.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+55
Severous Albous
Nathaniel
Amycus
Isabelle Lightwood
Arcturus Regulus Black
Gellert
Magic Is Might
Alicia Spinnet
@RtVaVa
Violleta Black
Phineas Nigellus Black
Nearly Headless Nick
Laverne de Montmorency
Amelia Blackfoot
Rowena Ravenclaw
Witch-King
Dimitra Peverell
Fred Weasley
Albus_Dum
Maria Lovegood
Sev-Dark-Prince
Dimitris el Mago Secreto
Hermione Jane Granger
Leroy Jethro Gibbs
Antigoni!
Roxy Black
Clary Fray
~Kath~
elliza
Morgan le Fay
Berenice
FoNikos21
Fleur Delacour
Cassandra Black
Merlin the Great
Leonie Vernier
Lord Voldemort
Minerva McGonagall
SiMoS
elena!
Necro-Chriss
Albus Dumbledore
s0fia
Este
Mary Jane
Luna Lovegood
December Princess
Poisonous_touch
Hecate
Shichibukai
eLeNa!!!@*:-)
Tom Marvolo Riddle
AliceCullen
Madame Maxime
FLEUR258
59 απαντήσεις

Επιλογή Κατεύθυνσης

FLEUR258
    FLEUR258
    Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
    Κατασκευαστής/στρια ραβδιών

Αριθμός μηνυμάτων : 30341
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.Μόνο ευτυχισμένες στιγμές.

Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 Empty Απ: Επιλογή Κατεύθυνσης

Δημοσίευση από FLEUR258 Παρ Απρ 11, 2014 1:39 am

Gellert έγραψε:
    Φυσικα και χρειαζεται η Εκθεση στην συλλογικοτητα σου ως ατομο γενικα, ανεξαρτητως πεδιου, αλλα ειναι κριμα να χαντακωνουν κοσμακη που μετραει τα μορια του ενα-ενα.  =/  Ας εμενε και ας την εκαναν Ενδοσχολικα. Ετσι και αλλιως Εκθεσεις γραφουμε απο την Δευτερα Δημοτικου, η δομη της παραγραφου και τα λοιπά ειναι εμφυτα πλεον.

ti? Δεν το κάνουν για να χαντακώσουν κοσμάκι.Η Έκθεση είναι τα πάντα.Επεκτείνεται σ'ολους τους τομείς.Πρέπει να ξέρεις να αναπτύσσεις τις ιδέες σου.
    Και όμως δεν είναι έμφυτα.Έχω διαβάσει εκθέσεις παιδιών 2ας λυκείου που είναι τόσο μπερδεμένες,τόσο χωρίς συνοχή.Ούτε περίληψη δεν ήξεραν να κάνουν.

Hecate έγραψε:

Η έκθεση δεν θα έπρεπε να βγει από πουθενά. Καλύτερα να έβγαζαν που λέει ο λόγος την βιολογία παρά την έκθεση. Χρειάζεται οι πάντες να έχουν μάθει να εκθέτουν τις απόψεις τους γραπτώς, είτε εισαχθούν σε μια σχολή είτε όχι, από οποιαδήποτε κατεύθυνση ή "ομάδα προσανατολισμού" είναι. Έχει γεμίσει ο τόπος από ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να γράψουν δυο γραμμές με κατανοητό τρόπο οπότε ναι, ας είναι η έκθεση ένα από τα κριτήρια για να μπουν στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να αποδείξεις με κάποιο τρόπο ότι μπορείς να κατανοήσεις, επεξεργαστείς και παράγεις κείμενο, κάτι που είναι απαραίτητο σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Το πρόβλημα που βρίσκω εγώ με το νέο σύστημα είναι η απουσία του μαθήματος επιλογής που επέτρεπε να δηλώσουμε σχολές από 2 πεδία. Αν και μπορεί να έχει προβλεφθεί από το νόμο και να μην το διάβασα.

Aχ πόσο συμφωνώ σ'όλααα!
    Πραγματικά αν θες να πάρεις και άλλο πεδίο δεν υπάρχει κάποιο μάθημα επιλογής;; mouble mouble 

Isabelle Lightwood έγραψε:Έκθεση μαθαίνουμε από το δημοτικό, και αντίστοιχα και τα μαθηματικά δεν είναι απλά γνώση τυπων αλλά σου ανοίγουν το μυαλό. Δε θα έπρεπε να είναι εξίσου υποχρεωτικά;
    Όχι εμένα δε μου φαίνεται σωστό το 25% ενός παιδιού θετικής να το καθορίζει η έκθεση.

Και όμως.Γιατί όταν μετά στο πανεπιστήμιο πας να διαβάσει τόμους,το μυαλό μου πρέπει να ξέρει να διαχωρίσει τα κεντρικά σημεία.Όταν πας να γράψεις εργασία χρειάζεται να ξέρεις έκθεση.Όταν πας να δώσεις εξεταστική χρειάζεται το κειμενό σου να έχει συνοχή.Όταν πας να κάνεις μια παρουσίαση σε power point πρέπει να έχει ξεχωρίσει τις κύριες εκθέσεις κάνοντας μια μικρού τυπου περίληψη.
    Ακόμα και ο τρόπος ομιλίας σου βασίζεται στην έκθεση. Razz

Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 Tumblr_m6tdjvSrz61rzb9bro1_500
    <3:
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 63952
    Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Παρ Απρ 11, 2014 2:09 am

Alicia Spinnet έγραψε:
    FLEUR258 έγραψε:Μόνο 4;;;;
    Πω απίστευτο μου φαίνεται.Λογικά θα σας τρελάνουν σε τεράστια ύλη.
    Τώρα που δίνει η τελευταία φουρνιά είναι 6,δε γι'αυτούς που θέλαν και 5ο πεδίο είναι 7.
    6; πως 6;
    νόμιζα ότι όλοι έδιναν 4. Razz 
    Δεν είναι τελευταία φουρνιά, έχουμε και την φετινή Β' Λυκείου Laughing 
    εγώ έδωσα 8 για να περάσω στη σχολή μου #bitchplease

ένα μεγάλο +1 σε Χρήστο και Εκάτη!  Very Happy 

meet me in montauk

Carl
    Amycus
    Amycus
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Δημοσίευση από Amycus Παρ Απρ 11, 2014 12:56 pm

Συμφωνώ απόλυτα με την Εκάτη και θα προσθέσω πως μόλις με το καλό περάσετε στις σχολές σας,θα πρέπει να αντιμετωπίσετε δύο μεγάλα κεφάλαια της φοιτητικής σας ζωής: το πρώτο είναι οι γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων και το δεύτερο οι υποχρεωτικές εργασίες.Κανένα απο τα δύο δεν προχωρά αν δεν έχετε κατακτήσει τον γραπτό λόγο και ο λόγος είναι αυτονόητος.Πρέπει να αναπτύξετε έτσι το κείμενο που να είναι σαφέστατο και με συνοχή,δομή,σωστή ορθογραφία και με μία κάποια καλλιέπεια,ακόμα και αν πρόκειται για ένα επιστημονικό κείμενο.Καθώς σαν μεταπτυχιακός φοιτητής είχα την τύχη να δω γραπτά εξετάσεων προπτυχιακών φοιτητών,πρέπει να ομολογήσω πως αντιμετώπισα κείμενα που δεν θύμιζαν σε τίποτα γραπτά φοιτητών.Και μπορεί τα μαθηματικά να σου ανοίγουν το μυαλό αλλά πρέπει να κοντρολάρεις το τι θα βγει απο αυτό το ανοιγμένο μυαλό και κυρίως,να το καταλάβουν οι άλλοι.Και εκεί έρχεται η έκθεση που είναι πάντα ένα καλό φίλτρο.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 Gg10
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 7252
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2008

Magical Identity
    Today's thought: The mirror will always gaze right back at you no matter the darkness of your room.

Δημοσίευση από Nathaniel Παρ Απρ 11, 2014 1:14 pm

Still, το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας είναι άθλιο όταν το συγκρίνεις με άλλα. Ειδικά όταν μία όποια πτυχιακή σε ελληνικό πανεπιστήμιο είναι 8-15.000 λέξεις ενώ ένα απλό bachelor σε ένα κολλέγιο πρέπει να ειναι 30-80.000.
    Φυσικά και η έκθεση είναι από τα πιο σημαντικά μαθήματα. Αν μη τι άλλο για το φαινόμενο που παρατηρείται στο γραπτό λόγο: Οι βωμολοχίες που είναι τόσο καθημερινές παύουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε δεύτερη φράση. Εν ολίγης, σου μαθαίνει να μιλάς, να αναπτύσεις και να χρησιμοποιείς λεξιλόγιο που στον προφορικό λόγο, συχνά δεν γνωρίζεις ότι έχεις καν.

"We don't read and write poetry because it's cute.
    We read and write poetry because we are members of the human race.

And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.

To quote from Whitman, 'O me! O life!... of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless... of cities filled with the foolish; what good amid these, O me, O life?'
    Answer. That you are here - that life exists, and identity; that the powerful play goes on and you may contribute a verse.
    That the powerful play *goes on* and you may contribute a verse.

What will your verse be?"
    Dead Poets' Society
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Παρ Απρ 11, 2014 1:31 pm

Κοίτα,η έκταση δεν είναι απαραίτητα συστατικό ενός καλύτερου ή ανώτερου εκπαίδευτικού συστήματος.Μπορεί η "πίεση" για μεγαλύτερη έκταση να φαίνεται απαιτητικότερη αλλά δεν συνιστά και ένα άρτιο τρόπο εκπαίδευσης,όχι απο μόνη της τουλάχιστον.Η πτυχιακή πιστοποιεί ότι κατέκτησες κάποιες γνώσεις του αντικειμένου που σπούδασες και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να χειριστείς αυτήν την γνώση.Η έκταση είναι το τελευταίο που θα κοίταγα σε μια τέτοια εργασία,ειδικά αν είναι πρωτότυπη και έχει έρευνα.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Morgan le Fay
    Morgan le Fay
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 33267
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009

Magical Identity
    Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.

