.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+19
Lisette de Lapin
The Sorting Hat
Merlin the Great
geowizard
Aurora Sinistra
@RtVaVa
anthian9
Mysterious Wizard
Isabelle Lightwood
Helena Malfoy
Amelia Blackfoot
Mirabelle Salvatore
Amycus
Arcturus Regulus Black
Phineas Nigellus Black
Hecate
Cassandra Black
Romilda Vane
Morgan le Fay
23 απαντήσεις

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε;

geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought:

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Empty Απ: Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε;

Δημοσίευση από geowizard Δευ Ιουν 16, 2014 2:42 pm

Hecate έγραψε:
    Σπόιλερ:

Δηλαδή, για να καταλάβω, το γεγονός ότι από την εποχή του Ναπολέοντα είχαν οι γυναίκες δικαιώματα (κυρίως λόγω της Ζοζεφίνας και της επιθυμίας του Ναπολέοντα να την κάνει βασίλισσα της Αυστρίας --> παρέθεσα και τις πηγές μου) σε συνδυασμό με το ότι το εν λόγω βιβλίο μας παρουσιάζει όντως μία γυναίκα να κάνει σε κάτι περισσότερο από το 99% του βιβλίου ηλιθιότητες δίχως να χρησιμοποιεί τη λογική με κάνει σεξιστή; Σοβαρά τώρα; Τραγελαφικό...... Κλαίω από τα γέλια, κυριολεκτικά!

Υ.Γ. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά κάπου νομίζω πως διάβασα πως τέτοια συμπεριφορά οφείλεται σε διάφορα κόμπλεξ κατωτερότητας. Ψαξ' το. Και πριν χαρακτηρίσεις κάποιον κάνε τον κόπο να μάθεις κάτι ελάχιστα γι' αυτόν.

Και για να απαντήσω:

Hecate έγραψε:Δεν σε ξέρω οπότε δεν έχω ιδέα για τη ιδιαίτερη αγάπη σου προς το γυναικείο φύλο, όχι ότι μου λέει κάτι αφού μπορείς κάλλιστα να αγαπάς ή "αγαπάς" κάποιον και ταυτόχρονα να τον θεωρείς κατώτερο σου και άξιο σεξιστικού χιούμορ. Τραγελαφικό. Το τσουβάλιασμα του 50% του πληθυσμού της γης σε γυναικούλες που κυβερνώνται από τις ορμόνες τους είναι μισογυνιστικό. Τσουβάλιασμα; Για τι πράγμα μιλάς; Μήπως μιλάς για όσες είναι άπιστες ως προς τον σύζυγό τους; Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω σε αυτό. Το να θεωρείς ότι η περίοδος κάνει τις γυναίκες αυτοκαταστροφικές και ηλίθιες είναι μισογυνιστικό. Δεν θεωρώ αυτό, απλά ανέφερα την περίοδο ως τη μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω στην συμπεριφορά της Άννας. Το να θεωρείς πως στις γυναίκες θα έπρεπε να απαγορεύεται οι ανάγνωση συγκεκριμένων βιβλίων προς γνώση και συμμόρφωση είναι μισογυνιστικό. Πάλι δεν κατάλαβες το πνεύμα μου. Μιας και φαίνεται ότι διαβάζεις αρκετά, να υποθέσω ότι σου είναι γνωστή η υπερβολή, σωστά; Το να λες ότι "επετράπη" στις γυναίκες να φορούν ένα συγκεκριμένο ένδυμα λες και θα έπρεπε ζητούν την άδεια σαν τα παιδάκια και μετά να συμπληρώνεις ότι δεν ήταν υπόδουλες στους άνδρες είναι μισογυνιστικό. Το ότι δεν ήταν υπόδουλες είναι γεγονός. Το ότι τους επετράπη τότε να φοράνε μπικίνι επίσης είναι γεγονός. Τι από αυτά τα δύο γεγονότα σε χάλασε δεν μπορώ αν το συνειδητοποιήσω. Το να αγνοείς παντελώς τις συνθήκες μιας εποχής στην οποία οι γονείς πάντρευαν τις κόρες τους με βάση το συμφέρον την οικογένειας και να το απλοποιείς λέγοντας πως για έναν αποτυχημένο γάμο με έναν ακατάλληλο σύζυγο φταίει η γυναίκα είναι μισογυνιστικό. Από την οικογένειά μου γνωρίζω πως από το 1870 παντρεύονταν όλα τα οικογενειακά μου μέλη από αγάπη και όχι από υποχρέωση. Για πιο πριν δεν γνωρίζω, δεν έχουμε και κανέναν να μας πει.
    Και ποιο είναι το κόλλημα σου με την περίοδο; Είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά της. Κανένα κόλλημα απολύτως. Τι πιστεύεις πως γίνεται σε μια γυναίκα κατά την διάρκεια αυτής και που το διάβασες; Θα ήθελα να δω τις πηγές σου. Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Ίσως ξέχασες κάποια λέξη ή κάτι άλλο, πάντως δεν έβγαλα νόημα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την geowizard στις Δευ Ιουν 16, 2014 3:14 pm, 3 φορές συνολικά

