+48
Vesper
Dominique Weasley
Luna Lovegood Longbottom
Aurora Sinistra
Sectumsembra
Harry Potter Black
Ηarry Potter
AngieWiz
Arcturus Regulus Black
radiopalmos
Mysterious Wizard
Maria Lovegood
Beedle the Bard
Ronerm
Laura Mandley
Amelia Blackfoot
Minerva McGonagall
Stardust.
Katie Bell
Andros the Invincible
Alphard Black
Romilda Vane
Sir Brutus
Laverne de Montmorency
Amycus
Dimitra Peverell
Poisonous_touch
Morgan le Fay
ΑΦΡΟ
sabinosss
The Voice of Eternity
Leonie Vernier
Nymphadora Tonks
Harry Potter
Wanderer
FLEUR258
Merlin the Great
Bathory's_Son
sweety
exvolter
Rose
Berenice
Narcissa
Albus_The_Wise
Hecate
Cassandra Black
Christy
Tom Marvolo Riddle
52 απαντήσεις
Μικρος πριγκηπας ή Αλχημιστης?
Ψηφοφορία
μικρος πριγκηπας ή Αλχημιστης?
- [ 33 ]
- [41%]
- [ 25 ]
- [31%]
- [ 23 ]
- [28%]
Σύνολο Ψήφων: 81
Mysterious Wizard- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 8962
Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: “The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real ... for a moment at least ... that long magic moment before we wake. [...] They can keep their heaven. When I die, I'd sooner go to middle Earth.”
- Δημοσίευση Ν°51
Απ: Μικρος πριγκηπας ή Αλχημιστης?
Ο μόνος λόγος που ψήφισα τον Αλχημιστή ήταν για να τον ισοσταθμίσω με τον Μικρό Πρίγκηπα!!! Πιστεύω πως και τα δύο είναι εξισου αξιόλογα και αξιέπαινα, αν και θα έλεγα πως στο μικρό πρίγηπα οι αλήθειες της ζωής παρουσιάζονται με έναν πιο απλό και γνώριμο τρόπο στον σύγχρονο άνθρωπο, ενώ στον Αλχημιστή τα γεγονότα εκείνα μας φαίνονται μακρινά, λόγω της εποχής!!! Παρόλα αυτά ο Αλχημιστής έχει πιο αληθοφανή στοιχεία από τον Μικρό Πρίγκηπα, ο οποίος είναι πιο παιδικό και πιο απλουστευμένο βιβλίο από τον Αλχημιστή. Ωσόσο είναι και τα δύο εξίσου καλά!!!
Επισκέπτης- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°52
+1Hecate έγραψε:ο μικρος πριγκιπας ειναι ενα βιβλιο που πρεπει να διαβαστει σε μικρη ηλικια, λιγα χρονια μετα να ξαναδιαβαστει κτλ. βγαζεις διαφορετικο νοημα καθε φορα που το διαβαζεις. ο αλχημιστης για μενα ειναι ενα απλο μυθηστορημα, δεν μου εδωσε κατι.
Συμφωνώ
Φοβερή λογική...Mysterious Wizard έγραψε:Ο μόνος λόγος που ψήφισα τον Αλχημιστή ήταν για να τον ισοσταθμίσω με τον Μικρό Πρίγκηπα!!! Πιστεύω πως και τα δύο είναι εξισου αξιόλογα και αξιέπαινα, αν και θα έλεγα πως στο μικρό πρίγηπα οι αλήθειες της ζωής παρουσιάζονται με έναν πιο απλό και γνώριμο τρόπο στον σύγχρονο άνθρωπο, ενώ στον Αλχημιστή τα γεγονότα εκείνα μας φαίνονται μακρινά, λόγω της εποχής!!! Παρόλα αυτά ο Αλχημιστής έχει πιο αληθοφανή στοιχεία από τον Μικρό Πρίγκηπα, ο οποίος είναι πιο παιδικό και πιο απλουστευμένο βιβλίο από τον Αλχημιστή. Ωσόσο είναι και τα δύο εξίσου καλά!!!
