Νέο λοιπόν εξάμηνο,νέα μαθήματα
Απο όσα παρακολούθησα, και όσα δεν παρακολούθησα αλλά τα ξέρω ένιγουει έχω να δηλώσω τα εξής :
Γοτθική και Ρομανική Τέχνη, Γκότση
Πολύ ωραίο φαίνεται ,έχω ακούσει καλά λόγια για την καθηγήτρια, νομίζω καλά θα πάει αν και είναι λίγο απαιτητικό (βέβαια σε σύγκριση με άλλα ούτε καν)
Λογοτεχνία, Χανή
Μια θεοπάλαβη που την είχα και σε άλλο εξάμηνο το ίδιο μάθημα, το ξαναπαρακολουθώ γιατί το χρωστάω. Απο ότι έμαθα επειδή δεν πήγα στο πρώτο μάθημα μιας και ήταν εισαγωγή και τα χω ξανακούσει, είπε τον Twain δευτεράντζα, γενικά πολλά λέει δεν τα σημειώνουμε πάντα αλλά η κατάστασή της νομίζω χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο. Πάντως αν δεν την πας κόντρα και λες αυτά που θέλει περνάς με βαθμό. Δευτεράντζα ο Τουέιν, ναι ένας τριτοδεύτερος ήταν αν της λες έχεις ελπίδες.(αλλά παίζεται γιατί είναι αψυχολόγητη. Ελπίζω να το κάνει προφορικό να την έχω μπροστά μου να την ψυχολογώ καλύτερα αλλιώς δυσκολεύομαι)
Η αρχαία Ελληνι΄κή Πόλις, Βαλαβάνης Σφυρόερα.
Αυτό είναι σεμινάριο και κάπου εδώ μπαίνουμε στα παρατράγουδα. Φέτος για τα σεμιναριακά μαθήματα ,που πρέπει να πάρουμε υποχρεωτικά δύο αλλά μπορούμε και παραπάνω αν θέλουμε, γίνεται σφαγή επειδή το καθένα δέχεται περιορισμένο αριθμό φοιτητών δηλαδή γύρω στους 25. Σε αυτό οι καθηγητές έθεσαν κριτήρια για να γίνει επιλογή αλλά μετά σκέφτηκαν πως δεν ήθελαν να διώξουν κόσμο και να στερήσουν σε κάποιον την ευκαιρία να μάθει. Οπότε ειπώθηκε όσοι έχουμε ήδη δύο σεμινάρια να παρακολουθήσουμε, να κάνουμε εργασίες κανονικά και να μην μας περαστεί το μάθημα. Φωνάζαμε εμείς και μας είπε πως θα το σκεφτεί. Γενικά μας κράτησε όλους με την ελπίδα πως αν μας βάζει πάααρα πολλες εργασίες κάθε βδομάδα κάποιοι θα φύγουν μόνοι τους. Οπότε ξεκινήσαμε δυναμικά με 1 περίληψη ενός άρθρου και άλλες 3 μικρές μονοσέλιδες εργασιούλες, ένα βιογραφικό μας κτλ. Φαντάζομαι στο επόμενο μάθημα θα έχουν ήδη φύγει κάποιοι(νταξ 6 να διώξουμε και είμαστε κομπλέ). Σε άλλο σεμινάριο έγινε ματς κανονικό (επειδή η καθηγήτρια πάλι δεν εδιωχνε)οπότε εμείς είμαστε πολύ καλά, είμαστε πολυτισμένο σεμινάριο εμείς
Επιγραφική, Ανεζίρη
Αυτό το μάθημα έπεφτε πάνω σε ένα υποχρεωτικό και θα ήθελα να σας πω πως έστειλα μέηλ στην καθηγήτρια, ΄΄εστειλα στην ομάδα του ιστορικού αρχαιολογικού, έπιασα και λάιβ κάποιους που ενδιαφέρονταν για να δραστηριοποιηθούμε και να αλλάξει. Τα καταφέραμε τελικά παρόλο που πολλοί με γράψανε και πήγαν στο υποχρεωτικό ενώ γνώριζαν πως στη συνάντηση θα αποφασιζόταν το αν θα άλλαζε ή όχι το μάθημα
. Τ μάθημα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και έχουμε και ασκησούλες με επιγραφές που θα της στέλνουμε με μεηλ για μπόνους βαθμό και προαιρετική εργασία για άλλο μπόνους. Θα κάνουμε και επισκέψεις στο επιγραφικό μουσείο
(πάει το σάββατο μου και μου το ζητάνε κι απο αλλού).
