Hecate έγραψε:
- Σπόιλερ:
geowizard έγραψε:Ανάθεμα σε όποιον βρει οτιδήποτε που να υπάγεται στον μισογυνισμό πάνω μου. Είμαι γνωστός άλλωστε για την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφω προς το γυναικείο φύλο.
Βρήκα αυτό, σου κάνει;geowizard έγραψε:Εγώ αυτό που κατάλαβα από το εν λόγω βιβλίο είναι το πόσο ηλίθια μπορεί να είναι μια γυναίκα, και την επίδραση που έχει στη συμπεριφορά της η περίοδος (την οποία φαίνεται να έχει η εν λόγω κυρία 24/7 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 μήνες τον χρόνο).
Όχι, γιατί αν δεν σου κάνει υπάρχει και αυτό:geowizard έγραψε:Κατά την άποψή μου, στις γυναίκες θα πρέπει να απαγορεύεται η ανάγνωση αυτού του βιβλίου, και στους άντρες να επιβάλλεται για να καταλάβουμε τις επιπτώσεις της περιόδου στη συμπεριφορά σας.
Διάβασέ το και πες μου μετά κατά πόσο συμφωνείς.
Και αυτό:geowizard έγραψε:Το γεγονός ότι το 1930 σας επετράπη να φοράτε μπικίνι, δεν σημαίνει πως μέχρι τότε ήσασταν υπόδουλες στους άνδρες.
Και αυτό:geowizard έγραψε:(τώρα το εάν έμπλεκε με κάποιον ηλίθιο ευγενή απλά και μόνο επειδή ήθελε τίτλους αλλά καταλάβαινε στη συνέχεια ότι ο εν λόγω κύριος μόνο κύριος δεν ήταν, δεν της φταίει κανένας)
Δεν σε ξέρω οπότε δεν έχω ιδέα για τη ιδιαίτερη αγάπη σου προς το γυναικείο φύλο, όχι ότι μου λέει κάτι αφού μπορείς κάλλιστα να αγαπάς ή "αγαπάς" κάποιον και ταυτόχρονα να τον θεωρείς κατώτερο σου και άξιο σεξιστικού χιούμορ. Το τσουβάλιασμα του 50% του πληθυσμού της γης σε γυναικούλες που κυβερνώνται από τις ορμόνες τους είναι μισογυνιστικό. Το να θεωρείς ότι η περίοδος κάνει τις γυναίκες αυτοκαταστροφικές και ηλίθιες είναι μισογυνιστικό. Το να θεωρείς πως στις γυναίκες θα έπρεπε να απαγορεύεται οι ανάγνωση συγκεκριμένων βιβλίων προς γνώση και συμμόρφωση είναι μισογυνιστικό. Το να λες ότι "επετράπη" στις γυναίκες να φορούν ένα συγκεκριμένο ένδυμα λες και θα έπρεπε ζητούν την άδεια σαν τα παιδάκια και μετά να συμπληρώνεις ότι δεν ήταν υπόδουλες στους άνδρες είναι μισογυνιστικό. Το να αγνοείς παντελώς τις συνθήκες μιας εποχής στην οποία οι γονείς πάντρευαν τις κόρες τους με βάση το συμφέρον την οικογένειας και να το απλοποιείς λέγοντας πως για έναν αποτυχημένο γάμο με έναν ακατάλληλο σύζυγο φταίει η γυναίκα είναι μισογυνιστικό.
Και ποιο είναι το κόλλημα σου με την περίοδο; Τι πιστεύεις πως γίνεται σε μια γυναίκα κατά την διάρκεια αυτής και που το διάβασες; Θα ήθελα να δω τις πηγές σου.
Δεν μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις και δεν με ενδιαφέρει τι ψευδαίσθηση έχεις εσύ για τον εαυτό σου. Είσαι σεξιστής.
