+37
Ariana Dumbledore
Dominique Weasley
Ignotus Peverell
Laverne de Montmorency
Lily Luna Potter
Leanan Sidhe
mjhp4ever
Mirabelle Salvatore
Angelika-Lavender Black
Isabelle Lightwood
Amycus
Padma Patil
Aspa Lefebvre
Arcturus Regulus Black
Eleanna Lovegood
artemis
Tom Marvolo Riddle
Phineas Nigellus Black
Helena Ravenclaw
Rea
Nearly Headless Nick
Amelia Blackfoot
Mysterious Wizard
Eloise Prewett
Imperio
Ronerm
anthian9
Laura Mandley
Maria Lovegood
Morgan le Fay
Queen Maeve
Minerva McGonagall
Hecate
Sandra Lightwood
Cassandra Black
Jace Wayland
Berenice
41 απαντήσεις
Hunger Games Trilogy
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°376
Απ: Hunger Games Trilogy
Το "But there are much more worse games to play";
_
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
Jace Wayland- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 11954
Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Friends share secrets. That's what keeps us close.
- Δημοσίευση Ν°377
ΝΑΙΙΙ
Cassandra Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 33695
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.
- Δημοσίευση Ν°378
Επιτέλους τελείωσα όλα τα Hunger Games *επευφημίες στο background* και ακολουθεί αναλυτικό ριβιού.
Αρχικά έχω να πω πως η πρώτη μου υπόθεση περί ομοιότητας με το Battle Royale επιβεβαιώθηκε απόλυτα. (Και στον μύθο του Θησέα φέρνει αλλά οι ομοιότητες σταματούν στην κλήρωση).
Αντίθετα, στα κοινά σημεία με το BR (γυρισμένο, να σημειώσω, το 2000) συμπεριλαμβάνονται:
Όσον αφορά τη Φωτιά και την Κοτσυφοκίσσα, πιστεύω πως θα μπορούσαν άνετα να είναι ένα βιβλίο. Ειδικά το τελευταίο μου φάνηκε κάπως βεβιασμένο. Δεν κατάλαβα για πότε στήθηκε η επανάσταση, για πότε εισέβαλαν στην Κάπιτολ, για πότε έφτασε το τέλος. Λογικά πρέπει να έφταιγε η πρωτοπρόσωπη αφήγηση που σε ανάγκαζε να μαθαίνεις μόνο όσα μάθαινε η Katniss Επίσης για το τέλος θα συμφωνήσω με τον Θάνο, μου φάνηκε πολύ απελπισμένο και "δεν υπάρχει νόημα στη ζωή"
Οκ, σίγουρα τα HG διαβάζονταν ευχάριστα. Ωραία γραφή, χαρακτήρες, περιγραφική ικανότητα, σε έβαζε στο κλίμα της επιβίωσης με κάθε κόστος μια χαρά. Αλλά όταν έχεις δει ήδη κάτι σε ανάλογο στυλ, θα περιμένεις και το τέλος να μοιάζει. Και όντως έμοιαζε. Δεν ξέρω αν η Collins απλά επηρεάστηκε, αντέγραψε κατάφωρα ή δεν έχει καν ακούσει το Battle Royale, αλλά ειδικά στο πρώτο βιβλίο μου φάνηκε υπερβολικά προβλέψιμη
Πάντως, δε λέω, καλά πέρασα με τα βιβλία, το δεύτερο ήταν το πιο απρόβλεπτο από όλα, αγαπημένοι η Rue και ο Gale, κι η Katniss καλή ήταν γενικά αλλά ειδικά στο τρίτο είχε κάτι κρίσεις emoσύνης που μ' έκαναν να θέλω να τη βαρέσω, αυτά
ΥΓ: Credits στην Collins για τους υπέροχους στίχους που γράφει <3
Αρχικά έχω να πω πως η πρώτη μου υπόθεση περί ομοιότητας με το Battle Royale επιβεβαιώθηκε απόλυτα. (Και στον μύθο του Θησέα φέρνει αλλά οι ομοιότητες σταματούν στην κλήρωση).
Αντίθετα, στα κοινά σημεία με το BR (γυρισμένο, να σημειώσω, το 2000) συμπεριλαμβάνονται:
- Σπόιλερ:
- -φρικιαστικοί θάνατοι
-παρόμοιος τρόπος κλήρωσης (Στα HG γίνεται ανάμεσα στους εφήβους των Districts, ενώ στο BR ανάμεσα στα λύκεια της χώρας.)
