Ας πουν καλύτερα ότι μειώνονται οι απολαβές μεταφραστών/editors/σχεδιαστών εξωφύλλων/εκδοτών/βιβλιοπώλων να πω οκ έχουν πόιντ.
+19
Lisette de Lapin
The Sorting Hat
Merlin the Great
geowizard
Aurora Sinistra
@RtVaVa
anthian9
Mysterious Wizard
Isabelle Lightwood
Helena Malfoy
Amelia Blackfoot
Mirabelle Salvatore
Amycus
Arcturus Regulus Black
Phineas Nigellus Black
Hecate
Cassandra Black
Romilda Vane
Morgan le Fay
23 απαντήσεις
Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε;
Cassandra Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 33695
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.
- Δημοσίευση Ν°51
Απ: Παζάρια βιβλίου! Πηγαίνετε;
Πώς ακριβώς το ευτελίζεις, αφού σε ό,τι μορφή και να το διαβάζεις και όσο και να πλήρωσες (ή δεν πλήρωσες) το βιβλίο είναι πάντα βιβλίο και το περιεχόμενο δεν αλλάζει.
Ας πουν καλύτερα ότι μειώνονται οι απολαβές μεταφραστών/editors/σχεδιαστών εξωφύλλων/εκδοτών/βιβλιοπώλων να πω οκ έχουν πόιντ.
- We seed the stars:
Morgan le Fay- Βάρδος
- Αριθμός μηνυμάτων : 33267
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.
- Δημοσίευση Ν°52
ρε αγάπη μου, δεν το βλέπουν όλοι όπως εμείς το βιβλίο στο κοινό ευτελίζεται, άσχετα με το αν αλλάζει ή όχι το περιεχόμενο
πόσο πια να ρίξουν τις απολαβές; ας το κάνουμε και τζάμπα δηλαδή!
πόσο πια να ρίξουν τις απολαβές; ας το κάνουμε και τζάμπα δηλαδή!
Oh, the skies, tumbling from your eyes
So sublime, a chase to end all time
Seasons call and fall, from grace and uniform
Anatomical, metaphysical
Oh, the dye, a blood red setting sun
Rushing through my veins, burning up my skin
I will survive, live and thrive
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°53
Κωνσταντίνα,πώς απαξιώνεις το βιβλίο με το να το πουλάς σε παζάρι ή πανηγύρι ή πώς το ευτελίζεις; Δεν έχουν την λογική του "δύο κιλά βιβλία,10 ευρώ" απλά πουλάνε σε καλύτερες τιμές,δεν λειτουργούν σαν μανάβηδες.Ο χώρος αλλάζει,το περιτύλιγμα.Το περιεχόμενο που μας νοιάζει,παραμένει το ίδιο και το βιβλίο ίσως και να έρχεται πιο κοντά σε ένα κοινό που δεν θα έμπαινε εύκολα σε βιβλιοπωλείο.
_
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
__
____
___
___
-----
-----
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°54
Amycus έγραψε:Κωνσταντίνα,πώς απαξιώνεις το βιβλίο με το να το πουλάς σε παζάρι ή πανηγύρι ή πώς το ευτελίζεις; Δεν έχουν την λογική του "δύο κιλά βιβλία,10 ευρώ" απλά πουλάνε σε καλύτερες τιμές,δεν λειτουργούν σαν μανάβηδες.Ο χώρος αλλάζει,το περιτύλιγμα.Το περιεχόμενο που μας νοιάζει,παραμένει το ίδιο και το βιβλίο ίσως και να έρχεται πιο κοντά σε ένα κοινό που δεν θα έμπαινε εύκολα σε βιβλιοπωλείο.
Πες τα να μην τα λέμε εμείς!
Άλλωστε, δεν πιστεύω πως περιμένει κανείς συντελεστής να βγάλει χρήματα από την πώληση σε χώρους παζαριών βιβλίων... Τα χρήματα που θα βγάλουν, είτε είναι λίγα είτε περισσότερα, βγαίνουν από τις πωλήσεις μεγάλου αριθμού αντιτύπων σε βιβλιοπωλεία... Από κει και πέρα, το βιβλίο είναι ελεύθερο να κυκλοφορήσει και σε διαφορετικούς χώρους, να πλησιάσει διαφορετικούς ανθρώπους με μικρότερη, θεωρητικά, αγοραστική δύναμη. Το θεωρώ μεγάλη επιτυχία και θα το χα μεγάλο καμάρι να μπορούσε ένα βιβλίο μου να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του στο ευρύ κοινό μέσω ενός παζαριού, παρά μέσω π.χ. μιας εφημερίδας που εκεί και το εξώφυλλο ευτελίζεται και η ποιότητα του χαρτιού, ακόμα και η γραμματοσειρά γίνεται πιο δυσανάγνωστη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το βιβλίο πρωτίστως το γράφεις γιατί θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο. Και όχι τόσο για να βγάλεις λεφτά απ' αυτό.
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
Morgan le Fay- Βάρδος
Magical Identity
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.
- Δημοσίευση Ν°55
έτσι νομίζεις;Amycus έγραψε:-Δεν έχουν την λογική του "δύο κιλά βιβλία,10 ευρώ"
-δεν λειτουργούν σαν μανάβηδες.
Αρα ας σταματήσουμε να γράφουμε στην κρίση. το βιβλίο μας, εκτός κι αν είμαστε η Λένα Μαντά, δεν πρόκειται να πουλήσει, οπότε ας γεμίσουμε την αγορά με μαλακίες αποκλειστικά.anthian9 έγραψε:
Άλλωστε, δεν πιστεύω πως περιμένει κανείς συντελεστής να βγάλει χρήματα από την πώληση σε χώρους παζαριών βιβλίων...
Το θεωρώ λίγο στρεβλό από μέρους σου να υπερασπίζεσαι με τόσο σθένος τις απόψεις σου κατά της κυβέρνησης/τρόικας που έχει μειώσει μισθούς και αυτή η περίπτωση να μην σου κάνει εντύπωση. Γιατί για τον συγγραφέα/συντελεστή/βιβλιοπώλη, αυτό ακριβώς είναι. Μείωση μισθού, από 50% εως 80%.
