Εχετε σκεφτει ποτε να γινετε;
Μηπως εν μερη ακολουθητε την διατροφη τους; (πχ δεν τρωτε κοκκινο κρεας, μονο ασπρο και ψαρι)
Τους θεωρητε εκκεντρικους, η κοινους οικολογους;
Gellert έγραψε:Τι πιστευετε για τους χορτοφαγους;
Εχετε σκεφτει ποτε να γινετε;
Μηπως εν μερη ακολουθητε την διατροφη τους; (πχ δεν τρωτε κοκκινο κρεας, μονο ασπρο και ψαρι)
Τους θεωρητε εκκεντρικους, η κοινους οικολογους;
Δεν πιστεύω πως αυτό είναι άκρο ή πως συνδέεται με την χορτοφαγία. Το κάνω και εγώ γιατί θεωρώ απάνθρωπο και αισχρό τον τρόπο με τον οποίο παράγονται ορισμένα είδη δέρματος κτλ. Προτιμώ άλλες πρώτες ύλες ή συνθετικό δέρμα.Mantalyne έγραψε:Μερικοί φτάνουν στα άκρα , ούτε δερμάτινα παπούτσια δεν αγοράζουν ,αν και αυτοί πρέπει να είναι πολύ λίγοι .
Μπορεί να κάνω λάθος , οι χορτοφάγοι πιστεύουν πως είναι απάνθρωπο να αφαιρεί κάποιος την ζωή ενός ζώου και να τραφεί με αυτό. Όταν κάποιος χορτοφάγος πίνει γάλα που συνδέεται άμεσα με το σφάξιμο πολλών ζώων ή όταν φοράει τέτοιου είδους παπούτσια δεν είναι κατά της όλης ιδεολογίας ;Hecate έγραψε:Δεν πιστεύω πως αυτό είναι άκρο ή πως συνδέεται με την χορτοφαγία. Το κάνω και εγώ γιατί θεωρώ απάνθρωπο και αισχρό τον τρόπο με τον οποίο παράγονται ορισμένα είδη δέρματος κτλ. Προτιμώ άλλες πρώτες ύλες ή συνθετικό δέρμα.Mantalyne έγραψε:Μερικοί φτάνουν στα άκρα , ούτε δερμάτινα παπούτσια δεν αγοράζουν ,αν και αυτοί πρέπει να είναι πολύ λίγοι .
Mantalyne έγραψε:
@Τοm Marvolo
Επειδή είμαστε εφοδιασμένοι από τη φύση να τρώμε κρέας αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και σωστό .Πολλά πράγματα που μπορεί να μας έρχονται φυσικά είναι ανήθικα.
Προσωπικά , τρώω κρεάς , ωστόσο, μερικά επιχειρήματα για την μη κατανάλωση του τα βρίσκω αρκετά ισχυρά
Χμμ , για να μπορέσει μια γελάδα να παράγει γάλα χρειάζεται ζευγάρωμα . Πιστεύεις οτι όλα τα μοσχάρια που γεννιούνται προορίζονται για τον ίδιο σκοπό ; Μάλλον όχι , για κατανάλωση πάνε . Ακόμα και αυτές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γάλακτος κάποια στιγμή σφάζονται . Η παράγωγη γάλακτος απαιτεί την σφαγή μεγάλου αριθμού ζώων , αφού σφάζονται που σφάζονται για τι να μην το φάει κάποιος ; Και φυσικά μιλάω για τους χορτοφάγους που πιστεύουν οτι το να τρώμε ζώα δεν είναι σωστό. Για τα παπούτσια που ανέφερες ούτε εγώ φοράω και συμφωνώ με αυτό που λες , και δεν θα επιβάλω την γνώμη μου σον και καλά , άποψη μου είναιHecate έγραψε:Από που και ως που σφάζονται ζώα για το γάλα τους? Δεν τους παίρνουμε το αίμα, το γάλα τους παίρνουμε. Εξάλλου χορτοφάγοι είναι και αυτοί που πιστεύουν πως το να τρώει ο άνθρωπος κρέας είναι μια λανθάνουσα φάση και πως πρέπει να τρώει μόνο ζαρζαβατικά. Δεν λένε κάτι για το πόσο απάνθρωπο είναι να τρώει κανείς κρέας. Και επιμένω πως το να αποφεύγει κανείς τα δερμάτινα προϊόντα δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με την χορτοφαγία, ούτε είναι ακραίο...
Mantalyne έγραψε:
@Τοm Marvolo
Και αν είσαι σε περίοδο κατοχής λέμε τώρα και πεινάσεις θα φας το κατοικίδιο σου(σκύλο γάτα);:PΦυσιολογικό . Ξεχωρίζεις από τα ζώα γιατί έχεις λογική , άρα αυτόματα ακολουθείς και κάποιους κανόνες ηθικής αν όχι δεν διαφέρεις σε τίποτα από αυτά.