Laverne de Montmorency- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 6050
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought: There was once a small dream. No one knew who had dreamt it. Such a tiny dream it was.
- Δημοσίευση Ν°53
Πλέον τα έχω διαβάσει και τα δυο. Και τα δύο μου άρεσαν αλλά πραγματικά δεν μπορώ να μην ψηφίσω μικρό πρίγκιπα! Ήταν το τρίτο κανονικό βιβλίο που διάβασα (όταν ήμουν 8 νομίζω) και δεν είχα καταλάβει και πολλά. Κι όμως τη νύχτα που το τελείωσα κοίταξα τον ουρανό και αναρωτήθηκα αν το αρνί έφαγε το λουλούδι. Μετά το κάναμε θεατρικό στο σχολείο και το ξαναδιάβασα και μου έκανε εντύπωση το πώς χάνουν κάποιοι άνθρωποι το παιδί μέσα τους. Μετά το ξαναδιάβασα πέρσι, με αφορμή το μάθημα της λογοτεχνίας. Εκεί ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ! Υπέροχο θεωρώ όλο το κεφάλαιο με την αλεπού αλλά και το βιβλίο γενικότερα. Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται στο παιδί που έχει μέσα του ο καθένας με αγνό και απλό τρόπο χωρίς να είναι παιδικό.
Από τον αλχημιστή μου άρεσαν τα νοήματα που περνάει αλλά δεν με ενθουσίασε τόσο πολύ όσο ο μικρός πρίγκιπας.
Οπότε μικρός πρίγκιπας με 1000!
Από τον αλχημιστή μου άρεσαν τα νοήματα που περνάει αλλά δεν με ενθουσίασε τόσο πολύ όσο ο μικρός πρίγκιπας.
Οπότε μικρός πρίγκιπας με 1000!
- Something hidden...:
- In H.C.T.,
I'm Chef Jamie Oliver
Pleasure.
radiopalmos- Τάγμα του Φοίνικα
- Αριθμός μηνυμάτων : 707
Ημερομηνία εγγραφής : 06/02/2011
Magical Identity
Today's thought: Σκέψεις και συναισθήματα
- Δημοσίευση Ν°54
αλχημιστης
http://theodorakakis.forumgreek.com/forum
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°55
Θα συμφωνήσω με τον Νικόλα(Mysterious Wizard) παραπάνω.
Θεωρώ οτι ο αλχημιστής είναι άλλου επιπέδου βιβλίο ενώ τα νοήματα είναι πολύ βαθύτερα σε σχέση με τον μικρό Πρίγκιππα.Δε λέω οτι ο μικρός πρίγκιππας δεν έχει βαθιά νοήματα αλλά είναι πολύ απλουστευμένο σε σύγκριση με τον αλχημιστή που αναφέρεται σε πολλά ζητήματα και μάλιστα όχι άμεσα αλλά συχνά έμμεσα μέσα απο διάφορες ιστορίες(αφήγηση μέσα στην αφήγηση δηλαδή).Ο Αλχημιστής δεν είναι απλώς ένα διήγημα είναι φιλοσοφικό μυθιστόρημα ενώ ο μικρός πρίγκιππας είναι παραμύθι που προσπαθεί να διδάξει.Ίσως αυτή να είναι και η ουσιαστική διαφορά ενώ γενικά ο αλχημιστής είναι πιο δυσνόητος και για να καταλάβεις πραγματικά τι εννοεί ο ποιητής μερικά σημεία πρέπει να τα διαβάσεις και 2 κα 3 φορές.
Γενικά και τα δύο μου άρεσαν αλλά δεν μπορώ να τα συγκρίνω ως προς τα μηνύματα σε καμία περίπτωση.
Αλχημιστής απο μένα!!!