-ίδιος τρόπος αντιμετώπισης των αγώνων από τα media
-ίδιοι κανόνες αγώνα (Ένα όπλο σε κάθε παιδί, δικαίωμα λουταρίσματος των νεκρών, όλα επιτρέπονται κλπ.)
-ίδιος λόγος διοργάνωσης των αγώνων in the first place
-2 νικητές (ζευγάρι)
-evil capital
Όσον αφορά τη Φωτιά και την Κοτσυφοκίσσα, πιστεύω πως θα μπορούσαν άνετα να είναι ένα βιβλίο. Ειδικά το τελευταίο μου φάνηκε κάπως βεβιασμένο. Δεν κατάλαβα για πότε στήθηκε η επανάσταση, για πότε εισέβαλαν στην Κάπιτολ, για πότε έφτασε το τέλος. Λογικά πρέπει να έφταιγε η πρωτοπρόσωπη αφήγηση που σε ανάγκαζε να μαθαίνεις μόνο όσα μάθαινε η Katniss Επίσης για το τέλος θα συμφωνήσω με τον Θάνο, μου φάνηκε πολύ απελπισμένο και "δεν υπάρχει νόημα στη ζωή"
Οκ, σίγουρα τα HG διαβάζονταν ευχάριστα. Ωραία γραφή, χαρακτήρες, περιγραφική ικανότητα, σε έβαζε στο κλίμα της επιβίωσης με κάθε κόστος μια χαρά. Αλλά όταν έχεις δει ήδη κάτι σε ανάλογο στυλ, θα περιμένεις και το τέλος να μοιάζει. Και όντως έμοιαζε. Δεν ξέρω αν η Collins απλά επηρεάστηκε, αντέγραψε κατάφωρα ή δεν έχει καν ακούσει το Battle Royale, αλλά ειδικά στο πρώτο βιβλίο μου φάνηκε υπερβολικά προβλέψιμη
Πάντως, δε λέω, καλά πέρασα με τα βιβλία, το δεύτερο ήταν το πιο απρόβλεπτο από όλα, αγαπημένοι η Rue και ο Gale, κι η Katniss καλή ήταν γενικά αλλά ειδικά στο τρίτο είχε κάτι κρίσεις emoσύνης που μ' έκαναν να θέλω να τη βαρέσω, αυτά
ΥΓ: Credits στην Collins για τους υπέροχους στίχους που γράφει <3
- We seed the stars:
Angelika-Lavender Black- Μάντης
- Αριθμός μηνυμάτων : 7303
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2011
Magical Identity
Today's thought: There are three kinds of intelligence: one kind understands things for itself, the other appreciates what others can understand, the third understands neither for itself nor through others. This first kind is excellent, the second good, and the third kind useless.
- Δημοσίευση Ν°379
Amycus έγραψε:Τελείωσα αισίως και τα τρία,οπότε λέω να γράψω τις σκέψεις μου.
- Σπόιλερ:
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα ήταν καλύτερο αν δεν μιλούσαμε για τριλογία.Δύο βιβλία θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικά.Το 1ο (Αγώνες Πείνας) και το 2ο με το 3ο να ήταν το 2ο μέρος.Συνολικά η "Φωτιά" δεν πρόσφερε και πολλά στην πλοκή.Περιεχόμενο το ίδιο με το 1ο (που στην περιπτωσή μας το "Hunger Games" έγινε "Quarter Quell" και κάπου εκεί το πράγμα έμπασε πολύ.Αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.
Ο Gale απεδείχθη ο μακάκας της υπόθεσης.Από την αρχή δεν τον χώνευα (το έχετε καταλάβει και απο τα "Mortal Instruments",τα "άνετα" τυπάκια μου χτυπάνε εξαιρετικά άσχημα και τα θεωρώ απλά συγγραφική κακογουστιά.Πήξαμε πια απο δαύτα.
Ο αγαπημένος μου ήρωας παραμένει ο Haymitch.Έξυνος,ικανός,καίριος,σαρκαστικός,πιστός,βασανισμένος,υποστηρικτικός.Ίσως το καλύτερο κράμα μεταξύ κρύας συμπεριφοράς και φλογερής καρδιάς.
