FLEUR258 έγραψε:Οπότε πραγματικά πιστεύω είναι θέμα ανθρώπου.Το λάθος του Ντρακο για εμένα απλά εδω είναι που το γενικεύει λίγο,δηλαδή "με εκνευρίζει όταν οι μετανάστες είναι τεμπέλιδες."
Το "υπάρχουν 5-6 εδώ που είναι τεμπέλιδες" το δέχομαι πιο καλά,αλλά και πάλι κατάλαβα τι εννοεί.
Οπότε δεν είναι καν θέμα ενθικότητας.Είναι θέμα του τι άνθρωπος είναι ο καθένας.Πως έχει μεγαλώσει κτλ κτλ.
Έχεις δίκιο σ'αυτό που λες, ίσως το γενίκευσα λίγο, απλώς μπερδεύομαι γιατί όπως έχουν επιβεβαιώσει και όλοι οι κάτοικοι της πόλης, οι τεμπελχανάδες είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας την οποία δεν θα ήθελα να αναφέρω για ευνόητους λόγους. Εννοείται ότι δεν είναι θέμα εθνικότητας αλλά ανθρώπου, μην ξεχνάς ότι λέω πως αυτό συμβαίνει και με πολλούς Έλληνες.
Eloise Prewett έγραψε:
Oτι είναι θέμα ανθρώπου, είναι. Αλλα είναι τόσο λάθος να μιλάμε έτσι μονο και μόνο για την εθνικότητα τους και να τους διαχωρίζουμε. Γιατί τα ειπε σε τόπικ που αφορά τους μετανάστες, όχι για τους εργαζόμενους. Και αν διαβασες το αρχικό του ποστ, μιλούσε μονο με αρνητικά σχόλια.
Και πιο πολύ με εκνευρίζει ο τρόπος που γυρνάς τα πράγματα Dragon. Λες καποια πράγματα στο ενα ποστ και στο επόμενο τα αλλάζεις. Αυτό ειναι σημάδι ανώριμου ατόμου που δεν ειναι σε θέση να κρίνει ανθρώπους.
Και δεν υποστηρίζω οτι οι μετανάστες είναι τέλειοι. Είναι ανθρωποι όπως εσυ και γω. Καπου λες Γιατί να πρέπει να λέμε μόνο το πόσο καλοί είναι οι μετανάστες;; Γιατί να μην πούμε και τα κατά;; Ναι, μετά θα μας πουν ρατσιστές, δηλαδή πρέπει σε κάτι τέτοια θέματα να αποκτάς μόνο θετικές απόψεις, για να μην σε κατηγορήσουν! Ξέρεις τι εκνευρίζει εμένα, οτι όταν το κακό το κάνει ο Έλληνας, η κοινωνία πολύ συχνά το καλύπτει ή περνά απαρατήρητο. Αν το κάνει ο μετανάστης, φιγουράρει σε ολα τα ΜΜΕ.
Επίσης λες: Αν λοιπόν στην χώρα που θα πάω εγώ γίνω υπόδειγμα, δεν θα έχουν τα κότσια να μου πουν τίποτα, γιατί δεν θα μπορούν να πουν κάτι, αν γίνω τεμπέλης, τότε ας με λένε τεμπελαρά, μα 1000 δίκια θα'χουν. Το συγκεκριμένο ( με την τεμπελιά) το έχει δηλώσει η πλειοψηφία της πόλης, τότε δυστυχώς όλη η κοινωνία έχει μεγαλώσει με λάθος αξίες και είναι όλοι ρατσιστές...
το οποίο δεν απαντά σε αυτό που σε ρώτησα. Εσύ δουλευεις, αλλα οι υπολοιποι έλληνες εκει, ας πουμε, "τεμπελιάζουν". Οι ταμπέλες σε αυτες τις περιπτώσεις ειναι μαζικές. Τεμπέλη θα πουν και σενα και θα σου φερόνται παρόμοια.
Λοιπόν... Δεν μιλούσα μόνο με αρνητικά σχόλια στο πρώτο μου ποστ!!
Ανέφερα ότι καλό και ωφέλιμο προσφέρουν οι μετανάστες, κι έπειτα πρόσθεσα και τούτα τα οποία με ενοχλούσαν!! Το ότι γυρνάω τα πράγματα που λέω καμιά φορά γίνεται καταλάθος, καμιά φορά και επίτηδες για να καλύψω καμιά γκάφα!
Το ότι όταν κάνει ένας έλληνας μια γκάφα τα ΜΜΕ το καλύπτουν ενώ όταν το κάνει ο μετανάστης όχι, είναι αλήθεια δυστυχώς
, δεν καταλαβαίνω όμως που φταίω ή που μπορώ να βοηθήσω εγώ!!
Μα, όταν παραπάνω είπα ότι συνήθως οι τεμπελχανάδες είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας, δεν είναι όλοι τεμπέλιδες, μερικοί είναι πιο προκόπηδες κι από μας!
Ωστόσο η γνώμη μας γι'αυτούς δυστυχώς βγαίνει από την πλειοψηφία των ατόμων, κι όχι από όλους. Μ'αυτό θέλω να σου πω ότι αυτό που λες τελευταίο τελευταίο είναι σωστό, όμως όπως αυτοί δεν μπορούν να κάνουν πλέον κάτι για να αλλάξουν την γνώμη μας για εκείνους που είναι πια δεδομένη, έτσι κι εμείς θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την συμπεριφορά τους απέναντί μας όταν εμείς μεταναστεύσουμε, κι ας είμαστε μερικοί αλλιώτικοι, δυστυχώς!
( 1000 σόρρυ, εγώ δεν κατάλαβα πριν την ερώτηση, τώρα την κατάλαβα κι σου απάντησα!!
)