Anatomical, metaphysical
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Hecate- Member of Order of Merlin 3rd
- Αριθμός μηνυμάτων : 11334
Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°56
O συγγραφέας (που είναι ο μόνος παράγοντας που με καίει εμένα) πληρώνεται από τον εκδοτικό του οίκο. Δεν μαζεύουν οι πωλητές δυο χούφτες κέρματα και για να του στείλουν. Τα βιβλία που πωλούνται στα παζάρια είτε είναι αγορασμένα από τον εκδοτικό οίκο και πωλούνται για τους ΧΨ λόγους σε τιμή κόστους άρα ο συγγραφέας παίρνει το μερίδιο του, είτε είναι μεταπωλημένα/δωρισμένα και ο συγγραφέας παίρνει ένα στάνταρ συμβολικό ποσό από κάποιον φορέα που υπολογίζει τα έσοδα που χάνονται με αυτόν τον τρόπο. Όχι, δεν είναι ιδανική λύση αλλά αν είναι να μιλήσουμε γι' αυτό ας πούμε και για τους εκδοτικούς οίκους που πουλάνε τα βιβλία λες και είναι φτιαγμένα από μασίφ λευκόχρυσο.
Αυτό που θεωρώ ευτελισμό του βιβλίου είναι να μπει δώρο σε εφημερίδα. Και δεν αναφέρομαι σε βιβλία που ο συγγραφέας τους δεν ζει ή έχουν ληγμένα πνευματικά δικαιώματα. Αν ήμουν συγγραφέας θα ήθελα να παίρνει κάποιος το βιβλίο μου επειδή θέλησε να το διαβάσει, όχι επειδή ήθελε να πάρει τη Βημαντόνα και βρήκε μόνο την έκδοση με τα 3 σιντί, το βιβλίο μου και 15 ευρώ σε κουπόνια του Μαρινόπουλου.
Αυτό που θεωρώ ευτελισμό του βιβλίου είναι να μπει δώρο σε εφημερίδα. Και δεν αναφέρομαι σε βιβλία που ο συγγραφέας τους δεν ζει ή έχουν ληγμένα πνευματικά δικαιώματα. Αν ήμουν συγγραφέας θα ήθελα να παίρνει κάποιος το βιβλίο μου επειδή θέλησε να το διαβάσει, όχι επειδή ήθελε να πάρει τη Βημαντόνα και βρήκε μόνο την έκδοση με τα 3 σιντί, το βιβλίο μου και 15 ευρώ σε κουπόνια του Μαρινόπουλου.
.
Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°57
Morgan le Fay έγραψε:το βιβλίο μας, εκτός κι αν είμαστε η Λένα Μαντά, δεν πρόκειται να πουλήσει, οπότε ας γεμίσουμε την αγορά με μαλακίες αποκλειστικά.
Νομίζω η Ανθή απάντησε σε αυτό.
anthian9 έγραψε:Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το βιβλίο πρωτίστως το γράφεις γιατί θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο. Και όχι τόσο για να βγάλεις λεφτά απ' αυτό.
Άρα το να μην γράφουμε επειδή δεν θα πουλήσει που κολλάει;
---------
Morgan le Fay έγραψε:Γιατί για τον συγγραφέα/συντελεστή/βιβλιοπώλη, αυτό ακριβώς είναι. Μείωση μισθού, από 50% εως 80%.
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Για όλους αυτούς είναι επιπλέον απολαβές(έστω και μειωμένες) από βιβλία που σε ράφια βιβλιοπωλείων δεν υπήρχε περίπτωση να πουληθούν και θα θεωρούνταν στοκ. Και δε θα πωλούνταν για 2+ λόγους:
1)Στα βιβλιοπωλεία είναι ακριβότερα. 2)Στα βιβλιοπωλεία δεν υπάρχει τέτοια αθρόα προσέλευση κόσμου και μαζική προώθηση του βιβλίου. Υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται να αγοράσουν βιβλίο μόνο και μόνο επειδή βλέπουν το "παζάρι" ή επειδή ακούν για αυτό.
Συνεπώς και το βιβλίο προωθείται. Και λιγότερα βιβλία μένουν απούλητα στα ράφια. Και αυξάνει ο τζίρος του επαγγελματία που βλέπει να του επιστρέφονται χρήματα από βιβλία που είχε προμηθευτεί αλλά έμειναν απούλητα . Το γεγονός ότι προσπαθείς να αποδείξεις πως το παζάρι "βλάπτει" τον βιβλιοπώλη ή τον συγγραφέα είναι λαθεμένο αφού αυτοί οι ίδιοι θέλουν να γίνονται παζάρια για τους παραπάνω λόγους(και όχι μόνο ίσως) , δεν γίνονται με το ζόρι. Οπότε μένει το θέμα της αισθητικής που είναι στην κρίση του καθενός
*
*
*
*
*
*
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°58
Arcturus Regulus Black έγραψε:Morgan le Fay έγραψε:Γιατί για τον συγγραφέα/συντελεστή/βιβλιοπώλη, αυτό ακριβώς είναι. Μείωση μισθού, από 50% εως 80%.
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Για όλους αυτούς είναι επιπλέον απολαβές(έστω και μειωμένες) από βιβλία που σε ράφια βιβλιοπωλείων δεν υπήρχε περίπτωση να πουληθούν και θα θεωρούνταν στοκ. Και δε θα πωλούνταν για 2+ λόγους:
1)Στα βιβλιοπωλεία είναι ακριβότερα. 2)Στα βιβλιοπωλεία δεν υπάρχει τέτοια αθρόα προσέλευση κόσμου και μαζική προώθηση του βιβλίου. Υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται να αγοράσουν βιβλίο μόνο και μόνο επειδή βλέπουν το "παζάρι" ή επειδή ακούν για αυτό.
Συνεπώς και το βιβλίο προωθείται. Και λιγότερα βιβλία μένουν απούλητα στα ράφια. Και αυξάνει ο τζίρος του επαγγελματία που βλέπει να του επιστρέφονται χρήματα από βιβλία που είχε προμηθευτεί αλλά έμειναν απούλητα . Το γεγονός ότι προσπαθείς να αποδείξεις πως το παζάρι "βλάπτει" τον βιβλιοπώλη ή τον συγγραφέα είναι λαθεμένο αφού αυτοί οι ίδιοι θέλουν να γίνονται παζάρια για τους παραπάνω λόγους(και όχι μόνο ίσως) , δεν γίνονται με το ζόρι. Οπότε μένει το θέμα της αισθητικής που είναι στην κρίση του καθενός
Απαντάει για μένα, χωρίς εμένα, τον λατρεύω.
