ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΙΤ ΓΟΥΟΣ ΟΣΟΜ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΡΕΜΩΩΩΩΩΩ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑααααΑΑΑΑΑ
Milady D' Hiver έγραψε:ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΙΤ ΓΟΥΟΣ ΟΣΟΜ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΡΕΜΩΩΩΩΩΩ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑααααΑΑΑΑΑ
Amycus έγραψε:Δεν βάζω spoiler. Ο κύκλος τελείωσε κάμποσες μέρες τώρα. Αν τον είδα μέχρι κι΄εγώ, φαντάζομαι οι άλλοι.
Λοιπόν, μετά απο έναν μέτριο 4ο και 5ο κύκλο, ήρθε ο 6ος να μας αποζημιώσει. Δεν είμαι σίγουρος αν οφείλεται σε σεναριακή δουλειά -τουλάχιστον, δεν μπορούμε να το απορρίψουμε- είτε επειδή επιτέλους απαλλαγήκαμε απο τον βραχνά του τι γίνεται στα βιβλία αφού μιλάμε για τελείως νέο υλικό. Θα κρατήσω μετριοπαθή στάση καθώς πιστεύω ότι συνέβαλαν και τα δύο. Ένα σενάριο χωρίς ακρότητες και ένα υλικό άκαυτο που δεν χρειαζόταν να συγκρίνεται με τα βιβλία.
Σαν κύκλος, ήταν περισσότερο φορτισμένος συγκινησιακά. Υπήρχε μια συνεχόμενη συναισθηματική καθοδήγηση που είτε σε κρατούσε είτε σε ξενέρωνε. Ίσως γι' αυτό πολλοί μιλάνε για έναν μέτριο προς κακό κύκλο, άποψη που ουδόλως συμμερίζομαι. Το δεύτερο σημαντικό είναι η γυναικεία επανάσταση στο Γουέστερος. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι γυναίκες βγαίνουν στο προσκήνιο και παίζουν το παιχνίδι του θρόνου με ένα ξεκάθαρο τρόπο, όχι παρασκηνιακά ή μέσω της χειραγώγησης με σεξουαλικό/άλλο τρόπο. Στο πρόσωπο της Νταινέρυς συγκεφαλαιώνεται όλη αυτή η δυναμική. Το ίδιο θα κάνει πλέον και η Σέρσεϊ, η αρχόντισσα των Μόρμοντ, η Σάνσα, η Γιάρα, τα φίδια της ερήμου και η Άρυα. Είχαμε δείγματα αλλά πλέον το σκηνικό αλλάζει άρδην. Το κρεββάτι παύει να είναι μέσο πολιτικής επιρροής και υποβιβάζεται σε έπιπλο. Η θέση της γυναίκας δεν φαίνεται να αλλάζει στο Γουέστερος, αλλάζει η ίδια η γυναίκα και ο ρόλος που καλείται να παίξει. Οι κύκλοι που θα ακολουθήσουν μένει να το αποδείξουν.
Τα δύο τελευταία επεισόδια είναι καθαρός χρυσός, το ένα λύτρωση, το άλλο υπόσχεση. Όσοι τα είδαν, καταλαβαίνουν τι εννοώ, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Συνδέονται οργανικά πλέον και τέτοια κορύφωση είχαμε να δούμε απο τον 1ο κύκλο. Ο επόμενος θα δικαιολογήσει απόλυτα τον τίτλος της σειράς -έτσι θέλω να πιστεύω- καθώς τα πιόνια είναι ήδη στην σκακιέρα. Πέντε γυναίκες λοιπόν, ένας άντρας και ο Μικροδάχτυλος. Βέβαια ο Βάρυς είναι ήδη στο Χάϊγκάρντεν, οι συμμαχίες σχηματίζονται; Θα δούμε τι δυναμικές θα αναπτυχθούν.
Η Σάνσα άλλαξε. Έπρεπε να αλλάξει. Διάλεξε όμως να τρυπηθεί στο αδράχτι που υφαίνει ο Μικροδάχτυλος. Δεν ξέρουμε τι θα κοστίσει, ξέρουμε όμως ότι σίγουρα θα κοστίσει. Η Σέρσεϊ έθαψε τρία παιδιά, ισοπέδωσε το Kings Landing, έγινε βασίλισσα. Πλέον παίζει ξεκάθαρα το παιχνίδι και shame ή όχι, στο παιχνίδι των Θρόνων, νικάς ή πεθαίνεις. Μπορεί να έχει γλυτώσει προς το παρόν... Συνέπειες όμως πληρώνει άσχετα με το αν καταφέρνει να τις θάβει με τον δικό της, ασυνείδητο τρόπο.
Οι πιο δυνατές σκηνές: Η ιστορία του Χόντορ, η συνάντηση Τζέϊμι και Μπριέν, η αυτοκτονία του Τόμμεν, η ακακήρυξη του Σνόου σε βασιλιά του Βορρά, η ανατίναξη του σεπτ του Μπαίλορ, ο θάνατος του Μπόλτον. Κάθε μία για τον δικό της, διαφορετικό λόγο.
Η μουσική πλέον του 6ου κύκλου είναι κορυφαία.