Σήμερα το απόγευμα μου είχε πει η Αθανασία να πάω σπίτι της να φάμε μαζί (γιατί ως γνωστόν είμαστε φοιτηταί και πεινάμε).
Όλα καλά, όλα ωραία, παίρνω το λεωφορείο, φτάνω στο μετρό, μπαίνω στο μετρό και συνειδητοποιώ ότι έχω πάρει την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έπρεπε να πάρω.
Ξαναμανά, να βγαίνω από το μετρό, να αλλάζω κατεύθυνση και να πρέπει να περιμένω το άλλο μετρό, ενώ έχω ήδη καθυστερήσει.
Τελικά καταφέρνω να φτάσω στην περιοχή, πιστεύοντας ότι δεν θα αργήσω και πάρα πολύ τελικά να φτάσω στο σπίτι της Αθανασίας (ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ). Έλα που δε! Αφού την πήρα τηλέφωνο και μου έδωσε σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες, κίνησα για το σπίτι. Στη διαδρομή λοιπόν,πριν φτάσω κοιτούσα γύρω μου για να βρω τα σημεία κατατεθέν που μου είχε πει. Σε ένα σπίτι λοιπόν, στα δέξια μου βλέπω μια κυριούλα από το μπαλκόνι να μου φωνάζει "Έλα, έλα, εδώ είναι!"
Σκαλώνω εγώ, γιατί δεν θυμόμουν να μου είχε πει η Αθανασία ότι το σπίτι ήταν σε εκείνο το δρόμο. Μένω λίγο εκεί μπερδεμένη μη ξέροντας τι να κάνω, ενώ η κυριούλα είχε μπει ήδη στο σπίτι. Τελικά αποφασίζω να πάω λίγο παραπάνω και να ξαναπάρω τηλέφωνο την Αθανασία να επιβεβαιώσω. Έλα όμως που δεν προλαβαίνω!
"Κοπέλα έλα έλα, εδώ σου είπα καλέ!", μου ξαναφωνάζει αυτή.
Ε για να το λέει η μαμά της Αθανασίας κάτι θα ξέρει, σκέφτομαι και μπαίνω στην είσοδο ανέμελη.
Στο εσωτερικό, ακριβώς απ'έξω από την είσοδο του διαμερίσματος είναι ένα τραπεζάκι και δύο καρέκλες.
"Δεν σε πειράζει να κάτσετε εδώ, να μην πέσουν και τρίχες;" μου κάνει.
Δεν το έπιασα αυτό με τις τρίχες, αλλά μάλλον δεν θα άκουσα καλά υπέθεσα. "Ναι, ναι!" της απαντάω εγώ.
Μπαίνω μέσα, βλέπω μια λουσμένη γριά και ένα χωλ και σαλόνι ίδιο ακριβώς αρχιτεκτονικά με το σπίτι της Αθανασίας, αλλά ένα τσακ διαφορετικό. Κάτι δεν πήγαινε καλά.
"Σας έφερα αυτά τα γλυκά...", συνεχίζω ακαθεκτη εγώ και της δίνω τα γλυκα.
"Α ευχαριστώ πολύ!"
Και πάλι κάτι πήγαινε λάθος, δεν έβλεπα κάποια κίνηση και η Αθανασία πουθενά.
Plus, δεν την θυμόμουν έτσι τη μαμά της, αφού την είχα ξαναδεί (ακόμα πιο φέιλ αυτό
)
"Η Αθανασία;
"
"Ποιά Αθανασία;"
......
......
"Δεν είσαι η κομμώτρια;"
.....
.......
"Εεεεεεε όχι λάθος!"
"Ααχ συγνώμη, εγώ σε μπέρδεψα! Χίλια συγνώμη!"
Και μετά από αυτό έφυγα τρέχοντας xD
Τελικά, έφτασα σώα και αβλαβής στο σπίτι της Αθανασίας και στο γυρισμό πήρα ΠΑΛΙ την αντίθετη κατεύθυνση στο μετρό, έτσι για να μη χαλάσουμε το σερί γκαντεμιάς της σημερινής μέρας.