Geowizard
    Merlin the Great
    Merlin the Great
    Administrator
    Adviser to Minister
    Administrator Adviser to Minister

Αριθμός μηνυμάτων : 35474
    Ημερομηνία εγγραφής : 20/03/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Οι στιγμές για να γίνουν αναμνήσεις χρειάζονται αγάπη. Το HarryWorld είναι αγάπη

Δημοσίευση από Merlin the Great Δευ Ιουν 16, 2014 2:50 pm

Πρώτο geowizard gia panta ο τρόπος που διατυπώνεις την άποψη σου αλλοιώνει την ίδια την άποψη. Εκτός αν πισω απο αυτο κρύβεται ο σεξισμός που αναφέρθηκε και παραπάνω και με βρίσκει απολυτα σύμφωνω.

Τέλος να πούμε ότι η Αννα Καρένινα ως σύμβολο και ηρωίδα έχει κερδίσει τον παγκόσμιο σεβασμό μετά την ενσάρκωση της από τη Μιεμιε Ντενίση.

Μια τραγική ηρωίδα μέσα απο μία τραγική ηθοποιό.
    Αυτό θα ήθελα να αναλυθει geowizard gaunt γιατί δεν γίνεται να ξεπερνάμε τα πραγματικά δράματα της ζωής.

Αυτά.

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Image10

Waldorf

House of Westeros:
    geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από geowizard Δευ Ιουν 16, 2014 3:00 pm

Merlin the Great έγραψε:Πρώτο geowizard gia panta ο τρόπος που διατυπώνεις την άποψη σου αλλοιώνει την ίδια την άποψη. Εκτός αν πισω απο αυτο κρύβεται ο σεξισμός που αναφέρθηκε και παραπάνω και με βρίσκει απολυτα σύμφωνω.

Τέλος να πούμε ότι η Αννα Καρένινα ως σύμβολο και ηρωίδα έχει κερδίσει τον παγκόσμιο σεβασμό μετά την ενσάρκωση της από τη Μιεμιε Ντενίση.

Μια τραγική ηρωίδα μέσα απο μία τραγική ηθοποιό.
    Αυτό θα ήθελα να αναλυθει geowizard gaunt γιατί δεν γίνεται να ξεπερνάμε τα πραγματικά δράματα της ζωής.

Αυτά.

Κανένα είδος σεξισμού δεν με διακατέχει και ντροπή σε όποιον το λέει αυτό δίχως να με ξέρει. Ο τρόπος που διατυπώνω την άποψή μου γνωρίζω πως είναι περίεργος, γι' αυτό άλλωστε και εύχομαι συνέχεια όλα τα άτομα με τα οποία συζητώ να έχουν ικανοποιητική νοημοσύνη ώστε να καταλάβουν τουλάχιστον την θέση μου στο κάθε ζήτημα. Κατά τα άλλα συμφωνώ. Ειδικά με την Ντενίση!  :P

Έχει επεξεργασθεί από τον/την geowizard στις Δευ Ιουν 16, 2014 3:02 pm, 2 φορές συνολικά

Geowizard
    Amycus
    Amycus
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Δημοσίευση από Amycus Δευ Ιουν 16, 2014 3:01 pm

Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε την συζήτηση στο άπειρο καθώς έχουμε τελείως διαφορετική θεώρηση για την ηθική και πως αυτή τελικά ορίζει την μοιχεία γενικά αλλά και στην περίπτωση της Καρένινας.Θεωρείς ανήθικη την Καρένινα γιατί κερατώνει τον άντρα της.Δεκτό.Θεωρώ ηρωΐδα την Καρένινα γιατί σπάει την σύμβαση ακόμα και αν αυτό την κάνει ανήθικη.Στους αιώνες κανείς άνδρας δεν θεωρήθηκε ανήθικος επειδή κεράτωνε την γυναίκα του,απο τον Οδυσσέα μέχρι τον Γιόζεφ Μπρόϊερ που ετοιμάζεται να το σκάσει με την ερωμένη του αφήνωντας γυναίκα και παιδιά.Ξαφνικά,η ηθική μας έγινε ευλύγιστη και βολική.Απέναντι σε αυτό το ηθικό βόλεμα του μοιχού,θα πρέπει ή να τους χαρακτηρίσω όλους ανήθικους και απάνθρωπα υποκριτικούς ή να θεωρήσω ηρωΐδα (λογοτεχνικά πάντα) την Καρένινα.

Δεν το γύρισα στην μυθολογία αλλά πρέπει να δούμε και άλλες μεγάλες γυναικείες μορφές της ιστορίας για να κάνουμε και κάποιες συγκρίσεις.Απέναντι στην πιστή Πηνελόπη που περιμένει καρτερικά έναν Οδυσσέα υφαίνοντας και ξηλώνοντας το πέπλο και στην ερωτευμένη Μήδεια,υπάρχει χάσμα και βλέπουμε το ίδιο πράμα: τι περιμένει η κοινωνία απο την γυναίκα (Πηνελόπη) και τι θέλει η γυναίκα (Μήδεια). Η δεύτερη καταντά ένα τίποτα,μια μητροκτόνος,μια φόνισσα απλά και μόνο γιατί επιλέγει να κάνει κάτι που δεν έχει οριστεί για αυτή.Οπως και η Καρένινα.Επρεπε να είναι σύζυγος,να είναι μητέρα,να είναι ηθική,να,να,να...

Το ότι πέρασε ένας Διαφωτισμός,δεν λέει και τόσα πολλά τελικά στην πράξη.Έπρεπε να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι ώστε να γίνουν οι θεωρητικές διακηρύξεις του 1789 περί ισότητας κατακτήσεις και να γίνει μεγάλος αγώνας.Αν ίσχυε το θεωρητικό,δεν θα είχαμε ποτέ το κίνημα του φεμινισμού στην ιστορία ή έστω τις σουφραζέτες.Και δεν μιλάμε φυσικά για ένα μπικίνι.Ας αναφερθούμε μόνο στο γεγονός ότι ο ξυλοδαρμός (ενδοοικογενειακή βία) δεν μπορούσε να σταθεί ως κατηγορητήριο απο μια γυναίκα στο δικαστήριο για ένα διαζύγιο μέχρι το 1960.Λοιπόν,οι θεωρητικές κατακτήσεις είναι πράγματι η αιχμή του δόρατος αλλά και "θεωρίας πράξις επίβασης."

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Gg10
    geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από geowizard Δευ Ιουν 16, 2014 3:06 pm

Amycus έγραψε:Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε την συζήτηση στο άπειρο καθώς έχουμε τελείως διαφορετική θεώρηση για την ηθική και πως αυτή τελικά ορίζει την μοιχεία γενικά αλλά και στην περίπτωση της Καρένινας.Θεωρείς ανήθικη την Καρένινα γιατί κερατώνει τον άντρα της.Δεκτό.Θεωρώ ηρωΐδα την Καρένινα γιατί σπάει την σύμβαση ακόμα και αν αυτό την κάνει ανήθικη.Στους αιώνες κανείς άνδρας δεν θεωρήθηκε ανήθικος επειδή κεράτωνε την γυναίκα του,απο τον Οδυσσέα μέχρι τον Γιόζεφ Μπρόϊερ που ετοιμάζεται να το σκάσει με την ερωμένη του αφήνωντας γυναίκα και παιδιά.Ξαφνικά,η ηθική μας έγινε ευλύγιστη και βολική.Απέναντι σε αυτό το ηθικό βόλεμα του μοιχού,θα πρέπει ή να τους χαρακτηρίσω όλους ανήθικους και απάνθρωπα υποκριτικούς ή να θεωρήσω ηρωΐδα (λογοτεχνικά πάντα) την Καρένινα.