Κωνσταντίνα μερικές φορές καλό είναι να ακούς και τι έχουν να πουν και κάποια άλλα άτομα πάνω σε ένα θέμα και να βγάζεις ένα γενικό συμπέρασμα από όλα όσα ειπώθηκαν. Δεν είσαι παντογνώστης σε αυτό το θέμα, δεν είμαι ούτε εγώ, αλλά επειδή συζητάμε για χρήματα κυρίως, υπάρχει μια αντικειμενική αλήθεια, ακόμη κι αν εμείς έχουμε διαμορφώσει διάφορες υποκειμενικές απόψεις.
Στα υπόλοιπα απάντησε ο Χρήστος καταλλήλως...
♩ - ♫
Morgan le Fay- Βάρδος
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°59
Ανθή, δεν το παιξα παντογνώστης, εξέφρασα την άποψή μου.
Τέλος πάντων, δεν έχω καν την όρεξη/θέληση να απαντήσω, οπότε απλά θα μείνω στο ότι διαφωνώ.
Τέλος πάντων, δεν έχω καν την όρεξη/θέληση να απαντήσω, οπότε απλά θα μείνω στο ότι διαφωνώ.
Anatomical, metaphysical
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
@RtVaVa- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 10225
Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2008
Magical Identity
Today's thought: lalala
- Δημοσίευση Ν°60
Η μόνη έκφραση που κάπως με ενόχλησε. Ισχύει εν μέρει, αλλά αν πάρεις τοις μετρητοίς μια τέτοια ιδεολογία, τότε οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να αμοίβονται, επειδή κάνουν τέχνη και όχι καταναγκαστική εργασία για βιοπορισμό. Φυσικά και δεν θες να πεις αυτό, απλώς μου φαίνεται ότι μια τέτοια γενίκευση μπορεί να πάρει και τέτοιες διαστάσεις.anthian9 έγραψε:Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το βιβλίο πρωτίστως το γράφεις γιατί θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο. Και όχι τόσο για να βγάλεις λεφτά απ' αυτό.
Νομίζω η Κώνα το πήρε πιο φιλοσοφικά: αν κοστολογήσεις κάτι χαμηλά το υποβαθμίζεις και καλλιτεχνικά; Αν βάλεις σε κάτι ένα ταμπελάκι με μια τιμή που είναι μικρότερη από του διπλανού, τότε το ένα είναι καλύτερο έργο και το άλλο χειρότερο;
Βασικά πιστεύω το δικαίωμα σε φτηνά βιβλία πάει χεράκι χεράκι με το δικαίωμα σε δωρεάν παιδεία. Σε παζάρια έχω δει σε πλειονότητα κλασικούς συγγραφείς οι οποίοι δεν χρεώνουν καν πνευματικά δικαιώματα. Και γενικώς καλό είναι να έχει πολύς κόσμος πρόσβαση στην γνώση.
Ο λόγος που γίνονται τα παζάρια δεν είναι φυσικά ανθρωπιστικός αλλά οικονομικός, και σε αυτά τα χωράφια δεν μπορώ να μπω (μου φάνηκαν λογικότατες οι αιτιολογήσεις της Εκάτης και του Αρκτούρου). Το ότι γίνεται όμως κάτι με σκοπό το κέρδος, κάτι που έχει δυσανάλογα ενοχοποιηθεί στο μυαλό μας, δεν σημαίνει ότι δεν έχει και θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
We will always be so much more human than we wished to be.
- They're taking the Hobbits to Isengard!:
- Έπρεπε:
Κάνε μια παύση.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°61
Amycus έγραψε:-Δεν έχουν την λογική του "δύο κιλά βιβλία,10 ευρώ"
-δεν λειτουργούν σαν μανάβηδες.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς το βιβλίο talisman ή τόσο ιερό αντικείμενο για να εκτίθεται ή να πουλιέται σε συγκεκριμένους χώρους και κάτι εκτός του βιβλιοπωλείου,είναι απαγορευμένο ή βέβηλο.Είναι ένα προϊόν και σαν προϊόν,μπορεί να πουλιέται και να διατίθεται με όλους τους γνωστούς τρόπους.Απο την στιγμή που κοστολογείται,δεν μας απασχολεί πλέον ο τρόπος και ο τόπος.Απο την άλλη,βρίσκω την άποψή σου υπερβολικά ελιτίστικη.Σκοπός του βιβλίου είναι να διαβαστεί απο τον κόσμο και μια τέτοια θεώρηση μόνο καλό δεν κάνει αφού αποξενώνει το βιβλίο και το προορίζει για λίγους και εκλεκτούς ενώ όλη η προσπάθεια θα πρέπει να επικεντρώνεται στο ακριβώς αντίθετο: στο ότι το βιβλίο είναι για όλους μας,ελάτε να γνωρίσουμε το βιβλίο.Αν ενας τρόπος είναι το παζάρι με ελκυστικότερες τιμές ή ένα πανηγύρι με 50% μείωση στην τιμή,τότε το θεωρώ έναν ιδανικό για να βρει απήχηση σε ευρύτερες μάζες.Morgan le Fay έγραψε:έτσι νομίζεις;
Όσο για τις απολαβές,όπως γράφει και η Εκάτη,ο συγγραφέας που πρωτίστως μας ενδιαφέρει,πληρώνεται.Αν ο εκδοτικός οίκος που έχει αναλάβει την πιθανή μετάφραση,την στοιχειοθεσία,την ποιότητα του χαρτιού,το εξώφυλλο/οπισθόφυλλο και γενικά το βιβλίο σαν αντικείμενο πλέον,αποφασίζει απο την αρχική υπερκοστολόγηση να το διαθέσει στην κανονική του τιμή σε ένα παζάρι,και πάλι δεν έχουμε χασούρα εκτός και αν αναφέρεσαι στα υπερκέρδη των εκδοτικών οίκων.Μην ξεχνάς ότι μόνο ελάχιστοι συγγραφείς πληρώνονται επί των πωλήσεων και οι μεταφραστές άπαξ,ενώ σε κάθε βιβλίο αυτά χρεώνονται στο ακέραιο.Οπότε,αν ένα παζάρι,"χτυπάει" οικονομικά έναν εκδοτικό οίκο,δεν λυπάμαι καθόλου,αντίθετα,μαζεύει λίγο τις τραγικές τιμές με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι.