Θεωρώ οτι ο αλχημιστής είναι άλλου επιπέδου βιβλίο ενώ τα νοήματα είναι πολύ βαθύτερα σε σχέση με τον μικρό Πρίγκιππα.Δε λέω οτι ο μικρός πρίγκιππας δεν έχει βαθιά νοήματα αλλά είναι πολύ απλουστευμένο σε σύγκριση με τον αλχημιστή που αναφέρεται σε πολλά ζητήματα και μάλιστα όχι άμεσα αλλά συχνά έμμεσα μέσα απο διάφορες ιστορίες(αφήγηση μέσα στην αφήγηση δηλαδή).Ο Αλχημιστής δεν είναι απλώς ένα διήγημα είναι φιλοσοφικό μυθιστόρημα ενώ ο μικρός πρίγκιππας είναι παραμύθι που προσπαθεί να διδάξει.Ίσως αυτή να είναι και η ουσιαστική διαφορά ενώ γενικά ο αλχημιστής είναι πιο δυσνόητος και για να καταλάβεις πραγματικά τι εννοεί ο ποιητής μερικά σημεία πρέπει να τα διαβάσεις και 2 κα 3 φορές.
Γενικά και τα δύο μου άρεσαν αλλά δεν μπορώ να τα συγκρίνω ως προς τα μηνύματα σε καμία περίπτωση.
Αλχημιστής απο μένα!!!
*
*
*
*
*
*
AngieWiz- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 422
Ημερομηνία εγγραφής : 17/06/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Today's thought: How much happier a person can be...?! :D
- Δημοσίευση Ν°56
Δύσκολη η σύγκριση...αλλά πιστεύω στον Μικρό Πρίγκιπα!
Life comes without guarantees,except that smiling will brighten your face,laughing will enhance your eyes and falling in love will change your life forever...
Life isn't about finding yourself...Life is about creating yourself...
Ηarry Potter- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 585
Ημερομηνία εγγραφής : 23/08/2011
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°57
αλχημιστης
Harry Potter Black- Θεραπευτής/ρια
- Αριθμός μηνυμάτων : 1221
Ημερομηνία εγγραφής : 01/12/2011
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°58
μικρος πριγκιπας.τελειο
Sectumsembra- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 5829
Ημερομηνία εγγραφής : 28/05/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought: Life sucks.Get a helmet!
- Δημοσίευση Ν°59
Δεν έχω διαβάσει τίποτα από τα δύο αλλά θα πω Μικρό Πρίγκηπα.
Slytherin Fiction Team
Aurora Sinistra- Μαγικός Ζωολόγος
- Αριθμός μηνυμάτων : 8719
Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°60
αλχημιστής.Ο μικρός πριγκιπας βασικά δεν μου άρεσε
Romilda Vane- Δασοφύλακας
- Αριθμός μηνυμάτων : 12879
Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010
Magical Identity
Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;
- Δημοσίευση Ν°61
Arcturus Regulus Black έγραψε:.Ο Αλχημιστής δεν είναι απλώς ένα διήγημα είναι φιλοσοφικό μυθιστόρημα ενώ ο μικρός πρίγκιππας είναι παραμύθι που προσπαθεί να διδάξει
Το αντιθετο θα'λεγα.
Ο αλχημιστής μου αφησε την εντυπωση οτι προσπαθει να σου "περασει" αυτα που λέει πολυ αμεσα, σαν διδασκαλια ή χωρις να τα εχει ενσωματώσει μεσα στην πλοκη του βιβλιου και αυτο με ξενισε λιγο... Στον μικρό πριγκιπα τα περνάει με τέχνη, μεσα απο διαλόγους, με αφορμές από όσα οσα βλέπει ή απο τα τα μέρη που πάει... Δεν είναι απλά οι σκεψεις του ήρωα και τίποτα άλλο. Η οπτικη γωνία -ακομα και αν μας τα περιγραφει και στα δυο ο κεντρικος ηρωας- στον αλχημιστη δεν ξερω.. μου φαινεται πιο "κλειστή" να το πω;
Γενικά, ο Μικρός Πριγκιπας είναι τόσο ωραίο βιβλίο. Και αφου τελικα, ειχα διαβάσει τον Αλχημιστή και το είχα μπερδεψει με άλλο βιβλιο στην αρχη, δεν υπάρχει πια συγκριση για μένα.
