Morfin Gaunt έγραψε:
Μόνο αυτό που λες στο τέλος...Στο τέλος λες ότι ο Σέβερους δεν γνώρισε ποτέ του αγάπη...Εκεί κατέληγα πάντοτε και εγώ στα ποστ μου ...Έπειτα μου λες ότι ο Νέβιλ είχε όση αγάπη χρειαζόταν απο την γιαγιά του(αν και αυτό δεν το ξέρουμε με σιγουριά)...Έλα τώρα .Ήταν ένα παιδί που ήξερε πως οι γονείς του είχα τρελαθεί εξαιτίας των Θανατοφάγων...Εκείνος έβλεπε τα άλλα παιδιά να μεγαλώνουν κανονικά με γονείς ενώ εκείνος με την γιαγιά του ...Εμένα αυτό μου φαίνεται αρκετά δύσκολο για ένα παιδί και απορώ που το παραβλέπεις έτσι εύκολα....
Δεν το παραβλέπω και είναι δύσκολο. Το μόνο που έκανα είναι να σου επισημάνω μερικές βασικές διαφορές στη ζωή των Σνέιπ-Νέβιλ. Άμα θεωρείς ότι δεν έπαιξε καμία διαφορά η αγάπη, η στήριξη και η συμπόνια που είχε ο Νέβιλ, σε αντίθεση με τον Σνέιπ, τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Morfin Gaunt έγραψε:
Ο Χάρι ακόμη χειρότερα....Μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου δεν ένιωσε ποτέ του ευπρόσδεκτος,σε ένα σπίτι όπου το δωμάτιο του ήταν μια μικρή σοφίτα κάτω απο την σκάλα(την στιγμή που ο Ντάντλι είχε δύο υπνοδωμάτια),γνώρισε την αδικία και την κοροιδία στο πετσί του και ζούσε με τρεις ανθρώπους που δεν το είχαν σε τίποτα να κοροιδέψουν και να μειώσουν τους γονείς του και εκείνον μαζί...Και αυτό για την μαγική κοινότητα και το Χόγκουαρτς δεν στέκει ...Ο Χάρι δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι όλοι οι μάγοι τον αγαπούσαν(ειδικά προτού να πάει στο Χόγκουαρτς)ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που όλο το Χόγκουαρτς στρεφονταν εναντίον του(στο πρωτο έτος όλοι οι μαθητές του Χόγκουαρτς ήταν εχθρικοί μαζί του,επειδή εξαιτίας του το Σλίθεριν θα κέρδιζε το πρωτάθλημα)
Μεγάλωσε μέχρι τα 11 όμως σε τέτοιες συνθήκες. Μετά γνώρισε φίλους, ένιωσε όμορφα, είχε στήριξη, αγάπη και όλα τα σχετικά. Όλα αυτά τα γνώρισε όσο βρισκόταν στο στάδιο που δεχόταν τις επιρροές στον χαρακτήρα του. Ο Σνέιπ τί γνώρισε σε αυτή την ηλικία;
Morfin Gaunt έγραψε:
Άλλο παράδειγμα είναι ο Ντάμπλντορ,ψιλοβαριέμαι να τα λεω τώρα,πάντως εκείνος άλλαξε κιόλας....Μην πεις ότι τώρα ο Ντάμπλντορ δέχτηκε και πολύ αγάπη στην ζωή του,απο μια μητέρα τελείως φανατισμένη,που δεν δίσταζε να κλειδαμπαρώνει την κόρη της για να μην γίνει ρεζίλι,απο έναν πάτερα που κλείστηκε στο Αζκαμπάν(όταν εκείνος ήταν 11 ή κάπου τόσο),απο μια αδερφή που είχε χάσει τα λογικά της εξαιτίας των μαγκλς και απο έναν αδερφό ο οποίος τον αντιπαθούσε και ήταν συνέχεια εχθρικός μαζί του ....
Για τον Νταμπλντορ δεν μπορώ να πω κάτι αφού δεν γνωρίζουμε σχεδόν καμία λεπτομέρεια για τα νεανικά του χρόνια.