President Coin aka President Snow.Από την αρχή είχα πρόβλημα με δαύτη και αποδείχτηκα σωστός.Η φιλοδοξία της μετριέται σε τόνους.Το βέλος που έφαγε ήταν λύτρωση γιατί η τριλογία θα τελείωνε χωρίς κανένα αίσθημα δικαιοσύνης.Δεν μου αρκεί που ο President Snow θα ήταν νεκρός,το θέμα είναι οι ζωντανοί τι κάνουν ύστερα.
Πάμε στα τελευταία 3 κεφάλαια.Η Prim νεκρή (έξυπνος τρόπος να μην ρίξει την πληροφορία σαν κεραυνό αλλά να την περάσει τελείως υπόγεια).Είχα την αίσθηση ήδη απο το 1ο βιβλίο ότι η Prim θα πεθάνει και δεν έπεσα έξω.Και εδώ αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα "αγκαθάκια" περί δικαιοσύνης.Όχι επειδή πέθανε αλλά για το πώς πέθανε.Το γράφω και παραπάνω,President Coin aka President Snow.Αν και ποτέ δεν φεύγει απο το μυαλό μου το ότι ο θάνατος της Prim ήταν η οριστική εκδίκηση της Coin.
Φτάνουμε στο σημείο με τους εναπομείναντες νικητές και το συμβούλιο.Λυπάμαι,αλλά έφριξα όταν διάβασα για την συνέχεια των Hunger Games με πρωταγωνιστές/συμμετέχοντες τα παιδιά της Capitol.Eκεί είπα στον εαυτό μου ότι έχασα 2 μήνες περίπου διαβάζοντας κάτι που στο τέλος δεν έχει την παραμικρή απόδοση δικαοσύνης.Μην βιαστείτε να μου πείτε ότι "έτσι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο".Αν η λογοτεχνία αποφασίσει να μιμηθεί την πραγματική ζωή τότε δεν έχει νόημα ύπαρξης.Δεν είναι ιστορία,δεν είναι χρονικό,είναι τέχνη.Και μπορεί η τέχνη να αντλεί θέματα και να ακολουθεί την ζωή αλλά πρέπει να μπορεί να την αλλάζει.Να την κάνει καλύτερη.Να προτείνει το ιδανικό.Φεύγω απο το θεωρητικά.Το "ναι" της Katniss ήταν τραγικό,έγινε ίδια με τον Snow,την Coin,τους Gamemakers.Το βέλος τελικά ήταν αυτό που ζητούσα για τέλος.Κατάλαβε τι έκανε,τι θα έκανε,σε τι συναίνεσε,που θα κατέληγε.Σωτηρία και λύτρωση,έστω και αν ήταν ένα βέλος.
Επίλογος.Αυτές οι δύο σελίδες θα μπορούσαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να λείπουν! Γιατί δεν μου άφησαν ούτε γλυκιά γεύση,ούτε πικρή,ούτε το ενδιάμεσο.Μόνο απελπισία.Απελπισία και θαμμένες ψυχές.Δύο παιδιά και ένα μέλλον.Μόνο που τα παιδιά παίζουν πάνω σε ένα νεκροταφείο και το μέλλον έχει χειρότερους αγώνες για να κάνει παιχνίδι.Δεν είναι απαισιόδοξο,δεν είναι ρεαλιστικό.Είναι απλά απελπισμένο.
Μένω στην δήλωση μετά την καταστροφή στο νοσοκομείο στην district 8.
"This is what they do! And we must fight back! Fire is catching! And if we burn,you burn with us!"
σε καποια πραγματα συμφωνω απολυτωωωωωωως!!!!
Ο αγαπημένος μου ήρωας παραμένει ο Haymitch.Έξυνος,ικανός,καίριος,σαρκαστικός,πιστός,βασανισμένος,υποστηρικτικός.Ίσως το καλύτερο κράμα μεταξύ κρύας συμπεριφοράς και φλογερής καρδιάς.
και ναιαιαι...ο heymitch ηταν τεεελειοοος!ειχε αυτη την παγω-φλογα και ολον αυτον τον σαρκασμοοοο!!!!η συνεντευξη του στη φωτιααα...οταν ηταν φορος ηταν για μενα η καλυτερηηη!!!!
