Πώς μας επιρρεάζουν; Μας προστατεύουν; Μας καθοδηγούν;
Αρχικά, οι άγγελοι μπορούν να μας καθοδηγήσουν. Ειτε είναι καλοί είτε κακοί. Τι πιστεύω εγώ;
Οι φύλακες άγγελοι είναι δίπλα μας να μας καθοδηγούν να μας δίνουν ελπίδα. Δεν μπαίνουν στο μυαλό μας. Δεν μας κρατάνε το χέρι όταν είναι να περάσουμε τον δρόμο ή κάτι τέτοιο.
Απο την άλλη πλευρά οι έκπτωτοι δεν θέλουν να μας φάνε. Ουτε να μας πιουνε το αίμα. Θέλουν να ακολουθήσουμε τον δικό τους δρόμο και να φύγουμε απο τον Θεό. Θέλουν να μας ωθήσουν να κάνουμε κάτι κακό. Μειώνουν την αίσθηση της ενοχής όπως μου είπε και ένας πολύ ξεχωριστός για εμένα άνθρωπος.
Υπάρχει μια ιστορία του Πάολο Κοέλο. Φοβάμαι θα την ψιλοδιαστρευλώσω αλλα θα πάρετε τουλάχιστον το βασικό μήνυμα εαν σας την πώ με δικά μου λόγια...
Υπήρξε κάποτε ενας πολύ πιστός άνθρωπος.Κάθε βράδυ προσευχόταν. Ωστόσο, ένα βράδυ η κούραση της ημέρας τον είχε καταβάλει. Ως αποτέλεσμα τον πήρε ο ύπνος χωρίς να προσευχηθεί. Ξαφνικά ένιωσε κάποιος προσπαθούσε να τον ξυπνήσει. Ηταν ένα σκοτεινό πνεύμα.
"Ξύπνα...Ξέχασες να προσευχηθείς" του είπε. Ο άνθρωπος λογικό ήταν να παραξενευτεί. Το πνεύμα προσπαθούσε να τον πείσει οτι θέλει το καλό του. Προσευχήθηκε λοιπόν, και έπεσε για υπνο. Αυτό έγινε για αρκετές νύχτες. Μέχρι που μην αντέχοντας άλλο, και έτοιμος να σκάσει απο περιέργεια ρώτησε το πνεύμα
"Γιατί μου θυμίζεις συνέχεια να προσευχηθώ;"
"Γιατί εάν δεν το κάνεις, την επόμενη μέρα θα νιώσεις ενοχή. Θα λυπηθείς και θα προσευχηθείς με μεγαλύτερη δύναμη. Με περισσότερη ένταση. Η επικοινωνία σου με τον Θεό θα γίνει δυνατότερη..." και εξαφανίστηκε.
Εσείς τι πιστεύετε; Υπάρχουν άγγελοι; Κι αν ναι, πως τους φαντάζεστε;