Δεν το γύρισα στην μυθολογία αλλά πρέπει να δούμε και άλλες μεγάλες γυναικείες μορφές της ιστορίας για να κάνουμε και κάποιες συγκρίσεις.Απέναντι στην πιστή Πηνελόπη που περιμένει καρτερικά έναν Οδυσσέα υφαίνοντας και ξηλώνοντας το πέπλο και στην ερωτευμένη Μήδεια,υπάρχει χάσμα και βλέπουμε το ίδιο πράμα: τι περιμένει η κοινωνία απο την γυναίκα (Πηνελόπη) και τι θέλει η γυναίκα (Μήδεια). Η δεύτερη καταντά ένα τίποτα,μια μητροκτόνος,μια φόνισσα απλά και μόνο γιατί επιλέγει να κάνει κάτι που δεν έχει οριστεί για αυτή.Οπως και η Καρένινα.Επρεπε να είναι σύζυγος,να είναι μητέρα,να είναι ηθική,να,να,να...

Το ότι πέρασε ένας Διαφωτισμός,δεν λέει και τόσα πολλά τελικά στην πράξη.Έπρεπε να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι ώστε να γίνουν οι θεωρητικές διακηρύξεις του 1789 περί ισότητας κατακτήσεις και να γίνει μεγάλος αγώνας.Αν ίσχυε το θεωρητικό,δεν θα είχαμε ποτέ το κίνημα του φεμινισμού στην ιστορία ή έστω τις σουφραζέτες.Και δεν μιλάμε φυσικά για ένα μπικίνι.Ας αναφερθούμε μόνο στο γεγονός ότι ο ξυλοδαρμός (ενδοοικογενειακή βία) δεν μπορούσε να σταθεί ως κατηγορητήριο απο μια γυναίκα στο δικαστήριο για ένα διαζύγιο μέχρι το 1960.Λοιπόν,οι θεωρητικές κατακτήσεις είναι πράγματι η αιχμή του δόρατος αλλά και "θεωρίας πράξις επίβασης."

Στο πρώτο να αναφέρω πως το ίδιο ανήθικος είναι και ο οποιοσδήποτε άνδρας κερατώνει τη γυναίκα του, δεν κάνω διαχωρισμούς.

Η Πηνελόπη είχε αντιληφθεί το γεγονός ότι είχε ολόκληρη οικογένεια να κρατήσει όσο έλλειπε ο άνδρας της, κάτι το οποίο η Καρένινα έδειχνε να μην την νοιάζει.

Για το τελευταίο συμφωνώ. Εγώ μίλησα κυρίως για το θεωρητικό κομμάτι και όχι τόσο για το πρακτικό όπου συμφωνώ και επαυξάνω.

Geowizard
    anthian9
    anthian9

Αριθμός μηνυμάτων : 20262
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από anthian9 Δευ Ιουν 16, 2014 3:18 pm

geowizard έγραψε:
    Aurora Sinistra έγραψε:Άννα καρένινα

Σπόιλερ:

geowizard έγραψε:.

Εγώ αυτό που κατάλαβα από το εν λόγω βιβλίο είναι το πόσο ηλίθια μπορεί να είναι μια γυναίκα, και την επίδραση που έχει στη συμπεριφορά της η περίοδος (την οποία φαίνεται να έχει η εν λόγω κυρία 24/7 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 μήνες τον χρόνο).

Και μόνο αυτά τα δύο quotes να εξετάσεις κανείς, μπορεί να φτάσει με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι η κριτική σου είναι σεξιστική. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεις την χειραφέτηση της γυναίκας ως αποτέλεσμα ετεροκατεύθυνσης, πόσο μάλιστα της περιόδου της. Η Άννα Καρένινα είναι μια γυναίκα που αποφασίζει (όχι πάντως επειδή έχει περίοδο) να διεκδικήσει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και στον έρωτα. Ναι, αφήνει μαι οικογένεια πίσω. Ναι, πάει κόντρα σε όλες τις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής. Σε καμία περίπτωση όμως δεν το κάνει αυτό επειδή ξύπνησε μια μέρα, είχε περίοδο και αποφάσισε να κερατώσει τον άντρα της και να παρατήσει το παιδί της. Παίρνει την πιο δύσκολη απόφαση και όχι ελαφρά τη καρδία. Με την ίδια λογική, αιώνες τώρα, οι άντρες που απατούν τις γυναίκες τους και παρατάνε τις οικογένειές του, θα έπρεπε να λαμβάνουν εξίσου σκληρή κριτική από άτομα σαν και σενα. :P 

