Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει παιδιά
.
Αποφάσισα και εγώ να απαντήσω στον Γιάννη. Δεν θα αναφερθώ καν στις ειρωνείες και την συμπεριφορά του και θα προσπαθήσω να απαντήσω στις προτάσεις τους αυτές καθαυτές οι οποίες αν και έχουν λογική, θεωρώ πως δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα του φόρουμ.
Smaug έγραψε:Το φόρουμ είναι χαριποτερικό. Καλώς ή κακώς ο ΧΠ πάντα θα είναι λογοτεχνικό ορόσημο, όμως σιγά σιγά σκουριάζει και το θέμα παλιώνει, έτσι είναι λογικό να χάνεται η κινητικότητά του χγ, αφού όλο και λιγότεροι ψάχνουν για ΧΠ όσο περνάνε τα χρόνια από το τελευταίο βιβλίο/ταινία. Και δεν φτάνει αυτό, το αναπόφευκτο, αλλά κάνετε συνεχώς λάθη στην διοίκηση. Και είναι βλακώδες να γίνεται αυτό, την στιγμή που είναι πιο ακατάλληλο από ποτέ! Υπήρχε ανέκαθεν, αλλά από τον τελευταίο χρόνο παρατηρώ μία αστάθεια στα πόστα, μα τον Θεό. Με την καινούργια βιβλιοθήκη την χρονιά που πέρασε, δεν πέρασε ένας-δυο μήνες από το άνοιγμα και ήδη είχαν φύγει οι πρώτοι. Αλλά δες την demipotter, louna fw που είναι ακόμη, ακόμα και εγώ που έκατσα μέχρι τον Μάιο (και θα ήμουν ακόμα αλλά τες πα). Ειδικά αυτές οι δύο, είναι υποδείγματα σταθερότητας και συνέπειας, σε όλα τα πόστα. Τέτοια μέλη θέλετε, κι ενώ ακόμα και τώρα μπορώ να κατονομάσω τόσα, πάτε και δίνετε τα πόστα στον κάθε τυχαίο. Και δεν το λέω πριν γίνει, αλλά βλέποντας όλες αυτές τις αλλαγές. Ήδη από το Μάιο έχετε αλλάξει δεκαπέντε φορές υπαλλήλους, ούτε σερβιέτες να ήτανε δηλαδή. Μου την δίνει γιατί βλέπω ότι μόνο μπλα μπλα μπλα στο τόπικ για τα συγχαρητήρια, και δουλειά μπίκο. Ωραία, φέρτε 5000 συγχαρητήρια να γίνουν μέλη.
Όπως ανέφεραν και πολλοί από πάνω, κανείς δεν διώχνει τα μέλη από τα πόστα τους και κανείς δεν θα τολμούσε άλλωστε (εκτός και αν δεν εκτελούσαν τα καθήκοντα τους) σε μία εποχή που έχουμε πεσμένη κινητικότητα. Όσοι αποχωρούν το κάνουν με την θέληση τους: είτε δεν έχουν όρεξη, είτε έχουν περιορισμένο χρόνο, είτε κουράστηκαν και δεν θέλουν να επιφορτιστούν με τα καθήκοντα που συνεπάγεται το πόστο τους. Οι άντμιν και γενικότερα όσοι παίρνουν μέρος στην λήψη μίας απόφασης σχετική με το team δεν είναι μάντεις, ούτε μπορούν να μυρίσουν τα νύχια τους για να ξέρουν πότε κάποιος θα αποχωρήσει. Έπειτα... ποιος είναι τυχαίος; Ο Γιάννης, μαζί με την Καλλιρόη ήταν τα μόνα μέλη για να καλύψουν την θέση στο Χαφλ και το ίδιο ισχύει και για την Μαρία στο Ρέιβενκλοου. Αν τα δύο πιο κατάλληλα μέλη για τις δύο αυτές θέσεις τα θεωρείς τυχαία τι να πω;
Smaug έγραψε:Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Λέτε για το slyth pride ότι ήταν καιρός να γίνει κάτι νέο, και πραγματικά θαύμασα την αναστασία για την διοργάνωση κάτι τέτοιου και ζήλεψα λίγο που δεν προέκυψε επί δικής μου δικαιοδοσίας, αλλά δεν επιχειρείτε ουσιαστικά τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Και δεν πάσχω από δημιουργική ασάφεια, θα μιλήσω με καλά πλάνα, τα οποία πάλι θα τα γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια, και θα δούμε εν καιρώ τα χαΐρια σας.
Χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα
. Να φανταστείς το Pride το οργάνωσαν 2 άτομα. Φαντάσου τι μπορούν να κάνουν 4 ή 5 μου είμαστε στο "μισό" όπως αναφέρεις team. Βασικό παράδειγμα ήταν η εορταστική ενότητα η οποία από ότι θυμάμαι άρεσε και εσένα και ήθελες να συμμετάσχεις.
Smaug έγραψε:Πάτε και κάνετε ανακοίνωση για νέους συντονιστές, και τώρα έχετε Έναν, το πρώτο φόρουμ της Ελλαδας είναι με 1 συντονιστή, την στιγμή που το greeks energy που είναι 5ο έχει δεκαπέντε και πολύ καλύτερη διοικητική οργάνωση. Αφού λοιπόν λέτε ότι δεν έχετε κίνηση, και θέλετε να επενδύσετε στους επιμελητές αντί στους συντονιστές, γιατί εξαλείφετε ένα ολόκληρο πόστο και το κάνετε μονοπώλιο στα χέρια Ενός, όταν μπορείτε στην συγκυρία πάνω να κάνετε συγχωνεύσεις; Συγχωνεύστε τα δύο πόστα, είναι τόσο απλό. Κάντε τέσσερις υπερσυντονιστές. Κάθε ένας θα έχει την επιμέλεια ενός κοιτώνα, και για να περιοριστεί η δύναμη, θα έχει και την δικαιοδοσία συντονισμού σε ένα κομμάτι του φόρουμ. Έτσι, συγχωνεύετε τους επιμελητές και τους κολλάτε στους συντονιστές, κάτι που πιστεύω είναι καλύτερο από το να εξαλείφετε το πόστο. Επιπλέον, είναι βολικό κάθε συντονιστής να μην έχει δικαιοδοσία σε όλο το φόρουμ, αλλά υπεύθυνος σε ορισμένες ενότητες, ώστε να μπορεί ουσιαστικά να τις προσέχει καλύτερα, να αφοσιωθεί σε αυτές, και παράλληλα να μπορεί να ελέγχει και τον κοιτώνα. Σε μία κανονική και βαρβάτη κινητικότητα αυτό θα ήταν εξοντωτικό, αλλά τώρα, είναι μια πολύ καλή προοπτική. Και ξέρω ότι θα πείτε μα το ένα μα το άλλο, αλλά έτσι λέτε σε όλα τα ριζικά, και μετά θέλετε νέα πράγματα. Αν δεν ξέρετε να προσαρμόζεστε στις δυσκολίες και ακολουθείτε αυτήν την τακτική, τι να πω!
Δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω ότι είμαστε πρώτο φόρουμ ακόμα, αν όντως είμαστε διορθώστε με. Σχετικά με τον έναν συντονιστή: και εγώ είχα δηλώσει πως και μόνος μου να είμαι τα καταφέρνω, εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως τώρα που είμαι σε διαδικασία μετακόμισης. Η σύγκριση με το Energy είναι τουλάχιστον ατυχής αν σκεφτείς πως πρόκειται για φόρουμ με διαφορετικές θεματικές (χρειάζονται και mods με artistic skills και γενικά άριστες γνώσεις περί τεχνολογίας) και πάρα πολλά ενεργά μέλη, αυτήν την στιγμή είναι πάνω από 100 να φανταστείς.