Δημοσίευση από Morgan le Fay Παρ Απρ 11, 2014 1:42 pm

Amycus έγραψε:Συμφωνώ απόλυτα με την Εκάτη και θα προσθέσω πως μόλις με το καλό περάσετε στις σχολές σας,θα πρέπει να αντιμετωπίσετε δύο μεγάλα κεφάλαια της φοιτητικής σας ζωής: το πρώτο είναι οι γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων και το δεύτερο οι υποχρεωτικές εργασίες.Κανένα απο τα δύο δεν προχωρά αν δεν έχετε κατακτήσει τον γραπτό λόγο και ο λόγος είναι αυτονόητος.Πρέπει να αναπτύξετε έτσι το κείμενο που να είναι σαφέστατο και με συνοχή,δομή,σωστή ορθογραφία και με μία κάποια καλλιέπεια,ακόμα και αν πρόκειται για ένα επιστημονικό κείμενο.Καθώς σαν μεταπτυχιακός φοιτητής είχα την τύχη να δω γραπτά εξετάσεων προπτυχιακών φοιτητών,πρέπει να ομολογήσω πως αντιμετώπισα κείμενα που δεν θύμιζαν σε τίποτα γραπτά φοιτητών.Και μπορεί τα μαθηματικά να σου ανοίγουν το μυαλό αλλά πρέπει να κοντρολάρεις το τι θα βγει απο αυτό το ανοιγμένο μυαλό και κυρίως,να το καταλάβουν οι άλλοι.Και εκεί έρχεται η έκθεση που είναι πάντα ένα καλό φίλτρο.

ΑΥΤΟ είναι που δυστυχώς δεν γίνεται κατανοητό μέχρι να φτάσεις σε σημείο και συνειδητοποιήσεις ότι χρειάζεσαι τον γραπτό λόγο.

Oh, the skies, tumbling from your eyes
    So sublime, a chase to end all time
    Seasons call and fall, from grace and uniform
    Anatomical, metaphysical

Oh, the dye, a blood red setting sun
    Rushing through my veins, burning up my skin
    I will survive, live and thrive
    Win this deadly game

Love crime
    I will survive, live and thrive
    I will survive
    I will...

Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity
    Today's thought: The mirror will always gaze right back at you no matter the darkness of your room.

Δημοσίευση από Nathaniel Παρ Απρ 11, 2014 1:56 pm

Amycus έγραψε:Κοίτα,η έκταση δεν είναι απαραίτητα συστατικό ενός καλύτερου ή ανώτερου εκπαίδευτικού συστήματος.Μπορεί η "πίεση" για μεγαλύτερη έκταση να φαίνεται απαιτητικότερη αλλά δεν συνιστά και ένα άρτιο τρόπο εκπαίδευσης,όχι απο μόνη της τουλάχιστον.Η πτυχιακή πιστοποιεί ότι κατέκτησες κάποιες γνώσεις του αντικειμένου που σπούδασες και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να χειριστείς αυτήν την γνώση.Η έκταση είναι το τελευταίο που θα κοίταγα σε μια τέτοια εργασία,ειδικά αν είναι πρωτότυπη και έχει έρευνα.

Διαφωνούμε. Ειδικότερα όταν σε αυτές τις 30-80.000 σελίδες πρέπει να κάνεις μία ποιοτική, συχνά κλινική, έρευνα. Έχω λάβει μέρος τα τελευταία χρόνια και στα δύο project. Σε ελληνική πτυχιακή που μας έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο να συμπληρώσουμε το οποίο αργότερα μάθαμε ότι οι μισοί απλώς απάντησαν τυχαία. Από την άλλη πρόσφατα συμμετείχα σε μία έρευνα πτυχιακής για το DEREE, όπου η συνέντευξη κράτησε 2 ώρες.
    Σίγουρα, η μεγάλη έκταση δεν σημαίνει πάντα ότι είναι καλύτερο το επίπεδο. Από την άλλη όμως, μπορείς να μου πεις πόσες πτυχιακές ή διπλωματικές ελληνικών πανεπιστημίων φτάνουν να εκδοθούν σε παγκόσμια περιοδικά του είδους τους και να το συγκρίνεις με οποιοδήποτε κολλέγιο εκεί έξω; (το ανοιχτό πανεπιστήμιο εξαιρείται, φυσικά. Αν και πάλι μας έχουν χεχε)

And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.

To quote from Whitman, 'O me! O life!... of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless... of cities filled with the foolish; what good amid these, O me, O life?'
    Answer. That you are here - that life exists, and identity; that the powerful play goes on and you may contribute a verse.

Dead Poets' Society
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Παρ Απρ 11, 2014 2:16 pm

Nathaniel έγραψε:Διαφωνούμε.  Ειδικότερα όταν σε αυτές τις 30-80.000 σελίδες πρέπει να κάνεις μία ποιοτική, συχνά κλινική, έρευνα. Έχω λάβει μέρος τα τελευταία χρόνια και στα δύο project. Σε ελληνική πτυχιακή που μας έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο να συμπληρώσουμε το οποίο αργότερα μάθαμε ότι οι μισοί απλώς απάντησαν τυχαία. Από την άλλη πρόσφατα συμμετείχα σε μία έρευνα πτυχιακής για το DEREE, όπου η συνέντευξη κράτησε 2 ώρες.
    Σίγουρα, η μεγάλη έκταση δεν σημαίνει πάντα ότι είναι καλύτερο το επίπεδο. Από την άλλη όμως, μπορείς να μου πεις πόσες πτυχιακές ή διπλωματικές ελληνικών πανεπιστημίων φτάνουν να εκδοθούν σε παγκόσμια περιοδικά του είδους τους και να το συγκρίνεις με οποιοδήποτε κολλέγιο εκεί έξω; (το ανοιχτό πανεπιστήμιο εξαιρείται, φυσικά. Αν και πάλι μας έχουν χεχε)
    Τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο,ποτέ δεν άκουσα για τέτοιου είδους πτυχιακή.Ακόμα και σαν προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός,οι εργασίες ήταν πάντα μονογραφίες πάνω σε ένα δοσμένο θέμα με ό,τι συνεπαγεται αυτό:έρευνα,πηγές,κριτική των πηγών,αξιολόγηση,ανάπτυξη,συμπεράσματα (τουλάχιστον στον δικό μου κλάδο που είναι θεωρητικός).Και ο τρόπος,πολύ συγκεκριμένος.Υπομνήματα,βιβλιογραφία,παραπομπές και γενικότερα αναφορές σε συγγράμματα που αντλούσαμε πληροφορίες.Τώρα,δεν ξέρω σε τι είδους σχολή αναφέρεσαι αλλά προσωπικά,δεν μου έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο.Θα μου πεις ότι πάντα υπάρχει η πρώτη φορά βέβαια.

Το να φτάσει να εκδοθεί μια εργασία σε επιστημονικό περιοδικό,είναι πλέον ζήτημα θέματος και επεξεργασίας.Δυνητικά,όλες οι εργασίες,κυρίως το μάστερ και το ντοκτορά,μπορούν και πρέπει να εκδοθούν.Ειδικά,η εργασία ενός διδακτορικού τίτλου,είναι ουσιαστικά μια εργασία για έκδοση,αποτελεί το πρώτο επιστημονικό στίγμα ενός νέου επιστήμονα και ο σκοπός της είναι αυτός.Αν δεν συμβαίνει,δεν νομίζω ότι ευθύνεται η ποιότητα της εργασίας αλλά το γεγονός ότι ο επιστήμονας δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση σαν σύνολο παρά να λάβει τον τίτλο του και να βγει στην αγορά εργασίας με το κύρος ενός τέτοιου χαρτιού.Επίσης,δεν πιστεύω ότι όλες οι εργασίες του Deree,εκδίδονται ή είναι  αιχμή του δόρατος της επιστημονικής έρευνας (σου γράφω για το Deree επειδή εσύ το ανέφερες).Τώρα,κάθε σχολή έχει τον τρόπο της να "διαφημίζει" το προϊόν που εξάγει,κάτι που γίνεται επιτακτικότερο σε σχολές με υψηλά δίδακτρα και όχι σε αντίστοιχες της δημόσιας εκπαίδευσης.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Nathaniel Παρ Απρ 11, 2014 2:46 pm

Amycus έγραψε:
    Τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο,ποτέ δεν άκουσα για τέτοιου είδους πτυχιακή.Ακόμα και σαν προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός,οι εργασίες ήταν πάντα μονογραφίες πάνω σε ένα δοσμένο θέμα με ό,τι συνεπαγεται αυτό:έρευνα,πηγές,κριτική των πηγών,αξιολόγηση,ανάπτυξη,συμπεράσματα (τουλάχιστον στον δικό μου κλάδο που είναι θεωρητικός).Και ο τρόπος,πολύ συγκεκριμένος.Υπομνήματα,βιβλιογραφία,παραπομπές και γενικότερα αναφορές σε συγγράμματα που αντλούσαμε πληροφορίες.Τώρα,δεν ξέρω σε τι είδους σχολή αναφέρεσαι αλλά προσωπικά,δεν μου έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο.Θα μου πεις ότι πάντα υπάρχει η πρώτη φορά βέβαια.
    Μιλάμε για το τμήμα ψυχολογίας της παντείου. Το τμήμα που δεν πληρεί τις προδιαγραφές ενός τμήματος ψυχολογίας χάρη στα μαθήματα, στον τρόπο εξέτασής τους και στην παράδοσή τους και, φυσικά, κλείνει. Είσαι καθηγητής σε σχολή; Ενδιαφέρον. Τι μάθημα διδάσκεις;

