Rea έγραψε:δε μου αρεσε. δε μου αρεσε καθολου.
ηταν συμπαθητικη ταινια, αλλα για το ονομα του θεου. αποτελει την απολυτη φαντασιωση μιας ολοκληρης γενιας. και με το part 1 τοσο πιστο στα γεγονοντα και στο κλιμα του βιβλιου, οι προσδοκιες μου ηταν πολυ μεγαλες. κ χθες βγηκα απο την αιθουσα νιωθοντας σαν να μου ειχαν κλεψει ενα τεραστιο κομματι της παιδικης μου ηλικιας
ναι τα εφε ηταν εντυπωσιακα αλλα οταν σε μια ταινια το καλυτερο σημειο της ειναι τα εφε τοτε κατι παει πολυ λαθος.
το πρωτο μισαωρο ηταν πολυ εντυπωσιακο, με το τριο να εισερχεται στο θησαυροφυλακιο κ την αποδραση με τον δρακο κλπ. απο εκει κ περα το χαος.
δεν υπηρχε η παραμικρη αναφορα στην ιστορια του νταμπλντορ και του Γκρίντελβαλντ, στον θανατο τηα αρριανα κ στο πως αυτο οδηγησε τον νταμπλντορ να γινει αυτο που ηταν οταν τον γνωρισε ο χαρι:ενας σπουδαιος μαγος που αρνιοταν να αποκτησει εξουσια παρολο που του ειχε προσφρθει πολλες φορες η θεση του υπουργου μαγειας και ενας ενθερμος υποστηρικτης των μαγκλ.
οι καθηγητες οταν καταλαβαν οτι θα ξεσπουσε μαχη για ποιο λογο εκριναν λογικο να στειλουν μονο τους σλυθεριν στα μπουντρουμια και να αφησουν ολους τους υπολοιπους να πολεμησουν? που πηγε το "πρεπει να προστατεψουμε τους μαθητες?"
μου αρεσε που εδειξαν την καταστροφη του κυπελλου, αλλα θα μπορουσαμε να ειχαμε μαθει ποιο ακριβως ηταν αυτο το κυπελλο. καμια αναφορα στην προελευση του. κ οσο για το φιλι, το βρηκα τελειως κλισε το "ειμαστε ακομα ζωντανοι, ας φιληθουμε να το γιορτασουμε"
γιατι, γιατι, γιατι δεν εδειξαν το θανατο του φρεντ? οι γουεσλι ηταν παντα οτι πιο κοντα ειχε ο χαρι σε οικογενεια (εκτος ισως απ μια διετια που υπηρχε κ ο σειριος) κ στο βιβλιο δειχνει ποσο πολυ τον επηρεασε. στην ταινια ηταν απλα σαν να πεθανε ενας τυχαιος χαραχτηρας.
οι αναμνησεις του σεβερους αντικειμενικα αποδοθηκαν αρκετα καλα, οπως κ ο θανατος του.
η σκηνη στον σταθμο μου φανηκε πολυ μικρη. θα μπορουσε να αναλυθει περισσοτερο. κρατησαν τις βασικες ατακες του διαλογου αλλα παρελειψαν πολλα σημεια. ας πουμε το γιατι ο χαρι καταφερε να παραμεινει ζωντανος. (ασχετο αλλα ο νταμπι ντυμενος ετσι μου θυμισε απιστευτα τον γκανταλφ )
ξενερωσα απιστευτα με τη σκηνη που ο χαρι επεσε απο την αγκαλια του χαγκριντ. τι στο καλο σκεφτοντουσαν??? υποτιθεται οτι παριστανε τον νεκρο για να εφησυχαστει ο βολντι, να σταματησει να προστατευει την ναγκινι και να καταφερει καποιος να σκοτωσει το φιδι. για ποιον ακριβως λογο θεωρησαν οτι επρεπε να χαλασει το στοιχειο του αιφνιδιασμου χωρις λογο?
κ αφου ανεφερα το φιδι, ειχα φοβηθει οτι στο τελος θα το σκοτωνε η ερμιονη. αλλα ευτυχως εστω και απο τυχη, το σκοτωσε ο νεβιλ.
οι θανατοι της μπελατριξ κ του βολντερμοτ απλα γελοιοι. εγιναν κομφετι? σοβαρα τωρα? πολυ αληθοφανες. επισης τα ραβδια για ποιο λογο ενωθηκαν? δεν υπαρχει πια η ευκολη λυση του κοινου πυρηνα αγαπητε σκηνοθετη.
απογοητευτηκα παρα πολυ με την ατμοσφαιρα μετα τη μαχη. μολις ειχαν νικησει τον μεγαλυτερο σκοτεινο μαγο ολων των εποχων, περιμενα λοιπον να φαινεται οτι χαρηκαν λιγακι. δε καταλαβαινω γιατι τελειωσε μεσα σε δυο λεπτα η ταινια μετα το θανατο-εκτοξευση χαρτοπολεμου του βολντεμορτ. θα μπορουσε να διαρκεσει παραπανω ωστε να δουμε την συνομιλια με το ποτρετο του νταμπι η τον χαρι να συναρμολογει ξανα το ραβδι του-το να σπασει απλα το ραβδι απο κουφοξυλια δεν ειχε καποιο νοημα.
για τον ανεκδιηγητο επιλογο εχω γκρινιαξει ηδη στο αντιστοιχο τοπικ
ενταξει, ξερω, δε κρινουμε μια μεταφορα βιβλιου σε σχεση με το βιβλιο αλλα την αντιμετωπιζουμε ως ανεξαρτητη καλλιτεχνικη δημιουργια, μπλα μπλα μπλα.γιαυτο και ως ταινια τη βρηκα συμπαθητικη. αλλα ακομα κ ετσι, αρνουμαι να δεχτω οτι αυτο ηταν οτι καλυτερο μπορουσαν να κανουν. δε χρειαζοταν να προσθεθουν ανουσιες σκηνες οταν μπορουσαν να χρησιμοποιησουν τις αμετρητες του βιβλιου που ο κοσμος εχει αγαπησει ηδη κ απλα τις αγνοησαν. στην τελικη δεν ηταν αναγκη να ειναι η ταινια μονο 130 λεπτα αν ολες αυτες οι αλλαγες/παραλειψεις γιναν για εξοικονομηση χρονου. οι ταινιας του lord διαρκουσαν ολες τους 3 ωρες τουλαχιστον, κ καταφεραν να μεινουν ολοι ικανοποιημενοι.
περιμενα κατι παραπανω απο την ταινια.
Οπως συμφωνω ακραδαντα με οοολα οσα ειπες!!! Πραγματικα ομως... ωρες ωρες ηταν να αναρωτιεσαι ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ?!!!