.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+40
Claire Delacour
Isabelle Lightwood
The Sorting Hat
Dragon The Grey
geowizard
Cassiopeia Black
elliza
Morgan le Fay
Lisette de Lapin
Gellert
Catherine Tonks
Arcturus Regulus Black
Amycus
anthian9
Cassandra Black
Hermione Black
Μia Melanie Hawkins
Romilda Vane
Narcissa Black
Este
Hecate
Nathaniel
E-vampire
Tom Marvolo Riddle
EL.J girl
Albus_The_Wise
panospro
stela!!
Oceanborn
darkdemon
FayR0
Hemione94
Darkness
Madame Maxime
RemousLoupin
Ms Skellington
Roni
Rose Black
SiMoS
Narcissa
44 απαντήσεις

Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις

EL.J girl
    EL.J girl
    Θανατοφάγος
    Θανατοφάγος

Αριθμός μηνυμάτων : 7702
    Ημερομηνία εγγραφής : 10/02/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: L.O.V.E. is just another word I never learned to pronounce...

Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 Empty Απ: Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις

Δημοσίευση από EL.J girl Δευ Δεκ 01, 2008 10:54 pm

Σου είπα οτι ούτε εγώ έχω πρόβλημα αρκεί να μην με θίγουν ετσι κι εγω αντιστοιχα δεν θα τους θιγω....
    Λογικά γιατί δεν υπήρχε καποια διαφωνία στα προηγούμενα θέματα.

Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 Untitled-2

Always...:
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 30733
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 Empty Απ: Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Δευ Δεκ 01, 2008 10:59 pm

εισαι να διαφωνισουμε εμεις? Very Happy

Statler
    EL.J girl
    EL.J girl
    Θανατοφάγος
    Θανατοφάγος

Magical Identity

Δημοσίευση από EL.J girl Δευ Δεκ 01, 2008 11:01 pm

δεν σε παίρνει... Αφού ξέρεις οτι πάλι θα έχω δίκιο!!! Very Happy

Always...:
    E-vampire
    E-vampire
    Παρασκευαστής/-στρια φίλτρων

Αριθμός μηνυμάτων : 1396
    Location : In the darkest dreams of yours...and in his everfailed heart...
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/07/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status:
    Today's thought:

Δημοσίευση από E-vampire Τρι Δεκ 02, 2008 6:58 pm

οχι.Το οτι το εκανε ο Χιτλερ δεν το κανει ιστορικο γεγονος.ηταν η ιδεολογια του,αλλα οι ανθρωποι δεν γεννηθηκαν καταταγμενοι σε Αρια και μη φυλη.

Oύτε εγώ το λέω ούτε ο Χίτλερ. Φυλές υπάρχουν είτε το θές είτε όχι. Δεν είσαι ίδιος με ένα Ινδιάνο, δεν είσαι ίδιος με έναν Αφρικανο, δεν είναι ίδιος με ένα Σουηδό. Ανήκεις στην Άρια φυλλή όπως κάποιος άλλος ανήκει στην φυλλή των Πικτών. ΔΕΝ ήμαστε όλοι το ίδιο.

μα δεν ειναι χωρα σου,και χωρα κανενος.ειναι απλα ενας γεωγραφικος χωρος που διαμενεις.Θα μπορουσες να εισαι στην θεση οποιουδηποτε αλλου.

Όχι. Είναι χώρα μου, στις φλέββες μου ρέει καθαρό Άριο αίμα, και είμαι απόγονος των προγόνων μου. Είναι χώρα μου, όπως και χώρα των Τούρκων είναι η Τουρκία.

Very Happy δεν εγινα απολυτα κατανοητος.δεν μιλαω για σενα,μιλαω για καποιους επιχειρηματιες που λενε ''δεν θα δωσω δουλεια σε Αλβανο,θα μου κανει ζημια''..Ναι υπαρχουν και τετοιοι..

Σαφώς και υπάρχουν αφού οι περισσότεροι αλλοδαποί στην χώρα μας μένουν παράνομα εδώ, και το λεξιλόγιο τους δεν περιλαμβάνει την λέξη εντιμότητα. Με λίγα λόγια το παραπάνω το αποκαλώ φυσική άμυνα ακόμα και αν είναι λίγο φανατισμένη

ωραια.γιατι δεν κανουμε μια παξη ενσωματωσης τους,και τους κοιταμε με μισο ματι?Ασε που και ελληνικα φυλα πολλες φορες εχουν βρεθει μεταναστες.δεν ηταν αγιοι.Βαλε εναν ελληνα,θερμοκεφαλο,να ζησει στην Γερμανια,που υπαρχουν κανονες ακομα και στις σακουλες σκουπιδιων.Δεν θα ηταν και οι ελληνες αθωες περιστερες

