.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+39
FLEUR258
Eloise Prewett
Leonie Vernier
Gellert
Phineas Nigellus Black
Andros the Invincible
Nethiel
naftis
Minerva McGonagall
Amelia Blackfoot
Clary Fray
anthian9
just reaper
Jace Wayland
The Grey Lady
Mr. Filch
Godric
ΑΦΡΟ
Dimitris el Mago Secreto
elliza
Punk'sNotDeadGC9
Hecate
sabinosss
Morgan le Fay
Cassandra Black
Rea
Narcissa
Leroy Jethro Gibbs
Harry Potter
Mary Jane
Madame Maxime
Merlin the Great
Fleur Delacour
EL.J girl
Seven
Bellatrix Lestrange
AliceCullen
Tom Marvolo Riddle
multi
43 απαντήσεις

Μετανάστες

Ψηφοφορία

Θέλετε να φύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα?

[ 10 ]
    Μετανάστες - Σελίδα 9 I_vote_lcap20%Μετανάστες - Σελίδα 9 I_vote_rcap [20%] 
    [ 4 ]
    Μετανάστες - Σελίδα 9 I_vote_lcap8%Μετανάστες - Σελίδα 9 I_vote_rcap [8%] 
    [ 10 ]
    Μετανάστες - Σελίδα 9 I_vote_lcap20%Μετανάστες - Σελίδα 9 I_vote_rcap [20%] 
    [ 27 ]
    Μετανάστες - Σελίδα 9 I_vote_lcap52%Μετανάστες - Σελίδα 9 I_vote_rcap [52%] 

Σύνολο Ψήφων: 51
    FLEUR258
    FLEUR258
    Κατασκευαστής/στρια ραβδιών

Αριθμός μηνυμάτων : 30341
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.Μόνο ευτυχισμένες στιγμές.

Μετανάστες - Σελίδα 9 Empty Απ: Μετανάστες

Δημοσίευση από FLEUR258 Δευ Αυγ 05, 2013 1:00 am

^Πέννυ,η αλήθεια είναι πως δεν ζούμε στην Κρήτη για να κρίνουμε αν όντως ισχύουν αυτά που λέει ο Ντράκο.Μπορεί όντως να είναι έτσι τα πράγματα εκεί,που το ξέρουμε?unsure 

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη,δεν δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτά που λέει,γιατί πραγματικά πιστεύω είναι θέμα ανθρώπου.
    Πχ έχω μια κολλητή φίλη που είναι από την Αλβανία.Την αγαπώ πολύ και τα σχετικά.Κατ'εμέ πιστεύω σ'εκείνη,αλήθεια μια μέρα με τόσο πείσμα και όρεξη για δουλεία που έχει θα φτάσει πολύ ψηλά μια μέρα το γλυκούλι μου!Επίσης τόσο φιλόξενη,και καλή όπως και οι γονείς της και και...<3

Η γιαγιά μου τώρα έχει γείτονες κάποιους από την Αλβανία.Τα κορίτσια τους είναι πολυυυυ καλά.Αλλά όχι οι γονείς.Τα κορίτσια δουλεύουν και η μάνα κάθεται.Αφήστε που δεν είναι καθόλου φιλόξενη.Ενα νερό σου βγάζει με το ζόρι.Και η γιαγιά μου τους έχει πάει τόσσες φορές ρούχα,ένα ευχαριστώ δεν έχει πει.Razz 

Οπότε πραγματικά πιστεύω είναι θέμα ανθρώπου.Το λάθος του Ντρακο για εμένα απλά εδω είναι που το γενικεύει λίγο,δηλαδή "με εκνευρίζει όταν οι μετανάστες είναι τεμπέλιδες.":P 
    Το "υπάρχουν 5-6 εδώ που είναι τεμπέλιδες" το δέχομαι πιο καλά,αλλά και πάλι κατάλαβα τι εννοεί.:P 

Οπότε δεν είναι καν θέμα ενθικότητας.Είναι θέμα του τι άνθρωπος είναι ο καθένας.Πως έχει μεγαλώσει κτλ κτλ.:P 

Μετανάστες - Σελίδα 9 Tumblr_m6tdjvSrz61rzb9bro1_500
    <3:
    Eloise Prewett
    Eloise Prewett
    Μάντης
    Μάντης

Αριθμός μηνυμάτων : 18127
    Ημερομηνία εγγραφής : 27/08/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: “Don't take me home until I'm drunk. Very drunk indeed!”♥

Δημοσίευση από Eloise Prewett Δευ Αυγ 05, 2013 1:32 am

Oτι είναι θέμα ανθρώπου, είναι. Αλλα είναι τόσο λάθος να μιλάμε έτσι μονο και μόνο για την εθνικότητα τους και να τους διαχωρίζουμε. Γιατί τα ειπε σε τόπικ που αφορά τους μετανάστες, όχι για τους εργαζόμενους. Και αν διαβασες το αρχικό του ποστ, μιλούσε μονο με αρνητικά σχόλια.

Και πιο πολύ με εκνευρίζει ο τρόπος που γυρνάς τα πράγματα Dragon. Λες καποια πράγματα στο ενα ποστ και στο επόμενο τα αλλάζεις. Αυτό ειναι σημάδι ανώριμου ατόμου που δεν ειναι σε θέση να κρίνει ανθρώπους.