Μου αρεσει πάρα πολυ που τα λέει με απλό τρόπο, κι 'ομως δεν χανει το νοημα του ούτε πεφτει σε επιπεδο... Δεν είναι βαρύγδουπο, ειναι απλο, χωρίς "φανφαρες", δεν προσπαθει να προκαλεσει εντυπωση... Ισα, ισα,αυτή ειναι η ομορφια του.. ειναι πολυ θετικο αυτο πιστευω, να δινει ενα ομορφο, καλοδουλεμενο αποτελεσμα αβίαστα, εντελως φυσικά... Το θαυμαζω αυτο.
Και το οτι μπορει να διαβαστεί απο όλες τις ηλικίες, και να συγκινησει και μικρους και μεγαλους, ειναι ακομα ενα συν.
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Luna Lovegood Longbottom- Μάντης
- Αριθμός μηνυμάτων : 821
Ημερομηνία εγγραφής : 19/07/2013
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°62
Δεν εχω διαβασει τιποτα απο τα δυο :Ρ
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°63
Romilda Vane έγραψε:Arcturus Regulus Black έγραψε:.Ο Αλχημιστής δεν είναι απλώς ένα διήγημα είναι φιλοσοφικό μυθιστόρημα ενώ ο μικρός πρίγκιππας είναι παραμύθι που προσπαθεί να διδάξει
Το αντιθετο θα'λεγα.
Ο αλχημιστής μου αφησε την εντυπωση οτι προσπαθει να σου "περασει" αυτα που λέει πολυ αμεσα, σαν διδασκαλια ή χωρις να τα εχει ενσωματώσει μεσα στην πλοκη του βιβλιου και αυτο με ξενισε λιγο... Στον μικρό πριγκιπα τα περνάει με τέχνη, μεσα απο διαλόγους, με αφορμές από όσα οσα βλέπει ή απο τα τα μέρη που πάει... Δεν είναι απλά οι σκεψεις του ήρωα και τίποτα άλλο. Η οπτικη γωνία -ακομα και αν μας τα περιγραφει και στα δυο ο κεντρικος ηρωας- στον αλχημιστη δεν ξερω.. μου φαινεται πιο "κλειστή" να το πω;
Εγώ πάλι δεν βρίσκω καμιά διαφορά ανάμεσα στο μικρό πρίγκιπα και σε ένα παραμύθι ή μια ιστορία από τους μύθους του Αισώπου σε πιο εκτεταμένη ανάλυση. Και τα 2 προσπαθούν να περάσουν ένα πράγμα (όχι πάνω από 1 δίδαγμα) και γύρω από αυτό περιστρέφεται η πλοκή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πανέμορφο βιβλίο αλλά για μένα ο Αλχημιστής είναι άλλο στυλ που λέει πολλά και διαφορετικά πράγματα.
Το ότι ο Κοελιο έγινε πλέον εμπορικός και όλα τα βιβλία του κινούνται στο ίδιο μοτίβο δεν αναιρεί για μένα την αξία του Αλχημιστή ως βιβλίο, ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 30 χρόνια. Νομίζω ότι η πρόταση που έγραψα στο παραπάνω quote είναι η καλύτερη που μου έρχεται, ως σύντομα διατυπωμένη άποψη και προσπάθεια σύγκρισης των δύο βιβλίων. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση η σύγκριση των 2 βιβλίων δεν μ αρέσει
*
*
*
*
*
*
Dominique Weasley- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 803
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2011
Magical Identity
Blood Status: Muggle born
Today's thought: I'm dreaming of a white Christmas!!
- Δημοσίευση Ν°64
Μικρός Πρίγκιπας!!