Γιατί να ενσωματωθούν? Αυτό μας οδηγεί σε μείξη φυλών-συνεπώς είναι σαν να βάζουμε μια ολόκληρη διαφορετική κουλτούρα μέσα στην δική μας ιστορία. Μέσα σε λίγα χρόνια από την ενσωμάτωση τους μπορεί να έχουμε ξεχάσει να μιλάμε και Ελληνικά, καθώς θα έχουν δημιουργήσει κόμμα, και μπορεί να έχουν εκλεγεί ως κυβερνήτες.
    Και όσο για τους Έλληνες μετανάστες...δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Δεν ήμασταν άγιοι, αλλά μας φερόντουσαν ανάλογα και τους δικαιολογώ.
    Κάθε άτομο γεννιέται από κάποια φυλή. Συνήθως γεννιέται και στο σωστό μέρος. Άρα η μετανάστευση μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει.

I hold the truth, I am the cure, I hold you down, I beg you now
    Try not to look me in the eye, as I'm headed for the kill
    I know I have to do it, even if I'm lost

Can't seem to remember the day that I lost you
    But it seems like I never had you anyway

Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 23rtjxd

Mortal Love- Still has only just begun
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity
    Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Τρι Δεκ 02, 2008 7:06 pm

Όχι. Είναι χώρα μου, στις φλέββες μου ρέει καθαρό Άριο αίμα, και είμαι απόγονος των προγόνων μου. Είναι χώρα μου, όπως και χώρα των Τούρκων είναι η Τουρκία.
    καθαρο?και πως ξες οτι οι προγονοι σου δεν αναμειχθηκαν με ξενους?Ασε που ο κοντινοτερος φυλετικα λαος στους ελληνες ειναι οι αλβανοι και βασικα,βοηθησε με γιατι δεν εχω καταλαβει.Εισαι ρατσιστρια η οχι?

Σαφώς και υπάρχουν αφού οι περισσότεροι αλλοδαποί στην χώρα μας μένουν παράνομα εδώ, και το λεξιλόγιο τους δεν περιλαμβάνει την λέξη εντιμότητα. Με λίγα λόγια το παραπάνω το αποκαλώ φυσική άμυνα ακόμα και αν είναι λίγο φανατισμένη
    Λιγο φανατισμενοι?
    και παλι επαναλαμβανω,εχεις γνωρισει τους περισσοτερους αλλοδαπους στην Ελλαδα ωστε να μπορεις να κρινεις??

Γιατί να ενσωματωθούν? Αυτό μας οδηγεί σε μείξη φυλών-συνεπώς είναι σαν να βάζουμε μια ολόκληρη διαφορετική κουλτούρα μέσα στην δική μας ιστορία. Μέσα σε λίγα χρόνια από την ενσωμάτωση τους μπορεί να έχουμε ξεχάσει να μιλάμε και Ελληνικά, καθώς θα έχουν δημιουργήσει κόμμα, και μπορεί να έχουν εκλεγεί ως κυβερνήτες.
    οχι.οταν λεω να ενσωματωθουν εννοω να τους κανουμε να νιωθουν ανετα.Οι ανθρωποι ηρθαν να βρουν ανθρωπια.Δεν λεω σε καμια περιπτωση να αλλαξουμε την κουλτουρα μας.Γιατι να εχουμε ξεχασει εμεις τα ελληνικα,και οχι αυτοι την γλωσσα τους,η κανενας την δικη του και απλα να συνυπαρχουμε αρμονικα?τι ξενοφοβια ειναι αυτο?

Και όσο για τους Έλληνες μετανάστες...δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Δεν ήμασταν άγιοι, αλλά μας φερόντουσαν ανάλογα και τους δικαιολογώ.
    Κάθε άτομο γεννιέται από κάποια φυλή. Συνήθως γεννιέται και στο σωστό μέρος. Άρα η μετανάστευση μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει.
    Διαφωνω..ενα παραδειγμα:νομαδες.Αν δεν μεταναστευσουν θα πεθανουν.

Statler
    E-vampire
    E-vampire

Magical Identity
    Blood Status:
    Today's thought:

Δημοσίευση από E-vampire Τρι Δεκ 02, 2008 8:24 pm

καθαρο?και πως ξες οτι οι προγονοι σου δεν αναμειχθηκαν με ξενους?Ασε που ο κοντινοτερος φυλετικα λαος στους ελληνες ειναι οι αλβανοι και βασικα,βοηθησε με γιατι δεν εχω καταλαβει.Εισαι ρατσιστρια η οχι?