Ανασκαφική, Βαβουρανάκης, Παπαδάτος
Αχ εδώω ,εδώ είναι τα ωραία. Δεν πήγα στο πρώτο μάθημα αλλά τα έμαθα. Σε αυτό, θα πρέπει να πάμε για πρακτική στο μουσείο ένα τρίωρο (πάει στο καλό) καιιιιι θα πάμε για πρακτική στην ανασκαφούλα με 8(ενδεχομένως 7) υποχρεωτικές παρουσίες απο 7 το πρωί ως τι 2μιση στο μαραθώνα. Δεινοπαθήσαμε να βγάλουμε ένα πρόγραμμα με μαθήματα που να μην πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο ΄για να πρέπει μετά να τα χάνουμε για να τρέχουμε στην ανασκαφή. Ας τη βάζαν το καλοκαίρι μετά το τέλος των μαθημάτων, αλλά όχι πρέπει να πάμε όλοι τώρα και μάλιστα δεν είναι κάθε μέρα αλλά απο τετάρτη ως σάββατο για 6 βδομάδες.
Νομισματική, Ψωμά.
Η γλυκούλα αποφάσισε να αλλάξει μερα του μαθήματος και το έγραψε στο η κλας (λέει) και αναρρωτιόταν γιατί ήταν μόνη της στο μάθημα και δεν εμφανίστηκε κανείς
Ήταν μόνη της, επειδή έχει συνολικά 4 η κλας για το μάθημα. 3 μαζί με τα άλλα μαθήματα και ένα κρυμμένο σε αυτά του κάθε εξαμήνου που πρέπει να ψάξεις να το βρείς και που δεν μας το ανοίγει. Ε απο όλα τα η κλας, επέλεξε να το γράψει σε αυτό που δεν μπορούσε κανένας να δει
Έχω κι άλλα δύο Γλυπτική και Παιδαγωγικά που είναι δευτέρα και δεν τα έχω παρακολουθήσει αλλά για γλυπτική ξέρω τον καθηγητή και έχω υψηλ'ες προσδοκίες για παιδαγωγικά ξέρω πως σκατά θα ναι οπως όλα.
Υ.Γ. Επειδή έχουμε έλλειψη καθηγητών μαθημάτων κτλ και δεν μπορούν να προσλάβουν νέους και αντιμετωπίζουν νομίζω δυσκολίες και με τους εξωτερικούς συνεργάτες, εμείς στην αρχαιολογία έχουμε ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα το όχι μωρή δεν θα πάρεις σύνταξη και αν κατάφερες και πήρες γύρνα πίσω
Θα φέρουν πίσω ομότιμους καθηγητές
δεν ξέρω τι ηλικία έχουν και βασικά χάρηκα κιόλας για ένα που άκουσα γιατί έχω παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα για γλυπτική 4ου,5ου αιώνα και ελληνιστικών και δεν είχαμε αρχαική ενώ του χρόνου θα φέρουν την Κοκκορού Αλευρά να κάνει αρχαική και ακόμα κι αν έχω πάρει πτυχίο θα πάω ως ακροάτρια
(έχουμε πολλούς ακροατές σε μαθήματα που έχουν πάρει πτυχίο αλλά δε λένε να φύγουν
)