Υποτίθεται ότι είναι παιδιά. My goodness, παιδιά.
Είμαι μερικές σελίδες πριν από το τέλος της τριλογίας και ήρθα να πω εντυπώσεις.
Όταν ξεφύλλισα το τόπικ και είδα μεγάλο φαν κλαμπ για τον Γκέιλ, υπέθεσα πως έχουν δίκιο, ότι στο τέλος θα αλλάξει κάπως και θα κάνει τους πάντες να τον συμπαθήσουν.
Ευθέως λοιπόν, θα σας πω γιατί εγώ δεν συμπαθώ τον Γκέιλ.
Αρχικά, υπήρξε όλο αυτό το μεγάλο χάσμα μετά τους Αγώνες. Πραγματικά εάν ένας δικός μου φίλος τα περνούσε όλα αυτά, κι ας πέθαινα για αυτόν και εκείνος να ήταν μπροστά στις κάμερες με άλλον, μόλις γυρνούσα θα του έκανα αρχικά μια μεγάλη αγκαλιά, θα προσπαθούσα να αναπληρώσω το κενό εκείνων των εβδομάδων και θα πετούσα από χαρά που είναι ΕΔΩ. Εκείνος, δεν προσπάθησε καν να γεφυρώσει το χάσμα, αντιθέτως προσπάθησε να απομακρυνθεί και άλλο από αυτήν, καταφέρνοντας τι; Να την πληγώσει. Οκέι. Το προσπερνάμε.
Αν μια αγάπη, φιλική ή όχι, είναι αληθινή, πρέπει να αφήσεις στον άλλον την επιλογή να επιλέξει, χώρο που δεν άφησε ο Γκέιλ.
Γενικώς, εντάξει, σε μερικές φορές τον παραδέχομαι και του βγάζω το καπέλο.
Αλλά όοοοοοοχι ρε σεις, ο Πίτα δεν είναι ένας κενός χαρακτήρας, με τα γαλανά μάτια και τις ξανθές μπούκλες. Δεν είναι μονάχα ο πρίγκιπας στο λευκό άλογο, που μαγεύει τις καρδιές όλων. Ήξερε τι έκανε. Και μπράβο του που υποστήριξε την Κάτνις μέχρι το τέλος. Μπράβο του που αγάπησε μια κοπέλα τόσων κοινονικών στρωμάτων παρακάτω. Μπράβο του που χρησιμοποίησε και τη λογική, την οποία υπερκάλυψε το συναίσθημα.
Και εδώ σταματάω να παραληρώ σχετικά με τον Πίτα και τον Γκέιλ.
Η Κοτσυφόκισσα, χωρίς παρεξήγηση, μου φαίνεται το πιο υποτονικό βιβλίο της τριλογίας. Εντάξει, δε λέω, αλλά γύρισε κάπως να είναι πολιτικό και μόνο.
Τα άλλα είχαν αυτό το κάτι, με συνεχείς ανατροπές και κατευνάσεις που κρατούσε το ενδιαφέρον σου αναζοπυρωμένο και δεν σε άφηναν να τα αφήσεις από τα χέρια σου, πράγμα που η κοτσυφόκισσα έχει μεν, αλλά σε μικρότερο βαθμό κατ'εμέ.
Ένιγουέι, τι άλλο; Α, ναι.
Πολύυυυυ περισσότερο συμπαθούσα τους φόρους και γενικά τους χαρακτήρες στους πρώτους Αγώνες. Στεναχωρήθηκα μάλιστα που πέθαναν αρκετοί, ενώ στους δεύτερους, έλεγα άντε μπράβο να τελειώνουμε.
Τώρα, ως ταινία δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδωθεί πιστά στο βιβλίο και αν θα στεφθεί από επιτυχία. Μου φαίνεται δύσκολο έως απίθανο να γυρίσουν το βιβλίο με αξιοπρέπεια στη μεγάλη οθόνη χωρίς να το πετσοκόψουν και βασικά το μεγάλο μειονέκτημα είναι πως δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν τις εκπληκτικές σκέψεις της Κάτνις και τις αναδρομές.
Αλλά δε βιάζομαι να μιλήσω καλύτερα, θα δούμεεεεε!