+55
Magic Is Might
Alviva Black
Isabelle Lightwood
Amycus
Clary Fray
Milady D' Hiver
Cassiopeia Black
_LadyGrace_
Μia Melanie Hawkins
Maria Granger
SiMoS
Phineas Nigellus Black
Druella Black
Aurora Sinistra
mjhp4ever
Harry Potter Black
Nearly Headless Nick
EleniArmstrong-Potter
Eloise Prewett
Roxy Black
Arcturus Regulus Black
Αstοria Greengrass
Alicia Spinnet
Maria Lovegood
elliza
The Sorting Hat
Hermione Black
Ronerm
Imperio
Romilda Vane
Hecate
Yaxley
Padma Patil
Dimitra Peverell
Christina Granger
Jace Wayland
Laverne de Montmorency
Sylvie Lovegood
Amelia Blackfoot
Hermione Granger.
Dementor95
Leonie Vernier
~Kath~
anthian9
FLEUR258
Fairy!
Cassandra Black
Madame Maxime
Berenice
Mr. Filch
DraCo BaM MaLfoY
Minerva McGonagall
Tom Marvolo Riddle
The Voice of Eternity
Poisonous_touch
59 απαντήσεις
Φροντιστήρια
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°76
Απ: Φροντιστήρια
Και τα αγγλικά φροντιστήριο δεν είναι?
*
*
*
*
*
*
Αstοria Greengrass- Θανατοφάγος
- Αριθμός μηνυμάτων : 9367
Ημερομηνία εγγραφής : 09/06/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought: Close your eyes I'll stay beside you I'm still here I won't let them find you
- Δημοσίευση Ν°77
Arcturus Regulus Black έγραψε:Και τα αγγλικά φροντιστήριο δεν είναι?
ειναι ειναι
- Σπόιλερ:
- τι σπαμερς που ειστε ρε
sh*t happens
but life goes on!
but life goes on!
- <3 :
- (:
The Rabbit Finder
Tom Marvolo Riddle- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 30733
Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.
- Δημοσίευση Ν°78
Ούτε στα αγγλικά κέρδισα ποτέ.
Statler
Hecate- Member of Order of Merlin 3rd
- Αριθμός μηνυμάτων : 11334
Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°79
Στα αγγλικά είχα κερδίσει τον Γύρο του Κόσμου σε 80 Μέρες στην 5η δημοτικού, μετά τίποτα...
.
Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
Laverne de Montmorency- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 6050
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: There was once a small dream. No one knew who had dreamt it. Such a tiny dream it was.
- Δημοσίευση Ν°80
Στα αγγλικά έκαναν κάθε χρόνο χριστουγεννιάτικη γιορτή αλλά εκτός από μία χρονιά τις άλλες ή είχα ταξίδι ή βαριόμουν. Δεν κόβαμε βασιλόπιτα αλλά μας έδιναν κουραμπιέδες ή μελομακάρονα. Επίσης η γυναίκα του καθηγητή μου, που ήταν στη ρεσεψιόν κάποιες φορές όταν έφτιαχνε γλυκό μας έφερνε.
Ούτε στα γαλλικά κόβουμε βασιλόπιτα αλλά τα Χριστούγεννα και την Τσικνοπέμπτη φτιάχνουμε κρέπες<3
Ούτε στα γαλλικά κόβουμε βασιλόπιτα αλλά τα Χριστούγεννα και την Τσικνοπέμπτη φτιάχνουμε κρέπες<3
- Something hidden...:
- In H.C.T.,
I'm Chef Jamie Oliver
Pleasure.
The Sorting Hat- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 36341
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2011
Magical Identity
Today's thought: Life is like a box of chocolates. Except it's not.
- Δημοσίευση Ν°81
εμείς μόνο παραγγέλναμε πιτόγυρα και σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη... μόνο αυτό...
ξεκίνησα αγγλικά στην 2α δημοτικού, έδωσα και πήρα λόουερ στην πρώτη γυμνασίου (Michigan) και έδωσα και πήρα προφ στην δευτέρα γυμνασίου (Michigan, Edexcel)
γαλλικά ξεκίνησα 4η δημοτικού(νομίζω). Πήρα Α1 στην 5η, Α2 στην 6η, Β1 στα μέσα της δευτέρας και στο τέλος της τρίτης aka σε 4 μήνες, δίνω Β2... Εκεί θα σταματήσω...