Amycus έγραψε:Το να φτάσει να εκδοθεί μια εργασία σε επιστημονικό περιοδικό,είναι πλέον ζήτημα θέματος και επεξεργασίας.Δυνητικά,όλες οι εργασίες,κυρίως το μάστερ και το ντοκτορά,μπορούν και πρέπει να εκδοθούν.Ειδικά,η εργασία ενός διδακτορικού τίτλου,είναι ουσιαστικά μια εργασία για έκδοση,αποτελεί το πρώτο επιστημονικό στίγμα ενός νέου επιστήμονα και ο σκοπός της είναι αυτός.Αν δεν συμβαίνει,δεν νομίζω ότι ευθύνεται η ποιότητα της εργασίας αλλά το γεγονός ότι ο επιστήμονας δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση σαν σύνολο παρά να λάβει τον τίτλο του και να βγει στην αγορά εργασίας με το κύρος ενός τέτοιου χαρτιού.Επίσης,δεν πιστεύω ότι όλες οι εργασίες του Deree,εκδίδονται ή είναι  αιχμή του δόρατος της επιστημονικής έρευνας (σου γράφω για το Deree επειδή εσύ το ανέφερες).Τώρα,κάθε σχολή έχει τον τρόπο της να "διαφημίζει" το προϊόν που εξάγει,κάτι που γίνεται επιτακτικότερο σε σχολές με υψηλά δίδακτρα και όχι σε αντίστοιχες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Για το Deree συγκεκριμένα, προτείνονται μερικές από τις καλύτερες εργασίες κάθε χρόνο, αν και εφ'όσον ο/η συγγραφέας συμφωνήσει με αυτό.
    Τώρα με τα υπόλοιπα αυτής της παραγράφου, δεν μπορώ να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω μιας και δεν έχω πείρα σε αυτό. Αλλά, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι είναι απλώς γελοίο στις χιλιάδες ετήσιες εργασίες να μην ευθύνεται η ποιότητα ενός γραπτού αλλά πάντα η επιλογή του κάθε φοιτητή.
    Επίσης, για το θέμα που έθιξα (το ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ κατώτερα των υπολοίπων ευρωπαϊκών), το μεγαλύτερο μέρος των πτυχίων που δίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, αναγνωρίζονται μονάχα στην Ελλάδα. Ούτε καν η Κύπρος δεν αναγνωρίζει πλέον πολλά από αυτά.
    Η απάντηση της Ελλάδας σε αυτό, δεν ήταν το να ανεβάσει το επίπεδο σπουδών, όχι. Ήταν ο ΔΟΑΤΑΠ. Που κλείνει και αυτός πλέον γιατί το επίπεδο εξετάσεων είναι επίσης γελοίος.
    Είχα καθηγητή τζαζ στα 18 μου, που είχε πτυχίο του Berkeley, με 99% pass, και δεν υπήρχε καν τρόπος να αναγνωριστεί από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Βλέπεις κάπου την ειρωνεία ή να συνεχίσω;

Μην μου λες ότι οι ελληνικοί τίτλοι σπουδών μπορούν να συγκριθούν με τους αντίστοιχους αλλοδαπούς, το επιχείρημά σου μπορεί να ηχεί όμορφα, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όταν τα κόμματα είναι οι ηγέτες των ελληνικών πανεπιστημίων, αντί να είναι, ξέρω 'γω, ας πούμε... χμ... να μία όμορφη ιδέα: Οι καθηγητές και οι φοιτητές τους!, δεν υπάρχει ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης. Μα τον Κθούλου, για να κάνεις επανεγγραφή σε ελληνικό πανεπιστήμιο πρέπει να είσαι σε κόμμα!  giveup giveup giveup giveup giveup 

Και πέρα από αυτό, σε πολλά θεωρητικά επαγγέλματα που βασίζονται σε ελληνικά πτυχία στην Ελλάδα, όλα έχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία, την ηθική παιδεία και την προσωπική εξωσχολική εκπαίδευση του κάθε επαγγελματία. Παράδειγμα: Παιδοψυχολόγοι της παντείου χωρίς εκπαίδευση στην ψυχολογία ανηλίκων (που χωρίζεται σε 3 κλάδους, βρεφική, παιδική, εφηβική). Ψυχαναλυτές χωρίς ειδίκευση/εκπαίδευση στην ψυχανάλυση. Συστημικοί που δεν γνωρίζουν καν τις ιδιωτικές σχολές που μπορεί κάποιος να πάρει αυτού του είδους την εκπαίδευση στην ελλάδα.

Είναι μεγάλο το θέμα και μου φαίνεται πως το κείμενό μου μοιάζει λιγάκι αγανακτισμένο, αλλά η αλήθεια αυτήν είναι. Όσο κι αν ακαδημαϊκοί κύκλοι επιμένουν να συγκρίνονται με σχολές του εξωτερικού, πιστεύω πως απλώς κοροϊδεύουν τους αδαείς. Ακούσιους και Εκούσιους

Dead Poets' Society
    Arcturus Regulus Black
    Arcturus Regulus Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Παρ Απρ 11, 2014 3:34 pm

Για την ακρίβεια η αλήθεια είναι πολύ μακριά από αυτά που σχολιάζεις. Τα ελληνικά πανεπιστήμια , και ιδιαίτερα κάποιες σχολές τους, θεωρούνται από τα αρκετά δύσκολα στην Ευρώπη(κυρίως σε θεωρητικό επίπεδο αν όχι σε πρακτικό) και εξ ου και η ζήτηση για Έλληνες αποφοίτους σε χώρες του εξωτερικού η οποία έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία έτη.  Και αναφέρομαι σε ζήτηση όχι σε προσφορά. Μια βόλτα σε ανακοινώσεις διάφορων τμημάτων για ζήτηση-υποτροφίες αποφοίτων στο εξωτερικό θα σε πείσει. Αυτό στο οποίο υστερούν είναι οι υποδομές και η έρευνα, αλλά το να συγκρίνεις κολέγια και ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού με δημόσια πανεπιστήμια είναι τουλάχιστον άστοχο αφού οι πόροι για τα πρώτα είναι εκ των πραγμάτων πολλαπλάσιοι και προφανώς όσο περισσότεροι πόροι τόσο καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες. Το θέμα των κομμάτων είναι λειτουργικό πρόβλημα(που πρέπει να επιλυθεί) αλλά όχι διδακτικό.Επιπλέον οι ακαδημαικοί κύκλοι δεν συγκρίνονται μόνοι τους με σχολές του εξωτερικού, οι έρευνες σύγκρισης που δημοσιεύονται γίνονται ΑΠΟ ιδρύματα του εξωτερικού και βγαίνουν στη δημοσιότητα, δεν γίνονται από μας. Ακόμα ποια πτυχία δεν αναγνωρίζονται στην Ευρώπη; Σε ρωτάω γιατί εγώ ξέρω ποια αναγνωρίζονται σίγουρα και από ΑΕΙ είναι σχεδόν όλα. Σε ΤΕΙ αναφέρεσαι ή έχεις κάποια συγκεκριμένη πηγή; Όσον αφορά τις διπλωματικές εργασίες , τα αποτελέσματά τους είναι δυνητικά δημοσιεύσιμα πάντα και με παρότρυνση των τμημάτων. Αλλιώς δεν έχει νόημα να κάνεις διπλωματική αν δεν συμβάλλει στην επιστημονική γνώση.Αυτό είναι το νόημα της διπλωματικής.

Τα γράφω λίγο συνοπτικά γιατί έχω ταξίδι!

*
    *
    *
    *
    *
    *

Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 Image
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Nathaniel Παρ Απρ 11, 2014 7:41 pm

Η πρώτη ένδειξη που θα έπρεπε να έχει ο οποιοσδήποτε, βγήκε στις ειδήσεις πριν από λίγες βδομάδες, όταν η κυβέρνηση της ελλάδας "κατάφερε" να συμφωνήσει τι πρέπει να γίνει για να αναγνωρίζονται σε χώρες της ευρώπης πανεπιστημιακά διπλώματα, φίλε μου.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια , και ιδιαίτερα κάποιες σχολές τους, θεωρούνται από τα αρκετά δύσκολα στην Ευρώπη(κυρίως σε θεωρητικό επίπεδο αν όχι σε πρακτικό) και εξ ου και η ζήτηση για Έλληνες αποφοίτους σε χώρες του εξωτερικού η οποία έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία έτη. Και αναφέρομαι σε ζήτηση όχι σε προσφορά.
    Κάνεις λάθος εδώ. Η ζήτηση ξένων χωρών ως προς έλληνες απόφοιτους είναι για συγκεκριμένα τμήματα συγκεκριμένων πανεπιστημίων. Σίγουρα έχουμε και καλές σχολές, κανείς δεν κατακρημνίζει το σύνολο. Αλλά όταν η πλειοψηφία είναι χαμηλού επιπέδου το σύνολο θυσιάζεται.
    Πριν από μία δεκαετία τα ΗΑΕ ζητούσαν έλληνες απόφοιτους σχολών ΤΕΙ (ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, μηχανικούς κ.α.) με ημερομίσθιο 400 α. δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τους καλύτερους ηλεκτρολόγους;
    Βασικός κανόνας σύγκρισης, φίλε μου, είναι να ψάξεις το όποιο θέμα έξω από ανθρώπους που διαμορφώνουν άποψη με βάση τα συμφέροντά τους. Πχ, δεν θα ρωτούσες ποτέ έναν παπά, αν ο χριστιανισμός είναι καλός, σωστά;
    Ζήτηση για υποτροφίες, ακριβώς όπως το είπες. Για να δουλέψεις στην ευρώπη με ελληνικό πτυχίο πρέπει να έχεις ευρωπαϊκό μεταπτυχιακό. Οι μισοί μου φίλοι έχουν τελειώσει σχολές που έχουν να κάνουν με πληροφορική. Όλοι τους όμως έφυγαν έξω για μεταπτυχιακό, απλώς για να μετρά το χαρτί τους στην ευρώπη.
    Σίγουρα, η ελληνική εκπαίδευση δεν έχει τις υποδομές για να βγάλει επιστήμονες στην έρευνα. Αλλά αυτό είναι και που τους κάνει χειρότερους και τα πτυχία ελλειπή.
    αλλά το να συγκρίνεις κολέγια και ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού με δημόσια πανεπιστήμια είναι τουλάχιστον άστοχο αφού οι πόροι για τα πρώτα είναι εκ των πραγμάτων πολλαπλάσιοι και προφανώς όσο περισσότεροι πόροι τόσο καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες.
    Όταν με βάση το εκπαιδευτικό σύστημα (αναλογικά) κάθε χώρας, τα κολλέγια είναι στην ουσία κατώτερες σχολές από τα ΑΕΙ (μιας και εκεί υπάρχουν πανεπιστήμια - νομικής, ιατρικής κ.α.) προφανώς και μπορείς να τα συγκρίνεις. Προσωπικά θα προτιμούσα ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Τουλάχιστον θα βγάζαμε σωστούς εκπαιδευτικούς, θα υπήρχαν σωστές εισαγωγικές και το χαρτί στο τέλος δεν θα ήταν για τον τοίχο αλλά τον χαρτοφύλακα.

