από Merlin the Master Wizard Σαβ Δεκ 04, 2010 10:32 pm
Novaenir έγραψε:Εγω παλι ψυφισα οχι με το εξης σκεπτικο.
Προσωπικα παιζω ηλεκρονικα παιχνιδια απο τοτε που οι υπολογιστες ηταν ασπρομαυροι και παιχνιδι θεωρουταν ενα μπαρμπαδελακι που πηγαινει περα-δωθε χωρις ιδιαιτερο σκοπο (να μην ημουν τεσσαρων τοτε...).
Απο τοτε εχω παιξει ενα σωρο παιχνιδια σε ενα σωρο παιχνιδομηχανες και εχω πορωθει απειρες ωρες μπροστα σε μια οθονη.
Και πλεον στα 19 μου συνεχιζω να παιζω παιχνιδια και θελω να πιστευω πως ειμαι ενα νορμαλ ατομο οχι κανενα διαταραγμενο που βλεπει παντου φανταστικους εχρθρους κλπ.
Βασικα αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενα ηλεκτρονικο παιχνιδι ειναι απλα ενα παιχνιδι, ενας τροπος διασκεδασης. Το αν θα επιρεαστει ενα παιδι (γτ περα απο την πλακα ειναι απο η ομαδα με τον μεγαλυτερο κυνδινο) εχει να κανει και με τον αν θα ασχοληθουν οι γονεις.
Δηλαδη αν εχει τις σωστεα βασεις δεν προκειτε να νομισει ποτε οτι ειναι σε εναν κοσμο με δρακους μαγους τερατα που το κυνηγουν κλπ. Και δεν θα αποκτησει ψυχολογικα τραυματα ουτε κατι παρομοιο.
Τωρα σε αυτο που λεει ο Τομ.
Δεν το σκεφτηκα ετσι οταν ψηφισα το ομολογω αυτο.
Αλλα αυτο που λες εσυ Τομ ειναι το καψημο με ενα παιχνιδι (ναι το εχω παθει και αυτο) και εκει μπαινει ο παραγοντας ποσο μπορεις να συγκρατισεις τον εαυτο σου.
Απλα δεν εχει μονο να κανει με τα παιχνιδια.
Αν επαιρνες και διαβαζες και τα επτα βιβλια του Χαρι συνεχομενα και ηταν το βασικο πραγμα με το οποιο θα ασχολησε για λιγο καιρο θα εινια και αυτο που θα τριγυρναει στο μυαλο σου. Μπορει να κανεις κινησεις να σιγομουρμουριζεις ξορκια αναλογα με την κατασταση κλπ.
Οποτε μαλλον θα διαλεγα το τριτο τωρα (αν μπορει καποιος να αλλαξει τη ψηφο μου ας το κανει!!)
Συμφωνώ απολύτως με την κάθε σου λέξη...Κι εγώ από τότε που με θυμάμαι έπαιζα βιντεοπαιχνίδια..Έχω παίξει α-μ-έ-τ-ρ-η-τ-α παιχνίδια σε όλες τις παιχνηδομηχανές του Playstation..Έχω κάτσει συνεχόμενα από το πρωί μέχρι το βράδυ μπροστά από μια οθόνη προσπαθώντας να ζήσω σε όλο του τον κόσμο αυτό που βλέπω τις περισσότερες φορές..Είμαι κι εγώ 19 χρονών και ακόμα νιώθω αμείωτο ενδιαφέρον γι'αυτά τα πράγματα..Πάντα σκεφτόμουν ότι μπορεί να ήμουν ο James Bond και να κάνω τις απίστευτες αποστολές του στο παιχνίδι,o Harry Potter και να κάνω ότι κι αυτός με τα υπέροχα μάγια του,ένας συνεργάτης της Lara Croft ή ο Nate από το uncharted καινα γίνω ο απόλυτος κυνηγός θησαυρών και αρχαίων μυστηρίων,να έχω τέτοιους προγόνους όπως ο Desmond στο Assassin's Creed και να κληρονομήσω τις απίστευτες δυνάμεις τους ή να ζήσω τις απίστευτες περιπέτειες τους μέσω του μηχανήματος Animus,να ζήσω κάτι τόσο τρομακτικό και ανατριχιαστικό,όπως οι ήρωες του Silent hill,να κάνω όλα αυτά που κάνει ο Prince of Persia,να ζήσω το ψυχολογικό θρίλερ του Heavy Rain,να γίνω ιππότης και να εκτελώ ξόρκια στο Oblivino,κλπ,κλπ..(Δεν συνεχίζω γιατί θα πιάσω 2-3 σελίδες..
)
Όμως ποτέ δεν πήρα ένα sniper να κυνηγάω κατασκόπους ή μια σκούπα να πηδήξω απ'την ταράτσα ή δύο πιστόλια να πηδάω σαν τον ζουρλό κάτι απέραντα κενά και να ψάχνω χαμένους θυσαυρούς ή δυο λεπίδες κρυμμένες στους καρπούς μου και να σκοτώνω άτομα πιστεύοντας ότι είναι ενταγμένοι στους Templars ή να βλέπω γύρω μου ζόμπι όταν μένω μόνος μου ή ότι μπορώ να πηδάω από τον ένα τοίχο σε άλλο και αν ξεκοιλιάζω εχθρούς με κάτι απίστευτα σπαθιά ή να σκέφτομαι ότι θα υπάρξει ένας παρανοϊκός δολοφόνος πο θα απαγάγει τον γιό μου ή ότι ζω σε μια εποχή με ιπποτες,δράκους,μάγια,κλπ,κλπ..(παρόλο που θα το ήθελα πολύ
)
Θέλω να πώ ότι μια προσωρινή μανία σε λίγο υπερβολικό βαθμό υπάρχει κατα την διάρκεια που κάποιος παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι(τουλάχιστον για εμένα),αλλά αυτό περνάει και δεν οδηγείται κανείς σε ακραία φαινόμενα..Εξάλλου υπάρχει και η κλίμακα της PEGI σε κάθε παιχνίδι που διευκρινίζει τις επιτρεπτές ηλικίες..Άλλο αν οι καταστηματάρχες δεν ενδιαφέρονται για το που θα τα πουλήσουν και οι γονείς δεν δίνουν σημασία σε κάτι τέτοια..Για εμένα αν είναι λίγο προσγιωμένο το παιδί και ενδιαφέρονται που και που αυτοί που πρέπει να ενδιαφερθούν ούτε βίαιο θα γίνει το παιδί ούτε τίποτα..Τα βιντεοπαιχνίδια τους έφταιξαν αν υπάρχουν δολοφόνοι και βίαιοι τύποι..Έλεος πια.
.
Τεσπα΄..εγώ ψήφισα όχι γιατί δεν θα φταίνε προφανώς τα παιχνίδια,αν κάποιος που τυχαίνει να παίζει γίνεται βίαιος,αλλά κάποια πράγματα που έχουν προηγηθεί..