Phase Two > (αναβαθμολόγηση σε κάποιες ταινίες σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, υποτίθεται πως ο εγκέφαλος ωρίμασε κι τα είδε όλα απ' την αρχή με μια πιο εξονυχιστική, προσεγμένη ματιά.)
Iron Man 2013: 6-<6.5>/10!
highlights: Harley Keener: Admit it, you need me. We're connected.
Tony Stark: What I need is for you to go home, be with your mom, keep your trap shut, guard the suit, and stay connected to the telephone, 'cause if I call you, you better pick up.
Tony Stark: [about to get in car] Can you feel that? We're done here. Move out of the way or I'm gonna run you over. Bye, kid.* To μόνο δυστυχώς που σώζει την ταινία εδώ, είμαι μάλλον η αστεία και χιουμοριστική, ανάλαφρη παρουσία του Ben Kingsley στο ρόλο του Mandarin, οι στιγμές του Tony μαζί με τον μικρό, καθώς και το άγχος του, το στρες κατά διαστήματα που προσπαθεί να καταβάλει. Ενδιαφέρουσα παρουσία κι εκείνη του Guy Pearce στο ρόλο του κακού, αλλά μέχρι εκεί. Κατ' άλλα ο κατά κόσμον
self-described genius, billionaire, playboy, and philanthropist with mechanical suits of armor of his own invention μάχεται ενάντια στον evil αντίπαλο του που τον ανταγωνίζεται προσπαθώντας να του 'κλέψει' την γυναίκα. Tell me something i haven't seen.
Boring. Κι μην υποστηρίζοντας τις ταινίες του Iron-man τολμώ να πω πως αυτή είναι ίσως η μοναδική ταινία της Marvel που παίρνει χαμηλό βαθμό από μένα,
#Wellsorrynotsorry Thor: The Dark World: 8.5/10!
highlights: Thor: I will tell Father you died with honour.
Loki: I didn't do it for him.^I LOVE YOUR FRIENDSHIP/BROTHERHOOD, AND I LOVE YOU BOTH, YOU LITTLE BASTARDS * Again as usual την παράσταση κλέβει ο μοναδικός Τom Hiddleston, στο ρόλο του Λόκι. (Ποιος άλλος?
) Η ταινία χάνει λίγο με την απώλεια της Φρίγκα, πήγε καλιά της, (γιατί είμαστε κι άνθρωποι με συναισθήματα πως να το κάνουμε
) αλλά γενικά σου κρατά το ενδιαφέρον και σε αφήνει βεβαίως με αναπάντητα ερωτήματα σε σημείο να τρως τα νύχια σου. Εύχομαι τουλάχιστον να μάθουμε πως βρέθηκε το σώμα του Λόκι απ' το Svartalfheim πίσω στο Άσγκαρντ και τι απέγινε ο Άντονι Χόπκινς, από εκεί που τον βλέπεις μια χαρά στο θρόνο... μετά πουφ! τον παίρνει ο Adopted son,
Anyway, λίγη υπομονή ακόμα until November 3, 2017 (θα πεθάνω απ' την αναμονή γενικά αλλά μπορώ να κάνω κι αλλιώς.) Κατ' άλλα αδιάφορο το υποτιθέμενο love interest κι εδώ, -ο Θωρ αποφασίζει να μείνει ανάμεσα στους γήινους, κι στο πλευρό της αγαπημένης του- η Darsy βρίσκει καινούργιο αμόρε , ο Erik είναι ο γνωστός Erik, κι φυσικά η παλιοπαρέα του mighty God, μαγαρίζεται η lady Sif εκεί μέσα, δώστε της ένα πιο τρανταχτό ρόλο λέω εγώ.
Captain America: The Winter Soldier: 10/10!!
highlights: Steve Rogers: I'm not gonna fight you. You're my friend.
[drops his shield]
The Winter Soldier: [Lunges at Steve and repeatedly pummels him] You're my mission! YOU ARE MY MISSION!
Steve Rogers: [bruised and bloodied just as the Winter Soldier is about to deliver a final blow] Then finish it. 'Cause I'm with you 'til the end of the line.^I LOVE YOUR FRIENDSHIP/BROTHERHOOD, AND I LOVE YOU BOTH, YOU LITTLE BASTARDS * Και σε 3D κιόλας,ήμουν σίγουρη πως θα με πιάσει πονοκέφαλος, αλλά επειδή ήμουν
τσίτα για 2 ώρες και 16 λεπτά τελικά ο πόνος δεν ήρθε ποτέ!