_
__
____
___
___
-----
-----
__
____
___
___
-----
-----
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°62
Θέλω να πω ότι συγγραφέας δεν γίνεσαι για βιοπορισμό. Τουλάχιστον δεν ξεκινάς με τέτοιο σκοπό.@RtVaVa έγραψε:Η μόνη έκφραση που κάπως με ενόχλησε. Ισχύει εν μέρει, αλλά αν πάρεις τοις μετρητοίς μια τέτοια ιδεολογία, τότε οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να αμοίβονται, επειδή κάνουν τέχνη και όχι καταναγκαστική εργασία για βιοπορισμό. Φυσικά και δεν θες να πεις αυτό, απλώς μου φαίνεται ότι μια τέτοια γενίκευση μπορεί να πάρει και τέτοιες διαστάσεις.anthian9 έγραψε:Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το βιβλίο πρωτίστως το γράφεις γιατί θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο. Και όχι τόσο για να βγάλεις λεφτά απ' αυτό.
♩ - ♫
Romilda Vane- Δασοφύλακας
- Αριθμός μηνυμάτων : 12879
Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010
Magical Identity
Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;
- Δημοσίευση Ν°63
Ναι, ισως για καποιον που μετράει την τεχνη με το χρήμα.@Rt έγραψε:αν κοστολογήσεις κάτι χαμηλά το υποβαθμίζεις και καλλιτεχνικά; Αν βάλεις σε κάτι ένα ταμπελάκι με μια τιμή που είναι μικρότερη από του διπλανού, τότε το ένα είναι καλύτερο έργο και το άλλο χειρότερο;
Αλλά δε νομίζω οτι η οικονομική αξία καθοριζει και την καλλιτεχνικη αξια ενος εργου/βιβλίου, οποιουδηποτε προϊόντος γενικότερα. Το πόσο ακριβό ειναι κατι εχει να κάνει περισσοτερο με το ποσο διαφημίζεται - και σιγουρα δεν διαφημιζονται παντα τα αξιολογα περισσοτερο απο τις σαβουρες. Αλλωστε υπάρχουν πολλά καλλιτεχνήματα που μενουν στην αφάνεια για πολύ καιρό, συγραφείς που γινονται γνωστοί μετά θάνατον κτλ, ειτε επειδη δεν ειχαν την καταλληλη διαφήμιση έίτε επειδη η θεματολογία τους ήταν "μπροστα απο την εποχή" τους και δεν ενδιέφερε τους ανθρώπους της, οποτε δεν εγιναν γνωστόι τοτε αλλα αργοτερα. Και αντιστοιχα πολλά "καλλιτεχνηματα" που προβάλλονται περισσοτερο και ετσι εχουν απήχηση ενώ ειναι για τα μπάζα. Εδώ πουλάει αντιτυπα το "50 αποχρώσεις του Γκρι" και σε οποιο βιβλιοπωλείο και να πας μοστράρει και απο ένα εξώφυλλο της Λενας Μαντα. :p
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Phineas Nigellus Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 63952
Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.
- Δημοσίευση Ν°64
και της Χρυσηίδας προφανώς μην ξεχνάμε τον ορισμό του ακριβό=ΠΟΙΟΤΗΣ
meet me in montauk
Carl
Aurora Sinistra- Μαγικός Ζωολόγος
- Αριθμός μηνυμάτων : 8719
Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°65
πήγα στο μπαζάρ που κάνει το βήμα στο μέγαρο μουσικής και πήρα την Άννα καρένινα, ¨εγκλημα και τιμωρία, Δόκτωρ Ζιβάγκο, ουδέν νεότερον απο το δυτικό μέτωπο και κατι κινέζικες συνταγές
geowizard- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°66
Aurora Sinistra έγραψε:Άννα καρένινα
- Σπόιλερ:
- Κατά την άποψή μου, στις γυναίκες θα πρέπει να απαγορεύεται η ανάγνωση αυτού του βιβλίου, και στους άντρες να επιβάλλεται για να καταλάβουμε τις επιπτώσεις της περιόδου στη συμπεριφορά σας.
Διάβασέ το και πες μου μετά κατά πόσο συμφωνείς.
Geowizard
Magical Identity
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.
- Δημοσίευση Ν°67
Γουάτ.
ΓΟΥΑΤ.
ΓΟΥΑΤ.
- Σπόιλερ:
- Ό,τι έκανε η Άννα δεν το έκανε επειδή είχε PMS αλλά επειδή ήθελε να ξεφύγει. Δεν πιστεύω καν ότι ήταν τόσο ερωτευμένη, απλά προσπαθούσε να ξεφύγει από μια προδιαγεγραμμένη και βαρετή ζωή κι ο Αλεξέι ήταν το κατάλληλο πρόσωπο γι' αυτό.
Εξάλλου αυτοκτόνησε επειδή είχε φτάσει σε αδιέξοδο, ήταν πλέον κοινωνικά αποκλεισμένη ως κάποια που παράτησε τον άντρα της κι από πάνω της έφευγε κι ο Βρόνσκι σιγά-σιγά.
Αν οι άντρες πρέπει να το διαβάσουν, είναι για να συνειδητοποιήσουν πως δεν είμαστε τα ρομποτάκια τους.
- We seed the stars:
geowizard- Χρυσούχος
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°68
Cassandra Black έγραψε:Γουάτ.
ΓΟΥΑΤ.
- Σπόιλερ:
Ό,τι έκανε η Άννα δεν το έκανε επειδή είχε PMS αλλά επειδή ήθελε να ξεφύγει. Δεν πιστεύω καν ότι ήταν τόσο ερωτευμένη, απλά προσπαθούσε να ξεφύγει από μια προδιαγεγραμμένη και βαρετή ζωή κι ο Αλεξέι ήταν το κατάλληλο πρόσωπο γι' αυτό.
Εξάλλου αυτοκτόνησε επειδή είχε φτάσει σε αδιέξοδο, ήταν πλέον κοινωνικά αποκλεισμένη ως κάποια που παράτησε τον άντρα της κι από πάνω της έφευγε κι ο Βρόνσκι σιγά-σιγά.
Αν οι άντρες πρέπει να το διαβάσουν, είναι για να συνειδητοποιήσουν πως δεν είμαστε τα ρομποτάκια τους.
Ενίσταμαι:
- Σπόιλερ:
Αρχικά να πω ότι θαυμάζω τον Λέων Τολστόι κυρίως για το υπέροχο έργο του "Πόλεμος και ειρήνη". Παρ' όλα αυτά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέλει να μας περάσει μέσω του "Άννα Καρένινα" δημιουργώντας μου προβληματισμούς.
Εγώ αυτό που κατάλαβα από το εν λόγω βιβλίο είναι το πόσο ηλίθια μπορεί να είναι μια γυναίκα, και την επίδραση που έχει στη συμπεριφορά της η περίοδος (την οποία φαίνεται να έχει η εν λόγω κυρία 24/7 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 μήνες τον χρόνο).