7 γενιές καθαρής πρόσμιξης καθαρίζει η φυλή συνεπώς και το αίμα. Και ξανά, για να γλιτώσουμε χρόνο, ΔΕΝ το είπε ο Χίτλερ είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά.Και ναι, συμφωνώ ότι οι αλβανοί εμφανίστηκαν περίπου τα ίδια χρόνια με τους Έλληνες πάνω στη Γή, αλλά σήμερα είναι μίξη με Τούρκους. Δεν είναι καθαρή φυλή.
    Γιατί θές να με ταμπελάρεις? Ρατσίστρια η όχι? Γιατί πρέπει να το κρίνεις? Εσύ που έχεις την ταμπέλα του μη-ραστιστή πάνω σου δηλαδή αισθάνεσαι καλά?
    Παρόλλα αυτά τις απόψεις μου τις δηλώνω, αν θές να με πείς ρατσίστρια πες με, προσωπικά αντιλαμβάνομαι τον ευατό μου ώς φυλετίστρια και εθνικίστρια.

Λιγο φανατισμενοι?
    και παλι επαναλαμβανω,εχεις γνωρισει τους περισσοτερους αλλοδαπους στην Ελλαδα ωστε να μπορεις να κρινεις??

Εγώ να τους γνωρίσω? Όχι, έχω γνωρίσει τα ποσοστά.

οχι.οταν λεω να ενσωματωθουν εννοω να τους κανουμε να νιωθουν ανετα.Οι ανθρωποι ηρθαν να βρουν ανθρωπια.Δεν λεω σε καμια περιπτωση να αλλαξουμε την κουλτουρα μας.Γιατι να εχουμε ξεχασει εμεις τα ελληνικα,και οχι αυτοι την γλωσσα τους,η κανενας την δικη του και απλα να συνυπαρχουμε αρμονικα?τι ξενοφοβια ειναι αυτο?

Μα για να νιώσουν αυτοί άνετα κάποιος πρέπει να χάσει. Ή εσύ την κουλτούρα σου, ή αυτοί την δική τους. Δεν γίνεται 2 εντελώς διαφορετικές παραδόσεις/θρησκίες/ιστορίες να συνηπάρξουν σε ένα τόπο. Και ξεκολλήστε όλοι εσείς οι "μη-ρατσιστές" από την λέξη ξενοφοβία. Δεν είναι φόβος, αλλά λογική. Δεν φοβάμαι να γνωρίσω ούτε την γλώσσα του, ούτε τον πολιτισμό του, ούτε να τον κάνω φίλο μου. Απλώς δεν θέλω αυτό να επηρρεάσει εμένα. Και ναι, θα με απηρρεάσει.

Διαφωνω..ενα παραδειγμα:νομαδες.Αν δεν μεταναστευσουν θα πεθανουν.

Μιλάω για φυλές με σεβαστό πολιτισμό, που έχουν δημιουργήσει όρια κράτους.Δεν μιλάω για 2 φυλές στην Αφρική που δεν βρίσκουν νερό στην έρημο.

Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Τρι Δεκ 02, 2008 10:12 pm

απο το πρωτο μερος δεν ποσταρω κατι παραπανω γιατι δεν προκειται να σου αλλαξω αποψη.θα απαντησω μονο σε αυτο:

Γιατί θές να με ταμπελάρεις? Ρατσίστρια η όχι? Γιατί πρέπει να το κρίνεις? Εσύ που έχεις την ταμπέλα του μη-ραστιστή πάνω σου δηλαδή αισθάνεσαι καλά?
    δεν πρεπει να σε ταμπελαρω,απλα σε ρωτησα επειδη μπερδευτηκα.Δεν σε κρινω εγω,ουτε στο ελαχιστο.Και ναι,εγω με αυτην την ταμπελα αισθανομαι καλα.Συγγνωμη αν σε εκανα να νιωσεις ασχημα.

Εγώ να τους γνωρίσω? Όχι, έχω γνωρίσει τα ποσοστά.
    τα ποσοστα δεν ειναι αντιπροσωπευτικα.γινονται δημοσκοπησεις μονο σε ενα ελαχιστο τμημα των μεταναστων μονο στην Αθηνα.Και βεβαια,ειναι υποκινουμενες.Μην πιστευεις οτι σου λενε.

Μα για να νιώσουν αυτοί άνετα κάποιος πρέπει να χάσει.
    οχι απαραιτητα..

Ή εσύ την κουλτούρα σου, ή αυτοί την δική τους. Δεν γίνεται 2 εντελώς διαφορετικές παραδόσεις/θρησκίες/ιστορίες να συνηπάρξουν σε ένα τόπο.
    και βεβαια γινεται.Στην Ολλανδια για παραδειγμα επικρατουν 3 κυριες θρησκειες.Στην Γερμανια το ανατολικο και δυτικο βερολινο(οι κατοικοι) ειχαν εντελως διαφορετικη κουλτουρα πριν και μετα την γκρεμιση του τειχους,κατι που ξεπεραστηκε και εγιναν ενα.αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι καθε χωρα δεν ταυτιζεται με ενα χαρακτηριστικο σε καθε τομεα πολιτισμου,μπορουν -χωρις προβλημα- να υπαρχουν περισσοτερα.