Ακόμα ποια πτυχία δεν αναγνωρίζονται στην Ευρώπη;
    Όπως είπα πιο πάνω, της ψυχολογίας της παντείου. Για αυτό και κλείνει το τμήμα. Επίσης στην Ελλάδα Υπάρχουν 5 σχολές μουσικής θεωρίας και πράξης. 2 στην Θεσσαλονίκη, μία στην Κέρκυρα, μία στην Αθήνα και μία στην Άρτα. Από αυτές ΚΑΜΙΑ δεν δίνει πτυχίο σε μουσικό όργανο. Ακόμα και της Άρτας που άνοιξε για αυτόν ακριβώς τον σκόπό, δίνει πτυχίο παραδοσιακής/βυζαντικής/ευρωπαϊκής μουσικής με το τάδε όργανο για κανόνα. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα όργανα παραδοσιακής μουσικής, μοναχά που για να πάρει κάποιος πτυχίο σε αυτά πρέπει να βγει στα βαλκάνια ή στην Τουρκία για να πάρει ένα μη-αναγνωρίσιμο πτυχίο σε αυτό. Αλλιώς, στην ελλάδα δίνουν μία βεβαίωση εμπειροτέχνη.
    σε καλυψα;

Dead Poets' Society
    Arcturus Regulus Black
    Arcturus Regulus Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Magical Identity

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Παρ Απρ 11, 2014 10:23 pm

Καθόλου δε με κάλυψες, ίσα ίσα μου απέδειξες ότι όσα είπες πριν ήταν πολύ υπερβολικά με ελάχιστα παραδείγματα. Μου αναφέρεις μία σχολή που κλείνει και 5 σχολές μουσικής για να μου αποδείξεις ότι τα Ελληνικά πτυχία δεν αναγνωρίζονται στο εξωτερικό; Εγώ ξέρω ότι όλες οι οικονομικές, οι σχολές υγείας , τα πολυτεχνία, οι φιλολογίες και γενικότερα σχεδόν όλα τα ΑΕΙ αναγνωρίζονται παντού , όχι μόνο στην Ευρώπη. Επιπλέον αυτό με το ότι δεν αναγνωρίζονται στην Κύπρο που κολλάει; Εδώ όλα τα ΑΕΙ κάθε χρόνο δέχονται ποσοστό Κύπριων και τελικά τα πτυχία που αποκτούν αυτοί δεν αναγνωρίζονται στις χώρες τους αλλά παρόλα αυτά έρχονται εδώ να σπουδάσουν; Εδώ υπάρχει κολοσσιαία αντίφαση.

Nathaniel έγραψε:Βασικός κανόνας σύγκρισης, φίλε μου, είναι να ψάξεις το όποιο θέμα έξω από ανθρώπους που διαμορφώνουν άποψη με βάση τα συμφέροντά τους. Πχ, δεν θα ρωτούσες ποτέ έναν παπά, αν ο χριστιανισμός είναι καλός, σωστά;

Δεν διαφωνώ σ'αυτό αλλά τι σχέση έχει; Γιατί το θέτεις ως επιχείρημα; Σου έθεσα εγώ τη γνώμη κανενός πανεπιστημιακού;  Razz  Εγώ σου ανέφερα τις έρευνες ξένων πανεπιστήμιων στις οποίες γίνονται συγκρίσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Και αυτό το ανέφερα γιατί είπες πως οι ακαδημαϊκοί κύκλοι στην Ελλάδα προσπαθούν να συγκριθούν με τα ξένα πανεπιστήμια. Ουσιαστικά αυτό καταρρίπτεται αφού τα ίδια τα ξένα πανεπιστήμια βάζουν τα ελληνικά στη σύγκριση και όχι το αντίστροφο που θα ήταν ύποπτο.

Nathaniel έγραψε:Ζήτηση για υποτροφίες, ακριβώς όπως το είπες. Για να δουλέψεις στην ευρώπη με ελληνικό πτυχίο πρέπει να έχεις ευρωπαϊκό μεταπτυχιακό. Οι μισοί μου φίλοι έχουν τελειώσει σχολές που έχουν να κάνουν με πληροφορική. Όλοι τους όμως έφυγαν έξω για μεταπτυχιακό, απλώς για να μετρά το χαρτί τους στην ευρώπη.

Για να δουλέψεις στην Ευρώπη πρέπει να έχεις ευρωπαικό μεταπτυχιακό; Από που και ως που;  Razz  Μια χαρά δουλειές βρίσκεις και με ελληνικά μεταπτυχιακά και με ελληνικά πτυχία μόνο. Πόσοι γιατροί κάνουν ειδικότητες στο εξωτερικό χωρίς μεταπτυχιακά και μετά βρίσκουν δουλειά και εγκαθίστανται μόνιμα εκεί; Πόσοι μηχανικοί δουλεύουν σε κατασκευαστικές στην Αραβία ή στην Ευρώπη; Αυτοί που φεύγουν έξω για μεταπτυχιακό είναι γιατί θέλουν να κάνουν έξω μεταπτυχιακό (και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου) και όχι γιατί δεν αναγνωρίζονται τα ελληνικά μεταπτυχιακά. πχ η ξαδέλφη μου τέλειωσε βιολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό εδώ και τώρα κάνει έρευνα στη Μορ. Βιολογία στην Αγγλία με 4000λίρες.

Nathaniel έγραψε:Όταν με βάση το εκπαιδευτικό σύστημα (αναλογικά) κάθε χώρας, τα κολλέγια είναι στην ουσία κατώτερες σχολές από τα ΑΕΙ (μιας και εκεί υπάρχουν πανεπιστήμια - νομικής, ιατρικής κ.α.) προφανώς και μπορείς να τα συγκρίνεις. Προσωπικά θα προτιμούσα ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Τουλάχιστον θα βγάζαμε σωστούς εκπαιδευτικούς, θα υπήρχαν σωστές εισαγωγικές και το χαρτί στο τέλος δεν θα ήταν για τον τοίχο αλλά τον χαρτοφύλακα.

Ναι αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις δημόσια με ιδιωτικά. Το να συγκρίνεις τα πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχεις στο μυαλό σου και είναι ιδιωτικά με τα δημόσια ελληνικά είναι αστείο! Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν δικούς τους πόρους με τα χρήματα που παίρνουν από τους φοιτητές και δεν περιμένουν το κράτος να τους δώσει λεφτά για να λειτουργήσουν. Αν θες να κάνεις σωστή σύγκριση θα πρέπει να συγκρίνεις τα δημόσια του εξωτερικού(όσα υπάρχουν) με τα ελληνικά. Αλλιώς προφανώς θα δεις ότι τα ιδιωτικά έχουν καλύτερες υποδομές και έρευνα. Αλλά σε διδακτικό επίπεδο τα ελληνικά δεν υστερούν ή τουλάχιστον δεν μπορείς να το αποδείξεις καν.
    Όσον αφορά το αν θα έπρεπε να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια (τα οποία συμφωνώ θα ήταν σαφώς ανώτερα σε υποδομές-έρευνα των δημόσιων) είναι μεγάλη κουβέντα και θα βρεις πολλούς υποστηρικτές αλλά και εχθρούς:P. Εγώ συμφωνώ πως αν θα είχαμε θα ήταν θετικό αλλά είναι τεράστια κουβέντα.

Γενικά έχεις στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο το οποίο επεκτείνεις στο όλο χωρίς λόγο. Εγώ δε λέω ότι έχουμε φοβερά πανεπιστήμια,ίσα ίσα σε σχέση με τα μεγάλα ιδιωτικά του εξωτερικού δεν συγκρίνονται. Αλλά με τα ιδιωτικά δεν συγκρίνονται όμως. Από την άλλη όμως έχουμε αξιοπρεπή πανεπιστήμια με βάση τους πόρους που διαθέτουν και οι Έλληνες απόφοιτοι το έχουν αποδείξει πολλάκις στο εξωτερικό. Επιπλέον έρευνα-υποδομές-διδασκαλία είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν σε ένα πανεπιστήμιο διδάσκουν για παράδειγμα νομπελίστες και το πανεπιστήμιο πάλι δεν έχει υποδομές-έρευνα λόγω έλλειψης πόρων , τότε πως το χαρακτηρίζουμε; "Κακό" πανεπιστήμιο;

*
    *
    *
    *
    *
    *

Minerva McGonagall
    Minerva McGonagall

Αριθμός μηνυμάτων : 22848
    Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2009

Magical Identity
    Today's thought: Και πες στο Χάρο, θα πάω εγώ όταν γουστάρω.

Δημοσίευση από Minerva McGonagall Παρ Απρ 11, 2014 11:01 pm

Πολύ εύστοχο που βγήκαν τα μαθηματικά από τις επιστήμες υγείας, δεν υπήρχε κανένας λόγος να εξετάζονται τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν ανάλογους κλάδους σε κάτι που σε τέτοια έκταση δε θα τους χρειαστεί ποτέ. Razz 

Τώρα για αυτό που λες, Βασίλη, νομίζω κι εγώ ότι έχεις μεγεθύνει πολύ μια εμπειρία προσωπική, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι η εν λόγω σχολή κλείνει, άρα κάτι πήγαινε στραβά με τις παροχές της προς τους φοιτητές.  Τώρα για τις σχολές μουσικής δεν έχω άποψη, αλλά από όσο ξέρω κι εγώ εφόσον βρίσκομαι σε πανεπιστημιακό περιβάλλον και έχω μια γνώση των προοπτικών που έχουν οι ελληνικές σχολές, ξέρω με βεβαιότητα ότι τα ελληνικά πτυχία είναι πολύ αναγνωρισμένα στο εξωτερικό, και μόνο εμπόδιο δεν αποτελούν στη συνέχιση εκπαίδευσης και καριέρας έξω. Στην Αγγλία αν δεν κάνω λάθος το πτυχίο της φαρμακευτικής (δεν ξέρω αν ισχύει και για τις άλλες σχολές αυτό) ισχύει και για μάστερ, ενώ από όσο άκουσα σε ένα συνέδριο που παρακολούθησα πρόσφατα, οι γνώσεις ενός αποφοίτου αγγλικού πανεπιστημίου είναι ισάξιες με αυτές ενός δευτεροετή-τριτοετή φοιτητή φαρμακευτικής. Μάλιστα ένας καθηγητής μας έλεγε πάνω σε αυτό ότι τα πτυχία που έρχονται από Αγγλία και χώρες ανάλογου επιπέδου μαζί με αίτηση για μεταπτυχιακό-διδακτορικό εδώ είναι αυτά που σκίζονται κατ ευθείαν.  Δε θα γενικολογήσω όμως άλλο γιατί δεν είμαστε και τόσο καλοί, θέλω να πω ότι η Ιταλία και η Γερμανία έχουν σαφώς ανώτερες σπουδές από τις δικές μας, όπως και πολλές άλλες χώρες. Απλά κι εγώ αυτό που ξέρει ο Χρήστος ξέρω, ότι μπορεί να μην έχουμε τις κατάλληλες υποδομές (κάτι το οποίο αν θες τη γνώμη μου είναι το προτιμότερο, γιατί η εμπειρία μπορεί ΠΟΛΥ πιο εύκολα να αποκτηθεί στην πορεία, ενώ το υπόβαθρο είναι αυτό που πρέπει να έχει ένα βάθος), αλλά σε θεωρητικό επίπεδο οι σπουδές εδώ αρκούν μια χαρά ακόμα και  για αρκετά ακριβοπληρωμένη δουλειά στο εξωτερικό, όσον αφορά τον επιστημονικό κλάδο. Το παράδειγμα που έθεσες με τον ηλεκτρολόγο ανήκει σε άλλη κατηγορία, μιας και όσον αφορά τα χειρωνακτικά επαγγέλματα, αποτελούμε τα φθηνά εργατικά χέρια της Ευρώπης πλέον.  Επίσης, επειδή έχω ζήσει στην Κύπρο, σου λέω με σιγουριά ότι τα πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων όχι απλά αναγνωρίζονται, αλλά αποτελούν τα θεμέλια του νησιού, αφού ακόμα και πολλοί καθηγητές σχολείων και πανεπιστημίων Έλληνες με αυτά τα πτυχία είναι, και οι Κύπριοι που δεν πήγαν να πληρώσουν έναν τίτλο χωρίς γνωστικό αντίκτυπο στην αγγλία (γιατί είναι πολύ συχνή επιλογή τους το αναφέρω, κυρίως εκεί σπουδάζουν όσοι δεν περνάνε σε πανεπιστήμιο από παγκύπριες) έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες στην αγορά εργασίας, αφού το ελληνικό πτυχίο θεωρείται η "δύσκολη" διαδρομή για εκείνους.