Επίσης δείχνει και διάφορα κακώς κείμενα της πολιτείας που ισχύουν και σήμερα, όπως για παράδειγμα την προκατάληψη ότι η μητέρα μεγαλώνει καλύτερα τα παιδιά από τον πατέρα (στο συγκεκριμένο έργο, ο νόμιμος άντρας της δείχνει πραγματικά να νοιάζεται και να αγαπά το παιδί του, δέχοντας μάλιστα να μεγαλώσει και το ξώγαμο παιδί της γυναίκας του που ξενοπηδιώταν ασύστολα).
Επίσης, αφού ο ερωμένος της έχει παρατήσει ολόκληρη Στρατιωτική Καριέρα και έχει δεχτεί να γίνει δακτυλοδεικτούμενος για την Άννα, αυτή είναι τόσο ηλίθια που εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν την αγαπάει, απλά επειδή δέχτηκε ένα γράμμα από τη μητέρα του που του έφερε μία κοπέλα. Όχι μωρή Άννα, ο άλλος παράτησε τα πάντα για εσένα και κατέστρεψε το image του στην κοινωνία για να βρίσκεται μαζί σου, αλλά εσύ ακόμα πιστεύεις ότι δεν σε αγαπάει! Τράβα αυτοκτόνα ρε Άννα! Oh wait!
Geowizard
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°69
Τα κακώς κείμενα σ' αυτό το βιβλίο ας μην τα πιάσουμε, είναι πολλά και εκνευριστικά.
- Σπόιλερ:
- Ναι η Άννα είναι ηλίθια. Δε διαφωνώ σ' αυτό. Το ότι τόλμησε να κάνει κάτι που την κατέστησε δακτυλοδεικτούμενη, δεν την κάνει έξυπνη. Αλλά κι ο Βρόνσκι είναι ηλίθιος γιατί -μου φάνηκε τουλάχιστον, δεν πρέπει να ήταν πολύ καλή η μετάφραση που διάβασα- της φερόταν τελείως συγκαταβατικά και ρε φίλε δε φέρεσαι έτσι σε κάποια που παράτησε τα πάντα για χάρη σου.
Βασικά όλοι οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι ηλίθιοι αλλά δε θα το αναλύσω εδώ γιατί είναι και λίγο σπαμ.
- We seed the stars:
geowizard- Χρυσούχος
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°70
Cassandra Black έγραψε:Τα κακώς κείμενα σ' αυτό το βιβλίο ας μην τα πιάσουμε, είναι πολλά και εκνευριστικά.
- Σπόιλερ:
Ναι η Άννα είναι ηλίθια. Δε διαφωνώ σ' αυτό. Το ότι τόλμησε να κάνει κάτι που την κατέστησε δακτυλοδεικτούμενη, δεν την κάνει έξυπνη. Αλλά κι ο Βρόνσκι είναι ηλίθιος γιατί -μου φάνηκε τουλάχιστον, δεν πρέπει να ήταν πολύ καλή η μετάφραση που διάβασα- της φερόταν τελείως συγκαταβατικά και ρε φίλε δε φέρεσαι έτσι σε κάποια που παράτησε τα πάντα για χάρη σου.
Βασικά όλοι οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι ηλίθιοι αλλά δε θα το αναλύσω εδώ γιατί είναι και λίγο σπαμ.
Τελευταίο σπαμ από εμένα :
- Σπόιλερ:
- Ο Βρόνσκι μια χαρά της φερότανε, η Άννα πρέπει να είχε ψυχολογικά. Επίσης δεν κατάλαβα ποτέ γιατί την συγχώρησε ο νόμιμος σύζυγός της. Εγώ στη θέση του (μιας και είμαι τρελός όσον αφορά την απιστία) θα την είχα πετάξει από το παράθυρο, και έτσι και πλησίαζε το σπίτι μου, θα την κυνηγούσα με το δίκαννο. Άντε, πες ότι την έκανε την βλακεία η Άννα αφού όπως έλεγε δεν την ένοιαζε για την άποψη της κοινωνίας. Γιατί να αυτοκτονήσει;
Πάντως χάρηκα πάρα πολύ για την Κίτυ! Από ηλίθια αυτή κατέληξε ίσως η πιο εύστροφη χαρακτήρας του βιβλίου.
Geowizard
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°71
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω λίγο μισογύνικη αυτή την κριτική.geowizard έγραψε:Aurora Sinistra έγραψε:Άννα καρένινα
- Σπόιλερ:
Κατά την άποψή μου, στις γυναίκες θα πρέπει να απαγορεύεται η ανάγνωση αυτού του βιβλίου, και στους άντρες να επιβάλλεται για να καταλάβουμε τις επιπτώσεις της περιόδου στη συμπεριφορά σας.
Δεν είναι τυχαίο που ο Τολστόϊ επιλέγει μια γυναίκα της αριστοκρατίας για κεντρική ηρωΐδα.Ο έρωτας,ο γάμος,τα παιδιά,η συντροφικότητα είναι όλα κανονισμένα.Ο Τολστόϊ αμφισβητεί την σύμβαση του γάμου και του κανονισμένου και δίνει το δικαίωμα στην ηρωΐδα να ερωτευθεί,να γίνει μοιχαλίδα και άρα δακτυλοδεικτούμενη.Δίνει το δικαίωμα να επιλέξει την ζωή της ακόμα και αν αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή της.Την κάνει τραγική φιγούρα επειδή αρνείται τις συμβάσεις και το συμβόλαιο με μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει αλλά όχι και το ήθος της,κοντολογίς και οι άνθρωποι.
Μην ξεχνάς και την ιστορία του Λιέβιν που είναι κεντρική στο μυθιστόρημα.Ενας πλούσιος γαιοκτήμονας που νιώθει τύψεις και ενοχές και αποφασίζει να ζήσει όπως οι εργάτες του.Ανήκουστο για την θέση του.Αλλά κοντά στην ιστορία της Καρένινα,την τόσο αντισυμβατική,ένας πλούσιος που αυτοεξοστρακίζεται με τους εργάτες του και όλα αυτά στην τσαρική ρωσική κοινωνία.
_
__
____
___
___
-----
-----
__
____
___
___
-----
-----
geowizard- Χρυσούχος
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°72
Amycus έγραψε:Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω λίγο μισογύνικη αυτή την κριτική.
