Jace έγραψε:Mα να ρωτησω εγω κατι πως ειναι δυνατον οι σκοτεινοι αγγελοι να φθονουν τον ανθρωπο αφου οι αγγελοι ειναι ανωτεροι του πνευματικα?
Ουσιαστικα, αν μου επιτεπεις Jace, δεν φθονουν τον ανθρωπο, αλλα τον Δημιουργο του ανθωπου, τον Θεο.
Πιο αναλυτικα, ενα απο τα αγγελικα ταγματα, εκεινο του Εωσφορου, επεσε απο τον παραδεισο γιατι ο Αρχαγγελος του ταγματος του (Εωσφορος), ηθελε να δοξαζεται και να τιμαται, απο τους αλλους αγγελους, οπως ο ιδιος ο Θεος.(Μην ξεχναμε οτι ενα απο τα κυρια μεληματα των αγγελων ειναι: να υμνουν ακαπαυστα τον Θεο). Αυτος ομως ο εγωισμος του Εωσφορου τον οδηγησε να θεωρει τον ιδιο τον Θεο ισο ή μαλλον κατωτερο του. Ως αποτελεσμα αυτου του γεγονοτος, ειναι η πτωση του Εωσφορου απο τον Παραδεισο και ολοκληρου του ταγματος του, καθως επισης, η μεταβολη των φωτεινων αγγελων του ταγματος αυτου, σε σκοτεινους. Απο τοτε, που ο Εωσφορος διωχτηκε απο τον παραδεισο, μισησε ολους τους υπολοιπους αγγελους, αλλα και τον ιδιο τον Θεο. Επειδη ομως, ποτε δεν μπορεσε να Τον νικησει, ουτε Εκεινον, ουτε και τα αλλα 9 αγγελικα ταγματα, το εκπτωτο ταγμα αρχισε και πειρασε τον ανθρωπο, το πλεον λογικο και τελειοτερο δημιουργημα του Θεου, με σκοπο να ατιμωσει και τα διαστρευλωσει το σχεδιο του Θεου για τη σωτηρια του ανθρωπινου γενους, αλλα και για να παρει με το μερος του κι αλλους οπαδους, που θα αρνουνταν τον Δημιουργο Θεο τους για χαρη του Εωσφορου. Απο τοτε λοιπον, ο Εωσφορος μετονομαστηκε σε δια-βολο, δλδ. αυτος που σε διαβαλλει.
Συμπερασματικα, οι σκοτεινοι αγγελοι στην ουσια, θελουν να "τη σπασουν" στον Θεο...εμεις δεν τους ενδιαφερουμε καθολου, αντιθετα μας χρησιποιουν και μας καταχραζονται, γι αυτο και μεσω της Εκκλησιας προσπαθουμε οσο μπορουμε να αντισταθουμε!!
Ελπιζω να σε καλυψα και να μη σε κουρασα φιλε μου, για ο,τι αλλο θελεις να μαθεις για το θεμα, μη διαστασεις!!