Mischief managed.
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Nathaniel Σαβ Απρ 12, 2014 12:00 am

Arcturus Regulus Black έγραψε:Καθόλου δε με κάλυψες, ίσα ίσα μου απέδειξες ότι όσα είπες πριν ήταν πολύ υπερβολικά με ελάχιστα παραδείγματα. Μου αναφέρεις μία σχολή που κλείνει και 5 σχολές μουσικής για να μου αποδείξεις ότι τα Ελληνικά πτυχία δεν αναγνωρίζονται στο εξωτερικό; Εγώ ξέρω ότι όλες οι οικονομικές, οι σχολές υγείας , τα πολυτεχνία, οι φιλολογίες και γενικότερα σχεδόν όλα τα ΑΕΙ αναγνωρίζονται παντού , όχι μόνο στην Ευρώπη. Επιπλέον αυτό με το ότι δεν αναγνωρίζονται στην Κύπρο που κολλάει; Εδώ όλα τα ΑΕΙ κάθε χρόνο δέχονται ποσοστό Κύπριων και τελικά τα πτυχία που αποκτούν αυτοί δεν αναγνωρίζονται στις χώρες τους αλλά παρόλα αυτά έρχονται εδώ να σπουδάσουν; Εδώ υπάρχει κολοσσιαία αντίφαση.
    Ήθελες αναλυτική λίστα; Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ όσο δείχνεις, μπορείς να το ψάξεις. Εγώ ανάφερα 6 σχολές από την άκρη του μυαλού μου και το quote από τις ειδήσεις, φυσικά.
    Όσο για την Κύπρο το διάβασα σχετικά πρόσφατα στην Καθημερινή. Το πως εσύ τα ξέρεις όλα αυτά μου φαίνεται πολύ περίεργο. Αλλά, όταν τελειώσεις τη σχολή σου και βγεις την αγορά εργασίας, τα ξαναλέμε.
    Arcturus Regulus Black έγραψε:
    Nathaniel έγραψε:Βασικός κανόνας σύγκρισης, φίλε μου, είναι να ψάξεις το όποιο θέμα έξω από ανθρώπους που διαμορφώνουν άποψη με βάση τα συμφέροντά τους. Πχ, δεν θα ρωτούσες ποτέ έναν παπά, αν ο χριστιανισμός είναι καλός, σωστά;

Δεν διαφωνώ σ'αυτό αλλά τι σχέση έχει; Γιατί το θέτεις ως επιχείρημα; Σου έθεσα εγώ τη γνώμη κανενός πανεπιστημιακού;  Razz  Εγώ σου ανέφερα τις έρευνες ξένων πανεπιστήμιων στις οποίες γίνονται συγκρίσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Και αυτό το ανέφερα γιατί είπες πως οι ακαδημαϊκοί κύκλοι στην Ελλάδα προσπαθούν να συγκριθούν με τα ξένα πανεπιστήμια. Ουσιαστικά αυτό καταρρίπτεται αφού τα ίδια τα ξένα πανεπιστήμια βάζουν τα ελληνικά στη σύγκριση και όχι το αντίστροφο που θα ήταν ύποπτο.
    Δεν είδα κάποια έρευνα ή κάποιο link σε έρευνα είναι η αλήθεια. Ωστόσο, δεν ήταν επιχείρημα. Ήταν η απλή παρατήρηση ότι αυτή τη στιγμή είσαι σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και για να χρησιμοποιήσω την παλιά καλή έκφραση του λαού: ποιος παπάς δεν ευλογά τα γένια του;
    Μετά από 12 χρόνια σπουδών στη μουσική σου λέω ότι αυτή τη στιγμή στην ελλάδα υπάρχουν 200.000 άτομα ισάξια του Μότσαρτ. Φυσικά μετά τα 12 χρόνια σπουδών, έρχεται η συνειδητοποίηση ότι όπως κάθε τι που έχει να κάνει με χρήματα, έτσι και κάθε σχολή (ιδιωτική ή μη) στην ελλάδα, είναι επιχείρηση. Ξαναλέω, όταν με το καλό πάρεις το πτυχίο σου και θελήσεις να βρεις δουλειά σε οποιαδήποτε χώρα της ευρώπης, μακάρι να βγω ψεύτης.
    Nathaniel έγραψε:Ζήτηση για υποτροφίες, ακριβώς όπως το είπες. Για να δουλέψεις στην ευρώπη με ελληνικό πτυχίο πρέπει να έχεις ευρωπαϊκό μεταπτυχιακό. Οι μισοί μου φίλοι έχουν τελειώσει σχολές που έχουν να κάνουν με πληροφορική. Όλοι τους όμως έφυγαν έξω για μεταπτυχιακό, απλώς για να μετρά το χαρτί τους στην ευρώπη.

Για να δουλέψεις στην Ευρώπη πρέπει να έχεις ευρωπαικό μεταπτυχιακό; Από που και ως που;  Razz  Μια χαρά δουλειές βρίσκεις και με ελληνικά μεταπτυχιακά και με ελληνικά πτυχία μόνο. Πόσοι γιατροί κάνουν ειδικότητες στο εξωτερικό χωρίς μεταπτυχιακά και μετά βρίσκουν δουλειά και εγκαθίστανται μόνιμα εκεί; Πόσοι μηχανικοί δουλεύουν σε κατασκευαστικές στην Αραβία ή στην Ευρώπη; Αυτοί που φεύγουν έξω για μεταπτυχιακό είναι γιατί θέλουν να κάνουν έξω μεταπτυχιακό (και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου) και όχι γιατί δεν αναγνωρίζονται τα ελληνικά μεταπτυχιακά. πχ η ξαδέλφη μου τέλειωσε βιολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό εδώ και τώρα κάνει έρευνα στη Μορ. Βιολογία στην Αγγλία με 4000λίρες.
    Δηλαδή η ξαδέρφη σου έπρεπε να έχει διδακτορικό για να κάνει έρευνα στην μορ. βιολογία για 4.000 λίρες όταν φίλος μου δουλεύει σερβιτόρος για 2.500? Ενδιαφέρον. Αλλά ας μην παίξουμε αυτό το παιχνίδι του "ποιος γνωρίζει περισσότερους".

Ναι αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις δημόσια με ιδιωτικά. Το να συγκρίνεις τα πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχεις στο μυαλό σου και είναι ιδιωτικά με τα δημόσια ελληνικά είναι αστείο! Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν δικούς τους πόρους με τα χρήματα που παίρνουν από τους φοιτητές και δεν περιμένουν το κράτος να τους δώσει λεφτά για να λειτουργήσουν. Αν θες να κάνεις σωστή σύγκριση θα πρέπει να συγκρίνεις τα δημόσια του εξωτερικού(όσα υπάρχουν) με τα ελληνικά. Αλλιώς προφανώς θα δεις ότι τα ιδιωτικά έχουν καλύτερες υποδομές και έρευνα. Αλλά σε διδακτικό επίπεδο τα ελληνικά δεν υστερούν ή τουλάχιστον δεν μπορείς να το αποδείξεις καν.
    Όσον αφορά το αν θα έπρεπε να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια (τα οποία συμφωνώ θα ήταν σαφώς ανώτερα σε υποδομές-έρευνα των δημόσιων) είναι μεγάλη κουβέντα και θα βρεις πολλούς υποστηρικτές αλλά και εχθρούς:P. Εγώ συμφωνώ πως αν θα είχαμε θα ήταν θετικό αλλά είναι τεράστια κουβέντα.

Γενικά έχεις στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο το οποίο επεκτείνεις στο όλο χωρίς λόγο. Εγώ δε λέω ότι έχουμε φοβερά πανεπιστήμια,ίσα ίσα σε σχέση με τα μεγάλα ιδιωτικά του εξωτερικού δεν συγκρίνονται. Αλλά με τα ιδιωτικά δεν συγκρίνονται όμως. Από την άλλη όμως έχουμε αξιοπρεπή πανεπιστήμια με βάση τους πόρους που διαθέτουν και οι Έλληνες απόφοιτοι το έχουν αποδείξει πολλάκις στο εξωτερικό. Επιπλέον έρευνα-υποδομές-διδασκαλία είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν σε ένα πανεπιστήμιο διδάσκουν για παράδειγμα νομπελίστες και το πανεπιστήμιο πάλι δεν έχει υποδομές-έρευνα λόγω έλλειψης πόρων , τότε πως το χαρακτηρίζουμε; "Κακό" πανεπιστήμιο;
    Η πρώτη παράγραφος σε όλο αυτό φίλε μου είναι μία τεράστια δικαιολογία. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το υπερασπίζεσαι τόσο πολύ, αλλά δεν με αφορά. Σημασία έχει αυτό: Όταν κάνεις μία σύγκριση 2 όμοιων πραγμάτων σε διαφορετικούς πολιτισμούς, συγκρίνεις τη σημασία που έχει το κάθε ένα από αυτά στον κάθε πολιτισμό. Κοινώς, στην ελλάδα, τα ιδιωτικά λέγονται ΙΕΚ και κάνουν άθλια δουλειά. Δικαίως λοιπόν, μπορούμε να τα συγκρίνουμε με τα community colleges.
    Από την άλλη, τα δημόσια πανεπιστήμια (ΑΕΙ, ΤΕΙ) στην ελλάδα έχουν πολύ μεγαλύτερο κύρος. Κάτι σαν τα ιδιωτικά στο εξωτερικό (να σου θυμήσω, αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις, ότι στις περισσότερες χώρες της ευρώπης τα δίδακτρα για ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο ανέρχονται στις 8.000 το χρόνο, όχι πολύ περισσότερα απ'όσα δίνουν οι γονείς σου/μου/του για να σπουδάζεις σε μία μακρινή πόλη). Τι θεωρείς λοιπόν πιο δίκαιο, και τι πιο άδικο; Τι να συγκρίνεις με τι;

