Περίμενα μέχρι τις 31 του μήνα για να κάνω τον δικό μου απολογισμό. Περισσότερο γιατί δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία του απολογισμού, λιγότερο γιατί περίμενα μήπως γίνει κάτι τις τελευταίες μέρες και με έκανε να αναθεωρήσω. Oh well... Δεν έγινε.
Το 2015 για μένα ήταν ένας μεγάλος κύκλος, πολύ μεγάλος. Το 2014 είχε κλείσει αρκετά ωραία πριν έναν χρόνο, είχα για πρώτη φορά πολλούς φίλους, ήμουν κοινωνικός, έβγαινα κτλ, κτλ. Το 2015 δυστυχώς δεν συνέχισε με τον ίδιο τρόπο... Η τρέλα της πενταήμερης και η ξεγνοιασιά των εορτασμών πέρασε πολύ γρήγορα και αντικαταστάθηκε από την αντίστροφη μέτρηση των πανελληνίων και από ένα σωρό άλλες δυσκολίες. Ο καταραμένος Φεβρουάριος έφερε τον χαμό δύο συγγενών μου και την ασθένεια άλλων δύο και εγώ απλά ήμουν στην μέση και άκουγα από τους πάντες "Μην σε επηρεάζουν αυτά"... Το παράξενο ήταν ότι όντως δεν με επηρέαζαν, ήμουν τόσο ψύχραιμος που δεν δάκρυσα, δεν στενοχωρήθηκα σχεδόν δεν με πείραξε. Απλώς ένιωθα μόνος και λίγο μίζερος επειδή ακριβώς ήμουν μόνος.
Βέβαια όσο περνούσε ο καιρός και ξεχνούσα τον Φεβρουάριο, πλησίαζαν οι πανελλήνιες, σταμάτησα να πηγαίνω σχολείο και τα κηρύγματα "ΔΙΆΒΑΣΕ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΘΑ ΚΆΝΕΙΣ ΤΊΠΟΤΑ" και "ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΆΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΕΣ" έγιναν από εβδομαδιαία, καθημερινά. Εγώ φυσικά από βαρεμάρα και αντίδραση αλλά κυρίως λόγω της μοναξιάς που ένιωθα, καθώς δεν έβλεπα καν φίλους στο σχολείο απλά συνέχισα να αγνοώ τους πάντες και να μην με επηρεάζει τίποτα.
Όταν πράγματι έφτασαν οι πανελλήνιες και δη όταν πέρασαν, τα πράγματα άλλαξαν σαφώς προς το καλύτερο. Έφυγε από πάνω μου ένα βάρος το οποίο δεν είχα ποτέ επιλέξει να κουβαλήσω αλλά το επέλεξαν άλλοι για μένα. Ειδικά μετά την ανακούφιση που πήρα με τα αποτελέσματα η ψυχολογία μου ήταν τελείως αντίθετη. Δεν ήμουν πλέον μόνος μου, έκανα και πάλι παρέα με φίλους και γνωστούς, τα προσωπικά μου πήγαιναν καλύτερα από ποτέ και πήρα και την εκδίκηση μου για τα κηρύγματα μίας ολόκληρης χρονιάς. Ναι, ήταν εκδίκηση, και μάλιστα μεγάλη. "I showed you" που έλεγαν και στο χωριό μου.
Μ'αυτά και μ'αυτά το καλοκαίρι πέρασε, βγήκαν και οι βάσεις, χάρηκα ακόμη περισσότερο, συνέχισα να βλέπω φίλους και γενικά να είμαι ευτυχισμένος. Έγινε και η μετακόμιση μου στην Αθήνα και έγινα πιο χαρούμενος από ποτέ. Μπορούσα πλέον να ζω μόνος μου, να φτιάχνω μόνος μου το πρόγραμμα μου, να βγαίνω ότι ώρα θέλω, να σπουδάζω αυτό που θέλω (Κάπου εδώ να προσθέσω ότι επιτέλους συνάντησα και κάποιους από εσάς, άτομα που ήξερα αλλά δεν είχε τύχει να συναντήσω από κοντά, γεγονός που με βοήθησε ακόμη περισσότερο.).
Φυσικά, ο κύκλος του 2015 έπρεπε να κλείσει και έπρεπε να κλείσει όπως άρχισε δυστυχώς. Τους τελευταίους μήνες του έτους άρχισα και πάλι να μιζεριάζω. Ένιωθα μοναξιά, δεν μπορούσα να κάνω φίλους και αυτό με έκανε να νιώθω πιο πολύ μοναξιά. Και έτσι έκλεισε το 2015 μου. Όπως άρχισε. Γλυκόπικρα, γιατί είχε και καλά πέρα από το κακό του τελείωμα.
Το 2015 μου έμαθε να εκτιμώ και να μην εκτιμώ, να σέβομαι και να μην σέβομαι, να είμαι ψύχραιμος ακόμα και αν γύρω μου γίνεται πανικός, μου έμαθε ότι nothing is forever και κυρίως μου έμαθε να ζω και να τα καταφέρνω μόνος μου ψυχολογικά, είτε είμαι μόνος μου, είτε δεν είμαι. Ελπίζω ο κύκλος του 2015 να συνεχιστεί και να μπει στην επόμενη φάση του και το 2016. Και κάπου εκεί να σπάσει
.