Ανά καιρούς οι ποιητές, αφού έχουν δημιουργήσει ένα αξιόλογο ποσό ποιητικών συλλογών, τα μαζεύουν όλα σε βιβλία ή τόμους και τα εκδίδουν στην αγορά. Εσείς έχετε αγοράσει ποτέ τέτοια βιβλία ή τόμους;; Ποιανών ποιητών; Σας άρεσε κάτι τέτοιο ή προτιμάτε σίνγκλ ποιήματα και όχι σε βιβλία και συλλογές;; Εγώ π.χ. δεν μπορώ να βρω πουθενά στην αγορά, (εκτός από γίγαντες όπως Καβάφη, Σεφέρη, Σολωμό, Ελύτη κ.λπ.) κι έτσι ο πράδεισός μου είναι η βιβλιοθήκη η δημοτική, όπου σε μια γωνίτσα υπάρχουν μύριοι μικροί θησαυροί με ποιήματα ποιητών που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, γι' αυτό μου αρέσει. Θέλω να γνωρίζω συνεχώς νέους ποιητές και όχι να μένω στους ίδιους, όσο ωραίοι κι αν είναι. Εσείς;;
3 απαντήσεις
Βιβλία ποίησης
Cassandra Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 33695
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.
- Δημοσίευση Ν°2
Απ: Βιβλία ποίησης
Ναι έχω κάποια.
Έχω τα Άνθη του Κακού του Μπωντλέρ, σε μια πολύ ωραία έκδοση που στη μία σελίδα έχει το ποίημα στο γαλλικό πρωτότυπο και δίπλα στα ελληνικά, να κάνουμε κι εξάσκηση
Είχα τα άπαντα του Πόε στα αγγλικά αλλά κάπου τα δάνεισα και πάνε
Έχω τη Θεία Κωμωδία του Δάντη σε μετάφραση Καζαντζάκη, επική
Τα άπαντα του Καρυωτάκη σε pdf. Από Νίκο Καββαδία επίσης Πούσι και Τραβέρσο σε pdf.
Επίσης και τα άπαντα του Σαίξπηρ, (θεατρικά, ποιήματα και σονέτα) σ' έναν σκληρόδετο τόμο, στα αγγλικά.
Αυτά.
Έχω τα Άνθη του Κακού του Μπωντλέρ, σε μια πολύ ωραία έκδοση που στη μία σελίδα έχει το ποίημα στο γαλλικό πρωτότυπο και δίπλα στα ελληνικά, να κάνουμε κι εξάσκηση
Είχα τα άπαντα του Πόε στα αγγλικά αλλά κάπου τα δάνεισα και πάνε
Έχω τη Θεία Κωμωδία του Δάντη σε μετάφραση Καζαντζάκη, επική
Τα άπαντα του Καρυωτάκη σε pdf. Από Νίκο Καββαδία επίσης Πούσι και Τραβέρσο σε pdf.
Επίσης και τα άπαντα του Σαίξπηρ, (θεατρικά, ποιήματα και σονέτα) σ' έναν σκληρόδετο τόμο, στα αγγλικά.
Αυτά.
- We seed the stars:
@RtVaVa- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 10225
Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: lalala
- Δημοσίευση Ν°3
-Τα άπαντα του Σαίξπηρ, και γω!
-"Ωδαί" του Ανδρέα Κάλβου σε μια πολύ όμορφη έκδοση.
-"Hugh Selwyn Maumberley" (στα αγγλικά και στα ελληνικά) και "Cathay" (μεταφρασμένα κινέζικα ποιήματα του 8ου αιώνα) του "Ezra Pound" (σύγχρονος του T.S. Eliot)
-"Πούσι" του Καββαδία
-"Ποιήματα" του Καβάφη (τον αγαπώ)
-"Ποιήματα" του Καρυωτάκη
-"Μια Εποχή στην Κόλαση" του Arthur Rimbau (μεταφρασμένο)
Κατά τα άλλα στο πατρικό μου έχω πάρα πολλά βιβλία ποίησης της μάνας μου, των οποίων δεν γνωρίζω καν την ύπαρξη, ακόμη. Δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει να διαβάζω ποίηση, πάντως πολλές φορές δυσκολεύομαι και θέλω να είμαι σε πολύ συγκεκριμένη κατάσταση ώστε να βγάλω κάτι από αυτό που διαβάζω. Γενικά, και στην ανάγνωση και στην έκφραση, προτιμώ τα πεζά!
-"Ωδαί" του Ανδρέα Κάλβου σε μια πολύ όμορφη έκδοση.
-"Hugh Selwyn Maumberley" (στα αγγλικά και στα ελληνικά) και "Cathay" (μεταφρασμένα κινέζικα ποιήματα του 8ου αιώνα) του "Ezra Pound" (σύγχρονος του T.S. Eliot)
-"Πούσι" του Καββαδία
-"Ποιήματα" του Καβάφη (τον αγαπώ)
-"Ποιήματα" του Καρυωτάκη
-"Μια Εποχή στην Κόλαση" του Arthur Rimbau (μεταφρασμένο)
Κατά τα άλλα στο πατρικό μου έχω πάρα πολλά βιβλία ποίησης της μάνας μου, των οποίων δεν γνωρίζω καν την ύπαρξη, ακόμη. Δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει να διαβάζω ποίηση, πάντως πολλές φορές δυσκολεύομαι και θέλω να είμαι σε πολύ συγκεκριμένη κατάσταση ώστε να βγάλω κάτι από αυτό που διαβάζω. Γενικά, και στην ανάγνωση και στην έκφραση, προτιμώ τα πεζά!
We will always be so much more human than we wished to be.
- They're taking the Hobbits to Isengard!:
- Έπρεπε:
Κάνε μια παύση.
Isabelle Lightwood- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 36189
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.
- Δημοσίευση Ν°4
Δε με συγκινεί η ποίηση. Σίγουρα έχω μες το σπίτι αρκετά βιβλία από τους γονείς μου και έχω διαβάσει μερικά, αλλά δε θα ελεγα ποτέ "α, πώς να διασκεδάσω; Ας διαβάσω ένα βιβλίο με ποιήματα". :Ρ