Τα "τεράστια" δίδακτρα για τα οποία μιλάς τα έχουν 2-3 πανεπιστήμια σε κάθε χώρα. Έχω πάει στο πανεπιστήμιο της οξφόρδης για ένα δεκαπενθήμερο ανταλλαγής, και μάθαμε αρκετά για τα προγράμματά τους.
    Όσο για την ιατρική κλπ που αναφέρεις. Πριν από 10-15 χρόνια περίπου, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη έφεραν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Οι γιατροί του νοσοκομείου έπρεπε να παρακολουθήσουν σεμινάρια έτους για να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν. Μέχρι σήμερα, ο εξοπλισμός αυτός δεν έχει ξεπεραστεί από άλλο νοσοκομείο στην ελλάδα. Όλα αυτά έγιναν από τον ιδρυτή του νοσοκομείου, με δικά του έξοδα για τον απλό λόγο ότι οι ελληνικές τεχνικές για εγχειρήσεις ρουτίνας ακόμη είναι 20 χρόνια πίσω. Αν δεν με πιστεύεις, μπορείς να κάνεις μία κολονοσκόπηση. Δεν υπάρχουν κάμερες-χαπάκια στην Ελλάδα φίλε μου.

Μαριλένα χάνεις το πόιντ. Συμφωνώ μαζί σου ότι οι σχολές για την Ελλάδα είναι μια χαρά. Οι Έλληνες είναι καλοί στη δουλειά τους (όταν είναι καλοί δηλαδή) λόγω της πείρας τους, κι όχι λόγω των σπουδών τους. Είπα μερικά ποστ πριν, ότι η αξία ενός ψυχολόγου βασίζεται στην προσωπική του ηθική και μετασχολική εκπαίδευση. Αυτό ισχύει παντού, σε κάθε ελληνική σχολή.
    Δεν γνωρίζω για την φαρμακευτική, και είναι γελοίο να συγκρίνουμε λογοτεχνία, φιλολογία κλπ, μιας και απλώς είναι διαφορετικές κουλτούρες. (Αν και στη σκωτία υπάρχει πανεπιστήμιο που δίνει πτυχίο σε paranormal psychology, νίκα το αν μπορείς  yummy )Αλλά σε θετικές επιστήμες, όποιος λέει ότι έχουμε το επίπεδό τους, είναι αδαής.
    Πολύ απλά it's a fact, not wishful thinking.

Dead Poets' Society
    Arcturus Regulus Black
    Arcturus Regulus Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Magical Identity

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Σαβ Απρ 12, 2014 1:43 am

Nathaniel έγραψε:
    Ήθελες αναλυτική λίστα; Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ όσο δείχνεις, μπορείς να το ψάξεις. Εγώ ανάφερα 6 σχολές από την άκρη του μυαλού μου και το quote από τις ειδήσεις, φυσικά.
    Όσο για την Κύπρο το διάβασα σχετικά πρόσφατα στην Καθημερινή.  Το πως εσύ τα ξέρεις όλα αυτά μου φαίνεται πολύ περίεργο. Αλλά, όταν τελειώσεις τη σχολή σου και βγεις την αγορά εργασίας, τα ξαναλέμε.

Δεν ήθελα αναλυτική λίστα απλά ήθελα να δω αν γνωρίζεις συγκεκριμένα κάποιες top σχολές (οικονομικές, πολυτεχνικές, υγείας, φιλολογικές κτλ.) που δεν αναγνωρίζονται για να το έχω υπόψη μου. Εγώ από όσο ξέρω για τα ΑΕΙ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
    Όσον αφορά την Κύπρο δεν μπορεί να ισχύει αυτό, το είπε και η Μαριλένα. Αν ισχύει για κάποιες σχολές και γνωρίζεις συγκεκριμένα έχει καλώς δεν επιμένω γιατί δεν γνωρίζω για όλες, αλλά μοιάζει πολύ απίθανο ειδικά για την Κύπρο λόγω του όλου παρεδώσε με τους φοιτητές . Αν εντοπίσεις το άρθρο τυχαία κάποια στιγμή πόσταρέ το καλό θα είναι.

Nathaniel έγραψε:
    Δεν είδα κάποια έρευνα ή κάποιο link σε έρευνα είναι η αλήθεια. Ωστόσο, δεν ήταν επιχείρημα. Ήταν η απλή παρατήρηση ότι αυτή τη στιγμή είσαι σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και για να χρησιμοποιήσω την παλιά καλή έκφραση του λαού: ποιος παπάς δεν ευλογά τα γένια του;
    Μετά από 12 χρόνια σπουδών στη μουσική σου λέω ότι αυτή τη στιγμή στην ελλάδα υπάρχουν 200.000 άτομα ισάξια του Μότσαρτ. Φυσικά μετά τα 12 χρόνια σπουδών, έρχεται η συνειδητοποίηση ότι όπως κάθε τι που έχει να κάνει με χρήματα, έτσι και κάθε σχολή (ιδιωτική ή μη) στην ελλάδα, είναι επιχείρηση. Ξαναλέω, όταν με το καλό πάρεις το πτυχίο σου και θελήσεις να βρεις δουλειά σε οποιαδήποτε χώρα της ευρώπης, μακάρι να βγω ψεύτης.

Καλά όλοι λένε καλά λόγια για το σπίτι τους αλλιώς θα πέσει να τους πλακώσει δε διαφωνώ.
    Αν όντως υπάρχουν τόσα άτομα ισάξια του Μότσαρτ αυτό αποδεικνύει ότι τα πανεπιστήμια κάνουν καλή δουλειά ε;  Razz Δεν αναφέρομαι στην ελληνική αγορά εργασίας καθόλου η οποία μπάζει από παντού. Στο αν τα ελληνικά δημ. πανεπιστήμια μπορούν να βγάλουν ικανούς επιστήμονες που να μπορούν να σταθούν στο εξωτερικό αναφέρομαι.

Nathaniel έγραψε:

Δηλαδή η ξαδέρφη σου έπρεπε να έχει διδακτορικό για να κάνει έρευνα στην μορ. βιολογία για 4.000 λίρες όταν φίλος μου δουλεύει σερβιτόρος για 2.500? Ενδιαφέρον. Αλλά ας μην παίξουμε αυτό το παιχνίδι του "ποιος γνωρίζει περισσότερους".

Εδώ συζητάμε για το αν μπορούν τα ελληνικά πτυχία-μεταπτυχιακά-διδακτορικά να αναγνωριστούν στο εξωτερικό και οι κατοχοί τους να κάνουν καριέρα με σοβαρά αμειβόμενη δουλειά και σου είπα ένα περιστατικό στο οποίο ισχύει αυτό. Το περιστατικό από την αγορά εργασίας της Αγγλίας που αναφέρεις δεν έχει σχέση με την (μη) αναγνώριση. Αλλά όντως ας μη μπλέξουμε με περιστατικά.

Nathaniel έγραψε:
    Η πρώτη παράγραφος σε όλο αυτό φίλε μου είναι μία τεράστια δικαιολογία. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το υπερασπίζεσαι τόσο πολύ, αλλά δεν με αφορά. Σημασία έχει αυτό: Όταν κάνεις μία σύγκριση 2 όμοιων πραγμάτων σε διαφορετικούς πολιτισμούς, συγκρίνεις τη σημασία που έχει το κάθε ένα από αυτά στον κάθε πολιτισμό. Κοινώς, στην ελλάδα, τα ιδιωτικά λέγονται ΙΕΚ και κάνουν άθλια δουλειά. Δικαίως λοιπόν, μπορούμε να τα συγκρίνουμε με τα community colleges.
    Από την άλλη, τα δημόσια πανεπιστήμια (ΑΕΙ, ΤΕΙ) στην ελλάδα έχουν πολύ μεγαλύτερο κύρος. Κάτι σαν τα ιδιωτικά στο εξωτερικό (να σου θυμήσω, αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις, ότι στις περισσότερες χώρες της ευρώπης τα δίδακτρα για ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο ανέρχονται στις 8.000 το χρόνο, όχι πολύ περισσότερα απ'όσα δίνουν οι γονείς σου/μου/του για να σπουδάζεις σε μία μακρινή πόλη). Τι θεωρείς λοιπόν πιο δίκαιο, και τι πιο άδικο; Τι να συγκρίνεις με τι; Τα "τεράστια" δίδακτρα για τα οποία μιλάς τα έχουν 2-3 πανεπιστήμια σε κάθε χώρα. Έχω πάει στο πανεπιστήμιο της οξφόρδης για ένα δεκαπενθήμερο ανταλλαγής, και μάθαμε αρκετά για τα προγράμματά τους.

Δεν υπερασπίζομαι τίποτα, αυτό που ξέρω λέω. Τα ΙΕΚ είναι τελευταία λύση για όλους και παρέχουν υπηρεσίες μόνο για συγκεκριμένα τεχνικά κυρίως επαγγέλματα . Όλοι ξέρουμε ότι κάποιος θα πάει εκεί αν δεν έχει περάσει πουθενά αλλού(με κάποιες εξαιρέσεις σίγουρα). Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα colleges δεν νομίζω να σχετίζονται. Δεν έχει περάσει καν στη συνείδηση του Έλληνα το ΙΕΚ ως σοβαρή λύση.
    Όσον αφορά τα δίδακτρα μπορεί να ξοδεύεις τόσα και εδώ(αν και σε κορυφαία πανεπιστήμια είναι περισσότερα) αλλά η τεράστια διαφορά είναι πως εκεί τα 8.000 που δίνεις θα πάνε ΟΛΑ στο πανεπιστήμιο ενώ εδώ ούτε 1 ευρώ δε θα πάει στο πανεπιστήμιο. Όλα πάνε σε ενοίκια, φαγητό, λειτουργικά έξοδα κτλ. Επομένως τι κερδίζει το ίδρυμα ως φορέας παροχής υπηρεσιών;

Nathaniel έγραψε:Όσο για την ιατρική κλπ που αναφέρεις. Πριν από 10-15 χρόνια περίπου, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη έφεραν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Οι γιατροί του νοσοκομείου έπρεπε να παρακολουθήσουν σεμινάρια έτους για να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν. Μέχρι σήμερα, ο εξοπλισμός αυτός δεν έχει ξεπεραστεί από άλλο νοσοκομείο στην ελλάδα. Όλα αυτά έγιναν από τον ιδρυτή του νοσοκομείου, με δικά του έξοδα για τον απλό λόγο ότι οι ελληνικές τεχνικές για εγχειρήσεις ρουτίνας ακόμη είναι 20 χρόνια πίσω. Αν δεν με πιστεύεις, μπορείς να κάνεις μία κολονοσκόπηση.  Δεν υπάρχουν κάμερες-χαπάκια στην Ελλάδα φίλε μου.