Morfin Gaunt έγραψε:
Ναι,ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου μεταβάλλεται συνεχώς...Απλά εμένα μου φαίνεται αδιανόητο(με βάση μόνο αυτό)το πως γίνεται δύο διαφορετικοί άνθρωποι,κάτω απο τις ίδιες συνθήκες,να αποχτούν διαφορετικό χαρακτήρα....Πχ ο Σέβερους πέρασε ότι πέρασε και έγινε κακός(έστω στην αρχή),κάποιος άλλος στην θέση του ίσως να γινόταν καλός και απλά πιο μαζεμένος ή δεν ξέρω γω τι άλλο κλπ....Το ότι δεν έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα η θεωρία μου(περι γονιδίων)δεν την ακυρώνει κιόλας,την είπα απλώς γιατί(για εμένα τουλάχιστν)απαντά σε αυτό μου το ερώτημα...Αλλά δεν ακύρωσα την θεωρία σου,απλά σκέφτομαι συνδιαστικά...
Και στο κάτω κάτω η θεματική ενότητα λέγεται Μαγικές θεωρίες,δεν συζητάμε για κάποιο επιστημονικό θέμα,λέμε απλές υποθέσεις που δεν χρειάζονται σόνει και καλά αποδείξεις...
Βασικά δεν βγάζω νόημα από αυτό που λες στην αρχή .
Την ακυρώνει προσωρινά. Μπορώ να ισχυριστώ ότι είμαι μαιμού. Μέχρι να το αποδείξω κανείς δεν θα με πιστεύει.
Δηλαδή θες να πεις ότι ανέφερες μία θεωρία που δεν έχει αποδειχθεί επειδή δίνει ικανοποιητικη εξήγηση σε αυτό που σκέφτεσαι; Δεν καταλαβαίνω .
Ναι, είναι μαγικές θεωρίες το θέμα. Το θέμα των θεωριών είναι μαγικό όμως, όχι των επιχειρημάτων. Τα επιχειρήματα πρέπει να στέκουν.
Morfin Gaunt έγραψε:
Τέλος,το ότι ο Σέβερους δεν επιτέθηκε ποτέ του στον Τζέημς(μάλλον το ότι δεν του δόθηκε ποτέ ευκαιρία να επιτεθεί)δεν τον εξαγιάζει...Το ότι δεν του έριξε ποτέ του σεκτουμσέμπρα ήταν πράγματι απο ανασφάλεια,όχι μόνο με το να τα βάλει με τον Τζέημς αλλά και αν κάποιος τον καταλάβαινε(γιατί αν τον καταλάβαιναν,θα τον έκλειναν στο Αζκαμπάν,σχεδόν σίγουρα )
Με είδες να λέω ότι τον εξαγιάζει; Βασικά ο μόνος λόγος που έγινε αναφορά σε αυτό ήταν για να σου δείξω ότι η υπόθεση που είχες κάνει δεν είχε νόημα.
Morfin Gaunt έγραψε:
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος μάγος άφησε,χωρίς δισταγμό,τον Βόλντεμορτ να τον σκοτώσει(όταν έμαθε πως αυτό σκόπευε),πράγμα που σημαίνει ότι η επιθυμία του Σέβερους να πεθάνει με κάποιον τρόπο ο Τζέημς ήταν στην καρδιά του...Άρα αυτό ακυρώνει για τα καλά το γεγονός ότι ποτέ δεν του επιτέθηκε και δεν του έκανε κακό...
Μιλάμε για το ΤΟΤΕ... Μην μπερδεύεις τα γεγονότα. ΤΟΤΕ ήταν η περίοδος που διαμορφωνόταν ο χαρακτήρας του. ΤΟΤΕ δεν του έκανε κακό. ΜΕΤΑ στη ζωή του έκανε αυτό το φριχτό λάθος στο οποίο αναφέρεσαι.
Κατ'αρχάς δεν θυμάμαι να έκανα τέτοια παραδοχή. Επιπλέον, τι πάει να πει "κακός"; Η λέξη αυτή δεν έχει κανένα βάθος. Δεν μπορεί να χαρακτηρίσει επαρκώς κανένα.Morfin Gaunt έγραψε:
Βασικά το μόνο που συζητάμε τόσο καιρό είναι το πως ο Σέβερους έγινε κακός,τη στιγμή που και οι δύο παραδεχόμαστε ότι έγινε κακός...