Μα να κάτι από τα παλιά...
- Σπόιλερ:
FLEUR258 έγραψε:Μερικες φορες αισθανεσαι σαν να μην συμβαινει σε εσενα αυτο.Αρνησε να πιστεψεις οτι αυτη ειναι η πργαματικοτητα.Ακους πραγματα που τα ξερεις αλλα δεν θες να τα θυμασαι.Πραγματα που δεν πρεπει να ξερεις...ή μηπως πρεπει?.Και ακους ή κρυφακους καταλαθος?Οπως και να εχει ακους ,και αυτο σε πληγωνει,σε κανει να μην μπορεις να αναπνεισευσεις,να τρεμεις.Να θες να φυγεις.Να θες να τρεξεις.Να μην θες να το ζησεις.Και πιστευεις οτι το ηξερες.Φυσικα και το ηξερες.Αλλα πίστευες οτι δεν θα ξανασυμβει.Και πιστεύεις οτι δεν θα ξανασυμβει.Γιατι δεν μπορεις να κανεις αλλιως απο το να ελπιζεις.Ή μηπως να ζησεις μεσα σε ενα ψεμα.Ενα ψεμα που σου αρεσε,θελοντας να μην αντικρισεις την πραγματικοτητα.Αλλα βαθια μεσα σου ξερεις οτι ειναι ψεμα...
Και ξαφνικα ολα γινονται οπως πριν.Ολα ειναι ροδινα.Ξαναπεφτεις μεσα στον ληθαργο και κοιμασε.Κοιμασε γαληνια και δεν θες να σε ξαναξυπνησουν.
Αλλα συνεχιζεις να φοβασαι.Συνεχηζεις να αμφιβαλεις...Και αυτο δυστηχως δεν μπορεις να το αλλαξεις....
12/10/09 τότε.Πριν δύο χρόνια.
2/10/11.Τελικά κάτι στραβό έχει ο Οκτώβριος.Μόνο που αυτή την φορά δεν ξανα έπεσα σε λήθαργο.Δεν ξανα κοιμήθηκα.Και φοβήθηκα πιο πολύ απο ποτέ.
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Κάτι σπάει.Γυαλιά πάντού.Κάθε κορνίζα που σπάει,σου σπάει και την δικιά σου καρδιά.
Φωνές.Λόγια που δεν ήθελες να ακούσεις ποτέ.
Έχω παγώσει.Μόνο αυτό θυμάμαι.Να είχα παγώσει από τις αποκαλύψεις...και τότε.
ΜΠΟΥΜ σκάει και άλλη βόμβα.
"ΤΙ?"
"Δεν ήθελα να στο πω για να μην στεναχωρηθείς.Αλλά εδώ που φτάσαμε..."
"Οκ,νιώθω πως ζω σε σίρηαλ και όχι στην πραγματικότητα."
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.Με άλλον πρωταγωνιστή αυτή την φορά.Αλλά ίδιους θεατές.
Φοβήθηκα.Δεν θυμάμαι ποτέ στιγμή που να υπήρξε στην ζωή μου μέχρι τώρα που να φοβήθηκα τόσο πολύ.
Κοίταξα τα χέρια μου.Έτρεμαν.Είχαν μουδιάσει.
Είπα ότι θα περάσω μια εβδομάδα χωρίς να κλάψω καθόλου.Δεν θα σας κάνω την χάρη.Ποιον κοροιδεύω?Τα μάτια μου έχουν βουρκώσει.
Έλεγα ότι ήθελα λίγο ακόμα για να φτάσω στον πάτο.
Τελικά πάει...Έφτασα.
Την αλήθεια δεν την αποκαλύπτει κανείς.Όμως εμείς την ξέρουμε.Την ακούσαμε.
Να ξέρετε,εσείς οι μεγάλοι,πως μία 12χρονη καταλαβαίνει τα πάντα όπως ακριβώς και μια 18χρονη.
Ξέρεις?Ξύπναγα καμιά φορά τα βράδια τον Αύγουστο και έκλαιγα που έλειπες.Στεναχωριόμουν που ήσουν μακριά.
Και εσύ τι έκανες?Πες μου τι!Μας κοροίδευες!
Ξέρεις?24 Σεπτεμβρίου...Περίμενα όλη μέρα να με πάρεις τηλέφωνο για να μου πεις χρόνια πολλά.Δεν μου είπες παρα μόνο όταν ήρθες στις 10 το βράδυ.Περίμενα να μείνεις να φάμε παρέα γλυκό μετά από τόσο καιρό.Και τι έκανες?Έφυγες.
"Ωραία δάχτυλα...μακριά,λεπτά.Κάνεις πιάνο?"
"Όχι.Τα πήρα από τον μπαμπά μου."είχα πει την προηγούμενη με περηφάνια.