Δικαιώμά σου να ταυτίζεσαι με τον άντρα της Άννας, δικαιώμά μας ως γυναίκες να μην προσβάλλεις την νοημοσύνη μας.

Καιρός να επιστρέψουμε στο θέμα μας, που είναι τα παζάρια βιβλίου.
    Η συζήτηση μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί στις "κριτικές βιβλίων".

♩ - ♫

Warriors don't show their heart
    until the axe reveals it.
    geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από geowizard Δευ Ιουν 16, 2014 3:23 pm

anthian9 έγραψε:Και μόνο αυτά τα δύο quotes να εξετάσεις κανείς, μπορεί να φτάσει με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι η κριτική σου είναι σεξιστική. Τότε σας ενημερώνω ότι καταλήξατε σε λάθος συμπέρασμα. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεις την χειραφέτηση της γυναίκας ως αποτέλεσμα ετεροκατεύθυνσης, πόσο μάλιστα της περιόδου της. Η Άννα Καρένινα είναι μια γυναίκα που αποφασίζει (όχι πάντως επειδή έχει περίοδο) να διεκδικήσει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και στον έρωτα. Την περίοδο την ανέφερα για το συμβάν όπου κατηγορεί τον Βρόσκι ότι δεν την αγαπάει, παρά τα όσα έχει κάνει για εκείνη. Και προφανώς περιείχε μια δόση κρύου χιούμορ. Ναι, αφήνει μαι οικογένεια πίσω. Ναι, πάει κόντρα σε όλες τις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής. Σε καμία περίπτωση όμως δεν το κάνει αυτό επειδή ξύπνησε μια μέρα, είχε περίοδο και αποφάσισε να κερατώσει τον άντρα της και να παρατήσει το παιδί της. Ό,τι είπα πιο πριν. Παίρνει την πιο δύσκολη απόφαση και όχι ελαφρά τη καρδία. Με την ίδια λογική, αιώνες τώρα, οι άντρες που απατούν τις γυναίκες τους και παρατάνε τις οικογένειές του, θα έπρεπε να λαμβάνουν εξίσου σκληρή κριτική από άτομα σαν και σενα. :P Την οποία κριτική ήδη λαμβάνουν από εμένα τον ίδιο.

Δικαιώμά σου να ταυτίζεσαι με τον άντρα της Άννας, δικαιώμά μας ως γυναίκες να μην προσβάλλεις την νοημοσύνη μας. Δεν προσέβαλα την νοημοσύνη σας, εάν καταλάβατε αυτό τότε δεν φταίω εγώ.

Καιρός να επιστρέψουμε στο θέμα μας, που είναι τα παζάρια βιβλίου.
    Η συζήτηση μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί στις "κριτικές βιβλίων".

Σαν να μιλάω Κινέζικα ένα πράγμα, δίχως να ξέρω Κινέζικα.  :P Πραγματικά, τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε αυτό που λέω; ti? 

Geowizard
    Hecate
    Hecate
    Member of Order of Merlin 3rd
    Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Hecate Δευ Ιουν 16, 2014 3:36 pm

Το συμπέρασμα είναι ολόσωστο. Αν δεν ήθελες να βγει αυτό το συμπέρασμα να μην έλεγες αυτά που έλεγες. Από το δικό σου το χέρι περνάει.

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα πήγα από τους πάγκους μεταχειρισμένων στο Θησείο ένα παμπάλαιο κιτρινισμένο βιβλίο σχεδίου μόδας με πατρόν κτλ. και την Έκθεση Ιδεών του Ζίγκφριντ Λεντς.

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Ws1999D
    geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από geowizard Δευ Ιουν 16, 2014 3:43 pm

Hecate έγραψε:Το συμπέρασμα είναι ολόσωστο. Αν δεν ήθελες να βγει αυτό το συμπέρασμα να μην έλεγες αυτά που έλεγες. Από το δικό σου το χέρι περνάει.