Μπάκι = Θ-Ε-Ο-Σ , μανάρι μου Θεός, μπορεί οι σκηνές του Μπας, να ήταν λιγοστές να μην μιλούσε
αλλά τον λάτρεψα,
Για την Μαύρη Χήρα τα λόγια είναι περιττά,
Καλά εντάξει ο Κρις ... είναι ο Κρις, > Νice Captain.
Ρεντφορντ = όσα χρόνια κι αν περάσουν από πάνω του, τέλειος, ακόμα κι στο ρόλο του κακού,
Μ'αρέσε κι ο Σαμ δεν λέω με τα φτερά του.. σαν άγγελος ήταν.
Εν κατακλείδι τέλειο φιλμ και περιμένω με ανυπομονησία την συνέχεια του!!
^Ίσως η μοναδική κριτική ταινίας που παραμένει ατόφια, ολόιδια όπως και πριν από 2 χρόνια που γράφτηκε, τα έχει όλα μέσα, δράση, περιπέτεια, αγωνία, ένα αόρατο ειδύλλιο να αιωρείται στον αέρα και να λες (σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα) μωρέ αυτοί από κάπου γνωρίζονται, δεν μπορεί.
Anyway, για να μην επεκταθώ περισσότερο και κουράζομαι, ωραίο καστ , ωραίο soundtrack(πρέπει να το ακούω μια με δυο φορές την ημέρα για να με χαλαρώνει στην καθισιά μου
), πλοκή, εξέλιξη, το brotherhood απ' τη μέση σχεδόν της ταινίας και πέρα , είναι εκεί κι το βλέπεις , κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του, καθότι το μανάρι μένει ολίγον τι εκτός πάγου κι του έρχονται οι εκλάμψεις αλλά κι ο άλλος παθαίνοντας μια φορά το σοκ δεν παραδίδει τα όπλα τόσο εύκολα, κι μέσα σε όλα ο Falcon & Black Widow με τα κόλπα τους, μην ξεχάσω την Maria Hill , άλλη μια ενδιαφέρουσα συμπάθεια. Αναμφισβήτητα ένα απ' τα καλύτερα φιλμ της Μarvel που παίρνει επάξια το 10αράκι του. Μπράβο αδέλφια κάνατε καλή δουλειά. Κοιτάχτε εκεί στη συνέχεια μη μου τα σκατώσετε όσον αφορά το γνωστό θέμα. Δεν είναι τυχαίο πια αυτό το κεφαλοκλείδωμα , έχει γίνει μια ευχάριστη συνήθεια
Guardians of the Galaxy: <9>/10!
highlights: Rocket Raccoon: [over radio] Attention, idiots. The lunatic on top of this craft is holding a Hadron Enforcer, a weapon of my own design.
Yondu Udonta: What the hell?
Rocket Raccoon: If you don't hand over our companions now, he's gonna tear your ship a new one. A very *big* new one.* Και πολλά, πολλά, πολλά άλλα ακόμα. Τούτη η ταινία παίρνει σχεδόν <9> κυρίως για το γέλιο που θυμάμαι να έριξα δυο ώρες συνεχόμενα μέσα στην αίθουσα, οι διάλογοι, η πλοκή, το καστ (πρέπει να έπαιξε σημαντικά το ρόλο του), το soundtrack κυρίως καθότι το απόλαυσα... Μην ξεχνάμε και το ειδύλλιο το οποίο κορυφώνεται την στιγμή της θυσίας , τι υπέροχη σκηνή. Όπως έχω πει άχρηστα και αχρείαστα τούτα τα σημεία αλλά εδώ οκ, το περάσανε όμορφα κι αυτό, ίσως επειδή η πρωταγωνίστρια δεν φαινόταν να δίνει ελπίδες, καθότι σκληρή και αδίστακτη, το έπαιζε δύσκολη. Αλλά στο τέλος βλέπουμε να συμφιλιώνεται με τον πρωταγωνιστή και να τον υποστηρίζει, και που ξέρει κανείς, ίσως παίξει και φιλί στο επόμενο φιλμ (May 5, 2017, τι είπαμε η αναμονή θα με φάει,
ελπίζω να βγει σύντομα το τρέιλερ) Κλάμα στη σκηνή της δεύτερης θυσίας του Groot, αλλά δεν ανησυχώ, έχουμε καινούργιο δεντράκι φτυστό με το προηγούμενο
Rocket Raccoon, Drax the Destroyer, Peter Quill, άπαικτοι στο σημείο του διαλόγου, πρέπει να με πόνεσαν τα άντερα μου στη σκηνή του σχεδίου, μια ευχάριστη έκπληξη η εμφάνιση της Glenn Close.