Ο Αλχημιστής δε μου άρεσε ιδιαίτερα, ίσως επειδή το διάβασα σε μια φάση της ζωής μου που δεν ήμουν ''συγκεντρωμένη'' για να το καταλάβω-βιώσω διαφορετικά ή απλά επειδή είχα ακούσει τόσα πολλά γι'αυτό το βιβλίο κι είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες. Θέλω πάντως να το ξαναδιαβάσω με μεγαλύτερη ηρεμία.
Ο Αλχημιστής δε μου άρεσε ιδιαίτερα, ίσως επειδή το διάβασα σε μια φάση της ζωής μου που δεν ήμουν ''συγκεντρωμένη'' για να το καταλάβω-βιώσω διαφορετικά ή απλά επειδή είχα ακούσει τόσα πολλά γι'αυτό το βιβλίο κι είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες. Θέλω πάντως να το ξαναδιαβάσω με μεγαλύτερη ηρεμία.
Vesper- Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
- Αριθμός μηνυμάτων : 2141
Ημερομηνία εγγραφής : 31/03/2013
Magical Identity
Today's thought: Light thinks it travels faster than anything, but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always gotten there first, and is waiting for it.
- Δημοσίευση Ν°65
Αδιαμφισβήτητα και ακράδαντα ο Μικρός Πρίγκιπας.Έχω διαβάσει και τον Αλχημιστή,στην έκτη δημοτικού νομίζω,τότε ναι,είχα ενθουσιαστεί.Αλλά νομίζω ότι είναι κάπως υπερεκτιμημένο.Σίγουρα από τα πιο καλά του συγγραφέα του.
Ο Μικρός Πρίγκιπας,θα διαβαστεί ξανά και ξανά και ξανά.Είναι ένα πολύ σύνθετο βιβλίο μέσα στην απλότητά του.
Ο Μικρός Πρίγκιπας,θα διαβαστεί ξανά και ξανά και ξανά.Είναι ένα πολύ σύνθετο βιβλίο μέσα στην απλότητά του.
- do you really wanna know?:
- https://www.youtube.com/watch?v=RzuXZfKg2YM
Επισκέπτης- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°66
Μα φυσικά τον μικρό πρίγκηπα, τα έχω διαβάσει και τα δύο, όλα πολύ ωραία, αλλά προτιμώ το πρώτο!
Alison Sheridan- Hogwarts Professor
- Αριθμός μηνυμάτων : 10933
Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2013
Magical Identity
Today's thought: Je deviens plus difficile, plus insociable, de plus en plus misanthrope.
- Δημοσίευση Ν°67
Και τα δυο ειναι πολυ ωραια βιβλια αλλα ψηφισα τον αλχημιστη... <3
~NEMI4ever♥πολύ με ΛΙ
.- Baby let my blood flow:
- grey until the fuckin’ grave.
Severous Albous- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 658
Ημερομηνία εγγραφής : 10/03/2014
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°68
αμα ειναι ο Αλχιμηστης ο Νικολας Φλαμελ (αυτη η σειρα), τοτε ασυζητητί ο Νίκολας Φλαμέλ
βέβαια και ο Μικρός Πρίγκηπας μου άρεσε
βέβαια και ο Μικρός Πρίγκηπας μου άρεσε
. .
Louna fw- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 1378
Ημερομηνία εγγραφής : 09/01/2014
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°69
Αλχημιστής!! Πέρα απο το ότι ο Coello είναι στο τοπ 10 των συγγραφέων που αγαπώ ο Αλχημιστής και το Ημερολόγιο ενός Μάγου πιστέυω είναι τα καλύτερά του!!
Roland Weasley- Δημοσιογράφος
- Αριθμός μηνυμάτων : 4343
Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2014
Magical Identity
Today's thought: Fuck it all.
- Δημοσίευση Ν°70
Μικρός πρίγκιπας.
Just because everybody hates it doesn't mean it's no good.
-Despicable Me 2
-Despicable Me 2
Yes, you are cute
but a minion will always be cuter
but a minion will always be cuter