Και δεν υποστηρίζω οτι οι μετανάστες είναι τέλειοι. Είναι ανθρωποι όπως εσυ και γω. Καπου λες Γιατί να πρέπει να λέμε μόνο το πόσο καλοί είναι οι μετανάστες;; Γιατί να μην πούμε και τα κατά;; Ναι, μετά θα μας πουν ρατσιστές, δηλαδή πρέπει σε κάτι τέτοια θέματα να αποκτάς μόνο θετικές απόψεις, για να μην σε κατηγορήσουν! Ξέρεις τι εκνευρίζει εμένα, οτι όταν το κακό το κάνει ο Έλληνας, η κοινωνία πολύ συχνά το καλύπτει ή περνά απαρατήρητο.  Αν το κάνει ο μετανάστης, φιγουράρει σε ολα τα ΜΜΕ.

Επίσης λες: Αν λοιπόν στην χώρα που θα πάω εγώ γίνω υπόδειγμα, δεν θα έχουν τα κότσια να μου πουν τίποτα, γιατί δεν θα μπορούν να πουν κάτι, αν γίνω τεμπέλης, τότε ας με λένε τεμπελαρά, μα 1000 δίκια θα'χουν. Το συγκεκριμένο ( με την τεμπελιά) το έχει δηλώσει η πλειοψηφία της πόλης, τότε δυστυχώς όλη η κοινωνία έχει μεγαλώσει με λάθος αξίες και είναι όλοι ρατσιστές...
    το οποίο δεν απαντά σε αυτό που σε ρώτησα. Εσύ δουλευεις, αλλα οι υπολοιποι έλληνες εκει, ας πουμε, "τεμπελιάζουν". Οι ταμπέλες σε αυτες τις περιπτώσεις ειναι μαζικές. Τεμπέλη θα πουν και σενα και θα σου φερόνται παρόμοια.

Soooooo happy.
    :.:
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Δευ Αυγ 05, 2013 9:53 am

FLEUR258 έγραψε:

Οπότε πραγματικά πιστεύω είναι θέμα ανθρώπου.Το λάθος του Ντρακο για εμένα απλά εδω είναι που το γενικεύει λίγο,δηλαδή "με εκνευρίζει όταν οι μετανάστες είναι τεμπέλιδες.":P 
    Το "υπάρχουν 5-6 εδώ που είναι τεμπέλιδες" το δέχομαι πιο καλά,αλλά και πάλι κατάλαβα τι εννοεί.:P 

Οπότε δεν είναι καν θέμα ενθικότητας.Είναι θέμα του τι άνθρωπος είναι ο καθένας.Πως έχει μεγαλώσει κτλ κτλ.:P 

Έχεις δίκιο σ'αυτό που λες, ίσως το γενίκευσα λίγο, απλώς μπερδεύομαι γιατί όπως έχουν επιβεβαιώσει και όλοι οι κάτοικοι της πόλης, οι τεμπελχανάδες είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας την οποία δεν θα ήθελα να αναφέρω για ευνόητους λόγους. Εννοείται ότι δεν είναι θέμα εθνικότητας αλλά ανθρώπου, μην ξεχνάς ότι λέω πως αυτό συμβαίνει και με πολλούς Έλληνες.

Eloise Prewett έγραψε:

Oτι είναι θέμα ανθρώπου, είναι. Αλλα είναι τόσο λάθος να μιλάμε έτσι μονο και μόνο για την εθνικότητα τους και να τους διαχωρίζουμε. Γιατί τα ειπε σε τόπικ που αφορά τους μετανάστες, όχι για τους εργαζόμενους. Και αν διαβασες το αρχικό του ποστ, μιλούσε μονο με αρνητικά σχόλια.

Και πιο πολύ με εκνευρίζει ο τρόπος που γυρνάς τα πράγματα Dragon. Λες καποια πράγματα στο ενα ποστ και στο επόμενο τα αλλάζεις. Αυτό ειναι σημάδι ανώριμου ατόμου που δεν ειναι σε θέση να κρίνει ανθρώπους.

Και δεν υποστηρίζω οτι οι μετανάστες είναι τέλειοι. Είναι ανθρωποι όπως εσυ και γω. Καπου λες Γιατί να πρέπει να λέμε μόνο το πόσο καλοί είναι οι μετανάστες;; Γιατί να μην πούμε και τα κατά;; Ναι, μετά θα μας πουν ρατσιστές, δηλαδή πρέπει σε κάτι τέτοια θέματα να αποκτάς μόνο θετικές απόψεις, για να μην σε κατηγορήσουν! Ξέρεις τι εκνευρίζει εμένα, οτι όταν το κακό το κάνει ο Έλληνας, η κοινωνία πολύ συχνά το καλύπτει ή περνά απαρατήρητο. Αν το κάνει ο μετανάστης, φιγουράρει σε ολα τα ΜΜΕ.

Επίσης λες: Αν λοιπόν στην χώρα που θα πάω εγώ γίνω υπόδειγμα, δεν θα έχουν τα κότσια να μου πουν τίποτα, γιατί δεν θα μπορούν να πουν κάτι, αν γίνω τεμπέλης, τότε ας με λένε τεμπελαρά, μα 1000 δίκια θα'χουν. Το συγκεκριμένο ( με την τεμπελιά) το έχει δηλώσει η πλειοψηφία της πόλης, τότε δυστυχώς όλη η κοινωνία έχει μεγαλώσει με λάθος αξίες και είναι όλοι ρατσιστές...
    το οποίο δεν απαντά σε αυτό που σε ρώτησα. Εσύ δουλευεις, αλλα οι υπολοιποι έλληνες εκει, ας πουμε, "τεμπελιάζουν". Οι ταμπέλες σε αυτες τις περιπτώσεις ειναι μαζικές. Τεμπέλη θα πουν και σενα και θα σου φερόνται παρόμοια.

