Φυσικά θα μου πείτε συμφωνα με τη λαικη ρήση "Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει"
Καλύτερα ερείπιο παρά δήθεν.Τουλάχιστον θα είμαι ο εαυτός μου και δε θα υποκρίνομαι.
α λογια ειναι ενα μεσο μεταδοσης πληροφοριων και ιδεων...
Μας εδοσε την ομιλια ο Θεος για να μπορουμε να επικοινωνουμε αλλα και να βοηθαμε....
Να μπορουμε να εμπλουτιζουμε τις γνωσεις των συνανθρωπων μας με ακομα περισσοτερες αρετες....
Σκοπος ειναι να μην γινεται καταχρηση...
Να μην καταληγουμε απο την πληροφορηση στην παραπληροφορηση....
Παν μετρον αριστον'' δεν ελεγαν οι αρχαιοι?
Και για μενα μετρο δεν ειναι ουτε η υπερμετρη φλυαρια αλλα ουτε και η μυστικοπαθεια...
Για μενα αυτος που κανει τα λογια του πραξεις, ειναι ο περισσοτερο σεβασμιος...
Φυσικα το ιδιο υπεροχος μπορει να θεωρηθει κι αυτος οπου πρατει χωρις να μιλαει....
Ομως τα λογια χρειαζονται...καποιοι πρεπει να αναλαβουν το εργο της διδασκαλιας....
Η διδασκαλια μπορει να επιτευκτει σε πολλες πτυχες της μονο με το εργο...
Αλλα σε ορισμενες αλλες, ολοι ξερουμε πως η θεωρια ειναι η μονη λυση.....
Η μαλλον για να γινω περισσοτερο σωστη η εφαρμοσμενη θεωρια...
Εγω λοιπον εχω μαθει να εκτιμω τους ανθρωπους οπου εχουν το θαρος να μιλησουν, να εκφρασουν το σωστο, να δοσουν την ευκαιρια στους συνανθρωπους του να το καταλαβουν και φυσικα μετα να κανουν τα λογια τους πραξη....
Κι ας φανε μετα μπολικες πετρες στο κεφαλι...
Μπορει απο τους 1.000 μονο οι 3 να ''παιδευτηκαν''
Κι ομως...Οπως ενας πολυ καλος μου φιλος μου ειπε καποια μερα, μονο μια σταγονα ειναι αρκετη για να αυξησει την σταθμη της θαλασσας....
Προσωπικά, η υποκρισία με διασκεδάζει αφάνταστα...tom marvolo riddle έγραψε:εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω αν με ενοχλεί ή όχι η υποκρισία.
Θέλω να πω,οκ,όλοι το ξέρουμε πως υπάρχουν οι "δήθεν" και οι "έτσι"..
Και..;
Τι μπορούμε να κάνουμε για να πάψουν να ψωνίζονται με το παραμικρό,να κυκλοφορούν με ένα υφάκι λες και τους σκοτώσαμε την μάνα και τους βγάλαμε πρωθυπουργούς;;
Ξέρω πως όλοι-και εγώ- ενοχλούμαστε,ακόμα και οι όμοιοι με αυτούς.Βασικά αυτή ήταν η φράση που ήθελα να αποφύγω.Γιατί δίνει την εντύπωση πως είμαι καλύτερος,ανώτερος ή κάτι τέτοιο.
Για την ακρίβεια,ούτε ανώτερος θεωρώ πως είμαι,ούτε πως πάντα είμαι όπως επιδιώκω.
Όλοι μας ,νομίζω, έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να υποκρίνεται για κάτι..
Εν προκειμένω,το θέμα είναι,αν κάποιος το κάνει αφού ξεχνιέται,ασυνείδητα,ή αν το κάνει γιατί δεν είναι ευχαριστημένος με την ζωή του και θέλει να αποδείξει πως είναι κάποιος άλλος..
Αν συμβαίνει το δεύτερο,που κατά την γνώμη μου συμβαίνει συχνότερα,νομίζω πως πρέπει να λυπόμαστε το εκάστοτε άτομο.Δεν λέω,είναι ανθρώπινη αντίδραση η απομάκρυνση από ότι μας ενοχλεί,αλλά έτσι νομίζω το πρόβλημα μεγαλώνει..
Ακριβώς.Nathaniel έγραψε:Προσωπικά, η υποκρισία με διασκεδάζει αφάνταστα...tom marvolo riddle έγραψε:εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω αν με ενοχλεί ή όχι η υποκρισία.
Θέλω να πω,οκ,όλοι το ξέρουμε πως υπάρχουν οι "δήθεν" και οι "έτσι"..