Fairytales are more than truth
not because they tell us
that dragons exist...
but because they tell us
that dragons can be beaten.
not because they tell us
that dragons exist...
but because they tell us
that dragons can be beaten.
- *οσομ*:
Leanan Sidhe- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 5892
Ημερομηνία εγγραφής : 03/04/2011
Magical Identity
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Bite the bullet.
- Δημοσίευση Ν°380
Λοιπόν,
Ακόμα δεν έχω διαβάσει ολόκληρη τη τριλογία..είμαι ακόμα στην αρχή του Μοckingjay
Έχω να πω ότι είναι απλά φοβερά αυτά τα βιβλία, τα λατρεύω πραγματικά<3
Η περιγραφή των καταστάσεων, τα συναισθήματα που εκπέμπουν, η φανταστική πλοκή, το συνεχές σασπένς..η δυναμικότητα που βγάζουν με αυτή την τρομακτικά απρόσμενη αφήγηση της Suzanne Collins με συναρπάζουν.
Ξενυχτάω διαβάζοντας τα ακόμα και πριν το σχολείο, σκέφτομαι και μιλάω συνέχεια για αυτά πρήζοντας τους φίλους μου:P...είναι άκρως εθιστικά!
Από χαρακτήρες..χμ..
Πάω πάρα πολύ την Κάτνις, θαυμάζω τη γενναιότητα και τα κότσια της, τον Πίτα όπου είναι τόσο...γλυκός και στοργικός<3...την μικρή Πριμ, τον ευφυέστατο και τολμηρό Σίννα, τον Φίνικ<3...την badass Τζοάννα,τον κατά βάθος καλό Χέιμιτς και τέλος το τρελό συνεργείο προετοιμασίας της Κάτνις.
I'll be back μόλις διαβάσω και το τελευταίο βιβλίο(:
edit: Μ' αρέσει πολύ και η Foxface<3
Ακόμα δεν έχω διαβάσει ολόκληρη τη τριλογία..είμαι ακόμα στην αρχή του Μοckingjay
Έχω να πω ότι είναι απλά φοβερά αυτά τα βιβλία, τα λατρεύω πραγματικά<3
Η περιγραφή των καταστάσεων, τα συναισθήματα που εκπέμπουν, η φανταστική πλοκή, το συνεχές σασπένς..η δυναμικότητα που βγάζουν με αυτή την τρομακτικά απρόσμενη αφήγηση της Suzanne Collins με συναρπάζουν.
Ξενυχτάω διαβάζοντας τα ακόμα και πριν το σχολείο, σκέφτομαι και μιλάω συνέχεια για αυτά πρήζοντας τους φίλους μου:P...είναι άκρως εθιστικά!
Από χαρακτήρες..χμ..
Πάω πάρα πολύ την Κάτνις, θαυμάζω τη γενναιότητα και τα κότσια της, τον Πίτα όπου είναι τόσο...γλυκός και στοργικός<3...την μικρή Πριμ, τον ευφυέστατο και τολμηρό Σίννα, τον Φίνικ<3...την badass Τζοάννα,τον κατά βάθος καλό Χέιμιτς και τέλος το τρελό συνεργείο προετοιμασίας της Κάτνις.
I'll be back μόλις διαβάσω και το τελευταίο βιβλίο(:
edit: Μ' αρέσει πολύ και η Foxface<3
- you love me:
Personas que rompen promesas,
rompen personas.
Lily Luna Potter- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 8875
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought: Jo, thank you for making glasses, spectacles, and red hair really cool.
- Δημοσίευση Ν°381
Διάβασα το πρώτο βιβλίο μέσα σε 3 μέρες και τώρα θα αρχίσω το δεύτερο. Μ' αρέσει πάρα πολύ, συγκλονιστική πλοκή και μ'αρέσει τ πόσο ωμά περιγράφεται η όλη κατάσταση.
Πραγματικά τρομάζω ότι μπορεί τα ριάλιτι να φτάσουν σε τέτοια κτηνώδη κατάσταση. Μπορεί να περιγράφει μια ιστορία σε ένα μη πραγματικό κόσμο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το γράψιμο της Σούζαν Κόλινς. Δεν είναι κακό, αλλά το περίμενα καλύτερο. Μου λέγαν όλοι θα τα λατρέψεις τα βιβλία, η Σούζαν Κόλινς γράφει υπέροχα, μέχρι και τη βλαστημία σαν τη Ρόουλινγκ άκουσα αλλά μη τα παραλέμε. Έχει πολύ φαντασία αλλά από λόγο οκ. Δεν έχει κάτι το κακό όπως είπα αλλά δεν λές αμάν αμάν. Μπορεί να χάνει και από την μετάφραση βέβαια δεν ξέρω.