Δηλαδή μου προτείνεις να μην λέω την άποψή μου (από την οποία βγάλατε κάποιοι από εσάς λάθος συμπέρασμα) απλά και μόνο επειδή δεν μπορείτε να καταλάβετε τι λέω; Μήπως, λέω μήπως, δεν θέλετε να καταλάβετε; Διότι δεν εξηγείται αλλιώς, δύο σελίδες τώρα τα εξηγώ, ακόμα και η τρίχρονη βαφτιστήρα μου το έχει καταλάβει!

Όπως και να έχει, εγώ το σταματάω εδώ. Όποιος ήθελε να καταλάβει, κατάλαβε. Όποιος, παρά τις δύο σελίδες εξηγήσεις που έχω δώσει και που αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας, εξακολουθεί να μην μπορεί να καταλάβει, τότε παίζουν άλλα θέματα για τα οποία δεν είμαι εγώ υπαίτιος.

Καλή συνέχεια.

Geowizard
    The Sorting Hat
    The Sorting Hat
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Αριθμός μηνυμάτων : 36341
    Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2011

Magical Identity
    Today's thought: Life is like a box of chocolates. Except it's not.

Δημοσίευση από The Sorting Hat Παρ Ιουλ 18, 2014 5:36 pm

Είχα πάει πέρυσι σε παζάρι που είχε γίνει εδώ κοντά, στην Αρχαία Ολυμπία. Δεν είχαν τρομερή ποικιλία αλλά είχε ενδιαφέρον. Για κάποιο λόγο ο μόνος πάγκος που είχε πέραση ήταν αυτός με τα κόμικ του Αρκά.

Εγώ πήρα ένα βιβλίο του Pullman (Northern Lights, Sally Lockhart) που παρουσιάζει και αξιολογεί μύθους των αδερφών Γκριμ. Έχει και πολύ μαμάτο εξώφυλλο.
    Here!:

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Screen24
    Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Tumblr11
    Cassandra Black
    Cassandra Black
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33695
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Δευ Δεκ 15, 2014 1:23 am

Πήγαμε στο παζάρι του Βήματος (1 βιβλίο με 1 ευρώ) και το σηκώσαμε ολίγον red face
    -Δυο βιβλία του Τσιφόρου, τα Βιβλικά Χαμόγελα και τα Ρεμάλια οι Ήρωες.
    -Τον Λουκή Λάρα του Βικέλα.
    -Τον Ζητιάνο του Καρκαβίτσα.
    -Δύο αστυνομικά του Γιάννη Μαρή, το Έγκλημα στο Κολωνάκι και το Ο Θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα.
    -Τον Β' τόμο του Ο Μαιτρ κι η Μαργαρίτα, του Μπουλγκάκοφ. Δεν βρήκα τον πρώτο και γενικώς η σειρά με τα λογοκριμένα είχε εξαφανιστεί.
    -Ένα βιβλίο με συνταγές εμπνευσμένες από την νεοελληνική λογοτεχνία για τη μαμά μου.
    -Ένα βιβλίο καλλιεργειών για τον πατέρα μου.
    -Δύο βιβλία χειροτεχνιών και DIY.
    -Ένα cd με τραγούδια από το Les Miserables.
    12 ευρώ σύνολο lalala

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Y2uq2a4e

We seed the stars:
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Δευ Δεκ 15, 2014 2:47 am

^ Πες μου οτι δεν τελειωσε crossfingers και ποτε τελειωνει. Razz

ghgh
    hhg
    hy
    Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Magical Identity
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Δευ Δεκ 15, 2014 2:28 pm

Τελείωσε χτες Razz

We seed the stars:
    Lisette de Lapin
    Lisette de Lapin
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 11396
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2011

Magical Identity
    Today's thought: κεφτέδες.

Δημοσίευση από Lisette de Lapin Δευ Δεκ 15, 2014 4:53 pm

Αχ κι εγω πήγα την Πέμπτη<3

-ένα βιβλίο με συνταγές ζαχαροπλαστικής
    -ένα βιβλίο σχετικά με τον εμφύλιο του '43 για τον μπαμπα μου.
    -ένα αναγνωστικό του '73 για την μαμά μου
    -Μεθυσμένη Πολιτεία του Πατατζη
    -Μεταμόρφωση του Κάφκα
    -Ουδεν νεότερον απο το δυτικό μέτωπο του Ρεμαρκ.

