αντιμετωπίζουν αυτά τα μαθήματα ως την ώρα του παιδιού.Και το σύστημα δεν αναπτύσσει μόνο του την νοοτροπία αλλά οι μαθητές έχουν ρόλο σε αυτό.Αν αυτά τα μαθημάτα αντιμετωπίζονται ως μία σχολική ξεπέτα οφείλεται και στους μαθητές που φροντίζουν να τα στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων ως μη εξεταζόμενα.Λοιπόν το σχολείο είναι βαθμοθηρικό ή οι μαθητές που το απαρτίζουν είναι βαθμοθήρες και δίνουν αυτόν τον χαρακτήρα σε ένα σύστημα;

Και εν πάσει περιπτώσει,αν πεταχτούν όλες οι ανθρωπιστικές επιστήμες και οι καλλιτεχνικές δεξιότητες απο τα σχολεία,δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί η αύξηση των οπαδών της Χ.Α ή οποιδήποτε φασιστικού μορφώματος.Μόνοι μας θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας.
    Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι κάποιο μάθημα είναι νεκρό ή άχρηστο. Η γνώση είναι γνώση και πάντα θα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη. Το ότι το υπουργείο (και κατά συνέπεια η ίδια η πολιτεία) μας θέλει αμόρφωτους και εύκολα χειραγωγήσιμους είναι γνωστό. Τόσο η νοοτροπία των παιδιών όσο και των καθηγητών για τα γενικής είναι απόρροια του συστήματος. Δε λέω πως το να λέμε "Έτσι μάθαμε" και να μην κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε είναι σωστή τακτική, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις και τελείως την ισχύουσα κατάσταση. Επιπλέον, μου φαίνεται λογικό ένα βαθμοθηρικό σχολείο να έχει βαθμοθήρες μαθητές. Οι πανελλήνιες στηρίζουν την όλη "επιχείρηση" και φυσικά οι ώρες γενικής αντιμετωπίζονται με το γνωστό τρόπο. Το πιστεύω πως η Κοινωνιολογία και η οποιαδήποτε "Κοινωνιολογία" έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα μαθήματα της κατεύθυνσης μου, αλλά δε μου δίνει πρόσβαση σε σχολή.

Ξέρω πως δεν είναι ούτε σωστό, ούτε προοδευτικό ή αντισυμβατικό το σκεπτικό αυτό, όμως έτσι έχουν δυστυχώς τα πράγματα για μένα για τους επόμενους οχτώ μήνες. Και στην τελική, αν πρέπει να χαρακτηριστώ βαθμοθήρας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφίων των παιδιών της τρίτης λυκείου, επειδή θέλω να περάσω σε μια σχολή της αρεσκείας μου, ας είναι.

.
    .

...:
    Amycus
    Amycus

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Δημοσίευση από Amycus Σαβ Σεπ 28, 2013 7:26 pm

Δεν είναι θέμα το πως θα χαρακτηριστούμε ή πως θα χαρακτηρίσουμε αλλά αυτή η συνεχόμενη και αυξανόμενη τάση για απαξίωση που ποτέ δεν έχει ευτυχές τέλος.Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να απορρίψουμε ένα μάθημα προτού ασχοληθούμε μαζί του.Κανείς δεν λέει να καταπιαστείς με τις ώρες με το αντικείμενό του και να χάσεις ώρες απο την μελέτη άλλων μαθημάτων αλλά μόνο και μόνο για εγκυκλοπαιδικούς λόγους,θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε και με κάτι άλλο που θα μας προσφέρει και μια σχετική ανάπαυλα και ξεκούραση απο ένα βαρύ πρόγραμμα.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ που δεν μπορούσα να δώσω σοβαρές εξετάσεις χωρίς κάτι να με αποσυντονίζει και να με συντονίζει σε άλλο αντικείμενο.Laughing 

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Gg10
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Σαβ Σεπ 28, 2013 7:33 pm

Το συγκεκριμένο μάθημα όμως ΔΕΝ το προσφέρει αυτό.

Το βιβλίο είναι τόσο κακογραμμένο που μόνο που το διαβάζεις κουράζεσαι.

Ακόμα και η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη μας που διάβαζε οσο μπορούσε για τα πάντα δεν μπορούσε να ασχοληθεί με αυτό.

meet me in montauk

Carl

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 7:29 am