Δηλαδή, για να καταλάβω, το γεγονός ότι από την εποχή του Ναπολέοντα είχαν οι γυναίκες δικαιώματα (κυρίως λόγω της Ζοζεφίνας και της επιθυμίας του Ναπολέοντα να την κάνει βασίλισσα της Αυστρίας --> παρέθεσα και τις πηγές μου) σε συνδυασμό με το ότι το εν λόγω βιβλίο μας παρουσιάζει όντως μία γυναίκα να κάνει σε κάτι περισσότερο από το 99% του βιβλίου ηλιθιότητες δίχως να χρησιμοποιεί τη λογική με κάνει σεξιστή; Σοβαρά τώρα; Τραγελαφικό...... Κλαίω από τα γέλια, κυριολεκτικά!
Υ.Γ. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά κάπου νομίζω πως διάβασα πως τέτοια συμπεριφορά οφείλεται σε διάφορα κόμπλεξ κατωτερότητας. Ψαξ' το. Και πριν χαρακτηρίσεις κάποιον κάνε τον κόπο να μάθεις κάτι ελάχιστα γι' αυτόν.
Και για να απαντήσω:
Hecate έγραψε:Δεν σε ξέρω οπότε δεν έχω ιδέα για τη ιδιαίτερη αγάπη σου προς το γυναικείο φύλο, όχι ότι μου λέει κάτι αφού μπορείς κάλλιστα να αγαπάς ή "αγαπάς" κάποιον και ταυτόχρονα να τον θεωρείς κατώτερο σου και άξιο σεξιστικού χιούμορ. Τραγελαφικό. Το τσουβάλιασμα του 50% του πληθυσμού της γης σε γυναικούλες που κυβερνώνται από τις ορμόνες τους είναι μισογυνιστικό. Τσουβάλιασμα; Για τι πράγμα μιλάς; Μήπως μιλάς για όσες είναι άπιστες ως προς τον σύζυγό τους; Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω σε αυτό. Το να θεωρείς ότι η περίοδος κάνει τις γυναίκες αυτοκαταστροφικές και ηλίθιες είναι μισογυνιστικό. Δεν θεωρώ αυτό, απλά ανέφερα την περίοδο ως τη μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω στην συμπεριφορά της Άννας. Το να θεωρείς πως στις γυναίκες θα έπρεπε να απαγορεύεται οι ανάγνωση συγκεκριμένων βιβλίων προς γνώση και συμμόρφωση είναι μισογυνιστικό. Πάλι δεν κατάλαβες το πνεύμα μου. Μιας και φαίνεται ότι διαβάζεις αρκετά, να υποθέσω ότι σου είναι γνωστή η υπερβολή, σωστά; Το να λες ότι "επετράπη" στις γυναίκες να φορούν ένα συγκεκριμένο ένδυμα λες και θα έπρεπε ζητούν την άδεια σαν τα παιδάκια και μετά να συμπληρώνεις ότι δεν ήταν υπόδουλες στους άνδρες είναι μισογυνιστικό. Το ότι δεν ήταν υπόδουλες είναι γεγονός. Το ότι τους επετράπη τότε να φοράνε μπικίνι επίσης είναι γεγονός. Τι από αυτά τα δύο γεγονότα σε χάλασε δεν μπορώ αν το συνειδητοποιήσω. Το να αγνοείς παντελώς τις συνθήκες μιας εποχής στην οποία οι γονείς πάντρευαν τις κόρες τους με βάση το συμφέρον την οικογένειας και να το απλοποιείς λέγοντας πως για έναν αποτυχημένο γάμο με έναν ακατάλληλο σύζυγο φταίει η γυναίκα είναι μισογυνιστικό. Από την οικογένειά μου γνωρίζω πως από το 1870 παντρεύονταν όλα τα οικογενειακά μου μέλη από αγάπη και όχι από υποχρέωση. Για πιο πριν δεν γνωρίζω, δεν έχουμε και κανέναν να μας πει.
Και ποιο είναι το κόλλημα σου με την περίοδο; Είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά της. Κανένα κόλλημα απολύτως. Τι πιστεύεις πως γίνεται σε μια γυναίκα κατά την διάρκεια αυτής και που το διάβασες; Θα ήθελα να δω τις πηγές σου. Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Ίσως ξέχασες κάποια λέξη ή κάτι άλλο, πάντως δεν έβγαλα νόημα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την geowizard στις Δευ Ιουν 16, 2014 3:14 pm, 3 φορές συνολικά