Και ξεκολλήστε όλοι εσείς οι "μη-ρατσιστές" από την λέξη ξενοφοβία. Δεν είναι φόβος, αλλά λογική.
    η λογικη λεει να δεις τον αλλον ως ανθρωπο,οχι ως μη Ελληνα.Και σε αυτο ειμαι απολυτος,ευτυχως ειμαι λογικο ον,και μπορω να κρινω χωρις ακομα να εχω διαφθείρει την σκεψη μου.

Δεν φοβάμαι να γνωρίσω ούτε την γλώσσα του, ούτε τον πολιτισμό του, ούτε να τον κάνω φίλο μου.
    καλο αυτο Happy

Απλώς δεν θέλω αυτό να επηρρεάσει εμένα.
    κοιτα,πρεπει να καταλαβεις οτι και ο ελληνικος λαος δεν ειναι τελειος,με την επιρροη απο αλλου γινεται καλυτερος.Αν δεν θες να σε επηρεασει,οκ,μην τον αφηνεις,αλλα μην τον μισεις(κατι που εσυ μπορει να μην κανεις αλλα αλλοι το κανουν).

Και ναι, θα με απηρρεάσει.
    Κοιτα,αν εισαι επιρρεπης,και δεν εχεις κατασταλαξει καπου,ναι θα σε επηρεασει.

Μιλάω για φυλές με σεβαστό πολιτισμό,
    ωραια..τωρα αρχισαμε να θιγουμε εναν πολιτισμο με τον οποιο δεν εχουμε ερθει σε επαφη.

που έχουν δημιουργήσει όρια κράτους.
    το διορθωσες,αν και αρκουσε μονο αυτο χωρις την προηγουμενη προταση.

Δεν μιλάω για 2 φυλές στην Αφρική που δεν βρίσκουν νερό στην έρημο.
    2 φυλες??οκ...ψαξε λιγο καλυτερα το θεμα..και για να συνοψισω λιγο καλυτερα τα τελευταια,σου φερνω ως παραδειγμα τους αουκας,απο την δυτικη αφρικη.Ειναι κατοικοι της χωρας τους(δεν θυμαμαι ποιας) και μεταναστευουν συνεχεια.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Tom Marvolo Riddle στις Τρι Οκτ 06, 2009 10:51 pm, 1 φορά

Statler
    E-vampire
    E-vampire

Magical Identity
    Blood Status:
    Today's thought:

Δημοσίευση από E-vampire Τετ Δεκ 03, 2008 4:34 pm

τα ποσοστα δεν ειναι αντιπροσωπευτικα.γινονται δημοσκοπησεις μονο σε ενα ελαχιστο τμημα των μεταναστων μονο στην Αθηνα.Και βεβαια,ειναι υποκινουμενες.Μην πιστευεις οτι σου λενε.

Οκ δέχομαι, ότι πιστεύεις ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Τα γεγονότα όμως είναι.Και υποκινούμενες από ποιούς? Από αυτούς που τους υποστηρίζουν? Η από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν κόμμα?

και βεβαια γινεται.Στην Ολλανδια για παραδειγμα επικρατουν 3 κυριες θρησκειες.Στην Γερμανια το ανατολικο και δυτικο βερολινο(οι κατοικοι) ειχαν εντελως διαφορετικη κουλτουρα πριν και μετα την γκρεμιση του τειχους,κατι που ξεπεραστηκε και εγιναν ενα.αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι καθε χωρα δεν ταυτιζεται με ενα χαρακτηριστικο σε καθε τομεα πολιτισμου,μπορουν -χωρις προβλημα- να υπαρχουν περισσοτερα.

Mα μιλάμε για ίδιο φυλλή, σε ήδη υπάρχων κράτος. Και για την Ολλανδία και για την Γερμανία.

η λογικη λεει να δεις τον αλλον ως ανθρωπο,οχι ως μη Ελληνα.Και σε αυτο ειμαι απολυτος,ευτυχως ειμαι λογικο ον,και μπορω να κρινω χωρις ακομα να εχω διαφθαρει την σκεψη μου.

Η λογική λέει ότι βλέπω τον άλλο ώς άνθρωπο, αλλά όχι ώς ίδιο.

κοιτα,πρεπει να καταλαβεις οτι και ο ελληνικος λαος δεν ειναι τελειος,με την επιρροη απο αλλου γινεται καλυτερος.Αν δεν θες να σε επηρεασει,οκ,μην τον αφηνεις,αλλα μην τον μισεις(κατι που εσυ μπορει να μην κανεις αλλα αλλοι το κανουν).

Δεν πρόκειται να γίνω καλύτερη όταν τα ήθη και τα έθιμα μου αντικατασταθούν, και στη γλώσσα μου μπούν άλλες μη-ελληνικές λέξεις.

Κοιτα,αν εισαι επιρρεπης,και δεν εχεις κατασταλαξει καπου,ναι θα σε επηρεασει.