Δεν είναι τυχαίο που ο Τολστόϊ επιλέγει μια γυναίκα της αριστοκρατίας για κεντρική ηρωΐδα.Ο έρωτας,ο γάμος,τα παιδιά,η συντροφικότητα είναι όλα κανονισμένα.Ο Τολστόϊ αμφισβητεί την σύμβαση του γάμου και του κανονισμένου και δίνει το δικαίωμα στην ηρωΐδα να ερωτευθεί,να γίνει μοιχαλίδα και άρα δακτυλοδεικτούμενη.Δίνει το δικαίωμα να επιλέξει την ζωή της ακόμα και αν αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή της.Την κάνει τραγική φιγούρα επειδή αρνείται τις συμβάσεις και το συμβόλαιο με μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει αλλά όχι και το ήθος της,κοντολογίς και οι άνθρωποι.
Μην ξεχνάς και την ιστορία του Λιέβιν που είναι κεντρική στο μυθιστόρημα.Ενας πλούσιος γαιοκτήμονας που νιώθει τύψεις και ενοχές και αποφασίζει να ζήσει όπως οι εργάτες του.Ανήκουστο για την θέση του.Αλλά κοντά στην ιστορία της Καρένινα,την τόσο αντισυμβατική,ένας πλούσιος που αυτοεξοστρακίζεται με τους εργάτες του και όλα αυτά στην τσαρική ρωσική κοινωνία.
Ανάθεμα σε όποιον βρει οτιδήποτε που να υπάγεται στον μισογυνισμό πάνω μου. Είμαι γνωστός άλλωστε για την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφω προς το γυναικείο φύλο.
Συγχώρεσέ με εάν κάνω λάθος, αλλά εγώ κατά τη διάρκεια όλου του βιβλίου διάβαζα για μία γυναίκα που δεν χρησιμοποιούσε ούτε στο ελάχιστο την κοινή λογική και κατέφευγε σε λάθος συμπεράσματα. Επίσης, διάβαζα για μία γυναίκα η οποία δεν σεβάστηκε ούτε μία στιγμή (ακόμα και στο τέλος) το γεγονός ότι ο νόμιμος σύζυγός της την είχε συγχωρέσει και είχε προσπαθήσει πολλάκις να τη βοηθήσει, παρ' όλα τα όσα του είχε κάνει (διότι ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι για έναν υπουργό/νομοθέτη δεν ήταν και ό,τι καλύτερο να βγαίνει στη φόρα το ότι η γυναίκα του ξενοπηδιέται με Αξιωματικούς του Στρατού και ότι ουσιαστικά ζει μαζί τους κάτω από τη μύτη του).
Και μόνο που η Άννα δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό της και τις σκέψεις της, στα μάτια μου αντί για τραγική ηρωίδα την κάνει ηλίθια ηρωίδα που αντί να ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο για την οικογένειά της, νοιάζεται σχεδόν αποκλειστικά για το πότε θα ξανασυναντήσει τον Βρόσκι (δηλαδή για να καλοπεράσει).
Αυτό το βιβλίο, κατ' εμέ, δείχνει το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει μία γυναίκα, τόσο ηθικά όσο και κοινωνικά, και θα πρέπει να διαβάζεται από όλους υπό την προϋπόθεση πως όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της Άννας και των πράξεών της, αναφέρονται στο βιβλίο ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Να αναφέρω για μία ακόμη φορά, πως την ευφυΐα του ο Τολστόι την έδειξε μέσω του έργου του "Πόλεμος και ειρήνη" κατά το οποίο αναλύει τόσο τα πάθη και τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών, όσο και την ίδια την κοινωνία της Αριστοκρατικής Ρωσίας κατά την Ναπολεόντεια Περίοδο.
Geowizard
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°73
Αλίμονο,δεν κατηγορώ εσένα ως μισογύνη,προς Θεού,αλλά η δήλωσή σου μου φάνηκε ίσως κάπως "τσιμπημένη."
Νομίζω όμως ότι βλέπεις την ιστορία της Καρένινας απο την πλευρά του Καρένιν,του "νόμιμου συζύγου" της όπως τον αποκαλείς.Απο αυτήν την σκοπιά έχεις δίκιο,η Καρένινα είναι μια αντιπαθητική γυναίκα που δεν σέβεται καθόλου τα όσα έχει και που τα οφείλει στον άνδρα της.Σελίδα την σελίδα,εξεφτελίζει και τον ίδιο και την θέση του που είναι μείζονος σημασίας και δεν ανέχεται σκάνδαλα,ειδικά ερωτικά.
Εγώ όμως το βλέπω απο την μεριά της Καρένινας και το πως μπόρεσε να κατακερματίσει τα ήθη μιας πουριτανικής κοινωνίας και να καταστήσει τον εαυτό της persona non grata.Οταν λες για "κοινή λογική" σκέπτομαι πως ακριβώς εκεί επιτέθηκε η Καρένινα.Άλλωστε ο έρωτας περιλαμβάνει την άρνηση της τρέχουσας ηθικής και των κανόνων ή αν θες,υπέρβαση αυτών με το όποιο κόστος.Μετά απο έναν αιώνα ρομαντικών και αισθηματικών νουβέλλων όπου οι ηρωΐδες τελικά υποτάσσονται στο πρέπον ή απλά άγονται και φέρονται ως δεύτερα πρόσωπα στον έρωτα,η Καρένινα αποφασίζει ότι θα ορίσει το παιχνίδι και θα θα γίνει πρωταγωνίστρια.Ακόμα και το τραγικό τέλος,αν και θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει ως νίκη του κατεστημένου απέναντι στον ασύδοτο νεωτερισμό μιας ελεύθερης κοινωνίας,νομίζω ότι περισσότερο δίνει το τελικό χτύπημα αφού η ίδια αποφασίζει να τερματίσει μια ζωή που θα έπρεπε να μετανοεί για πάντα ή να ζει με το στίγμα απο το να κάνει μια ένδοξη έξοδο.
Μην ξεχνάς και το προηγούμενο της Μήδειας.Τι κάνει η Μήδεια; Αποφασίζει να ερωτευτεί.Σε έναν απόλυτα ανδροκρατούμενο κόσμο,όπου ο άνδρας δεν αμφισβητείται,αποφασίζει για όλα και κατευθύνει τα πάντα,ξεπηδά μια γυναίκα που αποφασίζει να διεκδικήσει ό,τι της ανήκει τόσο στην κοινωνία όσο και στο σώμα! Σπάζει μια ισχυρά δομημένη πατριαρχία και εγκαινιάζει μια μητριαρχία που έχει απαιτήσεις.
