Ναι όχι μην υπολογίζεται την γνώμη μου.Ούτε της αδερφής μου.Άλλωστε όχι εμείς δεν έχουμε ψυχή.Καρδιά.Δεν έχουμε θέλω.ΞΑΝΑ πάλι αυτό το θέμα.Όταν ήμουν 12 δεν με ρωτήσατε.Και οκ ναι τώρα το καταλαβαίνω,εκείνο το σπίτι ήτανε πολύ μικρό για 4 άτομα.Τώρα που είμαι 20,γιατί??
Αφού πληρώνουμε τις δόσεις στην ώρα τους.Γιατι στο καλό?? Και αφού εγκριθηκε και η σύνταξη της μαμάς,γιατί να μην περιμένουμε να δούμε αν θα καλυτερεύσουν τα πράγματα.Βέβαια αγοραστές για ένα σπίτι δεν βρίσκονται κάθε μέρα.Με δουλεύεις??Τόσα εκαττομύρια άνθρωποι στην χώρα..."Μπορεί να κατηργηθεί ο νόμος πρώτης κατικοίας"και όλα χαζομάρες.Αν κατηργηθεί ξέρεις ΠΟΣΟΙ χιλιάδες θα μείνουν χωρίς σπίτι.Έλα τώρα...Κάθεστε και πιστεύετε τις βλακείες της τηλεόρασης.Έχουμε απληρωτη ΔΕΗ,Ε ΚΑΙ??? Οι μόνοι είμαστε??Ή μήπως άμα αλλάξεις σπίτι ξαφνικά η ΔΕΗ θα αποφασίσει να σου κάνει χάρη και να δίνεις λιγότερα.Δεν μαθαίνετε από το παρελθόν σας.Έτσι και το 04' νομίζατε ότι μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι σε 3 μήνες,και βρεθήκαμε χωρίς κεραμοσκεπή και με αυτό το δάνειο.Αλλά οκ.Ξέρεις πόσσοι έχουν κάποιο δάνειο?Και ξεκίνα από το οικογενειακό σου περιβάλλον.ΌΛΟΙ.Βέβαια θα μου πεις αυτοί έχουν και στάνταρ δουλειές,αλλά σάμπως και μια σύνταξη δεν είναι στάνταρ?Όσο και αν την μειώνουν.
Ευχόμουνα,ευχόμουνα με όλη μου την καρδιά να μην βρεθεί αγοραστής.Αλλα...
Μπορεί εσύ να έφυγες από αυτό το σπίτι,και να σου ήτανε τόσο εύκολο αλλά εμένα όχι.Και ούτε είμαι ερωτευμένη με τα ντουβάρια.Μένω εδώ 9 χρόνια...πως περνάνε ε?
Είναι το ΜΟΝΟ πράγμα που μου έχει απομείνει πια για να θυμάμαι τις ξέγνοιαστες μέρες μας(κάπου εδώ κύλησαν και μερικά δάκρυα.)
Και αν σκεφτείς ότι τα 2 τελευταία καλοκαίρια τα έχω περάσει χάλια εξαιτίας σας...Αλίμονο ας μην χαλάσει η παράδοση!Ας περάσω χάλια και αυτό το καλοκαίρι.
Κανένα σπίτι,δεν είναι πιο όμορφο από το δικό μου.Γιατί ναι με 156.000 χιλιάδες μπορεί να υπάρχει πιο όμορφο,αλλά με 80.000 που θέλετε εσείς δεν υπάρχει.Αν ναι,είπα που θέλετε.Βέβαια,δεν μένεις εδώ,αλλά κάνεις κομάντο.Τι σε νοιάζει που στο καλό θα μείνω εγώ?Γιατί μαζί μας μένεις?Τι σε νοιάζει πως θα μετακινήμε με τα μέσα?Εσύ σπουδάζεις στον Ζωγράφου??Τι σε νοιάζει αν εγώ θέλω αέρα και φυτά.Εσύ πια δίπλα στην θάλασσα μένεις.Τι σε νοιάζω εγώ στην τελική?Μια φορά το μήνα έρχεσαι.Έγινες αυτό που φοβόμουν περισσότερο από ποτέ,και που λυπόμουν τους άλλους αν είχαν κάτι αντίστοιχο:ένας άνθρωπος πάνω στα λεφτά,γιατί με τα λεφτά σου έχω πια επικοινωνία όχι μ'εσένα.
Οπότε ναι,βέβαια.Πάρε όποια απόφαση θες για το σπίτι στο οποίο μένω ΕΓΩ.
Πήγαινε με όπου θες.