Δεν μιλάμε για μένα. Μιλάμε για έναν ολόκληρο πολιτισμό με προιστορία, η οποία θα επηρρεαστεί ανεξαρτήτως.

ωραια..τωρα αρχισαμε να θιγουμε εναν πολιτισμο με τον οποιο δεν εχουμε ερθει σε επαφη.

Όταν σου λένε ότι η τάδε φυλή στην αφρική δεν έχει ακόμα ανακαλύψει την γραφή, σου γεννάτε καμιά επιθυμία να έρθεις σε επαφή μαζί της? Εμένα όχι.

2 φυλες??οκ...ψαξε λιγο καλυτερα το θεμα..και για να συνοψισω λιγο καλυτερα τα τελευταια,σου φερνω ως παραδειγμα τους αουκας,απο την δυτικη αφρικη.Ειναι κατοικοι της χωρας τους(δεν θυμαμαι ποιας) και μεταναστευουν συνεχεια.

Το 2 ήταν υποκειμενικό, σαφώς και είναι περισσότερες.

Hecate
    Hecate
    Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Today's thought:

Δημοσίευση από Hecate Τετ Δεκ 03, 2008 11:46 pm

E-vampire έγραψε:[, αν θές να με πείς ρατσίστρια πες με, προσωπικά αντιλαμβάνομαι τον ευατό μου ώς φυλετίστρια και εθνικίστρια.

δεν καθισα να διαβασω ολα τα ποστ απλα επεσε εδω το ματι μου και ειπα να το σχολιασω. ο εθνικισμος ειναι ρατσισμος. για την ακριβεια περιεχει τα στοιχεια του πατριωτισμου (αγαπη προς την πατριδα και το εθνος, προσπαθεια για την εκπληρωση εθνικων στοχων και ιδεων...) αλλα δεν περιοριζεται μονο σ'αυτα. περιεχει και την προσηλωση στα εθνικα χαρακτηριστικα και την αισθηση υπεροχης που πστευουν οτι εχουν ορισμενοι λαοι. αρα, εθνικιστης δεν ειναι αυτος που αγαπα την πατριδα του αρα αυτος που κοιταξε τη μουρη του στον καθρεφτη και ειπε οτι ειναι ανωτερος λογω της καταγωγης του. αρα ο εθνικιστης ειναι ρατσιστης. αν εσυ εννοεις κατι αλλο τοτε μην χρησιμοποιεις αυτη τη λεξη. τοσες υπαρχουν...
    οσο για το φυλετισμο, αν αυτο δεν ειναι ρατσισμος, τοτε τι ειναι?

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 Ws1999D
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 7252
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2008

Magical Identity
    Today's thought: The mirror will always gaze right back at you no matter the darkness of your room.

Δημοσίευση από Nathaniel Πεμ Δεκ 04, 2008 12:01 am

Hecate έγραψε:
    E-vampire έγραψε:[, αν θές να με πείς ρατσίστρια πες με, προσωπικά αντιλαμβάνομαι τον ευατό μου ώς φυλετίστρια και εθνικίστρια.

δεν καθισα να διαβασω ολα τα ποστ απλα επεσε εδω το ματι μου και ειπα να το σχολιασω. ο εθνικισμος ειναι ρατσισμος. για την ακριβεια περιεχει τα στοιχεια του πατριωτισμου (αγαπη προς την πατριδα και το εθνος, προσπαθεια για την εκπληρωση εθνικων στοχων και ιδεων...) αλλα δεν περιοριζεται μονο σ'αυτα. περιεχει και την προσηλωση στα εθνικα χαρακτηριστικα και την αισθηση υπεροχης που πστευουν οτι εχουν ορισμενοι λαοι. αρα, εθνικιστης δεν ειναι αυτος που αγαπα την πατριδα του αρα αυτος που κοιταξε τη μουρη του στον καθρεφτη και ειπε οτι ειναι ανωτερος λογω της καταγωγης του. αρα ο εθνικιστης ειναι ρατσιστης. αν εσυ εννοεις κατι αλλο τοτε μην χρησιμοποιεις αυτη τη λεξη. τοσες υπαρχουν...
    οσο για το φυλετισμο, αν αυτο δεν ειναι ρατσισμος, τοτε τι ειναι?

Bravo Bravo Bravo

Αν δεν θεωρείς τον εαυτό του ρατσίστρια Vampire, τότε διώξε αυτό το φυλετίστρια από το μυαλό σου. καθώς και το "εθνικίστρια".
    Η σωστή λέξη είναι Εθνίστρια.

"We don't read and write poetry because it's cute.
    We read and write poetry because we are members of the human race.

And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.

To quote from Whitman, 'O me! O life!... of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless... of cities filled with the foolish; what good amid these, O me, O life?'
    Answer. That you are here - that life exists, and identity; that the powerful play goes on and you may contribute a verse.
    That the powerful play *goes on* and you may contribute a verse.