Λοιπόν... Δεν μιλούσα μόνο με αρνητικά σχόλια στο πρώτο μου ποστ!!ti? confused  Ανέφερα ότι καλό και ωφέλιμο προσφέρουν οι μετανάστες, κι έπειτα πρόσθεσα και τούτα τα οποία με ενοχλούσαν!! Το ότι γυρνάω τα πράγματα που λέω καμιά φορά γίνεται καταλάθος, καμιά φορά και επίτηδες για να καλύψω καμιά γκάφα!Razz Laughing Το ότι όταν κάνει ένας έλληνας μια γκάφα τα ΜΜΕ το καλύπτουν ενώ όταν το κάνει ο μετανάστης όχι, είναι αλήθεια δυστυχώς=/ , δεν καταλαβαίνω όμως που φταίω ή που μπορώ να βοηθήσω εγώ!!Razz  Μα, όταν παραπάνω είπα ότι συνήθως οι τεμπελχανάδες είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας, δεν είναι όλοι τεμπέλιδες, μερικοί είναι πιο προκόπηδες κι από μας!:P  Ωστόσο η γνώμη μας γι'αυτούς δυστυχώς βγαίνει από την πλειοψηφία των ατόμων, κι όχι από όλους. Μ'αυτό θέλω να σου πω ότι αυτό που λες τελευταίο τελευταίο είναι σωστό, όμως όπως αυτοί δεν μπορούν να κάνουν πλέον κάτι για να αλλάξουν την γνώμη μας για εκείνους που είναι πια δεδομένη, έτσι κι εμείς θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την συμπεριφορά τους απέναντί μας όταν εμείς μεταναστεύσουμε, κι ας είμαστε μερικοί αλλιώτικοι, δυστυχώς!=/  ( 1000 σόρρυ, εγώ δεν κατάλαβα πριν την ερώτηση, τώρα την κατάλαβα κι σου απάντησα!!Laughing )

Luna Lovegood Longbottom
    Luna Lovegood Longbottom
    Μάντης
    Μάντης

Αριθμός μηνυμάτων : 821
    Ημερομηνία εγγραφής : 19/07/2013

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Luna Lovegood Longbottom Δευ Αυγ 05, 2013 12:43 pm

Εγω πιστευω πως οι μεταναστες πρεπει να μεινουν...
    ειναι οι μονοι που δουλευουν πολλοι σκληρα γιατι ενα κομματι ψωμιι!
    Το κρατος θα πρεπει να κανει κατι για αυτους..δεν ειναι σωστο να τους αφηνουμε να πειναμε και να μην εχουν σπιτια..!

Μετανάστες - Σελίδα 9 Qpnn7r
    anthian9
    anthian9
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 20262
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought:

Δημοσίευση από anthian9 Τρι Αυγ 06, 2013 3:09 pm

Dragon The Grey έγραψε:Σαφώς και δεν θέλω /πρέπει να φύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα.
    Ξεκάθαρη διατύπωση(1) πως δεν θέλεις να φύγουν οι μετανάστες απ' την χώρα.

Οι μετανάστες κάθε χρόνο αναλαμβάνουν θέσεις εργασίας ανεπιθύμητες για τους τοπικούς. Το λέω επειδή το ξέρω πιο καλά από πολλούς εδώ μέσα, λόγω της περιοχής που ζω. Εδώ λοιπόν στην Ιεράπετρα, το κύριο επάγγελμα με το οποίο ασχολούνται οι περισσότεροι κάτοικοι είναι οι αγροκαλλιέργειες οποροκυπευτικών στα θερμοκήπια. Για τις διάφορες δουλειές εκεί, για είναι αρκετή μόνο η εργασία των ιδιοκτητών, ειδικά όταν υπάρχει ιδιοκτησία μεγάλης έκτασης γης. Είναι λοιπόν αναγκαίο να προσληφθούν εργάτες για να δουλέψουν στα θερμοκήπια. Οι Έλληνες όμως είμαστε πολύ υπεράνω για να δουλέψουμε οκτώ ώρες ( και μιλάμε είναι βαριά χειρωνακτική εργασία, οποιοσδήποτε εδώ στην Κρήτη το ξέρει ) στο θερμοκήπιο και να βγάλουμε ένα μπουκάλι ιδρώτα.

Αυτό συμβαίνει με όλους μας εδώ ανεξαιρέτως. Οι μετανάστες είναι αυτοί που γίνονται εργάτες και κάνουν την δουλειά, παίρνουν θέσεις που οι τοπικοί δεν γουστάρουν.

Ξεκάθαρη διατύπωση(2) ότι οι μετανάστες α)είναι εργατικοί και μάλιστα β)σε πόστα που οι Έλληνες δεν καταδέχονται να αναλάβουν.

Ωστόσο είμαι της γνώμης ότι πρέπει όλοι να βγάλουν χαρτιά και να γίνουν μόνιμοι, γιατί πραγματικά αυτή δεν είναι κατάσταση. Οι μετανάστες ναι κάνουν πολλά καλά, 2 όμως με εξοργίζουν στους μετανάστες, κι ώρες ώρες πραγματικά δεν θέλω τίποτε άλλο απο το να φύγουν.
    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ #1! (που έρχεται σε αντίθεση με την Διατύπωση 1) Ξαφνικά θέλεις να φύγουν.