Πάρε με μακριά από την Ε. και την Α.Θεε μου,πως θα είναι πια τα καλοκαίρια μου??Θέε μου,θα πεθάνω.Εδώ και 9 καλοκαίρια έχω την ίδια καθημερινότητα,με 2-3 εβδομάδες εξαιρέσεις που πάει η κάθεμια και διακοπές.H E.??Θεε,μου θα μαραζώσει...
Και πως θα χωρέσουμε εξάλλου αλλού?Δεν νομίζω να υπάρχει σε 80τ κάποιο δωμάτιο τόσο μεγάλο σαν το δικό μας.Ναι ναι,κοιμήσου στο σαλόνι.Πάντως εγώ θα ντρέπομαι να φέρω φίλους μου.Για 1-2 χρόνια σίγουρα.Για να τους πω τι?
Κοιτάξτε το σπίτι που με έφεραν παρά την θελησή μου?
Μην είστε τόσο κότες.Ελάτε να το παλέψουμε για εδώ.Από τον Οκτώβριο που προσέχω εγώ τα λεφτά,δεν έχουμε καθυστερήσει ούτε μια δόση.Τι πιστεύεις ότι θα αλλάξεις σπίτι και θα γίνεις πλούσια?Και το αυτοκίνητο γι'αυτό δεν το πουλήσαμε?Πρωσορινές λύσεις.Παλι μαζευτικαν έξοδα.
Θα νιώθω τόσο χαζή,αν φύγω από εδώ,και πω οι γονείς μου πούλησαν το σπίτι μου,για 280 που θα είναι η δόση κάθε μήνα.Πιο χαζή και από χαζή θα νιώθω.Πιο κότα και από κότα.
Εγώ για την δυστυχία μου δεν υπογράφω.Πιο άλλο παιδί μέσα σε 20 χρόνια έχει αλλάξει 3 σπίτια?
Kαι αν όντως τα κάνετε όλα αυτά.Δεν σας βοηθάω σε ΤΙΠΟΤΑ.Τίποτα όμως.Θα πάω στην γιαγιά και μην με είδατε.Μετά θα γυρήσω για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου,ναι και μετά πάλι μην με είδατε.Γιατί αν νομίζετε ότι ένας νέος δεν έχει τρόπους να δείξει την δυσαρεσκειά του και κυριώς την πόνο της αδιαφορίας προς το προσωπό του,κάνετε λάθος.
Γιατί πρέπει να είμαι η χαζή που να σας συγχωρώ όλα τα λάθη?Γιατί?Λες και δεν είμαι παιδί υπόδειγμα.Αν άλλη 20χρονη είχε στα χέρια της κάθε μήνα 700 ευρω,θα σας έλεγα εγώ αν θα νιαζότανε για τα έξοδα του σπιτιού.Το πολύ πολύ,να τσέπωνε λίγα λίγα στις τσέπες της.
Και η καημένη η γιαγιά διαφωνεί.Και δηλαδή σε όποιον και να το πεις διαφωνεί.Γιατί μπορεί και εσείς να φοβάστε,και να πιστεύετε ότι είναι τοοοσο κακοοοο και τρομεροοο που το σπίτι το χειμώνα έχει υγρασία που τι να πω...Προτιμώ να πάω να βρω μια δουλεία να σας κλείσω και το στόμα!Άλλοι θεωρούν πως για ένα δάνειο,το οποίο πληρώνετε κανονικά,είναι μεγάλη βλακεία να το πουλήσεις.
Λες και ξαφνικά θα πλουτίσεις...
Λες και ξαφνικά θα αλλάξουν όλα...
Αν πουληθεί,δεν ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει να μπαίνω σ'άλλο και να μην βάζω τα κλάμματα.Γιατί τώρα έμαθα ότι μου θυμίζει κάτι άσχημο,απλά να μην έχω επαφή μαζί του.Το σπίτι σου όμως,πως γίνεται να το αποφύγεις?
Λένε,δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση να μετακομίζεις.Βέβαιαααα,αν με πηγαίνατε σ'ένα σπίτι εδώ δίπλα,στα ίδια μέτρα,και εγώ μια χαρά ευτυχισμένη θα ήμουν.Αλλά αν είναι να πάω κάπου,που να αλλάξω συνήθειες,που θα είναι μικρότερο,που δεν θα χωράμε εγω και η αδερφούλα μου στο ίδιο δωμάτιο,που δεν θα μπορώ πια να βρίσκομαι σε 1' λεπτό στο σπίτι της Ε.,τι να το κάνεις?Τι ακριβώς?
Μου αρέσει η περιοχή μου.Η συγκοινωνία της.Οι φίλες μου που μένουνε κοντά μου.Και οι αναμνήσεις του.Kαι το πρασινό του.Και ο ήλιος που μπαίνει.Και ο χώρος που έχει.
Ουφ...............