Πραγματικά τρομάζω ότι μπορεί τα ριάλιτι να φτάσουν σε τέτοια κτηνώδη κατάσταση. Μπορεί να περιγράφει μια ιστορία σε ένα μη πραγματικό κόσμο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το γράψιμο της Σούζαν Κόλινς. Δεν είναι κακό, αλλά το περίμενα καλύτερο. Μου λέγαν όλοι θα τα λατρέψεις τα βιβλία, η Σούζαν Κόλινς γράφει υπέροχα, μέχρι και τη βλαστημία σαν τη Ρόουλινγκ άκουσα αλλά μη τα παραλέμε. Έχει πολύ φαντασία αλλά από λόγο οκ. Δεν έχει κάτι το κακό όπως είπα αλλά δεν λές αμάν αμάν. Μπορεί να χάνει και από την μετάφραση βέβαια δεν ξέρω.
- Σπόιλερ:
- Hufflupff Fiction Team
Β.W.F.C.
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°382
Lily Luna Potter έγραψε:
Να αγιάσει το μεταξοβέλουδο στόμα σου
*
*
*
*
*
*
Magical Identity
Today's thought: Jo, thank you for making glasses, spectacles, and red hair really cool.
- Δημοσίευση Ν°383
Μεταξοβέλουδο
Κλέβω copyrights!
Κλέβω copyrights!
- Σπόιλερ:
- Hufflupff Fiction Team
Β.W.F.C.
Laverne de Montmorency- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 6050
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2009
Magical Identity
Today's thought: There was once a small dream. No one knew who had dreamt it. Such a tiny dream it was.
- Δημοσίευση Ν°384
Lily Luna Potter έγραψε:
Επειδή το διαβάζω στα αγγλικά να σου πω ότι ναι μεν σίγουρα κάτι χάνει στη μετάφραση αλλά όχι ότι και στα αγγλικά η γλώσσα είναι ιδιαίτερη. Δε θα τη χαρακτήριζα κακή αλλά απλή και μάλλον όχι τόσο λογοτεχνική.
Αλλά εντάξει πέρα από αυτό έχω κολλήσει με την πλοκή του βιβλίου και έχω μεγάλη περιέργεια για τη συνέχεια. Όταν τελειώσω το πρώτο θα γράψω περισσότερες εντυπώσεις.
- Something hidden...:
- In H.C.T.,
I'm Chef Jamie Oliver
Pleasure.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°385
^Ναι το περίμενα για να σου πω την αλήθεια
Τα τελειώσα από το Πάσχα αλλά ξέχασα να έρθω να γράψω. Οκ η υπόθεση παρέμεινε υπέροχη και ανατρεπτική, αλλά το γράψιμο δεν βελτιώθηκε καθόλου. Και το μίσησα το τελευταιο βιβλίο στις τελευταίες 50-60 σελίδες που ήταν τόσο πρόχειρη δουλειά. Το έκανε στα γρήγορα για να προλάβει το deadline της έκδοσης έλεος δηλαδή. Τα χαντάκωσε έτσι, κατά τη γνώμη μου πάντα.
Ευχλαριστα είναι, εφηβικά και τα λοιπά, αλλά δεν πεθαίνω
Τα τελειώσα από το Πάσχα αλλά ξέχασα να έρθω να γράψω. Οκ η υπόθεση παρέμεινε υπέροχη και ανατρεπτική, αλλά το γράψιμο δεν βελτιώθηκε καθόλου. Και το μίσησα το τελευταιο βιβλίο στις τελευταίες 50-60 σελίδες που ήταν τόσο πρόχειρη δουλειά. Το έκανε στα γρήγορα για να προλάβει το deadline της έκδοσης έλεος δηλαδή. Τα χαντάκωσε έτσι, κατά τη γνώμη μου πάντα.
Ευχλαριστα είναι, εφηβικά και τα λοιπά, αλλά δεν πεθαίνω
- Σπόιλερ:
- Hufflupff Fiction Team
Β.W.F.C.