Το πρώτο που με ενοχλεί είναι όλα αυτά τα κακά και τα επεισόδια που προκαλούν οι μετανάστες, και ξέρετε όλοι τι εννοώ. Ο μπαμπάς μου προσέλαβε έναν Μετανάστη για να του κάνει κάθε απογευματάκι κάτι δουλειές, τον καλοπλήρωνε, του εμπιστεύτηκε το κλειδί της παράγκας του θερμοκηπίου για να επιτευχθεί η δουλειά κι αυτός του έκλεψε χρήματα που είχε μέσα στην παράγκα. Ε'ιναι μετά να σχηματίζεις καλή εικόνα για εκείνους;;
    Ξεκάθαρη διατύπωση (3) πως επειδή ένας έκλεψε την οικογένεια σου, είναι αδύνατον να σχηματίσεις καλή εικόνα για όλους τους υπόλοιπους.

Εντάξει, παραδέχομαι πως δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπήρχαν ξένοι εδώ στην Ιεράπετρα που είχαν περισσότερο φιλότιμο κι από πολλούς Γεραπετρίτες .
    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ #2 (που έρχεται σε αντίθεση με την διατύπωση 3)

Και πάμε στο δεύτερο που με εξοργίζει. Πραγματικά, και το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια αυτό, οι μετανάστες που ζουν μόνιμα εδώ στην Ελλάδα, έχουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά, έχουν ( ή και όχι απαραίτητα ) την ελληνική υπηκοότητα , συνεισφέρουν φορολογικά στο κράτος κι όλα τα άλλα, για μένα αντιμετωπίζονται επάξια ως Έλληνες. Όπως κάποιοι από σας θα έχετε δει ή ακούσει στην ΤV, διάφοροι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην Κρήτη προσφέρουν κυπευτικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πόσο μάλλον εδώ στην Ιεράπετρα, όπως και ο συνεταιρισμός στον οποίο ανήκει ο πατέρας μου δωρίζει ουκ ολίγες φορές προϊόντα στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης, και πολύ καλά κάνουν μάλιστα!!!!

Αυτό που με εξοργίζει, είναι οι μετανάστες, οι οποίοι κάθονται και μπεκροκοιλιάζουν όλη μέρα ,
    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ #3! (που έρχεται σε αντίθεση με την Διατύπωση 1) : και ακόμα και αν ισχύει, επιβεβαιώνει την διατύπωση 3, η οποία φυσικά είναι άκυρη, γιατί γενικεύει υπερβολικά.

...αρνούνται να δουλέψουν λόγω τεμπελιάς, γιατί δόξα τω θεώ εδώ ακόμα υπάρχουν ελεύθερες θέσεις εργασίας, και κάθονται και ζούνε με τα προϊόντα από το παντοπωλείο. Επισημάνω ξανά, δεν είναι ότι θέλουν αλλά δεν βρίσκουν δουλειά, βρίσκουν αλλά δεν θέλουν! Γιατί λοιπόν ο κάθε αγρότης εδώ πέρα να ξεσκίζετε όλη μέρα στην δουλειά και να τα τρώει ο τεμπέλης;; Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους μετανάστες (λαθρομετανάστες σχεδόν όλοι) αλλά και με πολλούς Έλληνες!! ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ #4(που ακυρώνει τις κωλοτούμπες σου, #1 και #2)
    Φρόντισε λοιπόν να ξαναποστάρεις εδώ μόλις αποφασίσεις πραγματικά τι πιστεύεις για τους μετανάστες. Ωρίμασε.

♩ - ♫

Warriors don't show their heart
    until the axe reveals it.
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Τρι Αυγ 06, 2013 4:50 pm

anthian9 έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:Σαφώς και δεν θέλω /πρέπει να φύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα.
    Ξεκάθαρη διατύπωση(1) πως δεν θέλεις να φύγουν οι μετανάστες απ' την χώρα.

Οι μετανάστες κάθε χρόνο αναλαμβάνουν θέσεις εργασίας ανεπιθύμητες για τους τοπικούς. Το λέω επειδή το ξέρω πιο καλά από πολλούς εδώ μέσα, λόγω της περιοχής που ζω. Εδώ λοιπόν στην Ιεράπετρα, το κύριο επάγγελμα με το οποίο ασχολούνται οι περισσότεροι κάτοικοι είναι οι αγροκαλλιέργειες οποροκυπευτικών στα θερμοκήπια. Για τις διάφορες δουλειές εκεί, για είναι αρκετή μόνο η εργασία των ιδιοκτητών, ειδικά όταν υπάρχει ιδιοκτησία μεγάλης έκτασης γης. Είναι λοιπόν αναγκαίο να προσληφθούν εργάτες για να δουλέψουν στα θερμοκήπια. Οι Έλληνες όμως είμαστε πολύ υπεράνω για να δουλέψουμε οκτώ ώρες ( και μιλάμε είναι βαριά χειρωνακτική εργασία, οποιοσδήποτε εδώ στην Κρήτη το ξέρει ) στο θερμοκήπιο και να βγάλουμε ένα μπουκάλι ιδρώτα.

Αυτό συμβαίνει με όλους μας εδώ ανεξαιρέτως. Οι μετανάστες είναι αυτοί που γίνονται εργάτες και κάνουν την δουλειά, παίρνουν θέσεις που οι τοπικοί δεν γουστάρουν.

Ξεκάθαρη διατύπωση(2) ότι οι μετανάστες α)είναι εργατικοί και μάλιστα β)σε πόστα που οι Έλληνες δεν καταδέχονται να αναλάβουν.

Ωστόσο είμαι της γνώμης ότι πρέπει όλοι να βγάλουν χαρτιά και να γίνουν μόνιμοι, γιατί πραγματικά αυτή δεν είναι κατάσταση. Οι μετανάστες ναι κάνουν πολλά καλά, 2 όμως με εξοργίζουν στους μετανάστες, κι ώρες ώρες πραγματικά δεν θέλω τίποτε άλλο απο το να φύγουν.
    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ #1! (που έρχεται σε αντίθεση με την Διατύπωση 1) Ξαφνικά θέλεις να φύγουν.