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Pamjim10

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 6BKOQ7P

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Pamjim11
    Mirabelle Salvatore
    Mirabelle Salvatore
    Βιβλιοθηκάριος
    Βιβλιοθηκάριος

Αριθμός μηνυμάτων : 14394
    Ημερομηνία εγγραφής : 06/02/2012

Magical Identity
    Today's thought: 'HAIL HYDRA'

Δημοσίευση από Mirabelle Salvatore Δευ Δεκ 15, 2014 6:23 pm

Cassandra Black έγραψε:Τελείωσε χτες Razz

^Ντροπή σου, δεν μου είπες τίποτα. Σε αφορίζω! snob

♔ THE DARK PRINCE & THE SCAVENGER ♔
     Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Tenor
    “I've never felt so alone.”
    “You're not alone.”
    “Neither are you. It's not too late.”

"Let the past die."~ K.R. :
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Κυρ Δεκ 21, 2014 11:28 pm

Κυριακατικο παζαρι σημερα+ ακυρος πάγκος βιβλιοπωλείου στο κεντρο Razz :

-ο παιχτης, Ντοστογιεφσκι
    -Το ημερολογιο της Αννας Φρανκ
    -Η Δικη, Καφκα
    -Ο Έφηβος, Ντοστογιέφσκι

7 ευρω. hurrah

ghgh
    hhg
    hy
    Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Morgan le Fay
    Morgan le Fay
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 33267
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009

Magical Identity
    Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.

Δημοσίευση από Morgan le Fay Τρι Δεκ 23, 2014 3:44 pm

Cassandra Black έγραψε:Πήγαμε στο παζάρι του Βήματος (1 βιβλίο με 1 ευρώ) και το σηκώσαμε ολίγον red face
    -Δυο βιβλία του Τσιφόρου, τα Βιβλικά Χαμόγελα και τα Ρεμάλια οι Ήρωες.
    -Τον Λουκή Λάρα του Βικέλα.
    -Τον Ζητιάνο του Καρκαβίτσα.
    -Δύο αστυνομικά του Γιάννη Μαρή, το Έγκλημα στο Κολωνάκι και το Ο Θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα.
    -Τον Β' τόμο του Ο Μαιτρ κι η Μαργαρίτα, του Μπουλγκάκοφ. Δεν βρήκα τον πρώτο και γενικώς η σειρά με τα λογοκριμένα είχε εξαφανιστεί.
    -Ένα βιβλίο με συνταγές εμπνευσμένες από την νεοελληνική λογοτεχνία για τη μαμά μου.
    -Ένα βιβλίο καλλιεργειών για τον πατέρα μου.
    -Δύο βιβλία χειροτεχνιών και DIY.
    -Ένα cd με τραγούδια από το Les Miserables.
    12 ευρώ σύνολο lalala

Μωρή latsoula lasombra!

Oh, the skies, tumbling from your eyes
    So sublime, a chase to end all time
    Seasons call and fall, from grace and uniform
    Anatomical, metaphysical

Oh, the dye, a blood red setting sun
    Rushing through my veins, burning up my skin
    I will survive, live and thrive
    Win this deadly game

Love crime
    I will survive, live and thrive
    I will survive
    I will...

Mirabelle Salvatore
    Mirabelle Salvatore
    Βιβλιοθηκάριος
    Βιβλιοθηκάριος

Magical Identity

Δημοσίευση από Mirabelle Salvatore Τρι Δεκ 23, 2014 11:47 pm

^Είναι, είναι, συμφωνώ. Razz

“You're not alone.”

kentra
    kentra
    Τεταρτοετής στην Σχολή
    Τεταρτοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 171
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2014

Magical Identity
    Today's thought: there's no goodbye,only love!

