Εγώ και πέρυσι και φέτος είχα sos μου.
Μιλάμε στην Ιστορία είχα τέτοια φώτηση μια μέρα πριν που πέτυχα τους δυο ορισμούς.
FLEUR258 έγραψε:Γνωστό:Συμφωνώ άπειρα πολύ. και άγνωστο.
Λατινικά:Υποθετικούς σίγουρα,πλάγιο λόγο και μετοχής.Επίσης έχω διαίσθηση για 36,38,43,44,45,.
Κείμενα:Βιζυηνός,Παπαδιαμάντης,Καβάφης.
Ιστορία:ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΛ (και όχι αντιστοίχηση)είμαι πεπεισμένη. Από εισαγωγές μόνο η 2η πιστεύω ότι ίσως παίζει αλλά να είναι συνδιαστική.Ορισμός στανταρ από προσφυγικό και πιστεύω και σε βενιζελισμό. Και πηγή από Κρητικό. Παρευξύνιος επειδή είναι εύκολος το βλέπω ή σε ΣΛ πάλι ή ανάπτυξης.
Έκθεση:wtf Δεν έχω ιδέα. Αλλά θέλω βια/τέχνη/περιβάλλον/μαζοποίηση/καταναλωτισμός.
Léonie Vernier έγραψε:1) Η τελευταία μάχη του Καίσαρα στη Γαλατία
Magnus numerus hostium capitur.
Το hostium τι το έχετε βάλει; Στο σχολείο μου το είπαν γενική του περιεχομένου , ενώ στο φροντιστήριο γενική διαιρετική.
2) Η συνωμοσία του Κατιλίνα.
Marco Tullio Cicerone et Gaio Antonio consulibus...
Okay, εδώ μάλλον εγώ έχω κάνει λάθος. Όλο μαζί είναι ιδιόμορφη αφαιρετική απόλυτη, το Marco Tullio Cicerone et Gaio Antonio είναι το υποκείμενο της υποτιθέμενης μετοχής και το consulibus είναι κατηγορηματικός στο υποκείμενο;
Και στην τελευταία πρόταση λέει "Gaius Sallustius tradit multos etiam milites Romanos in eadem cruentissima pugna occisos esse, multos* autem graviter vulneratos esse." Το multos* το βάλατε υποκείμενο του απαρεμφάτου ή επιθετικό στο milites?