ξεκίνησα αγγλικά στην 2α δημοτικού, έδωσα και πήρα λόουερ στην πρώτη γυμνασίου (Michigan) και έδωσα και πήρα προφ στην δευτέρα γυμνασίου (Michigan, Edexcel)
γαλλικά ξεκίνησα 4η δημοτικού(νομίζω). Πήρα Α1 στην 5η, Α2 στην 6η, Β1 στα μέσα της δευτέρας και στο τέλος της τρίτης aka σε 4 μήνες, δίνω Β2... Εκεί θα σταματήσω...
Roxy Black- Δασοφύλακας
- Αριθμός μηνυμάτων : 4652
Ημερομηνία εγγραφής : 04/04/2010
Magical Identity
Today's thought: Δεν απετυχα. Απλα βρηκα 10.000 τροπους που δεν λειτουργουσαν!
- Δημοσίευση Ν°82
Λοιπον
Για τα σχολικα μαθηματα:
Πρωτη φορα που πηγα σε φροντιστηριο για σχολικο μαθημα ηταν στην πρωτη γυμνασιου. Πηγα,εκανα 2 ωρες Μαθηματικα και μετα δεν ξαναπατησα. Μετα στη δευτερα γυμνασιου εκανα ιδιαιτερα στα Μαθηματικα,καθως και περυσι στη δευτερα λυκειου εκανα ιδιαιτερα στα εξης μαθηματα:αλγεβρα,φυσικη και χημεια.
Φετος,πηγαινω σε φροντιστηριο και κανω ολα τα μαθηματα της κατευθυνσης μου(αρχαια γνωστο,αρχαια αγνωστο,ιστορια,λατινικα,εκθεση και λογοτεχνια.)
Για ξενογλωσσα μαθηματα:
Αρχησα απο τη δευτερα δημοτικου να πηγαινω σε φροντιστηριο για την εκμαθηση της Αγγλικης Γλωσσας. Το 2009 πηρα το Lower(Michigan) και το 2010 πηρα το Advanced. Τον σεπτεμβρη σκεφτομαι να ξεκινησω παλι φροντιστηριο Αγγλικων για να δωσω και για το προφισενσι.
Επισης θελω να μαθω και Ισπανικα.
Για τα σχολικα μαθηματα:
Πρωτη φορα που πηγα σε φροντιστηριο για σχολικο μαθημα ηταν στην πρωτη γυμνασιου. Πηγα,εκανα 2 ωρες Μαθηματικα και μετα δεν ξαναπατησα. Μετα στη δευτερα γυμνασιου εκανα ιδιαιτερα στα Μαθηματικα,καθως και περυσι στη δευτερα λυκειου εκανα ιδιαιτερα στα εξης μαθηματα:αλγεβρα,φυσικη και χημεια.
Φετος,πηγαινω σε φροντιστηριο και κανω ολα τα μαθηματα της κατευθυνσης μου(αρχαια γνωστο,αρχαια αγνωστο,ιστορια,λατινικα,εκθεση και λογοτεχνια.)
Για ξενογλωσσα μαθηματα:
Αρχησα απο τη δευτερα δημοτικου να πηγαινω σε φροντιστηριο για την εκμαθηση της Αγγλικης Γλωσσας. Το 2009 πηρα το Lower(Michigan) και το 2010 πηρα το Advanced. Τον σεπτεμβρη σκεφτομαι να ξεκινησω παλι φροντιστηριο Αγγλικων για να δωσω και για το προφισενσι.
Επισης θελω να μαθω και Ισπανικα.
Eloise Prewett- Μάντης
- Αριθμός μηνυμάτων : 18127
Ημερομηνία εγγραφής : 27/08/2010
Magical Identity
Today's thought: “Don't take me home until I'm drunk. Very drunk indeed!”♥
- Δημοσίευση Ν°83
Εμένα η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια σε φροντ, και δεν μπορώ να πω πως είμαι εναντίον. Ας το παραδεχτούμε, το εκπαδευτικό συστημα παραπαίει. Δεν υπάρχει επιτυχημένος μαθητης που να μην εχει περάσει απο φροντ ή εστω ιδιαίτερα(εκτός κι αν είχε βοηθεια σπίτι απο γονεις κτλ)
Προσωπικά εκανα φροντ απο α' γυμνασίου, οσα μαθηματα παρέχονταν και συνεχίζω να κανω μεχρι σημερα. Φετος κανω 3 ωρες φυσική, 2 χημεία, 5 μαθηματικα, 3 αρχαία και 2 εκθεση. Δεν μπορω να πω οτι δεν με βοηθάν, μιας και οι καθηγητες στο σχολείο μου, μονο μαθημα δεν κανουν. Πραγματικά, τωρα ειμαι μια καλή μαθήτρια, χωρις φροντ δεν ξερω τι θα ήμουν. Πρεπει να εχεις πολυ θεληση για να τα καταφέρεις μονος σου.
Προσωπικά εκανα φροντ απο α' γυμνασίου, οσα μαθηματα παρέχονταν και συνεχίζω να κανω μεχρι σημερα. Φετος κανω 3 ωρες φυσική, 2 χημεία, 5 μαθηματικα, 3 αρχαία και 2 εκθεση. Δεν μπορω να πω οτι δεν με βοηθάν, μιας και οι καθηγητες στο σχολείο μου, μονο μαθημα δεν κανουν. Πραγματικά, τωρα ειμαι μια καλή μαθήτρια, χωρις φροντ δεν ξερω τι θα ήμουν. Πρεπει να εχεις πολυ θεληση για να τα καταφέρεις μονος σου.
Soooooo happy.
- :.:
Only entropy comes easy.
EleniArmstrong-Potter- Εκπαιδευτής Δράκων
- Αριθμός μηνυμάτων : 1082
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2011
Magical Identity
Today's thought: Guitar*-*
- Δημοσίευση Ν°84
Άρχισα τα φροντιστήρια στην Β' Γυμνασίου.Τώρα που είμαι στην Γ',κάνω μία ώρα φυσική και μία ώρα χημεία την εβδομάδα,4 ώρες μαθ/τικά και 3 ώρες αγγλικά.Μάλλον θα κάνω και δύο ώρες γαλλικά την εβδομάδα,οπότε θα έχω πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο.
My guitar is not a thing.It is an extension of myself.It is who I am.
- guitar:
Bitch Please, I'm Hufflepuff
Proud Rusher
elliza- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 13381
Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2009
Magical Identity
Today's thought: Α beautiful, healthy baby!
- Δημοσίευση Ν°85
Eloise Prewett έγραψε:Εμένα η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια σε φροντ, και δεν μπορώ να πω πως είμαι εναντίον. Ας το παραδεχτούμε, το εκπαδευτικό συστημα παραπαίει. Δεν υπάρχει επιτυχημένος μαθητης που να μην εχει περάσει απο φροντ ή εστω ιδιαίτερα(εκτός κι αν είχε βοηθεια σπίτι απο γονεις κτλ)
Mα δεν δοκίμασες για να δεις τί θα ήσουν.
Πιστεύω πως το φροντιστήριο από Α γυμνασίου είναι τεράστια υπερβολή εκτός αν δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ βάσεις από το δημοτικό,ούτε τα βασικά δηλαδή.
AΡΝΟΥΜΑΙ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
- head of derp:
Magical Identity
Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.
- Δημοσίευση Ν°86
Δηλαδή την αλφάβητο και την προπαίδεια, τι άλλο μαθαίνουμε στο δημοτικό που είναι τόσο σημαντικό;
Εγώ θεωρώ και τα φροντιστήρια σε ΌΛΟ το γυμνάσιο υπερβολή, για το λύκειο δεν θα μιλήσω καν. Ή και θα μιλήσω!
Πρώτη δευτέρα επίσης δε χρειάζονται, άντε ίσως έκθεση για όσους έχουν πρόβλημα έκφρασης. Προσωπικά ούτε στην τρίτη ήθελα να κάνω, αν και υπέκυψα μετά από πιέσεις του αδερφού μου κυρίως που χε περάσει το λούκι. Στην τρίτη ναι, χρειάζονται αλλά ανν οι καθηγητές σου στο σχολείο είναι πια τόσο κούτσουρα. Ξεκινάς απο καλοκαίρι όμως και δεν το ξέρεις αυτό εγκαίρως
Εγώ θεωρώ και τα φροντιστήρια σε ΌΛΟ το γυμνάσιο υπερβολή, για το λύκειο δεν θα μιλήσω καν. Ή και θα μιλήσω!
Πρώτη δευτέρα επίσης δε χρειάζονται, άντε ίσως έκθεση για όσους έχουν πρόβλημα έκφρασης. Προσωπικά ούτε στην τρίτη ήθελα να κάνω, αν και υπέκυψα μετά από πιέσεις του αδερφού μου κυρίως που χε περάσει το λούκι. Στην τρίτη ναι, χρειάζονται αλλά ανν οι καθηγητές σου στο σχολείο είναι πια τόσο κούτσουρα. Ξεκινάς απο καλοκαίρι όμως και δεν το ξέρεις αυτό εγκαίρως
Statler
elliza- Λύτης Κατάρων
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°87
Tom Marvolo Riddle έγραψε:Δηλαδή την αλφάβητο και την προπαίδεια, τι άλλο μαθαίνουμε στο δημοτικό που είναι τόσο σημαντικό;
Αυτό εννοώ.Μην το γελάς υπάρχουν τέτοια αστέρια.
AΡΝΟΥΜΑΙ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
- head of derp:
Magical Identity
Today's thought: Close your eyes I'll stay beside you I'm still here I won't let them find you
- Δημοσίευση Ν°88
elliza έγραψε:Tom Marvolo Riddle έγραψε:Δηλαδή την αλφάβητο και την προπαίδεια, τι άλλο μαθαίνουμε στο δημοτικό που είναι τόσο σημαντικό;
Εδω υπαρχουν αστερια 18 χρονων που δε ξερουν να λυσουν ενα απλο συστημα μαθηματικων
- Σπόιλερ:
- (ενας συμμαθητης μου στο σχολειο
sh*t happens
but life goes on!
but life goes on!
- <3 :
- (:
The Rabbit Finder
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°89
Θα έλεγα πως η προπαίδεια είναι λίγο πιο απλή
Statler
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°90
Ναι αλλα το συγκεκριμενο καμαρι ειναι και θετικη μη χε
Και του λες συστημα και σου λεει τι ειναι αυτο?
Νταξει η προπαιδεια ειναι απλη,συμφωνω
Και του λες συστημα και σου λεει τι ειναι αυτο?
Νταξει η προπαιδεια ειναι απλη,συμφωνω
sh*t happens
but life goes on!
but life goes on!
- <3 :
- (:
The Rabbit Finder
elliza- Λύτης Κατάρων
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°91
Αstοria Greengrass έγραψε:elliza έγραψε:Tom Marvolo Riddle έγραψε:Δηλαδή την αλφάβητο και την προπαίδεια, τι άλλο μαθαίνουμε στο δημοτικό που είναι τόσο σημαντικό;
Εδω υπαρχουν αστερια 18 χρονων που δε ξερουν να λυσουν ενα απλο συστημα μαθηματικων
- Σπόιλερ:
(ενας συμμαθητης μου στο σχολειο
Ένας συμμαθητής το λένε τώρα;Αποκαλύφθηκες μωρή.
Είναι απλή για μας που την μάθαμε τότε για κάποιους είναι βουνό.
AΡΝΟΥΜΑΙ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
- head of derp:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°92
Ελλιζαντεθ \|||/
sh*t happens
but life goes on!
but life goes on!
- <3 :
- (:
The Rabbit Finder
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°93
Υπάρχουν και κάτι στυλό που την έχουν πάνω, σκονάκι σαναλεμε Επίσης υπάρχουν και δημοτικά
Και μίλα για λογαριασμό σου εγώ με μεγαλύτερο αδερφό την ήξερα πριν ξεκινήσουμε
Και μίλα για λογαριασμό σου εγώ με μεγαλύτερο αδερφό την ήξερα πριν ξεκινήσουμε
Statler
elliza- Λύτης Κατάρων
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°94
Εγώ πριν έπαιζα με τα άλλα παιδάκια Σέβερους.
Και μην σπαμάρετε στην βάρδιά μου ΟΚ?
AΡΝΟΥΜΑΙ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΝΑ ΓΙΝΩ
ΑΥΤΟ
ΠΟΥ
ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
- head of derp:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°95
elliza έγραψε:Εγώ πριν έπαιζα με τα άλλα παιδάκια Σέβερους.
Εδώ εσύ μας λες Ντόνες, αυτό σε πείραξε;
Statler
Laverne de Montmorency- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 6050
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2009
Magical Identity
Today's thought: There was once a small dream. No one knew who had dreamt it. Such a tiny dream it was.
- Δημοσίευση Ν°96
Tom Marvolo Riddle έγραψε:Δηλαδή την αλφάβητο και την προπαίδεια, τι άλλο μαθαίνουμε στο δημοτικό που είναι τόσο σημαντικό;
Συμφωνώ σε αυτό, τα θεωρώ υπερεκτιμημένα. Και στο σχολείο με κοιτάνε με μισό μάτι αν πω ότι δεν τα θεωρώ απαραίτητα. Και μερικοί έχουν φτάσει στο σημείο να λένε φυτά αυτούς που δεν πάνε επειδή τους φαίνεται τόσο περίεργο να είναι κανείς καλός μαθητής μόνο με προσωπικό διάβασμα. Δεν έχω κάτι με αυτούς που πάνε φροντιστήριο αλλά όχι και όποιον δεν πάει να τον σνομπάρουν.
Α και μέχρι τα μέσα της β' γυμνασίου δεν ήξερα καν ότι υπάρχει φροντηστήριο για τα σχολικά μαθήματα.
- Something hidden...:
- In H.C.T.,
I'm Chef Jamie Oliver
Pleasure.
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°97
Λευτέρη ειλικρινά εσύ είσαι έξυπνος και άλλοι τόσοι εδώ μέσα είναι, αλλά μην θεωρείς τόσο απλά πράγματα δεδομένα για όλους. Επειδή εγώ έκανα μαθηματικά, έκθεση κ αρχαία από το Γυμνάσιο γιατί δεν αισθανόμουν σιγουριά μόνη μου, θεωρούμαι υπερβολική; Προφανώς, αλλά πραγματικά, επειδή δεν έχω μεγάλη πίστη στον εαυτό μου, μόνη μου θα είχα περισσότερο άγχος απ' ότι με την βοήθεια του φροντιστηρίου. Στο Δημοτικό είχα πρόβλημα στα Μαθηματικά και πέμπτη με έκτη δημοτικού, ερχόταν 2 φορές το μήνα μια δασκάλα σπίτι και με βοήθησε να τα βάλω σε σειρά και δεν ήθελα να τα χάσω -πάλι-από δική μου χαζομάρα, γι αυτό επέλεξα να κάνω ορισμένα βασικά(κατ' εμέ) μαθήματα του Γυμνασίου σε φροντιστήριο από τόσο νωρίς.
Ποτέ δεν απαξίωσα άτομα που δεν έκαναν ποτέ τους φροντιστήρια-η μητέρα μου πέρασε Ιατρική με μόνο φροντιστήριο Χημεία κ' Μαθηματικά στην Γ' Λυκείου, γιατί οι παππούδες δεν είχανε οικονομική δυνατότητα και πολύ καλά έκανε. Και καλά κάνατε και εσείς δηλαδή και δεν πήγατε από τόσο μικρή ηλικία όσο εγώ, την χαρήκατε περισσότερο, αλλά ειλικρινά, η πλειοψηφία των συμμαθητών μου έφτασε Α' Λυκείου με κάτι κενά μεγαλύτερα από το Γκραν Κάνιον, όπως για παράδειγμα εξισώσεις 2ου βαθμού ή τριγωνομετρικούς αριθμούς. Όλοι εσείς όμως που τα καταφέρατε μια χαρά, χωρίς καμιά τέτοια βοήθεια αξίζετε χίλια μπράβο. Το μόνο που ζητάω είναι να δείξετε έλεος και για 'μας τους "βλάκες".
Ποτέ δεν απαξίωσα άτομα που δεν έκαναν ποτέ τους φροντιστήρια-η μητέρα μου πέρασε Ιατρική με μόνο φροντιστήριο Χημεία κ' Μαθηματικά στην Γ' Λυκείου, γιατί οι παππούδες δεν είχανε οικονομική δυνατότητα και πολύ καλά έκανε. Και καλά κάνατε και εσείς δηλαδή και δεν πήγατε από τόσο μικρή ηλικία όσο εγώ, την χαρήκατε περισσότερο, αλλά ειλικρινά, η πλειοψηφία των συμμαθητών μου έφτασε Α' Λυκείου με κάτι κενά μεγαλύτερα από το Γκραν Κάνιον, όπως για παράδειγμα εξισώσεις 2ου βαθμού ή τριγωνομετρικούς αριθμούς. Όλοι εσείς όμως που τα καταφέρατε μια χαρά, χωρίς καμιά τέτοια βοήθεια αξίζετε χίλια μπράβο. Το μόνο που ζητάω είναι να δείξετε έλεος και για 'μας τους "βλάκες".
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Minerva McGonagall- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 22848
Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2009
Magical Identity
Today's thought: Και πες στο Χάρο, θα πάω εγώ όταν γουστάρω.
- Δημοσίευση Ν°98
Πω ρε Ανθή, τις περισσότερες φορές που κάνεις τέτοια ποστ νιώθω σαν να ακούω εμένα. Με τρομάζεις.
Εγώ στο Δημοτικό δεν κατάλαβα ποτέ μου μαθηματικά, πιθανότατα γιατί δε βρέθηκε κανείς να μου τα εξηγήσει σωστά. Ο μόνος στην οικογένειά μου που ξέρει μαθηματικά είναι ο πατέρας μου, ο οποίος με την πρώτη που δε θα καταλάβεις κάτι σε βγάζει ηλίθιο και σου λέει πως αυτά είναι για παιδάκια του νηπιαγωγείου. Έτσι, μέχρι την έκτη δημοτικού όποτε έβλεπα τα βιβλία των μαθηματικών πετούσα καντήλες, και ήταν το μόνο μάθημα που είχα 9 και όχι 10
Την επόμενη χρονιά, που πήγα στο Γυμνάσιο και ήξερα ότι μπορείς να μείνεις στην ίδια τάξη, ζήτησα τρομαγμένη από τη μαμά μου να με στείλει φροντηστήριο γιατί μαθηματικά δεν ήξερα. Η μαθηματικός μου μου κάλυψε πολλά κενά, δεν ήξερα να κάνω ούτε διαίρεση ούτε τίποτα. Πράγμα που ο μαθηματικός του σχολείου δε θα καθόταν να κάνει για μένα. Και τότε ήταν που ανακάλυψα πως ήμουν καλή στα μαθηματικά και τα είχα παρεξηγήσει. Τρίτη Γυμνασίου ξεκίνησα τις φυσικές και τις χημείες και τα αρχαία, και δε θα τα έλεγα καθόλου άχρηστα. Αναγκαία θα έλεγα πως ήταν μόνο η φυσική, καθώς θυμάμαι πως όλοι μου οι συμμαθητές όταν ανακάλυψαν πως η φυσική δεν είναι ένα μάθημα τύπου βιολογίας όπως το κάναμε στο Δημοτικό έπεσαν όλοι, μαζί και οι γονείς τους, απότομα σε νερά που δεν ήξεραν, και έσπευσαν όλοι στα φροντηστήρια για να καταλάβουν τι παίζει εδώ πέρα.
Στο Λύκειο πάλι, άντε να χαμε δυο τρεις καθηγητές που κάθονταν να κάνουν σοβαρό μάθημα. Ο μαθηματικός θυμάμαι μας έγραφε στον πίνακα κάτι αλαμπουρνέζικα που μετά αποκρυπτογραφούσαμε στο φροντηστήριο και έφευγε χωρίς να εξηγήσει, και το μπάζο ο φυσικός μας μας μάθαινε διαίρεση. Άρα χωρίς φροντηστήριο και θα είχαμε απίστευτα κενά, και θα πατώναμε στις εξετάσεις. Το Λύκειο παίζει και να βγαίνει χωρίς φροντηστήριο, αλλά με ΠΑΡΑ πολύ διάβασμα, και όσο να ναι θες κάποιον να στα βάζει σε μια σειρά για να μην είναι τόσο πέλαγος, ακόμη κι αν έχεις καθηγητές της προκοπής, πράγμα σπάνιο
Δε θέλω να δείξω υπερβολικά φαν του φροντηστηρίου, απλά να τονίσω πως στα σχολεία πια όλα είναι τόσο απρόσωπα που ορισμένοι καθηγητές δεν ήξεραν ούτε τα ονόματά μας. Δεν πρόκειται να κάτσει κανείς να σου λύσει απορίες και να ασχοληθεί προσωπικά μαζί σου, ούτε να καταλάβει τα κενά και τις αδυναμίες σου και να τα γεμίσει. Είναι όλα αποτελέσματα της χάλια παιδείας μας, το ξέρω, αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα, εγώ πιστεύω πως τα φροντιστήρια είναι αναγκαία, τουλάχιστον στο λύκειο.