What will your verse be?"
    Dead Poets' Society
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Πεμ Δεκ 04, 2008 4:45 pm

Βασικα,ουτε αυτη ειναι σωστη λεξη.Η σωστη λεξη ειναι πατριωτισσα.

Statler
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity
    Today's thought: The mirror will always gaze right back at you no matter the darkness of your room.

Δημοσίευση από Nathaniel Πεμ Δεκ 04, 2008 4:51 pm

χαχ λαθος κανεις

And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.

To quote from Whitman, 'O me! O life!... of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless... of cities filled with the foolish; what good amid these, O me, O life?'
    Answer. That you are here - that life exists, and identity; that the powerful play goes on and you may contribute a verse.

Dead Poets' Society
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Πεμ Δεκ 04, 2008 4:53 pm

γιατι?

Statler
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Nathaniel Παρ Δεκ 05, 2008 1:38 am

Γιατί ο πατριωτισμός επέρχεται σε περιόδους σύγχυσης.
    Και δες το ετυμολογικά.
    Πατριώτης>Πατρίδα
    Εθνιστής>Έθνος
    Το πρώτο προυποθέτει εμπλοκή περιοχής γέννησης και καταγωγής, ενώ το δεύτερο απλά ίδιο αίμα.
    Το έθνος των ελλήνων, λέμε.
    Όπως επίσης και η πατρίδα των ελλήνων.

Dead Poets' Society
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Παρ Δεκ 05, 2008 2:41 pm

βασικα,εθνισμος και πατριωτισμος ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.εγω ειπα πως κανεις λαθος γιατι δεν γνωριζα ακριβως την σημασια της λεξης.τελικα ειναι συνωνυμες.Με την σημασια που του δινεις ομως παραπανω,δεν διαφερει σε τιποτα απο τον εθνικισμο.

Statler
    Este
    Este
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 685
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008

Magical Identity
    Blood Status:
    Today's thought:

Δημοσίευση από Este Παρ Δεκ 05, 2008 2:46 pm

Η διαφορα τω 2 ειναι οτι ο εθνικισμος εχει αρνητικη σημασια ειναι ο υπερβολικος πατριωτισμος που γινεται σε βαρος αλλων...!!
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle

Magical Identity

Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Παρ Δεκ 05, 2008 3:13 pm

ο εθνικισμος για μενα δεν εχει τιποτα καλο.Οταν εισαι εθνικιστης βλεπεις καπως τον αλλο που δεν ειναι της ιδιας εθνικοτητας,και επισης θεωρεις αθωο τον ομοιο με σενα.Οταν εισαι πατριωτης απλα αγαπας την πατριδα σου.Αγωνιζεσαι για αυτην.Δεν μισεις ομως τους ξενους.Αυτα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Tom Marvolo Riddle στις Τρι Οκτ 06, 2009 10:52 pm, 1 φορά

Statler
    EL.J girl
    EL.J girl
    Θανατοφάγος
    Θανατοφάγος

Magical Identity

Δημοσίευση από EL.J girl Παρ Δεκ 05, 2008 3:33 pm

Παιδιά είναι θέμα επιλογών... και μόνο που ταμπελάρουμε τους ανθρώπους είμαστε ρατσιστές...
    Τι μας νοιάζει τι είναι ο άλλος??? Δικαίωμά του να είναι οτι θέλει κι να δεν μας αρέσει αυτό που είναι απλά απομακρυνόμαστε από κοντά του!!!

Always...:
    Hecate
    Hecate

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Hecate Παρ Δεκ 05, 2008 8:03 pm

δεν ταμπελαρουμε εμεις ανθρωπους. οι ταμπελες μπαινουν απο μονες τους οταν υπαρχουν συγκεκριμενες στασεις και συμπεριφορες. και δεν βρισκω κατι το ρατσιστικο σ'αυτο, το να λεω καποιον ανθρωπο ηλιθιο επειδη ειναι μαυρος ειναι ρατσιστικο και απαραδεκτο, το να λεω ομως σε καποιον οτι ειναι πχ. σεξιστης οταν ειναι σεξιστης ειναι γεγονος, απλα του αναφερω την ταμπελα που μονος του, με τη συμπεριφορα του κολλησε πανω του.

και καποια πραγματα δεν ειναι δικαιωματα. δεν εχει κανεις το δικαιωμα να με μισει επειδη ειμαι ελληνιδα ή επειδη ειμαι γυναικα, οπως και εγω δεν εχω δικαιωμα να μισω καποιον επειδη ειναι τουρκος ή επειδη ειναι ανδρας.