Την συγχώνευση πόστων την οποία προτείνεις την σκέφτηκα και εγώ. Αναλογίστηκα πως θα λειτουργούσε το φόρουμ με αυτή την αλλαγή και συμπέρανα πως είτε η κατάσταση με την αδράνεια θα χειροτέρευε είτε θα παρέμενε ως έχει, σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσε. Και εξηγώ: αν έχουμε συνεχείς αλλαγές τώρα, φαντάσου τι θα γίνεται αν προσθέσουμε στις θέσεις των επιμελητών και άλλα καθήκοντα; Οι αλλαγές από 15 θα γίνουν 25... Άλλωστε όπως προείπα, ως κάποιο βαθμό ένας μοντ μπορεί να τα καταφέρει και αν δεν μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις έχει την βοήθεια των άντμιν.
Smaug έγραψε:Επίσης, είναι βλακώδες, ο διευθυντής του χόνγκουαρτς να αντιμετωπίζεται σαν διαχειριστής. Βγάλτε αυτό το πόστο από το διαχειριστικά, ορίστε τον σαν απλό διευθυντή όπως στις άλλες δύο σχολές, ίσως με λίγη μεγαλύτερη θέση στο legends, αλλά μέχρι εκεί. Χρησιμοποιήστε τον εναπομείναντα διαχειριστή σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Αλαφρώστε το σώμα αντμίν από το χόνγκουαρτς, ώστε να ασχολειθείτε πιο ενεργά με την κίνηση που σας καίει. Φυσικά και θα ελέγχετε πάλι το χόνγκουαρτς. Όπως και υπάρχει διαχειριστής που ελέγχει τις σχολές, ενώ υπάρχουν διευθυντές. Και επί του θέματος, γιατί να υπάρχει ξεχωριστός διαχειριστής μόνο για τις σχολές; Βάλτε έναν να τις ελέγχει, αλλά παράλληλα να εποπτεύει και το Χόνγκουαρτς.
Δηλαδή σώμα διαχειριστών: Υπεύθυνος Σχολών και θεσμών, Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής, Υπεύθυνος γενικού φόρουμ, τεχνικός Υπεύθυνος για θέματα πρακτικά. Φινίτο. Και όταν έρθει η κίνηση, βγάζετε τον εξωτερικής πολιτικής ή το συγχωνεύετε. Τέσσερις υπερσυντονιστές, 3 διευθυντές, καθηγητές και σκατουλί χρώμα κ.λπ.
Από άποψη διοίκησης, αυτά πρέπει να γίνουν, αλλιώς με χαρά θα δω την επόμενη αλλαγή σε ένα ενάμιση μήνα πάλι.
Τα συγκεκριμένα πόστα των οποίων την αντικατάσταση προτείνεις (Διευθυντής και Άντμιν για την λειτουργία των σχολών) δεν έχουν μόνο την συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Υπάρχουν και κοινά καθήκοντα τα οποία ασκούν όλοι πέρα από το πεδίο δράσης που φανερώνει το ρανκ τους. Προσωπικό σχόλιο: Δεν νοείται χαριποτερικό φόρουμ στο οποίο ο Διευθυντής του Χόγκουαρτς να μην είναι άντμιν, τέλος
.
Smaug έγραψε:Από άποψη μελών τώρα, ο εξωτερικής πολιτικής πρέπει να εξάγει το φόρουμ στον κόσμο. Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα, και αν είναι να συνεχίσω γιατί έχω πολλά ριζικά πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν, να τα πω στις προτάσεις. Αλλά όσον αφορά την διοίκηση, λυπάμαι αλλά τα έχετε κάνει χάλια. Είναι ως επί το πλείστον παράπονο και ξέρετε τι προτείνω. Δεν είναι τυχαίο που οι σχολές ξανακλείσαν. Με τις σχολές να διαλέγουν επιλεκτικά τα μέλη με ύφος 1000 καρδιναλίων δεν μαζεύεις μέλη στις σχολές. Αλλά και αυτό είναι άλλο θέμα. Γενικά θα πω πολλά για κάθε τι στο φόρουμ, όχι απαραίτητα παράπονα, αλλά προτάσεις, και αν θέλετε κάντε έστω και το 1/10 από αυτά, εγώ δεν θα χάσω, τον κύκλο μου στα πόστα τον έκλεισα με την διαγραφή, εσείς αν δεν θέλετε να κλείσετε τον κύκλο του χγ και να καταλήξετε σαν το afoiaf, βάλτε μυαλό.