Laverne de Montmorency- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 6050
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2009
Magical Identity
Today's thought: There was once a small dream. No one knew who had dreamt it. Such a tiny dream it was.
- Δημοσίευση Ν°386
Να πω για το πρώτο που έχω διαβάσει. Η γραφή όπως είπα ήταν πολύ απλή ακριβώς όπως τα σκεφτόταν η ηρωίδα θα έλεγα. Αυτό δε με χάλασε αν και έχω συνηθίσει περισσότερο άλλου είδους έκφραση στα βιβλία. Η πλοκή ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και διατηρούσε αγωνία μέχρι το τέλος, με έκανε να θέλω να συνεχίσω. Το έκοψε σε κάπως μελαγχολικό, θα το έλεγα σημείο και έχω περιέργεια για τη συνέχεια αν και κάτι έχω σποϊλεριαστεί. Τώρα για τα υπολοιπα 2 βιβλία έχω ακούσει λιγότερο καλές κριτικές αλλά όταν μπορέσω θα τα πάρω για να έχω και τη δική μου άποψη.
- Something hidden...:
- In H.C.T.,
I'm Chef Jamie Oliver
Pleasure.
Ignotus Peverell- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 17697
Ημερομηνία εγγραφής : 04/01/2012
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°387
Εφερά και εγω τα σχόλιά μου για το πρώτο βιβλίο.
- σποιλερ αλερτ.:
Το έχω διαβάσει εδώ και καιρό αλλά τώρα βρήκα λίγο χρόνο να γράψω απόψεις αγαπημένους και λιγότερο αγαπημένους.
Θα σχολιάσω προς το παρόν το πρώτο βιβλίο και το επόμενο σαββατοκύριακο .. Λοίπον πρώτα σχετικά με τι ταινία αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι δεν έδειξαν την τούμπα του Χέιμιτς .. αλλα ντάξει σοβαρά τώρα γιατί δεν έδειξαν πως η κόρη του δημάρχου έδωσε την καρφίτσα και έδειξαν ότι την έδωσε η Πριμ.. δεν λέω ωραίο μόμεντ στην ταινία αλλά ντάξει λάθος κάτα την γνώμη μου !
Τώρα πάμε στο βιβλίο το οποίο είναι τόσο τέλειο ! Η Κάτνις είναι δυναμική και έξυπνη μου αρέσει που αγωνίζεται με κάθε τρόπο να τα βγάλει πέρα, είναι survivor εν τέλει και την αγαπώ τόσο πολύ για αυτό, μου αρέσει που δεν το βάζει κάτω όταν τα πράγματα πάνε στραβά αν και αυτό μου αρέσει, είναι μέρος του χαρακτήρα της και χαίρομαι που η συγγραφέας δεν προσπάθησε να βγάλει το κατακαημένο κοριτσάκι που η ζωή την αδίκησε και είναι γλυκιά και την εκμεταλλεύονται και και και.. την αγαπάω έτσι όπως ακριβώς είναι.
Ο Πίτα είναι καλούλης μωρέ στην αρχή τον είχα παρεξήγηση αλλά είναι καλός ο άτιμος ! Στην αρχή πάντως έκανε μια μπούρδα κάτι καλό και πάει λέγοντας και με είχε μπερδέψει 100% στο δεύτερο η αλήθεια είναι το τοπίο ξεδιάλυνε κάπως αν και εξακολουθώ να είμαι team Gale . Σοκ έπαθα όταν έμαθα για το ψεύτικο πόδι , ο καημένος !
Ο συμπαθέστατος Γκειλ είναι και αυτός φοβερός τυπάς ! Τον συμπαθώ περισσότερο από τον Πίτα επειδή είναι πιο.. παρομοίως με την Κατνις γενικότερα μου ταιριάζουν περισσότερο μαζί βεβαία για να πω την αλήθεια κάνει και αυτός που και που μπούρδες, αλλά επιμένο Γκέιλ Γκέιλ και πάλι Γκέιλ .
Ο Χέιμιτς είναι πολύ γμτς ίσως να ο δεύτερος αγαπημένος μου μετά την Κάτνις! Εχεί πλάκα αλλα ταυτόχρονα είναι σοβαρός, είναι καλός σπόνσορας αλλά ταυτόχρονα είναι και μπεκρής .. τον αγαπώ και αυτόν .. Α όσο για την τούμπα στο βιβλίο την θυμάμαι και με πιάνουν τα γέλια δεν παλεύεται το άτομο λέμεε !