Κοντά νομίζω πάει και η Καρένινα.Απο την αθλιότητα της Σταχτομπούτας και της Ωραίας Κοιμωμένης που δεν κάνουν τίποτα,η Καρένινα προτάσει το πάθος και την διεκδίκηση όταν όλα είναι και πάλι εις βάρος της.Γι'αυτό την θεωρώ τραγική ηρωΐδα καθώς κατορθώνει να υψώσει ένα τέτοιο ανάστημα απένταντι σε μια κοινωνία που ξέρει ότι εκ των προτέρων θα την σταυρώσει.
Νομίζω όμως ότι βλέπεις την ιστορία της Καρένινας απο την πλευρά του Καρένιν,του "νόμιμου συζύγου" της όπως τον αποκαλείς.Απο αυτήν την σκοπιά έχεις δίκιο,η Καρένινα είναι μια αντιπαθητική γυναίκα που δεν σέβεται καθόλου τα όσα έχει και που τα οφείλει στον άνδρα της.Σελίδα την σελίδα,εξεφτελίζει και τον ίδιο και την θέση του που είναι μείζονος σημασίας και δεν ανέχεται σκάνδαλα,ειδικά ερωτικά.
Εγώ όμως το βλέπω απο την μεριά της Καρένινας και το πως μπόρεσε να κατακερματίσει τα ήθη μιας πουριτανικής κοινωνίας και να καταστήσει τον εαυτό της persona non grata.Οταν λες για "κοινή λογική" σκέπτομαι πως ακριβώς εκεί επιτέθηκε η Καρένινα.Άλλωστε ο έρωτας περιλαμβάνει την άρνηση της τρέχουσας ηθικής και των κανόνων ή αν θες,υπέρβαση αυτών με το όποιο κόστος.Μετά απο έναν αιώνα ρομαντικών και αισθηματικών νουβέλλων όπου οι ηρωΐδες τελικά υποτάσσονται στο πρέπον ή απλά άγονται και φέρονται ως δεύτερα πρόσωπα στον έρωτα,η Καρένινα αποφασίζει ότι θα ορίσει το παιχνίδι και θα θα γίνει πρωταγωνίστρια.Ακόμα και το τραγικό τέλος,αν και θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει ως νίκη του κατεστημένου απέναντι στον ασύδοτο νεωτερισμό μιας ελεύθερης κοινωνίας,νομίζω ότι περισσότερο δίνει το τελικό χτύπημα αφού η ίδια αποφασίζει να τερματίσει μια ζωή που θα έπρεπε να μετανοεί για πάντα ή να ζει με το στίγμα απο το να κάνει μια ένδοξη έξοδο.
Μην ξεχνάς και το προηγούμενο της Μήδειας.Τι κάνει η Μήδεια; Αποφασίζει να ερωτευτεί.Σε έναν απόλυτα ανδροκρατούμενο κόσμο,όπου ο άνδρας δεν αμφισβητείται,αποφασίζει για όλα και κατευθύνει τα πάντα,ξεπηδά μια γυναίκα που αποφασίζει να διεκδικήσει ό,τι της ανήκει τόσο στην κοινωνία όσο και στο σώμα! Σπάζει μια ισχυρά δομημένη πατριαρχία και εγκαινιάζει μια μητριαρχία που έχει απαιτήσεις.
Κοντά νομίζω πάει και η Καρένινα.Απο την αθλιότητα της Σταχτομπούτας και της Ωραίας Κοιμωμένης που δεν κάνουν τίποτα,η Καρένινα προτάσει το πάθος και την διεκδίκηση όταν όλα είναι και πάλι εις βάρος της.Γι'αυτό την θεωρώ τραγική ηρωΐδα καθώς κατορθώνει να υψώσει ένα τέτοιο ανάστημα απένταντι σε μια κοινωνία που ξέρει ότι εκ των προτέρων θα την σταυρώσει.
_
__
____
___
___
-----
-----
__
____
___
___
-----
-----
geowizard- Χρυσούχος
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°74
- Σπόιλερ:
- Αλίμονο,δεν κατηγορώ εσένα ως μισογύνη,προς Θεού,αλλά η δήλωσή σου μου φάνηκε ίσως κάπως "τσιμπημένη."
Είναι όντως "τσιμπημένη" κάτι το οποίο έκανα με τη θέλησή μου για να πάω κόντρα σε κάποιες που έχουν την Καρένινα ως πρότυπο δυναμικής γυναίκας που πάει ενάντια στο κατεστημένο. Πραγματικά με θλίβει απεριόριστα το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που έχουν ως πρότυπο μια γυναίκα που εκπορνεύει την ηθική της και βασικό χαρακτηριστικό της είναι η απιστία.
Εξ αρχής γνώριζα ότι επρόκειτο για ένα βιβλίο που μας περιγράφει τις εξωσυζυγικές σχέσεις μιας γυναίκας, και ως άτομο που θεωρώ την απιστία ως ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των ανήθικων και @##$%@ ατόμων, αναγκάστηκα να δω το όλο θέμα από τα μάτια του Καρένιν.
Εγώ όμως το βλέπω απο την μεριά της Καρένινας και το πως μπόρεσε να κατακερματίσει τα ήθη μιας πουριτανικής κοινωνίας και να καταστήσει τον εαυτό της persona non grata.Οταν λες για "κοινή λογική" σκέπτομαι πως ακριβώς εκεί επιτέθηκε η Καρένινα.Άλλωστε ο έρωτας περιλαμβάνει την άρνηση της τρέχουσας ηθικής και των κανόνων ή αν θες,υπέρβαση αυτών με το όποιο κόστος.Μετά απο έναν αιώνα ρομαντικών και αισθηματικών νουβέλλων όπου οι ηρωΐδες τελικά υποτάσσονται στο πρέπον ή απλά άγονται και φέρονται ως δεύτερα πρόσωπα στον έρωτα,η Καρένινα αποφασίζει ότι θα ορίσει το παιχνίδι και θα θα γίνει πρωταγνωνίστρια.Ακόμα και το τραγικό τέλος,αν και θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει ως νίκη του κατεστημένου απέναντι στον ασύδοτο νεωτερισμό μιας ελεύθερης κοινωνίας,νομίζω ότι περισσότερο δίνει το τελικό χτύπημα αφού η ίδια αποφασίζει να τερματίσει μια ζωή που θα έπρεπε να μετανοεί για πάντα ή να ζει με το στίγμα απο το να κάνει μια ένδοξη έξοδο.
