Lucy Weasley έγραψε:Ωραία, τα μισώ κι εκτός απ' το ότι δεν είμαι καλή, τα θεωρώ άχρηστα γιατί ειλικρινά δεν τα κάνω και ούτε πρόκειται να τα κάνω τίποτα. Δεν θέλω να τα μαθαίνω αυτά τα πράγματα... Θα μου πεις ότι είναι χρήσιμα για τους λόγους που είπες παραπάνω, αλλά εγώ και πάλι αν μισώ κάτι και δεν το μπορώ άχρηστο το βγάζω. Μαθηματικά αν δεν γίνω μαία δεν θα χρησιμοποιήσω παραπάνω από τις 4 απλές πράξεις κι ας υπάρχουν παντού. Αρχαία δεν ξέρω ειλικρινά, μια χαρά την μιλάω την γλώσσα μου κι έτσι, προτιμώ να μάθω καλύτερα αγγλικά που θα τα μιλήσω και τα μιλάω τώρα, παρά αρχαία. Και ιστορία γιατί επίσης δεν την μπορώ, αλλά δεν θέλω να μαθαίνω για κάθε πόλεμο που έχει γίνει, την κάθε αιτία πολέμου, τις καταστροφές κι όλα αυτά. Θα ήθελα στην ιστορία να μάθω για την ελληνική βασιλική οικογένεια(εδώ στην Αγγλία αυτό κάνουν αλλά με την αγγλική βασιλική οικογένεια). Πού είναι η βασιλική οικογένεια που είχαμε? Επίσης μια απορία πάνω στην ιστορία. Γιατί ότι κάνουμε στο δημοτικό το κάνουμε και στις άλλες τάξεις? Επανάληψη αντί να πηγαίνουμε παρακάτω... Τέλος πάντων, δεν με νοιάζει, καλύτερα να μην την κάνω καθόλου.
Όπα, όπα, επειδή εσύ μισείς κάτι ή επειδή δε θα το χρησιμοποιήσεις, δε σημαίνει πως είναι άχρηστο, οκ;
Εγώ απεχθάνομαι τη χημεία και ώρες-ώρες τη βιολογία, μα ξέρω πως είναι απαραίτητες για τη ζωή μας
Και επίσης, δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ στη ζωή μου τη χημεία ή τη βιολογία. Ο γιατρός όμως που θα μου κάνει εξετάσεις για το ένα ή το αλλο θα τα έχει μελετήσει και τα δύο αντικείμενα.
Τα μαθηματικά κατρχάς είναι η πιο αρχαία επιστήμη. Θα πρατηρήσεις πως πολλά πράγματα βασίζονται στη λογική των μαθηματικών. Ακόμη και το ίδιο σου το συντακτικό έχει μία καθαρά μαθηματική λογική και δεν το λέω εγώ στα κουτουρού μονάχη μου αυτό, μου το 'χει πει καθηγητής πανεπιστημίου.
Αρχαία τώρα. Να στο θέσω λιανά; Δε θα υπήρχαν αγγλικά αν δεν υπήρχαν τα αρχαία. Ίσως να μαι προκατελλειμένη γιατί ηταν το πιο λατρεμένο μου μάθημα, μα θεωρώ πως τα αρχαία βοηθάνε πολύ και στην ανάπτυξη της γλώσσας σου, για να μάθεις να μιλάς καλύτερα, μα και στη λογική, λόγω του εξαιρετικά δύσκολου συντακτικού που έχουν. Και μια εξτρά πληροφορία, στην Αγγλία διδάσκουν τα αρχαία μας που εσύ θεωρείς τόσο άχρηστα από πολύ μικρή ηλικία, νομίζω Γυμνάσιο, για να μην αναφέρω πως σε σπουδές φιλολογίας στην Αγγλία είναι απαραίτητα.
Επίσης, εγώ δε θεωρώ πως η Ιστορία μας επαναλαμβάνεται. Δηλαδή μελετάμε μεν πάνω-κάτω ίδιους αιώνες ανά τα έτη φοίτησής μας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά ερευνούμε παντελώς διαφορετικά δρώμενα! Εγώ τη θεωρώ επίσης ενδιαφέρον μάθημα και χαίρομαι που ξέρω 5-6 πράγματα από την ιστορία της Ελλάδας. Και επίσης, επειδή φέτος για την ιστορία κατεύθυνσης είχα ψιλοξεσκιστεί, συνειδητοποίησα πως πράγματα που γίνονταν το 1880, γίνονται και σήμερα! Δηλαδή μέσω της ιστορίας θα μπορούσε κανείς να αποφύγει τα λάθη του σήμερα μέσω της έρευνας του παρελθόντος.
Επιπλέον, δεν είναι παντελώς απαραίτητο να μάθουμε τις ιστορίες της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, αλλά υπάρχουν διάφορες αναφορές στην Κατεύθυνση στην Γ' Λυκειου και ξέρεις τι; Το καλό με την ιστορία είναι πως μπορείς να πας στην τοπική βιβλιοθήκη και να ανοίξεις ένα βιβλίο
ιστορίας και να μάθεις αυτό που σε ενδιαφέρει.
Τέλος, αυτό που αναφέρεις για την ευγένεια και την υπομονή είναι παντελώς εκτός τόπικ, αλλά επίσης δεν ισχύει, γιατί πίστεψέ με, μένω πολύ στου δι@ολου τη μάνα και έχω πάρει πολλά λεωφορεία και αστικά στη ζωή μου. Μερικοί οδηγοί είναι σκάρτοι, αλλά η πλειονότητα των οδηγών είναι μια χαρά άνθρωποι.
Αυτά