Ο δημιουργός του Girl on fire ο Σιννά είναι τόσο μα τόσο συμπαθητικός αν και λίγο ψυχρός κατά την γνώμη μου είναι πολύ φοβερός ! Εχω να προσθέσω ότι εκτός του Σιννά συμπαθώ πολύ και όλη την ομάδα προετιμασία την Πόρσια, τη Φλούβια πολλοί καλοί όλοι τους – ας παραμείνουν έτσι μέχρι το τέλος -.
Όσο αναφορά του παίκτες θα σχολιάσω μόνο όσους είδαμε αρκετά δλδ την Κλόουβ η οποία είναι η συμπάθεια μου τόσο αρπακτικό και εκρηκτικιά είναι ο τέλειος συνδυασμός κρίμα που την σκότωσε ο Τρες. Η Ρου είναι από της αγαπημένες μου τόσο μικρή και γλυκιά αλλά ταυτόχρονα τόσο πανέξυπνη η Περιοχή της θα ναι περήφανη για αυτή. Η Γκλίττερ καλή νταξ λίγο αρπακτικό για αυτό μου τη σπάει που είναι επαγγελματίας και γενικοτερα δεν μου έκανε κλικ. Ο φιλαράκος της έχει την ίδια μοίρα και γενικά όλοι οι Επαγγελματίες. Τέλος η αλεπουδίτσα επίσης θεικιά και επικός χαρακτήρας πανέξυπνη και αν δεν ήταν αυτή πιστευω πως η Κάτνις θα κανε βλακεία και θα χε πεθάνει από τις νάρκες, πολύ αγαπημένος μου χαρακτήρας !
Αυτά τα λίγα από μένα!
- Durmstrang:
Berenice- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 18387
Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2007
Magical Identity
Today's thought: well behaved women rarely make history
- Δημοσίευση Ν°388
Δημοσίευση από jate στό Τετ Nov 03, 2010 12:05 pm
?!!!!
Τρία χρόνια πριν;;
Χθες είδα το catching fire,αχ θα σας πρήξω κι εδώ λίγο,ήταν πολύ καλό και πάαααρα πολύ πιστό στο βιβλίο.Θυμάμαι όταν είχαν πρωτοδιαλέξει τους ηθοποιούς είχα αμφιβολίες αλλά τώρα αγαπώ ολόκληρο το καστ:*
Θέλω να διαβάσω ξανά το mockingjay και θα το ξαναρχίσω όταν έχω χρόνο!
?!!!!
Τρία χρόνια πριν;;
Χθες είδα το catching fire,αχ θα σας πρήξω κι εδώ λίγο,ήταν πολύ καλό και πάαααρα πολύ πιστό στο βιβλίο.Θυμάμαι όταν είχαν πρωτοδιαλέξει τους ηθοποιούς είχα αμφιβολίες αλλά τώρα αγαπώ ολόκληρο το καστ:*
Θέλω να διαβάσω ξανά το mockingjay και θα το ξαναρχίσω όταν έχω χρόνο!
“You know, Evans, sooner or later youʼre going to have to make up your mind, whether you like me or hate me.”
“Believe me, Iʼve made up my mind.” (x)
Dominique Weasley- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 803
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2011
Magical Identity
Today's thought: I'm dreaming of a white Christmas!!
- Δημοσίευση Ν°389
Τα χω διαβάσει και τα 3 βιβλία!
Περισσότερο μου άρεσε το πρώτο, οι ''Αγώνες Πείνας''. Αν και στην αρχή το θέμα με είχε ξενίσει τελικά το βιβλίο ήταν πολύ ενδιαφέρον και είχε ωραία πλοκή.
Η ''Φωτιά'' μου άρεσε αρκετά αλλά στην αρχή όταν είδα το θέμα, είπα μια απ'τα ίδια. Βέβαια ευτυχώς είχε διαφοροποιήσεις από το πρώτο.
Το τελευταίο μου άρεσε λιγότερο απ'όλα. Με κούρασε σε αρκετά σημεία και ειδικά προς το τέλος.
