από Hecate Τετ Ιουλ 15, 2020 6:36 pm
Δες πως θα σου βγει όταν θα ψάχνεις για δουλειά ή μετεκπαίδευση, μην αρχίσεις πχ. Σουηδικά και μετά σου κάτσει ευκαιρία για Δανία, καν' το στοχευμένα όταν θα είσαι πιο σίγουρη.
Ίσως είμαι μεροληπτική γιατί έμαθα ισπανικά για να διαβάσω Gabo αλλά Gabriel García Márquez και μετά το χάος
Έχουν και τα βιβλία του στα Public οπότε δεν χρειάζεται να περιμένεις ένα τέρμινο να σου έρθουν από BookDepository ή δεν ξέρω που αλλού.
Για πρώτη επαφή θα σου πρότεινα το La Mala Hora που είναι μικρό αλλά σε βάζει στο νόημα της γραφής του. Το αγαπημένο μου (από García Márquez, από ισπανόφωνο, από βιβλίο γενικότερα) είναι το Cien Años de Soledad που δεν το λες και εύπεπτο ανάγνωσμα, άσε που 170 χαρακτήρες μοιράζονται τα ίδια 3 ονόματα αλλά το διάβασα πρώτη φορά στα ισπανικά σε επίπεδο Β2 και πλέον θυμάμαι ολόκληρα κομμάτια απ' έξω.
Από Isabel Allende, το Casa de los Espiritus ήταν το πρώτο βιβλίο που αγόρασα στα ισπανικά, έχει τεράστια βιβλιογραφία, προτείνω και τα βιβλία της Eva Luna. Επίσης από Λατινική Αμερική το Como Agua Para Chocolate της Laura Eqsuivel, La Vida Privada de los árboles του Alejandro Zambra (νουβέλα), Las Cosas Que Perdimos en el Fuego της Mariana Enríquez (ανθολογία διηγημάτων).
Από Ισπανούς μου αρέσει ο Carlos Ruiz Zafón (τετραλογία El Cementerio de los Libros Olvidados) αλλά δεν έχω διαβάσει πολλούς Ισπανούς αμετάφραστους, ειδικά σύγχρονους.