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 Ws1999D
    EL.J girl
    EL.J girl
    Θανατοφάγος
    Θανατοφάγος

Magical Identity

Δημοσίευση από EL.J girl Παρ Δεκ 05, 2008 8:10 pm

Hecate έγραψε:δεν ταμπελαρουμε εμεις ανθρωπους. οι ταμπελες μπαινουν απο μονες τους οταν υπαρχουν συγκεκριμενες στασεις και συμπεριφορες. και δεν βρισκω κατι το ρατσιστικο σ'αυτο, το να λεω καποιον ανθρωπο ηλιθιο επειδη ειναι μαυρος ειναι ρατσιστικο και απαραδεκτο, το να λεω ομως σε καποιον οτι ειναι πχ. σεξιστης οταν ειναι σεξιστης ειναι γεγονος, απλα του αναφερω την ταμπελα που μονος του, με τη συμπεριφορα του κολλησε πανω του.

και καποια πραγματα δεν ειναι δικαιωματα. δεν εχει κανεις το δικαιωμα να με μισει επειδη ειμαι ελληνιδα ή επειδη ειμαι γυναικα, οπως και εγω δεν εχω δικαιωμα να μισω καποιον επειδη ειναι τουρκος ή επειδη ειναι ανδρας.

Από την οπτική γωνία που το θέτεις συμφωνώ απόλυτα... Όταν όμως έγραφα τα παραπάνω λόγια είχα στο μυαλό μου ομάδες που τους ταμπελάρουν όπως "εμο" "τρεντι" και τα λοιπά...
    Εκείνοι υπόκεινται σε ρατσισμό κάθε μέρα επειδή είναι όπως εκείνοι θέλουν να είναι... Κατάλαβες???
    Αυτο είχα στο μυαλό μου... Στο εθνικό ζήτημα έχεις δίκιο δεν διαφωνώ μαζί σου!!!

Always...:
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Nathaniel Σαβ Δεκ 06, 2008 5:38 pm

tom marvolo riddle έγραψε:βασικα,εθνισμος και πατριωτισμος ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.εγω ειπα πως κανεις λαθος γιατι δεν γνωριζα ακριβως την σημασια της λεξης.τελικα ειναι συνωνυμες.Με την σημασια που του δινεις ομως παραπανω,δεν διαφερει σε τιποτα απο τον εθνικισμο.
    Ο Εθνικισμός προυποθέτει άσκηση βίας. Ο Εθνισμός πολιτιστική υπεροχη.
    Βλέπεις, αν σκεφτοσουν ότι αυτό που μας εντάσσει στο ιδιο έθνος είναι τα ήθη τα έθιμα ο πολιτισμος η ιστορια τότε θα έλυνες το πρόβλημα.

Όσο για αυτά που είπε η Hecate, συμφωνώ. Να πω κάποιον ηλίθιο, επειδή είναι ηλιθιος, δε με κάνει ρατσιστή αν εκείνος είναι εβραίος ηλίθιος ή πακιστανός ηλίθιος ή μαύρος ηλίθιος.
    Βασικά, και Εβραίο να τον φωνάζεις πάλι δε σε κάνει ρατσιστή. Είναι σαν να σε φωνάζουνε Έλληνα.
    Το θέμα είναι πάντα το πως το φωνάζεις και ο λόγος που το λες.

Dead Poets' Society
    Narcissa Black
    Narcissa Black
    Μαγικός Προσωπογράφος
    Μαγικός Προσωπογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 807
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/04/2012

Magical Identity
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought:

Δημοσίευση από Narcissa Black Σαβ Ιουν 23, 2012 12:25 am

Εγώ προσωπικά θεωρώ τον ρατσισμό ίσως το πιο ηλίθιο πράγμα.Έχω πέσει θύμα ρατσισμού επειδή είμαι μισή Ουκρανή αν και γεννήθηκα εδώ.Σιχαίνομαι τους ρατσιστές.Δεν κοιτάνε τα μούτρα τους καλύτερα που παριστάνουν τους κάποιους επειδή είναι καθαροί Έλληνες;Δεν σκέφτονται πως αν αυτοί ήταν Έλληνες σε μία ξένη χώρα οι ντόπιοι θα τους αντιμετώπιζαν όπως αυτοί αντιμετωπίζουν τους ξένους τώρα;Πιστεύω πως με το να είναι κάποιος ρατσιστής υποβαθμίζει τον ίδιο του τον εαυτό του και το έθνος του.Τέτοιες προκαταλήψεις δείχνουν οπισθοδρομία,φανατισμό και χαμηλό IQ.

My dear...
    You really can't send me to Hell. I came from there.
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Σαβ Αυγ 25, 2012 6:09 pm

Καλα, εχουν ξεφυγει τελειως οι Χρυσαυγιτες....