Περισσότερο μου άρεσε το πρώτο, οι ''Αγώνες Πείνας''. Αν και στην αρχή το θέμα με είχε ξενίσει τελικά το βιβλίο ήταν πολύ ενδιαφέρον και είχε ωραία πλοκή.
Η ''Φωτιά'' μου άρεσε αρκετά αλλά στην αρχή όταν είδα το θέμα, είπα μια απ'τα ίδια. Βέβαια ευτυχώς είχε διαφοροποιήσεις από το πρώτο.
Το τελευταίο μου άρεσε λιγότερο απ'όλα. Με κούρασε σε αρκετά σημεία και ειδικά προς το τέλος.
Ariana Dumbledore- Παρασκευαστής/-στρια φίλτρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 2040
Ημερομηνία εγγραφής : 26/10/2013
Magical Identity
Today's thought: You think too much... That's your trouble!
- Δημοσίευση Ν°390
εχω διαβασει και τα τρια βιβλια.. το πρωτο ειναι το αγαπημενο μου.. το δευτερο ειναι και αυτο πολυ καλο..
αλλα το τριτο μου φανηκε πολυ βαρετο.. η Lionsgate αποφασισε να χωρισει τριτο βιβλιο σε δυο μερη βγαζοντας δυο ταινιες.. παραξενευτηκα οταν το πρωτοακουσα γιατι εδω για μια ταινια δεν ηξερα που θα βρουν τοσα πραγματα να καλυψουν μια ταινια σχεδον 2 ωρων , ποσο μαλλον δυο τετοιες ταινιες..
ειναι η πρωτη φορα που ευχομαι οι σκηνοθετες να μην ειναι πιστοι στο βιβλιο και να βαλουν πολλα εκτος βιβλιου..
αλλα το τριτο μου φανηκε πολυ βαρετο.. η Lionsgate αποφασισε να χωρισει τριτο βιβλιο σε δυο μερη βγαζοντας δυο ταινιες.. παραξενευτηκα οταν το πρωτοακουσα γιατι εδω για μια ταινια δεν ηξερα που θα βρουν τοσα πραγματα να καλυψουν μια ταινια σχεδον 2 ωρων , ποσο μαλλον δυο τετοιες ταινιες..
ειναι η πρωτη φορα που ευχομαι οι σκηνοθετες να μην ειναι πιστοι στο βιβλιο και να βαλουν πολλα εκτος βιβλιου..
- <3:
Roland Weasley- Δημοσιογράφος
- Αριθμός μηνυμάτων : 4343
Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2014
Magical Identity
Today's thought: Fuck it all.
- Δημοσίευση Ν°391
Τα έχω διαβάσει όλα.
Just because everybody hates it doesn't mean it's no good.
-Despicable Me 2
-Despicable Me 2
Yes, you are cute
but a minion will always be cuter
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°392
^^κάθριν τι λεεες, ειχει πολύ ζουμί το τρίτο βιβλίο και δεν έδειξαν σχετικά τίποτα στην ταινία. Έχει πολύ πράμα ακόμη
Η φωτιά θεωρώ πως ήταν το καλύτερο όλης της τριλογίας
Η φωτιά θεωρώ πως ήταν το καλύτερο όλης της τριλογίας
- feeling nosy?:
Roland Weasley- Δημοσιογράφος
- Αριθμός μηνυμάτων : 4343
Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2014
Magical Identity
Today's thought: Fuck it all.
- Δημοσίευση Ν°393
Εμένα μου άρεσε πιο πολύ το πρώτο.
Just because everybody hates it doesn't mean it's no good.
-Despicable Me 2
-Despicable Me 2
Yes, you are cute
Claire Delacour- Administrator
Head of D.I.M.C. - Αριθμός μηνυμάτων : 10301
Ημερομηνία εγγραφής : 29/04/2015
Magical Identity
Today's thought: give more, expect less
- Δημοσίευση Ν°394
ολα μ'αρεσαν παρα πολυ...γραφει πολυ ομορφα και περιγραφει πολυ ωραια τις καταστασεις!!!! <3
- my stuff... :
tzini.xarry- Τριτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 56
Ημερομηνία εγγραφής : 28/05/2015
Magical Identity
Today's thought: You only live once , so enjoy your life
- Δημοσίευση Ν°395
Εχω ξετρελαθει με αυτα τα βιβλια
~~~~Η ΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ~~~