Ξέρεις?Σε είχα σαν θεο μου.ΣΑΝ ΘΕΟ ΜΟΥ!Και τι έκανες?Μου κατέστρεψες κάθε εικόνα που είχα φτιάξει για εσένα.
Ξέρεις? 5/10 και ανακάλυψα μόνη μου την αλήθεια.Τόσο αφελής νομίζεις ότι είμαι?Έκλαιγα,μην πιστεύοντας ότι διάβαζα.
Πίστευα ότι εσύ δεν θα με πρόδιδες ποτέ.Σε είχα σαν πρώτυπό μου.Σαν θεό μου.Μίλαγα για εσένα πάντα με περηφάνια.Πάντα με γλύκα.Σου είχα αδυναμία.Και χαιρόμουν όταν μου έλεγαν ότι σου μοιάζω.
Ξέρεις?Έπαψα να θέλω να σου μοιάζω.
Αναρωτιέμαι πως μπορείς ακόμα και με κοιτάς στα μάτια.
Μου λες ψέμματα ακόμα.Κάνω πως δεν ξέρω τίποτα.
Αλήθεια...Ποιος κοροιδεύει ποιον τελικά?
Δεν σε αναγνωρίζω.Δεν είσαι εσύ αυτός που ήξερα.Δεν είσαι.
Αυτός που λάτρευα έμπαινε πάντα στο δωματιό μου να δει τι κάνω.Πάντα με σκεφτόταν.Με έπερνε πάντα τηλέφωνο.Όταν ήμουν άρρωστη πάντα ερχόταν δίπλα μου.Μα πάνω απ'όλα ποτέ δεν μου έλεγε ψέμματα.
Αφού λοιπόν και εσύ με ξεχνάς έτσι και εγώ.Πρόσεξες άραγε ότι έπαψα να ανοίγω μαζί σου συζήτηση?
Γιατί άλλαξες?Σε θέλω πίσω.Όπως ήσουν τον Ιούλιο.Όπως ήσουν πάντα.
Δυστηχώς δεν πρόκειται να σε συγχωρήσω ποτέ.Πάντα θα πονάει όσες προσπαθειες και αν κάνω.
Να για άλλη μια φορά κατέληξα να ξεσπάω εδώ.
Όταν βρείτε τα κότσια και το ΘΑΡΡΟΣ να μου πείτε Ο-Λ-Η την αλήθεια θα σας τα πω και εγώ συμμαζεμένα.
Μέχρι τότε θέατρο ε?Εσείς ψέμματα και εγώ κάνοντας πως δεν έχω ακούσει τίποτα.
Ξέρεις κάτι?
Για να κερδίσεις εσύ ένα όμορφο μήνα έχασες για πάντα κάτι που πάλευες να φτιάξεις και να μεγαλώσεις τόσα χρόνια.Εμένα.
Σε θαύμαζα.Τώρα πια όχι.Σε λάτρευα.Τώρα δεν μπορώ να σε κοιτάζω.
Ξέρεις?Με πονάει που την βλέπω να πονάει.Προσπάθησε και εσύ λίγο.
Τόσο χρόνια ήμουν με το μέρος σου.Τώρα που έκανες το ίδιο άλλαξα στρατόπεδο.
Είμαι ουδέτερη πια.
Νιώθω πιο μόνη απο ποτέ σε μια απελπιστική προσπάθεια να σας θυμίσω με τι με μεγαλώσατε.ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
Έκανες και εσύ το ίδιο λάθος.Μπράβο.Ωραία καταλήξαμε.
Είστε και οι δύο άξιοι της μοίρα σας.
Την Μαρία τελικά την κατέστρεψαν.
Οι ίδιοι της οι γονείς.
Μέσα σε 4 μόνο μήνες.
Μέσα σε λίγα λόγια.
Σε λίγα λεπτά.
Το καλό τώρα που έφτασα στο πάτο είναι πως μόνο πάνω μπορώ να πάω.
Δεν τα βάζω εύκολα κάτω
.
Χαμογελάω σαν να μην συμβαίνει τίποτα.Διαβάζω κανονικά.Πάω βόλτες.
Ας παίξουμε όσο θέατρο ακόμα θέλετε.Το ξέρω όμως πως μια μέρα θα έρθει η τελική παράσταση.Και θα είμαι έτοιμη
.Γιατί ξέρω και τι θα έχετε να πείτε πριν το πείτε.
Για εμένα.Προσπαθώ ακόμα.Για εμένα μόνο.Και αντέχω ακόμα.
Μόνο για εμένα.
Για την Μαρία-Θέκλα.
Για το Μαράκι σας.
Που δημιουργήσατε.Και καταστρέψατε.
Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά;
Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα.