.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+179
Morgan le Fay
Jane Lovegood
dimitra granger
Severus John Snape
Mr. Nosy
Calista
Roland Weasley
Drussila Diggory
Lisette de Lapin
Sauron the Great
Emily Lupin
Khloi
Ariana Dumbledore
geowizard
Severous Albous
Mia Melanie Hawkins
James The Great
Mr. Ollivander
Hrw Black Snape
Katherine Black
Violleta Black
Roxanne Black
GinnyHermione
Aurora Sinistra
Catherine Tonks
Venam Artis
divinepower
Nethiel
Roxanne Derwent
Aggeliki Lupin
Neville Longbottom
Blood Countess
Romilda Vane
Phineas Nigellus Black
Leonie Vernier
HermyGranger
Druella Black
mjhp4ever
Μia Melanie Hawkins
Dominique Weasley
Lucy Weasley
Alicia Spinnet
Lena*
Sectumsembra
Ariana Lestrange
Mirabelle Salvatore
propapstar
Immortality Dumbledore
Sirius Black
Arcturus Regulus Black
SaveWaterDrinkBlood
The Sorting Hat
Eleanna Lovegood
Albus P.W.B. Dumbledοre
Mysterious Wizard
harry dan
Ronerm
nikitas
Elohim Meth
ginnymalfoy
Ernest Flitwick
Cassiopeia Black
Safira
peppas
Rachel Rivera
Christina Granger
Isabella Black
Mertang the Wizard
Nena Cahill-Malfoy
Apollo Maverick
Helena Ravenclaw
Clary Fray
Anactaciaa_Rosetta
Andros the Invincible
DraCo BaM MaLfoY
Jace Wayland
Imperio
Amelia Blackfoot
Sylvie Lovegood
Lily Luna Potter
Morgana
White Lady
Maria Lovegood
HermioneInLove
Andromeda Black
Phyllida Spore
Isabelle Lightwood
pontia
Nymphadora Lupin
Gellert
Minerva McGonagall
Sorazal the Erised
sabinosss
ΑΦΡΟ
Mr. Filch
Varonos
γκοντρικ
Bloodystar
The Voice of Eternity
Harry Potter
Godric
elliza
Laverne de Montmorency
Madam Rosmerta
takinio
anthian9
just reaper
Merlin Longstaff
Christy
Merlin the Great
FoNikos21
Invictorus
AliceCullen
Este
Tom Marvolo Riddle
The Guardian Angel
December Princess
Fleur Delacour
Bellatrix Lestrange
volkano
FLEUR258
Bathory's_Son
Scorpion
Nathaniel
sweetie
Rose
horklum
Oceanborn
BaGGoS
NymphadoraTonks
Wanderer
@RtVaVa
`TakeR
Ms Skellington
Albus_The_Wise
Darkness
Madame Maxime
Celebrintal
s0fia
korin@
bugs_bunny
kos.mikroulis
silia felton
multi
<3EvELiNa<3
Anjelina Johnson!
xrysafeNia
KillVoldiNow
SiMoS
Cassandra Black
elena!
LeStrange
Seven
nymphadora
Hermione luna
MrPotter
dreamer
darkdemon
Ms Padfoot
Tonks15
stela!!
TSITSHS
e-voula
Witch-King
Lucifer
*Dora*
Agent Spade
TheReaper
liakos
xristianadepp
R3dil
tasos13
Pansy Parkinson
danny
Alegre
aiswp0s
Berenice
Narcissa
RemousLoupin
183 απαντήσεις

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ?

Ψηφοφορία

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

[ 18 ]
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 I_vote_lcap8%Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 I_vote_rcap [8%] 
    [ 212 ]
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 I_vote_lcap92%Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 I_vote_rcap [92%] 

Σύνολο Ψήφων: 230
    Lisette de Lapin
    Lisette de Lapin
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 11396
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2011

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: κεφτέδες.

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Empty Απ: Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ?

Δημοσίευση από Lisette de Lapin Δευ Σεπ 15, 2014 10:00 pm

Sauron the Great έγραψε:
    Lisette de Lapin έγραψε:
    .Θεωρώ όμως εξίσου απαράδεκτο το να κρίνει κάποιος κάποιον για τις προσωπικές του επιλογές,απο τη στιγμή που αυτές επηρρεάζουν μοναχά τον ίδιο και απο τη στιγμή που ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση της πράξης του και των επιπτώσεων της

Ώπα ώπα, γιατί την χάσαμε την μπάλα εκτός γηπέδου ti? ti?
    Τι πάει να πει επηρεάζουν ΜΟΝΟ τους ΙΔΙΟΥΣ??? Δηλαδή αν ένας γονέας είναι μανιώδης καπνιστής το παιδάκι του που είναι μικρό ακόμη και δεν μπορεί να αντιληφθεί αρκετά, φταίει σε τίποτα να εισπνέει παθητικά τον καπνό του τσιγάρου ή έστω να του μείνει στο μυαλό ο γονιός του(ή μάλλον και οι δύο του γονείς)με το τσιγάρο στο στόμα και ίσωςς και να τους μιμηθεί(πράγμα ευκολότερο και από το να πιείς ένα ποτήρι νερό στην χώρα μας)...Τα έξοδα που έχει κάθε χρόνο το κράτος σε κέντρα δημόσιας υγείας για τα θύματα καπνιστές επηρεάζουν ΜΟΝΟ εσάς και κανέναν άλλον? Wink
     http://blogs.sch.gr/lykkastk/files/2014/05/2.%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1.pdf
     Εννοείται είναι μία επιλογή αλλά με αρνητικές συνέπειες για όλους εν κατακλείδι =/

Προσωπικά δεν έχω χάσει τιποτα,για σένα δεν ξέρω.

Lisette de Lapin έγραψε:
    .Θεωρώ όμως εξίσου απαράδεκτο το να κρίνει κάποιος κάποιον για τις προσωπικές του επιλογές,απο τη στιγμή που αυτές επηρρεάζουν μοναχά τον ίδιο και απο τη στιγμή που ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση της πράξης του και των επιπτώσεων της.

Wink

Το ότι είναι ένας γονιός καπνιστής απο μόνο του,δεν σημαίνει κάτι όσον αφορά το παιδί.Όπως επισήμανες και ο ίδιος,όταν ένας γονιός θέλει να λέγεται γονιός και έχει πλήρη συναίσθηση της ιδιότητας και των υποχρεώσεων που αυτή επιφέρει,καθώς επίσης και συνειδητοποιεί την σημασία της πράξης του  και τις επιπτώσεις της,ξέρει  να φερθεί αναλογα,με αποτέλεσμα οι αρνητικές συνέπειες να επιβαρύνουν μόνο τον ίδιο.
    Όπως προανέφερα,και θα είχες δει αν είχες διαβάσει προσεκτικότερα,και οι δικοί μου γονείς ήταν καπνιστές,όμως ποτέ δεν κάπνιζαν μέσα στο σπίτι,πάντοτε έξω έτσι ώστε να ο καπνός να φεύγει και να μην μας ενοχλεί και μαλιστα συνήθιζαν να μην καπνίζουν μπροστά μας.Επομένως τα φαινόμενα του τύπου "το παιδί εισπνέει παθητικά τον καπνό του τσιγάρου ή έστω να του μείνει στο μυαλό ο γονιός τουμε το τσιγάρο στο στόμα",έγκεινται στην ανικανότητα του ίδιου του γονέα να σεβαστεί και να προστατέψει τα παιδιά του,όχι στο γεγονός ότι είναι καπνιστής.

Εκτός αυτού,στο ποστ μου ανέφερα ότι δεν βρίσκω συνετή την υπερβολή,τόσο σε αυτό το ζήτημα,όσο και σε άλλα που επηρρεάζουν την ζωή μας.Τα θύματα καπνιστές στα κέντρα δημόσιας υγείας ανήκουν στην κατηγορία των υπερβολών-με την έννοια ότι οδηγήθηκαν σε αυτό το σημείο λόγω του υπερβολικού καπνίσματος..Όσο για τα έξοδα του κράτους,το τελευταίο έχει υποχρέωση να περιθάλπτει και να βοηθάει τους πολίτες.Δεν βρίσκω που είναι το κακό ή το παράλογο στο να δαπανούνται ορισμένα πόσα,προκειμένου να βοηθηθούν άτομα που το έχουν ανάγκη.

Εν κατακλείδι,το κάπνισμα αποτελεί επιλογή.Τα άτομα που με την επιλογή τους αυτή βλάπτουν/ενοχλούν τους γύρω τους,αγνοούν την έννοια σεβασμός και αδυνατούν να την εφαρμόσουν,κάτι που οφείλεται στην παιδεία που έχουν λάβει και όχι στο γεγονός ότι καπνίζουν.

Phineas Nigellus Black έγραψε:
    Lisette de Lapin έγραψε:Στην ερώτηση ναι ή όχι,απαντάω ναι με marlboro light ή silk cut λευκό,όταν ξεμενω και "δανείζομαι" από το πακέτο της μάνας μου :P
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Iggy-fancy

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Tumblr_lm0cu6e8DC1qdlkgg

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Pamjim10

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 6BKOQ7P

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Pamjim11
    Amycus
    Amycus
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Empty Απ: Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ?

Δημοσίευση από Amycus Τρι Σεπ 16, 2014 1:10 pm

Σπόιλερ:
    Ξέρεις τι, (θα σου απαντήσω πιο γενικά,δεν αφορά μόνο στο κάπνισμα),τελικά νομίζω ότι έχω κουραστεί απο τους περιορισμούς που πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά. Τι μας επιτρέπεται, τι μας απαγορεύεται, τι πρέπει να αλλάξουμε, τι να περιορίσουμε. Ζω σε μια κοινωνία που το παιδί (ή έστω το άλλοθι του) βαράει το ντέφι και πρέπει να χορέψω σαν αρκούδα στο πανυγήρι. Τι θα παίξει η τηλεόραση, αν θα καπνίσω, πως θα μιλήσω παιδιών παρόντων και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Και μάντεψε τι. Δεν έχω παιδί. Δεν θα τα ισοπεδώσουμε όλα βέβαια αλλά δεν θα βάλω και ρήτρα ασφαλείας την ύπαρξη ενός παιδιού. Ο κάθε γονιός,πριν γίνει γονιός,είναι άτομο. Για 20,30 ή και 40 χρόνια είναι κάτι άλλο απο γονιός,γιατί πρέπει να πάθει μετάλλαξη; Γιατί να μεταλλαχθώ εγώ που δεν έχω παιδί;  Δικαιώματα αυτό,δικαιώματα και εγώ. Όσο εγωϊστικό και να είναι,λυπάμαι,υπάρχω σε αυτόν τον κόσμο και δεν θέλω να "σπάζω μέση" για τέτοια θέματα. Ωραίος ο σεβασμός και τα ρέστα αλλά πρώτα και κυριότερα,σέβομαι εμένα για να τα αφήνω όλα εν λευκώ.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Gg10
    Drussila Diggory
    Drussila Diggory
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 1510
    Ημερομηνία εγγραφής : 15/06/2014

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Today's thought: Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.

Δημοσίευση από Drussila Diggory Τρι Σεπ 16, 2014 1:24 pm

Μισώ το κάπνισμα και θαυμάζω τους ανθρώπους που ΔΕΝ καπνίζουν, βλέπω συνέχεια γύρω μου άντρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά με ένα τσιγάρο στο στόμα. Ακόμα και κορίτσια και αγόρια πολύ όμορφα στα 20 τους να καπνίζουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι θα χάσουν την ομορφιά τους έτσι και ότι δεν θα ζήσουν πολλά χρόνια για να την χαρούν. Κάποιοι το κάνουν για μαγκιά άλλοι το κάνουν επειδή τους κοροϊδεύουν που δεν καπνίζουν. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βοηθηθούν από συγγενείς και φίλους που οι ίδιοι δεν καπνίζουν. Ιδικά στα γυμνάσια πρέπει να συζητηθεί πολύ το θέμα για να λυθεί κιόλας διότι άμα δεν αρχίσει κάποιος από μικρός μπορεί ποτέ να μην αρχίσει!

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 A314pl
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 B9eha8
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 1er05
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Dptls7

H.P.♥:
    Sorazal the Erised
    Sorazal the Erised
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 29991
    Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2010

Magical Identity
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: How can I protect something so perfect without Evil?

Δημοσίευση από Sorazal the Erised Τρι Σεπ 16, 2014 1:25 pm

Μα αν όντως έχει κανείς αυτοσεβασμό Θάνο είναι πολύ δύσκολο - κατά τη γνώμη μου - να προσβάλει άλλους με τις πράξεις του. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου δεν πρόκειται να κάνεις κάτι τόσο προσβλητικό για τα νορμάλ στάνταρ της κοινωνίας - χωρίς να είναι πάντα καλά αυτά. Απλά μια μικρή ένσταση πέρνω λίγο το φίλινγκ ότι είναι σα να κατηγορείς και λίγο τα παιδιά, όχι με κακία φυσικά, και απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι οι γονείς ευθύνονται για τέτοιες συμπεριφορές. Το αν ένα παιδι που θα έρθει στη ζωή μου επιτρέψω εγώ να μου την αλλάξει τόσο που θα χάσω τον άνθρωπο που ήμουν τα προηγούμενα 20, 30 ή 40 χρόνια, τότε φταίω εγώ και η ελληνικούρα που κουβαλάω. Προφανώς όμως και πρέπει κανείς να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, έτσι;

Επιπλέον εγώ πετυχαίνω πλέον δυστυχώς αρκετούς γονείς στο δρόμο οι οποίοι βρίζουν μπροστά στο παιδί τους πολύ άσχημα, κάτι που όντως με ενοχλεί και μου φαίνεται πολύ αντιαισθητικό αλλά από την άλλη μου έχει τύχει να μου έχει γίνει παρατήρηση επειδή κάπνιζα δημόσια περιμένοντας να περάσω μία διάβαση, από μία μητέρα που ήταν με το μωρό της στο καροτσάκι δύο μέτρα πιο δίπλα. Αυτή προφανώς δε σεβάστηκε τα δικά μου δικαιώματα, μιας και εγώ δε φυσούσα το καπνό στο καρότσι του μωρού - ΠΡΟΦΑΝΩΣ :P Θέλω να καταλήξω ότι αν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τα βασικά δικαιώματα του άλλου δε νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Τρι Σεπ 16, 2014 2:08 pm

Γι'αυτό γράφω ότι χρησιμοποιείται πλέον το παιδί ως άλλοθι. Ένας άνθρωπος σοβαρός και μετρημένος δεν θα χρησιμοποιήσει την χειρότερη γλώσσα μπροστά σε ένα παιδί,δεν θα φυσήξει τον καπνό στα μούτρα,δεν,δεν,δεν... Θα είναι προσεκτικότερος γνωρίζοντας όμως ότι η συμπεριφορά του δεν θα είναι επιβεβλημμένη αλλά ελεύθερη. Τώρα για τις εξαιρέσεις υπάρχει ο κανόνας αλλά τελικά φοβάμαι ότι έχουμε γίνει όλοι μας εξαιρέσεις μπροστά σε ένα παιδί. Τα δεδομένα αλλάζουν αλλά γιατί πρέπει να αλλάξουν για όλους; Πας σε γενέθλια που έχει και παιδιά και δεν μπορείς να καπνίσεις στο μπαλκόνι γιατί απλά τα πιτσιρίκια περιφέρονται. Ίσως γι'αυτό και το παραπάνω post μου βγάζει κάποιο νεύρο γιατί αισθάνομαι να μου βάζουν φραγμούς τους οποίους ποτέ δεν είχα σκοπό να περάσω. Είμαι ένοχος για κάτι που δεν κάνω. Δεν θέλω να καταπατήσω το βασικό δικαίωμα κανενός αλλά οι άλλοι μπορούν να καταπατήσουν την δική μου ελευθερία που εκφράζεται με μια τζούρα σε μια καφετέρια που είναι ανοιχτή και όχι σε κλειστό χώρο. Λοιπόν,έχουμε σύγκρουση εδώ και δεν έχω κανένα καλό επιχείρημα για τα υπέρ ή τα κατά. Αλλά να σηκώσω και την ενοχή,δεν θα το κάνω για κανέναν λόγο.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Sorazal the Erised
    Sorazal the Erised

Magical Identity

Δημοσίευση από Sorazal the Erised Τρι Σεπ 16, 2014 2:13 pm

Ρε είναι τελείως απλά τα πραγματα. Απλά οι εν λόγω γονείς φαινονται να μη σέβονται το δικαίωμα σου να καπνίσεις. Θα πρεπε να μπορείς να καπνίσεις στο μπαλκόνι. Τέλος. Δυστυχώς δε συμβαίνει, ξεπέρασε το ή΄αλλαξε φίλους. Τι να κάνουμε τώρα; Και γω μαζί σου είμαι, πίστεψε με. Δυστυχώς δε μπορούμε να αλλάξουμε όλο το κόσμο. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε σίγουρα το πόσο μας επηρεάζει. Δε θα κάτσεις να πεθάνεις κιόλας επειδή ο άλλος έχει κάνει σημαία το παιδί του και το ανήλικο διαφεντεύει τη ζωή του. :P
    Sauron the Great
    Sauron the Great
    Εκπαιδευτής Δράκων
    Εκπαιδευτής Δράκων

Αριθμός μηνυμάτων : 4137
    Location : Είμαι παντού και πουθενά! Ναι, είμαι το Μαύρο Φάντασμα!
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2014

Magical Identity
    Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...

Δημοσίευση από Sauron the Great Τρι Σεπ 16, 2014 2:18 pm

^^μα δεν σε ενοχοποίησα για κάτι unsure
    Και δεν είμαι από αυτούς που θα πουν σε καπνιστή δίπλα τους <<εε μην καπνίζεις>>(αν είμαστε σε δημόσιο χώρο)ή το άλλο το κόλπο του να ρίξει ο δίπλα ένα ξερόβηχα για να ανγκαστεί ο άλλος να το σβήσει Razz
     Δεν παραβίασα κανενός την ελεύθερη βούληση ούτε την διακήρυξη των ανθρωπινων δικαιωματων Razz

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 90096-jugra
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Τρι Σεπ 16, 2014 2:22 pm

Απλά ρε Λάζαρε,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αλλάξεις όταν γίνεσαι γονιός. Εντάξει,παίρνεις μια επιπλέον ιδιότητα και δέκα ευθύνες παραπάνω. Πότε γίνεσαι δικαστής και κριτής της ηθικής του άλλου δεν μπορώ να το καταλάβω. Πάει σετάκι με τις πάνες και τα μπιμπερό; :P

Δεν είναι ότι δεν αγαπάω τα παιδιά. Απλά, αγαπάω εμένα περισσότερο.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Sorazal the Erised
    Sorazal the Erised

Magical Identity

Δημοσίευση από Sorazal the Erised Τρι Σεπ 16, 2014 2:25 pm

Amycus έγραψε:Απλά ρε Λάζαρε,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αλλάξεις όταν γίνεσαι γονιός. Εντάξει,παίρνεις μια επιπλέον ιδιότητα και δέκα ευθύνες παραπάνω. Πότε γίνεσαι δικαστής και κριτής της ηθικής του άλλου δεν μπορώ να το καταλάβω. Πάει σετάκι με τις πάνες και τα μπιμπερό; :P

Εδώ δεν έχω απάντηση. (Ότ)αν γίνω γονιός, θα σε ενημερώσω τι μπορεί να συμβαίνει. Απλά θεωρώ ότι πρώτον έχει να κάνει με τον άνθρωπο - εμενα οι γονείς μου κάπνιζαν σα φουγάρα μπροστά μου από τότε που τους θυμάμαι - και δεύτερον είναι και αυτή η ελληνική νοοτροπία ότι πολλές φορές οι γονείς ζούνε μέσα από τα παιδιά τους και όχι τις δκές τους ζωές. Razz

Amycus έγραψε:Δεν είναι ότι δεν αγαπάω τα παιδιά. Απλά, αγαπάω εμένα περισσότερο.