Και για να πάει ενάντια στην λογική της τότε κοινωνίας έπρεπε να κάνει κάτι τόσο απαράδεκτο και ταπεινωτικό; Και με ποια λογική αυτό την κάνει "ηρωίδα" και "επαναστάτρια"; Διότι με τη δική μου λογική, την κατατάσσει στα άτομα αυτά που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από αυτό της οικογένειάς τους, μη δείχνοντας σεβασμό σε όσους τους έχουν προσφέρει όσα έχουν αυτή τη στιγμή.
Ώπα, κάτσε, εσύ το γύρισες στην μυθολογία τώρα. Το θέμα είναι ότι ο τρόπος που περιγράφεις τον "σατανικό" άνδρα του 5ου π.Χ. αιώνα δεν έχει καμία σχέση με τον άνδρα του 1000 μ.Χ, πόσο μάλλον με τον άνδρα του 1800 μ.Χ. αφού ειδικά έχει προηγηθεί και ο Διαφωτισμός. Το γεγονός ότι το 1930 σας επετράπη να φοράτε μπικίνι, δεν σημαίνει πως μέχρι τότε ήσασταν υπόδουλες στους άνδρες. Το αντίθετο μάλιστα, μιας και από τον Ναπολεόντειο Κώδικα (η πλειονότητα του ισχύει μέχρι και σήμερα) προκύπτει ότι η γυναίκα είχε δικαιώματα που κανένας δεν αμφισβητούσε (τώρα το εάν έμπλεκε με κάποιον ηλίθιο ευγενή απλά και μόνο επειδή ήθελε τίτλους αλλά καταλάβαινε στη συνέχεια ότι ο εν λόγω κύριος μόνο κύριος δεν ήταν, δεν της φταίει κανένας). Όλα τα παραπάνω τα παραθέτω από τα βιβλία Ιστορικός Άτλας των Ναπολεόντειων Χρόνων (του Άνγκους Κόνσταμ) και Ο Ναπολεόντειος Κώδικας και η επικράτησή του έως και σήμερα (Τζοάνα Μπριφιέρι) που τυχαίνει να έχω εδώ δίπλα (υπόψιν ότι το δεύτερο βιβλίο το έχει γράφει γυναίκα).
Ξέρει εκ των προτέρων ότι η κοινωνία θα την σταυρώσει, παρ' όλα αυτά στο τέλος δείχνει έκπληκτη από την (λογική για την τότε εποχή) στάση της κοινωνίας. Μόνο εγώ το βρίσκω λίγο περίεργο αυτό;
Geowizard
Hecate- Member of Order of Merlin 3rd
- Αριθμός μηνυμάτων : 11334
Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°75
geowizard έγραψε:Ανάθεμα σε όποιον βρει οτιδήποτε που να υπάγεται στον μισογυνισμό πάνω μου. Είμαι γνωστός άλλωστε για την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφω προς το γυναικείο φύλο.
Βρήκα αυτό, σου κάνει;
geowizard έγραψε:Εγώ αυτό που κατάλαβα από το εν λόγω βιβλίο είναι το πόσο ηλίθια μπορεί να είναι μια γυναίκα, και την επίδραση που έχει στη συμπεριφορά της η περίοδος (την οποία φαίνεται να έχει η εν λόγω κυρία 24/7 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 μήνες τον χρόνο).
Όχι, γιατί αν δεν σου κάνει υπάρχει και αυτό:
geowizard έγραψε:Κατά την άποψή μου, στις γυναίκες θα πρέπει να απαγορεύεται η ανάγνωση αυτού του βιβλίου, και στους άντρες να επιβάλλεται για να καταλάβουμε τις επιπτώσεις της περιόδου στη συμπεριφορά σας.
Και αυτό:
geowizard έγραψε:Το γεγονός ότι το 1930 σας επετράπη να φοράτε μπικίνι, δεν σημαίνει πως μέχρι τότε ήσασταν υπόδουλες στους άνδρες.
Και αυτό:
geowizard έγραψε:(τώρα το εάν έμπλεκε με κάποιον ηλίθιο ευγενή απλά και μόνο επειδή ήθελε τίτλους αλλά καταλάβαινε στη συνέχεια ότι ο εν λόγω κύριος μόνο κύριος δεν ήταν, δεν της φταίει κανένας)
Δεν σε ξέρω οπότε δεν έχω ιδέα για τη ιδιαίτερη αγάπη σου προς το γυναικείο φύλο, όχι ότι μου λέει κάτι αφού μπορείς κάλλιστα να αγαπάς ή "αγαπάς" κάποιον και ταυτόχρονα να τον θεωρείς κατώτερο σου και άξιο σεξιστικού χιούμορ. Το τσουβάλιασμα του 50% του πληθυσμού της γης σε γυναικούλες που κυβερνώνται από τις ορμόνες τους είναι μισογυνιστικό. Το να θεωρείς ότι η περίοδος κάνει τις γυναίκες αυτοκαταστροφικές και ηλίθιες είναι μισογυνιστικό. Το να θεωρείς πως στις γυναίκες θα έπρεπε να απαγορεύεται οι ανάγνωση συγκεκριμένων βιβλίων προς γνώση και συμμόρφωση είναι μισογυνιστικό. Το να λες ότι "επετράπη" στις γυναίκες να φορούν ένα συγκεκριμένο ένδυμα λες και θα έπρεπε ζητούν την άδεια σαν τα παιδάκια και μετά να συμπληρώνεις ότι δεν ήταν υπόδουλες στους άνδρες είναι μισογυνιστικό. Το να αγνοείς παντελώς τις συνθήκες μιας εποχής στην οποία οι γονείς πάντρευαν τις κόρες τους με βάση το συμφέρον την οικογένειας και να το απλοποιείς λέγοντας πως για έναν αποτυχημένο γάμο με έναν ακατάλληλο σύζυγο φταίει η γυναίκα είναι μισογυνιστικό.
Και ποιο είναι το κόλλημα σου με την περίοδο; Τι πιστεύεις πως γίνεται σε μια γυναίκα κατά την διάρκεια αυτής και που το διάβασες; Θα ήθελα να δω τις πηγές σου.
Δεν μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις και δεν με ενδιαφέρει τι ψευδαίσθηση έχεις εσύ για τον εαυτό σου. Είσαι σεξιστής.
.
Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.