Οκ, ξεκινησα να βλεπω "Μυστικα της Εδεμ" μετα την Πρωτοχρονια, οταν αρρωστησα. Ειχε ερθει η γιαγια μου απ' το χωριο για τις γιορτες και ειχε στρογγυλοκαθησει 15 μερες στον καναπε με το τηλεκοντρολ αγκαλια και εβλεπε τη "Ζωη της Αλλης" και "Τα Μυστικα της Εδεμ". Με ειχανε παρκαρει και μενα στον αλλο καναπε μαζι με μια προικα κουβερτες και σεντονια (μονο τις κουρτινες δεν ειχαν κατεβασει να τις βαλουν πανω μου) και με χαπακωνανε ανα 2ωρο. Ωραια, λεω, θα τ'αντεξω. Οτι και αν ειναι, οπως και αν ειναι δεν παιζει να ναι χειροτερο απ' τη "Χουανα την Παρθενα" που εφαγα στη μαπα για ενα ολοκληρο καλοκαιρι. Για τη "Ζωη της Αλλης" δεν εχω να πω πολλα, απλως δεν υπαρχει λογος να ειναι στη ζωη ουτε η μια ουτε η αλλη. Οση ωρα η γιαγια μου ηταν σε φαση-αφασια "Για τηρα τη εκει τι κανει η Ξενια" εγω αναρωτιωμουν τι θα γινει αν κατεβασω ολο το Claripen μαζι. Πρωτη φορα χαιρομουν τοσο οταν εμπαιναν διαφημησεις :P
Τεσπα, τελειωσε η "Αλλη" και αρχισαν τα "Μυστικα" και για να μην πεθανω απο βαρεμαρα (ή υπερδοσολογια αντιβιωτικου) αρχισα να το παρακολουθω κανονικα. Πρωτες σκεψεις: 1. "Παρεα της Φεγγαροπετρας" ???? Πλακα μου κανεις? Ουτε η Ενιντ Μπλαιτον δεν θα σκεφτοταν ενα τοσο φλωρικο ονομα παρεας και μιλαμε για τη γυναικα που εφηυρε τις φλωρικες παρεες καπου εκει στο '30. 2. Τι τσοφλι που 'ναι η Ευα. 3. Ποια ειναι αυτη και γιατι στριγγλιζει? (<- η Μελιτα ηταν, ακομα δεν εχω ιδεα γιατι στριγγλιζε). 4. Τι τσολι που ειναι η Ευα. 5. Γιουπι για για, γιουπι γιουπι γιααα,
τινος ειναι βρε γυναικα τα παιδιααα... Σορι κιολας αλλα υπαρχει εστω και ενας σιγουρος για το ποιο παιδι ειναι δικο του ή αν ειναι ο ιδιος παιδι του πατερα του ή με το ποσους και πoιους πηγαινε η μανα του? 6. Μα ποιος ειναι αυτος ο Καρταλης που ολοι τον μελετανε? 7. Ε, ελεος πια με την Ευα! *Φλασια!* Α, στο καλο! Αυτο δεν ειναι το εργο που ηρθε η μανα απο το εξωτερικο και ειπε στην αδερφη της οτι δεν ειναι αδερφη της αλλα κορη της? (Η γιαγια επιβεβαιωνει...)
Fast-forward 3 επεισοδια αργοτερα, εγω ειχα μπει σχεδον στο κλιμα και μπορουσα να κανω συζητηση και με τη γιαγια. Ειχα βρει τους "αγαπημενους" μου χαρακτηρες (Νορα και Λουκας φορ δε γουιν :P) και τους λιγοτερο αγαπημενους μου (Ευα...). Βεβαια καθε τοσο θυμομουν πως 2 δικηγοροι, ενας γιατρος, ενα μεγαλοστελεχος, μια σχεδιαστρια-μοδας-περιπου και μια αρτιστα αυτοαποκαλουνται "Παρεα της Φεγγαροπετρας" και γελαγα μονη μου και ακομα δεν ειχα καταλαβει ποιος ειναι ο Καρταλης αλλα δεν μ'εκαιγε και σε σημειο να μην κοιμαμαι τα βραδια. Σε καποια φαση παιρνει τηλεφωνο η κολλητη μου να ρωτησει πως ειμαι (η "Ναταλια" του προηγουμενου ποστ :P). Της λεω πως καταντησα να βλεπω την σαπουνοπερα των 7 πριν τις ειδησεις και θιγμενη μου λεει πως τη βλεπει και κεινη, και μαλιστα κατ' επιλογην. Στα επομενα 40 λεπτα μου ανελυσε οτι ηξερε για την Ευα και γω παραληρουσα για τη Νορα και το Λουκα που τοοοσο αγαπιουνται αλλα μερικες-μερικες Ευες θελουν ολα τα στοριλαινς για την παρτη τους και οτι μολις παει να γινει κατι για να χαρουμε και μεις οι Λουκονορικοι (εχουμε και ονομα παναθεμα μας...) κατι θα παθει η Ευα και θα παει ολη η προσοχη πανω της. *Παυση...* "Ρε Λενα, αυτος ο Καρταλης, ποιος στο διατανο ειναι?" "Ο Στεφανος, ρε" "ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ? :P "
Και τωρα για την Ευα :P
Μιλαμε για τη γυναικα που εχει κοιμηθει με τους παντες (ακομα και με τον Νικολα
), ειχε πει στην κορη της πως δεν ειναι κορη της αλλα αδερφη της, εχει διαλυσει σπιτια και σπιτια (και εχει μια προτιμιση στα σπιτια των φιλων της η ατιμη) και οταν παθαινει κατι, οτι και αν ειναι αυτο πρεπει ολοι τα τρεξουν γυρω της και να την αγκαλιασουν και να ανησυχουν μην τους παθει κατι το Ευακι. Ε, νισαφι πια με την Ευα. Ή καντε τη ικανη να μπορει να παρει μια αποφαση μονη της ή κοψτε της τις πολλες αγαπες και τα κολλητηλικια με τους υπολοιπους της "Παρεας" και γυριστε τη σε πρωτης ταξεως Soraya Montenegro. Ή στειλτε την πισω στο Παρισι. Ή ριχτε την κατω απο κανα τρενο :P Αν υποθεσουμε οτι ο καθε χαρακτηρας εχει 10 προβλημματα, τα 8 αφορουν την Ευα και αλλο ενα ειναι η ιδια η Ευα. Ο Μανος θελει την Ευα. Ο Καρταλης αγαπαει την Μελιτα αλλα δεν ηθελε να μαθευτει η σχεση τους γιατι "τι θα πει η Ευα?" Η Καρταλω (που τη λενε Λαζαριδη...) απαιτει να παντρευτει ο ανωθεν βουτυρομπεμπες της την Ευα γιατι ειναι τοοοσο απιστευτα και μαγευτικα υπεροχη και ειναι η μονη γυναικα που μπορει να σταθει διπλα του. Η Μελιτα ηταν παντρεμενη με τον Μανο που την απατουσε με την Ευα και τωρα ειναι κολλητες φιλες. Η (εγγυος) Δαφνη με τον Νικολα ειχαν σχεση και ηρθε και στρογγυλοκαθησε η Ευα στη μεση και παραλιγο να παντρευτει η ιδια τον Νικολα. Τωρα φιλιουνται/αγκαλιαζονται/αλληλοσυμπαραστεκονται ολη την ωρα. Οχι ο Νικολας με την Ευα. Η Δαφνη με την Ευα... Διωξτε την Ευα
Η καντε τους υπολοιπους να σταματησουν να την αγαπανε :P
Αυτα τα ολιγα... :P