Τα ηλεκτρονικά βιβλία ή αλλιώς e-books, όπως τα ακούμε συνήθως, είναι η εξέλιξη στην τεχνιλογία των βιβλίων. Από τη μια μπορούμε να βρούμε τα ηλεκτρονικά βιβλία ανεβασμένα στο διαδίκτυο και τα κατεβάζουμε (κάποιες φορές παράνομα αλλά ντάξει, και ποιος δεν το κάνει σήμερα ), και είναι σίγουρα πιο οικονομικά από τα κανονικά τυπωμένα βιβλία. Από την άλλη, αν συνεχιστεί η ανταπόκριση του κόσμου στα ηλεκτρονικά βιβλία πολύ πιθανόν είναι να μην τυπώνονται όλα τα βιβλία και τα περισσότερα να υπάρχουν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.
Τι πιστεύεται εσείς, ποια η άποψη σας για τα ηλεκτρονικά βιβλία; Προτιμάτε τυπωμένα βιβλία ή σε ηλεκτρονική μορφή; Θα μπορούσατε να διαβάζετε, πολλές φορές με τις ώρες, ένα βιβλίο μέσα από μια οθόνη;
ή
Εγώ είμαι κατά των ebooks όσον αφορά λογοτεχνικά βιβλία κυρίως. Τώρα αν πρόκειτε για κανένα περιοδικό που δεν το βρίσκεις πουθενά εχτός από το διαδίκτυο π.χ. περιοδικά τεχνολογίας, τα κατεβάζω σε ebooks. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα μπορούσα να διάβαζα από τον υπολογιστή ένα μυθιστόρημα.
Υπάρχουν βέβαια και τα ebook readers ή όπως τα λένε αλλά είμαι εναντίον. Προτιμώ τα τυπωμένα κι ας στοιχείζουν περισσότερο. Γι' αυτό υπάρχουν οι βιβλιοθήκες εξάλλου