Το γνωρίζω το περιστατικό και είναι και σχετικά "διάσημο" μιας και πηγαίνω συχνά στο Παπαγεωργίου για άσκηση.
    Ωστόσο αυτό δείχνει και πάλι την έλλειψη υποδομών όχι την ελλειπή διδαχή του αντικειμένου. Οι Έλληνες επιστήμονες είναι καλά καταρτισμένοι σε θεωρητικό επίπεδο(και μάλιστα εδώ διδάσκονται πολύ περισσότερα πράγματα από τα αναγκαία που καταντάει κουραστικό αλλά και ύποπτο ως προς το τι παίζει με τις έδρες) αλλά όταν εξελίσσεται η αναχρονιστική ελληνική αγορά εργασίας σε επίπεδο υποδομών προφανώς θα πρέπει να αποκτήσουν εξοικείωση.

*
    *
    *
    *
    *
    *

Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Σαβ Απρ 12, 2014 2:48 pm

Nathaniel έγραψε:
    Μιλάμε για το τμήμα ψυχολογίας της παντείου. Το τμήμα που δεν πληρεί τις προδιαγραφές ενός τμήματος ψυχολογίας χάρη στα μαθήματα, στον τρόπο εξέτασής τους και στην παράδοσή τους και, φυσικά, κλείνει. Είσαι καθηγητής σε σχολή; Ενδιαφέρον. Τι μάθημα διδάσκεις;
    Οχι,δεν έχω έδρα στο πανεπιστήμιο.Απλά,σαν μεταπτυχιακός φοιτητής,ήμουν επιφορτισμένος στα πλαίσια του μαθήματος της μεθοδολογίας επιστημονικής έρευνας,να ελέγχω τις εργασίες των προπτυχιακών (πηγές,δομή,παραπομπές).Στον ιστορικό κλάδο που ήμουν,δεν συνάντησα για τρία χρόνια τέτοιου είδους εργασία.Αλλά όπως μου γράφεις,πρόκειται για ένα τμήμα το οποίο κλείνει.

Nathaniel έγραψε:Για το Deree συγκεκριμένα, προτείνονται μερικές από τις καλύτερες εργασίες κάθε χρόνο, αν και εφ'όσον ο/η συγγραφέας συμφωνήσει με αυτό.
    Τώρα με τα υπόλοιπα αυτής της παραγράφου, δεν μπορώ να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω μιας και δεν έχω πείρα σε αυτό. Αλλά, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι είναι απλώς γελοίο στις χιλιάδες ετήσιες εργασίες να μην ευθύνεται η ποιότητα ενός γραπτού αλλά πάντα η επιλογή του κάθε φοιτητή.
    Επίσης, για το θέμα που έθιξα (το ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ κατώτερα των υπολοίπων ευρωπαϊκών), το μεγαλύτερο μέρος των πτυχίων που δίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, αναγνωρίζονται μονάχα στην Ελλάδα. Ούτε καν η Κύπρος δεν αναγνωρίζει πλέον πολλά από αυτά.
    Η απάντηση της Ελλάδας σε αυτό, δεν ήταν το να ανεβάσει το επίπεδο σπουδών, όχι. Ήταν ο ΔΟΑΤΑΠ. Που κλείνει και αυτός πλέον γιατί το επίπεδο εξετάσεων είναι επίσης γελοίος.
    Είχα καθηγητή τζαζ στα 18 μου, που είχε πτυχίο του Berkeley, με 99% pass, και δεν υπήρχε καν τρόπος να αναγνωριστεί από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Βλέπεις κάπου την ειρωνεία ή να συνεχίσω;

Μην μου λες ότι οι ελληνικοί τίτλοι σπουδών μπορούν να συγκριθούν με τους αντίστοιχους αλλοδαπούς, το επιχείρημά σου μπορεί να ηχεί όμορφα, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όταν τα κόμματα είναι οι ηγέτες των ελληνικών πανεπιστημίων, αντί να είναι, ξέρω 'γω, ας πούμε... χμ... να μία όμορφη ιδέα: Οι καθηγητές και οι φοιτητές τους!, δεν υπάρχει ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης. Μα τον Κθούλου, για να κάνεις επανεγγραφή σε ελληνικό πανεπιστήμιο πρέπει να είσαι σε κόμμα!  giveup giveup giveup giveup giveup 

Και πέρα από αυτό, σε πολλά θεωρητικά επαγγέλματα που βασίζονται σε ελληνικά πτυχία στην Ελλάδα, όλα έχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία, την ηθική παιδεία και την προσωπική εξωσχολική εκπαίδευση του κάθε επαγγελματία. Παράδειγμα: Παιδοψυχολόγοι της παντείου χωρίς εκπαίδευση στην ψυχολογία ανηλίκων (που χωρίζεται σε 3 κλάδους, βρεφική, παιδική, εφηβική). Ψυχαναλυτές χωρίς ειδίκευση/εκπαίδευση στην ψυχανάλυση. Συστημικοί που δεν γνωρίζουν καν τις ιδιωτικές σχολές που μπορεί κάποιος να πάρει αυτού του είδους την εκπαίδευση στην ελλάδα.

Είναι μεγάλο το θέμα και μου φαίνεται πως το κείμενό μου μοιάζει λιγάκι αγανακτισμένο, αλλά η αλήθεια αυτήν είναι. Όσο κι αν ακαδημαϊκοί κύκλοι επιμένουν να συγκρίνονται με σχολές του εξωτερικού, πιστεύω πως απλώς κοροϊδεύουν τους αδαείς. Ακούσιους και Εκούσιους

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.Οι προπτυχιακές εργασίες είναι διαφέρουν απο την διπλωματική,την διδακτορική ακόμα και την πτυχιακή.Στις προπτυχιακές εργασίες,ο φοιτητής καλείται να έρθει σε επαφή με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ανάλυσης και έρευνας (ουσιαστικά κάνει έρευνα για πρώτη φορά στην ζωή του).Ακόμα και αυτός ο τρόπος γραφής,είναι τελείως διαφορετικός απ'ότι έχει συνηθίσει στην σχολική ζωή του.Καταλαβαίνεις τι γράφω.Οι προπτυχιακές,όσο αξιόλογες και καλοδουλεμένες να είναι,πρακτικά εισάγουν τον φοιτητή σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης και ανάλυσης των δεδομένων.Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για εργασίες που έχουν σκοπό να εκδοθούν ή παρουσιάζουν το μέγιστο επιστημονικό ενδιαφέρον αλλά μάλλον για διακπεραιωτικές μέχρι ο νέος επιστήμονας να "μάθει να γράφει." Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός τους,γι'αυτό είναι και υποχρεωτικές.

Το Deree και το κάθε Deree,που πρέπει να συντηρήσει το όνομά του και να λειτουργήσει ανταγωνιστικά έναντι άλλων ιδιωτικών πανεπιστημίων με σκοπό να έχει την μερίδα του λέοντος στην αγορά των φοιτητών,μπορεί και να λειτουργεί διαφορετικά σε αυτό τον τομέα,της προπτυχιακής εργασίας.Αυτό όμως καθόλου δεν μειώνει την αξία των ελληνικών πανεπιστημίων,τα οποία έχουν παρουσία σε παγκόσμια forums,καταθέτουν έρευνες και μετέχουν γενικότερα σε παγκόσμια συνέδρια.Όλη αυτή η κόντρα δημόσιων-ιδιωτικών πανεπιστημίων,μου θυμίζει την κόντρα δημόσιων-ιδιωτικών σχολείων με μια κάστα να υπερασπίζεται τον Ζηρίδη,τον Μωραΐτη,το Αρσάκειο και το Αμερικάνικο Κολλέγιο και όλοι οι υπόλοιποι να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο.Μπορούμε να μιλάμε για τις επιδόσεις των ιδιωτικών αυτών σχολείων; Οχι βέβαια.Μιλάμε πάντα για τις οικογένειες πίσω απο τους μαθητές που μυθοποιεί τα πάντα.Εκτός θέματος αλλά αυτό ακριβώς έρχεται στο μυαλό μου.Αν το Deree,το ΜΙT και όποια άλλα,δεν προσέξουν την γνώση που προσφέρουν,δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης αφού πρόκειται για χρύσωμα κανονικό.Και εδώ θα ήθελα να αντιπαραβάλλεις την νοοτροπία του έλληνα που συγκεφαλαιώνεται στο "ό,τι πληρώσεις,παίρνεις."

Nathaniel έγραψε:Επίσης στην Ελλάδα Υπάρχουν 5 σχολές μουσικής θεωρίας και πράξης. 2 στην Θεσσαλονίκη, μία στην Κέρκυρα, μία στην Αθήνα και μία στην Άρτα. Από αυτές ΚΑΜΙΑ δεν δίνει πτυχίο σε μουσικό όργανο. Ακόμα και της Άρτας που άνοιξε για αυτόν ακριβώς τον σκόπό, δίνει πτυχίο παραδοσιακής/βυζαντικής/ευρωπαϊκής μουσικής με το τάδε όργανο για κανόνα. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα όργανα παραδοσιακής μουσικής, μοναχά που για να πάρει κάποιος πτυχίο σε αυτά πρέπει να βγει στα βαλκάνια ή στην Τουρκία για να πάρει ένα μη-αναγνωρίσιμο πτυχίο σε αυτό. Αλλιώς, στην ελλάδα δίνουν μία βεβαίωση εμπειροτέχνη.
    σε καλυψα;
    Εδώ έχουμε θέμα αλλά αυτό δεν δείχνει την υποβαθμισμένη ποιότητα της 3βάθμιας εκπαίδευσης αλλά τα λάθη στο σύστημα,λάθη που όλοι αναγνωρίζουμε αν και στην προκειμένη,φταίει η λάθος νοοτροπία των φοιτητών των Μουσικών Σπουδών που για κάποιο λόγο αισθάνονται ότι απειλούνται απο τους ωδειακούς μουσικούς και τους έχουν ρίξει στους ΤΕ ενώ μπορούμε να τους πατήσουμε κάτω σε επίπεδο δεξιοτήτων και γνώσεων.Για τους παραδοσιακούς,το ζήτημα είναι θέμα διαδασκαλίας αλλά αυτό είναι μέγα θέμα.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Nathaniel Σαβ Απρ 12, 2014 3:43 pm

Μιλούσαμε για πτυχιακές εργασίες, κι έτσι προφανώς όταν είπα "εργασίες κάθε χρόνο" μιλούσα για πτυχιακές της κάθε τελειόφοιτης τάξης...