Εγώ στο Δημοτικό δεν κατάλαβα ποτέ μου μαθηματικά, πιθανότατα γιατί δε βρέθηκε κανείς να μου τα εξηγήσει σωστά. Ο μόνος στην οικογένειά μου που ξέρει μαθηματικά είναι ο πατέρας μου, ο οποίος με την πρώτη που δε θα καταλάβεις κάτι σε βγάζει ηλίθιο και σου λέει πως αυτά είναι για παιδάκια του νηπιαγωγείου. Έτσι, μέχρι την έκτη δημοτικού όποτε έβλεπα τα βιβλία των μαθηματικών πετούσα καντήλες, και ήταν το μόνο μάθημα που είχα 9 και όχι 10
Την επόμενη χρονιά, που πήγα στο Γυμνάσιο και ήξερα ότι μπορείς να μείνεις στην ίδια τάξη, ζήτησα τρομαγμένη από τη μαμά μου να με στείλει φροντηστήριο γιατί μαθηματικά δεν ήξερα. Η μαθηματικός μου μου κάλυψε πολλά κενά, δεν ήξερα να κάνω ούτε διαίρεση ούτε τίποτα. Πράγμα που ο μαθηματικός του σχολείου δε θα καθόταν να κάνει για μένα. Και τότε ήταν που ανακάλυψα πως ήμουν καλή στα μαθηματικά και τα είχα παρεξηγήσει. Τρίτη Γυμνασίου ξεκίνησα τις φυσικές και τις χημείες και τα αρχαία, και δε θα τα έλεγα καθόλου άχρηστα. Αναγκαία θα έλεγα πως ήταν μόνο η φυσική, καθώς θυμάμαι πως όλοι μου οι συμμαθητές όταν ανακάλυψαν πως η φυσική δεν είναι ένα μάθημα τύπου βιολογίας όπως το κάναμε στο Δημοτικό έπεσαν όλοι, μαζί και οι γονείς τους, απότομα σε νερά που δεν ήξεραν, και έσπευσαν όλοι στα φροντηστήρια για να καταλάβουν τι παίζει εδώ πέρα.
Στο Λύκειο πάλι, άντε να χαμε δυο τρεις καθηγητές που κάθονταν να κάνουν σοβαρό μάθημα. Ο μαθηματικός θυμάμαι μας έγραφε στον πίνακα κάτι αλαμπουρνέζικα που μετά αποκρυπτογραφούσαμε στο φροντηστήριο και έφευγε χωρίς να εξηγήσει, και το μπάζο ο φυσικός μας μας μάθαινε διαίρεση. Άρα χωρίς φροντηστήριο και θα είχαμε απίστευτα κενά, και θα πατώναμε στις εξετάσεις. Το Λύκειο παίζει και να βγαίνει χωρίς φροντηστήριο, αλλά με ΠΑΡΑ πολύ διάβασμα, και όσο να ναι θες κάποιον να στα βάζει σε μια σειρά για να μην είναι τόσο πέλαγος, ακόμη κι αν έχεις καθηγητές της προκοπής, πράγμα σπάνιο
Δε θέλω να δείξω υπερβολικά φαν του φροντηστηρίου, απλά να τονίσω πως στα σχολεία πια όλα είναι τόσο απρόσωπα που ορισμένοι καθηγητές δεν ήξεραν ούτε τα ονόματά μας. Δεν πρόκειται να κάτσει κανείς να σου λύσει απορίες και να ασχοληθεί προσωπικά μαζί σου, ούτε να καταλάβει τα κενά και τις αδυναμίες σου και να τα γεμίσει. Είναι όλα αποτελέσματα της χάλια παιδείας μας, το ξέρω, αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα, εγώ πιστεύω πως τα φροντιστήρια είναι αναγκαία, τουλάχιστον στο λύκειο.
Mischief managed.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°99
Εγώ μόνο να σημειώσω πως κανέναν δεν είπα ηλίθιο, ούτε τον εαυτό μου είπα έξυπνο και συγγνώμη αν ακούστηκα έτσι. Απλά πιστεύω πως σε ένα φόρουμ μπορείς να λες την αντίθετη άποψη χωρίς να εστιάζεις προσωπικά στο συνομιλητή, και πάλι συγγνώμη αν θιχτήκατε, δε θα ξαναγίνει!
Statler
Minerva McGonagall- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 22848
Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2009
Magical Identity
Today's thought: Και πες στο Χάρο, θα πάω εγώ όταν γουστάρω.
- Δημοσίευση Ν°100
Γω δε το πα για σένα, απλά ταυτίστηκα με την ανθιάν9. Θες αγκαλίτσα;
Mischief managed.