Και γι'αυτό και σαγαπώ και γω. oh!
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Τρι Σεπ 16, 2014 2:32 pm

Ξέρω ότι είμαι λίγο εγωϊστάκος αλλά προς το παρόν, βρίσκομαι σε άρνηση. Θα ασχοληθώ εν καιρώ με αυτό. red face

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Αριθμός μηνυμάτων : 33695
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Τρι Σεπ 16, 2014 2:58 pm

Μα όταν κάνεις ένα παιδί εσύ είσαι πρώτος υπεύθυνος για την διαπαιδαγώγησή του. Δε λέω να αλλάξεις αυτό που είσαι, αλλά κάλλιστα ένας καινούριος γονιός μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο παιδοψυχολογίας και να κινηθεί ανάλογα. Το να μη βρίζεις σαν νταλικέρης και να μην καπνίζεις σαν φουγάρο μπροστά στο παιδί είναι λίγο ως πολύ στάνταρ. Αλλά εξίσου μεγάλη σημασία έχει το να μάθεις το παιδί σου να σέβεται τους άλλους και τον εαυτό του. Κι επειδή τα μικρά παιδιά είναι μιμητικά όντα, αυτό που βλέπουν κι αυτό που ζουν θα κάνουν. Στην τελική, το παιδί και το σκυλί σου, όπως τα μάθεις. Razz

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Y2uq2a4e

We seed the stars:
    @RtVaVa
    @RtVaVa
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 10225
    Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: lalala

Δημοσίευση από @RtVaVa Τρι Σεπ 16, 2014 5:43 pm

Θεωρητικά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όταν βρίσκονται παιδιά στο δωμάτιο, δημιουργείται μια νέα κοινωνική συνθήκη, όπως όταν είναι κάποιος προϊστάμενος απέναντί σου ή κάποιος ηλικιωμένος, πάντα αν δεν υπάρχει οικειότητα. Οι "ενήλικες" που καλούνται να είναι ευπρεπείς μπροστά στα παιδιά υποτίθεται ότι δέχονται αυτήν την άρρητη συνθήκη, επειδή έχουν ένα ένστικτο προστασίας απέναντι στους μικρούς ανθρώπους και θέλουν δυνάμει να τους διδάξουν το σωστό. Και μιλάω πάντα για το ιδανικό, σε άπειρες περιπτώσεις οι γονείς διδάσκουν εμπράκτως στα παιδιά τους πολύ χειρότερες συμπεριφορές απ' ότι το κάπνισμα.
    Φυσικά και θεωρώ την αντίδραση όσον αφορά το κάπνισμα στο μπαλκόνι και την διάβαση υπερβολικές, εν μέρει όμως η συμπεριφορά των γονιών αυτών εξηγείται: καθωσπρεπισμός, τρομολαγνεία και αγιοποίηση της οικογένειας και της γονεϊκής ιδιότητας.
    Οι γονείς στην κατάσταση του Θάνου ήταν ισχυρή πλειοψηφία. Είχαν δύναμη μέσα στο περιβάλλον, ό,τι και να έλεγαν θα ήταν το σωστό, αλλά ταυτόχρονα ένιωθαν ανίσχυροι και εκτεθειμμένοι. Μέσω της συμπεριφοράς τους σε αυτόν τον χώρο δεν κρίνονταν μόνο ως άνθρωποι αλλά και ως γονείς. Ο ρόλος τον οποίον ανέλαβαν, κοινωνικά έχει μια τεράστια βαρύτητα και είναι πανεύκολο κάποιος να τους κρίνει μέσω του παιδιού τους. Επομένως με ένα παιδί στην αγκαλιά οφείλουν να γίνουν ξαφνικά άγιοι, επειδή θα δώσουν κακό παράδειγμα και θα είναι πηγή μουρμουρητού. Πρόσθεσε και μια δόση αναίδειας και έχεις τον τέλειο αντικαπνιστή (μπροστά σε άλλους βεβαίως, αφού στο σπίτι του μπορεί και να καπνίζει απροκάλυπτα. Μπορεί και όχι, αλλά μπορεί και ναι Razz). Και μην μιλήσω ότι όσον αφορά τα παιδιά και την διαπαιδαγώγησή τους όλοι ξαφνικά γινονται ειδήμονες και ψευτοψυχολόγοι, ότι η απαγόρευση και η κρυψίνεια είναι για πολλούς πιο βολικές και "αποτελεσματικές" από την ενημέρωση και την έμπρακτη διδαχή του σωστού, ότι η ημιμάθεια και ο στείρος υπερπροστατευτισμός δίνουν και παίρνουν. roll