Φίλε μου, εγώ είμαι μουσικός που βγήκα από ωδείο, διάφορους δασκάλους παραδοσιακής μουσικής και μουσικό σχολείο και στην μουσική μου "καριέρα" μέχρι σήμερα έχω γνωρίσει και κάνει φιλίες με πάρα πολλούς μουσικός της 3βάθμιας. Πολλοί από αυτούς δε, ήταν και οδειακοί ταυτόχρονα. Αυτό που λες, με όλο τον σεβασμό, δεν έχει βάση. Κανείς δεν πάει σε 3βάθμια μουσική εκπαίδευση χωρίς κάποια ωδειακή εμπειρία, τουλάχιστον εγώ δεν έχω γνωρίσει μέχρι τώρα κάποιον. Δεν μπορώ να καταλάβω τι βάση έχει το ότι οι 5 σχολές αυτές δεν δίνουν πτυχίο σε παραδοσιακό όργανο και το γιατί φταίνε οι φοιτητές για αυτό. Όσο για το πτυχίο που δίνουν σε δυτικά όργανα, αν κάποιος εδώ μέσα πιστεύει ότι φτάνουν 4-5 χρόνια για να πάρει κάποιος πτυχίο στο πιάνο ή στο βιολί, τον θέλω να διδάξει τα παιδιά μου ή να μου δώσει τη σκόνη από δρακοκέρατο που παίρνει.

Dead Poets' Society
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Κυρ Απρ 13, 2014 2:41 pm

Το ίδιο λέμε γιατί και εγώ ωδειακός είμαι καθώς ούτε απ'εξω απο την Μουσικών Σπουδών δεν ήθελα να περάσω.Για να περάσεις στο τμήμα πρέπει να δώσεις αρμονία και dictee,μαθήματα που δεν διδάσκονται στο λύκειο παρά μόνο στα μουσικά και αυτά φτάνουν στο επίπεδο της Γ' αρμονίας,κάτι που φυσικά είναι τελείως γελοίο καθώς το επίπεδο των πανελληνίων είναι του πτυχίου αρμονίας.Οταν θα βγουν οι φοιτητές απο το Μουσικών Σπουδών θα είναι ΠΕ,απλά και μόνο γιατί έχουν κάνει 10 θεωρητικά μαθήματα παραπάνω.Εγώ με 15 χρόνια μουσικών σπουδών σε ωδείο,με αντίστιξη,φούγκα και δίπλωμα πιάνου,είμαι ΤΕ. Ποιός ευθύνεται για αυτήν την ανωμαλία αν όχι το ίδιο το τμήμα που δεν μου δίνει το δικαίωμα να θεωρούμαι ΠΕ; Οι μισοί σπουδαστές δεν έχουν κάνει ούτε αντίστιξη και μόλις το 1/4 έχει ένα πτυχίο σολιστικού οργάνου.Δεν μας δίνουν το δικαίωμα να μετέχουμε ισάξια στον ΑΣΕΠ (όταν αυτός γινόταν ακόμα) και όταν διορίζονται,έρχονται και δεν μπορούν να γράψουν δεύτερη φωνή σε χορωδία και να συνοδεύσουν μιά γιορτή.4 χρόνια και είναι ΠΕ, 15 χρόνια και είμαι ΤΕ. Εδώ σου λέω ότι ευθύνη έχουν οι φοιτητές και το τμήμα που "πέταξε" εξω κόσμο και κοσμάκη εν μία νυκτί.

Το πρόβλημα με τα παραδοσιακά όργανα είναι η ξεκάθαρη έλλειψη ενός ενιαίου φορέα που να πιστοποιεί τις σπουδές.Καθώς η διδασκαλία τους μπορεί να ποικίλει λόγω της φύσεως των οργάνων (απο τον "μάστορα" μέχρι τον ξεκάθαρο γνώστη/δάσκαλο),αυτή είναι πλέον απαίτηση όλων,η δημιουργία ενός απόλυτα κρατικού-πανελλαδικού φορέα/ωδείου στα πρότυπα των κονσερβατουάρ που να δίνουν εγκεκριμένη πιστοποίηση εκμάθησης όλων των οργάνων (παραδοσιακών και δυτικών) καθώς και ο ακριβής καθορισμός των διδακτικών επιπέδων.Τα διάφορα τμήματα των Μουσικών Σπουδών (εκτός απο το συντήρησης και κατασκευής) μόνο πρόβληματα δημιουργούν.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Nathaniel Κυρ Απρ 13, 2014 3:29 pm

Για την πρώτη παράγραφό σου, στην ίδια θέση είμαστε μονάχα που έχω τελειώσει μουσικό (στο οποίο έτυχε να έχουμε έναν πολύ καλό θεωρητικό που έκανε και προετοιμασία για τις εξετάσεις σε παιδιά που ήθελαν να δώσουν για μουσικολογία).

Όσο για τα παραδοσιακά όργανα, παίζω μερικά, έχω φοιτήσει στο εν' χορδαίς, έχω κάνει μαθήματα με μερικούς ωραίους δασκάλους όπως ο Γιανζιζιάν. Κι όμως ένας φοιτητής του Άρτας με 4 χρόνια ουτιού με έχει στους πίνακες. Είναι γελοίο. Ευτυχώς δεν ακολουθώ τέτοια καριέρα.

Dead Poets' Society
    Severous Albous
    Severous Albous
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 658
    Ημερομηνία εγγραφής : 10/03/2014

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Severous Albous Πεμ Ιουν 05, 2014 12:00 pm

ΘΕΤΙΚΗ φυσικα, λιγο τεχνολογικη (15%), φιλολογικα... μπλιαξ

slythn2  slytherin  slytherin  slytherin  slytherin slythn2

.     .    Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 Giphy
    geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από geowizard Τρι Σεπ 02, 2014 10:27 pm

Εξ αρχής θα επέλεγα είτε Θετική είτε Τεχνολογική λόγω της αγάπης που τρέφω για τα θετικά μαθήματα, και για το μίσος που τρέφω για τα θεωρητικά μαθήματα. :P

Όσο πέρναγε ο καιρός, έτεινα τόσο πιο πολύ προς την Τεχνολογική, έως ότου έμαθα ότι μόνο μέσω αυτής μπορώ να πάω σε μια σχολή από αυτές που με ενδιαφέρουν, οπότε και καταστάλαξα στην Τεχνολογική.

Η άποψή μου: Η καλύτερη κατεύθυνση που υπάρχει! Yupi

Geowizard
    Sauron the Great
    Sauron the Great
    Εκπαιδευτής Δράκων
    Εκπαιδευτής Δράκων

Αριθμός μηνυμάτων : 4137
    Location : Είμαι παντού και πουθενά! Ναι, είμαι το Μαύρο Φάντασμα!
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2014

Magical Identity
    Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...

Δημοσίευση από Sauron the Great Τρι Σεπ 02, 2014 10:41 pm

Εννοείται πως θα επιλέξω θετική κατεύθηνση, από το γυμνάσιο ακόμη αυτό σκόπευα να κάνω(και επιτέλους ήρθε η πολυπόθητη στιγμή) Yupi
     Μαθηματικά, χημεία, φυσική, γιούπι για για!!

Αν είναι δυνατόν να κάνω αργότερα στην ΄Γ λυκείου 10 ώρες επιπλέον αρχαία, ΙΧΧΧ sick
    Είχαμε ήδη τον Ξενοφώντα και τον Θουκυδίδη και κόντεψε να μου σπάσει το κεφάλι μου από όλη αυτήν την ύλη, φαντάσου να έχεις και τα αρχαία ως κατεύθηνση με μία Τράπεζα Θεμάτων στο κεφάλι σου να κοιτάει πως να σε ξεμουζίσει από βαθμούς... giveup

Σπόιλερ:

Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 90096-jugra
    Half Blood Princess
    Half Blood Princess
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 3458
    Ημερομηνία εγγραφής : 18/07/2014

Magical Identity
    Today's thought: draco dormiens nunquam titillandus

Δημοσίευση από Half Blood Princess Τρι Σεπ 02, 2014 10:43 pm

θεωρητικη και μοοοοοοοοοοονο!!!!

Σπόιλερ:
    Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 Hogwarts_Gif 
    Σπόιλερ:

Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 Tumblr_nb2o7h0UNP1qhp1v5o1_400
    Sof ia
    Sof ia
    Πρωτοετής στην Σχολή
    Πρωτοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 13
    Ημερομηνία εγγραφής : 27/08/2014

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Sof ia Σαβ Σεπ 06, 2014 1:09 am

Θετική επειδή μου αρέσουν τα μαθήματα που περιλαμβάνει
    Severous Albous
    Severous Albous
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 658
    Ημερομηνία εγγραφής : 10/03/2014

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Severous Albous Παρ Οκτ 03, 2014 4:21 pm

εγώ στο 90 % θα πάω θετική. Από την 1η ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ -παρακαλω- το καλυτερό μου μάθημα ήταν τα μαθηματικά, και τώρα μου αρέσουν η φυσική , η χημεία και η βιολογία. Κατά 8 % θα πάω θεωρητική γιατί ενώ δεν μου αρέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ τα αρχαία, έχω διαβάσει χιλιάδες βιβλία, έχω τεράστιο και εμπλουτισμένο λεξιλόγιο, και στην 3η Δημοτικού με είχε στείλει το σχολείο για να βγάλω κάτι λόγους στο δημαρχίο . Το υπόλοιπο τεχνολογική, και η μόνη πιθανότητα είναι να πατώσω σε όλα τα άλλα

slythn2  slytherin  slytherin  slytherin  slytherin slythn2

.     .    Επιλογή Κατεύθυνσης  - Σελίδα 12 Giphy

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:35 am