Το πρώτο που με ενοχλεί είναι όλα αυτά τα κακά και τα επεισόδια που προκαλούν οι μετανάστες, και ξέρετε όλοι τι εννοώ. Ο μπαμπάς μου προσέλαβε έναν Μετανάστη για να του κάνει κάθε απογευματάκι κάτι δουλειές, τον καλοπλήρωνε, του εμπιστεύτηκε το κλειδί της παράγκας του θερμοκηπίου για να επιτευχθεί η δουλειά κι αυτός του έκλεψε χρήματα που είχε μέσα στην παράγκα. Ε'ιναι μετά να σχηματίζεις καλή εικόνα για εκείνους;;
    Ξεκάθαρη διατύπωση (3) πως επειδή ένας έκλεψε την οικογένεια σου, είναι αδύνατον να σχηματίσεις καλή εικόνα για όλους τους υπόλοιπους.

Εντάξει, παραδέχομαι πως δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπήρχαν ξένοι εδώ στην Ιεράπετρα που είχαν περισσότερο φιλότιμο κι από πολλούς Γεραπετρίτες .
    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ #2 (που έρχεται σε αντίθεση με την διατύπωση 3)

Και πάμε στο δεύτερο που με εξοργίζει. Πραγματικά, και το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια αυτό, οι μετανάστες που ζουν μόνιμα εδώ στην Ελλάδα, έχουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά, έχουν ( ή και όχι απαραίτητα ) την ελληνική υπηκοότητα , συνεισφέρουν φορολογικά στο κράτος κι όλα τα άλλα, για μένα αντιμετωπίζονται επάξια ως Έλληνες. Όπως κάποιοι από σας θα έχετε δει ή ακούσει στην ΤV, διάφοροι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην Κρήτη προσφέρουν κυπευτικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πόσο μάλλον εδώ στην Ιεράπετρα, όπως και ο συνεταιρισμός στον οποίο ανήκει ο πατέρας μου δωρίζει ουκ ολίγες φορές προϊόντα στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης, και πολύ καλά κάνουν μάλιστα!!!!

Αυτό που με εξοργίζει, είναι οι μετανάστες, οι οποίοι κάθονται και μπεκροκοιλιάζουν όλη μέρα ,
    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ #3! (που έρχεται σε αντίθεση με την Διατύπωση 1) : και ακόμα και αν ισχύει, επιβεβαιώνει την διατύπωση 3, η οποία φυσικά είναι άκυρη, γιατί γενικεύει υπερβολικά.

...αρνούνται να δουλέψουν λόγω τεμπελιάς, γιατί δόξα τω θεώ εδώ ακόμα υπάρχουν ελεύθερες θέσεις εργασίας, και κάθονται και ζούνε με τα προϊόντα από το παντοπωλείο. Επισημάνω ξανά, δεν είναι ότι θέλουν αλλά δεν βρίσκουν δουλειά, βρίσκουν αλλά δεν θέλουν! Γιατί λοιπόν ο κάθε αγρότης εδώ πέρα να ξεσκίζετε όλη μέρα στην δουλειά και να τα τρώει ο τεμπέλης;; Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους μετανάστες (λαθρομετανάστες σχεδόν όλοι) αλλά και με πολλούς Έλληνες!! ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ #4(που ακυρώνει τις κωλοτούμπες σου, #1 και #2)
    Φρόντισε λοιπόν να ξαναποστάρεις εδώ μόλις αποφασίσεις πραγματικά τι πιστεύεις για τους μετανάστες. Ωρίμασε.

Προφανώς αν μετά από όλες αυτές τις κωλοτούμπες εγώ είμαι ακόμα σώος και αβλαβής, μπορώ να τις συνεχίσω!giveup  Αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά. Το ότι ώρες ώρες νιώθω μια ακατανίκητη θέληση να φύγουν, δεν έρχεται σε αντίφαση με το γεγονός ότι θέλω να μεινουν, καθώς αυτό είναι γενικό. Η άποψη σχηματίζεται όταν είσαι ήρεμος, ώρες ώρες όμως όταν πιθανότατα είσαι εξοργισμένος, δεν είναι άποψη, είναι αντίδραση, όπως είχε πει κάποιος από δω μέσα αν δεν κάνω λάθος. δεν μπορείς λοιπόν να συγκρίνεις μια άποψη/γνώμη με μια αντίδραση, η οποία ήταν εν βρασμώ ψυχής. Δεύτερον, το αν πολλοί μετανάστες είναι τάδε κατηγορίας και μία μικρή μειονότητα είναι εντελώς άλλο πράγμα, καθώς μπορεί λοιπόν αυτή η μικρή μειονότητα να είναι εντελώς αλλιώς, η γενική άποψη όμως βγαίνει με βάση την συμπεριφορά της πλειονότητας. Σε μια τάξη που υπάρχουν 6 ήσυχα παιδιά και 15 άτακτα, δεν θα χαρακτηριστεί ως ήσυχη τάξη, αλλά ως άτακτη, και σίγουρα οι καθηγητές δεν θα πιαστούν από κωλοτούμπες αν από την μία επαινούν την τάξη αυτή για τα 6 καλά παιδιά, και από την άλλη την  αποδοκιμάζουν για τα 15 άτακτα παιδιά. τρίτον, εξηγώ προσεκτικά ότι οι αχαΐρευτοι είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας κατά πλειοψηφία, οι εργατικοί είναι 1 ή 2 υπολοίπων εθνικοτήτων . Κωλοτούμπα θα ήταν αν και στις 2 περιπτώσεις αναφερόμουν στους ίδιους ανθρώπους, δεν το κάνω όμως, και ζητώ συγνώμη που δεν επισήμανα κάτι τέτοιο στην αρχή του τόπικ μου εκεινου, ότι δηλαδή άλλης εθνικότητας οι τεμπελχανάδες και άλλης οι εργατικοί! Τέταρτον και τελευταίον, για την κωλοτούμπα 4 ισχύει το ίδιο με το αποπάνω, φταίω εγώ που δεν το επισήμανα από την αρχή, και ζητάω ξανά συγνώμη!  Ξέρω ακριβώς ποια είναι η γνώμη μου στο συγκεκριμένο θέμα, και μάλλον το πρόβλημα αν υπάρχει θα είναι στην έκφραση όλων όσων θέλω να πω!! Very Happy
    elliza
    elliza
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Αριθμός μηνυμάτων : 13381
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2009