We will always be so much more human than we wished to be.
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 A66886f5f2317df58aaa293295815e55

They're taking the Hobbits to Isengard!:

Κάνε μια παύση.
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Τρι Σεπ 16, 2014 6:15 pm

Ε,καλά,μην φανταστείς ότι ήμουν και κανάς άγιος στο τέλος. Πρώτα αρπάχτηκα με αυτήν, μετά με δύο άλλους που ήρθαν για υπεράσπιση και στο τέλος, άναψα ένα τσιγάρο γιατί είχα νευράκια. :P

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Roland Weasley
    Roland Weasley
    Δημοσιογράφος
    Δημοσιογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 4343
    Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2014

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Today's thought: Fuck it all.

Δημοσίευση από Roland Weasley Τετ Δεκ 24, 2014 11:49 am

Εγώ είμαι κατά του καπνίσματος. Κρύβω τα τσιγάρα στον παππού μου για να μην τα βρίσκει. shy

Just because everybody hates it doesn't mean it's no good.
    -Despicable Me 2

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 2eehhdzΚάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Ok7edxΚάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Zjjlte
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 2ir17rkΚάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 N6cbqgΚάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 2e3wcuo

Yes, you are cute
    but a minion will always be cuter

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 2q99kli
    Calista
    Calista
    Παρασκευαστής/-στρια φίλτρων
    Παρασκευαστής/-στρια φίλτρων

Αριθμός μηνυμάτων : 529
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/10/2013

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Calista Τρι Σεπ 15, 2015 1:37 pm

Ειμαι υπερ γιατι θελω να καπνιζω.Αλλα οποιος δεν καπνιζει καλο για την υγεια του

Μην πλησιαζεις αν δεν θελεις να πονεσεις.
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Αριθμός μηνυμάτων : 63952
    Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011

Magical Identity
    Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Πεμ Σεπ 24, 2015 3:10 am

Λέω ναι στο Κάπνισμα και ΟΧΙ στην καταπίεση του Μαρτελ που κάνει σαν γριά που χάλασε η τηλεόραση της και δεν μπορει να δει πάνια και τούρκικα οταν καπνιζεις διπλα του No No

meet me in montauk

Carl
    Mysterious Wizard
    Mysterious Wizard
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Αριθμός μηνυμάτων : 8962
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011

Magical Identity
    Today's thought: “The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real ... for a moment at least ... that long magic moment before we wake. [...] They can keep their heaven. When I die, I'd sooner go to middle Earth.”

Δημοσίευση από Mysterious Wizard Πεμ Σεπ 24, 2015 3:14 am

Λέω ναι στο κάπνισμα όποιουδήποτε ανθρώπου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και ΟΧΙ στου Φινέα που σου φυσάει τον καπνό μέσα στη μούρη σαν επιδιδομένη που θέλει να σου αδειάσει πορτοφόλι και αξιοπρέπεια ενώ εσύ περπατάς αμέριμνος στα στενά της Τρούμπας. :down:

.
    .