Οι σχολές αποτελούν μέρη του φόρουμ τα οποία "χτίστηκαν" εξ'αρχής με ελιτίστικο τρόπο. Αυτός ήταν ο σκοπός τους. Να αποτελούν ένα διαφορετικό φόρουμ, μέσα στο φόρουμ με πιο ιδιαίτερη θεματολογία. Άλλωστε, γιατί έχεις την εντύπωση ότι
διαλέγουν επιλεκτικά τα μέλη με ύφος 1000 καρδιναλίων; Ξέρεις πόσες αιτήσεις έρχονται σε κάθε σχολή για να κρίνεις την συχνότητα με την οποία γίνονται τα μέλη δεκτά; Ακόμη, τον κύκλο στα πόστα δεν τον έκλεισες με την διαγραφή, τον έκλεισες με τα ποστ σου το τελευταίο διάστημα. Η σύγκριση με το afoiaf είναι επίσης ατυχής καθώς έχει 160 εγγεγραμένα... Πόση κίνηση περίμενες να έχει;
Τέλος θέλω να πω ότι όσα αναφέρεις για τρύπα στο φόρουμ, για χαϊρια, για λάθος επιλογές κτλ δεν στέκουν κυρίως γιατί δεν κυνηγάμε κανένα μέλος με το ντουφέκι. Ούτε αυτά που έχουν πόστο έχουν υπογράψει συμβόλαιο ότι θα μείνουν 5 χρόνια σε ένα πόστο, ούτε σκορπιζόμαστε στα 4 σημεία του ορίζοντα για να φέρουμε νέα μέλη. ΝΑΙ, νοσταλγούμε με την ενεργητικότητα που είχε το φόρουμ το 2010, το 2011 και το καλοκαίρι του 2013 αλλά ΌΧΙ, δεν είμαστε αχάριστοι. Δεν πεθαίνει μόνο ο χαριποτερισμός στο HarryWorld, πεθαίνει το foruming γενικά. Αν το σκεφτείς αλλιώς (που δεν είναι συνετό γιατί δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε) καταφέρνουμε μετά από 8 (!) χρόνια να διατηρούμε ένα φόρουμ, να έχουμε ενεργούς θεσμούς, να κάνουμε όλο τον χρόνο 5-6 πραγματάκια τα οποία αρέσουν και να έχουμε δημιουργήσει ένα τρομερό κλίμα μεταξύ των μελών (όχι όλων, αυτό είναι αδύνατο). Κάθε δεύτερη βδομάδα γίνεται μύτινγκ και πολλά μέλη πάνε μαζί για καφέ, για φαγητό, για μπύρα και ούτω καθεξής. Μέλη που είναι ενεργά, μέλη που έχουν ή δεν έχουν πόστα και μέλη που έχουν να πατήσουν στο φόρουμ καιρό. Αυτό εγώ δεν θα το άλλαζα. Προτιμώ να συνεχιστεί αυτό το κλίμα παρά να έρθουν αύριο 500 ενεργά νέα μέλη.
Phineas Nigellus Black έγραψε:
Και ο ήλιος της φαντασίας δεν δύει ποτέ. Μπορεί να έχει βρεθεί πολύ κοντά στην δύση του πολλές φορές αλλά θα ξανανέβει πάλι πάνω όπως ξαναέκανε και άλλες φορές.
ΘΈΝΚΙΟΥ για αυτό που είπες.