Magical Identity
    Today's thought: Α beautiful, healthy baby!

Δημοσίευση από elliza Τετ Αυγ 07, 2013 1:34 pm

Dragon The Grey έγραψε:
    FLEUR258 έγραψε:

Έχεις δίκιο σ'αυτό που λες, ίσως το γενίκευσα λίγο, απλώς μπερδεύομαι γιατί όπως έχουν επιβεβαιώσει και όλοι οι κάτοικοι της πόλης, οι τεμπελχανάδες είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας την οποία δεν θα ήθελα να αναφέρω για ευνόητους λόγους. Εννοείται ότι δεν είναι θέμα εθνικότητας  αλλά ανθρώπου, μην ξεχνάς ότι λέω πως αυτό συμβαίνει και με πολλούς Έλληνες.

Το να χαρακτηρίζεις "τεμπελχανάδες" ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα στη ζωή τους εσύ, που πιθανότατα ούτε έχεις δουλέψει ποτέ σου ούτε έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσεις παρόμοια προβλήματα με τα δικά τους είναι το λιγότερο εξοργιστικό και θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

Dragon The Grey έγραψε:
    Αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά. Το ότι ώρες ώρες νιώθω μια ακατανίκητη θέληση να φύγουν, δεν έρχεται σε αντίφαση με το γεγονός ότι θέλω να μεινουν, καθώς αυτό είναι γενικό.

Πάλι καλά που θα μιλήσουμε σοβαρά... cross 

Δεν πρόκειται να κάτσω να ψάξω αν υπάρχει αλήθεια σε αυτά που περιγράφεις γιατί δε με ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά της Ιεράπετρας ούτε το πως ο κάθε ρατσιστής προσπαθεί να διακαιολογήσει τις απόψεις του. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι δεν έχεις ίχνος ανθρωπιάς μέσα σου καθώς από ότι φαίνεται οι μόνοι μετανάστες που ανέχεσαι είναι εκείνοι που έχουν χαρτιά ώστε να μη ζουν "εις βάρος" των ελλήνων και εκείνοι που μπόρουν να χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν χρήματα οι Έλληνες όπως ο πατέρας σου ενώ οι ίδιοι θα πεινάνε.
    FLEUR258
    FLEUR258

Αριθμός μηνυμάτων : 30341
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008

Magical Identity
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.Μόνο ευτυχισμένες στιγμές.

Δημοσίευση από FLEUR258 Τετ Αυγ 07, 2013 2:05 pm

elliza έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:
    Αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά. Το ότι ώρες ώρες νιώθω μια ακατανίκητη θέληση να φύγουν, δεν έρχεται σε αντίφαση με το γεγονός ότι θέλω να μεινουν, καθώς αυτό είναι γενικό.

Πάλι καλά που θα μιλήσουμε σοβαρά... cross 

Δεν πρόκειται να κάτσω να ψάξω αν υπάρχει αλήθεια σε αυτά που περιγράφεις γιατί δε με ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά της Ιεράπετρας ούτε το πως ο κάθε ρατσιστής προσπαθεί να διακαιολογήσει τις απόψεις του. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι δεν έχεις ίχνος ανθρωπιάς μέσα σου καθώς από ότι φαίνεται οι μόνοι μετανάστες που ανέχεσαι είναι εκείνοι που έχουν χαρτιά ώστε να μη ζουν "εις βάρος" των ελλήνων και εκείνοι που μπόρουν να χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν χρήματα οι Έλληνες όπως ο πατέρας σου ενώ οι ίδιοι θα πεινάνε.
    Αυτό είναι σωστό.=/ 
    Ακόμα και αν έκλεψε εκείνος ο μετανάστης που είχες αναφέρει,αν σε εσας δεν έλειψαν καθόλου αυτά τα λεφτά τότε πάω πάσο...γιατί πραγματικά και αυτοί άνθρωποι είναι και πεινάνε.=/ 

Μετανάστες - Σελίδα 9 Tumblr_m6tdjvSrz61rzb9bro1_500
    <3:
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Τετ Αυγ 07, 2013 2:28 pm

FLEUR258 έγραψε:
    Αυτό είναι σωστό.=/ 
    Ακόμα και αν έκλεψε εκείνος ο μετανάστης που είχες αναφέρει,αν σε εσας δεν έλειψαν καθόλου αυτά τα λεφτά τότε πάω πάσο...γιατί πραγματικά και αυτοί άνθρωποι είναι και πεινάνε.=/ 

Δεν είναι το ότι έκλεψε τα χρήματα, ούτε το ποσό των χρημάτων μας πείραξε. Αυτό που πείραξε περισσότερο ήταν ο τρόπος, το ότι τα έκλεψε. Βάζω το χέρι μου στην φωτιά πως αν τα ζητούσε προκαταβολικά για την δουλειά του αυτά τα λεφτά δεν θα υπήρχε πρόβλημα, ήταν ο τρόπος!=/ 
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
    Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Πεμ Αυγ 08, 2013 9:20 pm

Μπα, περισσότερο ο πατέρας σου κλέβει την υπεραξία που του παράγουν οι μετανάστες που εκμεταλλεύεται.