Σημερα στο λεωφορειο, μπαινει μέσα ένας που μιλουσε στο κινητό και κοιτουσε γυρω γυρω και φωναζε: ¨"Ναι ειμαι στο λεωφορειο. Στο λεωφορειο, ναι. Που ειται? Α πουλατι μου...(δε μιλουσε καλα, σα να ειχε πρηστει η γλωσσα του ενα πραγμα... facepalm ). Και ξαφνικα βλεπει εναν αλλοδαπο μεσα στο λεωφορειο, αρχιζει να φωναζει σα παλαβος "Κλειτε, κλειτε, τα σε παρω τε λιγο", παει στον αλλοδαπο και ηθελε σωνει και καλα να του πει απο που ειναι και να βγει εξω απο το λεωφορειο, μαζι του... Και διπλα του ηταν ενας αστυνομικος και δεν εκανε τιποτα... Καθοταν και κοιτουσε! Παλι καλα που τον βαλανε στη θεση του οι υπολοιποι...

Και σε ερωτηση 'χωροφυλακα σε βαλανε?" απαντησε "το λεει το κομα μου"
    Στο τελος εφυγε, μιλωντας παλι στο τηλεφωνο, δινοντας πληροφορειες σε ποιο λεωφορειο ειναι. Ελεος!

ghgh
    hhg
    hy
    Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Μia Melanie Hawkins
    Μia Melanie Hawkins
    Μαγικός Προσωπογράφος
    Μαγικός Προσωπογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 7030
    Ημερομηνία εγγραφής : 09/04/2012

Magical Identity
    Today's thought: Όλοι εσεις που προσπαθείτε καθημερινά να με βυθίστηκε,συνεχίστε,απλά να θυμ'αστε πως στην ιστορία έμεινε ο Τιτανικός και όχι το παγώβουνο.

Δημοσίευση από Μia Melanie Hawkins Δευ Σεπ 10, 2012 6:44 pm

Εγώ δεν νομίζω πως είμαι πολύ ρατσίστρια.Δεν ασχολούμαι με τις διαφορες που εχω με κάποιον -θρησκία,χρωμα,ιδεαόλογιες-αλλά με τα κοινά που εχουμε ώστε να δημιουργηθεί σχεση.Μου φαίνεται απάνθρωπο να βάζουμε όλους τους ανθρωπους που εχουν κατι κινο μαζί.Ο πατέρας μου για παράδειγμα ειναι φανατικός ρατσιστής.Έχει τρελάνει στο βρύσιμο όλους τους αλβανους και γενικά τους ξενους που ειναι στην πολη μας.Από μια πλευρά τον καταλαβαίνω γιατί κάποιοι από αυτους-για να μην πω οι περισσότεροι-είναι κλεφτες.Κλεβουν και μετά εξαφανίζονται στις χωρες τους.και ξερω κάποιους ονοματικά.
    Παρ'όλα αυτά δεν μιλάω για όλους τους ρώσους έτσι για παραδειγμα ετσι.Μια πολύ κλή κοπέλα που ξερω ειναι Ρωσιδα και με βοηθάει να μάθω την γλωσσα της.Και πραγματικά ειναι επείπεδα καλύτερη από πολλές ελληνίδες που ξέρω.όπως ούτε όλοι οι έλληνες είμαστε καλοι έτσι ούτε όλοι οι ξενοι ειναι κλεφτες,ψευτες και λοιπά.
    Σε καθε περίπτωση υπάρχουν εξερέσεις

Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 Tumblr_mg0k3wjWFM1r3o83uo1_500Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 Tumblr_ml74h1hcQT1rljoyfo1_500
    Τaste me,drink my soul,show me things that I shouldn't know..

Everything looks better when the sun goes down.:
    Hermione Black
    Hermione Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 11974
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2010

Magical Identity
    Today's thought: Αν ελπίζεις σε κάτι, κανείς δεν μπορεί να σου διώξει την ελπίδα

Δημοσίευση από Hermione Black Σαβ Φεβ 16, 2013 1:13 am

Well, Για μένα ένα απ' τα μεγαλήτερα σοκ ήταν η επίσκεψή μου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς! Ο καθρεύτης το ρατσισμού σε όλο του το μεγαλείο!
    Είναι παράξενο να ζεις ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους καιφ υσικό είναι να διαφέρουν άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Απλά τον 21ο αιώνα δε βλέπω το λόγο αυτό να είναι κα΄τι "επιλήψιμο"!
    Ο ρατσιμός, ο σεξυσμός και η όποιας δίποτε μορφής διάκρηση είναι απλά ιληθιώτητα
    βάζω σε σπόιλερ ένα παλιό μου άρθρο επί του θέματος για ένα περιοδικό χορού απ' τις ελευθέρες σελήδες όποιος έχει όρεξη καλή αναγνωση Happy (ειναι λίγο αρχαιολογία απ' τον καιρό του νόε το άρθρο αλλά μ' αρέσει παραδόξως)

Σπόιλερ:

Ρατσισμός,σεξισμός,στερεότυπα,προκαταλήψεις - Σελίδα 4 Kaiksis_OLD_SCORE124

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:11 am