Δημοσίευση από kentra Τετ Δεκ 24, 2014 12:12 am

εγω ειχα πετυχει ενα το καλοκαιρι στην πολη μου και πηρα

1)<<Η Γυναικα της Πάτρας>> 3 ευρω

2) <<αγαπησα τον δολοφονο μου >> 4,50 ευρω
    3)<<ο κυκλος με την κιμωλια >> 2,00 ευρω
    4)<<η παπισσα ιωαννα >> 2,50 ευρω

πριν κανα 2 μερες βρεθηκα θεσσαλονικη που ηταν το ιδιο παζαρι στην τσιμισκη αν δεν κανω λαθος και πηρα

1)<> 5 ευρω
    2)<<μπροστα στον καθρεφτη>> 3 ευρω
    3)<<ο υμνος των χριστουγεννων >> 4 ευρω
    4)<<η γυναικα ενος αλλου>> ντοστογιεφσκι 2,50 ευρω
    5)<<ο γερος μου>> 5 ευρω

γενικα δεν πολυτρελαινομαι αλλα εχω αναγκη να διαβαζω και καθως οι καλες εκδοσεις ειναι πανακριβες απεχω και βρισκω πιο οικονομικες λυσεις...μαλιστα τωρα που μου το θυμησατε αυτες τις μερες εχει ξανα αλλο παζαρι στην πολη μου οποτε μαλλον θα παω απο εκει να δω τι παιζει...

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 American-horror-story-ahs-evan-peters-QlqQchOwD5gac

Roland Weasley
    Roland Weasley
    Δημοσιογράφος
    Δημοσιογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 4343
    Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2014

Magical Identity
    Today's thought: Fuck it all.

Δημοσίευση από Roland Weasley Κυρ Δεκ 28, 2014 11:01 am

Έχω πάει αρκετές φορές.

Just because everybody hates it doesn't mean it's no good.
    -Despicable Me 2

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 2eehhdzΠαζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Ok7edxΠαζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Zjjlte
    Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 2ir17rkΠαζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 N6cbqgΠαζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 2e3wcuo

Yes, you are cute
    but a minion will always be cuter

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 2q99kli
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Cassandra Black Κυρ Ιαν 10, 2016 10:15 pm

Ξεκίνησε καινούριο παζάρι στην πλατεία Κοτζιά, μέχρι τις 7 Φλεβάρη :P

We seed the stars:
    Beatrice Lightwood
    Beatrice Lightwood
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 1762
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/12/2015

Magical Identity
    Today's thought: -You're weird. -Sorry. -it was a compliment.

Δημοσίευση από Beatrice Lightwood Κυρ Ιαν 10, 2016 10:57 pm

Εγώ το πιο πρόσφατο παζάρι που πήγα ήταν ένα χριστουγεννιατικο που γινόταν στη Πάτρα στο veso mare oh! τόσα πολλά βιβλία... wiii μέχρι και το 50 shades of grey είχανε 9 -10 ευρώ :ρ

Yes, I'm a shadowhunter ♥

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Rhphd3
    -I saw Galaxies in your eyes.

♡:
    Claire Delacour
    Claire Delacour
    Administrator
    Head of D.I.M.C.
    AdministratorHead of D.I.M.C.

Αριθμός μηνυμάτων : 10301
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/04/2015

Magical Identity
    Today's thought: give more, expect less

Δημοσίευση από Claire Delacour Κυρ Ιαν 10, 2016 11:01 pm

^^ πάμε????

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Stormy10
    my stuff... :
    Mirabelle Salvatore
    Mirabelle Salvatore
    Βιβλιοθηκάριος
    Βιβλιοθηκάριος

Magical Identity

Δημοσίευση από Mirabelle Salvatore Δευ Ιαν 11, 2016 8:23 pm

^Και δεν πάμε, είναι κοντά σε συγκοινωνία, το μετρό πηγαίνει? Razz

“You're not alone.”

Claire Delacour
    Claire Delacour
    Administrator
    Head of D.I.M.C.
    AdministratorHead of D.I.M.C.

Αριθμός μηνυμάτων : 10301
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/04/2015

Magical Identity
    Today's thought: give more, expect less

Δημοσίευση από Claire Delacour Δευ Ιαν 11, 2016 11:08 pm

^ να το κάνουμε σαν την προηγούμενη φορά που είχαμε πάει fridays μετά :P 
    κανονίστε να πάμε όλοι μαζί Very Happy

Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε; - Σελίδα 4 Stormy10
    my stuff... :

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 4:56 am