Statler
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Παρ Αυγ 09, 2013 12:34 am

Tom Marvolo Riddle έγραψε:Μπα, περισσότερο ο πατέρας σου κλέβει την υπεραξία που του παράγουν οι μετανάστες που εκμεταλλεύεται.
    Σόρρυ, αυτό δεν το κατάλαβα!Sad  Με πιο κατανοητά ελληνικά;;:P 
    anthian9
    anthian9

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από anthian9 Παρ Αυγ 09, 2013 12:15 pm

Dragon The Grey έγραψε:
    Tom Marvolo Riddle έγραψε:Μπα, περισσότερο ο πατέρας σου κλέβει την υπεραξία που του παράγουν οι μετανάστες που εκμεταλλεύεται.
    Υπεραξία: μαρξιστική έννοια (έννοια που ο εισήγαγε Καρλ Μαρξ). Quotάρω την Wikipedia "Η υπεραξία της εργασίας του, δηλαδή το προϊόν που παράγει το προλεταριάτο(=εργατικό δυναμικό), καρπώνεται από την κοινωνική τάξη που εκμεταλλεύεται τις παραγωγικές του δυνάμεις. Ο εκάστοτε εργαζόμενος δουλεύει σε κάποιο εξειδικευμένο, συγκεκριμένο τμήμα της παραγωγής και είναι αποκομμένος από το προϊόν της εργασίας του. Δημιουργείται έτσι ένα προλεταριάτο το οποίο είναι ολοένα και πιο εξαρτημένο και μίζερο. Όσο ο χρόνος εργασίας αυξάνεται (υπερωρίες, διεύρυνση ωραρίου) τόσο περισσότερο η εκμεταλλεύτρια κοινωνική τάξη κερδίζει εις βάρος του προλεταριάτου."

♩ - ♫

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Παρ Αυγ 09, 2013 2:37 pm

anthian9 έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:
    Υπεραξία: μαρξιστική έννοια (έννοια που ο εισήγαγε Καρλ Μαρξ). Quotάρω την Wikipedia "Η υπεραξία της εργασίας του, δηλαδή το προϊόν που παράγει το προλεταριάτο(=εργατικό δυναμικό), καρπώνεται από την κοινωνική τάξη που εκμεταλλεύεται τις παραγωγικές του δυνάμεις. Ο εκάστοτε εργαζόμενος δουλεύει σε κάποιο εξειδικευμένο, συγκεκριμένο τμήμα της παραγωγής και είναι αποκομμένος από το προϊόν της εργασίας του. Δημιουργείται έτσι ένα προλεταριάτο το οποίο είναι ολοένα και πιο εξαρτημένο και μίζερο. Όσο ο χρόνος εργασίας αυξάνεται (υπερωρίες, διεύρυνση ωραρίου) τόσο περισσότερο η εκμεταλλεύτρια κοινωνική τάξη κερδίζει εις βάρος του προλεταριάτου."
    ΟΚ thank you, κατάλαβα!Very Happy 
    anthian9
    anthian9

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από anthian9 Τρι Ιαν 28, 2014 1:08 pm

Σχετικά με το Φαρμακονήσι.

Αν και δεν συμφωνώ πλήρως με τις απόψεις στο τέλος(στα βελάκια), θα ήθελα απλά να quotάρω τους μεγάλους μας πολιτικούς ηγέτες.
    Σαμαράς: “Οι λαθρομετανάστες ευθύνονται για τα ναρκωτικά, την πορνεία, τις αρρώστιες”, 04/2012

Σαμαράς: “Έχουμε τόσους άνεργους, όσους και παράνομους μετανάστες”, 10/2013

Δένδιας: “Δεν έχουμε ενοχικά σύνδρομα για τους νεκρούς”, 11/2013 Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ

Παπαγιαννόπουλος: “Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο”, 12/2013

Βαρβιτσιώτης: “Οι πρόσφυγες σπιλώνουν το λιμενικό”, 01/2014

Να τες ρε παιδιά οι σωστές προσεγγίσεις στο μεταναστευτικό! Και αναρωτιόμουν τόσο καιρό...

...Είστε ΓΕΛΟΙΟΙ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

♩ - ♫

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Τρι Ιαν 28, 2014 5:29 pm

anthian9 έγραψε:Σχετικά με το Φαρμακονήσι.

Αν και δεν συμφωνώ πλήρως με τις απόψεις στο τέλος(στα βελάκια), θα ήθελα απλά να quotάρω τους μεγάλους μας πολιτικούς ηγέτες.
    Σαμαράς: “Οι λαθρομετανάστες ευθύνονται για τα ναρκωτικά, την πορνεία, τις αρρώστιες”, 04/2012

Να τες ρε παιδιά οι σωστές προσεγγίσεις στο μεταναστευτικό! Και αναρωτιόμουν τόσο καιρό...