Και..;
Τι μπορούμε να κάνουμε για να πάψουν να ψωνίζονται με το παραμικρό,να κυκλοφορούν με ένα υφάκι λες και τους σκοτώσαμε την μάνα και τους βγάλαμε πρωθυπουργούς;;
Ξέρω πως όλοι-και εγώ- ενοχλούμαστε,ακόμα και οι όμοιοι με αυτούς.Βασικά αυτή ήταν η φράση που ήθελα να αποφύγω.Γιατί δίνει την εντύπωση πως είμαι καλύτερος,ανώτερος ή κάτι τέτοιο.
Για την ακρίβεια,ούτε ανώτερος θεωρώ πως είμαι,ούτε πως πάντα είμαι όπως επιδιώκω.
Όλοι μας ,νομίζω, έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να υποκρίνεται για κάτι..
Εν προκειμένω,το θέμα είναι,αν κάποιος το κάνει αφού ξεχνιέται,ασυνείδητα,ή αν το κάνει γιατί δεν είναι ευχαριστημένος με την ζωή του και θέλει να αποδείξει πως είναι κάποιος άλλος..
Αν συμβαίνει το δεύτερο,που κατά την γνώμη μου συμβαίνει συχνότερα,νομίζω πως πρέπει να λυπόμαστε το εκάστοτε άτομο.Δεν λέω,είναι ανθρώπινη αντίδραση η απομάκρυνση από ότι μας ενοχλεί,αλλά έτσι νομίζω το πρόβλημα μεγαλώνει..
ΕΙδικά η υποκρισία αυτού του είδους: Δε χρειάζομαι τους ανθρώπους.
Εϊναι τόσο γελοίο και μόνο σαν σκέψη, δε βρίσκετε..;
Αν δεν χρειαζεσαι τους ανθρώπους, για ποιο λόγο μπαίνεις στο νετ..;
Είναι τόσο γελοίοι όσοι πιστεύουν ότι μεγάλωσαν απότομα... θα φαν όμως τα χαστούκια τους και τις κατραπακιές τους και θα πεσουν πάλι... τεσπα, ο καιρος θα δείξει...
tom marvolo riddle έγραψε:
Και αυτό είναι ένας ακόμα λόγος που πιστεύω πως πρέπει να λυπόμαστε τέτοια άτομα.
Darkness έγραψε: Πως γινεται να μπορουν να καταλαβουν πολυ πιο δυσκολα πραγματα και ενα απλο "δεν ειναι ολοι ιδιοι" να τους φαινεται σαν τυπος της φυσικης που δεν εχει αποδειχθει ακομη? Τι το δυσκολο, τι το παραλογο κρυβει?
Narcissa έγραψε:Ατιμα που ειναι τα συννεφα....εκει που ξαπλωνεις πανω και πετάς πεφτει η βροχη και πεφτεις και συ μαζι τους.Και τοτε θα πονεσεις.Οχι γιατι επεσες και χτυπησες.Αλλα γιατι το συννεφακι μπορει να χε και ονομα.Μπορει να ηταν η ζωη σου ολη,ο κοσμος σου.Μπορει να θελες να δωσεις τα παντα.Και τελικα η καρδια σου να βουλιαζει στην πισσα.στη μαυριλα σου και παλι.Και γιατι μενεις;γιατι αγαπας;αγαπας ρε γαμωτο και ειχες πει θα μεινεις.Τι παει να πει εχεις τασεις φυγης φιλε μου;μεινε.Πονας;Και;Ειχες πει για παντα;τι το διαολοστελνεις το παντα την τυχη μου;Βαλε στην ακρη τον εαυτο σου,τον πονο σου,το μυαλο και μεινε.Μεινε.Το θες κατα βαθος.Αφου αρχησε να σ αρεσει να υποφερεις.Μεινε.Προδιδει ασχημα ο ουρανος.Αλλα δε βαριεσαι.Εστω και κομματιασμενα,φτερα εχουμε.Καλημερα.
εδώ διαφωνώ.Όταν κάποιος διαλέγει τον (κατα κοινή αποδοχή) λάθος τρόπο,τότε κερδίζει το έλεος μας,την λύπη μας..Όταν καποιος διαλέγει το πως θα ζήσει και το τι θα πιστέψει για τον εαυτό του δεν είναι άξιος για λύπηση...
Δεν είμαι σίγουρος..Αν εσύ έβλεπες ένα ασθενές πλάσμα που μπροστά σε έναν γίγαντα προσπαθούσε να υποδυθεί τον μεγάλο,μόνο και μόνο για να αμυνθεί,δεν θα το λυπόσουν;;(νομίζω καταλάβατε την παρομοίωση)
Αν βέβαια πιστεύει ότι ξαφνικά μεγάλωσε και κάτι έγινε είναι αξιος για φασκέλωμα....αλλά όχι για λύπηση...η βλακεία δεν είναι λόγος για να λυπάσαι κάποιον...