Avengers: Age of Ultron: 7-7.5/10!
highlights: [Tony tries to lift the Mjölnir]
Tony Stark: If I lift it, do I get to rule Asgard?
Thor: Yes, of course.
Tony Stark: I will be fair, but firmly cruel.
Thor: No, I'm sure.* Απ' τις ελάχιστες σκηνές που γέλασα με την ψυχή μου, Α, ναι! κι εκεί που ο Vision το σηκώνει τελικά δίνοντας το στον κάτοχο του κι όλοι μένουν κάγκελο να τον κοιτούν του στυλ:"Εμείς μιάμιση ώρα να πούμε προσπαθούσαμε."
Η ταινία αυτή κερδίζει ελάχιστα με την εμφάνιση των διδύμων, αλλά χάνει την ίδια ώρα με την απώλεια του Pietro, τον οποίο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά πιστεύω ακράδαντα πως δεν θα τον γυρίσουν/επαναφέρουν πίσω, Εκτός κι αν γίνει κάποιο θαύμα στο infinity war. Αλλά περισσότερο σίγουρο έχω να εξελιχθεί το BUCKYNAT ας είναι και με ρυθμούς χελώνας , παρά να αναστηθεί ο quicksilver αυτού του σύμπαντος, (γιατί υπάρχει κι άλλος,του άλλου σύμπαντος που είναι very much alive
) Δεν θα επεκταθώ στο ανέκδοτο του Whedon που ακούει στο όνομα Brutasha, (Βuckynat shipper here και χωρίς να έχω διαβάσει κομικς, σκέψου πόσο θα πωρωθώ αν διαβάσω χαμός θα γίνει
αλλά κι να μην ήμουν...) αυτό το ανάποδο, γελοίο γμτ, δεν χρειαζόταν να συμβεί. Anyway για να μην κουράζομαι κιόλας, η ταινία σε γενικά πλαίσια ήταν καλή, απλώς μπάζει σε κάποια σημεία κι η απώλεια... απλώς δεν χρειαζόταν μια τέτοια απώλεια.
Ant-Man: 9/10!
highlights: Luis: Yeah, this dude sounds like a bad-ass, man. Like he comes up to him and he says, y'know: I'm looking for this dude who's mo' unseen, who's flashing this fresh tat, who's got, like, bomb moves, right? Who you got? She's like: Well, we got everything nowadays. We got a guy who jumps, we got a guy who swings, we got a guy who crawls up the walls, you gotta be more specific. And he's like: I'm looking for a guy who shrinks. And I'm like: Daaamn! I got all nervous, 'cause I keep mad secrets for you, bro. So I asked Ignacio: Did bad-ass tell the stupid fine writer chick, to tell you, to tell me, because I'm tight with that man that he's looking for him?
Scott Lang: And? What'd he say?
Luis: He said yes.* Το τι γέλιο έχω ρίξει με τον 'Λουίς' το τελευταίο διάστημα, ούτε που το φανταζόμουν! Ξέρω ότι η επόμενη ταινία ant-man είναι πολύ μακριά χρονικά αλλά πραγματικά εύχομαι να εμφανιστεί στο πλευρό του. {Όταν τον είδα στο the Martian δίπλα στον Winter Soldier να φωνάζει 'Well done Iron-Man' πραγματικά αισθάνθηκα ένα ρίγος εκεί, να δεις που ο Ridley Scott είναι φαν της Marvel.} Άλλη μια ταινία με την οποία ξεκαρδίστηκα στο γέλιο, καστ, πλοκή, εξέλιξη, όλα τέλεια. Μια ευχάριστη νότα εδώ ο Michael Douglas, η "Tauirel" με το καρεδάκι της, (κάτι πήγε να γίνει στο τέλος, όσον αφορά το ειδύλλιο αλλά ο father δεν εγκρίνει, μάλλον ούτε εγώ αλλά εντάξει δεν θα σκάσουμε κιόλας)
Σημασία έχει που άλλος δεν χάθηκε στο απόλυτο χάος και κέρδισε πίσω την κόρη του. Ένα σημαντικό μείον απ' τη ταινία, η απώλεια του Άντονυ, (να δεις που θα το πήρε απ' τον Falcon αυτό
) αλλά αυτά έχει η ζωή. Ελπίζω μόνο να μην επανεμφανιστεί το μυρμήγκι ως Winter Soldier όπως και διαδίδουν τα tweeter, instagram & youtube διότι αυτό θα είναι ένα φοβερό πλήγμα για τον Scott.