...Είστε ΓΕΛΟΙΟΙ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
     respekt up
    Βασικά δεν θα διαφωνήσω καν με τα ειπομένα των πολιτικων αρχηγών, όποιος θα ασχολούντανε με κάτι τέτοιες π@π@ριές βλάκας θάτανε! Razz 

Προθυπουργάρα μου εσύ! Razz  rofl 
    Υποτίθεται ότι κάτι τέτοιοι δινουν σωστά παραδείγματα... Τι θα αποκομήσει κάποιος ακουγοντας τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες; Εύγε.
    Hrw Black Snape
    Hrw Black Snape
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 694
    Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2011

Magical Identity
    Today's thought: Αnyone who thinks sitting in a church can make you a christian,must also think that sitting in a garage can make you a car

Δημοσίευση από Hrw Black Snape Πεμ Φεβ 06, 2014 12:52 pm

Δε νομίζω ότι όλοι αυτοί που διατείνονται κατά των μεταναστών, είτε είναι πολιτική δύναμη, είτε είναι άτομα που ασκούν επιρροή στα της χώρας, νοιάζονται έστω στοιχειωδώς για το μεταναστευτικό. Απλά προσπαθούν να διχάσουν ανθρώπους που αντικειμενικά έχουν τα ίδια συμφέροντα γιατί αν είναι διχασμένοι, δε θα δουν ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά τους και θα αρκεστούν στο να τα ρίχνουν στη μία ή την άλλη κυβέρνηση (που έχουν βέβαια τις ευθύνες τους, αλλά κι αυτοί εντολοδόχοι είναι).
    Και εξηγώ τι εννοώ: Ένας άνθρωπος αποφασίζει να μεταναστεύσει είτε γιατί στον τόπο του κινδυνεύει η ζωή του (πόλεμοι, πολιτικές διώξεις κτλ), είτε γιατί θεωρεί πως η μετανάστευση θα του προσφέρει καλύτερο οικονομικό μέλλον. Πολλές φορές δε, συμβαίνουν και τα δύο, το ένα ως απόρροια του άλλου. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να εξανίστανται οι ίδιοι που προκαλούν τα αίτια της μετανάστευσης;
    Τώρα, για παράδειγμα, έχοντας ως ορμητήριο τη Λάρισα και με Έλληνα επικεφαλής, προετοιμάζεται επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και καλά για τον «εκδημοκρατισμό» της! Με τα όπλα!! Γελάει ο κόσμος δηλαδή!!! Θα είναι έκπληξη αν έχουμε κεντροαφρικανούς μετανάστες; Δε θα είναι! Κι όμως, οι ίδιοι που τώρα δηλώνουν υπέρ στην επέμβαση για θα δώσει κύρος στη χώρα μας και δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη μπούρδα επικαλούνται, οι ίδιοι σε κάνα 6μηνο θα λυσσάνε με τους μαύρους που έχει γεμίσει η Αθήνα και ο,τι άλλο τσπ! Κι ας μην ξεχνάμε, πως στην πραγματικότητα κάθε επεμβατικός πόλεμος γίνεται για συμφέροντα οικονομικά. Προφανώς όχι για να βελτιωθούν τα δικά μας τα οικονομικά, αλλά των ιδιοκτητών των οπλοβιομηχανιών και των κατασκευαστικών (αφού τα κτίρια και οι δρόμοι θα πρέπει να ξαναφτιαχτούν μετά τη σύρραξη). Κι αυτό είναι μόνο ΕΝΑ παράδειγμα...
    Επίσης τώρα που οι άνεργοι Έλληνες παραείναι πολλοί, και θα δούλευαν με μισθό όσο- όσο (δε βγάζω ούτε τον εαυτό μου απ' έξω) μας πειράζουν και είναι βάρος οι μετανάστες, όταν πριν καμιά δεκαετία με τους Ολυμπιακούς ήθελαν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι φτηνά εργατικά χέρια, δεν είχε κανένας απ΄αυτούς πρόβλημα... Να θυμίσω, ότι κανείς δεν είχε πρόβλημα με τους εργάτες γης στη Μανωλάδα, μέχρι που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Όσο δούλευαν τσάμπα, κανείς δεν πρόσεχε ότι είναι παράνομοι μετανάστες και «εχθροί του κράτους»!!
    Γνώμη μου είναι ότι η μόνη περίπτωση να μην υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα, είναι να εξαλειφθούν οι αιτίες που το προκαλούν. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι ημίμετρα που ούτε καν περιορίζουν το πρόβλημα, απλά το βάζουν κάτω απ' το χαλί.

Μετανάστες - Σελίδα 9 222
    home sweet home:
    it all ends here:
    geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από geowizard Τρι Ιουλ 01, 2014 12:57 pm

Αρχικά, το εν λόγω νήμα θέλει να προσδιορίσουμε πολλά πράγματα πριν αρχίσουμε να συζητάμε. Άλλο ο μετανάστης, και άλλο ο λαθρομετανάστης. Συνεπώς, ας καθορίσουμε πρώτα για ποιον από τους δύο αναφερόμαστε, και μετά ας μιλήσουμε

Geowizard
    Roland Weasley
    Roland Weasley
    Δημοσιογράφος
    Δημοσιογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 4343
    Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2014

Magical Identity
    Today's thought: Fuck it all.

Δημοσίευση από Roland Weasley Δευ Ιαν 05, 2015 3:54 pm

Να βρούμε κάποια άλλης μορφής λύση.

Just because everybody hates it doesn't mean it's no good.
    -Despicable Me 2

Μετανάστες - Σελίδα 9 2eehhdzΜετανάστες - Σελίδα 9 Ok7edxΜετανάστες - Σελίδα 9 Zjjlte
    Μετανάστες - Σελίδα 9 2ir17rkΜετανάστες - Σελίδα 9 N6cbqgΜετανάστες - Σελίδα 9 2e3wcuo

Yes, you are cute
    but a minion will always be cuter

Μετανάστες - Σελίδα 9 2q99kli

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 2:37 am