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o1_250   Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o2_250

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o3_250   Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o4_250

...:
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Αριθμός μηνυμάτων : 63952
    Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011

Magical Identity
    Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Πεμ Σεπ 24, 2015 3:19 am

Τρόμπα facepalm

meet me in montauk

Carl
    Mr. Nosy
    Mr. Nosy
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 104
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/09/2015

Magical Identity
    Today's thought: Boredom

Δημοσίευση από Mr. Nosy Πεμ Οκτ 08, 2015 9:51 pm

κατα οι γονεις μου καπνιζουν σαν φουγαρα αλλα εγω το σιχαινομαι!
    Severus John Snape
    Severus John Snape
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 6404
    Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2013

Magical Identity
    Today's thought: The question is... Stay or leave... because at the end nobody cares...

Δημοσίευση από Severus John Snape Πεμ Οκτ 08, 2015 11:00 pm

Εγώ είμαι κατά, δεν έχω καπνίσει ποτέ μου. Αλλά ! μου σπάει τα νεύρα, όταν περιορίζονται τα δικαιώματα των καπνιστών. Άμα δεν θέλω να πάω κάπου όπου καπνίζουν δεν θα πάω. Αλλά γιατί για να πάω εγώ δεν θα καπνίζουν οι άλλοι;

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Sign10
    dimitra granger
    dimitra granger
    Θανατοφάγος
    Θανατοφάγος

Αριθμός μηνυμάτων : 683
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2014

Magical Identity
    Today's thought: Somietimes you win, sometimes you won

Δημοσίευση από dimitra granger Τρι Ιαν 12, 2016 5:07 pm

Κατά. Γιατί δεν θέλω να χαλάσω την υγεία μου
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Τρι Ιαν 12, 2016 7:58 pm

Kατα. Δε θα ψαχνουμε συνεχεια αναπτυρες. :@

ghgh
    hhg
    hy
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Jane Lovegood
    Jane Lovegood
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 831
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/03/2018

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Jane Lovegood Σαβ Ιουλ 14, 2018 5:21 am

Είμαι κατά. Φυσικά δεν θέλω nah στερήσω την προσωπική Ελευθερία κανενός, αλλά θα συνιστούσα σε όσους καπνίζουν να σκεφτούν και την υγεία τους και σε όσους δεν καπνίζουν να την σκεφτούν πριν το επιχειρήσουν

Καλό δεν είναι το  να μην αδικείς, αλλά να μην θέλεις να αδικείς.
    Δημόκριτος
    Severus John Snape
    Severus John Snape
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 6404
    Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2013

Magical Identity
    Today's thought: The question is... Stay or leave... because at the end nobody cares...

Δημοσίευση από Severus John Snape Τετ Ιουλ 18, 2018 1:41 pm

Εγώ δεν καπνίζω το βρίσκω όμως ότι η στέρηση του δικαιώματος του καθενός να αποφασίζει αν θα καπνίσει ή όχι , όχι απλά καταπατείται από τον αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος δεν θα έπρεπε να υπάρχει αφού παραβιάζει ξεκάθαρα το συνταγματικό δικαίωμα του καθενός για ελευθερία!

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Sign10
    The Sorting Hat
    The Sorting Hat
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Αριθμός μηνυμάτων : 36341
    Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2011

Magical Identity
    Today's thought: Life is like a box of chocolates. Except it's not.

Δημοσίευση από The Sorting Hat Τετ Ιουλ 18, 2018 2:58 pm

Immortality Dumbledore έγραψε:Κατηγοριματικα ΟΧΙ! Και οσες φιλες μου βλεπω....μου γυριζει το ματι!yaya

Roxanne Derwent έγραψε:ΚΑΤΑ.-
    Τελείως κατά. Μου 'χει μείνει απ' τα παιδικά μου χρόνια που κάπνιζε ο πατέρας μου και έτρωγα όλο τον καπνό στα μούτρα και τον έχω σιχαθεί. Γενικά δε θέλω να καπνίσω ούτε για να "δοκιμάσω". Ούτε καν.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ matakia

Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Screen24
    Κάπνισμα : Λέω ''ΝΑΙ'' ή ''ΟΧΙ'' ? - Σελίδα 25 Tumblr11

Παρόμοια θέματα

-

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 3:17 am